بررسی ابعاد رسانهای وضعیت واکسیناسیون کرونا با توجه به شیوع سویه جدید اُمیکرون.pdf
419.9K
بررسی ابعاد رسانهای وضعیت واکسیناسیون کرونا با توجه به شیوع سویه جدید اُمیکرون.pdf
خبرنامه شماره 332- محورهای خبری- افغانستان و مهاجرین.docx
268.4K
خبرنامه شماره 332- محورهای خبری- افغانستان و مهاجرین.docx
⚠️ *رفع خرافه ای در مورد جفت گیری طاووس*
که متأسفانه گروهی این خرافه را با متن شبهه ناکی با خطبه ١۶۵ نهج البلاغه تطبیق داده و به نوعی این خطبه را سند این خرافه معرفی کرده اند.
📣 لذا از اعضای محترم گروه تقاضامندیم جهت رفع شبهه و درک بهتر حقایق به متن و شرح خطبه ۱۶۵ که بمدت ۴ روز در گروه بارگذاری می شود دقت بیشتری عنایت فرمایند.
خطبه ۱۶۵ بند ۲ و ۳.m4a
4.81M
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم
📣 مرحله سوم ختم نهج البلاغه
🔸سهم روز صد و نود و نهم
📔 خطبه ۱۶۵ بند ۲ و ۳
📣 صوت نهج البلاغه👇
📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣
📣 مرحله سوم ختم نهج البلاغه
🔸 سهم روز صد و نود و نهم
📣 خطبه ۱۶۵ بند ۲ و ۳
2⃣ شگفتيهای آفرينش طاووس
♦️و از شگفت انگيزترين پرندگان در آفرينش، طاووس است که آن را در استوارترين شکل موزون بيافريد و رنگ های پر و بالش را به نيکوترين رنگ ها بياراست. با بال های زيبا که پرهای آن به روی يکديگر انباشته و دُم کشيده اش که چون به سوی مادّه پيش می رود، آن را چونان چتری گشوده و بر سر خود سايبان می سازد، گويا بادبان کشتی است که ناخدا آن را برافراشته است. طاووس به رنگ های زيبای خود می نازد و خوشحال و خرامان دُم زيبايش را به اين سو و آن سو می چرخاند و سوی مادّه می تازد، چون خروس می پرد و چون حيوانِ نرِ مستِ شهوت، با جفت خويش می آميزد، اين حقيقت را از روی مشاهده می گويم، نه چون کسی که بر اساس نقل ضعيفی سخن بگويد. اگر کسی خيال کند، باردار شدن طاووس به وسيله قطرات اشکی است که در اطراف چشم نر حلقه زده و طاووس مادّه آن را می نوشد آنگاه بدون آميزش با همين اشک ها تخم گذاری می کند، افسانه بی اساس است، ولی شگفت تر از آن نيست که می گويند، زاغ نر، طعمه به منقار ماده می گذارد، که همين عامل باردار شدن زاغ است!. گويا نی های پر طاووس چونان شانه هايی است که از نقره ساخته و گِردی های شگفت انگيز آفتاب گونه که به پرهای اوست از زر ناب و پاره های زَبَرجد بافته شده است. اگر رنگ های پرهای طاووس را به روييدنی های زمين تشبيه کنی، خواهی گفت دسته گُلی است که از شکوفه های رنگارنگ گل های بهاری فراهم آمده است و اگر آن را با پارچه های پوشيدنی همانندسازی، پس چون پارچه های زيبای پرنقش و نگار يا پرده های رنگارنگ يَمَن است و اگر آن را با زيورآلات مقايسه کنی، چون نگين های رنگارنگی است که در نواری از نقره با جواهرات زینت داده شده است.
3⃣ روانشناسی حيوانی طاووس
♦️طاووس، چون به خود بالنده مغرور راه می رود، دُم و بال های زيبايش را برانداز می کند، پس با توجّه به زيبايی جامه و رنگ های گوناگون پر و بالش قهقهه سر می دهد، امّا چون نگاهش به پاهای او می افتد، بانگی برآورد که گويا گريان است، فرياد می زند گويا که دادخواه است و گواه صادق دردی است که در درون دارد، زيرا پاهای طاووس چونان ساق خروس دورگه (هندی و پارسی) باريک و زشت و در يک سویِ ساقِ پايش ناخنکی مخفی روييد است.
