1_1238856881.mp3
11.7M
🔊 فایل صوتی برنامه سمت خدا
👤 #حجت_الاسلام_رفیعی
📚 موضوع: بررسی شخصیت اصحاب پیامبر اکرم ( صفیه بنت عبدالمطلب )
🗓 سه شنبه بیست و هفتم مهر ماه ۱۴۰۰
🗂 حجم : ۱۲ مگابایت
متن کامل : در حال آماده سازی
📣📣 *توجه* 📣📣 *توجه*
🌸 *اعضای محترم گروه*
برای فهم و درک بهتر از مطالب این دو کتب پر محتوی ( *نهج البلاغه و صحیفه سجادیه* )
🌷 لطفاً *شرح نهج البلاغه و صحیفه سجادیه* را که روزانه در گروه خادمین امیرالمومنین علیه السلام بارگذاری می شود را با دقت بیشتری مطالعه فرمایید.
با تشکر.
🌷 *بیشتر بیندیشیم❗*
🌺 *جرج جرداق مسیحی یک تنه ۲۰۰ بار نهج البلاغه را خوانده است.*
👌 *آیا ما شیعه مولا علی علیه السلام، ۲۰۰ نفر از ما، یک بار نهج البلاغه را خوانده ایم⁉️*
🌸🌷🌸🌷🌸🌷🌸🌷
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم
📣 ختم نهج البلاغه در ۲۴۰ روز
📣 مرحله سوم ختم نهج البلاغه و مرحله دوم ختم صحیفه سجادیه
🔷 سهم روز هشتاد و سوم
📣 نهج البلاغه نامه ۴۵ بند ۲
📔 صحیفه سجادیه دعای ۲۵ بند ۹ تا ۱۳
🌸 هر روز نهج البلاغه صحیفه سجادیه به همراه صوت و متن و شرح آنها در گروه بارگذاری می شود.
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
🌷هدف گروه، ترویج فرهنگ نهج البلاغه خوانی است.
🌷 بزرگوارانی که عضو جدید گروه شدند می توانند با عضویت در کانال خادمین در ایتا، صوت و متن و شرح حکمت ها و نامه ها و خطبه های نهج البلاغه و صحیفه سجادیه و رساله حقوق امام سجاد علیه السلام را پیگیری نمایند.
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
گروه خادمین(۱) در واتساپ👇👇
https://chat.whatsapp.com/IwAJCISW1CXFkcagaU2wxa
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
گروه خادمین(۲) در واتساپ👇👇
https://chat.whatsapp.com/CV0JxoWxoag3aD4gHaYvga
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
گروه خادمین(۳) در واتساپ👇👇
https://chat.whatsapp.com/BG86RZQPKs86humXPw0XLT
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
گروه خادمین(۴) در واتساپ👇👇
https://chat.whatsapp.com/J0b3DjS6iwt5UrkOrNNe5g
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
گروه خادمین(۵) در واتساپ 👇👇
https://chat.whatsapp.com/JwbgQIvzEeG0I4Fm9uIJmT
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
خادمین امیرالمومنین(ع)(۶)👇
https://chat.whatsapp.com/EwB2NTu5EdF77l2lCbeIVN
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
خادمین امیرالمومنین(ع)(۷)👇
https://chat.whatsapp.com/DVaORLxzZt72LqBBdQMI0H
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
کانال خادمین در ایتا 👇👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin
🌷 نهج البلاغه و صحیفه سجادیه
👇👇👇👇👇👇👇
مرحله دوم نامه ۴۵ بند ۲.mp3
9.72M
🌸بسم الله الرحمن الرحیم
📣 مرحله سوم ختم نهج البلاغه
🔸 سهم روز هشتاد و سوم
✍ نامه ۴۵ بند ۲
📣 صوت نهج البلاغه
📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜
📣 مرحله سوم ختم نهج البلاغه
🔸 سهم روز هشتاد و سوم
🌷ادامه نامه ۴۵ بند ۲
✍ نامه به عثمان بن حنيف
2⃣ امام الگوی ساده زيستی
♦️آگاه باش! هر پيروی را امامی است كه از او پيروی می كند، و از نور دانشش روشنی می گيرد، آگاه باش! امام شما از دنيای خود به دو جامه فرسوده، و دو قرص نان رضايت داده است، بدانيد كه شما توانایی چنين كاری را نداريد اما با پرهيزكاری و تلاش فراوان و پاكدامنی و راستی، مرا ياری دهيد. پس سوگند به خدا! من از دنيای شما طلا و نقره ای نيندوخته، و از غنيمتهای آن چيزی ذخيره نكرده ام، بر دو جامه كهنه ام جامه ای نيفزودم، و از زمين دنيا حتی يك وجب در اختيار نگرفتم و دنيای شما در چشم من از دانه تلخ درخت بلوط ناچيزتر است. آری از آنچه آسمان بر آن سايه افكنده، فدك در دست ما بود كه مردمی بر آن بخل ورزيده، و مردمی ديگر سخاوتمندانه از آن چشم پوشيدند، و بهترين داور خداست، مرا با فدك و غير فدك چه كار است؟ در صورتيكه جايگاه فردای آدمی گور است. كه در تاريكی آن، آثار انسان نابود و اخبارش پنهان می گردد، گودالی كه هر چه بر وسعت آن بيفزايند، و دستهای گوركن فراخش نمايد، سنگ و كلوخ آن را پر كرده، و خاك انباشته رخنه هايش را مسدود كند. من نفس خود را با پرهيزكاری می پرورانم، تا در روز قيامت كه هراسناكترين روزهاست در امان، و در لغزشگاههای آن ثابت قدم باشد.من اگر می خواستم، می توانستم از عسل پاك، و از مغز گندم، و بافته های ابريشم، برای خود غذا و لباس فراهم آورم، اما هيهات كه هوای نفس بر من چيره گردد، و حرص و طمع مرا وادارد كه طعامهای لذيذ برگزينم، در حالی كه در (حجاز) يا (يمامه) كسی باشد كه به قرص نانی نرسد، و يا هرگز شكمی سير نخورد، يا من سير بخوابم و پيرامونم شكمهایی كه از گرسنگی به پشت چسبيده، و جگرهای سوخته وجود داشته باشد، يا چنان باشم كه شاعر گفت: (اين درد تو را بس، كه شب را با شكم سير بخوابی.) (و در اطراف تو شكمهایی گرسنه و به پشت چسبيده باشد.) آيا به همين رضايت دهم كه مرا اميرالمومنين (علیه السلام) خوانند و در تلخی های روزگار با مردم شريك نباشم و در سختی های زندگی الگوی آنان نگردم؟ آفريده نشده ام كه غذاهای لذيذ و پاكيزه مرا سرگرم سازد، چونان حيوان پرواری كه تمام همت او علف، و يا چون حيوان رهاشده كه شغلش چريدن و پر كردن شكم بوده، و از آينده خود بی خبر است. آيا مرا بيهوده آفريدند؟ آيا مرا به بازی گرفته اند؟ آيا ريسمان گمراهی در دست گيرم؟ و يا در راه سرگردانی قدم بگذارم؟ گويا می شنوم كه شخصی از شما می گويد: (اگر غذای فرزند ابيطالب همين است، پس سستی او را فرا گرفته و از نبرد با هماوردان و شجاعان بازمانده است.) آگاه باشيد! درختان بيابانی، چوبشان سخت تر، اما درختان كناره جويبار را پوست نازك تر است، درختان بيابانی كه با باران سيراب می شوند آتش چوبشان شعله ورتر و پردوام تر است. من و رسول خدا (صل الله علیه و آله وسلم) چونان روشنایی يك چراغيم، يا چون آرنج به يك بازو پيوسته، به خدا سوگند! اگر اعراب در نبرد با من پشت به پشت يكديگر بدهند، از آن روی برنتابم، و اگر فرصت داشته باشم به پيكار همه می شتابم، و تلاش می كنم كه زمين را از اين شخص مسخ شده،《 معاویه》 و اين جسم كج انديش، پاك سازم تا سنگ و شن از ميان دانه ها جدا گردد.
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
صحیفه دعای ۲۵ از بند ۹ تا ۱۳.mp3
11.01M
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم
📣 مرحله دوم ختم صحیفه سجادیه
🔸سهم روز هفتاد و سوم
📔 دعای ۲۵ از بند ۹ تا ۱۳
📣 صوت صحیفه سجادیه
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم
📚 مرحله دوم ختم صحیفه سجادیه
🔸 سرم روز هفتاد و سوم
📔 ادامه دعای ۲۵ از بند ۹ تا ۱۳
🤲 دعا برای فرزندان
(۹) اللَّهُمَّ أَعْطِنِی کلَّ سُؤْلِی، وَ اقْضِ لِی حَوَائِجِی، وَ لَا تَمْنَعْنِی الْإِجَابَةَ وَ قَدْ ضَمِنْتَهَا لِی، وَ لَا تَحْجُبْ دُعَائِی عَنْک وَ قَدْ أَمَرْتَنِی بِهِ، وَ امْنُنْ عَلَی بِکلِّ مَا یصْلِحُنِی فِی دُنْیای وَ آخِرَتِی مَا ذَکرْتُ مِنْهُ وَ مَا نَسِیتُ، أَوْ أَظْهَرْتُ أَوْ أَخْفَیتُ أَوْ أَعْلَنْتُ أَوْ أَسْرَرْتُ.
🍀پروردگارا! هرچه را از تو خواستم به من عطا کن و حوایجم را برآور و مرا از برآوردن خواسته هایم بازم دار، که خود آنها را برایم ضمانت کردهای و در میان خودت و دعایم حجابی قرار مده که تو خود مرا به دعا امر فرموده ای و هرچه در دنیا و آخرت سبب اصلاح حالم می شود، به من عنایت فرما؛ خواه آن را به زبان آورده یا فراموش کرده باشم، اظهار نموده یا پنهان کرده باشم و دیگران را از آن آگاه کرده یا از دیگران پنهان داشته باشم.
(۱۰) وَ اجْعَلْنِی فِی جَمِیعِ ذَلِک مِنَ الْمُصْلِحِینَ بِسُؤَالِی إِیاک، الْمُنْجِحِینَ بِالطَّلَبِ إِلَیک غَیرِ الْمَمْنُوعِینَ بِالتَّوَکلِ عَلَیک.
🍀(پروردگارا) مرا در تمام این حالات، به خاطر درخواستی که از تو دارم در شمار بندگان صالح خود قرار بده و همچنین از کسانی که به برکت درخواست از تو ،کامیاب شدند و آنهایی که به خاطر توکل بر تو جزء محرومین قرار نگرفتند.
(۱۱) الْمُعَوَّدِینَ بِالتَّعَوُّذِ بِک، الرَّابِحِینَ فِی التِّجَارَةِ عَلَیک، الْمُجَارِینَ بِعِزِّک، الْمُوَسَّعِ عَلَیهِمُ الرِّزْقُ الْحَلَالُ مِنْ فَضْلِک، الْوَاسِعِ بِجُودِک وَ کرَمِک، الْمُعَزِّینَ مِنَ الذُّلِّ بِک، وَ الْمُجَارِینَ مِنَ الظُّلْمِ بِعَدْلِک، وَ الْمُعَافَینَ مِنَ الْبَلَاءِ بِرَحْمَتِک، وَ الْمُغْنَینَ مِنَ الْفَقْرِ بِغِنَاک، وَ الْمَعْصُومِینَ مِنَ الذُّنُوبِ وَ الزَّلَلِ وَ الْخَطَاءِ بِتَقْوَاک، وَ الْمُوَفَّقِینَ لِلْخَیرِ وَ الرُّشْدِ وَ الصَّوَابِ بِطَاعَتِک، وَ الْمُحَالِ بَینَهُمْ وَ بَینَ الذُّنُوبِ بِقُدْرَتِک، التَّارِکینَ لِکلِّ مَعْصِیتِک، السَّاکنِینَ فِی جِوَارِک.
🍀(پروردگارا! مرا در گرو کسانی قرار بده )که عادت آنان، پناه بردن به توست و از تجارت با تو سود برده اند و در پناه عزت تو قرار گرفته اند و از فضل تو، در پرتو بخشندگی و کرمت، روزی حلال بر ایشان توسعه یافته و عنایت و توجه تو از خواری و ذلت به عزت رسیدهاند و از ستم، در پناه عدل تو قرار گرفته و به وسیله رحمتت از بلا رهایی یافتهاند و به برکت بی نیازی تو، از فقر به توانگری رسیدهاند و با محافظت تو از گناهان و لغزش ها و خطاها در امان مانده اند و به خاطر اطاعت از تو، در خیر و رشد و کارهای نیک، موفق گردیده اند و با قدرت تو میان آنها و گناهان مانع ایجاد شده و نافرمانی تو را کاملاً ترک کرده و در کنار تو جای گرفته اند.
(۱۲) اللَّهُمَّ أَعْطِنَا جَمِیعَ ذَلِک بِتَوْفِیقِک وَ رَحْمَتِک، وَ أَعِذْنَا مِنْ عَذَابِ السَّعِیرِ، وَ أَعْطِ جَمِیعَ الْمُسْلِمِینَ وَ الْمُسْلِمَاتِ وَ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ مِثْلَ الَّذِی سَأَلْتُک لِنَفْسِی وَ لِوُلْدِی فِی عَاجِلِ الدُّنْیا وَ آجِلِ الْآخِرَةِ، إِنَّک قَرِیبٌ مُجِیبٌ سَمِیعٌ عَلِیمٌ عَفُوٌّ غَفُورٌ رَءُوفٌ رَحِیمٌ.
🍀پروردگارا! همه این خواستهها را با توفیق و رحمت خود، به ما عطا فرما و ما را از عذاب دوزخ پناه بده و به همه مردان و زنان مسلمان و مردان و زنان مومن، همان چیزی را که برای خود و فرزندانم از خیر دنیا و آخرت خواستهام، عنایت فرما؛ زیرا تو نزدیک، اجابت کننده، شنوا، دانا، آمرزنده ،دلسوز و مهربان هستی.
(۱۳) وَ «آتِنا فِی الدُّنْیا حَسَنَةً، وَ فِی الْآخِرَةِ حَسَنَةً وَ قِنا عَذابَ النَّارِ».
🍀(پروردگارا) در این دنیا و در آخرت به ما نیکی و حسنه عطا کن و ما را از عذاب آتش در امان دار.
🎋🎄🍂🌷🍂🎄🎋
❇️ *ادامه شرح دعای بیست و پنجم صحیفه سجادیه*
📝 *حجت الاسلام والمسلمین حسین انصاریان*
💎 *فراز 12 از دعای 25 ( پناه از عذاب دوزخ )*
💠 *خدایا! همۀ این امور را به توفیق رحمتت به ما عطا کن و ما را از عذاب دوزخ پناه ده و به همۀ مردان و زنان مسلمان و مردان و زنان باایمان، مانند آنچه را برای خود و فرزندانم از تو خواستم، در این جهانِ زودگذر و زندگی آیندۀ آخرت، عطا فرما! همانا تو به بندگان نزدیک، اجابتکنندۀ دعا، شنوا و دانا، بخشنده و آمرزنده، مهربان و رحیمی.*
✴️ *دعا در حق بندگان*
✅ *دعا و نيايش در فعاليتهاى ذهنى و قلبى انسان حالت شكوفايى باطنى و روح قهرمانى را مىپروراند.* صفاى نگاه، متانت رفتار، شادى درون، چهره راسخ، استعداد هدايت و پذيرش خطر و حوادث، از وجود يك گنجينه پنهان در عمق جان ما حكايت مىكند.
⭕قلب و روح آدمى از راه دعا به خداوند و بندگان او پيوند پيدا مىكند و همانند قطرهاى كه به اقيانوس بىپايان مىرسد؛ اتّصال معنوى گستردهاى با مبدأ هستى و آفرينش ايجاد مىشود.
✳️همه موجودات از حاملان عرش تا خاكيان فرش، زمين و دريا، در حال نيايش و دعا براى انسانند و به گونهاى او را مىستايند.
