eitaa logo
🌻🌻🌻🌻 طلوع 🌻🌻🌻🌻
2.1هزار دنبال‌کننده
77.6هزار عکس
81.9هزار ویدیو
3.2هزار فایل
اسیرزمان شده ایم! مرکب شهادت ازافق می آیدتاسوارخویش رابه سفرابدی کربلاببرد اماواماندگان وادی حیرانی هنوزبین عقل وعشق جامانده اند اگراسیرزمان نشوی زمان شهادتت فراخواهدرسید. @tofirmo
مشاهده در ایتا
دانلود
🔸باید گفت کسی‌که در کوتاه‌مدّت و در ضمن یک گفتگوی سادۀ رسانه‌ای، مسأله‌‌ای این‌چنین تعیین‌کننده را به بازی می‌گیرد و به‌آسانی، به نفی و طرد آن می‌پردازد، کنشی معرفتی در پیش نگرفته است؛ چنان‌که گویا باید به‌جای دلیل، در جستجوی علّت بود. 🔹چرخش نظری، آن‌گاه وجاهت دارد و منطقی است که فرد، مجموعه استدلال‌هایی که گذشتۀ معرفتی‌اش بر آنها تکیه داشته را نقض کند و از طریق استدلال‌های نو، پا به دورۀ جدیدی از حیات معرفتی خویش بگذارد. اگر این‌چنین نباشد، نباید او را جدّی گرفت؛ چون نشان داده که تغییرش از سنخ تذبذب است. 🔸دست‌کم یک دهه است که دیگر نمی‌توان امکان علوم انسانیِ اسلامی را انکار کرد؛ زیرا این گونه از علوم انسانی، متولّد و متعیّن شده است. اینک دیگر سخن بر سرِ امکان یا امتناع علوم انسانیِ اسلامی نیست؛ چون‌که متن‌های مهم و متقنی دربارۀ آن نگاشته شده‌اند و در عمل، آشکار شده که علوم انسانیِ اسلامی، ممکن است. 🔹اگر در دهه‌های گذشته، بحث از این مسأله، ضروری و لازم بود، اما اینک می‌توان منکران و مخالفان را به نوشته‌هایی که ذیل این انگاره قرار می‌گیرند ارجاع داد. این نوشته‌ها و متن‌ها، گویای این حقیقت هستند که معرفتِ متمایز و مستقلی تولید شده که هر چند، علوم انسانی است، اما علوم انسانیِ تجدّدی نیست، بلکه ریشه در چشم‌انداز دینی دارد و باید آن را علوم انسانیِ اسلامی خواند. 🔸پس در عمل و عین، مشخص شده که اسلام می‌تواند در علوم انسانی، مدخلیّت و حضور داشته باشد و ساختار و منطق درونی و مقوّماتش را صورت‌بندی کند و نوع خاصی از علوم انسانی را بیافریند. قرارگرفتن در چنین مرحله‌ای، حاکی از پیشروی و تکامل معرفتی است و بر این اساس، دیگر نباید به مسأله‌ها و پرسش‌های سال‌های آغازین دهۀ شصت بازگشت و بر طبل نشدن و امتناع کوبید. 🔹دورۀ تاریخی این مسأله، به سر رسیده و تأمّلات امروز، معطوف به مسأله‌های دیگری است. اگر کسی اراده کند که بی‌اعتنا به هست‌ها و عینیّت‌های معرفتی، به نقطه‌های آغازین و ابتدایی بازگردد و بازی رسانه‌ای با بدیهیات را در پیش بگیرد، باید وی را از قلمرو معرفت عملی کنار نهاد و نادیده‌اش انگاشت. ➕برای مطالعه ادامه یادداشت، اینجا کلیک کنید.
13.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
| 🎞 در جنگ اقتصادی باختیم...! 👤حمیدرضا مقصودی؛ عضو هیات علمی دانشگاه قم 📍جبهه مقاومت اگر در کنار بُعد نظامی، پیوستار اقتصادی نداشته باشد، نمی‌تواند سرزمین را حفظ کند؛ درست به همین خاطر است که اردوغان در ماجرای سوریه، موفق‌تر از ما عمل کرد. بخش‌های کامل این گفتگو را در آپارات فکرت ببینید.
🔰پراگماتیسم ایدئولوژیک 🖇 سیر تحول جبهه النصره به تحریرالشام ✍🏻 دکتر محمد علی نیازی؛ دانش‌آموخته مذاهب کلامی دانشگاه ادیان و مذاهب 📍تطور اندیشه‌ای هیأت تحریر الشام از وابستگی به القاعده تا پراگماتیسم سیاسی، نمونه‌ای از تغییرات فکری است که برای بقا در بحران‌های پیچیده رخ می‌دهد. این گروه در طول زمان با انطباق با شرایط محلی و بین‌المللی، تلاش کرده است تا مشروعیت خود را حفظ کند. بااین‌حال، آینده آن همچنان وابسته به توانایی مدیریت چالش‌های داخلی و تعامل مؤثر با بازیگران منطقه‌ای و جهانی است.
🔸تحول جبهه النصره به تحریر الشام نمایانگرتلاش‌های استراتژیک این گروه برای حفظ بقا وتقویت نفوذ در سوریه‌ای است که درگیر جنگ داخلی و بحران‌های پیچیده سیاسی، نظامی و اجتماعی است. جبهه النصره که در ابتدا به‌عنوان شاخه رسمی القاعده در سوریه فعالیت می‌کرد، پس از فشارهای داخلی و خارجی از سوی بازیگران مختلف، از جمله دولت‌های غربی و بازیگران منطقه‌ای، تصمیم به فاصله‌گیری از القاعده گرفت. 🔹این تغییر به‌ویژه پس از تحولات سیاسی و نظامی در سوریه و همچنین ظهور تهدیدات جدید از سوی داعش و گروه‌های دیگر جهادی، ضروری شد. در سال 2016، این گروه نام خود را به جبهه فتح الشام تغییر داد و در نهایت، در سال 2017، تحت عنوان هیئت تحریر الشام به‌عنوان یک گروه جهادی مستقل فعالیت خود را ادامه داد. 🔸ادغام چندین گروه جهادی کوچک‌تر و اتخاذ استراتژی‌هایی مبتنی بر عمل‌گرایی، باعث شد تحریر الشام جایگاه خود را به‌عنوان یکی از قدرتمندترین گروه‌های شبه‌نظامی در شمال سوریه، به ویژه در استان ادلب، تثبیت کند. این گروه توانست از طریق کنترل مناطق استراتژیک و استفاده از تاکتیک‌های جنگ چریکی، خود را به‌عنوان یک بازیگر اصلی در جنگ داخلی سوریه معرفی کند. 🔹با وجود موفقیت‌های نظامی، فاصله‌گیری از القاعده و تلاش برای ایجاد هویت مستقل باعث شد که این گروه با شکاف‌های درونی مواجه شود. برخی از اعضای گروه همچنان وفادار به اصول ایدئولوژیک القاعده باقی ماندند و این مسئله موجب بروز رقابت‌ها و تنش‌های ایدئولوژیک در درون تحریر الشام گردید. 🔸تاریخچه هیأت تحریر الشام، نمایانگر فرایند تکامل ایدئولوژیک یک گروه جهادی است که برای بقا و نفوذ بیشتر، به تغییرات راهبردی در اهداف و گفتمان خود تن داده است. این روند، بازتابی از تعامل بین ایدئولوژی، واقعیت‌های میدانی، و فشارهای منطقه‌ای و بین‌المللی است. این گروه با وجود این تغییرات، همچنان میان میراث جهادی گذشته و نیاز به انطباق با شرایط جدید در نوسان است. 🔹در این مرحله، تحریرالشام با بحران‌های درونی و بیرونی روبه‌رو است. برخی از اعضای تندرو به گروه‌های رادیکال‌تر مانند حراس‌الدین پیوستند، درحالی‌که تحریرالشام تلاش کرد هویت خود را به‌عنوان یک بازیگر میانه‌رو تثبیت کند. این گروه در این مرحله با دو چالش مواجه هستند: 🔸اولین چالش از دست دادن مشروعیت ایدئولوژیک نزد گروه‌های افراطی و دومین آن مقابله با فشارهای جامعه بین‌المللی که همچنان تحریرالشام را یک سازمان تروریستی می‌دانند. سران این گروه برای فرار از این چالش به دنبال معرفی خود به‌عنوان یک نیروی نظم‌بخش محلی و پیگیری مذاکره‌های غیررسمی برای کاهش تنش‌ها تلاش خواهند کرد. ➕برای مطالعه ادامه یادداشت اینجا کلیک کنید.
15.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥مادران این سرزمین، هویت‌سازند...! 🌹 ولادت ام‌ابیها، حضرت زهرا(س) بر تمام شیفتگان آن حضرت گرامی باد.
| 🔸رابطه مهاجرت و مساله امید اجتماعی 👤دکتر مصطفی زمانیان ⏰ ۲۹ آذر
1403.09.29 نشست مهاجرت اندیشه ورزان.زمانیان.mp3
13.91M
🔸مهاجرت و امید اجتماعی 👤مصطفی زمانیان دلایل مهاجرت 01:00 عدم نگاه تعاملی به مهاجران 05:00 نظرات در مورد مهاجرت 09:00 عوامل ضعف امید در جامعه 12:00 نسبت مهاجرت با تصویر آن 16:30 ادبیات دینی در مورد مهاجرت 18:30 ظرفیت‌های برون مرزی 21:30 حکمرانی در مورد مهاجرت 24:30 نمونه های خوب مهاجرت 27:00 نخبگان کنونی سوریه 29:20 انعکاس بحران سوریه در ایران 32:00 عدم تصمیم‌سازی در حکمرانی 34:00 الگوی موفق توسعه «رویان» 35:00
| 🔰از بالا به نهاد علم بنگریم..! 🎙استاد علی فرحانی؛ 🔸ما باید از زاویه دید حکمرانی و سیاست‌گذار بالادستی به حوزه یا دانشگاه نگاه کنیم؛ اگر ما بتوانیم از حوزه حکمرانی، یعنی آن ابرنظام ماجرا را بخوانیم، تناقض‌ها رفع می‌شود و ما سریع‌تر به نتیجه می‌رسیم؛ اختلافات زمانی حل می‌شود که ما به حوزه و دانشگاه به‌عنوان «نهاد علم» نگاه کنیم که در این نهادبودنشان مشترک هستند. 🔹اگر به حوزه و دانشگاه، به هر دو به‌عنوان نهاد علم نگاه کنیم، نهاد علم به‌عنوان ماهیت جوهری آن است؛ بعد اعراض و بقیه ابعادش را می‌بینیم. آنموقع نهاد علم ما یک گستره مفصل پیدا می‌کند؛ همانگونه که یک دانشگاه جامع ما الآن گستره رشته دارد و همه رشته‌هاش باید به خروجی میدان بروند و به ادبیات قرارگاهی ما برسند؛ این برای حوزه هم باید اتفاق بیفتد. ➕برای مطالعه کامل این سخنرانی اینجا کلیک کنید.
15.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
| 🎞 وفاق برای نرمال‌شدن 👤علیرضا بلیغ؛ عضو پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی 📍یکی از خطرناک‌ترین تحلیل‌ها در مورد جایگاه سیاست خارجی جمهوری اسلامی این است که به سمت نرمالیزه‌شدن حرکت کرده و دست و پای خود را از منطقه جمع کند. بخش‌های کامل این گفتگو را در آپارات فکرت ببینید.
| 🔸رابطه مهاجرت و مساله امید اجتماعی 👤دکتر رسول صادقی ⏰ ۲۹ آذر
1403.09.29 نشست مهاجرت اندیشه ورزان.صادقی.mp3
11.14M
🔸مهاجرت و امید اجتماعی 👤رسول صادقی مهاجرت از منظر حکمرانی 01:00 چه مهاجرتی فرصت است؟ 04:00 رقابت برای سرمایه انسانی 10:00 تصویرسازی دوگانه از مهاجرت 13:20 فرهنگ مهاجرت 15:30 فرصت‌های مهاجرت 17:30 ثبات در حکمرانی مهاجرت 21:00 سه راهبرد در مهاجرت 23:30
11.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚫 «مطالبه‌گری مردم» نتیجه‌ی جنگ را مشخص می‌کند! (اوضاع جهان، اوضاع فوق حساسی است و نقش مردم، تعیین‌کننده‌ترین نقش)‌ بعد از سوریه و عراق نوبت ایرانه ، بیدار شو لطفا! ‌✅ منتشر بفرمایید