┄┄┅┅✿❀🌿🌺🌿❀✿┅┅┄┄
حق اول از رساله حقوق امام سجاد علیه السلام.m4a
1.06M
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم
📚 مرحله دوم ختم رساله حقوق امام سجاد علیه السلام
🔸 سهم روز اول
📔 اولین حق: حق خداوند
🍀و اما حق بزرگتر خداوند آن است که او را بپرستی و چیزی را شریک او قرار ندهی و اگر از روی اخلاص چنین کنی، خدا بر خود مقرر کرده کار دنیا و آخرت تو را به عهده گیرد و آنچه از آن بخواهی برایت نگه دارد.
🌹 *بسم الله الرحمن الرحیم* 🌹
🌸🍃 *شرح رساله حقوق امام سجاد علیه السلام* 🔻🔻🔻
❇️ *شرح حق خداوند:* ⬇️
✴️در اينكه حقوق خداوند متعال بر عهده بندگان بيشتر از آنست كه تصور شود، جاي هيچ شك و شبهه نيست ؛زيرا هرچه بنده دارد از ناحيه ی خداوند است و به خاطر هر نعمتي كه عطا نموده حقي دارد؛ چون نعمتهاي خداوند بيش از حد شمارش است:
🌹وَ إِنْ تَعُدُّوا نِعْمَةَ اللَّهِ لا تُحْصُوهَا (النحل:18)🔻🔻
🌸" اگـر بخواهيد نعمتهاي خدا را شمار كنيد هرگز نميتوانيد بشماريد " .
💠 بنا به فرمايش حضرت علي عليه السلام:"
🌺لايحصى نعمائه العادّون "
🔻🔻
🌺(شمارکنندگان نعمتهاي او را نمیتوانند بشمارند. )
🔸پس حقوق خداوند متعال كه بر عهده بندگان مي باشد نيز قابل شمارش نخواهد بود ؛
حضرت علي عليه السلام : 🔻
"ولايؤدى حقه المجتهـــدون "
و نمـي توانند حق خداوند را ادا نمايند آنهائي كه اهل جدّ و اجتهادند " ⬇️⬇️
🍀يعني حتي با جدّيت و تلاش هم انسان از اداي كامل حقوق خداوند عاجز است .
🍃بنده همان به كه ز تقصير خويش روي بــــه درگاه خــدا آورد
ورنه ســـزاوار خــــــداونديش كس نتــــواند كه به جا آورد🍃
✴️ همانطوريكه ذكر همه نعمتهاي خداوند و نوشتن آنها ممكن نيست ؛ زيرا چيزي كــه قابل شمارش نباشد و در قالب اعداد و ارقام نگنجد ؛ جمع آوري آن هم در هزاران دفتر و كتاب ممكن نخواهد بود .
✅ پس بنده به حدّ توان و قدرت خود ؛ مكلّف است كه از عهده اين حقوق تا آنجا كه ممكن است برآيد و در آنچه كه قصور و تقصيري داشته است ؛ روي به درگاه پرودگار غفور و مهربان نموده و از آن ذات مقدس طلب عفو و مغفرت نمايد .
💠امام زين العابدين عليه السلام نيز روي همين لحاظ است كه حقــوق خداوند متعال را به دو دسته تقسيم مي نمايد و بعضي از آن حقوق را بزرگتر از بعضي ديگر معرفي مي فرمايد .
✳️ براي آنكه اگر چه همه ی حقوق خداوند بزرگ است و بزرگتر از حق انسان برخودش و حقوق انسانها بر همديگر ؛
🔸اما اين نسبيت و قياس ؛ قياس بعضي از حقـوق خداونـد با بعض ديگر است .
🌸🍃بزرگترين حق خداوند برعهده ما: 🔻🔻🔻
توحيد و دوري از شرك در مقـام بندگي و عبوديـت است .
🔵 توحيد مطهر و پاك كننده ی قلبها از زنگار غفلت است ؛
🔴توحيد آزاد كننده ی عقلها از قيود هواها و هوسها و وساوس خنّاسي است ؛
🔵 توحيد سبب ارتقاء انسان به سوي كمـال و و واقعيت است ؛
🔴 توحيد موجب نجات از سفاهت و جهالت است ؛
🔵 در يك كلام توحيـد⬅️ عقيده به يكتائي خداوند است كه ميتواند انسان را از تمام بدبختي ها برهاند و بـه سوي سعادت و خوشبختي دائمي رهنمون گردد .
📜به خاطر همين جهت است كه اولين درخواست انبياء عليهم السلام از امّتهايشان اقرار به وحدانيت ذات اقدس الهي بوده است .
🌹🍃توحيد يعني در زبان و قلب و عمل، خداوند را يكي بدانيم و همانطوريكه⬇️
🔶 در زبان كلمـه ی مباركه اخلاص ( لا اله الا الله ) را جاري مي كنيم ؛
🔶درقلب نيز به اين مطلب معترف باشيم و به هيچ عنوان؛ نيّات و افكار فاسده را در قلب جا ندهيم و محبت غير خداوند را از دل بيرون كنيم و از ياد او غافل نشويم و ياد و خاطره ديگران را ؛ جايگزين ياد او نسازيم.
🔶و در مقام عمل نيز دنبال غير خدا نرويم؛ گفتار غير او را بر گفتار او ترجيح ندهيم و به خاطر رضايـت مخلوق و خوشنودي اين و آن ؛ فرمانها و دستورات خداونـد را ناديده نگيريم .
🌸🍃🌹🍃🌸
📲 *جهت عضویت* 👇
خادمین امیرالمومنین(ع)(۳)👇
https://chat.whatsapp.com/BG86RZQPKs86humXPw0XLT
🍃🍃🍃🍃
خادمین امیرالمومنین(ع) در ایتا 👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin
✅ *ادامه شرح حق خداوند:*
⬇️⬇️
🔴⚪️🔵 *توحيد* ؛ يعني 🔻🔻
🍀شكستن همه بتها🍀
زيرا كه با سالم بودن بتها و توجه به آن، رسيدن به توحيد مشكل بلكه محال است
❇️و بزرگترين بت؛🔻🔻🔻
✴️بت خود پرستي و خود بيني و خود خواهي مي باشد.
🌿حجاب چهره جان ميشود غبار تنم
خوشا دمي كه ازين چهره پرده برفكنم 🌿
🛑واقعاً جاي بسي تاسف است كه گاهي انسان بـه خاطر خودش يا ديگران ؛ كلام خداوند را ناديده گرفته و بدون اعتنا از كنار آن ميگذرد ؛
🛑و يا براي آنكه خودش را فريب دهـد القاء شبهه و شك ميكند ؛ تا مورد انتقـاد كسي قرار نگيرد و عده اي را نيز بفريبد و از راه راست گمراه نمايد ؛
❌مثل اينكه گاهي گفتـه ميشود : اين حرفها خرافات است ؛ دليـل ندارد ؛ در كجا گفته شده است و...... .
⭕️بدتر از همه ؛ در مواردي گفتار غير خــدا را با جان و دل مي پذيرد و بدون كوچكتـرين اعتراضي به آن عمل مي نمايد ولي به فرمان و گفتار خداوند ؛ وقعي ننهاده و از عمل به آن سر
باز ميزند .
✴️چه بسيار انسانهاي سست عنصري كـه ؛ نماز را به خاطر مسخره كردن ديگران ؛ ترك نموده و مينمايند و براي آنكه دوستان و رفقايشان آنها را مرتجع خطاب نكننـد روزه نگرفته و نمي گيرند و به جهت آنكه غربي و پيشرفته ؛ معرفي شوند ؛ حجـاب را كنار گذاشته و بدون پوشش اسلامي بيرون مي آيند و درمجالس مختلف ؛ در برابر چشمان هرزه ی صدها نفر به رقص و پاي كوبي پرداخته و مي پردازند ؛ از نشستن در مسجد و و گوش دادن به آواي دلنشين قرآن ؛ احساس خستگي مي نمايند ؛ اما در مجلس شراب و قمار ؛تا نيمه هاي شب بدون احساس خستگي نشسته و مي نشينند و به خاطر آنكه مورد ملامت بعضي از نادانها قرار نگيرند ؛ با نامحرم دست داده و مي دهند ؛ و صدها مورد ديگر از اين قبيل كه فرامين خداوند را زير پا گذاشته شده و رضايت غير خدا اصـل قرار گرفته و ميگيرد ؛ و در تمام اين موارد ؛ بزرگترين حق خداوند كه توحيـد توام با اخلاص در عبوديت و بندگي مي باشد ؛ ناديده گرفته ميشود .
