Misaq-Haftegi981122[03].mp3
9.81M
#زمینه
📝یا عَسْکَرَ فَاطِمَةْ فِیْ یَدِکَ الخَاتِمَةَ
🎤حاج میثم #مطیعی
🏴 به مناسبت چهارمین سالگرد شهادت حاج #قاسم_سلیمانی
🌻|↫شهید سردار #سلیمانی
فساد سیستمی یعنی چه؟
در دهه 1340 و بعد از ایجاد فضای اختناق در کشور، محمدرضا پهلوی در حوزه اقتصاد تلاش کرد با استفاده از مدیرانی که گرایشهای تکنوکرات داشتند و بیشتر آنها در دانشگاههای خارج از کشور تحصیل کرده بودند، برنامههای خود را به اجرا درآورد. هرچند بیتوجهی به فرهنگ داخلی، غربزدگی و توسعه نامتوازن از جمله انتقاداتی است که به عملکرد مدیران اقتصاد در دهههای 1340 و 1350 وارد است، بااینحال بازخوانی خاطرات این افراد که از نزدیک شاهد اقدامات شاه بودند و او را در این زمینه یاری میدادند، میتواند به روشنتر شدن روند سقوط رژیم پهلوی کمک شایان توجهی کند.
ابوالحسن ابتهاج، مسئول سازمان برنامه معتقد است که شیوه هزینهکرد درآمدهای نفتی به شکلی بود که اعتماد عمومی را مخدوش میکرد و سبب زوال سرمایه اجتماعی حاکمیت شده بود. ابتهاج معتقد است در آن زمان هدر رفتن منابع زیاد بود و شاه هم حاضر نبود این مسئله را بپذیرد.
رضا نیازمند، مدیرعامل و رئیس هیئتمدیره سازمان مدیریت صنعتی در دهه 1340، فساد اقتصادی در کشور را بهعنوان یکی از مشکلات دوران مسئولیت خود عنوان کرده و دراینباره گفته است: «[...] برادران فولادی با استفاده از رابطه با دربار، باتریسازی ارتش را خریده بودند. باتری بهتر و ارزان تر نصیرپور بازار را گرفته بود. فولادیها به دربار شکایت کردند و چندین مرتبه نامه فرستادند که از کار نصیرپور جلوگیری شود. درنهایت با دستور دربار کارخانه نصیرپور مهروموم شد».
محمد یگانه، که در دوران پهلوی دوم، رئیس بانک مرکزی و وزیر آبادانی و مسکن بوده، نیز به فسادهای آن دوران اشاره کرده و گفته است که در یک شرکت ایر تاکسی تیمسار خادمی، همسر فاطمه پهلوی، رشوه کلانی دریافت کرده بود. بعد هم مشخص میشود که اشراف پهلوی هم در این رشوهگیری نقش داشته است. همچنین در پرونده دیگری نیز یکی از منسوبان به درباره هفتمیلیون دلار رشوه دریافت کرده است. او درباره بنیاد پهلوی میگوید: «بنیاد پهلوی گرفتاریهایی داشت و به اسم بنیاد کارهایی داشتند انجام میدادند که کاملا جرم بود؛ یعنی سوءاستفاده بود».
عبدالمجید مجیدی، وزیر کار و رئیس سازمان برنامه در دوران پهلوی دوم، هم درباره فساد اقتصادی گفته است که در آن زمان فساد به حدی گسترده شده بود که برخی از افرادی که به دربار نزدیک بودند، اگر طرحی قرار بود به اجرا درآید باید 5 تا 10درصد و حتی بیشتر از بودجه آن را بهعنوان حقالحساب دریافت میکردند تا بگذارند آن طرح به اجرا درآید.
علینقی عالیخانی، وزیر اقتصاد (1341 تا 1348)، هم معتقد است که بیبرنامگی در حوزه اقتصاد سبب شد قیمت کالاها در اواسط دهه 1350 افزایش زیادی یابد و همین مسئله بر نارضایتی مردم افزود. او میگوید: «قیمتها رفت بالا برای اینکه درآمدها بالا رفته بود؛ یعنی پولی که توی بازار ریخته میشد، زیاد شده بود. بعد هم یک مقدار طرحهایی که حقش نبود آن موقع انجام دهند را اجرا کردند؛ ... درنتیجه تورم در سال 1975 فکر میکنم به بیستوچند درصد رسید. سالهای بعد هم همینطور بود... بعد از طرف دیگر چون قیمتها بالا رفته بود و شاه ناراحت بود، برداشت و این را جزء اصول انقلاب سفید گذاشت که قیمتها نباید تغییر کند؛ یعنی از آن کارهایی که در هیچ دیوانهخانهای کسی نمیکند».
بر اساس گزارشهای ساواک، شریفامامی، که در دوران پهلوی، رئیس سازمان برنامه، وزیر صنایع و معادن و رئیس مجلس سنا بوده است، از اواخر 1354، در محافل خصوصی از وضعیت کشور انتقاد میکرد. او یکبار گفته بود: «من اوضاع را خیلی بد میبینم. تمام مردم در حد انفجار هستند. من که همهچیز را دارم میبینم...». همچنین شریفامامی درباره نفت هم گفته است: «وضع را روشن نمیبینم و فایدهای ندارد که 24میلیارد دلار به ما پول دادند. بیستمیلیارد آن را پس دادیم و حتی به انگلستان وام دادیم و چهارمیلیارد بقیه هم بهدست عوامل اجرایی از بین میرود و میخورند. اگر پول نمیدادند، بهتر بود؛ لااقل دلمان نمیسوخت».
هوشنگ نهاوندی، که مدتی وزیر آبادانی و مسکن بوده است، میگوید که فقدان ارتباط میان دولت با مردم و تورم بالا و اقدامات ساواک و برنامههای عمرانی نمایشی، وعدههای دروغ مأموران بلندپایه مانند نخستوزیر و وزیران بر نارضایتی مردم افزوده بود. همه این موارد در گزارشهایی به شاه اطلاع داده شد، اما در عمل برای حل این مشکلات اقدامی انجام نشد.
درمجموع مرور خاطرات مسئولان اقتصادی دوره پهلوی دوم نشان میدهد که نابسامانی و بیلیاقتی در اداره امور و از طرفی نبود گوش شنوا برای حل مشکلات سبب شد ایران در دهه 1350 به آتش زیر خاکستری تبدیل شود که سرانجام این آتش در سال 1356 شعلهور و به سرنگونی رژیم دیکتاتوری پهلوی در سال 1357 منجر شد.
منبع:
موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران
iichs ir/News-19726/
بسم الله الرحمن الرحیم.
شهادت بابی است که مختص خوبان و مردان الهی است.
این روزها سال روز شهادت بزرگ مردی از قبیله الهی یون است که بحق او را مالک اشتر نظام لقب دادند.
بزرگ مرد مجاهدی که قریحه هر قلمی الکن است تا در مدح و منقبت او غزل سرایی کند ونی نوازی نای طویان شکر شکن هند و هزاران بلاد زاگرس نیز بر این سرند وعزلت اتراق گزیده اند.
حاج قاسم را مگر در حد اقل فقط قلم رفقای ررمنده اش در توصیف بیندازند
تا سر سره در پردازش این گفتارش و هزوارش حدوث بیفکند و رخ بنمایاند؛ تا شاید مزه خرمای قاف نخیلات به چنگ ازمندش بیفتد.
حاج قاسم را مگر در گوشه سجاده اشگین سنگرها؛ در خلوت قبرهای محل راز و نیاز؛ در باتلاقهای جزایر مجنون؛ در زیر حجمه های اتش کانال ماهی؛ در میدان اتش و خون شرق دجله ؛ در نوک حلالی شکل های شلمچه؛ در شب عملیات والفجر هشت ونجوا با اروند رود؛ در گفتمانی در سوک فراق یاران؛ ودر بتن وصیت و راز هم مزاری با شهید یوسف الهی به جستجو نشست.
این جا را باشید که راز این هم مزاری ریشه دررشته کشف اسرار باطنی و چشم برزخی هر دو شهید دارد.
حاج قاسم را باید در توصیف مسعود بارزانی در رهایی از چنگ داعش؛ در نماز کاخ کرملین؛ در سوریه ولبنان : در سخن تحسین آرای ژنرالهای غربی به شناسه ای بنام شناخت از او پی ببریم وبشناسیم.
حاج قاسم نه رستم است؛ نه زال است؛ نه افراسیاب است؛ نه اریوبرزن است؛ نه آرش است ؛ نه هرمزان است و نه بابک خرمدین وهیچ یکی از اهالی افسانهای وغیر افسانه ای این سرزمین نمی باشد وبلکه او انسانی الهی از جرگه السابقون و در تراز شهدای کربلاست.
حاج قاسم نامی است عالم گیر و اسمان اشنا که سرزمین ایرانیان مفتخر به زینت و فر و فلاح این فخر از مفاخر اسمانی ست.
درود بر کرمان و فرمانده دلاور لشگر۴۱ ثارالله که تبارک الله.
🔻 احتمالا در اخبار شنیدید که ده یمنی در حمله آمریکا به سه قایق یمن که در مبارزه با بچه کشی بوده اند هدف قرار گرفته شده اند و کمی بعد یمن هم یک کشتی دانمارکی را با موشک زده است
این تصویر ده شهید یمنی است.
امروز فیلم مصاحبه محمد البخیتی نماینده انصارالله را مرور کردیم. میگفت: وقتی کشتیها را با موشک و پهپاد میزدیم اما همچنان بچه های غزه کشته میشدند خیلی خجالت می کشیدیم، ده شهید که دادیم کمی دلمان آرام گرفت.....
ما به شهدای ایالات متحده ی مقاومت از تهران تا بغداد و بیروت و کشور فلسطین و صنعا و ... افتخار میکنیم.
خداوند به برکت این خون ها ایالات متحده ی ما را ریشه دار تر کرده، درختش را سیراب و تنومند کند. ان شالله...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 سرباز یهودی: وقتی خانواده ی نوزاد که قتل عام کردیم، رفیق ما بچه را برداشت و با خود به اسرائیل برد
در سال 1881 در شهر "پورت سعيد " مصر يكي از وحشتناكترين جنايتهاي يهود اتفاق افتاد. مردي يهودي از قاهره به شهر پورت سعيد آمده و خانهاي را در غرب شهر اجاره و با فروشنده يوناني همان منطقه رفت و آمدهاي خود را آغاز ميکند. تا اينكه روزي اين فرد يهودي به همراه دختر كوچك هشت سالهاي به نزد فروشنده ميآيد. فرد يهودي شروع به نوشيدن شراب ميكند و دختر كوچك را نيز به اين كار مجبور ميسازد. اين كار باعث تعجب مرد يوناني ميشود. روز بعد به جنازهاي با گلوي بريده دست مييابند. و آن جنازه كسي نبود جز اين دختر كوچك كه به طرز وحشيانهاي به قتل رسيده بود.
در بازه ی زمانی 1800 تا 1860 میلادی مشابه این ماجرا در انگلیس، سوریه، مصر، لبنان و و و ذکر شده است.
کودکانی ربوده شده اند و ادامه ی ماجرا....
حزبالله لبنان: شهادت شیخ صالح العاروری و چندین نفر از همراهانش در مسیر قدس را به برادرانمان در جنبش حماس و فلسطینیان در غزه و کرانه باختری تسلیت میگوییم. دشمن پس از 50 روز قتل و جنایت به دلیل عجز و ناتوانی، سیاست ترور را در پیش گرفت و مانند ترور شهید سید رضی موسوی، صالح العاروری را نیز به شهادت رساند.
حزب الله افزود که ترور العاروری موجب تحولی خطرناک در جنگ بین محور مقاومت و دشمن صهیونیستی خواهد شد.
اگر #شهیدحاج_قاسم_سلیمانی و #شهدای_مدافع_حرم نبودند
#قسمتی_از_جنایات_داعش(۳)
#باعرض_پوزش
از انتشار این جنایات
حتما مطالعه کنید
ارادتمند: #ناصرکاوه