فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ناآرامی در برخی شهرهای فرانسه
🔹بهدنبال اعلام نتایج اولیه دور اول انتخابات پارلمانی فرانسه و پیروزی قابل توجه راستگرایان، شورشها در شهرهای این کشور آغاز شده است.
🔹براساس نتایج اولیه، ۳۴ درصد رایدهندگان از حزب ضدمهاجرت لوپن حمایت کردند. ائتلاف احزاب چپ با کسب ۲۹ درصد آرا در رتبۀ دوم و ائتلاف ماکرون با کسب حدود ۲۱ درصد در رتبۀ سوم قرار گرفتند.
🔹نتیجۀ نهایی انتخابات به برگزاریِ دور دوم در هفتۀ آینده بستگی دارد.
@Farsna - Link
استفاده از موبایل برای آرامکردن کودکان آسیبزاست
🔹نوروساینسنیوز گزارش کرده پژوهشگران دریافتهاند که استفادهٔ مکرر از تبلت یا تلفنهای هوشمند برای آرامکردن کودکان منجر به مهارتهای ضعیفتر در مدیریتِ خشم میشود. بهجای ابزارهای دیجیتال، حمایت والدین در مواجهه با هیجانات نقشی حیاتی دارد. این یافتهها بر ضرورتِ آموزشِ والدین دربارهی راهبردهای سالمتر برای تنظیم هیجانات تأکید میکند.
🔹دکتر کنوک، پژوهشگرِ این مطالعه: عصبانیتها را نمیتوان با وسایل دیجیتال درمان کرد. کودکان باید یاد بگیرند که احساسات منفیِ خود را بهتنهایی مدیریت کنند. آنها در این فرایند یادگیری به کمک والدین نیاز دارند؛ نه کمکِ یک وسیلهی دیجیتال.
🔹پژوهشگران همچنین دریافتند که هرچه مهارتهای مدیریت خشمِ زمینهایِ کودکان ضعیفتر باشد، والدین بیشتر از وسایل دیجیتال بهعنوان ابزاری برای مدیریت آن استفاده میکنند.
🔹پروفسور فیتزپتریک، پژوهشگرِ این مطالعه: با توجه به نتایج ما، میتوان برای والدین روشهای آموزشی و مشاورهایِ جدیدی توسعه داد. اگر آگاهیِ مردم دربارهٔ نامناسببودنِ وسایل دیجیتال برای درمانِ عصبانیتها افزایش یابد، سلامت روان و رفاه کودکان از آن منتفع خواهد شد.
@Farsna
خانوادهٔ بایدن: مشاوران مقصرِ شکست در مناظره هستند
🔹پلیتیکو گزارش کرده خانوادهٔ بایدن به عملکرد او در مناظرهٔ اول با ترامپ اعتراض کردهاند و مقصر این عملکرد را مشاورههای غلط به بایدن دانستهاند.
🔹خانوادهٔ بایدن معتقدند او پیشاز مناظره به اندازهٔ کافی برای حمله به ترامپ آماده نشده و بهجای اعلام برنامههایش برای دور دوم، مشغول دفاع از خود بوده است.
@Farsna
جمعه چه کسانی میتوانند رای بدهند؟
🔹سخنگوی ستاد انتخابات: افرادی که در مرحلۀ اول نتوانستهاند در انتخابات ریاستجمهوری شرکت کنند، در مرحلۀ دوم میتوانند رای بدهند.
🔹افرادی هم که در مرحلۀ اول در یک نقطه از کشور رای خود را به صندوق انداختند، تفاوتی نمیکند که مرحلۀ دوم کجا رای بدهند.
@Farsna
زنگنه چطور منجر به محکومیت ۲.۴ میلیارد دلاریِ ایران شد
🔹معاون حقوقی رئیسجمهور در بیان برخی جزئیات تاریخی پروندۀ پرفساد کرسنت نوشته:
🔹۱- (۱۳۸۰-۱۳۸۳) مذاکره و امضای قرارداد گازی مشکوک با شرکت کرسنت در دولت خاتمی و فروش ۲۵ سال گاز ایران به ثمن بخس و محروم کردن ملت ایران از دهها میلیارد دلار منابع گازی میدان مشترک سلمان.