🌹🍃نَسُوا اللَّهَ فَأَنْسَاهُمْ أَنْفُسَهُمْ (الحشر:19)🔻🔻
🌹🍃فراموش كردند خدا را و خداوند هـم و در نتيجه خودشان از ياد خودشان برد .
❇️بياييد تصميم بگيريم كه براي ادا نمودن اين بزرگترين حق خداونـد ؛ از هيچ تلاش و كوششي دريغ ننمائيم ؛
زيرا كه تا اين حق را ادا نكنيم ؛از عهده ی اداي هيچ حقي بيرون نخواهيم شد و در مسير توحيد قرار نخواهيم گرفت .
اما اگر اين حق را در نظر گرفتيم و بنا به فرمايش امام سجاد عليه السلام ؛ در ايـن راه مخلص شديم و با اخلاص به عبادت و بندگي او پرداختيـم ؛ او نيز دنيا و آخرت مـا را كفايت نموده، از شر شيطان و نفس اماره، ما را حفظ مي نمايد ؛ و بـه صـراط مستقيم هدايتمان ميكند و خوشا به حال كسي كه خداوند حامي و حافظ او باشد.
🌸🍃🌹🍃🌸
خادمین امیرالمومنین(ع)(۶)👇
https://chat.whatsapp.com/EwB2NTu5EdF77l2lCbeIVN
🍃🍃🍃🍃
خادمین امیرالمومنین(ع) در ایتا 👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin
📚 در ادامه 👈 *شرح خطبه ۱۶۵ نهج البلاغه*
(آیت الله مکارم)
⚠️ *عجيب ترين پرنده جهان:* (طاووس)
🌴 امام(عليه السلام) در اين بخش از خطبه، روى يکى از زيباترين و شگفت انگيزترين پرندگان دنيا يعنى «طاووس» انگشت مى گذارد;
💎 *نخستين چيزى که در طاووس جلب توجّه مى کند، رنگ آميزى عجيب بال ها و دامنه دار بودن قسمت دُم اوست که به هنگام راه رفتن بر زمين کشيده مى شود و همچون عروسى زيبا که لباس مخصوص شب زفاف را پوشيده، خودنمايى مى کند.*
🔸 رنگ آميزى بال و پر طاووس را با هيچ بيانى نمى توان وصف کرد; جز اين که انسان آن را ببيند و با چشم مشاهده کند و لذت برد و به آفريننده اش آفرين گويد.
✅يکى از نکته هاى قابل توجّه و دقيق در جهان حيوانات اين است که جنس نر براى جلب توجّه جنس ماده از عوامل مختلفى استفاده مى کند; گاه از صداى زيبا و گاه از حرکات موزون و گاه از جلوه هاى ديگر.
✅امام(عليه السلام) در ادامه اين سخن به اين نکته باريک اشاره کرده،
❇️ چتر زدن طاووس به راستى از زيبايى هاى جهان آفرينش است. به راستى چگونه مى تواند اين پرهاى زيبا را ناگهان به صورت چترى درآورد که نظم خاصى بر آن و بر تمام رنگ هايش حکمفرما باشد؟!
✅ سپس امام(عليه السلام) به بادبان کشتى تشبیه کرده که از سرزمين «دارين» مشک با خود آورده و ناخدا آن را برافراشته است»
💎اين تشبيه ممکن است از اين نظر باشد که به هنگام حرکت بادبان را به سوى مقصد مى گشايند و در ضمن، زيبايى خاصى به کشتى مى دهد.
🔰 طاووس نيز به هنگام حرکت براى جفت گيرى، چتر خود را مى گشايد تا بازيبايى هايش جلب توجّه جفت خود کند و به مقصودش نايل گردد.
💠 و در ادامه سخن مى افزايد: «(در اين حال) او با اين همه رنگ هاى زيبا غرق در غرور مى شود و با حرکات متکبّرانه به خود مى نازد; همچون خروس با جفت خود مى آميزد و همانند حيوانات نر که از طغيان شهوت به هيجان آمده اند با او درآميخته باردارش مى کند»
✅ *اين سخن در واقع مقدمه اى است براى ابطال بعضى از خرافات که در مورد اين پرنده در ميان عوام موجود است (و چه بسيارند خرافاتى که عوام براى عجايب حيوانات ساخته اند!)*
💠 لذا به دنبال آن چنين مى فرمايد: «من اين موضوع را با چشم خود ديده ام و براى اثبات آن به مشاهده حسّى حواله مى کنم; نه همچون کسى که به دليل ضعيف ذهنى حواله کند»
🔸 (آرى آن چه درباره توليد مثل طاووس گفتم با چشم خود ديده ام; امرى است حسّى نه خيالى و پندارى)
✅سپس در ادامه اين سخن مى افزايد: «و آن گونه که بعضى پنداشته اند، طاووس به وسيله اشکى که از چشم خود فرو مى ريزد جنس ماده را باردار مى کند به اين صورت که قطره اشک در دو طرف پلک هاى جنس نر حلقه مى زند و ماده او آن را مى نوشد سپس تخم مى گذارد، بى آن که با نر آميزش کرده باشد، جز همان قطره اشکى که از چشمش بيرون پريده است، ( *افسانه بى اساسى است) و اين عجيب تر از افسانه توليد مثل کلاغ نيست* »
📙اشاره به اين که نبايد از چنين خرافه اى درباره طاووس تعجب کرد; زيرا عجيب تر از آن را درباره کلاغ گفته اند.
🔸مى گويند: کلاغ، آميزش جنسى ندارد; بلکه به هنگامى که مى خواهد جنس ماده را باردار کند منقار خود را در منقار او مى نهد و کمى آبى که در چينه دان او هست به ماده منتقل مى کند و او باردار مى شود; در حالى که اين سخن باطل است و بارها آميزش جنسى کلاغ مشاهده شده است;
✅ هر چند سعى دارد دور از انظار انسان ها باشد و لذا آميزش جنسى او که يک امر پنهانى است در زبان عربى ضرب المثل شده است
و گفته اند: «أخفى من سفاد الغراب; پنهان تر از آميزش جنسى کلاغ».
💠 ممکن است سرچشمه اين اشتباه آن باشد که بسيارى از پرندگان، قبل از آميزش جنسى، منقار در منقار هم مى نهند و اين سببِ اشتباه بعضى شده است.
🔸ممکن است شبيه آن در مورد اشک طاووس وجود داشته باشد که قبل از آميزش جنسى، جنس ماده اشک جنس نر را مى نوشد.
🌴💎🌴💎🌴💎
📲 *جهت عضویت* 👇
خادمین امیرالمومنین(ع)(۳)👇
https://chat.whatsapp.com/BG86RZQPKs86humXPw0XLT
🍃🍃🍃🍃
خادمین امیرالمومنین(ع) در ایتا 👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin
📚 در ادامه 👈 *شرح خطبه ١۶۵ نهجالبلاغه*
(آیت الله مکارم)
🍃🌹🍃 *ترسيم دقيق و بسيار ظريفى از بال و پر طاووس:*
✅ در اين بخش از خطبه امام(عليه السلام) در ادامه *عجايب آفرينش طاووس به وصف بال و پرهاى رنگين و شگفت انگيز او* مى پردازد و با فصاحت و بلاغت و تشبيهات بسيار زيبايى آن را شرح مى دهد;
🔰 آن ها که پر طاووس را ديده اند مى دانند رنگ آميزى آن فوق العاده زيباست و انواع رنگ ها به صورت شفاف در آن ديده مى شود! ولى از ميان رنگ هايش دو رنگ بيش تر جلب توجّه مى کند: رنگ زرد ـ که همچون طلاى خالص مى درخشد ـ و رنگ سبز که همانند قطعات زبرجد است.
❇️(همان سنگ گران قيمت سبز رنگى که در زينت آلات و تاج پادشاهان به کار مى رفته است) و تکيه کردن امام(عليه السلام) روى اين دو رنگ مخصوص که بر ساير رنگ هاى بال طاووس غلبه دارد و زيبايى فوق العاده اى به آن مى بخشد به دليل همين معناست و جالب اين که تمام ريشه هاى زيباى پر او بر «نى» سفيدرنگى روييده که امام(عليه السلام) آن را به نقره تشبيه فرموده است.
📙سپس در توضيح بيش تر و بيان رساتر و گوياتر، بال هاى طاووس را گاه به گل هاى رنگارنگ و متنوع بهارى و گاه به لباس گران قيمت پرزرق و برق و زمانى به تاج هايى که آن را با انواع نگين ها مى آراستند، تشبيه فرموده است;
💠 مى فرمايد: *«هر گاه بخواهى آن را به آن چه زمين (به هنگام بهار) مى روياند تشبيه کنى، مى گويى دسته گلى است که از شکوفه هاى گل هاى بهارى چيده شده (و با نظم خاصى در کنار هم قرار گرفته است)».*
🌹🍃🌹🍃🌹🍃
📲 *جهت عضویت* 👇
خادمین امیرالمومنین(ع)(۶)👇
https://chat.whatsapp.com/EwB2NTu5EdF77l2lCbeIVN
🍃🍃🍃🍃
خادمین امیرالمومنین(ع) در ایتا 👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin
📚 در ادامه 👈 *شرح خطبه ١۶۵ نهجالبلاغه*
(آیت الله مکارم)
🍃🌹🍃 *ترسيم دقيق و بسيار ظريفى از بال و پر طاووس:*
✅ در اين بخش از خطبه امام(عليه السلام) در ادامه *عجايب آفرينش طاووس به وصف بال و پرهاى رنگين و شگفت انگيز او* مى پردازد و با فصاحت و بلاغت و تشبيهات بسيار زيبايى آن را شرح مى دهد;
🔰 آن ها که پر طاووس را ديده اند مى دانند رنگ آميزى آن فوق العاده زيباست و انواع رنگ ها به صورت شفاف در آن ديده مى شود! ولى از ميان رنگ هايش دو رنگ بيش تر جلب توجّه مى کند: رنگ زرد ـ که همچون طلاى خالص مى درخشد ـ و رنگ سبز که همانند قطعات زبرجد است.
❇️(همان سنگ گران قيمت سبز رنگى که در زينت آلات و تاج پادشاهان به کار مى رفته است) و تکيه کردن امام(عليه السلام) روى اين دو رنگ مخصوص که بر ساير رنگ هاى بال طاووس غلبه دارد و زيبايى فوق العاده اى به آن مى بخشد به دليل همين معناست و جالب اين که تمام ريشه هاى زيباى پر او بر «نى» سفيدرنگى روييده که امام(عليه السلام) آن را به نقره تشبيه فرموده است.
📙سپس در توضيح بيش تر و بيان رساتر و گوياتر، بال هاى طاووس را گاه به گل هاى رنگارنگ و متنوع بهارى و گاه به لباس گران قيمت پرزرق و برق و زمانى به تاج هايى که آن را با انواع نگين ها مى آراستند، تشبيه فرموده است;
💠 مى فرمايد: *«هر گاه بخواهى آن را به آن چه زمين (به هنگام بهار) مى روياند تشبيه کنى، مى گويى دسته گلى است که از شکوفه هاى گل هاى بهارى چيده شده (و با نظم خاصى در کنار هم قرار گرفته است)».*
🌹🍃🌹🍃🌹🍃
📲 *جهت عضویت* 👇
خادمین امیرالمومنین(ع)(۶)👇
https://chat.whatsapp.com/EwB2NTu5EdF77l2lCbeIVN
🍃🍃🍃🍃
خادمین امیرالمومنین(ع) در ایتا 👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin
1_1203098805.mp3
5.07M
بیانات مقام معظم رهبری درموردآموزش واحیاءآمر به معروف ونهی ازمنکر۵👇
💎باسلام:بزرگواران🌼🌹👇
لطفا"اجازه آموزش مسایل وشرایط آمربه معروف و نهی ازمنکر بوسیله کانال دانش پژوهان واحیاگران واجب فراموش شده در کانال وگروههاتون رابه مابدید؛قبوله؟🌼🌹👇
╔═💎💫═══╗
🆔 @sm34953
╚═══💫💎═╝
📡به کانال دانش پژوهان واحیاگران آمربه معروف و نهی ازمنکر🔗بپیوندید۰🌸👇
📡به گروه دانش پژوهان و احیاگران امربه معروف ونهی ازمنکر🔗بپیوندید۰🌼🌹🌹🌹👇
https://eitaa.com/joinchat/2832465937C2599b02705
21.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
وحشتناکتر از وحشتناک😳 حتماتاآخر گوش کنید
💥🌷💥🌷💥🌷💥🌷💥
🌷
⭕️امام علی (ع) چه اهدافی را برای #بعثت_پیامبر_اكرم (ص) بيان می کند؟
🔷 #امام_علی (ع) در بخشی از خطبه ۱۸۵ #نهج_البلاغه به برنامه هاى مختلف و #اهدافبعثتپیامبراكرم (ص) پرداخته، چنين مى فرمايد: «أَرْسَلَهُ بِوُجُوبِ الْحُجَجِ، وَ ظُهُورِ الْفَلَجِ، وَ إِيضَاحِ الْمَنْهَجِ؛ او را براى #بيان_حجتهاى_لازم و #پيروزى_آشكار [حق بر باطل] و روشن ساختن #راه_حقّ فرستاد». به اين ترتيب در جمله هاى سه گانه بالا اهداف بعثت را كه اتمام حجت و پيروزى حق بر باطل و روشن ساختن راه سعادت است بيان فرموده است. آنگاه به برنامه هاى عملى #پيامبر_اکرم (ص) پرداخته، چنين مى فرمايد: «فَبَلَّغَ الرِّسَالَةَ صَادِعاً بِهَا، وَ حَمَلَ عَلَى الْمَحَجَّةِ دالّاً عَلَيْهَا، وَ أَقَامَ أَعْلَامَ الْاِهْتِدَاءِ وَ مَنَارَ الضِّيَاءِ، وَ جَعَلَ أَمْرَاسَ الْاِسْلَامِ مَتِينَةً، وَ عُرَا الْاِيمَانِ وَثِيقَةً؛ او #رسالت خود را آشكارا ابلاغ كرد، و #انسانها را بر #مسير_حقّ قرار داد؛ در حالى كه #راه_پيشرفت را به آنها نشان داده بود، #پرچمهاى_هدايت را برافراشت و نشانه هاى روشن را برپا ساخت، ريسمان هاى [خيمه] اسلام را محكم نمود و دستگيره هاى #ايمان را استوار ساخت».
🔷در آغاز، سخن از پرداختن به ابلاغ رسالت الهى به طور كلى به ميان آمده است، همانگونه كه در قرآن مجيد مى فرمايد: «فَاصْدَعْ بِمَا تُؤْمَرُ وَ أَعْرِضْ عَنِ الْمُشْرِكِينَ؛ آنچه را #مأموريت دارى #آشكار ساز و از مشركان روى گردان»؛ [حجر، ۹۴] سپس از جزئيات اين برنامه سخن مى گويد كه #پيامبر (ص) #مردم را از بيراهه به جاده اصلى دعوت كرد و دلايل و نشانه ها را براى پيمودن اين راه به آنها گوشزد نمود و #چراغهاى_نورانى بر سر هر راه نهاد، تا به هنگام تاريكى نيز از ادامه مسير باز نايستند و سرانجام با بيانات كافى و تدبيرهاى سازنده #رشته_های_اسلام را محكم ساخت و دستگيره هاى ايمان را استحكام بخشيد. كمتر كلامى را مى توان پيدا كرد كه در عين كوتاهى و فشردگى اين همه مطلب را درباره #اهداف و برنامه هاى #پيغمبر_اسلام (ص) بيان كند. جمله «جَعَلَ أَمْرَاسَ الْاِسْلَامِ مَتِينَةً»، گويا #اسلام را به خيمه اى تشبيه مى كند كه ريسمان هاى محكمى از هر سو، آن را به زمين هاى اطراف متّصل كرده است تا تندبادها نتواند آن را از جا بر كَند. اين ريسمان ها امورى مانند جمعه و جماعات و حجّ و زكات و جهاد و امر به معروف و نهى از منكر است كه هميشه حوزه اسلام را حفظ كرده و از آن دفاع مى نمايد؛ هر جا اين #تعليمات_اسلامى پياده شود، #اسلام بيمه مى شود، و هرگاه ضعيف گردد دشمنان بر مسلمين چيره خواهند شد.
🔷جمله «وَ عُرَى الْاِيمَانِ وَثِيقَةً»، #ايمان را تشبيه به طنابى كرده كه دستگيره هاى مختلفى در آن است و براى نجات از قعر چاه، يا نجات در پرتگاه ها بايد به اين دستگيره ها چسبيد. بديهى است اگر اين دستگيره ها سست و ضعيف باشد، نه تنها انسان نجات نمى يابد، بلكه گرفتار #سقوط خطرناكى مى شود. اين دستگيره ها همان #فروع و #تعليمات_اسلام در برنامه هاى مختلف عبادى و اجتماعى است كه در احاديث نيز به آن اشاره شده است. از جمله در روایات نقل شده كه #پيامبر_اكرم (ص) روزى از اصحابشان پرسیدند: «أَىُّ عُرَى الْإِيمَانِ أَوْثَقُ؟؛ كدام يك از دستگيره هاى ايمان محكم تر است؟»، جمعى گفتند: خدا و پيامبرش آگاهترند؟ و بعضى از نماز يا زكات و... نام بردند. #رسول_خدا (ص) فرمود: آنچه گفتيد داراى فضيلت است؛ ولى پاسخ اصلى نيست، «محكم ترين دستگيره هاى ايمان، دوست داشتن براى خدا و دشمن داشتن براى خداست، و محبّت اولياى الهى و بيزارى از دشمنان الهى است». [۱] البتّه مفاهيم اخلاقى همچون توكّل، تفويض، تسليم، رضا، صبر، يقين و... كه در روايات به آن اشاره شده نيز مى تواند به عنوان دستگيره هاى ايمان معرفى شود و هيچ كدام با يكديگر منافاتى ندارند.
پی نوشت:
[۱] الكافی، كلينى، محقق / مصحح: غفارى، على اكبر و آخوندى، محمد، دارالكتب الإسلامية، ۱۴۰۷ ق، چ چهارم، ج ۲، ص ۱۲۶
📕پيام امام اميرالمؤمنين (ع)، مكارم شيرازى، ناصر، تهيه و تنظيم: جمعى از فضلاء، دارالكتب الاسلامية، ۱۳۸۶ ش، چ اول، ج ۷، ص ۱۵۱
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#اسلام #پیامبر #پيامبر_اکرم #بعثت #مبعث #امام_علی #اميرالمؤمنين #نهج_البلاغه
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#عید_مبعث_بیا_بریم_حرم
.
.
صلوات خدا بر پیامبر
مهربانی ها اهل بیت گرامیشان
عرش و فرش آفرینش غرق
در سرور و شادی هستند
ما سلمان های دین رحمانی شما
هستیم و جان و مالمان فدای راه نبوتت میکنیم
*🔴فرهنگی اجتماعی پایگاه مقاومت بسیج بدر فتح آباد*
#حضرت_محمد#صلوات_الله_علیه
#مبعث#غار_حرا#مکه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
*سلام بر مبعث ، جاری کننده چشمه ایمان و عدالت در کویر خشک زمین ، بعثت چراغ هدایت است و شادی آن شادباش عید نجات بندگان از تاریکی جهالت ، عید مبعث شکوفایی خوشبوترین گل هستی است ، این عید بزرگ بر شما عزیزان و خانواده محترم مبارک باد ....*
*التماس دعا 🤲*
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلم از طرف میقات