💢 #آیت_الله_مجتهدی. 💢
یک روز در ایام تحصیل در نجف اشرف ، پس از اقامه نماز پشت سر #آیت_الله_مدنی ، دیدم که ایشان شدیدا دارند گریه میکنند و شانه هایشان از شدت گریه تکان میخورد .
رفتم پیش آیت الله مدنی و گفتم :
ببخشید اتفاقی افتاده که این طور شما به گریه افتادید؟
ایشان فرمودند : یه لحظه #امام_زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف ) را دیدم که پشت سر من اشاره نموده و فرمودند :
آقای مدنی ! نگاه کن ! شیعیان من بعد از نماز، سریع می روند دنبال کار خودشان و هیچ کدام برای #فرج من دعا نمیکنند ..
انگار نه انگار که امام زمانشان غایب است!
و من از گلایه امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف ) به گریه افتادم .
تذکره الاولیاء @tezkar
آیت الله بهاءالدینی
راه خدا، صدق می خواهد، سادگی می خواهد، بی غل و غش بودن می خواهد. به مردم و کسانی که می خواهند راه خدا بروند، بگویید: با کَلک بازی، کسی به جایی نمی رسد.
عطش حضور ص 54
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
استاد طاهر زاده
«وَ مُطيعُ مَنْ اطاعَني»؛ الله اكبر! خيلى عجيب است، خداوند مى فرمايد:
در اين ماه بدانيد كه من اطاعت مى كنم از كسى كه از من پيروى كند. ببينيد مشكل چقدر عجيب حل مى شود. مگر ما گاهى نمى خواهيم از شرّ يك مشكل يا از يك فساد اخلاقى و از وسوسه هاى آزاردهنده، راحت شويم؟
مى فرمايد: اين ماه آن زمانى است كه اگر ياد مرا در قلبت زنده كنى و از من اطاعت كنى، آن وقت هر چه بخواهى، من از تو اطاعت مى كنم و هر چه بخواهى به تومى دهم. يعنى از دريچه رجبى شدن، مى شود حوائجى را كه خداوند حاضر و مايل است به ما بدهد، به ما بدهد. يعنى بنده رجبى، بنده اى است كه مى تواند كارى كند كه حكم خدا با حكم خود آن بنده متّحد شود.
ماه رجب، ماه يگانه شدن با خدا، ص: 13
کانال تذکرة الاولیاء
@tezkar
♦️توجه ویژه اساتید اخلاق به غسل و نماز توبه روز یکشنبه ماه ذی قعده |
▫️استاد محمدتقی فیاض بخش: مرحوم سید بن طاووس در کتاب اقبال، غسل و نمازی را ذکر نموده که در میان اساتید اخلاق به «غسل و نماز توبه» معروف شد، که مناسب است هر کس در آغاز منزلی از منازل سلوک و یا ایام خاص -مثل آغاز ورود به ماه رجب و یا شعبان و ماه رمضان- این نحو توبه را انجام دهد.
▫️در اربعین موسوی نیز بهتر است در همه یکشنبه های ماه ذی القعده غسل و نماز توبه انجام شود.
▫️اما دلیل این توجه ویژه چیست؟ متن کامل روایت را نقل میکنیم:
▫️ «رسول خدا(ص) در یكشنبه ماه ذی القعده میان مردم آمد و فرمود: ای مردم، كدامیك از شما میخواهد توبه كند؟
▫️عرض كردیم: همه میخواهیم توبه كنیم.
فرمود: غسل كنید و وضو بگیرید و چهار ركعت نماز - در هر ركعت یک بار «فاتحة الكتاب»، سه بار «قل هو الله أحد» و هر كدام از دو سوره «معوّذتین» (سوره های ناس و فلق) را یک بار - بخوانید، سپس هفتاد بار استغفار كنید و آن را به «لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إلّا بِاللهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیم» ختم كنید.
▫️آن گاه دستها را بالا آورید و بگویید:
«یا عَزِیزُ یَا غَفَّارُ، اِغْفِرْ لِی ذُنُوبِی وَ ذُنُوبَ جَمِیعِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِناتِ، فَإِنَّهُ لا یَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاّ أَنْتَ.»
▫️سپس فرمود: هر بنده ای از امت من این عمل را انجام دهد، از آسمان به او ندا میشود: «ای بنده خدا، عمل خود را از نو آغاز كن؛ زیرا توبه تو پذیرفته و گناه تو آمرزیده شد.»
▫️ و فرشته ای از زیر عرش به او خطاب میكند: «ای بنده، خجسته باد بر تو و خاندان و فرزندان تو!» و فرشته ای دیگر ندا میكند:
▫️ «ای بنده، دشمنان تو در روز قیامت از تو راضی خواهند گردید.» و فرشته ای دیگر ندا میكند: «ای بنده، تو مؤمن از دنیا میروی و دین تو از تو گرفته نمیشود و قبر تو گشوده و نورانی میشود.» و فرشته ای دیگر ندا میكند:
▫️«ای بنده، پدر و مادر تو از تو راضی خواهند گردید، اگر چه از تو ناخشنود باشند و پدر و مادر و فرزندان تو آمرزیده شدند و روزی تو در دنیا و آخرت گسترده و فراوان خواهد بود.»
▫️و جبرئیل ندا میكند: «من همراه با فرشته مرگ می آیم و به او سفارش میكنم كه با تو به نرمی رفتار كند و اثر مرگ حتی خراشی در تو ایجاد نخواهد كرد، و فقط روح تو به آرامی از بدنت خارج خواهد شد.»
▫️عرض كردیم: ای رسول خدا، اگر بنده ای این عمل را در غیر این ماه انجام دهد، چه اثری خواهد داشت؟ فرمود: «همانند آنچه توصیف كردم برای او خواهد بود و این سخنان را جبرئیل آن گاه كه خداوند مرا به آسمان [معراج] برد، به من آموخت.»
🔺كانال تذکرة الاولیاء @tezkar
ماه رجب ماه یگانه شدن با خدا.pdf
570K
🔻ماه رجب ماه یگانه شدن با خدا
استاد اصغرطاهرزاده
♦️کانال تخصصی کلمات و احوالات بزرگان عالم اسلام @tezkar
هدایت شده از استاد فیاض بخش
fazilate mahe rajab- ostad fayyazbakhsh.mp3
3.21M
🔊 بشنوید| توصیهها و دستورات ویژه استقبال از ماه رجب.
استاد فیاضبخش
🔸 بیایید در این ماه با امیرالمومنین(ع) معامله کنیم!
🔸 روش عملی مراقبه و محاسبه در ماه رجب.
🔸 اعمال عبادی توصیهشده در ماه رجب
❗️این فایل صوتی مربوط به سالهای قبل است که بخاطر حلاوت خاصی که دارد، هرسال در آستانه ماه رجب آن را منتشر میکنیم.
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
7.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آیت الله حاجاقا مجتبی تهرانی ره
ملک داعی در ماه رجب
@tezkar
روش محاسبه عُمر
🔸بزرگان اهل معرفت جهت پذیرش شاگردِ سلوکی و سیر در مراتب ولایت اهل بیت علیهمالسلام ، اولین دستوری که به سالک میدادند، این بود که ظرف وجودی او را پاک میکردند تا سالک را مستعدِ پذیرش باران رحمت الهی گردانند.
🔸همچنان که آیتالله قاضی به یکی از شاگردان خود فرموده بودند: تا آن زمان که هر حقی که بر گردن باشد، ادا نشود، باب روحانیت، باب قرب، باب معرفت باز شدنی نیست.
🔸از این رو، دستوری بسیار کاربردی و جامعی که با اقتباس از کتاب رساله لقاء الله (میرزا جواد آقا ملکی تبریزی) است، به دوستان تقدیم میشود.
🔻دوستان یقین بدانند که موانع بسیاری را با عمل به این دستور از زندگی دنیا و آخرت خود، مرتفع خواهند کرد و شامل انوار رحمت رحیمه الهی خواهند شد.
🔸نخست، دفترچهای را با حدود ۶۰ برگ در راستای عمل به این دستور اختصاص دهید.
در این راستا، کتاب محاسبه النفس (سید بن طاووس) راهگشا خواهد بود.
🔸این دفترچه را به سه قسمت تقسیم کنید؛
۱. حق الناس
۲. حق الله
۳.حق النفس
🔸در بخش ابتدایی این دفترچه، هر حقی که از دوستان یا آشنایان و یا اقوام خود به گردن دارید (چه قرض باشد، چه حقوق و دِین، چه کسب حلّیّت و چه غیر آن) یادداشت نمایید!
این که آیا در حال حاضر تواناییِ ادا کردن آن را دارید یا خیر، موضوعیتی ندارد! مهم این است که فعلاً بنویسد! انشاءالله در روزهای بعد به کمک و توفیقات الهی، آنها را یک به یک ادا خواهید نمود.
🔸در بخش دوم این دفترچه، حقوق تضییعشده و ازدسترفتهای را که پرودگار متعال به شما تکلیف فرموده و شما میبایست آنها را ادا میکردید، یاداشت کنید!(نمازهای قضا، روزههای قضا، خمس، زکات، کفارات و مانند آن)
حتی اگر نمیدانید که خمس بدهکار هستید و یا نمازی به گردن دارید، بهتر است تکلیف خود را از دفتر مرجع تقلید خود، جویا شوید.
🔸در قسمت سوم دفترچه، اسم تمام اعضای بدن خود را نوشته و یکبهیک آنها را به محاسبه میکشانید! اگر خدایی ناکرده، از ابتدای بلوغ تا به حال گناهی را با آن عضو مرتکب شدهاید، یاداشت کنید و برای هر یک از آن گناهها، یک استغفار نمایید!
بهتر است، گناهان خود را بهصورت رمزی نوشته تا دیگران متوجه آن نشوند.
نیز بهتر است در رایانه و مانند آن نوشته نشود. چرا که شاید از رجوع به آن غفلت ورزیده و بتدریج به فراموشی سپرده شود. در دسترس بود و در پی آن مشاهده هرازچندگاهی آنها، سبب دفع عجب و تکبر میشود.
صفحات بیشتری را در نظر بگیرید! زیرا در مرور زمان، انشاءالله خدای سبحان کمک کرده و گناهانی را که فراموش کردهاید، به شما یادآوری خواهد کرد.
🔸پس از اتمام این سه دستور، به مفاتیح الجنان رجوع کرده و غسل و نماز یکشنبههای ماه ذیالقعده (غسل و نماز توبه) را بهجا آورید!
🔸پیش از شروع نماز، نیتی را که مرحوم آیتالله بهجت میفرمودند، با اخلاص تمام و جدیت، در نظر آورید؛ "خدایا نیت میکنم، از امروز تا حتی صد سال دیگر هم، حتی یک مرتبه هم، عالماً، عامداً و مختاراً، معصیت تو را نکنم!
در صورتی که خدای ناکرده، از این نیت، عدول کردید، بلافاصله تجدید بیعت کرده و راه را ادامه دهید! توجه داشته باشید که نااُمیدی از بخشش پروردگار، خود، گناهی بزرگتر است.
🔸 پس از نماز، سعی کنید که در نیتی که کردهاید، ثابتقدم بوده و بهمرور، حقالناس و حقاللههایی را که به گردن دارید، ادا نمایید.
چند تن از دوستان خود را از مکان این دفترچه اگاه کنید، تا اگر خدای ناکرده پیش از اتمام ادای حقوق بر گردنتان، از دنیا رفتید، آنان به نیابت از شما، به پرداخت آنها اقدام کنند.
هر از چند گاهی، آنها را بهروزرسانی کنید!
🔸در راستای اتیانِ نیتی که کردهاید، احکام مبتلا به و گناهان کبیره را از کتاب گناهان کبیره (آیتالله دستغیب) مطالعه نمایید.
@tezkar
هدایت شده از شعله ی طور
『🕊✨』
مرحوم آیت الله قاضی رحمت الله علیه قبل از شروع ماه رجب ، نامه ای برای شاگردانشان نوشته اند با این عبارت که "قرائت قرآن اقل از یڪ جز نباشد"، البته در آن نامه دستورات ذکری دیگری نیز آمده برای آن سطح از شاگردان ، که به نظر می رسد فضای قدیم نجف اشرف که این افراد در آن تنفس می کردند ، فضائی بوده که خیال ها در آن آرام بوده ، خواطر کم بوده ، حاکمیت افکار شیطانی فوق العاده کمتر از الان بوده است ، به دلیل کم بودن تهاجمات ، البته آن زمان هم مشکلات و سختی هایی از قبیل ، گرما ، فقر ، مریضی و ... وجود داشته اما نکته این است که با وجود کمتر بودن خواطر در آن زمان ، در آن سطح هم ایشان به عنوان اولین قدم می فرمایند "و قرائت قرآن اقل از یڪ جزء نباشد". بنده فعلا به کمیت کاری ندارم . مهم این است که ایشان در ذکر لفظی ، توجه به قرآن کریم داشتند ...
