شهید آیت الله دستغیب
سخت تر از جبهه جنگ
بلی، جهادی که از جبهه جنگ و زخم تیر و شمشیر به مراتب تحملش سخت تر و البته اثرش هم بیشتر و اجرش هم زیاد تر است، مبارزه با هوی و هوس است : « وقت حرص و آز و شهوت مرد کو »
قلب سلیم ص 166
🔻کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
در ایتا
eitaa.com/tezkar
در سروش
https://Sapp.ir/tezkar
هدایت شده از شعله ی طور
♦️یادنامه ی سیدالعرفا♦️
مصاحبه ی نشریه ی آستان قدس رضوی با حقیر پیرامون شخصیت مرحوم آیت الله قاضی طباطبایی ره به مناسبت ششم ربیع الاول سالگرد وفات ایشان.
📌بنده انصافا نمیدانم چرا از حقیر این مصاحبه انجام شد و چه نسبتی یافته بودند که چنین تصوری از توانایی نسبت به این امر ایجاد شده بود.
محتملا از باب همجواری با مدفن ایشان و شیفتگی حقیر به ایشان بوده است.در هر صورت از باب ادای دین به این مرد بزرگ چند کلامی به هم بافته شده است،دوستانی که وقتشان گران است با تامل نسبت به صرف وقتشان نسبت به این صوت تصمیم بر گوش دادن بگیرند.بیشتر عرض ارادتی بوده و ادای دینی نسبت به ساحت ایشان لذا قطعا درخور مقام ایشان نخواهد بود و بیشتر از جنس
ای مگس عرصه ی سیمرغ نه جولانگه توست
جلوه میکند، اما امید دارم مشمول کرم و بزرگواری صاحب ولایت امیرالمومنین علی علیه السلام در تصویر سازی و الگو برداری از شخصیت یکی از خاکساران و شاگردان مقام بی کران ایشان واقع گردد.
♦️۶ سوال مطرح کرده بودند که به ترتیب پاسخ داده شده است.
🔻متن سوال ها:
۱. بعنوان مقدمه و آغاز بحث کمی درباره شخصیت بزرگ و عرفانی ایشان بفرمایید.
۲. درباره منش اجتماعی و ارتباط ایشان با مردم بویژه مستمندان و علما بگویید.
۳. کتاب عطش که پیرامون شخصیت ایشان است در رسانهها مطرح شده، نظر شما درباره این کتاب و محتوای آن چیست؟
۴. بیانی از مرحوم سید هاشم حداد ره درباره ایشان هست که جامعترین عارف از صدر اسلام هستند و همچنین نقل قولی از ایشان هست که بهترین انسان آن است که فقیه و صوفی باشد، منش عرفانی و عقلانی ایشان در کنار هم چطور جمع میشد؟
۵. ارتباط ایشان با مسائل سیاسی و ضد استکباری چگونه بود؟
۶. نظر ایشان درباره امام خمینی چه بود؟ و برداشت شما از داستان نقل شده درباره ملاقات این دو بزرگوار چیست؟
🔻پ ن ۱: بسیاری از مطالب نقل مستقیم از افراد و اساتید است که ممکن است در کتب مشهور نیامده باشد.
🔻پ ن۲: به نظر بنده مسائل وسوالات بسیار دقیق تر و عمیق تری علی الخصوص نسبت به شیوه ی عملی و دستورات ایشان و پرداختن دقیق تر به راهکارهای ایشان در عقبات سلوک وجود دارد که با توجه به متن پرسش ها، مجال طرح و بررسی آن به موقعیت ها و توفیقات بعدی موکول شد.
📌فاتحه ای برای گشایش امور خودمان تقدیم روح این مرد الهی کنیم.
#قاضی
#سید_العرفا
المکتوبات فی النجف الاشرف
@sholeye_toor
تذکره الاولیاء
دوستان بزرگوار
با توجه با اینکه فردا سالروز وفات آیت الله قاضی است پیشنهاد میکنیم این صوت را گوش بفرمایید
قسمتی از وصیت نامه آیت الله استاد قاضی :
...عمده ی آنها نماز است .
نماز را بازاری نکنید
اول وقت بجا بیاورید
با خضوع و خشوع !
واگر نماز را تحفظ کردید ، همه چیزتان محفوظ می ماند
و تسبیحه ی صدیقة الکبری علیها سلام ، وآیة الکرسی در تعقیب نماز ترک نشود ، این اهم واجبات است .
