🔰#تقویم_شیعه|۱۰ ربيع الاول
🔻ازدواج پیامبر صلّى اللَّه عليه و آله با حضرت خديجه عليه السّلام
پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله ۱۵ سال قبل از هجرت با حضرت خديجه كبرى سلام اللَّه عليها ازدواج نمودند.
🔹فيض العلام: ص ۲۱۱. قلائد النحور: ج ربيع الاول، ص ۶۷. منتخب التواريخ: ص ۲۰. زاد المعاد: ص ۳۴۴. مصباح المتهجد: ص ۷۳۲. بحار الانوار: ج ۹۵، ص ۳۵۷.
🔻مرگ داود بن على حاكم ظالم مدينه
داود بن على عموى سفاح در مدينه در دهم ربيع الاول به دعاى امام صادق عليه السّلام هلاك شد، چه اينكه داود بن على فرمان داد معلى بن خنيس را كه از اصحاب امام صادق عليه السّلام بود شهيد كردند.
🔹مصباح المتهجد: ص ۷۳۲. زاد المعاد: ص ۳۴۴. قلائد النحور: ج ربيع الاول، ص ۶۷)
🔻مرگ مالك بن انس
در اين روز در سال ۱۷۹ ه’ مالك بن انس اصبحى، رئيس فرقه مالكى از مذاهب اربعه اهل سنّت از دنيا رفت و در بقيع دفن شد. از خصوصيّات او اينكه مدت سه سال بعد از مرگ پدرش در شكم مادر بود و بعد از سه سال به دنيا آمد!!؟
🔹روضات الجنات: ج ۷، ص ۲۲۴.
🔻اولين روز خلافت غاصبانه معاويه
در اين روز معاوية ابى سفيان در سال ۴۱ ه’ خود را به خلافت نشاند، و از مردم بيعت گرفت و او اولين خليفه بنى اميّه بعد از عثمان بود.
🔹منتخب التواريخ: ص ۷.
#تقویم_شیعه
🆔 @Toobayebehesht
May 11
💢#نهج_البلاغه | خوشرویی و محبّت
🌿 حضرت علی علیهالسلام:
💐 «الْبَشَاشَةُ حِبَالَةُ الْمَوَدَّةِ».
🌼 خوشرويى، دام محبّت است.
📚 نهجالبلاغه، حکمت6.
🆔 @Toobayebehesht
❇️ #حدیث_گراف |حدّ دوستی
امیرالمؤمنین علیه السلام:
🔻در دوستى با دوستت ، اندازه نگهدار ، چه بسا كه روزى دشمنت شود؛
و در دشمنى با دشمنت ، از حدّش تجاوز مكن ، چه بسا كه روزى دوستت گردد.
📚نهج البلاغة : الحكمة ۲۶۸.
🆔 @Toobayebehesht
🔰#تراث_شیعه|نسخه خطی
🔻مقالید الابواب في مخالفات عمر بن الخطاب للوحي والکتاب
تألیف موسوی زنجانی، ابوالقاسم بن محمد (۱۲۹۲- ۱۲۲۴ق)
یکی از جامعترین کتب در بیان مطاعن خلفای اهل سقیفه - با توضیحی از استاد سیدمحمود مرعشی درباره این کتاب ارزشمند.
🔹مشخصات:
کتاب حاضر در پنج جلد به اثبات مخالفت خلفای سقیفه با نصوص قرآنی و حدیث، و اثبات نادرستی فضائلی که به آنها نسبت داده شده میپردازد.
کتابخانه مرعشی، نسخه شماره ۱۳۲۸۵
۶۲۵برگ.
نسخه کتابخانه مرعشی، گویا تنها نسخه برجای مانده از کتاب است.
رساله در زمان حیات مولف استنساخ شده، و ایشان با دستخط خود حاشیههایی به جلد اول زده است. (به تاریخ نیمه شعبان ۱۲۸۱ق)
در پایان جلد دوم نیز دستخط فرزند مولف آمده است.
معرفی در فنخا، ج۳۱، ص ۷۵.
#نسخه_خطی
🆔 @Toobayebehesht
💠 #حدیث_گراف |آداب دوست یابی
امیر المؤمنین عليه السلام :
🔹لا تَرغَبَنَّ في مَوَدَّةِ مَن لَم تَكشِفْهُ؛
🔹هرگز به دوستى با كسى كه او را خوب نشناخته اى، رغبت مكن.
📚غرر الحكم حدیث ۱۰۱۶۷.
🆔 @Toobayebehesht
ایتا | تلگرام