♦️دریچه سلوک در طبقات وجود انسان کامل
- جلسه ی بیست و سوم ( قرائت قرآن؛ شاهڪار انقلاب شاڪله )
☑️ @m_h_esfahani
دستورالعمل مرحوم آيتالله قاضي به شاگردان خود درباره ورود ماههاي رجب، شعبان و رمضان :
مرحوم قاضي ميفرمودند: انسان بايد به خدا پناه ببرد و خداوند خيلي كمككننده و خير المعين و پسنديده و اختيار كننده است؛ اما دستورالعمل اين سه ماه:
. عليكم بالفرائض في أحسن أوقاتها! دستورالعمل آن است كه نمازهاي واجب را در بهترين اوقات خودش انجام دهيد همراه نوافل آن! (كه مجموعاً پنجاه و يك ركعت ميشود، اگر نتوانستيد چهل و چهار ركعت) و اگر شواغل دنيا شما را منع كردند، صلاه أوابين را كه همان نماز ظهر است، ترك نكنيد، چون خيلي اهمّيّت دارد! خصوص نماز ظهر خيلي اهميت دارد و آن به واسطه وقت آن و خصوصيت و موقعيت آن در بين اوقات ديگر است! و «صلاه وسطي» را كه در قرآن آمده، تفسير به نماز ظهر كردهاند، و «صلاه اوابين» يعني آنها كه خيلي توجه به پروردگار دارند، يعني رجوعكنندگان به خدا؛ زيرا رجوعكنندگان به خدا به آن تمسك ميكنند
. نوافل شب را هيچ چارهاي نيست، مگر آنكه آنها را به جا آوريد، نه خيال كنيد نماز شب ساقط است و آن سد سكندري است كه هيچ شكسته نميشود! عجب از كساني كه قصد دارند، دنبال كنند مرتبهاي از كمال را در حاليكه شبها قيام نميكنند؛ ما نشنيدهايم كسي به مرتبهاي از كمال برسد، مگر به قيام شب و نماز شب.
. عليكم بقرئه القرآن! بر شما باد به قرائت قرآن كريم با صوت حزين و باآهنگ و غنا! يعني با صداي خوش بخوان كه تو را تكان دهد و در روايات داريم كه قرآن را با تغنّي بخوانيد. امام زينالعابدين تغنّي به قرآن ميكردند، اين تغني در قرآن براي انسان بسيار مفيد است. به طور كلي غناي صوتي حرام است و اين اصلاً در تحت غناي حرام نيست؛ زيرا غناي حرام آن است كه انسان را به سوي لهو و لعب بكشاند.
. بر تو باد زيارت مشهد أعظم در هر روز! (كه منظور از مشهد أعظم أميرالمؤمنين(ع) است، چون مرحوم قاضي در نجف بودهاند) و زيارت مساجد معظمه! (كه منظور كوفه و سهله است) و در بقيه مساجد عبادت خود را بهجا آوريد! چون مؤمن در مسجد مثل ماهي است در آب؛ همانطوري كه حيات ماهي به آب است، حيات مؤمن هم در مسجد است؛ ماهي را از آب بيرون اندازند، ميميرد.
.بعد از نمازهاي واجب تسبيح حضرت صديقه طاهره(س) را ترك نكنيد! زيرا كه آن ذكر كبيره شمرده شده و لااقل بعد از هر نماز يكبار بگوييد و اگر توانستيد دو يا سه بار بگوييد بهتر است.
. از لوازم مهم، دعا براي فرج حضرت حجت بقيه الله الأعظم است در قنوت نماز وتر، و از آن گذشته در هر روز، و در جميع دعاها براي حضرت دعا كنيد.
. زيارت جامعه را روزهاي جمعه بهجاي آوريد! مقصود، زيارت جامعه معروف است: زيارت جامعه كبيره.
. قرآن كه ميخوانيد، در اين سه ماه از يك جزء كمتر نباشد، در هر روز يك جزء.
. زيارت و ديدار برادران خود را زياد كنيد! (مقصود رفقاي طريق هستند) خيلي آنها را زيارت كنيد و ببينيد؛ زيرا اينها هستند برادران طريقي شما كه در طريق و عقبات نفس و تنگنا ها كه انسان گير ميكند، كمك انسان ميكنند و نجات ميدهند
مطلع انوار(۲/صص ۱۰۵ تا ۱۱۳)
تذکره الاولیاء @tezkar
یکی از شاگردان آیت الله پهلوانی میفرمودند : روزی پشت در خانه ی مرحوم استاد ، استخاره می کردم که خدمت شان برسم یا خیر ؛ به هر طوری شده ، خدمت شان رسیدم . وقتی وارد شدم ، ( بدون اینکه در مورد این موضوع به ایشان چیزی گفته باشم ) فرمودند : چرا این قدر استخاره می کنی ؟! ، یک مرتبه اراده بکن و تصمیم بگیر ، زیاد استخاره گرفتن ، اراده را تضعیف می کند.
تذکرة الاولیاء @tezkar