🌷 *بیشتر بیندیشیم❗*
🌺 *جرج جرداق مسیحی یک تنه ۲۰۰ بار نهج البلاغه را خوانده است.*
👌 *آیا ما شیعه مولا علی علیه السلام، ۲۰۰ نفر از ما، یک بار نهج البلاغه را خوانده ایم⁉️*
1_968560861.m4a
5.89M
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم
📣 مرحله سوم ختم نهج البلاغه
🔸 سهم روز صد و چهل و هفتم
✍ خطبه ۱۹۸ از بند ۳ تا ۴
📣 صوت نهج البلاغه
📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣
📣 مرحله سوم ختم نهج البلاغه
🔸 سهم روز صد و چهل و هفتم
📔 خطبه ۱۹۸ از بند ۳ تا ۴
📣 سفارش به تقوا
3⃣ ويژگيهای اسلام
♦️همانا اين اسلام، دين خداوندی است كه آن را برای خود برگزيد، و با ديده عنايت پروراند، و بهترين آفريدگان خود را مخصوص ابلاغ آن قرار داد، پايه های اسلام را بر محبت خويش استوار كرد، و اديان و مذاهب گذشته را با عزت آن، خوار نمود، و با سربلند كردن آن ديگر ملت ها را بی مقدار كرد، و با محترم داشتن آن دشمنان را خوار گردانيد، و با ياری كردن آن دشمنان سرسخت را شكست داد، و با نيرومند ساختن آن اركان گمراهی را درهم كوبيد، و تشنگان را از چشمه زلال آن سيراب كرد، و آبگيره های اسلام را پرآب نمود. خداوند اسلام را بگونه ای استحكام بخشيد كه پيوندهايش نگسلد، و حلقه هايش از هم جدا نشود، و ستونهايش خراب نگردد، در پايه هايش زوال راه نيايد، درخت وجودش از ريشه كنده نشود، زمانش پايان نگيرد، قوانينش كهنگی نپذيرد، شاخه هايش قطع نگردد، راههايش تنگ و خراب نشود، و پيمودن راهش دشوار نباشد، تيرگی در روشنایی آن داخل نشود، و راه راست آن كجی نيابد، ستونهايش خم نشود،و گذرگاهش بدون دشواری قابل پيمودن باشد، در چراغ اسلام خاموشی، و در شيرينی آن تلخی راه نيابد. اسلام ستونهای استواری است كه خداوند آن را در دل حق برقرار كرد،اساس و پايه آن را ثابت فرمود، اسلام چشمه ساری است كه آب آن در فوران، چراغی است كه شعله های آن فروزان، و نشانه هميشه استواری است كه روندگان راه حق با آن هدايت شوند، پرچمی است كه برای راهنمایی پويندگان راه خدا نصب گرديده، و آبشخور ی است كه واردشوندگان آن سيراب می شوند. خداوند نهايت خشنودی خود را در اسلام قرار داده، و بزرگ ترين ستونهای دينش، و بلندترين قله اطاعت او در اسلام جای گرفته است. اسلام در پيشگاه خداوند، دارای ستونهایی مطمئن، بنایی بلند، راهنمایی هميشه روشن، شعله ای روشنی بخش، برهانی نيرومند، و نشانه ای بلندپايه است، كه درافتادن با آن ممكن نيست، پس اسلام را بزرگ بشماريد، از آن پيروی كنيد، حق آن را ادا نماييد، و در جايگاه شايسته خويش قرار دهيد.
4⃣ بعثت پيامبر (صل الله علیه و آله وسلم) و سختی های جاهليت:
♦️سپس خداوند سبحان حضرت محمد (صلی الله علیه و آله وسلم) را هنگامی مبعوث فرمود كه دنيا به پايان خود رسیده ، نشانه های آخرت نزديك و رونق آن به تاريكی گراييده ، و اهل خود را بپا داشته، جای آن ناهموار، آماده نيستی و نابودی ، زمانش در شرف پايان، و نشانه های نابودی آن نزديك، موجودات در آستانه مرگ، حلقه زندگی آن شكسته، و اسباب حيات درهم ريخته، پرچمهای دنيا پوسيده، و پرده هايش دريده. و عمرها به كوتاهی رسيده بود، در اين هنگام خداوند پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) را ابلاغ كننده رسالت، افتخارآفرين امت، چونان باران بهاری برای تشنگان حقيقت آن روزگاران، مايه سربلندی مسلمانان، و عزت و شرافت يارانش قرار داد.
┄┄┅┅✿❀🍃🌼🍃❀✿┅┅┄┄
دعای ۴۵ از بند ۴۶ و ۴۷.m4a
5.05M
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم
📣 مرحله دوم ختم صحیفه سجادیه
🔸سهم روز صد و سی و هفتم
📔 دعای ۴۵ از بند ۴۶ تا ۴۷
📣 صوت صحیفه سجادیه
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم
📣 مرحله دوم ختم صحیفه سجادیه
🔸 سهم روز صد و سی و هفتم
📔 ادامه دعای ۴۵ از بند ۴۶ تا ۴۷
🤲 دعای وداع ماه مبارک رمضان
(۴۶) وَ أَوْجِبْ لَنَا عُذْرَكَ عَلَى مَا قَصَّرْنَا فِيهِ مِنْ حَقِّكَ، وَ ابْلُغْ بِأَعْمَارِنَا مَا بَيْنَ أَيْدِينَا مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ الْمُقْبِلِ، فَإِذَا بَلَّغْتَنَاهُ فَأَعِنِّا عَلَى تَنَاوُلِ مَا أَنْتَ أَهْلُهُ مِنَ الْعِبَادَةِ، وَ أَدِّنَا إِلَى الْقِيَامِ بِمَا يَسْتَحِقُّهُ مِنَ الطَّاعَةِ، وَ أَجْرِ لَنَا مِنْ صَالِحِ الْعَمَلِ مَا يَكُونُ دَرَكاً لِحَقِّكَ فِي الشَّهْرَيْنِ مِنْ شُهُورِ الدَّهْرِ.
🍀 پروردگارا! عذر ما را در کوتاهی نسبت به حقّت پذیرا باش، و عمر ما را به رمضان آینده برسان، و چون ما را به ماه رمضان آینده رساندی، ما را بر انجام عبادتی که سزاوار توست، یاری کن و ما را به منزلتی برسان که سزاوار اطاعت توست، و انجام عمل شایستهای را که موجب ادای حق تو در این دو رمضان از ماههای روزگار باشد، به دست ما قرار بده.
(۴۷) اللَّهُمَّ وَ مَا أَلْمَمْنَا بِهِ فِي شَهْرِنَا هَذَا مِنْ لَمَمٍ أَوْ إِثْمٍ، أَوْ وَاقَعْنَا فِيهِ مِنْ ذَنْبٍ، وَ اكْتَسَبْنَا فِيهِ مِنْ خَطِيئَةٍ عَلَى تَعَمُّدٍ مِنَّا، أَوْ عَلَى نِسْيَانٍ ظَلَمْنَا فِيهِ أَنْفُسَنَا، أَوِ انْتَهَكْنَا بِهِ حُرْمَةً مِنْ غَيْرِنَا، فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ اسْتُرْنَا بِسِتْرِكَ، وَ اعْفُ عَنَّا بِعَفْوِكَ، وَ لَا تَنْصِبْنَا فِيهِ لِأَعْيُنِ الشَّامِتِينَ، وَ لَا تَبْسُطْ عَلَيْنَا فِيهِ أَلْسُنَ الطَّاعِنِينَ، وَ اسْتَعْمِلْنَا بِمَا يَكُونُ حِطَّةً وَ كَفَّارَةً لِمَا أَنْكَرْتَ مِنَّا فِيهِ بِرَأْفَتِكَ الَّتِي لَا تَنْفَدُ، وَ فَضْلِكَ الَّذِي لَا يَنْقُصُ.
🌸 پروردگارا! در این ماه هرگز گناه کوچک و بزرگی را که مرتکب شده، و یا به معصیتی آلوده شده ایم، و یا خطایی را از روی عمد انجام داده و یا از روی فراموشی به خود ظلم نموده ایم، یا آبروی کسی را ریخته ایم، پس بر محمد و خاندانش درود بفرست، و گناه ما را با پرده پوشی خود بپوشان، و با بخشش خود ما را عفو کن، و ما را در مقابل چشم سرزنش کنندگان قرار مده، و زبان طعنه زنندگان را نسبت به ما مگشا، و با مهربانی بی پایان و لطف کاستی ناپذیرت، ما را به کاری مشغول کن که باعث ریختن گناهان و پوشاندن چیزهایی شود که در ماه رمضان بر ما نمی پسندی.
🎋🌿🍃🌴🍃🌿🎋
❇️ *در ادامه 👈 شرح خطبه ۱۹۸ نهج البلاغه (آیت الله مکارم)*
✴️ *ارزش والاى اسلام*
💠امام(علیه السلام) در این قسمت از خطبه، به بیان *اهمیّت اسلام و عظمت این آیین مقدس* مى پردازد و در واقع با این بخش آنچه را که درباره اطاعت و تقوا در بخش گذشته آمده بود، تکمیل مى کند، زیرا *اطاعت و تقوا به پیروى آیین اسلام حاصل مى شود.*
✅ در قسمت نخست این بخش، *یازده صفت از اوصاف عظمت اسلام* را بیان کرده، مى فرماید:⬇️
🔸« *سپس (آگاه باشید) این اسلام آیینى است که خداوند آن را براى خود برگزیده و با عنایت خاص خویش آماده ساخته (و به آن فوق العاده اهمیّت داده است)*
✅در این پنج وصف نخستین، در حقیقت ارکان اصلى این دین مقدس تبیین شده که تشریع آن به دست خداست و با نهایت دقت صورت گرفته، و ابلاغ کننده آن بهترین خلق خدا پیامبر اسلام است و پایه هاى اصلى آن بر اساس محبّت خدا قرار گرفته است.
✳️جمله (اصْطَفَاهُ لِنَفْسِهِ) اشاره به این است که *راه رسیدن به قرب خداوند، تنها آیین اسلام است:*
‼️ « هر کس غیر دین اسلام را بپذیرد از او پذیرفته نیست».
🔸جمله «وَ اصْطَنَعَهُ عَلَى عَیْنِهِ» در مورد امورى گفته مى شود که شخص به هنگام انجام گرفتن آن حاضر و ناظر باشد و به عبارت دیگر در برابر چشمان او انجام گیرد.
✅و در مورد خداوند، کنایه از نهایت عنایت و مراقبت الهى نسبت به آن است. قرآن مجید درباره حضرت موسى(علیه السلام) مى فرماید:
« تو باید در حضور من و تحت مراقبت من پرورش یابى».
✅جمله «أَقَامَ دَعَائِمَهُ عَلَى مَحَبَّتِهِ» (با توجّه به اینکه ضمیر محبته به خدا باز مى گردد اشاره به این است که اساس اسلام را محبّت تشکیل مى دهد و این یکى از افتخارات ماست که آیینمان بر پایه محبت است و لذا در روایت آمده است:
✅ « آیا دین چیزى غیر از محبّت است؟ خداوند عز و جل مى گوید:
بگو (اى پیامبر(صلى الله علیه وآله)) اگر خدا را دوست مى دارید از من پیروى کنید تا خداوند شما را دوست بدارد».
✳️به این ترتیب *پایه دین محبّت بندگان نسبت به خدا از یک سو و محبّت خدا به بندگان از سوى دیگر است.*
📙در ادامه این سخن شش وصف دیگر را بیان کرده، مى گوید:
جمله هاى «أَذَلَّ الاَْدْیَانَ بِعِزَّتِهِ، وَ وَضَعَ الْمِلَلَ بِرَفْعِهِ...» با توجه به اینکه ضمیر در آنها به اسلام بر مى گردد) اشاره به همان چیزى است که در قرآن مجید آمده است:
« او کسى است که رسول خدا را با هدایت و دین حق فرستاد تا او را بر همه ادیان غالب سازد، هر چند مشرکان کراهت داشته باشند».
📙در آیه قبل از آن مى خوانیم: «(یُرِیدُونَ لِیُطْفِئُوا نُورَ اللهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَاللهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ کَرِهَ الْکَافِرُونَ); آنها مى خواهند نور خدا را با دهان خود خاموش کنند; ولى خدا نور خود را کامل مى کند، هر چند کافران خوش نداشته باشند»
✅پیروزى اسلام بر ادیان دیگر در دو جبهه بود; یکى جبهه ظاهرى از نظر سیاسى و نظامى و دیگر جبهه باطنى از نظر منطق و استدلال و برهان، زیرا قرآن مجید قوى ترین دلایل را براى اثبات معارف دینى اقامه کرده که هر فرد منصفى را وادار به پذیرش مى کند و همان گونه که مولا در جمله هاى بالا فرمود، تشنگان را از چشمه هاى جوشان خود سیراب و آبگاه هاى علم و معرفت را با دلایل خویش پر مى سازد.
🌴💎🌴💎🌴💎
📲 *جهت عضویت* 👇
خادمین امیرالمومنین(ع)(۴)👇
https://chat.whatsapp.com/J0b3DjS6iwt5UrkOrNNe5g
🍃🍃🍃🍃
خادمین امیرالمومنین(ع) در ایتا 👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin
❇️ *در ادامه👈 شرح خطبه ۱۹۸ نهج البلاغه (آیت الله مکارم)*
✴️ *جایگاه دین اسلام*
💎سپس امام(علیه السلام) در ادامه این سخن به بیان امتیازات مهم دیگرى از امتیازات اسلام مى پردازد و نخست جاودانگى این آیین مقدّس را بیان مى دارد و با هشت جمله پرمعنا این جاودانگى را به زیباترین وجهى ترسیم مى کند.
✅این همان چیزى است که قرآن مجید درباره پیامبر فرموده :
«(مَّا کَانَ مُحَمَّدٌ أَبَآ أَحَد مِّنْ رِّجَالِکُمْ وَلکِنْ رَّسُولَ اللهِ وَخَاتَمَ النَّبِیِّینَ..); محمّد پدر هیچ یک از مردان شما نبوده و نیست; ولى رسول خدا و آخرین پیامبران است...».
✅اصول و ارکان اسلام چنان از سوى خداوند تنظیم شده که با گذشت زمان متزلزل نمى شود و نیازهاى هر زمان و هر مکان در احکام ثابت و متغیّرش (باتغییر موضوعات) پیش بینى شده و همین جامعیّت آن را جاودانه ساخته است.
💎سپس امام بعد از جاودانگى اسلام به بیان اوصاف دیگرى از قبیل سهل و آسان بودن و صاف و مستقیم و روشن بودن قوانین اسلام مى پردازد.
💠جمله اوّل (وَ لاَ ضَنْکَ لِطُرُقِهِ) اشاره به همان چیزى است که در روایت نبوى آمده است: «بُعِثْتُ بِالْحَنَفیّةِ السَّهْلَةِ السَّمْحَةِ; من به شریعت سهل و آسمان مبعوث شده ام».
شریعتى که پیمودن آن براى سالکان الى الله سختى ندارد و قوانینش سهل و آسان است.
از آنجا که گاهى افراط در سهولت سبب سستى مى گردد، در جمله بعد (وَلاَ وُعُوثَةَ لِسُهُولَتِهِ) مى فرماید: این آسانى و سهله و سمحه بودن شریعت، هرگز به افراط نمى گراید، بلکه در سر حد اعتدال است.
🔰در جمله سوم اشاره به این حقیقت دارد که روشنایى جاده اسلام همیشگى است و چنان نیست که گاهى تاریکى بر آن غلبه یابد. فرق میان جمله چهارم و پنجم که هر دو اشاره به صاف و مستقیم بودن آیین اسلام و عدم کژى در آن است، ممکن است از این نظر باشد که در جمله چهارم به صاف بودن مسیر اشاره مى کند و در جمله پنجم به صاف بودن ستون هاى این بناى پر شکوه نظر دارد.
🔰در جمله ششم (وَ لاَ وَعَثَ لِفَجِّهِ) اشاره به این دارد که سطح این جادّه محکم است و پیمودن آن براى رهروان آسان، نه همچون جاده هاى پر خاک و شن که پاى در آن فرو مى رود و پیمودنش بر رهروان مشکل است.
🔰آخرین جمله (وَ لاَ مَرَارَةَ لِحَلاَوَتِهِ) اشاره به این است که بسیارى از شیرینیهاى دنیاست که تلخیهاى فراوانى به آن آمیخته و یا در پایان آن است، همچون مال و ثروت و مقام و بهره گیرى از لذّات که غالباً توأم با ناراحتى ها و نگرانى هاست; ولى شیرینى اسلام هیچ گاه آمیخته با تلخى نخواهد بود.
🌴💎🌴💎🌴💎
📲 *جهت عضویت* 👇
خادمین امیرالمومنین(ع)(۴)👇
https://chat.whatsapp.com/J0b3DjS6iwt5UrkOrNNe5g
🍃🍃🍃🍃
خادمین امیرالمومنین(ع) در ایتا 👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin
❇️ *در ادامه👈 شرح خطبه ۱۹۸ نهج البلاغه (آیت الله مکارم)*
✴️ *جایگاه دین اسلام*
🔰آن گاه امام در ادامه سخن بعد از بیان جاودانگى اسلام و سهولت احکام، اشاره به قوّت و قدرت و اقتدار اسلام کرده و ضمن هفت جمله، حق مطلب را ادا نموده،
✅به این ترتیب اسلام به کاخ عظیمى تشبیه شده که داراى شالوده هاى محکم و ستون هاى قوى است و در کنار آن باغستان و چشمه هاى پرآبى قرار دارد و براى رسیدن به آن در مسیر راه چراغهایى در شب تاریک و نشانه هایى در روز قرار داده شده، به گونه اى که پویندگان این راه نه در شبها گمراه مى شوند و نه در روزها، و در مسیر راه آبگاه هایى است که مسافران تشنه را سیراب مى کند.
🔰این ستونها و پایه ها مى تواند اشاره به همان چیزى باشد که در حدیث
« اسلام بر پنج پایه بنا شده است بر نماز و زکات و روزه و حج و ولایت و حاکمیت امامان، و به چیزى همچون ولایت، دعوت نشده است (زیرا پایه همه واجبات است)
✅اما چشمه هایى که در سومین جمله به آن اشاره شده، مى تواند ناظر به آیات قرآن مجید و سنّت پیامبر اکرم و امامان معصوم(علیهم السلام) باشد. چراغ ها و نشانه هاى راه، اشاره به معجزات و کراماتى است که از آن بزرگواران صادر شده و آبگاه هاى سیراب کننده، اشاره به علوم معصومین است که همه را سیراب مى کند.
💎سپس امام(علیه السلام) در ادامه این سخن به سه ویژگى دیگر از ویژگى هاى اسلام اشاره کرده، مى فرماید:
«خداوند منتهاى خشنودى خود و بالاترین قلّه رفیع اطاعتش را در آن قرار داده است»;
✳️سرانجام امام(علیه السلام) در پایان این بخش به هفت وصف دیگر از اوصاف اسلام در عباراتى کوتاه و پرمعنا اشاره کرده،
📙جمله اوّل (فَهُوَ عِنْدَ اللّهِ...) اشاره به این است که اسلام بر پایه هاى محکمى از دلایل عقلى و منطقى و معجزات روشن پیامبر اکرم قرار دارد.
🔰و جمله «رَفیعُ الْبُنْیانِ» اشاره به گستردگى و عظمت برنامه هاى اسلام است که شامل همه اصول و فروع زندگى مادى و معنوى انسانها مى شود.
💎جمله سوم «مُنیرُ الْبُرهان» اشاره به دلایل روشنى است که مى توان بر حقانیت اسلام اقامه کرد.
🔰جمله چهارم «مُضِیءُ النِّیرَانِ» ناظر به علوم و دانشهاى روشنى بخشى است که از اسلام سرچشمه مى گیرد. همان گونه که تاریخ مى گوید:
💠اسلام در قرون تاریک وسطى، چنان حرکتى در پیشرفت تمام رشته هاى علوم انسانى و تجربى ایجاد کرد که فرآورده هاى علمى مسلمانان به همه جهان آن روز صادر شد و به گفته بعضى از دانشمندان غرب به منزله ماهتابى بود که فضاى ظلمانى شبهاى قرون وسطاى اروپا را روشن ساخت.
💎جمله پنجم «عَزیزُ السُّلْطانِ» مى تواند اشاره به شکست ناپذیرى حاکمیت اسلام باشد یا اشاره به شکست ناپذیرى دلایل و براهین متقن و قوىّ آن.
🔰جمله ششم «مُشْرِفُ الْمَنَارِ» ـ با توجه به اینکه «منار» ستونهاى بلندى بود که برفراز آن چراغ روشن مى کردند تا مسافران در بیابانها راه مقصد را گم نکنند و هر قدر این منار بلندتر بود و اشراف بیشترى داشت دور افتادگان را بهتر هدایت مى کرد ـ اشاره به این است که هدایتهاى قرآن و اسلام آن قدر قوى است که دور افتادگان را از همه جا به سوى خود دعوت مى کند.
🔰هفتمین جمله «مُعْوِذُ الْمَثَارِ» ـ با توجه به اینکه «مثار» مصدر میمى است و به معناى حرکت دادن و برانگیختن و بیرون راندن است ـ اشاره به این است که هیچ کس قدرت ستیز با اسلام راستین را ندارد.
💎به دنبال این اوصاف، چهار دستور که در واقع لازمه اوصاف سابق است،
بدیهى است چیزى که داراى این اوصاف با عظمت باشد هر عاقلى باید آن را گرامى بدارد و آیینى که این گونه دلایل قوى و روشن دارد، باید از آن پیروى شود و حقش را ادا کنند و اداى حق آن، گوش بر امر و چشم بر فرمان آن دوختن است و آن را در جایگاه خویش قراردادن این است که آن را سرمشق زندگى در همه امور قرار داده و کمترین تحریف، در آن روا مدارند.
🌴💎🌴💎🌴💎
📲 *جهت عضویت* 👇
خادمین امیرالمومنین(ع)(۴)👇
https://chat.whatsapp.com/J0b3DjS6iwt5UrkOrNNe5g
🍃🍃🍃🍃
خادمین امیرالمومنین(ع) در ایتا 👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👈 معجزه عطر گل نرگس
🔺اين كليپ را انتشار دهید تا به هموطنامون خدمتی كرده باشيم🔻
📚حکیم خیراندیش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شرح ویدیو :
شرکت فایزر در سال ۱۹۹۶ یک داروی آزمایشی را [توسط پزشکان خائن] برای ۲۰۰ کودک در نیجریه تجویز کرد؛ بدون آنکه به والدین آنها اطلاع دهد که فرزندانشان تحت آزمایش هستند.
در نتیجهی آن آزمایش ۱۱ کودک جان باختند و بسیاری دیگر مادامالعمر از عوارض جانبی آن دارو رنج بردند اما هرگز به شکایات آنان رسیدگی قضایی نشد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥👆گزارش پخش شده از صدا و سیما؛
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است:
بدون اینکه بداند چرا؛ بیشترین شیوع سویهی امیکرون در کشورهایی است که بیشترین مصونیت (بیشترین میزان واکسیناسیون کامل) را دارند.
پی نوشت:
❗️وقت آن نرسیده است که تبعیت محض از سازمان بهداشت جهانی را کنار گذاشته و به کارایی واکسن های آزمایشی شک کنید؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مهدویت _ ۴۵ / دو انحراف عقیدتی مهم فرقه شیخیه
🔴 منبر اینترنتی
🔵 دکتر محمد لطفیزاده
تفسیر صوتی و کوتاه آیات ۶ تا ۱۴ سوره مبارکه فجر با استفاده از ۵ تفسیر معتبر
✅ سرنوشت هنرمندان بیتعهد؟!
✅ عذاب سه قوم عاد و ثمود و فرعونیان
✅ تفکر خطرناک مرجئه و نقد سخنان سید حسن آقامیری
🔵 دکتر محمد لطفیزاده / منبر اینترنتی
👇👇👇👇
🌷 *بیشتر بیندیشیم❗*
🌺 *جرج جرداق مسیحی یک تنه ۲۰۰ بار نهج البلاغه را خوانده است.*
👌 *آیا ما شیعه مولا علی علیه السلام، ۲۰۰ نفر از ما، یک بار نهج البلاغه را خوانده ایم⁉️*
📣📣 *توجه* 📣📣 *توجه*
🌸 *اعضای محترم گروه*
برای فهم و درک بهتر از مطالب این دو کتب پر محتوی ( *نهج البلاغه و صحیفه سجادیه* )
🌷 لطفاً *شرح نهج البلاغه و صحیفه سجادیه* که روزانه در گروه بارگذاری می شود، با دقت بیشتری مطالعه فرمایید.
با تشکر.
خطبه ۱۹۸ بند ۵.m4a
4.49M
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم
📣 مرحله سوم ختم نهج البلاغه
🔸 سهم روز صد و چهل و هشتم
✍ خطبه ۱۹۸ بند ۵
📣 صوت نهج البلاغه
📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣
📣 مرحله سوم ختم نهج البلاغه
🔸 سهم روز صد و چهل و هشتم
📔 ادامه خطبه ۱۹۸ بند ۵
5⃣ ارزش و ويژگيهای قرآن
♦️ سپس قرآن را بر او نازل فرمود. نوری است كه خاموشی ندارد، چراغی است كه درخشندگی آن زوال نپذيرد، دريایی است كه ژرفای آن درك نشود، راهی است كه رونده آن گمراه نگردد، شعله ای است كه نور آن تاريك نشود، جداكننده حق و باطلی است كه درخشش برهانش خاموش نگردد، بنایی است كه ستونهای آن خراب نشود، شفادهنده ای است كه بيماريهای وحشت انگيز را بزدايد، قدرتی است كه ياورانش شكست ندارند، و حقی است كه ياری كنندگانش مغلوب
نشوند. قرآن، معدن ايمان و اصل آن است، چشمه های دانش و درياهای علوم است، سرچشمه ی عدالت، و نهرهای جاری عدل است، پايه های اسلام و ستونهای محكم آن است، نهرهای جاری زلال حقيقت، و سرزمينهای آن است، دريایی است كه تشنگان آن، آبش را تمام نتوانند كشيد، و چشمه هایی است كه آبش كمی ندارد، محل برداشت آبی است كه هر چه از آن برگيرند كاهش نمی يابد، منزلهایی است كه مسافران راه آن را فراموش نخواهند كرد، و نشانه هایی است كه روندگان از آن غفلت نمی كنند، كوهسار زيبایی است كه از آن نمی گذرند. خدا قرآن را فرو نشاننده عطش علمی دانشمندان، و باران بهاری برای قلب فقيهان، و راه گسترده و وسيع برای صالحان قرار داده است، قرآن دارویی است كه با آن بيماری وجود ندارد، نوری است كه با آن تاريكی يافت نمی شود، ريسماني است كه رشته هاي آن محكم، پناهگاهی است كه قله آن بلند، و توان و قدرتی است برای آنكه قرآن را برگزيند، محل امنی است برای هر كس كه آنجا وارد شود، راهنمایی است برای آنكه از او پيروی كند، وسيله انجام وظيفه است برای آنكه قرآن را راه و رسم خود قرار دهد، برهانی است بر آن كس كه با آن سخن بگويد، عامل پيروزی است برای آن كس كه با آن استدلال كند، نجات دهنده است برای آن كس كه حافظ آن باشد و به آن عمل كند، و راهبر آنكه آن را بكار گيرد، و نشانه هدايت است برای آن كس كه در او بنگرد، سپر نگهدارنده است برای آن كس كه با آن خود را بپوشاند، و دانش كسی است كه آن را به خاطر بسپارد، و حديث كسی است كه از آن روايت كند، و فرمان كسی است كه با آن قضاوت كند.
┄┄┅┅✿❀🍃🌼🍃❀✿┅┅┄┄
صحیفه دعای ۴۵ از بند ۴۸ تا ۵۰.m4a
5.4M
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم
📣 مرحله دوم ختم صحیفه سجادیه
🔸سهم روز صد و سی و هشتم
📔 دعای ۴۵ از بند ۴۸ تا ۵۰
📣 صوت صحیفه سجادیه
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم
📣 مرحله دوم ختم صحیفه سجادیه
🔸 سهم روز صد و سی و هشتم
📔 ادامه دعای ۴۵ از بند ۴۸ تا ۵۰
🤲 دعای وداع ماه مبارک رمضان
﴿48﴾ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ ، وَ اجْبُرْ مُصِيبَتَنَا بِشَهْرِنَا ، وَ بَارِكْ لَنَا فِي يَوْمِ عِيدِنَا وَ فِطْرِنَا ، وَ اجْعَلْهُ مِنْ خَيْرِ يَوْمٍ مَرَّ عَلَيْنَا أَجْلَبِهِ لِعَفْوٍ ، وَ أَمْحَاهُ لِذَنْبٍ ، وَ اغْفِرْ لَنَا مَا خَفِيَ مِنْ ذُنُوبِنَا وَ مَا عَلَنَ .
🍀 پروردگارا! بر محمد و خاندانش درود بفرست، و اندوه و مصیبت ما را در سپری شدن ماه رمضان جبران ما، و روز عید ما و روز روزه گشودن ما (عید فطر) را مبارک گردان، و آن را از بهترین روزهایی قرار بده که بر ما گذشته است، روزی که عفو و بخشش تو را جلب کند، و گناهانمان را پاک نماید، و گناهان پنهان و آشکار ما را بیامرز.
﴿49﴾ اللَّهُمَّ اسْلَخْنَا بِانْسِلَاخِ هَذَا الشَّهْرِ مِنْ خَطَايَانَا ، وَ أَخْرِجْنَا بِخُرُوجِهِ مِنْ سَيِّئَاتِنَا ، وَ اجْعَلْنَا مِنْ أَسْعَدِ أَهْلِهِ بِهِ ، وَ أَجْزَلِهِمْ قِسْماً فِيهِ ، وَ أَوْفَرِهِمْ حَظّاً مِنْهُ .
🍀 پروردگارا! با پایان یافتن این ماه از گناهان ما بگذر، و با خارج شدن آن ما را از بدیها خارج کن (خطاها و گناهان ما را ببخش)، و به موجب آن ما را از خوشبخت ترین افراد این ماه، و از با نصیب ترین و بهره مند ترین آنان قرار بده.
﴿50﴾ اللَّهُمَّ وَ مَنْ رَعَى هَذَا الشَّهْرَ حَقَّ رِعَايَتِهِ ، وَ حَفِظَ حُرْمَتَهُ حَقَّ حِفْظِهَا ، وَ قَامَ بِحُدُودِهِ حَقَّ قِيَامِهَا ، وَ اتَّقَى ذُنُوبَهُ حَقَّ تُقَاتِهَا ، أَوْ تَقَرَّبَ إِلَيْكَ بِقُرْبَةٍ أَوْجَبَتْ رِضَاكَ لَهُ ، وَ عَطَفَتْ رَحْمَتَكَ عَلَيْهِ ، فَهَبْ لَنَا مِثْلَهُ مِنْ وُجْدِكَ ، وَ أَعْطِنَا أَضْعَافَهُ مِنْ فَضْلِكَ ، فَإِنَّ فَضْلَكَ لَا يَغِيضُ ، وَ إِنَّ خَزَائِنَكَ لَا تَنْقُصُ بَلْ تَفِيضُ ، وَ إِنَّ مَعَادِنَ إِحْسَانِكَ لَا تَفْنَى ، وَ إِنَّ عَطَاءَكَ لَلْعَطَاءُ الْمُهَنَّا .
🍀 پروردگارا! هر کس که حق این ماه را آنگونه که شایسته است رعایت نموده، و حرمتش را آنطور که سزاوار است حفظ کرده، و در اجرای حدود و احکامش آنچنان که شایسته است به پا خاسته، و از گناهانش چنان که بایسته بوده، دوری کرده، و به وسیله عملی که تقرب آور است به تو تقرب و نزدیکی جسته، تا رضایت تو را جلب کند، و رحمت و مهربانی تو شامل حال او گردد، پس مانند آنچه به او بخشیده ای به ما نیز ببخش، و از فضل و احسانت چند برابر آن را به ما عنایت کن، چون فضل و احسان تو کاستی ناپذیر است، و گنجینه های تو کم نمی شود، بلکه افزون میگردد، و معادن احسان و لطفت از بین نمی رود، و همانا بخشش تو بخششی گواراست.
🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺
🏵️🍃🏵️🍃🏵️🍃🏵️
*🍃در ادامه شرح دعای 45 صحیفه سجادیه*
⬇️⬇️
🌟 *ماه تسلّط بر شيطان*
❇️ سلام بر تو اي رفيقي كه كمک كردي تا ما بر شيطان مسلط شديم.
❇️به راستي انسان در اين ماه بر شيطان مسلّط ميشود و به خاطرات شيطاني گوش فرا نميدهد.
❇️ تو براي ما مصاحب خوبي بودي، كه ما توانستيم بر شيطان .
❇️ما نه تنهادر بُعدِ سلبي از دست شيطان نجات پيدا كرديم و كار بد نكرديم،
❇️ بلكه در بُعد اثباتي هم پيروز شديم و راههاي خير را به خوبي و آساني طي کرديم.
❇️ اگر در غير ماه مبارك رمضان، كار خير را به سختي انجام ميداديم، در اين ماه به آساني انجام داديم. تو باعث شدي كه ما راه احسان را با سهولت طيّ كرديم.
🌟 *آزادي از بند شهوات و تأمين سعادت*
🌟 *در ادامه فرمود:*
🌟«السلام عليك ما أكثر عتقاء الله فيك».
❇️سلام بر تو اي ماه، چه بسيار بندههايي را كه خدا در زمان تو آزاد كرده است.
❇️ خدا آنان را كه گرفتار آتش و رذايل اخلاقي بودند، از اين بندها آزاد كرده و چه نعمتي بهتر از آزادي است؟
🌟امام صادق (عليهالسلام) در بيان صفات انسان ديندار فرمود:
🌟 «ورفض الشهوات فصار حرّاً»
📙امالی شیخ مفید، ص64
❇️ او شهوت و بيبند و باري را ترك ميكند در نتيجه آزاد ميگردد.
❇️نعمتي بالاتر از آزادي و آزادگي نيست، كه انسان گرفتار شهوت و غضب و بردهٴ هوى نباشد و زمامش را به دست هوس نسپارد.
🌟«وما أسعد من رعي حُرمتك بك»
❇️ چقدر سعادتمند شد كسي كه احترام تو را حفظ كرد و مواظب بود تا در اين ماه حرف بد نزند، خيال و گناه بد نكند.
❇️ *سلام بر تو اي حقيقت ماه مبارك رمضان كه محو كنندهٴ گناه هستي.*
❇️ عيب را ميپوشاني و گناه را محو ميكني.
❇️ *اول پوشاندن و ستر* ، و *بعد مغفرت است.*
❇️ ابتدا خداي سبحان ميپوشاند كه آبروي انسان محفوظ بماند، سپس ميبخشد، ستّاربودن زمينهٴ مغفرت غفّار را فراهم ميكند.
❇️چقدر خوب است انسان تا ميتواند، آبروي ديگران را حفظ كند، خدا هم آبروي او را حفظ ميكند.
🍃🏵️🍃🏵️🍃🏵️
📲 *جهت عضویت* 👇
خادمین امیرالمومنین(ع)(۴)👇
https://chat.whatsapp.com/J0b3DjS6iwt5UrkOrNNe5g
🍃🍃🍃🍃
خادمین امیرالمومنین(ع) در ایتا 👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin
🏵️🍃🏵️🍃🏵️🍃🏵️
*🍃در ادامه شرح دعای 45 صحیفه سجادیه*
⬇️⬇️
🌟«السلام عليك ما كان أطولك علي المُجرمين»
❇️سلام بر تو اي ماه مبارك رمضان كه براي افراد تبهكار، بسيار طولاني هستي.
❇️ ماه رمضان براي چنين افرادي حكم چندين ماه را دارد.
🌟«وأهيبك في صدور المؤمنين»
❇️ *ماه مبارك رمضان، در دلهاي مؤمنان با نوعي هيبت و جلال و هيمنه و شكوه، تلقّي ميشود.*
🌟 *رقابت با ساير ماهها*
🔹در ادامه وداع فرمود:
🌟 «السلام عليك من شهرٍ لا تُنافسه الأيام»
❇️سلام بر تو اي ماهي كه هيچ ماهي با تو توان مسابقه و رقابت ندارد.
❇️وقتي انسان ميدود و مسابقه ميدهد، نفس نفس ميزند تا به مقصد برسد.
🔹خداي سبحان هم فرمود:
❇️ *براي گفتن فضايل، منافسه (مسابقه) بدهيد.*
🌟﴿وَفِي ذلِكَ فَلْيَتَنَافَسِ المُتَنَافِسُونَ﴾
سوره مطففین آیه 26
❇️ شما هم نفس نفس بزنيد تا آن مقام نفيس و ارزنده را بگيريد.
🔹فرمود:
❇️ *هيچ ماه و ايام وليالي و لحظاتي با تو منافسه و رقابت نميكند.*
تو پيشگامي و همهٴ يازده ماه به دنبال تو هستند.
🌟 *تطهير و تغسيل نه خستگي و رنج*
🌟«السلام عليك غير المصاحبة ولا ذميم الملابسة»
❇️سلام بر تو، در اين مدّتي كه مهمان ما بودي، يا ما در خدمت تو بوديم، هيچ رنجي نديديم.
❇️از مصاحبت با شما خسته نشديم. در حضور تو لذّت برديم و تو مهمان خوبي براي ما بودي.
❇️اي ماه گرامي رمضان كه بركت آوردي، ما را شستشو دادي و رفتي.
❇️ انسان وقتي مهمان را براي مدّتي با تشريفات پذيرايي ميكند خود در اين مدّت خسته ميشود؛
🔹 امّا حضرت ميفرمايد:
❇️از پذيرايي طولاني و روزه گرفتن، هرگز خسته نشديم و رنجي احساس نكرديم؛
🔹 *بلكه براي ما گوارا بود.*
🏵️🍃🏵️🍃🏵️🍃
📲 *جهت عضویت* 👇
خادمین امیرالمومنین(ع)(۴)👇
https://chat.whatsapp.com/J0b3DjS6iwt5UrkOrNNe5g
🍃🍃🍃🍃
خادمین امیرالمومنین(ع) در ایتا 👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin
📚 *در ادامه👈 شرح خطبه ۱۹۸ نهج البلاغه* ( آیت الله مکارم)
🍃🌸🍃 *بعثت پیامبر اعظم*
🌹 *ظهور اسلام همچون بهاران بود*
🌹🍃امام(عليه السلام) در فصل سابق بحث غرّايى درباره عظمت اسلام و ويژگيهاى مهمّ آن، ضمن تعبيرات عميق و گويايى بيان فرمود. به دنبال آن در اين فصل درباره آورنده اين دين; يعنى پيامبر اکرم(صلى الله عليه وآله) و مخصوصاً شرايط بسيار سختى که در آن شرايط، پيامبر(صلى الله عليه وآله) قيام کرد، سخن مى گويد.
🌹🍃 در فصل آينده اهميّت قرآن مجيد را که مهم ترين معجزه پيامبر اکرم و قانون اساسى اسلام است، مطرح مى کند.
🌹🍃 در اين فصل ـ همان گونه که گفته شد ـ بيش از همه چيز روى شرايط سخت عصر جاهليّت و زمان قيام پيامبر اکرم انگشت مى نهد و ضمن چهارده جمله کوتاه، ويژگيهاى آن زمان را بر مى شمرد
🌹🍃 و مى فرمايد: «خداوند سبحان محمّد(عليه السلام) را هنگامى به حق مبعوث ساخت که دنيا به پايانش نزديک شده، و نشانه هاى آخرت مشرف شده بود، روشنايى نشاط انگيز آن به ظلمت گراييده و اهل خود را در رنج و مشقّت، بر سر پا نگه داشته بود»;
🌹🍃 در ادامه مى افزايد: «در زمانى که بسترش ناهموار و حياتش رو به زوال مى رفت، عمرش پايان مى گرفت و علامات زوالش نزديک شده بود»;
🌹🍃 سپس مى افزايد: «اهلش در حال نابودى، حلقه هايش درهم شکسته، اسبابش از هم گسيخته، پرچمهايش کهنه و پوسيده، عيوبش آشکار شده و طول عمرش به کوتاهى گراييده بود»;
🌹🍃 اين تعبيرات چهارده گانه، همه اشاره به اين است که جهان رو به زوال مى رود و ما در بخش آخرين آن قرار گرفته ايم. امکانات، نعمتها، مواهب و استعدادها در همه ابعاد رو به زوال است.
🌹🍃 سپس مى فرمايد: «در چنين شرايطى، خداوند پيامبر را ابلاغ کننده رسالتش قرار داد و سبب کرامت و افتخار امّتش; همچون فصل بهار براى اهل زمانش بود و مايه سربلندى ياران و اسباب شرف انصارش»;
🌹🍃 آرى! اين پيامبر بزرگ در بخش پايانى جهان، بهار خرّم و سرسبز آفريد و پيروان خود را به اوج افتخار و قلّه پيروزى رساند و همه را از برکات وجود خود برخوردار کرد و در آن شام تيره، خورشيد درخشانى طالع ساخت.
🌹🍃🌹🍃🌹
📲 *جهت عضویت* 👇
خادمین امیرالمومنین(ع)(۴)👇
https://chat.whatsapp.com/J0b3DjS6iwt5UrkOrNNe5g
🍃🍃🍃🍃
خادمین امیرالمومنین(ع) در ایتا 👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin