16.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💐💐💐
📽 ببینید| شب و روز مبعث، قله ماه رجب و از شبهای قدر است.
استاد فیاضبخش
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
🚩 خلاصه مطلب| شب و روز مبعث ؛ قله ماه رجب و از شبهای قدر
▫️شب ۲۷ رجب از لیالی قدر است.
▫️نکته بسیار جالب و عجیب درباره شب و روز مبعث حضرت رسول اکرم(ص)، آنست که این شب و روز تعلق ویژه به امیرالمومنین علی(ع) دارد.
▫️عجیب تر آنکه اهل معنا مانند مرحوم میرزا جوادآقا ملکی تبریزی در المراقبات و جناب سید در اقبال الاعمال و شیخ عباس در مفاتیح می فرمایند که توصیه شده در این شب به حرم حضرت امیر(ع) مشرف شوید و شفای بیماران خود را از مولا بگیرید.
▫️شب مبعث؛ شب تجلی اعظم!
با تأمل در ادعیه وارده در شب مبعث، میتوان به گوشه ای از عظمت این شب پی برد.
▫️ جناب شیخ عباس قمی در مفاتیح ذیل اعمال این شب این دعا را آورده که:
«اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِالتَّجَلِّي الْأَعْظَمِ فِي هَذِهِ اللَّيْلَةِ مِنَ الشَّهْرِ الْمُعَظَّمِ وَ الْمُرْسَلِ الْمُكَرَّمِ...»
ملاحظه میکنید که صحبت از «تجلی اعظم» است؛ که خدایا من تو را به تجلی اعظم این شب قسم می دهم. اما این معنا صرفا اشاره وار و در هاله ای از ابهام در دعا ذکر شده.
▫️برای فهم معنای تجلی اعظم به فراز دیگری از دعا مراجعه میکنیم که میفرماید:
«اللَّهُمَّ وَ هَذَا رَجَبٌ الْمُكَرَّمُ الَّذِي أَكْرَمْتَنَا بِهِ أَوَّلُ أَشْهُرِ الْحُرُمِ أَكْرَمْتَنَا بِهِ مِنْ بَيْنِ الْأُمَمِ فَلَكَ الْحَمْدُ يَا ذَا الْجُودِ وَ الْكَرَمِ فَأَسْأَلُكَ بِهِ وَ بِاسْمِكَ الْأَعْظَمِ الْأَعْظَمِ الْأَعْظَمِ الْأَجَلِّ الْأَكْرَمِ...»
▫️ گفتیم که رجب ماه حضرت امیر(ع) از یک سو و ماه خداوند از سوی دیگر است. هم در براهین عقلی اثبات شده و هم در روایات اهل بیت(ع) آمده که جلوه انسیِ حقیقت توحید، کلمه ولایت است و کسی که میخواهد به توحید وارد شود، باید مراتب ولایت را طی کند.
▫️به تعبیر مرحوم استاد سعادت پرور(ره)، اینکه لفظ «اعظم» در دعا سه بار تکرار شده، تبیین معنای تجلی اعظم است و این شب، عرصه تجلی تام و تما پروردگار است.
▫️آن تجلی که باید در شب قدر برای ما اتفاق بیفتد، در این شب برای رسول اکرم(ص) و ائمه هدی(ع) و اولیای الهی اتفاق افتاد که همانا ظهور اسم اعظم است.
▫️ کسی جز صاحب ولایت، لیاقت درک آن اسم را به طور تام ندارد؛ چرا که در فراز بعد میفرماید: «الَّذِي خَلَقْتَهُ فَاسْتَقَرَّ فِي ظِلِّكَ فَلا يَخْرُجُ مِنْكَ إِلَى غَيْرِكَ...» یعنی جایگاه اسم اعظم در ظل عرش است و مراتب مادون تحمل پذیرش آن را ندارد.
▫️ اگر ما تحمل و ظرفیت درک این اسم اعظم را نداریم، بیایید لااقل به گونه ای عمل کنیم که همچون آن پیرزن خود را در صف خریداران یوسف(ع) جا بزنیم...
🔻توصیه های عملی برای شب و روز مبعث:
1️⃣ اگر می توانید روز مبعث را روزه بگیرید. در روایات است که روزه آن معادل هفتاد سال است و مبعث یکی از ۴ روز ممتاز سال برای روزه است.
