دستورالعمل مرحوم آيتالله قاضي به شاگردان خود درباره ورود ماههاي رجب، شعبان و رمضان :
مرحوم قاضي ميفرمودند: انسان بايد به خدا پناه ببرد و خداوند خيلي كمككننده و خير المعين و پسنديده و اختيار كننده است؛ اما دستورالعمل اين سه ماه:
. عليكم بالفرائض في أحسن أوقاتها! دستورالعمل آن است كه نمازهاي واجب را در بهترين اوقات خودش انجام دهيد همراه نوافل آن! (كه مجموعاً پنجاه و يك ركعت ميشود، اگر نتوانستيد چهل و چهار ركعت) و اگر شواغل دنيا شما را منع كردند، صلاه أوابين را كه همان نماز ظهر است، ترك نكنيد، چون خيلي اهمّيّت دارد! خصوص نماز ظهر خيلي اهميت دارد و آن به واسطه وقت آن و خصوصيت و موقعيت آن در بين اوقات ديگر است! و «صلاه وسطي» را كه در قرآن آمده، تفسير به نماز ظهر كردهاند، و «صلاه اوابين» يعني آنها كه خيلي توجه به پروردگار دارند، يعني رجوعكنندگان به خدا؛ زيرا رجوعكنندگان به خدا به آن تمسك ميكنند
. نوافل شب را هيچ چارهاي نيست، مگر آنكه آنها را به جا آوريد، نه خيال كنيد نماز شب ساقط است و آن سد سكندري است كه هيچ شكسته نميشود! عجب از كساني كه قصد دارند، دنبال كنند مرتبهاي از كمال را در حاليكه شبها قيام نميكنند؛ ما نشنيدهايم كسي به مرتبهاي از كمال برسد، مگر به قيام شب و نماز شب.
. عليكم بقرئه القرآن! بر شما باد به قرائت قرآن كريم با صوت حزين و باآهنگ و غنا! يعني با صداي خوش بخوان كه تو را تكان دهد و در روايات داريم كه قرآن را با تغنّي بخوانيد. امام زينالعابدين تغنّي به قرآن ميكردند، اين تغني در قرآن براي انسان بسيار مفيد است. به طور كلي غناي صوتي حرام است و اين اصلاً در تحت غناي حرام نيست؛ زيرا غناي حرام آن است كه انسان را به سوي لهو و لعب بكشاند.
. بر تو باد زيارت مشهد أعظم در هر روز! (كه منظور از مشهد أعظم أميرالمؤمنين(ع) است، چون مرحوم قاضي در نجف بودهاند) و زيارت مساجد معظمه! (كه منظور كوفه و سهله است) و در بقيه مساجد عبادت خود را بهجا آوريد! چون مؤمن در مسجد مثل ماهي است در آب؛ همانطوري كه حيات ماهي به آب است، حيات مؤمن هم در مسجد است؛ ماهي را از آب بيرون اندازند، ميميرد.
. بعد از نمازهاي واجب تسبيح حضرت صديقه طاهره(س) را ترك نكنيد! زيرا كه آن ذكر كبيره شمرده شده و لااقل بعد از هر نماز يكبار بگوييد و اگر توانستيد دو يا سه بار بگوييد بهتر است.
. از لوازم مهم، دعا براي فرج حضرت حجت بقيه الله الأعظم است در قنوت نماز وتر، و از آن گذشته در هر روز، و در جميع دعاها براي حضرت دعا كنيد.
. زيارت جامعه را روزهاي جمعه بهجاي آوريد! مقصود، زيارت جامعه معروف است: زيارت جامعه كبيره.
. قرآن كه ميخوانيد، در اين سه ماه از يك جزء كمتر نباشد، در هر روز يك جزء.
. زيارت و ديدار برادران خود را زياد كنيد! (مقصود رفقاي طريق هستند) خيلي آنها را زيارت كنيد و ببينيد؛ زيرا اينها هستند برادران طريقي شما كه در طريق و عقبات نفس و تنگنا ها كه انسان گير ميكند، كمك انسان ميكنند و نجات ميدهند .منبع: كتاب مطلع انوار(۲/صص ۱۰۵ تا ۱۱۳) کانال تذکره الاولیاء @tezkar
#برگی_از_مکافات_عمل
مکافات غلام
در داستان دیگری از نیکی های آن حضرت مقابل بدی ها چنین نقل شده است: امام حسن (علیه السلام ) به گوسفندی علاقه فراوانی داشت.
روزی مشاهده کرد که پای آن گوسفند شکسته شده، به غلامش فرمود: چه کسی پای این گوسفند را شکسته است؟
پاسخ داد من؟!
فرمود: چرا چنین کردی؟
گفت: می خواستم شما را ناراحت و غمگین کنم!
امام حسن فرمود: اما من تو را خوشحال خواهم کرد و غمگین می کنم کسی را که به تو دستور داده که مرا غمگین کنی. (یعنی شیطان) و به دنبال آن، غلامی که پای آن گوسفند را شکسته بود را آزاد کرد.
🌺ملحقات احقاق الحق ج 11 ص117🌺
مکافات عمل ص49
🔻کانال تذکره الاولیاء @tezkar
🌳#شعبان🌳
☘️☘️☘️
رسول اکرم (ص):
«شعبان شهری؛ رحم الله من أغاني على شهري»
شعبان ماه من است، کسی که مرا در ماهم یاری کند، خداوند او را می آمرزد.
☘️☘️☘️
این حدیث، دعوتنامه ای برای ما در این ماه می باشد و کسی که عظمت این دعوت را درک کند، باید خود را در ردیف دعوت شدگان قرار دهد.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
منبع: #المراقبات ص ۱۶۵
#حاج_میرزا_جواد_آقا_ملکی_تبریزی
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
اعمال ماه مبارک شعبان
#حجت_الاسلام_فرحزاد
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
فضیلت ماه شعبان از نگاه احادیث و روایات
رسول خدا (ص) فرمودند: رجب شهر اللّه و شعبان شهری و رمضان شهر امّتی (1) رجب ماه خدا و شعبان ماه من و رمضان ماه امت من است.
همچنین فرمودند: شعبان شهری رحم اللّه من أعاننی علی شهری (2) شعبان ماه من است خدا بیامرزد کسی که مرا به ماه من اعانت کند.
و نیز در حدیثی دیگر پیامبر می فرماید: ماه شعبان ماهی است که اعمال انسانها بالا می رود در حالیکه مردم از آن غفلت می کنند. (3) همینطور از امام علی (ع) گزارش شده که فرمودند: ماه شعبان ماه رسول خدا (ص) است. (4)
1. وسایل الشیعه، ج 10، ص 480.
2. همان، ص 497.
3. همان، ص 502.
4. همان، ص 493
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
🌳#شعبان🌳
☘️☘️☘️
عمل کردن به روایت امیرمؤمنان یکی دیگر از اعمال مهم این ماه است. زیرا آن حضرت فرمودند:
پنجشنبه های ماه شعبان، آسمانها زینت می شوند. فرشتگان عرض می کنند: خدایا! روزه داران شعبان را ببخش و بیامرز و دعای ما را مستجاب گردان.
کسی که در این ماه دو رکعت نماز بجا آورد، به طوری که در هر رکعت، یک بار سوره حمد و صدبار توحید بخواند، بعد از سلام، صد مرتبه بر پیامبر و درود بفرستد، خداوند تمام خواسته های دینی و دنیایی او را مستجاب می کند، و کسی که یک روز آن را روزه بگیرد، خداوند بدنش را بر آتش حرام می کند.
☘️☘️☘️
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
منبع: #المراقبات ص ۱۷۰
#حاج_میرزا_جواد_آقا_ملکی_تبریزی
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
شعبان.mp3
317.4K
نصایح مختصری دربارهی #ماه_مبارک_شعبان
#استاد_مویدی_صوتی ( از شاگردان آیت الله سعادت پرور)
🔺کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar