📗#معرفی_کتاب📗
"فطرت" عنوان بحثهایی است از استاد مطهری که در سالهای ۱۳۵۵ و ۱۳۵۶ در تهران در جمع معلمان و دبیران ایراد شده و ظاهرا به دلیل برخورد با نهضت اسلامی و افزایش مشاغل اجتماعی استاد شهید متوقف گردیده است.
در این کتاب مسئله فطرت که به تعبیر استاد مطهری ام المسائل معارف اسلامی است در چهار نوبت و از دیدگاههای مختلف مورد بحث قرار گرفته است. از اهم مباحث این کتاب میتوان این عناوین را نام برد : معنای فطرت ، فطریات انسان ، گرایش های مقدس ، تکامل اصالتهای انسانی ، منبع و منشا مذهب ، عشق و عبادت ، فطری بودن دین ، بررسی و نقد نظریه دورکهیم ، نظر قرآن درباره منشا دین.
📗#معرفی_کتاب📗
کتاب نبرد حق و باطل (به ضمیمۀ تکامل اجتماعی انسان در تاریخ) اثر شهید مطهری شامل سه بخش نبرد حق و باطل ، تکامل اجتماعی انسان در تاریخ وآینده بشر از دیدگاه مختلف است .
در بخش اول ضمن طرح موضوع حق و باطل در دو قلمروی جهان هستی و جامعه و تاریخ، اصول ماتریالیسم تاریخی به نقد کشیده شده و نظریهی اسلام در این باره ارائه گردیده است. در بخش دوم و سوم ابتدا مفهوم تکامل و تفاوت آن با پیشرفت بیان شده، سپس آیندهی بشر از دیدگاه مکاتب مادی از جمله مارکسیسم و اگزیستانسیالیسم مورد بررسی قرار گرفته و نهایتا نظریهی اسلام در این خصوص شرح داده شده است.
اگر ذهنتان مشغول سوالات زیر است حتما این کتاب را مطالعه کنید:
آیا نظام عالم نظام حق است یا نظام باطل ؟
اگر پیروزی با حق است، چرا بعضی مواقع باطل، پیروز و موفق است؟
تکامل انسان یعنی چه؟ و تفاوت آن با پیشرفت چیست؟
آینده بشر چه میشود؟
📗#معرفی_کتاب📗
کتاب "نظری به نظام اقتصادی اسلام" بر اساس یادداشتهایی از استاد شهید مطهری در مورد مسائل اقتصادی نگاشته شده است و پس از شهادت ایشان به چاپ رسیده است. با توجه به اینکه مساله مارکسیسم در آن برهه از تاریخ ایران چالش ایدئولوژیک بزرگی برای مکتب اسلام به شمار می رفت، شهید مطهری در آثار متعددی به دنبال پاسخ دادن به شبهات آنها بر اساس مبانی اسلام بوده اند که نتیجه این تلاشهای فکری، شکوفایی و تعمیق و تفصیل اندیشه اسلامی بوده است.
این کتاب مشتمل بر یک دیباچه و هشت بخش است. دیباچه از دو قسمت تشکیل شده؛ مقاله ای تحت عنوان « نظری به اقتصاد اسلامی» و بحثی درباره «اقتصاد سالم». بخش اول این کتاب در تعریف اقتصاد و مفاهیم اقتصادی است. در بخش دوم درباره مالکیت از نظر فلسفی سخن رفته است . بخشهای سوم و چهارم را بحث درباره ارزش و ارزش اضافی تشکیل می دهد. در بخش پنجم سرمایه داری و سوسیالیسم از دیدگاه اسلام مورد بررسی قرار گرفته است. بخش ششم را رساله های اقتصادی تشکیل می دهد که مشتمل بر سه رساله است: «مالکیت زمین از نظر اسلام – انفال » ، «مساله ارث» و «سوسیالیسم» بخش هفتم و هشتم مشتمل بر دو یادداشت است: یکی «یادداشت اسلام و اقتصاد» و دیگر «یادداشت نظری به نظام اقتصادی اسلام» که خلاصه ای فشرده از مباحث کتاب است.
📗#معرفی_کتاب📗
کتاب مسئله حجاب، بر اساس سلسله سخنرانیهای استاد مطهری در انجمن اسلامی پزشکان نوشته شده است. بنا بر نظر استاد مطهری گذشته از انحرافهای عملی فراوانی که در زمینه حجاب به وجود آمده، این مسئله و دیگر مسائل مربوط به زن، وسیله ای در دست برخی افراد قرار گرفته است که بر ضد دین اسلام تبلیغات منفی میکنند.
این کتاب دو بخش دارد، شهید مطهری در بخش اول ابتدا نشان میدهد که مسئله پوشش زن از ویژگی های اسلام نیست و میان ملتهای دیگر نیز وجود داشته است. سپس به عده ای که طرفدار بی حجابی زن هستند ، پاسخ میدهد. در بخش دوم، به عده ای پاسخ میدهد که معتقدند زنان باید حتی چهره و دست خود را از نامحرم بپوشانند و به خانه نشینی زن عقیده دارند. استاد مطهری در این کتاب ثابت میکند که نظر اسلام، حفظ حریم و حضور باوقار زن در جامعه با پوشش مناسب است.
کتاب مجموعا شامل پنج فصل با عناوین زیر میشود ؛
فصل اول : تاریخچه حجاب
فصل دوم : علل پیدایش حجاب
فصل سوم : فلسفه پوشش در اسلام
فصل چهارم : ایرادها و اشکالها
فصل پنجم: حجاب اسلامی