هدایت شده از دکتر محمد لطفی زاده
7.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
منبر مطهر _ ۶ / مرور صفحات ۳۰ تا ۳۵ کتاب آزادی معنوی
🔴 معرفی من انسانی و من حیوانی
🔴 داستان شترسواری مجنون بسوی لیلی
🔴 پیامبر اعظم به چه کسی فرمود آزادمرد؟
🔴 قیام یک فقیه بزرگ علیه خود!
❇️ منبر اینترنتی
✅ دکتر محمد لطفیزاده
📣 *توجه* 📣 *توجه*
به اطلاع بزرگواران محترم گروه می رسانیم که :
🌴 *متن و شرح نامه ٣١ نهج البلاغه که از وصایا و سفارشهاى امام علی(علیه السلام) به امام حسن علیه السلام است، ۵ روز متوالی بارگذاری میگردد.*
که شامل : ⬇️⬇️
🌴 نظام تربيت اخلاقي در این نامه
داراي چهار مولفه
بنيادها، هدف ها، اصول و روش هاست.
🌴 نظام تربيت اخلاقي در اين نامه شامل چهار بنياد
توحيد، ضعف آدمي، فطرت و معاد است.
🌴 هدف غايي تربيت اخلاقي در نامه مذکور
"تخلق به اخلاق الهي" و هدف هاي واسطه اي براي تحقق آن، شناخت خدا، خودسازي، تقوا، زهد، صبر، التزام به امر الهي و ياد خداوند است.
🌴 اصول تربيت اخلاقي استنباط شده از نامه مذکور
شامل کرامت، تفاوت هاي فردي، اعتدال، تعقل، تفکر و تدبر،
🌴 و در نهايت روش هاي تربيت اخلاقي در نامه يادشده
شامل تذکر، موعظه، ارايه الگو، محبت، عبرت آموزي، توبه، و مراقبه و محاسبه هستند.
↩️ با توجّه به آنچه گفته شد، خوانندگان محترم تصدیق مى کنند که تا چه حد محتواى این نامه از نظر تربیت نفوس، فوق العاده داراى اهمّیّت است.
👈 لذا تقاضامندیم حداقل روزی ده دقیقه برای مطالعه متن و شرح هایی که بارگذاری می شود برنامه داشته باشید.
*ومن توفیق الله*
🌸🌷🌸🌷🌸🌷🌸🌷
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم
📣 ختم نهج البلاغه در ۲۴۰ روز
📣 مرحله سوم ختم نهج البلاغه و مرحله دوم ختم صحیفه سجادیه
🔷 سهم روز نود و سوم
📣 نهج البلاغه نامه ۳۱ بند ۵
📔 صحیفه سجادیه دعای ۲۹
🌸 هر روز نهج البلاغه صحیفه سجادیه به همراه صوت و متن و شرح آنها در گروه بارگذاری می شود.
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
🌷هدف گروه، ترویج فرهنگ نهج البلاغه خوانی است.
🌷 بزرگوارانی که عضو جدید گروه شدند می توانند با عضویت در کانال خادمین در ایتا، صوت و متن و شرح حکمت ها و نامه ها و خطبه های نهج البلاغه و صحیفه سجادیه و رساله حقوق امام سجاد علیه السلام را پیگیری نمایند.
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
گروه خادمین(۱) در واتساپ👇👇
https://chat.whatsapp.com/IwAJCISW1CXFkcagaU2wxa
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
گروه خادمین(۲) در واتساپ👇👇
https://chat.whatsapp.com/CV0JxoWxoag3aD4gHaYvga
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
گروه خادمین(۳) در واتساپ👇👇
https://chat.whatsapp.com/BG86RZQPKs86humXPw0XLT
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
گروه خادمین(۴) در واتساپ👇👇
https://chat.whatsapp.com/J0b3DjS6iwt5UrkOrNNe5g
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
گروه خادمین(۵) در واتساپ 👇👇
https://chat.whatsapp.com/JwbgQIvzEeG0I4Fm9uIJmT
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
خادمین امیرالمومنین(ع)(۶)👇
https://chat.whatsapp.com/EwB2NTu5EdF77l2lCbeIVN
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
خادمین امیرالمومنین(ع)(۷)👇
https://chat.whatsapp.com/DVaORLxzZt72LqBBdQMI0H
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
کانال خادمین در ایتا 👇👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin
🌷 نهج البلاغه و صحیفه سجادیه
👇👇👇👇👇👇👇
نامه ۳۱ نهج البلاغه بند ۵.m4a
4.35M
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم
📣 مرحله سوم ختم نهج البلاغه
🔸 سهم روز نود و سوم
✍ نامه ۳۱ از بند ۵
📣 صوت نهج البلاغه
📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜
📣 مرحله سوم ختم نهج البلاغه
🔸 سهم روز نود و سوم
✍ ادامه نامه ۳۱ بند ۵
📜 نامه به امام حسن مجتبی (علیه السلام ):
5⃣ روش تربيت فرزند
♦️پس در آغاز تربيت، تصميم گرفتم تا كتاب خدای توانا و بزرگ را همراه با تفسير آيات، به تو بياموزم، و شريعت اسلام و احكام آن از حلال و حرام، به تو تعليم دهم و به چيز ديگری نپردازم. امّا از آن ترسيدم كه مبادا رأی و هوایی كه مردم را دچار اختلاف كرد، و كار را بر آنان شبهه ناك ساخت، به تو نيز هجوم آورد، گر چه آگاه كردن تو را نسبت به اين امور خوش نداشتم، امّا آگاه شدن و استوار ماندنت را ترجيح دادم، تا تسليم هلاكتهای اجتماعی نگردی، و اميدوارم خداوند تو را در رستگاری پيروز گرداند، و به راه راست هدايت فرمايد، بنا بر اين وصيّت خود را اينگونه تنظيم كرده ام. پسرم بدان آنچه بيشتر از به كار گيری وصيّتم دوست دارم ترس از خدا، و انجام واجبات، و پيمودن راهی است كه پدرانت، و صالحان خاندانت پيموده اند. زيرا آنان آنگونه كه تو در امور خويشتن نظر ميكنی در امور خويش نظر داشتند. همانگونه كه تو درباره خويشتن می انديشی، نسبت به خودشان می انديشيدند، و تلاش آنان در اين بود كه آنچه را شناختند انتخاب كنند، و بر آنچه تكليف ندارند روی گردانند، و اگر نفس تو از پذيرفتن سرباز زند و خواهد چنانكه آنان دانستند بداند، پس تلاش كن تا درخواست های تو از روی درك و آگاهی باشد، نه آن كه به شبهات روی آوری و از دشمنی ها كمك گيری. و قبل از پيمودن راه پاكان، از خداوند ياری بجوی، و در راه او با اشتياق عمل كن تا پيروز شوی، و از هر كاری كه تو را به شك و ترديد اندازد، يا تسليم گمراهی كند بپرهيز. و چون يقين كردی دلت روشن و فروتن شد، و انديشه ات گرد آمد و كامل گرديد، و اراده ات به يك چيز متمركز گشت، پس انديشه كن در آنچه كه برای تو تفسير می كنم، اگر در اين راه آنچه را دوست ميداری فراهم نشد، و آسودگی فكر و انديشه نيافتنی، بدان كه راهی را كه ايمن نيستی می پيمایی، و در تاريكی ره می سپاری، زيرا طالب دين نه اشتباه می كند، و نه در ترديد و سرگردانی است، كه در چنين حالتی خود داری بهتر است.
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
1_843634122.m4a
4.84M
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم
📣 مرحله دوم ختم صحیفه سجادیه
🔸سهم روز هشتاد و سوم
📔 دعای ۲۹
📣 صوت صحیفه سجادیه
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم
📣 مرحله دوم ختم صحیفه سجادیه
🔸 سهم روز هشتاد و سوم
🤲 دعای ۲۹
وَ کانَ مِنْ دُعَائِهِ علیهالسلام إِذَا قُتِّرَ عَلَیهِ الرِّزْقُ
🤲 دعا به هنگام تنگی روزی
(۱) اللَّهُمَّ إِنَّک ابْتَلَیتَنَا فِی أَرْزَاقِنَا بِسُوءِ الظَّنِّ، وَ فِی آجَالِنَا بِطُولِ الْأَمَلِ حَتَّی الْتَمَسْنَا أَرْزَاقَک مِنْ عِنْدِ الْمَرْزُوقِینَ، وَ طَمِعْنَا بِآمَالِنَا فِی أَعْمَارِ الْمُعَمَّرِینَ.
🍀پروردگارا! تو، ما را در روزی هایمان به بدگمانی امتحان کردی، و در طول زندگی مان به آرزوی طولانی گرفتار و آزمایش نمودی، تا آنجا که روزیمان را از دیگر روزی خواران درخواست کردیم و به عمری طولانی، همچون عمر سالخوردگان چشم طمع دوختیم.
(۲) فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ هَبْ لَنَا یقِیناً صَادِقاً تَکفِینَا بِهِ مِنْ مَئُونَةِ الطَّلَبِ، وَ أَلْهِمْنَا ثِقَةً خَالِصَةً تُعْفِینَا بِهَا مِنْ شِدَّةِ النَّصَبِ
🍀پس بر محمد و خاندانش درود بفرست، و به ما یقین صادق و راستین عنایت کن و به وسیله آن ما را، از رنج طلب آسوده گردان و به ما اطمینانی خالص الهام نما تا از رنج بسیار، معافمان کنی.
(۳) وَ اجْعَلْ مَا صَرَّحْتَ بِهِ مِنْ عِدَتِک فِی وَحْیک، وَ أَتْبَعْتَهُ مِنْ قَسَمِک فِی کتَابِک، قَاطِعاً لِاهْتِمَامِنَا بِالرِّزْقِ الَّذِی تَکفَّلْتَ بِهِ، وَ حَسْماً لِلِاشْتِغَالِ بِمَا ضَمِنْتَ الْکفَایةَ لَهُ
🍀و وعده ای را که در وحی خود بدان تصریح کرده ای و آنگاه در کتاب خویش بر آن قسم یاد نموده ای ، وسیلهای برای جدا ساختن کوشش ما، نسبت به رزقی که تو خود بر عهده گرفته ای و نیز مایه رفع نگرانی ما در مورد آنچه ضامن شدهای قرار بده.
(۴) فَقُلْتَ وَ قَوْلُک الْحَقُّ الْأَصْدَقُ، وَ أَقْسَمْتَ وَ قَسَمُک الْأَبَرُّ الْأَوْفَی: «وَ فِی السَّماءِ رِزْقُکمْ وَ ما تُوعَدُونَ».
🍀(پروردگارا!) پس تو چنین گفته ای و سخن تو حق و راست ترین سخن هاست، و قسم خورده ای و قسم تو نیکوترین و با وفاترین قسم ها می باشد که "روزی شما و هرچه به شما وعده داده شده در آسمان است".
(۵) ثُمَّ قُلْتَ «فَوَ رَبِّ السَّماءِ وَ الْأَرْضِ إِنَّهُ لَحَقٌّ مِثْلَ ما أَنَّکمْ تَنْطِقُونَ».
🍀و باز فرموده ای: "سوگند به پروردگار آسمان و زمین، که این سخن حق است به همان درجه از یقین که نسبت به سخن گفتن خود دارید".
🥀🍁🍂🎋🍂🍁🥀
🌴 *ادامه شرح نامه ۳۱ نهج البلاغه( شرح آیت الله مکارم شیرازی)* 🌴
🟧 *بخش ۵ : تقوا بهترین سفارش در تربیت فرزند*
🔰 امام(عليه السلام) در اينجا بر مسائل مربوط به *قرآن و تعليمات کتاب الله* تکيه کرده،
🔰شک نيست که *عالى ترين تعليمات اسلام از عقايد و احکام و اخلاق، در قرآن است و سنّت پيغمبر و معصومان(عليهم السلام) شرحى است بر فروع و مسائل مربوط به آن،* لذا امام(عليه السلام) به هنگام تربيت فرزندش از قرآن شروع مى کند و به همه مسلمانان تعليم مى دهد که *آموزش فرزندان را از قرآن آغاز کنند تا گرفتار وسوسه هاى شياطين جن و انس نشوند.*
🔰منظور از « *تاویل* » در اينجا *تفسير قرآن* است، زيرا در قرآن مطالبى است که گاه به اجمال بيان شده و در اينجا توضيح و تفسير پيغمبر(صلى الله عليه وآله) و امام(عليه السلام) و آگاهانى را که از قرائن حاليه و مقاميه آگاهند، مى طلبد.
✅و منظور از *شرايع اسلام در اينجا عقايد اسلامى است،* به قرينه اينکه احکام بعد از آن ذکر شده است، هرچند شرايع و شريعت به اصول و فروع هر دو اطلاق مى شود و تعبير به «حَلاَلِهِ وَحَرَامِهِ» توضيحى است براى احکام، زيرا عمده احکام مربوط به حلال و حرام است، هرچند احکام ديگرى از قبيل مستحبات و مکروهات و احکام وضعيه نيز دارد.
💎جمله «لاَ أُجَاوِزُ ذَلِکَ بِکَ إِلَى غَيْرِهِ» اشاره به اين است که *من تمام حقايق دين را خالى از هرگونه خطا و اشتباه در قرآن مى بينم،* لذا تو را به سراغ راه هاى مشکوک در عقايد و احکام نمى فرستم،
🔸زيرا مى دانيم *در صدر اسلام بر اثر نفوذ افکار التقاطى بسيارى از مسلمانان جذب مذاهب باطل در اصول و فروع شدند; افکار التقاطى را چسبيدند و آيات قرآن را مطابق خواسته هاى خود تفسير به رأى کردند و در احکام اسلام به سراغ قياس و استحسان و اجتهادات ظنى که هيچ کدام پايه محکمى نداشت رفتند و در مسائل فرعى گرفتار اشتباهات و بدعت هايى شدند* و جمله هاى بعد از اين جمله شاهد و گواه اين معناست.
🌴💎🌴💎🌴💎
📲 *جهت عضویت* 👇
خادمین امیرالمومنین(ع)( ٧ )👇 https://chat.whatsapp.com/DVaORLxzZt72LqBBdQMI0H
💠🔸🔹🔸💠
خادمین امیرالمومنین(ع) در ایتا 👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin
🌴 *در ادامه👈 شرح نامه ۳۱ نهجالبلاغه* ( شرح آیت الله مکارم شیرازی) 🌴
🟧 *در ادامه 👈 بخش ۵ : تقوا بهترین سفارش در تربیت فرزندان*
⚠️ *از پيمودن راه هاى مشکوک بپرهيز:*
📜 سپس امام(عليه السلام) اندرزهاى مهمى به فرزندش مى دهد و مقدم بر همه چيز او را به تقواى الهى و قناعت به فرايض و احکامِ روشن خداوند و پرهيز از گام نهادن در راه هاى مشکوک دعوت مى کند.
👌 *بى شک تقواى الهى مهم ترين وصيّت* همه اولياى خداست و زاد و توشه قيامت و برگه ورود در بهشت و معيارِ امتياز انسان ها بر يکديگر است و به همين دليل در همه خطبه هاى نماز جمعه به آن توصيه مى شود و بر آن تأکيد مى ورزند .
↩️🌸 *تقوا که همان حالت خداترسى درونى* و مسئوليت پذيرى واقعى است انسان را از هرگونه گناه باز مى دارد.
🔰 جمله «وَالاِقْتِصَارُ عَلَى مَا فَرَضَهُ اللهُ عَلَيْکَ» به اين معنا نيست که تنها به واجبات قناعت کن و از مستحبات و سنن بپرهيز، بلکه اشاره به نکته اى است که در ادامه سخن مى آيد و آن پرهيز از امورى است که در شريعت مسکوت مانده و کسى در برابر آن مسئوليت ندارد و يا دسترسى به آن ميسر نيست;
👌 *مانند معرفت به کنه ذات خداوند.*
🔰 جمله «وَالصَّالِحُونَ مِنْ أَهْلِ بَيْتِکَ» اشاره به پيغمبر اکرم(صلى الله عليه وآله) و شخص على(عليه السلام)و عبدالمطلب و حمزه و ابوطالب و جعفر(عليهم السلام) است.
📜 آن گاه امام(عليه السلام) به ذکر دليل بر اين مطلب پرداخته.
↩️ اين سخن نيز ناظر به آن است که در مسائل مربوط به دين،
💠 امورى است که بايد دنبال شود و عدم آگاهى بر آنها عذر نيست، بلکه همه بايد آن را فرا گيرند.
💠 و امورى است که يا از تحت قدرت انسان بيرون است;
🔹مانند معرفت کنه ذات خداوند که هيچ پيامبر مرسلى هم نمى تواند به آن برسد.
💠 و يا از امورى است که خداوند به لطف و کرمش بر بندگانش تخفيف داده و آنها را بدان مکلف نساخته است;
↩️ ولى اگر اصرار بر آن کنند ممکن است تکليف به آن دامانشان را بگيرد;
↩️مانند آنچه در داستان بنى اسرائيل مربوط به ذبح گاو مخصوص آمده که اگر اصرار در سؤال از جزئيات آن نداشتند، هر گاوى را ذبح مى کردند کافى بود، ولى اصرار بيش از حد آنها سبب شد چندان اوصاف مختلفى براى گاو مزبور ذکر شود که در دستيابى به آن دچار مشکل شوند.
💎🍃در حديثى ديگر از امام اميرالمؤمنين(عليه السلام) مى خوانيم که خطبه اى ايراد فرمود و گفت:
💎 « خداوند حدود و مرزهايى (براى حلال و حرام) قرار داده از آن تجاوز نکنيد و واجباتى را لازم شمرده از آن کم نگذاريد و نسبت به امورى ساکت شده و اين سکوت به خاطر نسيان نبوده، در برابر آن اصرار نکنيد. اين رحمت خداست (و تخفيف الهى) براى شما پس آن را بپذيريد».
🟣🍃🟣🍃🟣🍃🟣
*🌤اَلَّلهُمـّ؏جِّللِوَلیِڪَالفَرَج🌤*
📲 *جهت عضویت* 👇
خادمین امیرالمومنین(ع)( ٧ )👇 https://chat.whatsapp.com/DVaORLxzZt72LqBBdQMI0H
💠🔸🔹🔸💠
خادمین امیرالمومنین(ع) در ایتا 👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin
🌴 *ادامه شرح نامه ۳۱ نهج البلاغه* ( شرح آیت الله مکارم شیرازی)🌴
🟧 *ادامه 👈 بخش ۵ : تقوا بهترین سفارش در تربیت فرزند*
📜 آن گاه امام(عليه السلام) به نکته ديگرى اشاره مى کند.
💎🍃 *چکيده کلام امام* (عليه السلام) اين است که من در اين وصيّت نامه خود به نفى آرا و عقايد باطله، با دليل و برهان پرداختم گرچه طرح عقايد باطله و شبهات منحرفان خوشايند نيست;
↩️ *ولى ضرورت ايجاب مى کند* که آنها را طرح کنم و پاسخ آنها را روشن سازم، زيرا اين کار بهتر از آن است که بر آن پرده پوشى کنم و يک روز تو گرفتار آن شوى و پاسخ آن را نداشته باشى.
💠 اين جمله ممکن است ادامه گفتار امام(عليه السلام) راجع به قرآن مجيد و اهمّيّت آن باشد و مى خواهد بفرمايد:
🟣 من از قرآن دلايل بطلان اين عقايد فاسد را به تو تعليم مى دهم تا گرفتار شبهات فاسدان و مفسدان نشوى.
🔰 اين احتمال نيز وجود دارد که جمله مستقلى باشد; يعنى افزون بر اينکه لازم ديدم کتاب الله و تفسير آن و احکام حلال و حرام را به تو تعليم دهم، لازم ديدم به کمک دليل عقل، به نقد آراى باطله و عقايد فاسده، برخيزم و تو را از افتادن در دام منحرفان رهايى بخشم.
🔰 تعبير به «ثُمَّ أَشْفَقْتُ» با توجّه به کلمه «ثمّ» که اشاره به مطلب تازه اى است، با تفسير دوم مناسب تر است.
↩️🟣 به گفته مرحوم مغنيه در شرح نهج البلاغه خود، تعبيرات امام(عليه السلام) در اين بخش از وصيّت نامه بار ديگر بر اين حقيقت تأکيد مى کند که امام به عنوان امامت و امام حسن مجتبى(عليه السلام) به عنوان جانشين امام(عليه السلام) در اينجا مطرح نيست، بلکه به عنوان پدرى دلسوز در برابر فرزندى نيازمند به تعليم و تربيت، اين سخنان را بيان فرموده،
↩️ زيرا همان گونه که قبلاً نيز اشاره شد امام حسن(عليه السلام) در آن زمان بيش از سى سال از عمر مبارکش مى گذشت.
⚠️ *آيا امکان دارد که امام(عليه السلام) تا آن زمان به او تعليم قرآن نداده باشد و از آراى باطله او را آگاه نکرده باشد؟!*
💎🍃 امام حسن مجتبى(عليه السلام) نخست در آغوش پدر و سپس در کنار او همواره حضور داشت و افزون بر استماع خطبه هاى فصيح و بليغ پدر از تعليمات ويژه نيز برخوردار بود.
💎🍃 امام(عليه السلام) در آخرين جمله اين بخش، ابراز اميدوارى مى کند که وصاياى او در فرزندش کاملا مؤثر گردد.
🔰 از اين تعبير امام(عليه السلام) «فَعَهِدْتُ إِلَيْکَ وَصِيَّتِي هَذِهِ» استفاده مى شود که آنچه در بخشهای گذشته از وصيّت نامه آمده در واقع جنبه مقدماتى داشته است و هدف اين بوده که فرزند خود را کاملاً براى پذيرش وصاياى اصلى که بعدا مى آيد آماده سازد که بدون آماده سازى، نتايج مطلوب حاصل نخواهد شد.
🔵🍃🔵🍃🔵
*🌤اَلَّلهُمـّ؏جِّللِوَلیِڪَالفَرَج🌤*
📲 *جهت عضویت* 👇
خادمین امیرالمومنین(ع)( ٧ )👇 https://chat.whatsapp.com/DVaORLxzZt72LqBBdQMI0H
💠🔸🔹🔸💠
خادمین امیرالمومنین(ع) در ایتا 👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin
🌴 *در ادامه👈 شرح نامه ۳۱ نهجالبلاغه* ( شرح آیت الله مکارم شیرازی) 🌴
🟧 *در ادامه 👈 بخش ۵ : تقوا بهترین سفارش در تربیت فرزندان*
⚠️ از پيمودن راه هاى مشکوک بپرهيز:
📜 *سپس در ادامه سخن مى فرمايد:*
↩️ *عصاره کلام امام* (عليه السلام) در اينجا اين است که *براى رسيدن به حق دو راه در پيش دارى;*
🟣 *يکى* راه پيروى از پيشينيان صالح از خاندانت و استفاده از تجربيات بسيار سودمند آنها که راهى است نسبتا آسان و بى خطر.
🟣 *راه دوم* ، راه اجتهاد شخصى است که خودت وارد ميدان شوى و حق را از باطل بشناسى و پيمودن اين راه چهار شرط دارد:⬇️⬇️
📜🔴 *نخست اينکه* در هر موضوعى نيک بينديشى و دقت کنى.
📜🔴 *و ديگر اينکه* از فرو رفتن در شبهات يا تمسک جستن به تعصب يا خصومات بپرهيزى.
📜🔴 *و سوم اينکه* از خداى خود استعانت بجويى و از او بخواهى که تو را در پيمودن اين راه کمک کند.
📜🔴 *و چهارم اينکه* از هر امر مشکوکى که ممکن است منتهى به ورود در شبهه اى شود يا تو را به گمراهى بکشاند بپرهيزى.
↩️📜 سپس امام(عليه السلام) در ادامه اين سخن، نکته را روشن مى کند که تنها سخنان سودمند و پربار و مؤثرِ من کافى نيست;
👌 *آمادگى در وجود تو نيز از شرايط تأثير محسوب مى شود.*
↩️ و به تعبير ديگر همان گونه که فاعليت فاعل شرط است، قابليت قابل نيز لازم است، از اين رو براى آماده ساختن قلب و جان فرزندش براى پذيرش اين وصايا بیان می کند.
✴️ مسلماً کسانى که قلبى تاريک و مملوّ از تعصب ها و هوا و هوس دارند و فکرشان چندين جا مشغول است;
🔹گاه در فکر حفظ مقامند و گاه در فکر جمع اموال
🔹 و گاه به دنبال هوا و هوس هاى ديگر،
👌 نمى توانند از نصايح و اندرزهاى سودمند و بيدار کننده، هرچند گوينده اش امام(عليه السلام) باشد بهره بگيرند.
🥀🍃 به همين دليل آيات قرآن که در تأثيرش جاى هيچ ترديد نيست، گروهى را هدايت مى کند و در گروهى از تيره دلان لجوج اثرى ندارد و يا اثر معکوس دارد.
📙 در سوره توبه آيه 124 و 125 اشاره شده است.
✴️ *و به گفته شاعر:*
🍃 *باران که در لطافت طبعش خلاف نيست*
🍃 *در باغ لاله رويد و در شوره زار خس*
💎🍃 امام(عليه السلام) بدين وسيله به فرزندش هشدار مى دهد که براى نتيجه گرفتن از اين وصيّت نامه خود را آماده سازد، اراده و تصميم جدى بگيرد و از آنچه مايه پراکندگى فکر و خيال اوست جداً بپرهيزد،
💎🍃 دامن همت به کمر بزند و با گام هاى استوار وارد ميدان شود و گوش دل را به سخنان امام(عليه السلام) بسپارد تا بتواند به سر منزل مقصود و سعادت مطلوب برسد. در غير اين صورت، بيهوده خود را خسته مى کند و در اين راه گام مى نهد.
🔴🔹🔴🔹🔴🔹🔴
*🌤اَلَّلهُمـّ؏جِّللِوَلیِڪَالفَرَج🌤*
📲 *جهت عضویت* 👇
خادمین امیرالمومنین(ع)( ٧ )👇 https://chat.whatsapp.com/DVaORLxzZt72LqBBdQMI0H
💠🔸🔹🔸💠
خادمین امیرالمومنین(ع) در ایتا 👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin
❇️ *شرح دعای بیست و نهم صحیفه سجادیه*
📝 *حجت الاسلام والمسلمین حسین انصاریان*
💎 *شرح دعای 29*
✴️ *برنامه رزق و روزى*
✅ *نيّتهاى درونى و صفات باطنى تا در عمل انسان نمايان نشود؛ پاداش و كيفر مفهوم ندارد* ،
🔰 *آزمايشهاى الهى براى تحقق بخشيدن به همين مسائل درونى بشر است.*
✅ *عافيتطلبى يا فقير زيستن هيچ يك معيارى براى برترى و عزت نفس نيست، كسانى كه گمان مىكنند همين اندازه كه اظهار ايمان كنند در صف مؤمنان قرار مىگيرند و در آخرت همنشين پيامبران و شهدا خواهند بود؛ سخت در اشتباهند.*
✅عدّهاى در رفاه و آسايشى قرار مىگيرند كه از هر نظر آلوده است، وسوسههاى فساد انگيز از هر طرف آنها را محاصره مىكند، آزمون بزرگ آنان اين است كه در چنين فضايى همرنگ محيط نشوند و اصالت و پاكى خود را حفظ كنند.
✅ گروهی در فشار محرومیت قرار می گیرند، در حالی که می بینند اگر حاضر به معامله سرمایه های فطری و دینی خود شوند، فقر و فلاکت به سرعت در هم می شکند امّا به بهاى از دست دادن ايمان و تقوا و عزّت و شرف، راحتى مىخرند.
🌴خداوند متعال در سوره جن، *نعمت آب را وسيلهاى براى آزمايش جنّيان و انسانها قرار داده* و فرموده است:
🌹 *و اگر [انس و جن] بر طريقه حق پايدارى كنند حتماً آنان را از آب فراوانى سيراب خواهيم كرد تا آنان را در زمينه فراوانى نعمت بيازماييم و كسى كه از ياد پروردگارش روى برگرداند، او را در عذابى بسيار سخت و روز افزون درخواهد آورد.*
✳️بنابراين *يكى از اسباب مهم امتحان الهى وفور نعمت است*
و *گاهى آزمايش به وسيله نعمت از آزمايش با بلا و عذاب سختتر و پيچيدهتر است* ؛
🔰 زيرا *طبيعت نعمت زياد، سستى و تنبلى و غفلت و غرق شدن در لذّتها و شهوات است.* و اين همان چيزى است كه انسان را از خدا دور مىسازد و ميدان را براى فعاليّت شيطان آماده مىكند.
🔰 *تنها كسانى از آثار نامطلوب نعمت فراوان در امان بمانند كه پيوسته به ياد خدا باشند و خانه قلب را از نفوذ شياطين حفظ كنند.*
🔰 *جوشش چشمهها و بارش باران وسيله آزمايش بندگان است* ، اگر با ناشكرى و كفران نعمت به خاطر گناهان به ويژه ضايع كردن حق اللّه باشد؛ قهر خداوند فراگير مىشود و بلاها و مشكلات آسمانى و زمينى همگان را گرفتار مىسازد و سپس از هيچكس كارى برنمىآيد.
🌴💎🌴💎🌴💎
📲 *جهت عضویت* 👇
خادمین امیرالمومنین(ع)( ٧ )👇 https://chat.whatsapp.com/DVaORLxzZt72LqBBdQMI0H
💠🔸🔹🔸💠
خادمین امیرالمومنین(ع) در ایتا 👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin