#یک_آیه_یک_تدبر
🔻🔺در آیه 12 سورۂ مائده، حضرت حقتعالی بر میثاق خود بر بنیاسرائیل تأکید میکند و میفرماید: من با شما هستم و شما را بهشتی میکنم اگر عهد ببندید که این چهار کار را در دنیا انجام دهید:
✨📖✨ لئِنْ أَقَمْتُمُ الصَّلَاةَ وَآتَيْتُمُ الزَّكَاةَ وَآمَنْتُمْ بِرُسُلِي وَعَزَّرْتُمُوهُمْ وَأَقْرَضْتُمُ اللَّهَ قَرْضًا حَسَنًا (12 - مائده)
🔹1) اگر نماز برپا دارید.
🔸2) زکات بپردازید.
🔹3) و به پیامبران من ایمان بیاورید و آنها را یارى کنید.
🔸4) و به خدا قرض نیکویى دهید. (و به نیازمندان کمک کنید)
💥جالب اینجاست که در آیهٔ بعد، حقتعالی در سزایِ کسانی که این چهار پیمان را با خداوند بشکنند، چهار مجازات شدید را برایشان معرفی میکند.
✨📖✨ فبِمَا نَقْضِهِمْ مِيثَاقَهُمْ لَعَنَّاهُمْ وَجَعَلْنَا قُلُوبَهُمْ قَاسِيَةً ۖ يُحَرِّفُونَ الْكَلِمَ عَنْ مَوَاضِعِهِ ۙ وَنَسُوا حَظًّا مِمَّا ذُكِّرُوا بِهِ (13 - مائده)
1️⃣مورد لعنت حضرت حقتعالی قرار میگیرند.
2️⃣قلبهایشان قساوت گرفته و سنگ میشوند که هیچ موعظهای در آن فرو نمیرود.
3️⃣دین خدا را برای رسیدن به منافع خود، مورد تحریف قرار میدهند.
4️⃣چیزهایی که به نفعِ دنیا و نفسشان باشد، در دین بزرگ میکنند و مابقی را فراموش میکنند.
💢در پایان آیه خداوند خطاب به نبی مکرم اسلام (ص) میفرماید:
✨📖✨ فاعْفُ عَنْهُمْ وَاصْفَح (13 - مائده)
⚡️از آنها درگذر و صرفنظر کن!
🌏بدین معنا که آنچه بر بنیاسرائیل نازل شده است امر خدای تعالی برای تمام ادیان توحیدی، و اسلام هم هست. حال خود را محاسبه کنیم که از این چهار میثاق انبیاء علیهالسَّلام، ما کدام یک را به جای میآوریم و عمل میکنیم؟!
🆔 @telaavat
4_5839233696493734017.mp3
358.9K
#تلاوت_صبحگاهی_قرآن_کریم
💠مقطعی زیبا از سوره مبارکه الکهف
🔸استاد حاج امین پویا
🔹مقام حجاز با چینش حجاز نهاوند
🆔 @telaavat
امام زين العابدين عليه السلام ـ آنگاه كه به ايشان عرض شد: حسن بصرى مى گويد: از اين كه كسى هلاك شود جاى تعجّب نيست، بلكه از نجات يافته تعجّب است كه چگونه نجات يافته است ـ فرمود: اما من مى گويم: از اين كه كسى نجات يافته تعجّب نيست، بلكه تعجّب از هلاك شده است كه چگونه با وجود رحمت گسترده خداوند هلاك گشته است؟!
لمّا قيلَ لَهُ: إنّ الحسنَ البصريَّ قالَ : لَيسَ العَجَبُ مِمَّن هَلَكَ كيفَ هَلَكَ و إنّما العَجَبُ مِمّن نَجا كيفَ نَجا ! ـ : أنا أقُولُ: لَيسَ العَجَبُ مِمَّن نَجا كيفَ نَجا ، و أمّا العَجَبُ مِمَّنْ هَلَكَ كَيفَ هَلَكَ مَع سَعَةِ رحمةِ اللّهِ؟!
📚ميزان الحكمه جلد4 صفحه 388
🆔 @telaavat
کانال رسمی سازمان دارالقرآن الکریم
🔺 پنجمین محفل کاروان قرآنی انقلاب با حضور اساتید و قاریان بین المللی جمهوری اسلامی ایران 🔸 به پاس ز
پخش زنده پنجمین محفل کاروان قرآنی انقلاب هم اکنون از شبکه قرآن و معارف سیما
🌸کلام امیر
🔴سودمندترين دارايى
✨لا مالَ أعوَد من العقل.
💠هيچ دارايى سودمندتر از خرد نيست.
📚 نهج البلاغه،حکمت 113
@telaavat
👆👆👆
#سیره_فاطمی
⭕️اخلاق فاطمه(سلام الله علیها) و علی(علیه السلام) در خانه
🔻روزی حضرت محمد (صلی الله علیه وآله وسلم) به خانه حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها ) آمدند و مشاهده نمودند که امیرالمومنین علی(علیه السلام) در حال پاک کردن عدس هستند.
رسول الله به امام علی فرمودند:
🔻«مردی که در امور منزل به همسرش کمک کند، خداوند به او پاداش یک سال عبادتی می دهد که روزهایش را روزه گرفته باشد و شب هایش را شب زنده داری کرده باشد. همچنین پاداش صابرانی مثل یعقوب و داوود و عیسی به او عنایت می کند.
هر مردی که در خانه در خدمت عیال باشد و کار منزل را ننگ و عار نداند، خداوند متعال نام او را در دیوان شهیدان قرار می دهد و پاداش هزار شهید را نصیبش می کند.»
📚جامع الاخبار ، صفحه ١٠٢
👉 @telaavat
5.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
4_5841485496307419166.mp3
1.94M
🔊 #استاد_انصاریان
◀️نمازصبح بخونید
🌾 @telaavat
📌بر اساس قرآن اگر انسان بخواهد، میتواند ثروتمند شود؟
#یک_آیه_یک_تدبر
✨📖✨ مَنْ کانَ يُريدُ حَرْثَ الْآخِرَةِ نَزِدْ لَهُ في حَرْثِهِ وَ مَنْ کانَ يُريدُ حَرْثَ الدُّنْيا نُؤْتِهِ مِنْها وَ ما لَهُ فِي الْآخِرَةِ مِنْ نَصيبٍ (20 - شوری)
⚡️هر کس کِشتِ آخرت بخواهد ما به کِشت او مىافزاییم و پاداشش را افزون مىکنیم، و هر کس کِشت دنیا بخواهد، از دنیا کم یا زیاد به او مىدهیم ولى در آخرت هیچ بهرهاى نخواهد داشت.
⁉️امور دنیوی وابسته به درخواست انسان نیست و ثروت با خواستن و تلاش انسان محقق نمیشود. چرا؟
🔹حضرت حقتعالی در آیهٔ 32 سورۂ زخرف به صراحت میفرماید:
✨📖✨ نَحْنُ قَسَمْنا بَيْنَهُمْ مَعيشَتَهُمْ فِي الْحَياةِ الدُّنْيا وَ رَفَعْنا بَعْضَهُمْ فَوْقَ بَعْضٍ دَرَجاتٍ لِيَتَّخِذَ بَعْضُهُمْ بَعْض (32 - زخرف)
⚡️ما (وسايل) معاش آنان را در زندگى دنيا ميانشان تقسيم كردهايم و برخى از آنان را از (نظر) درجات بالاتر از بعضى (ديگر) قرار دادهايم تا بعضى از آنها بعضى (ديگر) را در خدمت گيرند.
❄️پس براحتی این منطق قابل استخراج است که اگر کسبِ ثروت در دنیا، کاملاً به اختیار بشر سپرده و انسان ثروتمند شود، بسیاری از کارهای سخت که برای بشر و خدمت به او نیاز است بدون فاعل بر روی زمین میماند. چه کسی هست که دوست نداشته باشد ثروتمند شود، و کدام ثروتمند است که برود و کارهای سختی مثل کندنِ چاه را انتخاب کند؟؟ پس قهراً خداوند اسبابی را باید فراهم کند که همه ثروتمند شده و شب و روز در خانه نخوابند.
👈خداوند طبق اشارۂ صریح، رسیدن به ثروت دنیوی را در صورت خواستهٔ انسان، محدود به نظر خود میداند، چرا که افزایش ثروت باعث از دسترفتن برخی مشاغل سخت میشود و در امور دنیا اختلال ایجاد میکند، چنانچه در هر کشوری نیز دولت مخالف افزایش پول و ثروتمندشدن جامعه نیست ولی افزایش حجم پول، تورم را به دنبال خود خواهد داشت.
🔸چنانچه در سورۂ نجم خداوند به صراحت میفرماید:
✨📖✨ أَمْ لِلْإِنْسانِ ما تَمَنَّی (24 - نجم)
⚡️آیا انسان گمان میکند به هر چه بخواهد میتواند برسد؟
✨📖✨ فَلِلَّهِ الْآخِرَةُ وَ الْأُولي (25 - نجم)
⚡️در حالى که آخرت و دنیا از آنِ خداست (و بدونِ ارادۂ او کسى به چیزى نمىرسد)
🍁اما افزایش افراد مؤمن و نیککردار هیچ تأثیر منفی در بهم خوردنِ تعادل زیستی این جهان ندارد. اگر در آیه 20 شوری دقت کنیم، حضرت حق میفرماید: اگر کسی آخرت را بخواهد، قطعاً به او میدهیم و حتی بیش از آنچه او میخواهد. (یعنی اگر از خدا بخواهیم خدایا! کارخانهای به ما برسان، شاید نرساند ولی اگر بگوییم خدایا! توفیق نماز شب به ما عنایت فرما، ما را از غیبت و حسد دور کن و.... قطعاً خداوند دعایِ ما را به استناد روشن آیه، استجابت خواهد کرد)
🌐در حالی که اگر اندکی دقت کنیم، غالباً استخارههای ما بُعد مادی دارد و هرگز برای بُعد معنوی استخاره نمیگیریم. مثال: دو نفر را به خاطر خدا، آشتی دهیم و به هر دو بگوییم بیایید استخاره کنیم، قرآن هم امر به آشتی شما میکند و استخاره بگیریم، آنگاه میدانیم خداوند چطور هدایتمان میکند، اما استخارههای ما یا برای ازدواج است و یا برای خرید ماشین و زمین و....
⁉️سؤال: خداوند قصد دارد کسی را به خاطر قطعِ صلهٔ رحم در دنیا طبق امر خودش، روزیاش را تنگ بگرداند، آیا این فرد اگر به قرآن استخاره کند، قرآن میتواند پاسخی درست به این بشر بدهد؟!
✔️مسلماً هرگز چنین نیست، غالب کسانی که استخاره میکنند اصلاً مشکل آن شخص را نمیدانند! واقعاً جای بدبختی است. حاذقترین پزشک هم اگر بیماری علائم بیماریاش را نگوید، نمیتواند به او کمک کند. کسی که استخاره میگیرد باید مشکل فرد را بداند و چنان روح پاکی داشته باشد که بتواند آیه را به خواستهٔ فرد مرتبط کند. حتی در بسیاری از موارد استخاره پاسخ درستی نمیدهد. (یعنی نه بلی و نه خیر میگوید)
💥اگر کسی به دنبال آخرت باشد طبق این آیه قطعاً خدا در دنیا نیز او را محتاج معیشت نمیکند ولی اگر کسی به دنبال دنیای خود باشد، قطعاً از آخرت محروم خواهد شد. به عبارت بهتر در طالبانِ آخرت، سود دنیا اندکی هست ولی در طالبانِ دنیا قطعاً سودی برای آخرت آنها نخواهد بود.
⛔️آنان که از عدالت دنیا در خدا خُرده میگیرند، بدانیم اختیار انسان در ساختن این دنیا محدود است و هرگز نمیتواند به خواستههایش برسد. (مثال: در این دنیا هرگز انسان نمیتواند حتماً ماشین لوکس داشته باشد) ولی ساختن آن دنیا برای همه ممکن است و همهٔ انسانها به طور مطلق این اختیار و اراده را دارند و این یکی از مباحث اثبات "عدل الهی" است.
🆔 @telaavat