2️⃣ شب مبعث را بسیار غنیمت بشمارید که این شب، مقدمه شب قدر بعدی یعنی شب نیمه شعبان است. برای درک آن شب، باید از شب مبعث شروع کرد.
3️⃣ این شب، هنگام تضرع به درگاه اهل بیت(ع) است و چه بهتر که با تحفه ای به پیشگاه ائمه(ع) برسیم. لذا بنده توصیه میکنم که با هدیه ای از جانب حضرت صدیقه طاهره(س) به محضر حضرت امیرالمومنین(ع) توسل کنیم:
به این صورت که ۴ رکعت نماز حضرت امیرالمومنین(ع) را که ایشان علاقه خاصی به این نماز دارند به نیابت از حضرت صدیقه طاهره بخوانیم و به جناب حضرت امیر(ع) و یا حضرت رسول(ص) و یا هر دوی این بزرگواران هدیه کنیم و عرضه بداریم که اگر من قابلیت و ظرفیت این هدیه را دارم، شما به بنده عنایتی بفرمایید.
اين نماز چهار ركعت است: در هر ركعت يك بار سوره «حمد» و پنجاه بار «قل هو اللّه احد» و بعد از نماز تسبیحات خاص ایشان را که در مفاتیح است ذکر کنید.
4️⃣ این شب، شب شفای از بیماری هاست و مرحوم شیخ عباس در مفاتیج روایات عجیبی از عنایات امیرالمؤمنین(ع) ذکر نموده. لذا تعجب نکنید اگر حضرت در این شب عنایت ویژه ای نیز بر ما بکنند.
بیایید ما هم به سنت حضرات ائمه(ع) گله عاشقانه به درگاه حضرت امیر(ع) داشته باشیم که شما در این شب، بیماران بسیاری را شفا میدهید، پس عنایت بفرمایید و قلب بیمار ما را نیز شفا دهید.
5️⃣ در این شب ها دعا برای یکدیگر را فراموش نکنید که دعا در حق دیگران، ابتداءا در حق خود داعی اجابت می گردد و در سیره حضرت صدیقه طاهره(ع) است که از شب تا صبح فقط برای دیگران دعا می فرمودند.
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
هدایت شده از شعله ی طور
12.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
السلام علیک یا امیرالمومنین علیه السلام
حاجتی داری بخواه از درگه شاه نجف
منتی گر میکشی از مرد می باید کشید
شب مبعث هر سال جزو شلوغ ترین شب های سال در نجف اشرف است.
شارع الرسول شب ۲۷ رجب ۱۴۴۱
المکتوبات فی النجف الاشرف
@sholeye_toor
#مراقب_اندوخته_های_معنوی_مان_باشیم
شیخ عارف کامل ما حضرت حجه الله الحق، آیه الله پهلوانی – قدس الله نفسه الزکیه – به تلامذه سلوکی خود سفارش می کردند که «مراقب باشید تا شیطان، سرمایه ها و اندوخته های معنوی شما را از دستتان نگیرد؛ گاهی سه ماه رجب و شعبان و رمضان را زحمت کشیده اید و اندوخته هایی به دست آورده اید، برای آنکه از دستتان بگیرد و از نتایج آن محرومتان کند، همسرتان را تحریک می کند، تا اوقات تلخی کرده و بهانه جویی کند و شما در برابر رفتار نابجای او که دور از انتظارتان بوده، یک سخن ناشایسته ای بگویید و سرمایه های معنوی و اخروی را از دستتان بگیرد».
منبع: #سلوک_با_همسر ، ص هشتاد و پنج
کانال تذکره الاولیاء @tezkar
«ما را خواهی، جمله حديث ماكن»
ای دوست مهربان! فرزند و پیوند و دوست و آشنا و این و آن، هر کس که تو می بینی، چون کار افتاد، همه به خود درمانده اند و با خود هم راهند. .
تا بدانی که وقت پیچاپیچ هیچ کس مر تو را نباشد هیچ
و چگونه چنین نباشد، همه فقیر و عاجزند، درمانده و ناقصند، شخصی که در خود فقیر و ناقص باشد، اول به تکمیل خود مشغول بایدش بود و ازاله فقر و نقص از خود، بعد از آنکه در خود تمام شود و از خودش چیزی زیاده باشد، به دیگران برسد. و دانی که تام و فوق التام خدا است.
مهر از این و آن بگسل و انس با باب و مام بهل
روی به خدای آر و انس با او گیر.
📙 احسن التراتیب فی نظم درر المکاتیب ص۱۹۹
#مراقبه
#ذکر_کثیر
♦️کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
در ایتا
eitaa.com/tezkar
حسن رفتار
ای عزیز! اگر در برابر فرزندت، حریم همسر مؤمن خود را شکستی و نسبت به او و یا دیگران هرزه زبانی کردی و با غیبت و تهمت و تحقیر و تمسخر و سخن چینی و ناسزاگویی و سوءظن و شایعه پراکنی، کرامت دیگران را خدشه دار نمودی، دیگر نباید متوقع باشی که فرزندت حریم تو و دیگران را حفظ کند، چون او در تحت تربیت کسی بوده است که حریم شکنی ها داشته و کرامت و احترام بندگان مؤمن را پاس نداشته است و عملا به فرزندش القاء کرده است که مؤمن، کرامت و احترام و حریم نداشته و انسان مجاز است که سایبان کرامت خانواده و دیگران را با فحش و ناسزا و هرزه زبانی و بداخلاقی به آتش بکشد.
چنین والدینی فرزند خود را مستعد فرار از خانه و پناه بردن به کسی می کنند که به او شخصیت دهد و حریمش را حفظ کند و مورد محبت و کرامت خویش قرارش دهد، اینجاست که طعمه گرگان در کمین نشسته در جامعه شده و به فساد و تباهی کشیده می شود.
📙 سلوک با فرزند ص 129 و 130
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
در ایتا
eitaa.com/tezkar
در سروش
https://Sapp.ir/tezkar
توبه های واقعی
باری؛ اوقات توقف ایام تحصیل که نجف اشرف مشرف بودیم، جناب عالم عامل جلیل و حکیم بزرگوار بی بدیل آخوند ملا حسین قلی همدانی - قدس الله روحه - به یکی از طلاب راه آخرت، عمل توبه را تلقین فرمودند، دو سه روز به جهت انجام این مهم غائب شد، بعد که آمد دیدیم که بدنش که چاق و نشیط و رنگش که خیلی آبدار بود، بدنش كأنه نصف شده ورنگ زرد و پریشان گردیده که عادتا در یک دو روز ریاضت، متوقع نبود که این مقدار تغییر در صورت پدید آید؛ بعد معلوم شد که مردانه عمل کرده و یکی دیگر را شنیدم که در مجلس توبه اش، شش ساعت مشغول گریه و زاری بوده!
📙 رساله ی لقاءالله میرزا جواد ملکی تبریزی
#توبه
کانال تذکرة الاولیاء @tezkar
ایتا eitaa.com/tezkar سروش https://Sapp.ir/tezkar
هدایت شده از شعله ی طور
♦️مسافر حقیقت خود♦️
از این فرصت خلوت کردن با خویش،
از این نعمت شگفت انگیز مواجهه ی با خویشتن،غافل نشویم.
حصارهایی که عمری با افکار و خیالاتمان، دور تا دور خود پیچیدیم امروز از همه بیشتر قفسی را که حقیقت هایمان را در آن زندانی کردیم به ما نشان می دهد.
از لایه ی ظواهر و سطح زندگی ،که اضطراب و پریشانی است به لایه های عمیق خویشتن سفر کنیم و مهمان سفره ی ولایت امیر مومنان علی علیه السلام در وجود خویشتن باشیم.
انسان موجودی فرای زمان و مکان است که حوادث بتواند او را به بند بکشد.
آزاد از خیالات خویش در لحظه ی حاضر که تجلی نور ولایت از مکنون قلب شماست زندگی کنید.
مسافر درون خویشتن باشید و توحید را از پس ظواهر و اتفاقات درون خویش بیابید.
شما الان دریافتید که مهمان ذخیره های خویشتن هستید.هر چه تهی تر،لرزان تر و غمناک تر!
در آسمان لایتناهی خویش پرواز کنید ومهمان سفره ی بیکران اهل بیت ع در وجود خویش باشید.
بشکنید قفس های خیالات شرک آلود را که شما را در پیش و پس زمان و مکان، سیَلان میدهد.
سالکِ سیّالِ سریرتِ به بند کشیده ی خویش باشید تا قفل این زندان هزار ساله را بشکنید.
در خویش باشید و در خویش سفر کنید تا به سرزمین های نور در وجودتان برسید.
قادر علی الاطلاق وقتی شما را خلق میکرد در وجود شما گوهری شگفت انگیز نهادینه کرد که هفت آسمان رشک بر تلالو آن در وجود شما بردند.
بشکنید این قفس های پندارِ وهم آلود را...
بیا ما شو، تو دریا شو، رها کن این من و ما را
که تا دریا نگردی تو، ندانی عین دریا را ...
المکتوبات فی النجف الاشرف
@sholeye_toor
شيخ حسنعلي اصفهاني، با اين كه در كمال تواضع و فروتني، پيوسته از دادن دستور العمل به صورت مستقيم پرهيز مي كرد، ولي به گفته خودش، گاهي از جهت وظيفه و نبود ديگران، آن هم براي نزديكاني چون فرزندش و يا سادات ـ به علت احترامي كه براي آنها قائل بود ـ خواسته آنان را اجابت مي كرد و توصيه اي مي فرمود كه به برخي از آنها اشاره مي كنيم:
در جواب نامه هاي يكي از سادات دزفول مي نويسد:
«مكرر به شما عرض شد كه اين عرايض بنده از من نيست؛ بلكه از شخص بزرگي است كه به نيت او مي گويم:
1. پيامبري در مناجات عرض كرد: رب اين الطريق اليك؛ يعني پروردگارا! ره به سوي تو كدام است؟ خطاب رسيد: دع نفسك و تعال؛ يعني نفس خويش را رها كن و بيا.
2. از اوايل تكليف كه مامور به صوم ايام البيض و قرائت آيه «قل انما» شدم و در اين سه روز سه هزار مرتبه بر اين قلب قاسي آيه «فمن كان يرجو لقاء ربه فليعمل عملا صالحا» قرائت مي شد، تاكنون هواي ملاقات از سر حقير بيرون نرفته، بايد ترك دنياداري نمود لعل الله يحدث بعد ذلك امرا.
3. تا آنجا كه مي توانيد در امر نماز اول وقت و حضور قلب در نماز و تلاوت چند آيه از قرآن با تدبر در معاني آن در سحرها مداومت نماييد.
4. عمده نظر در دو مطلب است؛ يكي غذاي حلال، دوم توجه به نماز و اصلاح آن، اگر اين دو درست باشد، باقي درست است.
5. عمده هم حقير، اصلاح قلب است و ذكر يا حي يا قيوم سحرگاه، براي همين است.
6. بين الطلوعين را به چهار قسمت تقسيم كنيد؛ يكي اذكار و تسبيح، ديگري ادعيه، سوم قرائت قرآن و بالاخره فكري در اعمال روز گذشته. اگر موفق به طاعتي بوده ايد، شكر كنيد و اگر خداي ناكرده ابتلا به معصيتي يافتهايد، استغفار كنيد.
7. ديگر آنكه هر روز صدقه دهيد ولو به وجه مختصر.
8. شبها قدري در بي اعتباري دنيا و انقلاب آن فكر كنيد و ملاحظه كنيد كه دنيا با اهل دنيا چگونه سلوك مي كند.
9. امر بفرماييد به تدبر و تفكر در آيات آخر سوره مباركه فرقان كه با اين آيه شروع مي شود؛ «و عباد الرحمن الذين يمشون علي الارض هونا و اذا خاطبهم الجاهلون قالوا سلاما»؛ ببينيد كه خداوند اشخاص را كه به خود نسبت داده است، صفاتشان را چگونه بيان مي كند.
10. هر قدر بتوانيد، خود را به آداب مودب نماييد.
11. به هر نحوي كه باشد، وصيت خدا و پيامبر ـ صلي الله عليه و آله وسلم ـ و ائمه ـ عليهم السلام ـ و مشايخ كرام را كه تقوي باشد، از دست ندهيد.
12. همانطور كه مسايل طهارت و شكيات و سهويات و قرائت بايد پيش اهلش درست شود، عقايد نيز به طريق اولي چنين است».
📙 نشان از بی نشان ها ص 129
کانال تذکرة الاولیاء @tezkar
ایتا eitaa.com/tezkar سروش https://Sapp.ir/tezkar
«اسرار ماه شعبان؛ ادب حضور (دفتر دوم)» را از طاقچه دریافت کنید
https://taaghche.ir/book/38877
در این ماه(شعبان المعظّم)وقتی نماز میخوانید اینطور تصور کنید که گویا رسول خدا (صلّ الله علیه و آله) دارند نماز شما را نظاره میکنند(استاد فیاض بخش حفظه الله)/کانال تذکرةالأولیاء @tezkar