ودر مستحبات تعزیه داری و زیارت حضرت سید الشهدا علیه السلام را مسامحه ننمایید
و روضه ی هفتگی ولو دو سه نفر باشد ، اسباب گشایش امور است ،
و اگر از اول عمر تا آخرش در خدمت آن بزرگوار بجا بیاورید ،
هرگز حق آن بزرگوار ادا نمی شود
و اگر هفتگی ممکن نشد ، دهه ی اول محرم ترک نشود .
دیگر آنکه , اگر چه این حرفها آهن سرد کوبیدن است ،
ولی بر بنده لازم است بگویم
* اطاعت والدین
* حسن خلق
* ملازمت صدق
* موافقت ظاهر با باطن
* ترک خدعه و حیله
* تقدم در سلام
* نیکویی کردن با هر بر و فاجر
اینها را عرض کردم و امثال اینها را مواظبت نمایید !
* الله الله الله که دل هیچ کس را نرنجانید .
تا توانی دلی به دست آور
دل شکستن هنر نمی باشد
وعن تقریر الاحقر علی بن الحسین الطباطبایی
کانال تخصصی کلمات و احوالات اهل معرفت و بزرگان عالم اسلام @tezkar
هدایت شده از شعله ی طور
♦️حال و هوای مزار آیت الله سید علی قاضی طباطبایی ره♦️
امروز ۶ربیع الاول ۱۴۴۱
سالگرد وفات ایشان
او را میهمان هفتاد سوره ی حمد کنید که زحمتی که میکشید در مقایسه با الطاف و کرامت و عنایت او به سالکان طریقت کمتر از هزار ناچیز است.
المکتوبات فی النجف الاشرف
@sholeye_toor
آیت الله انصاری همدانی
همه چیز در شریعت
هر چه هست در شرع مقدس است. تمام مراحل عرفان و سیر و سلوک تا مرحله نهایی که فناء فی الله است به زبان معصومین (علیهم السلام) در اخبار و احادیث آمده و در کلام الله است.
سوخته ص 78
🔻کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
در ایتا
eitaa.com/tezkar
در سروش
https://Sapp.ir/tezkar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هستی را خدا داد
#مرحوم_دولابی
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
امام حسن عسکری (علیه السلام) فرمودند : هر یک از شما چون در دینش پارسا و در سخنش راستگو و امانتدار و خوش اخلاق با مردم باشد، گفته مى شود: این یک شیعه است، و این کارهاست که مرا خوشحال می سازد.
امام حسن عسکری (علیه السلام) فرمود: شما را به تقواى الهى و پارسایى در دینتان و تلاش براى خدا و راستگویى و امانتدارى درباره کسى که شما را امین دانسته ـ نیکوکار باشد یا بدکار ـ و طول سجود و حُسنِ همسایگى سفارش می کنم. محمّد(صلى الله علیه وآله وسلم) براى همین آمده است.
در میان جماعت هاى آنان نماز بخوانید و بر سر جنازه آنها حاضر شوید و مریضانشان را عیادت کنید. و حقوقشان را ادا نمایید، زیرا هر یک از شما چون در دینش پارسا و در سخنش راستگو و امانتدار و خوش اخلاق با مردم باشد، گفته مى شود: این یک شیعه است، و این کارهاست که مرا خوشحال مى سازد.
تقواى الهى داشته باشید، مایه زینت باشید نه زشتى، تمام دوستى خود را به سوى ما بکشانید و همه زشتى را از ما بگردانید، زیرا هر خوبى که درباره ما گفته شود ما اهل آنیم و هر بدى درباره ما گفته شود ما از آن به دوریم.
در کتاب خدا براى ما حقّى و قرابتى از پیامبر خداست و خداوند ما را پاک شمرده، احدى جز ما مدّعى این مقام نیست، مگر آن که دروغ مى گوید. زیاد به یاد خدا باشید و زیاد یاد مرگ کنید و زیاد قرآن را تلاوت نمایید و زیاد بر پیغمبر(صلى الله علیه وآله و سلم) سلام و تحیّت بفرستید. زیرا صلوات بر پیامبر خدا (صلى الله علیه وآله و سلم) ده حسنه دارد. آنچه را به شما گفتم حفظ کنید و شما را به خدا مى سپارم، و سلام بر شما.
