هدایت شده از مهدی اصفهانی
در محضر سیدالشهدا جلسه سوم.mp3
19.08M
♦️در محضر سیدالشهداء♦️
جلسه ی سوم
۹۸/۹/۲۸
استاد مهدی اصفهانی
@dr_mahdi_esfahani
آیت الله محمّدشجاعی (ره):
"آنها که به فکر سلوک می افتند و علاقه ی این امر را پیدا می کنند و سپس به اوراد و اذکار،به شب زنده داری و مجاهدتها می پردازند،ولیکن به لحاظ اینکه درباب واجب یا حرام،و یا در هر دوباب مسامحاتی دارند در سلوک خویش راه به جایی نمی برند،و ان نمی شود که باید باشند،و خودنیز احیانا از وضع خویش در تحیّر هستند و نمی دانند چرا موفقیّت لازم در این طریق را ندارند،و چرا مشمول عنایات خاصّه ربوبی نمی شوند،باید بدانند که اساس امر در سلوک عبودی انجام دادن واجبات و ترک حرام است،و هر اندازه در واجبات یا در محرّمات و معاصی و یا در هردو مسامحه باشد،به همان اندازه نیز معطّلی،عدم موفقیّت ،حرمان،خسران و هلاکت خواهد بود."
منبع:کتاب مقالات،جلد سوم،ص79
کانال تذکره الاولیاء:
@tezkar
#آیت_الله_حق_شناس
یک قدری در این بیمارستان ها تفقُد از معلولین کنید، یک قدری هم شیرینی و میوه بگیرید، مخصوصا در این اتاقهای بیمارستانها بیمارهایی هستند که احوالپرس ندارند، از آنها دلجویی کنید، احوالپرسی کنید. ارحام فقیر خودتان را رسیدگی بکنید، انشاالله پرودگار شما را نگه دارد. چون : « وَ امّا ما ینفعُ الناس فَیمکُث فی الارض» آن وجود نافع را پرودگار نگه می دارد.
#مواعظ ص 66
🔻کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
در ایتا
eitaa.com/tezkar
در سروش
https://Sapp.ir/tezkar
#آیت_الله_بهاءالدینی
مبدأ هر کمال، عمل و دانش است. مبدأ هر سعادت، علم و دانش است. باید از این مبدأ حرکت کرد، تا انسان شناس و خداشناس شد. باید دستگاه خدا را فهمید و با آن آشنا شد. خیلفه الله کسی است که صفات و علم و کارهایش خدایی باشد.
📙 #نردبان_آسمان ص 23
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
در ایتا
eitaa.com/tezkar
در سروش
https://Sapp.ir/tezkar
هدایت شده از شعله ی طور
بسم الله الرحمن الرحیم
♦️آفات السالکین ♦️
🔻شماره ی اول:
"چاه عمیق خلط مراتب"
از مهم ترین و اساسی ترین و همچنین مغفول عنه ترین مولفه های لازم در التزام به طریقت درک مختصات وجود خویشتن در نقشه ی سلوک الی الله است.
تمام مشکلات از آنجا آغاز می شود که ما می خواهیم ملتزم به لوازمی گردیم که مربوط به سطح ارتقای روحی ما نیست،و چه بسیارند کسانی که در این دام گرفتار می شوند و استعداد و طراوت سلوکی خویشتن را به آتش می کشند.
شاید بخش مهمی از این مشکلات ناشی از خواندن زندگی نامه های بزرگان و تطبیق آن بر احوالات خویشتن باشد.
حتی دیده شده است بعضی از به اصطلاح اساتید سلوک به شاگردان خویشتن قبل از آنکه تکمیل مراتب ما قبل در وجود آن ها مستحکم و مستقر گردد او را توجه به مراتب بالاتر می دهند،
چه بسیار سالکانی که با در نظر نگرفتن این نکته خانواده و خویشتن را به آزار و اذیت می اندازند و دچار توقف می شوند!
این مشکلات ناشی از شکل گیری حال محوری در سلوک الی الله است،
حال پیرمرد هشتاد ساله را با خود که سلوکی نیم بند و چند ماهه و چند ساله داشته است مقایسه می کند و از آنجا که ملکه ی تقوای آن درجه در وجودش فعال نگشته است دچار ادا و بازی و تحمیل اذکار و التزمات غیر متناسب نسبت به رتبه اش می گردد.
کاستی ها و تنبلی های خویش را به سلوکش و غرق در مقام فنا بودنش حواله می دهد و در بسیاری از مواقع با دلخوشی نسبت به در طریق دستورات بودن التزامات اولیه ی لازمه که توده ی مردم به آن ها ملزمند را از دست می دهد.
سلوک الی الله یعنی تقوا،خلوت،نظم،سالیان متمادی فکرو سکوت غالب بر کلام و صبر روز افزون و عمیق...
ما که هنوز نتوانسته ایم یک نماز شب خواندن را در خود درست ایجاد کنیم چرا طمع مراتب عالی تر را داریم؟
نظم مهم ترین رکن سلوک و تمام حرکات معنوی و حتی علمی است.
شیطان برای هرکس از طریق خود و شیوه ی خاص با نگاهی دقیق تر از تصورات عامی ما وارد می گردد و عمدتا در تمام مراتب اهل طریقت از عدم درک درست نسبت به به هم ریختن مختصات وجودی هر کس بهره ها می برد.
خلط مقامات نکنیم و طبق روایات انجام هر کاری را یکسال حداقل مداومت داشته باشیم .
اگر زندگی نامه ی علما را هم می خوانیم سعی کنیم روح تقوا را از مرام و منش ایشان به ارث ببریم نه اینکه نقل مجالس باشیم و خودیت خود را با بیان احوالات عرفا جلا دهیم و بعد تا نیمه شب بنشینیم و وقت سحر در خواب خرگوشی هزار ساله فرو رویم.
استقامت و نظم، از اسماء اعظم سلوک سوی خدای تبارک و تعالی است که هر حقیقتی در مکنون خویش برای رفع حجاب ها اسم اعظمی قابل استخراج دارد.
#آفات_السالکین
#خلط_مراتب
#شماره_اول
المکتوبات فی النجف الاشرف
@sholeye_toor
حماقت و نادانی
[ای عزیز!] مقصود از جهال و نادانان در [روایات] تنها جاهلان و بی خبران از تکالیف شرعی و اجتماعی و ترک کنندگان وظیفه نیست؛ بلکه، هرگاه وابستگی ها مانع از عمل به وظایف الهی و به کارگیری توانایی های انسانی و کسب نور و روشنی از عقل و دین در شخصی شود، او نادان و احمق است و هیچ فرقی نمی کند که در درجات زندگی، امور اجتماعی و مدارج علمی به چه حدی رسیده باشد.
📙 #عید_وصال
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
در ایتا
eitaa.com/tezkar
در سروش
https://Sapp.ir/tezkar
16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خاطره ای از مرحوم آیت الله کوهستانی
#حجت_الاسلام_فرحزاد
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
آیت اللّه جاودان :
تاکید #آیتاللّه_حقشناس بر #مراقبه به جای #ذکر
هیچگاه دستور ذکر نمیدادند. بنده در خاطر ندارم که توصیه ذکر کرده باشند. آن چیزی که میفرمودند، و صد بار و هزار بار ما از ایشان شنیده بودیم مراقبه بود.
⚠️ مراقب چشمت باش.
⚠️مراقب گوشت باش.
⚠️مراقب زبانت باش که آن را چگونه به کار میبری...
و البته هیچگاه نشده بود که چیزی را خودشان عمل نکرده به دیگران توصیه کرده باشند. حالا برای بنده که از نظر ایمان و عمل ضعیف و کوچک هستم ممکن است یک وقت چیزی بگویم که خودم آن را انجام نمیدهم؛ اما ایشان رسم نداشت. ما از قدیمیها شنیده بودیم که ایشان فرمودهاند: من اگر بخواهم در یک جلسه برای مردم موعظهای بگویم، قبلاً بیست و چهار ساعت خودم به آن دستور عمل کردهام. حالا بیست و چهار ساعت که چه عرض کنم. شاید آن را به عنوان مثال گفتهاند.
تذكرة الاولياء
@tezkar
تواضع ظاهری و باطنی شاگرد نسبت به استاد
[ بدان ای سالک طریق قرب الهی که ] تواضع ظاهری و باطنی در پیشگاه معلم و استاد سبب می شود، ذهن شاگرد از آنچه خود می داند خالی شود و علمی را که برای دین و دنیایش مفیدتر و سزاوارتر است فراگیرد و دانش سودمند همین است وگرنه صرف علم آموزی، بدون تواضع و فروتنی، تنها فن و صنعت و ایجاد نقش و صورتی در ذهن است که جز بر خودبینی، غرور و نادانی شاگرد نمی افزاید و در نهایت جز به دنیا دوستی و محبت مظاهر دنیا، به سرنوشت دیگری نمی انجامد.
📙 #عید_وصال ص 92
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
در ایتا
eitaa.com/tezkar
در سروش
https://Sapp.ir/tezkar
6.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حالات روحی حاج میرزا جواد آقا تهرانی به بیان خودشان
#استاد_مویدی
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar