6 حدیث
حدیث (1) رسول اكرم صلى الله عليه و آله :
وَ مَن شَهِدَ شَهادَةَ حَقٍّ لِيُحيِىَ بِها حَقَّ امرِىءٍ مُسلِمٍ اَتى يَومَ القيامَةِ وَ لِوَجهِهِ نورٌ مَدَّ البَصَرِ تَعرِفُهُ الخَلايِقُ بِاسمِهِ وَ نَسَبِهِ ؛
كسى كه براى زنده كردن حق يك مسلمان، شهادت حقّ بدهد، روز قيامت در حالى آورده مىشود كه پرتو نور چهره اش، تا چشم كار مىكند ديده مىشود و خلايق او را به نام و نسب مىشناسند.
من لا یحضره الفقیه ج3 ص 58 - الكافى(ط-الاسلامیه)، ج7، ص 381
حدیث (2) امام صادق عليه السلام :
إنَّ مِمّا يُزَيِّنُ الاسلامَ الاخلاقُ الحَسَنَةُ فيما بَينَ النّاسِ؛
خوش اخلاقى در بين مردم زينت اسلام است.
مشکات الانوار فی غرر الاخبارص240
حدیث (3) رسول اكرم صلى الله عليه و آله :
اَلحَياءُ زينَةُ الاسلامِ؛
حيا زينت اسلام است.
مستدرك الوسايل و مستنبط المسایل، ج1، ص488
حدیث (4) امام صادق عليه السلام :
اثافى الاسلامِ ثَلاثَةٌ: الصَّلوةُ وَ الزَّکوةُ وَ الوِلایة،لا تَصِحُّ واحِدَةٌ مِنهُنَّ اِلا بِصاحِبَتَیها؛
سنگهاى زیربناى اسلام سه چیز است: نماز، زکات و ولایت که هیچ یک از آنها بدون دیگرى درست نمى شود.
کافى(ط-الاسلامیه)، جلد2، ص 18
حدیث (5) امام رضا علیه السلام:
اِنَّ الایمانَ اَفضلُ مِن الاسلامِ بِدَرجَةٍ, وَ التَّقـوى اَفضـلُ مِن الایمانِ بِدَرَجَةٍ وَ لَم یَعطِ بَنو آدَمَ اَفضلُ مِنَ الیَقینِ؛
ایمان یک درجه بالاتر از اسلام است, و تقوا یک درجه بالاتر از ایمان است و به فـرزنـد آدم چیزى بـالاتـر از یقیـن داده نشده است.
تحف العقول، ص445
حدیث (6) امام صادق علیه السلام:
اِنَّ مِن فَناءِ الاِسلامِ وَ فَناءِ المُسلِمینَ أن تَصیرَ الأموالُ فی أیدی مَن لا یَعرِفُ فیها الحَقَّ و لا یَصنَعُ فیها المَعروفَ
از (عوامل) نابودی اسلام و مسلمانان این است که اموال در دست کسانی باشد که حق و حقوق آن را نشناخته و با آن کار خیر انجام ندهند
کافی(ط-الاسلامیه)،ج4،ص25
📣📣 *توجه* 📣📣 *توجه*
🌸 *اعضای محترم گروه*
برای فهم و درک بهتر از مطالب این دو کتب پر محتوی ( *نهج البلاغه و صحیفه سجادیه* )
🌷 لطفاً *شرح نهج البلاغه و صحیفه سجادیه* را که روزانه در گروه خادمین امیرالمومنین علیه السلام بارگذاری می شود را با دقت بیشتری مطالعه فرمایید.
با تشکر.
🌷 *بیشتر بیندیشیم❗*
🌺 *جرج جرداق مسیحی یک تنه ۲۰۰ بار نهج البلاغه را خوانده است.*
👌 *آیا ما شیعه مولا علی علیه السلام، ۲۰۰ نفر از ما، یک بار نهج البلاغه را خوانده ایم⁉️*
🌸🌷🌸🌷🌸🌷🌸🌷
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم
📣 ختم نهج البلاغه و صحیفه سجادیه
📣 مرحله سوم ختم نهج البلاغه و مرحله دوم ختم صحیفه سجادیه
🔷 سهم روز یکصد و چهارم
📣 نهج البلاغه نامه ۲۷ بند ۱ تا ۲
📔 صحیفه سجادیه دعای ۳۲ بند ۱۴ تا ۱۸
🌸 هر روز نهج البلاغه صحیفه سجادیه به همراه صوت و متن و شرح آنها در گروه بارگذاری می شود.
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
🌷هدف گروه، ترویج فرهنگ نهج البلاغه خوانی است.
🌷 بزرگوارانی که عضو جدید گروه شدند می توانند با عضویت در کانال خادمین در ایتا، صوت و متن و شرح حکمت ها و نامه ها و خطبه های نهج البلاغه و صحیفه سجادیه و رساله حقوق امام سجاد علیه السلام را پیگیری نمایند.
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
گروه خادمین(۱) در واتساپ👇👇
https://chat.whatsapp.com/IwAJCISW1CXFkcagaU2wxa
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
گروه خادمین(۲) در واتساپ👇👇
https://chat.whatsapp.com/CV0JxoWxoag3aD4gHaYvga
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
گروه خادمین(۳) در واتساپ👇👇
https://chat.whatsapp.com/BG86RZQPKs86humXPw0XLT
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
گروه خادمین(۴) در واتساپ👇👇
https://chat.whatsapp.com/J0b3DjS6iwt5UrkOrNNe5g
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
گروه خادمین(۵) در واتساپ 👇👇
https://chat.whatsapp.com/JwbgQIvzEeG0I4Fm9uIJmT
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
خادمین امیرالمومنین(ع)(۶)👇
https://chat.whatsapp.com/EwB2NTu5EdF77l2lCbeIVN
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
خادمین امیرالمومنین(ع)(۷)👇
https://chat.whatsapp.com/DVaORLxzZt72LqBBdQMI0H
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
کانال خادمین در ایتا 👇👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin
🌷 نهج البلاغه و صحیفه سجادیه
👇👇👇👇👇👇👇
1_895381728.m4a
3.21M
🌸بسم الله الرحمن الرحیم
📣 مرحله سوم ختم نهج البلاغه
🔸 سهم روز صد و چهارم
✍ نامه ۲۷ از بند ۱ تا ۲
📣 صوت نهج البلاغه
📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم
📣 مرحله سوم ختم نهج البلاغه
🔸 سهم روز صد و چهارم
📜 نامه ۲۷ بند ۱ تا ۲
✍ نامه به فرماندار مصر، محمد بن ابی بكر، زمانی که او را در سال ٣٧ هجری به سوی مصر فرستاد
1⃣ اخلاق اجتماعی
♦️با مردم فروتن باش، نرمخو و مهربان باش، گشاده رو و خندان باش، در نگاههايت، و در نيم نگاه و خيره شدن به مردم به تساوی رفتار كن، تا بزرگان در ستمكاری تو طمع نكنند، و ناتوانها در عدالت تو مايوس نگردند، زيرا خداوند از شما بندگان درباره اعمال كوچك و بزرگ، آشكار و پنهان پرسش می كند، اگر كيفر دهد شما استحقاق بيش از آن را داريد، و اگر ببخشد از بزرگواری اوست.
2⃣اعتدال گرایی زاهدان
♦️آگاه باشيد، ای بندگان خدا، پرهيزكاران از دنيای زودگذر به سلامت گذشتند و آخرت جاودانه را گرفتند، با مردم دنيا در دنياشان شريك گشتند، اما مردم دنيا در آخرت آنها شركت نكردند، پرهيزكاران در بهترين خانه های دنيا سكونت كردند، و بهترين خوراكهای دنيا را خوردند، و همان لذتهایی را چشيدند كه دنياداران چشيده بودند، و از دنيا بهره گرفتند آنگونه كه سركشان و متكبران دنيا بهره مند بودند. سپس از اين جهان با زاد و توشه فراوان، و تجارتی پرسود، به سوی آخرت شتافتند، لذت پارسایی در ترك حرام دنيا را چشيدند، و يقين داشتند در روز قيامت از همسايگان خدايند، جايگاهی كه هر چه درخواست كنند، داده می شود، و هر گونه لذتی در اختيارشان قرار دارد.
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
صحیفه دعای ۳۲ از بند ۱۴ تا ۱۸.m4a
5.68M
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم
📣 مرحله دوم ختم صحیفه سجادیه
🔸سهم روز نود و چهارم
📔 دعای ۳۲ از بند ۱۴ تا ۱۸
📣 صوت صحیفه سجادیه
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم
📣 مرحله دوم ختم صحیفه سجادیه
📔 ادامه دعای ۳۲ از بند ۱۴ تا ۱۸
🤲 دعای اعتراف به گناه بعد از نماز شب
(۱۴) لَا شَفِیعٌ یشْفَعُ لِی إِلَیک، وَ لَا خَفِیرٌ یؤْمِنُنِی عَلَیک، وَ لَا حِصْنٌ یحْجُبُنِی عَنْک، وَ لَا مَلَاذٌ أَلْجَأُ إِلَیهِ مِنْک.
🍀در حالی که کسی نیست تا مرا نزد تو شفاعت کند و پناه دهنده ای نیست که مرا در برابر تو ایمنی دهد، و حصاری وجود ندارد که مرا از تو پنهان دارد و نه پناهگاهی هست که از خشم تو به آن پناه ببرم.
(۱۵) فَهَذَا مَقَامُ الْعَائِذِ بِک، وَ مَحَلُّ الْمُعْتَرِفِ لَک، فَلَا یضِیقَنَّ عَنِّی فَضْلُک، وَ لَا یقْصُرَنَّ دُونِی عَفْوُک، وَ لَا أَکنْ أَخْیبَ عِبَادِک التَّائِبِینَ، وَ لَا أَقْنَطَ وُفُودِک الْآمِلِینَ، وَ اغْفِرْ لِی، إِنَّک خَیرُ الْغَافِرِینَ.
🍀پس این جایگاه کسی است که به تو پناه آورده و در پیشگاهت (به گناهانش) اعتراف نموده است؛ پس فضل خود را از من دریغ مدار و بخششت را از من قطع منما و مبادا که من، ناامید ترین بندگان توبه کننده تو باشم، و مبادا که مأيوس ترین بندگان تو نباشم که با دلی پر امید به درگاه تو روی آوردهاند؛ و مرا بیامرز که تو بهترین آمرزندهای.
(۱۶) اللَّهُمَّ إِنَّک أَمَرْتَنِی فَتَرَکتُ، وَ نَهَیتَنِی فَرَکبْتُ، وَ سَوَّلَ لِی الْخَطَاءَ خَاطِرُ السُّوءِ فَفَرَّطْتُ.
🍀پروردگارا! به من فرمان دادی و من آن را ترک نمودم و تو مرا نهی کردی و من مرتکب شدم و اندیشه بد، گناه را در نظر من آراست، پس تقصیر و کوتاهی کردم.
(۱۷) وَ لَا أَسْتَشْهِدُ عَلَی صِیامِی نَهَاراً، وَ لَا أَسْتَجِیرُ بِتَهَجُّدِی لَیلًا، وَ لَا تُثْنِی عَلَی بِإِحْیائِهَا سُنَّةٌ حَاشَا فُرُوضِک الَّتِی مَنْ ضَیعَهَا هَلَک.
🍀پروردگارا! من برای روزه گرفتنم ، هیچ روزی را شاهد نمی گیرم و از شب نمی خواهم که برای شب زنده داریم مرا پناه دهد؛ و هیچ سنت و مستحبی، مرا به زنده داری آن (شب) تحسین نمیکند، مگر واجبات تو که هر کس آنها را ترک کند، هلاک می شود.
(۱۸) وَ لَسْتُ أَتَوَسَّلُ إِلَیک بِفَضْلِ نَافِلَةٍ مَعَ کثِیرِ مَا أَغْفَلْتُ مِنْ وَظَائِفِ فُرُوضِک، وَ تَعَدَّیتُ عَنْ مَقَامَاتِ حُدُودِک إِلَی حُرُمَاتٍ انْتَهَکتُهَا، وَ کبَائِرِ ذُنُوبٍ اجْتَرَحْتُهَا، کانَتْ عَافِیتُک لِی مِنْ فَضَائِحِهَا سِتْراً.
🍀پروردگارا! هرگز به خاطر انجام عمل مستحبی به تو متوسل نمی شوم، در حالی که در بسیاری از وظایف واجبت غفلت کردهام و از حدود احکام تو تجاوز کرده و پردههای حرمت را دریدهام و گناهان بزرگی انجام دادهام؛ و گناهانی که تنها عافیت تو مرا از رسوایی هایش پوشانده است.
🎋🍁🍂🌴🍂🍁🎋
┄┅✿❀✨ *﷽*✨❀✿┅┄
🌴 *شرح نامه ۲۷ نهج البلاغه* ( شرح آیت الله مکارم شیرازی) 🌴
🟥 *بند اول : حسن خلق و عدالت کارگزاران*
✉️ از نامه هاى على(عليه السلام) است که به محمد بن ابى بکر رضى الله عنه هنگامى که او را به فرماندارى مصر منصوب کرد، نگاشت.
📝 *نامه در یک نگاه:*
🔰 در کتاب الغارات آمده است که امام(علیه السلام) هنگامى که این نامه را براى محمد بن ابى بکر(رحمه الله) نوشت او پیوسته در آن نگاه مى کرد و از دستورات و آدابش بهره مى گرفت.
🔳📜 بعد از مدتى که عمرو بن عاص در مصر بر او غلبه کرد و او را کشت، تمام نامه هاى او را جمع آورى کرد و به سوى معاویه فرستاد.
🔲📜 معاویه در این عهدنامه نگاه مى کرد و در شگفتى فرو مى رفت. ولید بن عقبه که نزد معاویه بود و شگفتى معاویه را از مطالعه این عهدنامه دید به او گفت:
🔘 *دستور بده این نامه ها را بسوزانند! معاویه گفت: چقدر اشتباه مى کنى.*
◾ ولید گفت: آیا صحیح این است که مردم بدانند احادیث ابو تراب (على بن ابى طالب) نزد توست و از آن درس مى آموزى؟
⚫ *معاویه گفت: واى بر تو به من مى گویى علم و دانشى مثل این را بسوزانم؟* ⚠️
🔲 به خدا سوگند مطالب علمى جامع تر و استوارتر از این تاکنون نشنیدم. ولید گفت: اگر این گونه علم و داورى او را مى ستایى پس چرا با او پیکار مى کنى؟⚠️
🔲 گفت: اگر نبود که ابوتراب عثمان را به قتل رساند سپس مى خواست بر ما حکومت کند، ما از او درس فرا مى گرفتیم.
↩️ سپس کمى مکث کرد و نگاه به کسانى که اطراف او نشسته بودند نمود و گفت:
⚫ ما نمى گوییم اینها از نامه هاى على بن ابى طالب و از سخنان اوست.
↩️ بلکه مى گوییم:
◼️از نامه هاى ابوبکر است و نزد فرزندش محمد بوده و ما آنها را مطالعه مى کنیم و از آن بهره مى گیریم.⚠️
🟢📜 این نامه ها همچنان در خزاین بنى امیّه وجود داشت تا زمانى که عمر بن عبدالعزیز به حکومت رسید و *او آشکارا بیان کرد که اینها از احادیث على بن ابى طالب است.* ⚠️
🔰 الغارات سپس مى افزاید:
↩️ هنگامى که خبر شهادت محمد بن ابى بکر و افتادن این نامه (مانند سایر نامه هاى او) به دست معاویه به آن حضرت رسید، سخت متأثر و ناراحت شد (که چرا چنین گوهر گرانبهایى به دست نااهل افتاده است).◾
📜 *به هر حال این عهدنامه مطابق آنچه مرحوم سیّد رضى آورده، شامل چند بخش است:*
📜 *نخست امام(علیه السلام) دستوراتى* درباره طرز برخورد با مردم و رعایت تواضع و عدالت و نشان دادن قدرت در برابر زورمندان و محبّت در برابر ضعیفان مى دهد.
📜 *در بخش دوم در یک بحث کلى و جامع،* یکى از صفات متقیان را در طرز برخورد آنها با دنیا و مواهب مادى در عباراتى جامع، گویا و پرمعنا شرح مى دهد که چگونه آنها توانسته اند از نعمت هاى الهى در دنیا بهره مند شوند بى آنکه گرفتار دنیاپرستى گردند.
📜 *امام(علیه السلام) در بخش سوم،* اشاره اى به پایان زندگى و مرگ مى کند و تعبیراتى دارد که دقت در آن هر انسانى را از خواب غفلت بیدار مى سازد.
📜 *امام(علیه السلام) در بخش چهارم،* متوجه محمد بن ابى بکر شده و اهمّیّت مأموریتى را که به او واگذار کرده (حکومت مصر) به او گوشزد مى کند و دستوراتى در این زمینه به او مى دهد.
📜 *در بخش پنجم و آخرین بخش،* باز امام(علیه السلام) از یک تحلیل کلى درباره تفاوت هاى پیشوایان هدایت و پیشوایان ضلالت سخن مى گوید و به خطرات منافقان در جامعه اسلامى اشاره مى فرماید.
↩️ با توجّه به اینکه عهدنامه بسیار گسترده تر از آن است که مرحوم سیّد رضى آورده، بخش هاى مهم و متعدّد دیگرى نیز در این عهدنامه که همه آن در کتاب الغارات و تمام نهج البلاغه و مانند آن آمده است، دیده مى شود.
┄┅✿❀🌸 *یا مولا علی*🌸❀✿┅┄
📲 *جهت عضویت* 👇
خادمین امیرالمومنین(ع)(۶)👇
https://chat.whatsapp.com/EwB2NTu5EdF77l2lCbeIVN
🍃🍃🍃🍃
خادمین امیرالمومنین(ع) در ایتا 👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin
🌴 *در ادامه👈 شرح نامه ۲۷ نهج البلاغه* ( شرح آیت الله مکارم شیرازی)🌴
🟩 *بند دوم : اعتدال گرایی زاهدان*
⚠️ *ساده زيست ها هم دنيا را دارند و هم آخرت را:*
💐📜💐 امام(عليه السلام) در اين بخش از نامه خود بحث جامعى درباره صفات پرهيزکاران و افتخارات و امتيازات آنها دارد تا درسى براى محمد بن ابى بکر و ساير مردم مصر باشد.
📜 *نخست مى فرمايد: «* بدانيد اى بندگان خدا که پرهيزکاران هم از دنياى زودگذر بهره گرفتند و هم از سراى آخرت، و...
🌸 *زندگى ساده آنها لذت بخش تر از زندگى پر زرق و برق جباران است.*
🌸 پرهيزکاران زهد پيشه، مانند اهل دنيا سفره هاى رنگين و کاخ هاى زيبا و لباس هاى زربفت براى خود تهيّه نمى بينند،
🌸 آنها از زندگى ساده خود به همان اندازه لذت مى برند که متنعمان، لذت مى برند;
↩️ *زيرا از يک سو* به اندازه نياز تهيه مى کنند و انسان نيازمند هنگامى که به مقصود خود برسد بسيار لذت مى برد همچون انسان گرسنه اى که به غذاى ساده اى دست يابد.
↩️ *و از سوى ديگر* چون مى دانند حلال است و رضاى خدا در آن است و عقاب اخروى ندارد، با روحى آرام و فکرى راحت و قلبى مطمئن از اين مواهب ساده بهره مى گيرند.
🌿 بسيارند کسانى که در خانه اى ساده و کوچک با وسايلى محدود و غذا و لباسى کم ارزش زندگى مى کنند;🌿
💐 ولى بر اثر روحيات عالى، از زندگى خود کاملا راضى هستند و آرامش بى نظيرى احساس مى کنند و خود را بسيار خوشبخت مى بينند. 💐
🔳 در حالى که اکثر ثروتمندان که در کاخ هاى مجلل و با بهترين وسايل زندگى و سفره هاى بسيار رنگين روزگار مى گذرانند، گرفتار پريشانى خاطر، اضطراب و گاه افسردگى و بيمارى روانى هستند.🔳
💐 اضافه بر اينها، پرهيزکاران چون زندگى کاملا ساده اى دارند به هنگام ترک دنيا حسرتى بر دل آنها نمى ماند;💐
🔳 ولى جباران متکبّر و مترَف با آن زندگى زيبا و پرزرق و برق به هنگام جدايى از دنيا بالاترين حسرت را دارند به خصوص اينکه اگر اعتقادى به آخرت داشته باشند مى دانند وزر و وبال اين همه ثروت ها به گردن آنها خواهد بود.🔳
💎🍃 آن گاه امام(عليه السلام) در ادامه اين سخن مى فرمايد:
📜« *سپس آنها (پرهيزکاران) از اين جهان با زاد و توشه کافى و تجارتى پرسود، به سوى سفر آخرت رفتند. و...*
🥀🍃 برگرفته از آیات ⬇️⬇️
🥀 براى آنها در بهشت ميوه بسيار لذّت بخشى است، و هر چه بخواهند در اختيارشان خواهد بود»
📗 سوره مبارکه يس، آيه 57 و سوره مبارکه فصلت، آيه 31
┄┅✿❀🌸 *یا مولا علی*🌸❀✿┅┄
📲 *جهت عضویت* 👇
خادمین امیرالمومنین(ع)(۶)👇
https://chat.whatsapp.com/EwB2NTu5EdF77l2lCbeIVN
🍃🍃🍃🍃
خادمین امیرالمومنین(ع) در ایتا 👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin
🌴 *در ادامه 👈 شرح نامه ۲۷ نهج البلاغه* ( شرح آیت الله مکارم شیرازی) 🌴
🟥 *ادامه 👈 بند اول : حسن خلق و عدالت کارگزاران* ( اخلاق اجتماعی)
✉️ از نامه هاى على(عليه السلام) است که به محمد بن ابى بکر رضى الله عنه هنگامى که او را به فرماندارى مصر منصوب کرد، نگاشت.
💐 *برخورد خوب با همه:*
💐📜💐 نخستين بخش اين نامه ناظر به يک سلسله از دستورات اخلاقى است که محمد بن ابى بکر مأمور مى شود آنها را در برابر مردم انجام دهد.
*و در واقع بايد همه مسلمانان در برابر يکديگر چنين باشند،*
🌾🌿🌾🌿🌾
📝 *و آن چهار دستور است:*
1️⃣ *نخست رعايت محبّت درباره همه مردم است;*
اين تعبير برگرفته از قرآن مجيد است.
💐 « و پر و بال (عطوفت) خود را براى مؤمنانى که از تو پيروى مى کنند فرود آر»
📗سوره مبارکه شعراء آیه ۲۱۵
↩️ که تعبيرى کنايى است که آنها را در زير بال و پر خود مى گيرد که هم اظهار محبّت نسبت به آنهاست و هم حمايت.
🌿🌾🌿🌾🌿
2️⃣ *در دومين دستور مى فرمايد:*
💐 « *و در برابر همه متواضع باش»;*
اين تعبير نيز برگرفته از قرآن مجيد است،
💐« به سبب رحمت الهى، در برابر مؤمنان نرم و مهربان شدى».
📗سوره مبارکه آل عمران آیه ۱۵۹
🌿🌾🌿🌾🌿
3️⃣ *در سومين دستور مى فرمايد:*
💐 « *چهره خويش را براى آنها گشاده دار»*
مبادا با قيافه عبوس و تندخويى با کسى برخورد کنى که اين کار باعث پراکندگى مردم از اطراف توست،
🟢 همان گونه که قرآن به پیامبر می گوید :
💐 « و اگر خشن و سنگدل بودى، از اطراف تو، پراکنده مى شدند»
📗سوره مبارکه آل عمران آیه ۱۵۹
🌿🌾🌿🌾🌿
4️⃣ *چهارمين دستور ناظر به عدالت در همه زمينه ها حتى در جزئيات است;*
↩️ 💐 اشاره به اينکه اگر فردى ثروتمند و زورمند با فردى ضعيف و مستمند در برابر تو جهت داورى يا غير آن حضور مى يابند آنقدر عدالت را در ميان آنها رعايت کن که اگر چند ثانيه به اين نگاه مى کنى به همان اندازه به ديگرى نگاه کن نه اينکه تمام توجّه خود را به آن فرد ثروتمند اختصاص دهى و فقير و ضعيف را ناديده بگيرى. ⚠️
🟢 هرگاه حتى در اين جزئيات رعايت عدالت کنى، هرگز در امور مهم تر انتظار تبعيض و ظلم و جور و طرفدارى از گروه خاصى، از تو نخواهند داشت.
↩️🟢 اين همان دستورى است که در برنامه هاى قضايى اسلام در مورد عدالت قاضى وارد شده که بايد آن دو نفر که براى دادخواهى نزد قاضى حاضر مى شوند کاملا به صورت يکسان با آنها رفتار شود.
⚠️↩️ اگر بخواهند بنشينند، هر دو بنشينند و اگر بناست بايستند، هر دو بايستند، اگر قاضى به يکى سلام کند و تحيّت مى گويد به ديگرى نيز سلام و تحيّت کند.
⚠️ اگر لحظاتى به يکى نگاه مى کند به همان اندازه به ديگرى نگاه کند.
👈 اصرار اسلام به رعايت اين گونه دستورات براى پيشگيرى از ظلم و ستم هاى فراتر است و ما تصور نمى کنيم در هيچ يک از قوانين قضايى و حکومتى دنيا يک چنين دقت هايى در مورد رعايت اصل عدالت شده باشد.⚠️
💐 سپس امام(عليه السلام) در ادامه اين سخن دليلى براى اين دستور بيان کرده، مى فرمايد:
💐📜💐 «زيرا خداوند از شما بندگان در مورد اعمال کوچک و بزرگ و آشکار و پنهان، بازخواست خواهد کرد، اگر کيفرتان کند شما استحقاق بيشتر از آن را داريد و اگر عفوتان نمايد او کريم تر است»;
┄┅✿❀🌸 *یا مولا علی*🌸❀✿┅┄
📲 *جهت عضویت* 👇
خادمین امیرالمومنین(ع)(۶)👇
https://chat.whatsapp.com/EwB2NTu5EdF77l2lCbeIVN
🍃🍃🍃🍃
خادمین امیرالمومنین(ع) در ایتا 👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin
❇️ *در ادامه ی شرح دعای 32 صحیفه سجادیه* ⬇️
❇️ *این گونه از گناه خارج شویم*
💥امام صادق (علیه السّلام)
می فرماید:⬇️
✴️ *در نیایش، نخست ستایش کردن حق تعالی است، بعد از آن، ثنای بر او، سپس اقرار به گناه، بعد از آن، خواستن حاجت.*
✴️ *به خدا سوگند! که بیرون نمی آید بنده از گناه مگر به اعتراف کردن به گناهان.*
✴️ابن فهد در عدّة الداعی می گوید:⬇️
*در اقرار به گناه پنج فایده است:* 🔻
💎1. *بریدن از خلق و پیوستن به حق تعالی؛*
💎2. *دل شکستگی؛*
💎3. *حصول رقّت قلب - که نشانه اخلاص است- و به اخلاص، دعا مستجاب می گردد؛*
💎4. *بسا که موجب گریه می شود و آن سیّد آداب دُعاست؛*
💎5. *موافقت و اطاعت امر*
🌴امام صادق علیه السّلام که فرمود:
🌴 *در نیایش اول ستایش است و بعد ثنا، سپس اقرار به گناه.*
🌸🍃🌸🍃🌸🍃
📲 *جهت عضویت* 👇
خادمین امیرالمومنین(ع)(۶)👇
https://chat.whatsapp.com/EwB2NTu5EdF77l2lCbeIVN
🍃🍃🍃🍃
خادمین امیرالمومنین(ع) در ایتا 👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin
❇️ *در ادامه ی شرح دعای 32 صحیفه سجادیه* ⬇️
❇️ *فواید اعتراف به گناه*
💥از امام صادق(علیه السلام) نقل شده که:🔻
✴️وقتی حضرت آدم(علیه السلام) بر اثر ترک اولی، از بهشت رانده شد، به سرزمین مکه آمد و به انجام مراسم حج در منا و عرفات و مشعر و مکه پرداخت و پس از طواف کعبه به ملتزم (مکان مشخصی است در پشت کعبه که گنهکاران صورت یا سینه خود را به آن میچسبانند و ملازم آنجا میشوند و دعا میکنند) رفت، جبرئیل بر او نازل شد و به او گفت: به گناهان خود در این مکان اقرار کن، آدم در آنجا ایستاد
🔹و عرض کرد:
💥«پروردگارا! برای هر عمل کنندهای پاداشی است. من هم عمل کردم (و توبه نمودم و اطاعت از فرمانت کردم) پاداشم چیست؟
✴️خداوند به او وحی کرد:
💎«ای آدم هر کس از ذریه و فرزندان تو به این مکان بیایند و اقرار به گناه خود کنند، گناهانشان را میآمرزم.»
📚(بحارالانوار، ج۱۱، ص.179)
🌸🍃🌸🍃🌸🍃
📲 *جهت عضویت* 👇
خادمین امیرالمومنین(ع)(۶)👇
https://chat.whatsapp.com/EwB2NTu5EdF77l2lCbeIVN
🍃🍃🍃🍃
خادمین امیرالمومنین(ع) در ایتا 👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin
اگر از بيرون ميآمد و ميديد صحبتمان گل انداخته، فوري وارد موضوع ميشد و تا ميديد بوي غيبت دارد، جمعمان را به هم ميزد و نميگذاشت ادامه بدهيم.
شهید محمّدباقر اسدينژاد
منبع فرهنگنامه شهدای سمنان، ج1، ص421
ترتیل صفحه 271 قرآن کریم/ کسانی که قابل هدایت نیستند+فیلم، متن و مفاهیم
پیامبر اعظم (ص) میفرمایند: «نَوِّروا بُیوتَکُم بِتِلاوَةِ القُرآنِ» خانههای خود را با تلاوت قرآن نورانی کنید.
هدایت شده از دکتر محمد لطفی زاده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حدیث خوانی _ ۴۰ / با گفتن یک جمله بریم بهشت؟!
🔴 منبر اینترنتی
🔵 دکتر محمد لطفیزاده
📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜
حکمت ۱۲۷
♦️نکوهش از سستی در عمل♦️
آن كس كه در عمل كوتاهی كند، دچار اندوه گردد و آن را كه از مال و جانش بهره ای در راه خدا نباشد، خدا را به او نيازی نيست.
✨✨✨
حکمت ۱۲۸
♦️تاثیر عوامل زیست محیطی در سلامت♦️
در آغاز سرما خود را بپوشانيد، و در پايانش آن را دريابيد، زيرا با بدن ها همان می كند كه با برگ درختان خواهد كرد: آغازش می سوزاند، و پايانش می روياند.
✨✨✨
حکمت ۱۲۹
♦️شناخت عظمت پروردگار♦️
بزرگی پروردگار نزد تو، پديده ها را در چشمت كوچك می نماياند.
📖ختم نهج البلاغه امیرالمومنین علیه السلام
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
سلام امام زمان
📖 السَّلاَمُ عَلَى الْحَقِّ الْجَدِيدِ...
🌿سلام بر آن حقیقتی که با ظهورش هرچه باطل است رنگ خواهد باخت و زمین و زمان را حیاتی نو خواهد بخشید.
📚 مفاتیح الجنان، زیارت امام زمان سلام الله علیه به نقل از سید بن طاووس.
#اللهمعجللولیکالفرج
💢جنگ پابرهنگان
جنگ ما، جنگ مکتب ماست علیه تمامی ظلم و جور؛ جنگ ما جنگ اسلام است علیه تمامی نابرابریهای دنیای سرمایه داری و کمونیزم؛ جنگ ما جنگ پابرهنگی علیه خوشگذرانیهای مرفهین و حاکمان بیدرد کشورهای اسلامی است. 13 تیر 1367
انما هی الحرب الذی یخوضها دیننا ضد الظلم والجور، حربنا حرب الإسلام ضد ظلم وغطرسه العالمین الراسمالی والشیوعی .. حربنا حرب الحفاه ضد المرفهین وحکّام الدول الإسلامیه الذین لا یعرفون معنیً للالم. ۱۹ ذی القعده ۱۴۰۰
امام صادق علیه السّلام فرمودند:
مَنْ صَلَّى الْفَجْرَ وَ مَكَثَ حَتّى تَطْلُعَ الشَّمْسُ كانَ أنْجَحُ فى طَلَبِ الرِّزْقِ مِنَ الضَّرْبِ فى الْأرْضِ شَهْراً؛
كسى كه نماز صبح را بخواند و تا طلوع آفتاب منتظر شود اين شخص براى كسب روزى موفّق تر است از كسى كه يك ماه در روى زمين براى تجارت و كسب روزى سفر كند.
[ مكارم الاخلاق: 304]
🔰 #سیره_شهدا | #بیت_المال
🔻 زخمی شده بود. پایش را گچ گرفته بودند و توی بیمارستان مریوان بستری بود. بچهها لباسهایش را شسته بودند. خبردار که شد، بلند شد برود لباسهای آنها را بشوید،
گفتم « برادراحمد پاتون رو تازه گچ گرفتن. اگه گچ خیس بشه، پاتون عفونت میکنه.» گفت «هیچی نمیشه.» رفت توی حمام و لباس همهی بچهها را شست. نصف روز طول کشید. گفتم الان تمام گچ نم برداشته و باید عوضش کرد اما یک قطره آب هم روی گچ نریخته بود. میگفت «مال بیتالمال بود، مواظب بودم خیس نشه.»احمد متوسلیان
دیده بود که در محله آنها مسجد وجود ندارد، زمینی خرید و مسجد المهدی را ساخت.
عاشق امام عصر عج الله بود. بارها خدمت امام رسیده و مطالبی از ایشان نقل می کرد.
شب عملیات به چند نفر دیگر مژده شهادت داد. همگی همراه با شیرعلی به شهادت رسیدند. اما...
♦️میگفت: «شرمندهام که با سر وارد محشر شوم و اربابم بی سر وارد شود» 🌸🍃
🕊بعد شهادت وصیت نامهاش رو آوردند
نوشته بود: قبرم رو توی کتابخونه مسجد المهدی کنده ام.
سراغ قبر که رفتند، دیدند برای هیکلش کوچیکه، وقتی جنازهش اومد، قبر اندازه اندازه بود!
اندازه تن بیسرش.
📚برگرفته از کتاب وصال. اثر گروه شهید هادی
#شهید_شیرعلی_سلطانی
#مـــامــلت_شـــهادتــیـم🕊🥀#اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج✨