هدایت شده از 🔸مدرسه نهج البلاغه🔸
🇮🇷امام خامنه ای :
👌همان طور كه #قرآن خوانده مىشود نهج البلاغه هم بايد خوانده شود. چون #تالى قرآن است، #دنباله_قرآن است. همان طور كه مسلمانها خودشان را موظف مىدانند با قرآن #انس پيدا كنند و ندانستن قرآن را براى خود #نقص مىشمارند، #ندانست_نهج_البلاغه هم بايد #نقص به حساب بيابد.
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
#رهبر_نهج_البلاغه_ا_ی
#من_نهج_البلاغه_میخوانم
@nahj_110
مقام معظم رهبری:
ایمان مخلصانه، جهاد فداکارانه، ذوب شدن در امر و نهی الهی، اطاعت و عبودیت مطلق در مقابل خداوند، بیاعتنایی به زخارف دنیوی و جهات مادی، رحم و انصاف و عدالت نسبت به عموم مردم، نگاه عطوفتآمیز به مظلومان، به ضعیفان، به مستضعفان، ایستادگی و قاطعیت در مقابل دشمنان دین، رفتن به دنبال وظیفه در همهی شرائط و با هرگونه سختی و دشواری؛ اینها کلمات حکمتآمیزی است که بشر دیروز و امروز و فردا به این کلمات نیازمند است. نهجالبلاغهی امیرالمؤمنین (علیهالصّلاةوالسّلام) درسِ همیشهی بشریت است. این شخصیت ظاهری امیرالمؤمنین (علیهالصّلاةوالسّلام) است که چشم کوتهبین ما میتواند آن را ببیند و حس کند و زیباییهای آن را ادراک کند. ابعاد معنوی و قدسی و ملکوتی، مخصوص قدیسین و مخصوص صدیقین است، که آنها میبینند؛ و چشمهای ما توانایی ندارد که مانند اولیاءاللَّه و بندگان مقرب الهی آنها را درک کنند. ۱۳۸۵/۰۵/۱۷
مقام معظم رهبری:
این نهجالبلاغه قاموس؛ یعنی فرهنگ مفاهیم اسلامی است به یک معنا. خیلی عزیز است نهجالبلاغه و چقدر دور است از دسترس ما! مردم ما نهجالبلاغه را فقط اسمش را شنیدهاید. اصلا نمیدانند نهجالبلاغه کتاب عمل است. نهجالبلاغه واقعا کتاب عمل است، کتاب معرفی اسلام است. از قول من به دشمنان اسلام هم بگوئید، به آنهایی که اسلام را هی میکوبند، هی نیش میزنند، هی زهر میریزند؛ اینهایی که هی خوششان میآید به هر مناسبت یک حملهای به اسلام بکنند آقایانی که توی قشرهای جدید روشنفکری هستید، از قول بنده به اینها بگوئید که اینها اگر میخواهند اسلام را رد کنند، قبلا یک دور نهجالبلاغه را بخوانند. هر کسی نهجالبلاغه را نمیخواند از قرآن خبری ندارد، خیلی بیجا میکند اسلام را رد میکند. بیجا میکند که نه، دلش میخواهد بکند بکند، اما جاهلانه عمل میکند. جاهلانه است. هیچ عاقلی، هیچ عالمی، این عمل را قبول ندارد. ۱۳۸۸/۰۶/۰۱
مقام معظم رهبری:
عزیزان با نهجالبلاغه انس پیدا کنید. نهجالبلاغه، خیلی بیدار کننده و هوشیار کننده و خیلی قابل تدبر است. در جلساتتان، با نهج البلاغه و کلمات امیرالمؤمنین صلواتاللهوسلامهعلیه انس پیدا کنید. اگر خدای متعال توفیق داد و یک قدم جلو رفتید، آن وقت با صحیفهی سجادیه - که علیالظاهر فقط کتاب دعاست؛ اما آن هم مثل نهجالبلاغه، کتاب درس و کتاب حکمت و کتاب عبرت و کتاب راهنمای زندگی سعادتمندانهی انسان است - انس بگیرید. ۱۳۷۸/۰۹/۰۱
مقام معظم رهبری:
ما از اهلبیت علیهمالسلام چیزهای زیادی داریم؛ چیزهایی است که اگر امروز عرضه بشود، دنیا را واقعاً در مقابل خودش به اعجاب وامیدارد؛ مثل نهجالبلاغه؛ روی نهجالبلاغه کار بشود، نکات مهمش برداشته بشود، تفکیک بشود، مطالبش تفسیر و حلاجی بشود، در روایات فحص بشود. اینقدر ما معارف عالیه داریم که امروز بشر محتاج آنهاست. اینها از زبان اهلبیت، بهعنوان بیان اهلبیت و بهعنوان اسلامی است که اهلبیت معرفی میکنند. ۱۳۷۰/۰۷/۰۴
مقام معظم رهبری:
این نهجالبلاغه را باید خواند و فراگرفت. در دوران اخیر، بسیاری از متفکران و اندیشمندان غیرمسلمان ـ نه فقط مسلمانها ـ با نهجالبلاغه آشنا شدند؛ کلمات امیرالمؤمنین را خواندند و دیدند؛ حکمتهای مجسم در این بیانات را شنیدند و فراگرفتند و از عظمت این کلام و صاحب کلام بهتزده شدند. ما به نهجالبلاغه بیش از این بایستی توجه کنیم؛ بیش از این باید فرا بگیریم؛ بیش از این باید از دریای مواج حکمت امیرالمؤمنین بهره ببریم؛ همهی ابعاد کار را روشن میکند، همهی درسها را به ما میدهد. علمای بزرگ اهل سنت دربارهی این کلمات تعبیراتی دارند که انسان شگفتزده میشود. ۱۳۸۹/۰۴/۰۵
🌸 ﷽ 🌸
کشیش کتاب را در دستش گرفت، جلدش را به سرگئی نشان داد و گفت: «#نهج_البلاغه است؛ سخنان و نامههای علی است. کتاب بسیار عجیبی است؛ پُر از مضامین بکر و راهگشا.»
سرگئی گفت: «لابد به من توصیه میکنی که آن را بخوانم.»
کشیش گفت: «حتماً؛ کاری که پدرت باید در جوانی میکرد. مثل #جرج_جرداق که میگفت از ۱۲ سالگی مطالعه #نهج_البلاغه را شروع کرده و هنوز هم ادامه میدهد. #علی (علیه السلام) شخصیتی است مثل اقیانوس؛ هرچه در عمق آن شنا کنی، شگفتیهایش آشکارتر می شود.»
سرگئی روی کاناپه نشست و پرسید: «اگر چنین است که شما میگویید، پس چرا کشورهای مسلمان که علی امام آنهاست، جزو کشورهای جهان سوم و عقبماندهاند؟»
کشیش گفت: «ملّتها و دولتهای اسلامی مانند کسانی هستند که #گنج گرانبهایشان را دفن کردهاند یا اساساً از آن خبر ندارند. گمان میکنم آنها هم علی را نمیشناسند. من هنگامِ مطالعه این کتاب و چند کتاب دیگر، به همین مسئله فکر میکردم. در آن دوران، #علی خلیفه مسلمانان بود و مردی هم به نام معاویه خود را خلیفه مسلمانان نامیده بود. هردوی اینها، داعیه #حکومت_اسلامی داشتند، امّا علی کجا و معاویه کجا! فکر کنم اکثر رهبران کشورهای اسلامی، حکومتشان از جنس حکومت معاویه باشد، نه علی. اگر حاکمی از حاکمان مسلمان، یک بار نهجالبلاغه را با دقّت میخواند و به آن عمل میکرد، امروز روزگارشان این نبود که هست.»
سرگئی لبخند زد و گفت: «ما باید کم کم مراسم مسلمان شدن شما را فراهم کنیم پدر...!»
کشیش گفت: «ادیان الهی، شکل، قالب و پوسته روح الهی است سرگئی. مهم مغز و درون آن است که یکی است و فرق چندانی با هم ندارند. کسی که مسلمان است یا مسیحی، اگر به ذات و جوهره الهیِ دین خود دست نیابد، میخواهد روحانی مسلمان باشد یا کشیش مسیحی، به یک اندازه از مسیر خدا جدا شده است. در زمان علی دشمنانش و آنهایی که با او میجنگیدند، از حافظان و مبلّغان قرآن و اسلام بودند و در عبادت و زهد و تقوا چنان بودند که زانوهایشان بر اثر سجده پینه بسته بود. آنها به نام همان اَللهی با علی جنگیدند که علی به نام همان الله میخواست هدایتشان کند.»
📚 قدیس ، ابراهیم حسن بیگی ،انتشارات کتاب نیستان ، صفحه ۱۸۸
#نهج_البلاغه_کتاب_انقلاب_اسلامی
#من_نهج_البلاغه_میخوانم
هدایت شده از در محضر نهج البلاغه
نگاه نافذ.pdf
278.9K
🔸نگاه نافذ
نهجالبلاغه، "کتاب زندگی اجتماعی" ماست: «نهجالبلاغه در مجموع درس زندگی اجتماعی برای مسلمانهاست... ما امروز در همان شرائط قرار داریم، شرائط کنونی جامعهی اسلامی همان شرائط است... امروز شرائطی مشابه شرائط دوران حکومت امیرالمؤمنین است، پس روزگار نهجالبلاغه است. امروز میشود از دیدگاه دقیق و نافذ امیرالمؤمنین علی علیهالسلام به واقعیتهای جامعه و واقعیتهای جهان نگاه کرد و بسیاری از حقایق را دید و شناخت و علاج آنها را پیدا کرد. لذاست که به نظر ما امروز از همیشه به نهجالبلاغه ما محتاجتریم»
( امام خامنه ای ۱۳۶۳/۰۱/۲۶)
🔹کانال تدارکات نهج البلاغه ای
http://eitaa.com/joinchat/4055498763C7e4c76815b
هدایت شده از 🔸مدرسه نهج البلاغه🔸
❇️ دانستنیهای نهج البلاغه شماره (۳)
🔹سخن یک دانشمند مسیحی
نویسنده شهیر استاد «امین نخله» دانشمند مسیحی خطاب به شخصی که از وی خواسته است چند کلمه از سخنان علی علیهالسلام را برگزیند تا وی در کتابی گرد آورد و منتشر سازد، میگوید: «از من خواستهای که صد کلمه از گفتار بلیغترین نژاد عرب «ابوالحسن» را انتخاب کنم، تا تو آن را در کتابی منتشر سازی.
من اکنون دسترسی به کتابهائی که چنین منظوری را تأمین کند ندارم، مگر کتابهائی چند که از جمله انجیل بلاغت «نهجالبلاغه» است. با مسرت این کتاب با عظمت را ورق زدم، به خدا نمیدانم چگونه از میان صدها کلمات علی (علیه السلام) فقط صد کلمه را انتخاب کنم بلکه بالاتر بگویم نمیدانم چگونه کلمهای را از کلمه دیگر جدا سازم، این کار درست به این میماند که دانه یاقوتی را از کنار دانه دیگر بردارم.
سرانجام من این کار را کردم در حالیکه دستم یاقوتهای درخشنده را پس و پیش میکرد و دیدگانم از تابش نور آنها خیره میگشت باورکردنی نیست که بگویم به واسطه تحیر و سرگردانی با چه سختی کلمهای را از این معدن بلاغت بیرون آوردم!
بنابراین تو این «صد کلمه» را از من بگیر، و به یاد داشته باش که این صد کلمه پرتوهائی از نور بلاغت و غنچههائی از شکوفه فصاحت است آری نعمتهائی که خداوند متعال از راه سخنان علی (علیه السلام ) بر ادبیات عرب و جامعه عرب ارزانی داشته، خیلی بیش از این صد کلمه است...»
📕در پیرامون نهجالبلاغه ، هبةالدین شهرستانی ص ۲۲
🔻کانال مدرسه نهج البلاغه ⬇️
http://eitaa.com/joinchat/2586116099C5cfbd7766d
🌴آیات الفضایل امیرالمومنین علیه السلام🌴
🕑شماره8⃣
⚖#الْمِیزانُ
🍃«اَللَّهُ الَّذِی أَنْزَلَ الْکِتابَ بِالْحَقِ ّ و#َالْمِیزانَ»؛🍃
🌸«خداوند کسی است که کتاب را به حق نازل کرد و #میزان (سنجش حق و باطل و خبر قیامت) را».
از امام صادق علیه السلام نقل شده که در مورد این آیه فرمود: مراد از #میزان، #امیر_مؤمنان_علیه_السلام است. ✅
همچنین مراد از «#میزان» در آیه: «وَالسَّمآءَ رَفَعَها وَوَضَعَ الْمِیزانَ» امام علی علیه السلام است. ✅
💫🌟💫🌟💫🌟💫🌟💫🌟💫
براستی وقتی از یک وسیله سنجش برای تمام اعمال خود در زندگی استفاده کنیم ایا هرگز منحرف میشویم ؟!!آیا هرگز دچار سرگردانی میشویم؟!!
مسلما خیر 😍😍
ولی پس چرا🤔.....
مولا علی علیه السلام نیز یک هشدار تکان دهنده ای در #نهج_البلاغه شریف به ما داشتند👇👇
⏪فَأَيْنَ تَذْهَبُونَ وَ أَنَّى تُؤْفَكُونَ وَ الْأَعْلَامُ قَائِمَةٌ وَ الْآيَاتُ وَاضِحَةٌ وَ الْمَنَارُ مَنْصُوبَةٌ فَأَيْنَ يُتَاهُ بِكُمْ وَ كَيْفَ تَعْمَهُونَ وَ بَيْنَكُمْ عِتْرَةُ نَبِيِّكُمْ وَ هُمْ أَزِمَّةُ الْحَقِّ وَ أَعْلَامُ الدِّينِ وَ أَلْسِنَةُ الصِّدْقِ....
♦️مردم! كجا می رويد؟ چرا از حق منحرف می شويد؟ پرچمهای حق برپاست و نشانه های آن آشكار است، با اينكه چراغهای هدايت روشنگر راهند، چون گمراهان به كجا می رويد؟ چرا سرگردانيد؟ در حالی كه عترت پيامبر شما در ميان شماست، آنها زمامداران حق و يقينند، پيشوايان دين، و زبانهای راستی و راستگويانند.....
◀️بیاییم با کلام #میزان در نهج البلاغه خودرا ازسرگردانی نجات دهیم ✅
📚منابع:
🖌#نهج_البلاغه، #خطبه87
🖌 سوره شوری، آیه ۱۷.
🖌سوره الرحمن، آیه ۷.
🖌بحارالانوار، ج ۳۵، ص ۳۷۳؛ تفسیرقمی، ج ۲، ص ۲۷۴.
#نهجالبلاغه #نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🔹 تبیین ضرورت نهج البلاغه خوانی شماره (1)
🔸کلید واژه تبیین :
* ظهور امام زمان
* همدلی وهمصدایی در یاری امام جامعه
❇️نهج البلاغه خوانی ، کلید ظهور مهدی فاطمه (عج)
مولایمان مهدی عج در نامه خود به شیخ مفید میفرمایند : « اگر شیعیان ما - که خداوند به آنها توفیق طاعت وبندگی خویش را بدهد - در راه وفای به عهدی که بر دوش دارند، همدل می شدند، هرگز برکت ملاقات با ما از آنها به تأخیر نمی افتاد، و سعادت دیدار ما به سرعت نصیب آنان می گشت ، آن هم دیداری بر اساس شناختی راستین و صداقتی از جانب آنان نسبت به ما. »( الإحتجاج ج2 ص602 )
سوالات راهبردی این نامه :
👈🏻 اول: عهد وپیمانی که شیعیان بر دوش دارند چیست ؟
مراد از عهد در اینجا ، بنابر شواهد و قرائن متعدد ، عهد ولایت و یاری امامان است.
امام صادق(ع) فرمودند: « ما همان پیمان و عهد خداییم. هرکس به عهد ما وفا کند، به عهد الهی وفا کرده و هرکس با ما پیمان بشکند با خداوند پیمان شکسته است. » ( الکافی ج1 ص221 )
در زیارت آل یس به حضرت چنین سلام می کنیم: « سلام بر تو ای پیمان الهی که وفای به آن را خداوند از مردم گرفته و آن را محکم و مؤکد گردانده است. »
👈🏻دوم: منظور از ملاقات و دیدار در این نامه چیست ؟
مقصود از ملاقات و دیدار، آشکار شدن عمومی و ظهور امام زمان(عج) است و نه فقط دیدن و تشرف شخصی ، زیرا پر واضح است که چنانچه همه شیعیان در وفای به عهدی که بردوش دارند (یاری امام) همدل شوند ، می باید امام با همه آنها ملاقات و دیدار کند و در این حالت دیگر غیبت معنا ندارد و حضرت غیبتی نخواهد داشت.( آیت الله پورسید آقایی ، فصل نامه مشرق موعود شماره 10 ص 27 )
👈🏻 سوم: رمز ظهور براساس این نوشته مبارک چیست ؟
بنابر تصریح امام زمان (عج) در این نامه شریف ، رمز فرج و ظهور این است که شیعیان ، در راه یاری رساندن به حضرت همه یک دل و یک صدا شده و تمام امکانات و تجهیزات خود را برای زمینه سازی جهت تأسیس حکومت جهانی، در اختیار ایشان بگذارند. بنابراین پیام مهم و تأمل برانگیز حضرت به تمام دوستداران و شیعیانش این است که : گمان نکنید که ظهور امری است صد در صد الهی که شما در آن هیچ نقشی ندارید بلکه این امر در انتخاب شماست.
👈🏻 چهارم : کلید این همدلی وهمصدایی چیست؟
تجربه 11 امام معصوم ونحوه مواجهه امت با آن ذوات مقدسه ، بهترین نمونه الگوگیری در حوزه گسترش این همدلی است . تنها امام معصومی که فرصت حکومت داری پیدا کردند ، مولایمان علی ابن ابی طالب بودند .
✋آیا امت زمان علی علیه السلام ، اورا یاری کردند ؟ وفای عهد اورا مراعات نمودند ؟ و ده ها سوال در این حوزه که با مطالعه کتاب شریف نهج البلاغه میتوانیم به این سوالات پاسخ داده و از آن تاریخ برای امروز مان که زمانه غیبت اماممان برای رسیدن به ظهورشان است ، مدد بگیریم.
👌 نهج البلاغه کتاب درسها وعبرتهای این همدلی است .
👌نهج البلاغه سرچشمه زلال و بیکران رسیدن به این همدلی است .
اگر همه شیعیان حول این کتاب حلقه بزنند و با مطالعه آن ، درسها وعبرتهای مواجهه امت با امام معصوم (علیه السلام ) را در یابند، می توانیم به آن همدلی مد نظر برسیم.
✳️ یادمان باشد گسترش فرهنگ نهج البلاغه خوانی ،گسترش فرهنگ:
یاری امام جامعه و وحدت و همدلی امت حول امام جامعه است. همان حلقه مفقوده ظهور مهدی فاطمه (سلام الله علیهما)
✅ شواهدی در این باب از کتاب شریف نهج البلاغه :
خطبه 35 بند 2 / خطبه 34 بند 10 / خطبه 69 / خطبه 92 / خطبه 97 بند 6 ، 13 / خطبه 108 بند 11 / خطبه 113 بند 7 / خطبه 119 بند 6 / خطبه 192 از بند 73 تا 111 خطبه 216 بند 13
تهیه کننده : واحد هیات علمی
قرارگاه نهج البلاغه ای های جنوب غرب استان تهران
🔹 تبیین ضرورت نهج البلاغه خوانی شماره (2)
🔸 کلید واژه تبیین :
* گفتمان انقلاب اسلامی
* پاسداری از انقلاب اسلامی
* بیانیه گام دوم انقلاب
❇️ نهج البلاغه کلید پاسداری از انقلاب اسلامی
مقام معظم رهبری در مراسم میثاق پاسداری دانشگاه افسری امام حسین(علیه السلام)
در تاریخ 6 /3 / 92 سه شرط را برای حفاظت وپاسداری از انقلاب اسلامی بیان نمودند :
1- معرفت عمیق نسبت به مبانی انقلاب اسلامی
2- معرفت نسبت به تاریخ انقلاب اسلامی
3- تربیت خود بعنوان انسان صالح
🔺 سوالات اساسی :
1- معرفت عمیق نسبت به مبانی انقلاب اسلامی چیست وچگونه صورت بپذیرد؟
یکی از کارهای مهم شما جوانان عزیز این است که مبانی نظری انقلاب را عمیقاً بشناسید. ما کسانی را دیدیم که با احساسات وارد این میدان شدند، بدون تکیهگاه نظرىِ مستحکم؛ با یک تندباد سرنگون شدند، راهشان عوض شد. آن کسانی میتوانند در این حرکت و در این مسیر محکم بایستند که شناخت عمیقی از مبانی نظری انقلاب داشته باشند. فرمود: «المؤمن کالجبل الرّاسخ لا تحرّکه العواصف»؛ هیچ تندباد و طوفانی نمیتواند راه اینها را عوض کند، که چند خصوصیت داشته باشند؛ از جملهی این خصوصیات و مهمترین آنها، اعتقاد درست و آشنائی درست با مبانی نظری این انقلاب است. این یکی از کارهائی است که لازم است شما بدانید. (6/ 3/ 92)
پاسخ از بیان مقام معظم رهبری :
👌 آئیننامهی انقلاب!
نهجالبلاغه کتاب تدوین شدهی انقلاب اسلامی است و آئیننامهی این انقلاب میتوان به حسابش آورد خود نهجالبلاغه هم دارای همین خصوصیت است، یعنی در او میدانهای وسیع زندگی انسان و بعدها و جانبهای گوناگون وجود انسان که همه در اسلام هست، منعکس است. 13/02/1359
👌 انقلاب فرهنگی
ما میخواهیم انقلاب فرهنگی کنیم، پس باید برگردیم به متون اسلام و از جملهی متون اسلام و جزء راقیترین و والاترین و زیباترین و پرمغزترین و همهجانبهترین و خلاصه شگفتآفرینترین، نهجالبلاغه است. این جملهای که بعضی گفتهاند که دون کلام خدا و بالاتر از همهی کلامهای انسانها واقعا در مورد نهجالبلاغه مبالغه نیست یک واقعیت است. افسوس که مردم ما آشنا نیستند. 13/02/1359
👌نمودار اسلام
نگاه به فهرست کتاب نهج البلاغه ، نشان میدهد که این کتاب چقدر چند بعدی و چند جانبه است و این واقعا یک شگفتی است. در همهی بخشهایی که برای یک انسان کامل و برای یک جامعهی انقلابی کامل، لازم و ضروری است نهجالبلاغه بهترین و وافیترین مطالب را ارائه میدهد و چرا اینجور است؟ زیرا که نهجالبلاغه نموداری است از اسلام و اسلام آئینی است همه جانبه و انسان که موضوع اسلام هست و محور اندیشهی اسلامی و ایدئولوژی اسلامی است، یک موجودی است چند جانبه. 13/02/1359
👌 اگر بخواهیم انقلاب اسلامی را ادامه دهیم..
ما اگر بخواهیم امروز انقلاب اسلامی را ادامه بدهیم، یعنی آنچه به معنای واقعی کلمه انقلاب اسلامی است بایستی اسلام را همهجانبه مراعات کنیم و نمودارش نهجالبلاغه است و برگردیم به نهجالبلاغه و بازیابی کنیم نهجالبلاغه جنگ، تویش هست، سیاست تویش هست، دیپلماسی تویش هست، ارتباطات خارجی و سیاست خارجی، اخلاق هم تویش هست، عبادت هم تویش هست، زهد هم تویش هست و همه چیز در نهجالبلاغه هست و این نهجالبلاغه چند بعدی نموداری از اسلام چند بعدی است که برای دوام انقلاب اسلامی و ساختن یک انسان چند بعدی ضروری و لازم است. 13/02/1359
2- معرفت نسبت به تاریخ انقلاب چرا ؟
تاریخ انقلاب را بدانید. این انقلاب مثل خیلی از حرفهای دیگری که در دنیا معمول است، صِرف ادعا نیست؛ یک دامنهی وسیعی از تجربه و عمل در مقابل آن است. این انقلاب آزموده است، تجربهشده است. این حرفها، حرفهائی است که در میدان عمل، صدق خود را ثابت کرده است. اگر امام عزیز ما به ما یاد میداد که به خدا توکل کنیم، اعتماد کنیم، حسن ظن داشته باشیم، تلاش کنیم، و میگفت اگر این کار را بکنید، پیروز خواهید شد، این اتفاق افتاد؛ همچنان که در صدر اسلام اتفاق افتاد؛ که امیرالمؤمنین (علیه الصّلاة و السّلام) در نهجالبلاغه فرمود: «فلمّا رأی اللّه صدقنا انزل بعدوّنا الکبت و انزل علینا النّصر» این ملت صدق خود را نشان داد، راستگوئی خود را نشان داد؛ وارد میدان شد و در میدان عمل، این فکر و این اندیشه و این مبانی نظری تجربه شد. این را باید شما در تاریخ انقلاب ببینید.
2- تربیت در تراز انسان صالح چیست وچگونه صورت می پذیرد؟
🇮🇷 امام خامنه ای :
خودتان را برخوردار از #معارف كنيد. البته راهش آشنائى با قرآن، انس با #قرآن، انس با #نهج_البلاغه، انس با #صحيفه_سجاديه است. خيلى از اين ترديدها و نگرانىها و زنگارهائى كه انسان در يك مواردى در دل دارد، با مطالعهى اينها تبديل ميشود به شفافيت و روشنى؛ انسان ميفهمد، راه را ميشناسد، كار را ميشناسد، هدف را ميشناسد. 1390
تبیان نهج البلاغه
🔹 تبیین ضرورت نهج البلاغه خوانی شماره (2) 🔸 کلید واژه تبیین : * گفتمان انقلاب اسلامی * پاسداری از ان
پاسخ را ازبیان خود حضرت اقا ببینیم:
👌برنامه تربیت
شما اگر سرتاپای نهجالبلاغه را نگاه کنید، میبینید آنچه که امیرالمؤمنین درباره بی رغبتی به دنیا، دل نبستن به دنیا، زهد در دنیا بیان فرموده است، از همه آنچه که در نهجالبلاغه بیان کرده است، بیشتر است؛ این بهخاطر همین است. والّا امیرالمؤمنین کسی نبود که از دنیا گوشهگیری کند، انعزال از دنیا داشته باشد؛ نه، برای آبادی دنیا یکی از فعالترین آدمها بود؛ چه در زمان خلافت، چه بعد از خلافت، امیرالمؤمنین جزو کسانی نبود که کار نکنند، دنبال تلاش نروند. معروف است آنوقتی که امیرالمؤمنین در مدینه زندگی میکردند -قبل از خلافت- باغستانهائی را به دست خودش بهوجود آورده بود؛ آب جاری کرده بود؛ نخل بهوجود آورده بود. پرداختن به دنیا و به طبیعتی که خدای متعال در اختیار انسان گذاشته است و اداره معیشت مردم، اداره امور اقتصادی مردم، فراهم کردن وسائل رونق اقتصادی، اینها همه کارهای مثبت و لازم و جزو وظائف فرد مسلمان و مدیران اسلامی است. امیرالمؤمنین یک چنین آدمی بود اما خود او هیچ دلبستگی نداشت. این وضع امیرالمؤمنین و برنامه تربیت اخلاقی امیرالمؤمنین است.
👌کتاب عمل
نهجالبلاغه را آقایان بخوانید، بخوانید که بفهمید. این نهجالبلاغه قاموس؛ یعنی فرهنگ مفاهیم اسلامی است به یک معنا. خیلی عزیز است نهجالبلاغه و چقدر دور است از دسترس ما! مردم ما نهجالبلاغه را فقط اسمش را شنیدهاید. اصلا نمیدانند نهجالبلاغه کتاب عمل است. نهجالبلاغه واقعا کتاب عمل است، کتاب معرفی اسلام است.
شواهدی در این باب از کتاب شریف نهج البلاغه :
خطبه 35 بند 2 / خطبه 34 بند 10 / خطبه 69 / خطبه 92 / خطبه 97 بند 6 ، 13 / خطبه 108 بند 11 / خطبه 113 بند 7 / خطبه 119 بند 6 / خطبه 192 از بند 73 تا 111 خطبه 216 بند 13
🔻تهیه کننده : واحد هیات علمی
قرارگاه نهج البلاغه ای های جنوب غرب استان تهران