🔰 کاهش نرخ مهاجرت نخبگان از ایران
بر اساس آخرین گزارش و رتبهبندی سایت گلوبال اکونومی در سال 2023، نرخ مهاجرت نخبگان نسبت به سالهای گذشته کمتر شده است.
🔹نرخ مهاجرت که در سال 2017 عدد ۶.۵ بوده، در سال 2023 به ۴.۹ رسیده است.
🔹در این رتبهبندی ایران رتبه ۱۰۵ را در بین ۱۷۷ کشور جهان داراست.
🔹کشور ساموآ با ضریب ۱۰، رتبه اول در مهاجرت و کشور استرالیا با ضریب ۰.۴ در رتبه ۱۷۷ قرار دارد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جااااانم این نون خوردن داره❤️👌
ای قرار قلب زارم هرچه دارم ازتو دارم😢😢علی موسی الرضا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به جای نان گندم نان بلوط میخوردیم ، در زمانی کودکی مرکبات نخوردیم ،هیچ چیزی نداشتیم،جاده نداشتیم .
.
🎬صحبت های غم انگیز و دردناک #دکتر_ملک_حسینی#پدر_علم_پیوند_کبد ایران را مقایسه کنید با حرف های #محمدرضاشاه !
یکی از جدیترین موضوعاتی که همواره اذهان را درگیر خود ساخته است این بوده که چگونه کشورهای منطقه و ملل عرب، با حجم بالای نیروی انسانی و حتی با داشتن توان نظامی بالا، از رویارویی با اسرائیل هراس دارند؟ حتی در زمانی کنونی و دوران پس از طوفانالاقصی ما شاهد آن هستیم که کشورهای خاورمیانه از رویارویی جدی با رژیم صهیونیستی نوعی خودداری را در دستور کار قرار میدهند.
شکل امروزی منطقه غرب آسیا، نتیجه قراردادی است موسوم به «سایکس-پیکو» که سال ۱۹۱۶ بین انگلستان و فرانسه برقرار شد. در این طرح، نقش اقتصادی هر کدام از کشورها باید متناسب با موقعیت جغرافیاییشان در نظمی خاص تعیین میشد. با سر بر آوردن اسرائیل در منطقه، اعراب نزاعی طولانی با این رژیم را آغاز کردند اما تا کنون عملاً کاری از پیش نبردهاند.
سیدباقر نبوی ثالث، فعال رسانه در حوزه مقاومت اسلامی، این مسأله را از این سر طرح میکند که چگونه با نظم اقتصادی رقم خورده پس از سایکس-پیکو، کشورهای منطقه توانایی رویارویی با رژیم صهیونیستی را از دست دادهاند.👇👇👇
اسلام و سکولاریسم.pdf
1.3M
آنچه به نام علم در محافل علمی و دانشگا هها آموزش داده و مطالعه می شود، برای خود
نسبتی با دین تعریؾ کرده است که ناشی از مبانی سکولار، بلکه نگاه ضددینی
پایه گذاران آن است. لذا بحث از علم دینی در صورتی مفید است که این معضل را حل
کند.
• لازم است جایگاه مبحث علم دینی، رابطة علم و دین، و اسلامی سازی علوم در هندسة
مباحث اصلی روشن شود و با توجه به روابطی که با دیگر عناصر موجود در این طرح
عظیم دارند برای حل مسائل آ نها اقدام شود.
• یکی از مسائلی که باید به آن پرداخت، آسیب شناسی علوم موجود، چه از نظر مطابقت
توصیؾ و تببین های آنها با واقعیت، و چه از نظر مطابقت دستورالعمل های آنها با
ارزش های اسلامی است.
دانشجو، در دنیای جدید به عنوان نیرویی پیشرو محسوب میشود که به دلیل ارتباط با بدنه جامعه و داشتن دغدغههای سیاسی و اجتماعی ظرفیت این را دارد که در بهبود شرایط و اقدامات مطلوب اجتماعی اثرگذاری کند. اپوزوسیون سلطنتطلب پهلوی، در یک دهه اخیر بسیار سعی داشته است به نحوی در نهادها و ساختارهای کشور نفوذ کرده و با ایجاد پایگاه امن، برای خود بدنه اجتماعی قابل توجهی دست و پا کند. در چندسال اخیر همانطور که در بلوای 1401 شاهد بودیم، سلطنتطلبان دانشگاهیان را برای پیادهسازی سیاستهای خود فرا میخواندند و چنین وانمود میکردند که هوادار این قشر تحصیلکرده هستند و برای آنان وارد میدان مبارزه با جمهوری اسلامی شدند!
گلولههای پهلوی، دانشگاه را هدف میگرفت
اما تاریخ گواه برآن است که اساساً پهلوی سر سازشی با نهاد دانشگاه و دانشجویان نداشته و در مقاطعی از تاریخ با اعمال فشار حداکثری سعی در ساکت نگهداشتن این نهاد داشته است. ماجرای 16 آذر و حمله به دانشگاه تهران یکی از این نمونههای بارز است. جنبش دانشجویی ملی گرای سالهای 1330 تا 1332 را میتوان ابزار فشار و کنترل نخبگان بر تصمیمات دولت دانست. کوچکترین تصمیمات پهلوی دوم، نخست وزیر و کابینهاش توسط دانشجویان در دانشگاه طرح و نقد میشد و حتی دست به اعتصاب و شورش میزدند.
سهقطره خون
مطرحترین و بزرگترین نقد و اعتراض دانشجویان به حکومت پهلوی دوم، تنها چهار ماه پس از سرنگونی دولت مصدق اتفاق افتاد. شاه که احساس میکرد پس از کودتا، کشور را کاملاً به دست گرفته، تصمیم داشت که بار دیگر رابطه ایران -بریتانیا، که توسط مصدق به بنبست رسیده بود، را بهبود بخشد. این واقعه یکی از مهمترین جنایات رژیم پهلوی در دانشگاه تهران بود که اتفاق افتاد. درست بعد از کودتا علیه دولت مصدق در 28 مرداد آن سال، اعتراض دانشجویان بهخاطر برقراری دوباره رابطه سیاسی ایران با انگلیس و سفر نیکسون، معاون رییسجمهوری وقت آمریکا به تهران با شهادت سه دانشجو همراه میشود. 16 آذر که دانشگاه تهران در محاصره نیروهای نظامی بود، به ناگاه به دلیل دعوای لفظی یک دانشجو و یک نظامی تبدیل به میدان جنگی شد که در آن نظامیان پهلوی با یورش به دانشکده فنی 3 تن از دانشجویان این دانشگاه را به نامهای احمد قندچی(طرفدار جبهه ملی)، آذر (مهدی) شریعترضوی و مصطفی بزرگنیا به شهادت رساندند.
دانشجو باید شقه شود
دکتر مصطفی چمران، که یکی از شاهدان واقعه 16 آذر 32 است در تکنگاریهای خود در خاطراتش میگوید: «روز 15 آذر یکی از دربانان دانشگاه شنیده بود که تلفنی به یکی از افسران گارد دانشگاه دستور میرسد که باید دانشجویی را شقه کرد و جلوی در بزرگ دانشگاه آویخت که عبرت همه شود و هنگام ورود نیکسون صداها خفه گردد و جنبندهای نجبند».
درگیر کردن دانشجو به روزمرگیها
مسعود رضایی، کارشناس سیاسی و پژوهشگر تاریخ انقلاب اسلامی به خبرنگار فارس گفت: «هر دولتی وظیفه دارد تا بستری را فراهم آورد تا دانشگاهیان به سمت رسالت اصلی خویش در جامعه حرکت کنند. اما پهلوی، دانشجویانی که قرار بود سالهای بعد امور کشور را در دست بگیرند مشغول روزمرگیها و خورده فرهنگهای غربی میکرد و به نوعی کنشگری اجتماعی و سیاسی را از آنان گرفته بود و قصد داشت با پیادهسازی سیاستزدایی در دانشگاه هرگونه مشی ضداستکباری و ضدغربی در نهاد علم را سرکوب کند. به تعبیری، پهلوی دانشگاهی را میطلبید که مروج سبک زندگی و بینش غربی باشد.»
رضایی با اشاره به واقعه 16 آذر ادامه داد: «مسأله کشتار دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه تهران در 16 آذر سال 1332 نشان داد که رژیم پهلوی هیچگونه سرسازش با دانشگاهی که بخواهد فعالیت سیاسی مخالف خود داشته باشد ندارد و جواب مطالبهگری را با گلوله خواهد داد.»
دانشگاه تنها سنگر باقی مانده برای فعالیت سیاسی
در ادامه ایمان حسین قزلایاق تاریخپژوه و نویسنده درباره موضوع سیاستزدایی رژیم شاه از دانشگاهها گفت: «معمولا دانشجو به دلیل شرایطی که در آن قرار دارد به عنوان یک عنصر سیاسی و پرسشگر شناخته میشود. دانشجویان بین رنج سنی 18 تا 30 سال هستند و در این میان کمالطلبی و کسب هویت از مهمترین نیازهای آنان است. لذا دانشجو به سمت مرجعیتی میرود تا نیاز خود را برطرف سازد. پس از کودتای 28 مرداد فضای سیاسی کشور در وضعیت خفقان قرار گرفت و حکومت حتی گروههای معدود سیاسی و فعالیتهای زیرزمینی را هم تحمل نمیکرد. در این فضای سخت و دشوار از لحاظ سیاسی تنها سنگر باقی مانده برای تحرکات سیاسی دانشگاهها بود.»
این تاریخپژوه ادامه داد: «مسأله سیاستزدایی از عرصههای مختلف اجتماع مهمترینِ فعالیتهای دستگاه سلطنت بود و برخی اصلاحات در قبال اقتصاد و فرهنگِ وابسته برای این موضوع انجام میگرفت. دانشگاه نیز از مکانهایی بود که شاه در پی سیاستزدایی از آن برآمد و با تحرکات آنجا به شدت برخورد میکرد. سر ماجرای ازسرگیری روابط با انگلیس و ورود نیکسون، معاون ریاستجمهوری آمریکا به ایران بار دیگر دانشجویان دست به اعتراض زدند که این امر موجب شد دانشگاه، به عنوان سنگر سیاست مورد هجوم نظامیان قرار بگیرد و در آن سه دانشجو شهید شوند.»