متن حدیث:
«أُوصیکُمْ بِتَقْوَى اللّهِ وَ الْوَرَعِ فى دینِکُمْ وَالاِْجْتَهادِ لِلّهِ وَ صِدْقِ الْحَدیثِ وَ أَداءِ الأَمانَةِ إِلى مَنِ ائْتَمَنَکُمْ مِنْ بَرٍّ أَوْ فاجِر وَ طُولُ السُّجُودِ وَ حُسْنِ الْجَوارِ. فَبِهذا جاءَ مُحَمَّدٌ ( صلى الله علیه وآله وسلم ) صَلُّوا فى عَشائِرِهِمْ وَ اشْهَدُوا جَنائِزَهُمْ وَ عُودُوا مَرْضاهُمْ وَ أَدُّوا حُقُوقَهُمْ، فَإِنَّ الرَّجُلَ مِنْکُمْ إِذا وَرَعَ فى دینِهِ وَ صَدَقَ فى حَدیثِهِ وَ أَدَّى الاَْمانَةَ وَ حَسَّنَ خُلْقَهُ مَعَ النّاسِ قیلَ: هذا شیعِىٌ فَیَسُرُّنى ذلِکَ. إِتَّقُوا اللّهَ وَ کُونُوا زَیْنًا وَ لا تَکُونُوا شَیْنًا، جُرُّوا إِلَیْنا کُلَّ مَوَدَّة وَ ادْفَعُوا عَنّا کُلَّ قَبیح، فَإِنَّهُ ما قیلَ فینا مِنْ حَسَن فَنَحْنُ أَهْلُهُ وَ ما قیلَ فینا مِنْ سُوء فَما نَحْنُ کَذلِکَ.»
«لَناحَقٌّ فى کِتابِ اللّهِ وَ قَرابَةٌ مِنْ رَسُولِ اللّهِ وَ تَطْهیرٌ مِنَ اللّهِ لا یَدَّعیهِ أَحَدٌ غَیْرُنا إِلاّ کَذّابٌ. أَکْثِرُوا ذِکْرَ اللّهِ وَ ذِکْرَ الْمَوْتِ وَ تِلاوَةَ الْقُرانِ وَ الصَّلاةَ عَلَى النَّبِىِّ ( صلى الله علیه وآله وسلم ) فَإِنَّ الصَّلاةَ عَلى رَسُولِ اللّهِ عَشْرُ حَسَنات، إِحْفَظُواما وَصَّیْتُکُمْ بِهِ وَ أَسْتَوْدِعُکُمُ اللّهَ وَ أَقْرَأُ عَلَیْکُمْ السَّلامَ.»
*===============**=*
«أعيان الشّيعة،جلد 2، صفحه 41و بحارالأنوار جلد 75، صفحه 372»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نهم ربیع الاول
#آیت_الله_جاودان
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
🔶ريشة اصلي عقبرفت🔶
پرسش اصلي اين است كه ريشه اين همه عقب رفت بشر جديد كجاست؟
اين خشونت جديد كه تمام روح و روان جوامع را در بر گرفته است از كجا شروع شده است؟
اگر همچنان بشر جلو برود به كجا مي رسد؟
آيا بايد فكري و عملي براي نجات بشر از اين عقب گردِ بزرگ انجام داد؟ از كجا بايد شروع كرد؟
و بر چه چيزي و چقدر بايد تأكيد نمود؟
♦️وقتي دقيقاً معني خانواده در مكتب اسلام شناخته شد و تأثير دراز مدت و كوتاه مدت آن مورد ارزيابي قرار گرفت و متوجه شديم بايد بيش از پيش بر روي #خانواده به معني ديني آن تأكيد كنيم و بفهميم #خانه، #اولين _هسته_توحيدي است كه اعضای خود را براي شايستگي به قرب الهي آماده مي كند. راه حل گمشده است، ولي مشكلات را، اساسي يافتهايم و ديگر به شعارها و پيشنهادهاي غير واقعي براي رفع مشكل،كه يا مشكل را بيشتر و يا پنهان ميكند، دل نميبنديم.
مدرنيته فرهنگ انسان محوري به جاي خدا محوري را پايهگزاري كرد و در آن فرهنگ، نفس امّاره برنامهريز بشريت شد و در چنين فضايي شعارِ برابري زن و مرد، عملاً معنياش عدم وفاداري واقعي زن و مرد نسبت به خانواده گشت و «آزادي» معنياش بيبند و باري و آزادي براي حاكميت سود و سرمايه شد و عدالت زيرپا قرار گرفت.
📌زن آنگونه که باید باشد،#استاد_اصغر_طاهرزاده
🔻کانال تذکره الاولیاء @tezkar
در ایتا🔻
eitaa.com/tezkar
در سروش🔻
https://Sapp.ir/tezkar
نامه عرفانی آیت الله سعادت پرور(پهلوانی) به یکی از یاران طریقت خود بسمه تعالی
به یکی از دوستان صمیمی و یاران طریقت نوشته شده است.
تصدّقت شوم!
نظر به محّبت دیرینه که با شما و دوستان هم طریق خود دارم ، لازم دانستم اموری که در سلوک الی الله به نفع سالک است ، تذکّر دهم؛ در صورت مراعات ره صد ساله ، یک ساله طی شود ان شاالله.
1- فعل واجبات و ترک محّرمات ، پس از آن انجام مستحبات را حتّی المقدور به جای آورد و ترک مکروهات کند . از مستحّبات ، نماز شب و بیداری قبل از اذان صبح را بسیار اهمیت دهد، همچنین نماز ائل وقت ، قرائت قرآن وتوسل به رسول – صلّی الله علیه و آله وسلّم – و اولادش – علیهم السّلام – را ترک نکند.
2- ملازمت استاد و عمل به گفتار ایشان ، و ذکر حالات و مقالات و مشاهداتی که پیش می آید؛ بلکه اگر خوابی هم باشد بگوید، و اظهار نظر نکردن در نظر استاد.
3- از افراط و تفریط در هر امری، احراز جوید.
4- از استماع سخن هایی که تفرقه حواس می آورد، همچنین از مراوده با اشخاص بی موالات در گفتار و رفتار – اگر چه سالک باشد-باید احراز جست.
5- مراوده با سالکِ مراقب، بسیار خوب است، ولی اگر صاحب عقايد خاصّ باشد، نسبت به امور سلوکی، نباید جز به آنکه استادش دستور می دهد،متوجه باشد؛ زیرا ایجاد تفرقه میکند.
6- با اهل دنیاو کسانی که جز همّ خوردن و خوابیدن و بهسر این و آن زدن همّی ندارند، مراوده مضِّر است مگر به قدر ضرورت.
7- سالک باید همّ خود را صرف خود کند و به خود بپردازد، عمر خود را به گفتار در عقب این آن – اگرچه غیبت نباشد –نگذارند، از سخنان بی فایده احراز جوید.
8- سکوت را شعار خود قرار دهد مگر به قدر احتیاج؛ زیرا بیشتر لغزش ها، سببش زبان است.
9- از خواهش های نفسانی – حتّیالمقدور و مع التشخیص – احتراز جوید، در هر امری و با سرکشی نفس استخاره کند که لااقل مرجّحی برای فعلش پیدا شود.
10- داخل هر کار و عملی ، بدون تامل – اگر چه مدّتی طول کشد- نشود، و مشورت با استاد و دوستان سالک هم بسیار لازم است.
11- اموری که برای سالک پیش می آید، از گفتن به غیر استاد، باید احتراز کند تا زمانی که نفس او به مرحله اطمینان نرسده است.
12- از بدبینی نسبت به عبد خدا باید احتراز جست و به فکر اصلاح خود افتاد، و موشکاف در خود شد تا عیوب دیگران، در نظر نیاید. البته مساله ی امر به معروف و نهی از منکر مطلب دیگری است .
13- چون تمام مجاهدات و زحمات برای آن است که روح تقویت شود و نفس از این عالم طبیعت انقطاع پیدا کند؛ لذا در تقویت آن باید کوشیدو تقویتش آن است که به امور مذکوره اهمیت داده شود، به قدر امکان ، و از تقویت جهات مادّی،بیش از مایحتاج، بپرهیزد.
کانال تذکره الاولیاء
@tezkar
منبع : کتاب رسائل عرفانی - آیت الله حاج شیخ علی سعادت پرور
یقظه
مرحوم آیة الله ملامحسن فیض کاشانی در رابطه با سلوک الی الله می فرماید:
«منازل این سفر، صفات حمیده و اخلاق پسندیده است که احوال و مقامات روح است، از هر یک به دیگری که فوق آن است منتقل می شود به تدریج؛ منزل اول يقظه است که آگاهی است و منزل آخر توحید است که مقصد اقصی است از این سفر»
پاسداران حریم عشق ج 8 ص 339
🔻کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
در ایتا
eitaa.com/tezkar
در سروش
https://Sapp.ir/tezkar
حاج اقا رحیم ارباب
احترام به سادات
ایشان در خصوص سادات احترام ویژه اى قائل بود:
«یکى از خصوصیات ایشان این بود که جلوتر از سادات، مطلقا راه نمى رفتندحتى اگر کسانى عنوان شاگردى داشتند و سیّد بودند، حتماً باید آن سیّد جلو برود آیت الله ارباب آن قدر براى سادات ارزش قائل بودند » که به دستور ایشان، در مدرسه امام صادق(علیه السلام) (چهار باغ)انجمن سادات تشکیل شد و به سادات اعلام کردند اگر عمامه نگذاشته اید، لااقل دگمه سبزى به لباستان بگذارید، زیرا دیگران موظفند احترام سادات را داشته باشند
ارباب معرفت ص 35
🔻کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
در ایتا
eitaa.com/tezkar
در سروش
https://Sapp.ir/tezkar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اهمیت مدارا با اطرافیان
#حجت_الاسلام_فرحزاد
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
هدایت شده از روحُ القرآن
♦️دقت های روحانی در قرآن کریم♦️
وَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنْ ذُكِّرَ بِآيَاتِ رَبِّهِ ثُمَّ أَعْرَضَ عَنْهَآ ۚ إِنَّا مِنَ الْمُجْرِمِينَ مُنْتَقِمُونَ(۲۲سجده)
ستمكارتر(تاریک تر) از كسی كه به وسیله آیات پروردگارش تذكر داده شود، سپس از آنها روی برگرداند كیست؟ بیتردید ما از مجرمان انتقام میگیریم.
اگر خواستیم بدانیم که در تعریف قرآن چه کسی مجرم است از این آیه خوب میتوان فهمید.
مجرم کسی است که خداوند او را در مقطعی بیدار و متوجه کرده است اما او از این بیداری و تذکر در زندگی اش روی بر می گرداند.
دقت کنیم که تا بحال چقدر این اتفاق و این بیداری ها برای ما رخ داده است و ما پشت کرده ایم.
خود آیه میگوید که ما قطعا از مجرمان انتقام خواهیم گرفت.
بیداری ها و تذکرات الهی در زندگی را دست کم نگیریم.
ما عادت کرده ایم به پشت کردن و فروش داده های معنویمان و خدای نکرده ، جرم و سنگینی غفلت ما را تحت سیطره ی اسماء جلالی خداوند قرار خواهد داد.
توبه کنیم و توجه و استمرار در مراقبه.
#سجده
کانال روح القرآن
@ruho_alquran
کانال تذکره الاولیاء
@tezkar
مدتی شد که مرا
در میان من هایم رها کرده ای...
چه سحرها و چه شام ها که در خیال تو، به خویشتن دلداده بودم و ندانستم که فریب منِ خویش را خورده ام!
روزگارم با من در من و به سوی من گذشت و من، گمان پیمودن راه نیستیِ من را بر دل نقش میکردم.
چه خواب ها که برای خویش ندیده بودم،
چه جلوه ها که گمان کردم مرا از خویش رهانده است
و اما باز وقتی می نگرم حصار بیکران من هایم مرا بی رمق کرده است.
بیچاره من و جنین اژدهایی هزار سر که عطش شکسته شدن ، پاشیدگی و نفوذ در مو به موی کیان هفتصد و هفتاد و هفت هزار جهان خیال اندود دارد.
اگر به من باشد، اشتهای تکثر به ذره های بی نهایت و تکلم به عبرانی و سریانی و اشتهار در جابلقا و جابلسا و اندکاک در شیرین و ترشی و شوری های هفت طبق عالم دارد.
منِ محصور در من دچار اختناقی خونین شده است
تطّور و پیچش تقادیر اینبار مثل هر بار باز قرعه را به نام تو زده اند تا به فریاد منِ زندانی من برسی که من در نهان وجودم منتظر تجلی طنین لاهوتی من های تو هستم.
تو پادشاه و سالارِ واحدِ مملکت من باش ...
وأفْرَطَ بی ضُرَّ، تلاشَتْ لَمْسّه أحادیثُ نَفس، بالمدامع نُمّت
وبالیَ أبلى منْ ثیاب تجلُّدی به الذاتُ،فی الأعدام، نیطَتْ بلَذة
#معرفت_النفس
#لا_اله_الا_هو
المکتوبات فی النجف الاشرف
@sholeye_toor
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
در ایتا
eitaa.com/tezkar
در سروش🔻
https://Sapp.ir/tezkar