🔹۲- (۱۳۸۱-۱۳۹۱) ورود دستگاههای نظارتی جهت مقابله با فساد قرارداد کرسنت و صدور رای محکومیت توسط قوه قضائیه برای برخی از اعضای هیئتمدیره شرکت ملی نفت در دولت خاتمی و برخی دیگر از عوامل فساد این پرونده.
🔹۳- (۱۳۹۲) علیرغم واضح بودن تاثیر بازگشت افراد موثر در فساد قرارداد کرسنت به صدارت نفت در دولت روحانی و تذکر این امر توسط برخی از نمایندگان مجلس، بازگشت زنگنه و برخی اعضای محکومشدۀ هیئتمدیره نفت منجر به تضعیف مواضع شرکت ملی نفت ایران مبنی بر وجود فساد گسترده در قرارداد کرسنت در دیوان داوری گردید.
🔹۴- (۱۳۹۳) محکومیت شرکت ملی نفت ایران در دیوان داوری و تشکیل دو پرونده کرسنت یک (بابت تقویم خسارت و عدمالنفع شرکت کرسنت در سالهای ۲۰۰۵-۲۰۱۴) و کرسنت دو (بابت خسارت و عدمالنفع شرکت کرسنت درسال های ۲۰۱۵-۲۰۳۰)
🔹۵- (۱۴۰۰) محکومیت شرکت ملی نفت ایران در پرونده کرسنت یک به ۲.۴ میلیارد دلار در پایان دولت آقای روحانی
🔹۶- (۱۴۰۱-۱۴۰۲) اقدام حقوقی موثر برای دفاع از حق ملت ایران که منجر به تجدید فرآیند داوری در کرسنت ۲ و توقف ادعای بیپایه ۳۲ میلیارد دلاری کرسنت علیه شرکت ملی نفت ایران گردید.
🔹۷- (۱۴۰۳) شکست شرکت کرسنت در شناسایی و اجرای رای ۲.۴ میلیارد دلاری علیرغم اقدامات حقوقی گسترده
🔹۸- هرچند برخی از مسببان فساد کرسنت با آگاهی از محذورات حقوقی در افشای پرونده، اقدام به اشاعه مطالب خلاف واقع می کنند، اما به دلیل ملاحظات حقوقی و مفتوح بودن پرونده کرسنت در مراجع بین المللی و پرهیز از بگومگوهای داخلی مضر به پرونده، بیان حجم بزرگی از مفاسد این پرونده را به آینده موکول میکنیم.
🔹۹- مطالب بیان شده مستند به اسناد و مدارک موجود در پرونده است و کلیه ادعاهای مغایر و ارقام خلاف اعلام شده در فضاهای مجازی و سیاسی تشویش اذهان عمومی، نشر اکاذیب و قابل پیگرد حقوقی است.
@Farsna - Link
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جلیلی: راهحل مشکلات کشور امتیازدهی به کشورهای بیگانه نیست
🔹نامزد چهاردهمین انتخابات ریاستجمهوری در گرگان: برخی راه حل مشکلات کشور را گفتگو با کشورهای دیگر و امتیازدهی به آنها میدانستند و نتیجه آن شد که امتیاز دادند و طرف مقابل نه تنها تعدی انجام نداد و به کل از توافق خارج شد و دلار ۳ هزار تومانی به ۳۰ هزار تومان تبدیل شد.
🔹هرگاه کشوری مقاومت کرد پیروز بوده و در همین عملیات وعدهٔ صادق رژیم صهیونیستی و همهٔ متحدانش زمانی که به سفارتخانهٔ ما جسارتی کردند صدها موشک به آنها پرتاب شد و هیچ غلطی نتوانستند بکنند.
عکس: محمدحسن ظریفمنش
@Farsna - Link
مخبر: مصوبات سفر شهید رئیسی به سیستانوبلوچستان اجرا میشود
🔹سرپرست ریاستجمهوری در دیدار مجمع نمایندگان سیستانوبلوچستان: با وجود اینکه سفر دوم شهید رئیسی به این استان انجام نشد، اما مصوبات تصمیمگیری شده در خصوص این سفر حتماً ابلاغ و اجرایی خواهد شد.
🔹مخبر دستورات لازم جهت حل خریدخدمت ۶ هزار معلم، پیگیری پیشرفت راهآهن زاهدان-چابهار، درخواست ایجاد مناطق ویژه اقتصادی در شهرهای مرزی و تامین تجهیزات تولیدی کارخانه بافت بلوچ را صادر کرد.
@Farsna
زاکانی: جریان حامی پزشکیان همانی است که به درد مردم اهمیت نمیداد
🔹امروز مهم است چه کسی را انتخاب کنیم تا راه شهید رئیسی را ادامه دهد. باید مراقب باشیم انتخابمان ما را راهی دوران سیاه که هیچ توجهی به خیر و صلاح مردم و کشور صورت نمیگرفت، نکشاند.
🔹جریان حامی آقای پزشکیان نگاه غلطی دارند و میخواهند خواست آنان از صندوق رأی بیرون بیاید و مسیر نظام را عوض کنند.
🔹برادر آقای روحانی و برادر آقای جهانگیری چه بر سر ملت چه آوردند، آیا عدالت بود؟ هنوز فراموش نکردیم چگونه با مردم در مسئلهٔ حوادث معدن یورت و قطار تبریز برخورد کردید و نسبت به جان مردم چه دیدگاهی داشتید؟
🔹شعارهایی مانند رفع فیلترینگ هم دکان جدید است. کسانی این حرف را میزنند که در زمان آنان خطایی مرتکب شد و فیلترینگ را انجام دادند و امروز از فیلترشکن سود میکنند.
🔹با انتخاب سعید جلیلی مسیر کشور از ریل خدمت که شهید رئیسی آن را ایجاد کرده خارج نخواهد شد.
@Farsna
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کار نیمهتمام را جمعه تمام میکنیم.
@Farsna
آیا بایدن تحریمهای نفتی ایران را شل کرد؟
🔹محمدجواد ظریف درحالی مدعی شده که ۲.۵ برابر شدن صادرات نفت ایران در دولت سیزدهم بهدلیل شل گرفتن تحریم توسط بایدن است که آمار موسسات ردیابی نفتکشها این ادعا را رد میکنند.
🔹طبق آمار موسسه کپلر، روند صعودی فروش نفت ایران از سال پایانی ترامپ آغاز شد و از روزانه ۱۵۰ هزار بشکه در ماه می به ۷۰۶ هزار بشکه در ماه دسامبر رسید و ۳۷۰ درصد افزایش یافت. در نتیجه اگر رشد فروش نفت، لطف بایدن بود، نباید از دوره ترامپ آغاز میشد.
🔹همچنین اگر ادعای ظریف درست باشد، طبیعتا شل کردن پیچ تحریم توسط بایدن در دوره استقرار دولت روحانی نیز باید برقرار باشد، اما در دوره مشترک روحانی-بایدن فروش نفت نه تنها افزایش نیافت بلکه بهصورت ماهانه از روزانه ۶۹۲ به ۳۹۱ هزار بشکه افت پیدا کرد.
@Farsna
رهبر انقلاب خطاب به نامزدهای انتخابات: رقیبهراسی نکنید کشور ضرر میکند
🔹ما در گذشته هم هر وقتی که نامزدها در مناظرات تلویزیونی و غیره روش اهانت، توهین، تهمت و تخریب طرف مقابل و ترساندن مردم از رقیب را دنبال کردند کشور ضرر کرد.
🔹اینجوری نباشد که مردم را از رقیب بترسانیم که اگر او بیاید چنین و چنان خواهد شد.
@Farsna
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 زاکانی: راه پیشروی ما تثبیت جهتگیری دولت شهید رئیسی است
🔹آب به لانۀ بعضیها افتاده و احساس کردند خبری است. جریان انقلاب یکپارچه است. دولت را فرد اداره نمیکند، تیم اداره میکند.
🔹آقای جلیلی هم توانش را دارد، هم برنامه دارد و هم ایدۀ تغییر دارد و هم وعدۀ غیر نمیدهد و تلاشش حل مشکلات کشور است.
@Farsna
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ترامپ و بایدن در مناظره دربارۀ ایران چه گفتند
@Farsna
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 داستان مباهله برای بچهها
@FarsMaaref
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 زاکانی: فردی میخواهد دولت روحانی و دولتهای همسوی او را نمایندگی کند و مسئولیت خطاهای آنها را نپذیرد
@Farsna
🖇 «این بار سنگین #حکومت_دینی است که میخواهد با #آزادی و #انتخاب آدمهایی را که در شکل طبیعی گرایش به شهوات و آرزوها و جلوهها و امکانات دنیا دارند، روبه هدفهایی بگذارد که بالاتر از #عدالت و #عرفان و #تکامل است. این سه مشکل در کیفیت تربیت و تشکل و در زمینه آدمهای طبیعی و در اهداف فوق طبیعی، برای حکومتهای دینی هست و این همه باضافه تهاجم بیرونی و #فتنهها و بازیها و دروغها و نیرنگها و برخوردهای آزاد و سیاستهای باز است که از هر طرف راه را میبیندد.»
📚 حجتالاسلام علی صفایی حائری، از معرفت دینی تا حکومت دینی، ص۲۳۹
#یادداشت | #انتخابات
🔰 ایران خانهی ماندنِ ماست
«تراژدی سیاستزدایی»
✍🏻 حامد قدیری
هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب
📍مسئلهی من رأیآوردنِ جلیلی یا پزشکیان نیست. از چیز دیگری حرف میزنم. سیاست به یک معنا یعنی حساسبودن به شهر و محل زندگی؛ یعنی برساختنِ تقریر و روایتی که فرد را به موطنِ خود پیوند بزند؛ یعنی داشتن روایتی نسبتا مشترک با «همـشهری»ها و «همـوطن»ها به این معنا، شهروندی پیوند عمیقی با سیاستورزی دارد...
🔸 در مقابل، سیاستزدایی فرایندیست که مجراهای سیاستورزی را آرامآرام میبندد و آدمها را به جایی میرساند که حساسیتشان را برونسپاری کنند. ژیژک این برونسپاری را به پخش صدای «خندهی حضار» در فیلمها و سریالها تشبیه میکند: کمکم ادراک تو نسبت به امر خندهآور از بین میرود و تو پیداکردنِ لحظهی خندهآور را به صدای پسزمینه میسپاری.
🔹 در این سالها، دستاندرکارانِ حاکمیتْ ایران (این هویتِ همواره سیاسی) را سیاستزدایی کردهاند. چرا؟ خوشبینانه اینکه شاید چون درگیر مقاومت و جنگ موجهی است که حدود هویتش را در جغرافیای سیاسی تعریف میکند اما حالا «سیاستورزیِ» متعارفی که با زندگیِ معمولی پیوند خورده، حضور در این جنگِ دشوار را با لکنت مواجه میکند.
🔸این سیاستزدایی چنان شده که بسیاری از آدمها در لحظاتِ انسانی و شرعی و سیاسی، حساسیتشان را برونسپاری میکنند و گوششان به صدای «خنده یا گریهی حضار»یست که از جایی پخش شود. این سیاستزدایی آدمها را از شهر جدا میکند. و برای انسان سیاستزدوده، شهر نه خانهای برای ماندن که مسافرخانهایست که نمِ دیوارش هیچ دلشورهای برنمیانگیزد.
🔹این سیاستزدایی بهمرور مشارکتِ سیاسی را کاهش میداد اما تا پیش از هشتم تیرماهِ ۱۴۰۳، از صندوقِ رأی خلوتْ، گزینهای انتخاب میشد که علیالظاهر زاویهی چندانی با آن جنگ و مقاومت نداشت. ولی رخدادِ هشتمِ تیرماه اولین باریست که هم مشارکت پایین همچون سیلیست و هم گزینه گزینهای دیگر. و این خبر هولناکی برای سیاستزداییست.
🔸امیدوارم. امیدوارم این تلنگر (فارغ از هر نتیجهای) شاید طلیعهای بر توقفِ فرایند سیاستزدایی باشد. امیدوارم روحِ سیاستورزی دوباره به جامعه برگردد. امیدوارم دستاندرکارِ برساختنِ روایتی از ایران بشویم که نسبتی هرچند تُنُک میان «زندگی معمولی» و آن «جنگ» برقرار کند.
ایران خانهی ماندنِ ماست.
مطالعه کامل یادداشت در «وبگاه فکرت»