🌴در آيات نخست سوره غافر، *راه و رسم دعاگويى* را به مؤمنان مىآموزند:🔻
🔺 *فرشتگانى كه عرش را حمل مىكنند و آنان كه پيرامون آن هستند، همراه سپاس و ستايش، پروردگارشان را تسبيح مىگويند و به او ايمان دارند و براى اهل ايمان آمرزش مىطلبند، [و مىگويند:] پروردگارا! از روى رحمت و دانش همه چيز را فرا گرفتهاى، پس آنان را كه توبه كردهاند و راه تو را پيروى نمودهاند بيامرز، و آنان را از عذاب دوزخ نگه دار.* *پروردگارا! و آنان را در بهشتهاى جاودانى كه به آنان و به شايستگان از پدران و همسران و فرزندانشان وعده دادهاى در آور؛ يقيناً تو تواناى شكستناپذير و حكيمى.*
🔰 *بهترين دعا* آن است كه⬇️
*با ربّنا و ربّى و ربوبيت خداوند آغاز گردد.* هر چند نام مبارك اللّه جامعترين اسماى خداوند است ولى تقاضا از محضر پرلطف حق تناسب با ربوبيت او دارد. پروردگارى كه از نخستين لحظههاى وجود انسان آغاز شده و تا پايان عمر و سپس در قيامت ادامه دارد و چنان انسان را غرق انوار و الطاف الهى مىكند كه خواندن خداوند به اين صفت خاص، لطف و محبت و مهربانيش را به دعا كننده جلب مىكند.
💠امام صادق (عليه السلام) *راه جلب لطف پروردگار* را چنين تفسير مىفرمايد:🔻
🌴 *دلهايتان را وارسى كنيد. اگر ديديد كه خداوند دلها را از خطور هر گونه وحشت و ناخشنودى كه نسبت به كارهاى اوست؛ پاك ساخته است. در اين صورت هر چه مىخواهيد از او طلب كنيد.*
🌴مراد حضرت اين است كه *اگر مىخواهيد جاده دعا هموار باشد و مانع و ترسى در آن ديده نشود، بايد دل را مانند دريا گسترده و پاكيزه نمود تا درِ رحمت حق باز شود.*
✅در روايات بسيارى به *دعاى عمومى در بين مردم* سفارش شده است، به اين خاطر دعاهايى كه در نمازهاى جماعت و جمعه خوانده مىشود به درگاه الهى پذيرفته مىشود؛ زيرا ممكن است در آن عبادت، گروهى مؤمن مضطر يا كودك پاكيزه دل حضور داشته باشد كه حال و دل شكسته او موجب قبولى دعا گردد.
🌴رسول اكرم (صلى الله عليه و آله) مىفرمايد:
⭕ *هر گاه يك نفر دعا مىكند براى همه دعا كند؛ زيرا اين دعا به اجابت نزديكتر است. كسى كه پيش از دعا كردن براى خود، براى چهل نفر از برادرانش دعا كند، آن دعا در حق آنان و در حق خودش مستجاب شود.*
🔸از جمله وحىهاى خداوند عزوجل به موسى (عليه السلام) اين بود:
🌴 *مرا به زبانى بخوان كه با آن نافرمانيم نكردهاى،* موسى عرض كرد: چنين زبانى را از كجا بياورم؟ خداوند فرمود: *مرا از زبان كس ديگر بخوان.*
🌴گويا حكمت اين كار در اين است كه وقتى انسانهاى ديگر به ويژه مؤمنان و صالحان در نيّت دعاى او باشند، واسطهاى براى فيض الهى هستند، به ويژه اگر آن انسان در نزد پروردگار از اولياى الهى يا صالحان با اخلاص باشد.
💠امام باقر (عليه السلام) مىفرمايد:
💠 *دعايى كه زودتر از همه به اجابت مىرسد؛ دعايى است كه برادر مؤمن در پشت سر برادرش مىكند،* چون ابتدا براى برادرش دعا كند، فرشتهاى كه بر او گماشته شده است گويد: آمين و دو چندان آن براى تو باد.
💠حضرت صادق (عليه السلام) در توضيح آيه شريفه ﴿آتِنا فِى الدُّنْيا حَسَنَةً وَ فِي الْآخِرَةِ حَسَنَةً وَ قِنَا عَذَابَ النَّارِ﴾ مىفرمايد:
« *منظور از حسنه آخرت، رضوان الهى و بهشت، و مراد از حسنه دنيا، گشايش در رزق و معاش و نيكى اخلاق است».*
🌴💎🌴💎🌴💎
📲 *جهت عضویت* 👇
خادمین امیرالمومنین(ع)( ٧ )👇 https://chat.whatsapp.com/DVaORLxzZt72LqBBdQMI0H
💠🔸🔹🔸💠
خادمین امیرالمومنین(ع) در ایتا 👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin
🌴 *در ادامه شرح نامه ۴۵ نهج البلاغه* ( شرح آیت الله مکارم شیرازی) 🌴
🟠 *الگوی زهد و ساده زیستی*
⚠️ *هرگز چيزى از دنيا نيندوختم:*
📜 امام(عليه السلام) براى بيدار ساختن عثمان بن حنيف و امثال او در اين بخش از نامه خود به چند نکته مهم اشاره مى کند.
📜 نخست اينکه انسان در اين مسير پر پيچ و خم زندگى مادّى و معنوى نمى تواند يله و رها باشد، بلکه يا بايد خودش با تمام شرايط لازم پيشواى خلق باشد يا از پيشواى شايسته اى پيروى کند و گر نه در اين بيابان هولناک زندگى به بيراهه خواهد افتاد و سرگردان مى شود.
📜 آن گاه مى افزايد: «(تو بايد به امام و پيشواى خود نگاه کنى) بدان امام شما از دنيايش به دو جامه کهنه و از غذاهايش به دو قرص نان قناعت کرده است»;
📜 معروف اين است که آن دو جامه از کرباس و آن دو قرص نان از جوى (سبوس ناگرفته بود) که خوارک روزانه آن حضرت را تشکيل مى داد يکى را ظهر و ديگرى را شام ميل مى کرد.
🟣 اين در واقع اقتدا به رسول خدا(صلى الله عليه وآله) بود که پيشواى امام(عليه السلام) محسوب مى شد،
🟣 برخلاف دنياپرستان و اشراف، که گاه ده ها نوع لباس يا کفش دارند، و حتى بعضى مقيدند يک دست لباس را تنها چند روز بپوشند سپس آن را کنار بگذارند و گاه در هنگام نقل و انتقالِ منازلشان، صندوق ها و چمدان هاى زيادى لباس هاى آنها را جابه جا مى کند.
❇️ اما سفره هاى رنگينِ آنها خود داستان ديگرى دارد.
آن گاه از آن جهت که امام(عليه السلام) مى داند کمتر کسى پيدا مى شود که بتواند به چنين زندگى تن در دهد به خصوص کسانى که مانند فرمانداران و صاحب منصبان، امکانات فراونى در اختيار دارند، به اين نکته مى پردازد که:
شما از آن زندگى سخت گيرانه و زاهدانه شديد معاف هستيد;
*🌤اَلَّلهُمـّ؏جِّللِوَلیِڪَالفَرَج🌤*
📲 *جهت عضویت* 👇
خادمین امیرالمومنین(ع)( ٧ )👇 https://chat.whatsapp.com/DVaORLxzZt72LqBBdQMI0H
💠🔸🔹🔸💠
خادمین امیرالمومنین(ع) در ایتا 👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin
🌴 *در ادامه شرح نامه ۴۵ نهج البلاغه* ( شرح آیت الله مکارم شیرازی) 🌴
🟠 *الگوی زهد و ساده زیستی*
⚠️ *هرگز چيزى از دنيا نيندوختم:*
⚠️ چگونه ممکن است امير مؤمنان باشم و در سختى ها با آنها شريک نباشم؟
امام(عليه السلام) در اين بخش از نامه با توجّه به آنچه در بخش گذشته آمد که فرمود:
💎🍃 من يک وجب از زمين هاى اين دنيا را به تملک خود در نياورده ام، داستان غم انگيز فدک را به عنوان يک استثنا بيان مى کند که هم تأکيدى باشد بر بى اعتنايى او بر دنيا و هم اشاره اى بر مظالم و ستم هاى مخالفانش. مى فرمايد:
💎🍃 «آرى از ميان آنچه آسمان بر آن سايه افکنده تنها «فدک» در دست ما بود که آن هم گروهى بر آن بخل و حسد ورزيدند و گروه ديگرى سخاوتمندانه آن را رها کردند و بهترين حاکم و داور (در اين داستان اندوهبار) خداست»;
↩️ مى دانيم فدک که در نزديکى قلعه هاى خيبر قرار داشت پس از فتح خيبر اهالى آن نزد پيامبر(صلى الله عليه وآله) آمدند و با آن حضرت صلح کردند و نصف قريه فدک را بدون جنگ و درگيرى به آن حضرت واگذار کردند و آن حضرت نيز در حيات خود آن را به دختر گراميش فاطمه زهرا(عليها السلام) بخشيد و چون ممکن بود درآمد فدک وسيله اى براى پيشرفت اميرمؤمنان على(عليه السلام) در امر خلافت شود، رقيبان بعد از رحلت پيغمبر اکرم(صلى الله عليه وآله) به سرعت آن را از دست فاطمه(عليها السلام) در آوردند و کارکنان آن حضرت را از آن بخش از آبادى خارج ساختند و به هيچ قيمت حاضر به باز پس گردانيدن آن نشدند که شرح آن در پايان اين نامه به خواست خدا خواهد آمد.
↩️جمله «نِعْمَ الْحَکَمُ اللهُ» جمله اى است بسيار پر معنا و اشاره به ماجراهاى دردناکى است که در ماجراى فدک واقع شد و امام(عليه السلام) آن را به داورى الهى در روز قيامت مى سپارد.
↩️ جالب است بدانيم از امام(عليه السلام) نقل نشده است که در دوران حکومتش که توان باز پس گرداندن فدک را داشت به سراغ آن رفته باشد.
💎🍃آن گاه امام(عليه السلام) براى اينکه کسى تصور نکند دلبستگى خاصى به مسأله فدک دارد مى فرمايد.
↩️ اشاره به اينکه قبر را معمولاً به صورت حفره کوچکى مى سازند که تنها جسم انسان در آن جاى مى گيرد حتى گاهى به زحمت بدن ميت را در آن وارد مى کنند و به فرض که حفر کننده قبر خودش يا با سفارش بازماندگان، قبر را به طور وسيع حفر کند باز سودى ندارد، زيرا ناچار بايد آن را با سنگ و کلوخ پر کنند و تمام روزنه هاى آن را بپوشانند.
🟠 انسانى که سرنوشتش چنين است دلبستگيش به مال دنيا و باغ ها و زينت هاى زراعتى و قصرها چه مفهومى دارد؟
🟠 اگر در روايات آمده است که به هنگام غم و اندوه به زيارت اهل قبور برويد تا غم و اندوهتان برطرف شود، ممکن است ناظر به همين مطلب باشد که غم و اندوه ها معمولاً براى مال و مقام دنياست.
🟠 هنگامى که انسان آخرين منزل خود را در آنجا مى بيند و متوجه مى شود روزى با همه اين مال و مقام بايد خداحافظى کند و تنها با چند قطعه کفن، رخت از اين دنيا بربندد اندوهش زايل مى گردد.
*🌤اَلَّلهُمـّ؏جِّللِوَلیِڪَالفَرَج🌤*
📲 *جهت عضویت* 👇
خادمین امیرالمومنین(ع)( ٧ )👇 https://chat.whatsapp.com/DVaORLxzZt72LqBBdQMI0H
💠🔸🔹🔸💠
خادمین امیرالمومنین(ع) در ایتا 👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin
🌴 *در ادامه شرح نامه ۴۵ نهج البلاغه* ( شرح آیت الله مکارم شیرازی) 🌴
🟠 *الگوی زهد و ساده زیستی*
⚠️ *هرگز چيزى از دنيا نيندوختم:*
💎🍃آن گاه امام(عليه السلام) به بيان درسى پر فايده براى طى کردن مسير الى الله و نجات يوم المعاد مى پردازد.
❇️حقيقت رياضت رام ساختن است که گاه در مورد حيوانات چموش به کار مى رود و گاه در مورد نفس سرکش و امروز اين واژه به معناى ورزش به کار مى رود.
↩️ جالب اينکه امام(عليه السلام) با آن مقامِ با عظمت و تصفيه روح و نفس و پيمودن تمام مدارج سير الى الله و رسيدن به مقامى که جز خدا نبيند،
باز مى فرمايد:
❇️ من نفس خويش را رياضت مى دهم تا به دو نکته اشاره کند: نخست اينکه هرقدر انسان به خودسازى و رياضت نفس بپردازد نبايد از اينکه اين اژدهاى خفته زمانى بيدار شود و خطرى ايجاد کند، ايمن باشد و ديگر اينکه وقتى امام با اين مقامات چنين سخنانى را مى گويد ديگران حساب کار خويش را بکنند و هرگز از خطرات نفس سرکش غافل نشوند.
❇️اين نکته نيز شايان دقت است که امام(عليه السلام) هدف از رياضت نفس را به وسيله تقوا، امنيّت روز قيامت و روز خوف اکبر، و نجات از لغزش ها بر لب پرتگاه دوزخ مى شمارد.
↩️ اشاره به اينکه اين امنيّت جز در سايه رياضت نفس حاصل نخواهد شد و در روايات اسلامى آمده است که جهاد اکبر همين است;
↩️جهادى که از پيکار با دشمنان سرسخت و خطرناک نيز مشکل تر است.
❇️همان گونه که اشاره شده، امام(عليه السلام) در اينجا به وظيفه سنگين زمامداران و حاکمان کشورهاى اسلامى اشاره مى کند که آنها نبايد به سراغ غذاهاى لذيذ و لباس هاى فاخر بروند در حالى که مى دانند يا احتمال مى دهند در گوشه و کنار، افرادى گرسنه و برهنه هستند.
💎🍃آن گاه امام(عليه السلام) اشاره به جنبه هاى عاطفى اين مسأله مى کند که در واقع چهره سومى از اين موضوع است. مى فرمايد:
🍃⚠️ 🍃«آيا من با شکمى سير بخوابم در حالى که در اطراف من شکم هاى گرسنه و جگرهاى تشنه باشد.
*🌤اَلَّلهُمـّ؏جِّللِوَلیِڪَالفَرَج🌤*
📲 *جهت عضویت* 👇
خادمین امیرالمومنین(ع)( ٧ )👇 https://chat.whatsapp.com/DVaORLxzZt72LqBBdQMI0H
💠🔸🔹🔸💠
خادمین امیرالمومنین(ع) در ایتا 👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin
ferghe-08.mp3
4.01M
این بخش👇
بحث درباره فرقه های نو ظهور و گرایش جوانان به این فرقه ها
🕊
تا ڪی دل من حلقه به هر در بزند
شب باشد و برشب زدگان سر بزند
ایڪاش ڪه برق استخوان های شما
در ظلمـت شـهر مــا منـــور بزند
#شهیدگمنام
نــام تـــو را دوبــار قرعه کشـیــدند؛
یـــک بار برای "شهادت" درامد...
و بــار دیـــگــر؛
برای "گمنامی"
و هر بار پیروز بودی
#شادیروحپاکآسمانیتمامشهداصلوات
#شهدا_نگاهی
h-zahra-olgu-01.mp3
4.74M
این بخش👇👇
الگوي رفتاري حضرت زهرا (س) براي دختران✅(قسمت دوم)
#مکثی_کوتاه
🔹گاهے از منِ"مذهبی"؛
تنها......................!
🔹گاهے منِ"مذهبی" آنقدر درگیر پست ها
و متن هایم در صفحات مجازے مے شوم؛
ڪه از خواندن روزانه چند خط قرآن
غافل میشوم؛
🔹و در پایان روز،میبینم ڪه حتے یک دهم وقتے ڪه در فضاے مجازے بودم،در فضاے قرآن و حدیث نفس نڪشیدم....
🔹آنقدر ڪه آنلاین بودم و اولین نفر پست
هاے دیگران را تائید ڪردم؛
به فڪر نماز اول وقت نبودم...
🔹آنقدر درگیر جذب حداڪثرے شدم ڪه فراموش ڪردم "اخلاص" و "عبودیت" رمز برڪت در ڪارهایمان است...
🔹 آنقدر ڪه به فڪر آبروے خود،و برانگیختن تشویق دیگران و تائید ڪردن هایشان بودم،
به فڪر رضایت صاحب زمانمان نبودم ...
1_1234680139.mp3
441.2K
1_1231894280.mp3
2.8M
🔒آیا خود شناسی و بازگشت نشانه تحول است ؟
🔓 پاسخ توسط استاد : ناصر رفیعی
#اعتقادی