تولید کوچک مقیاس راز پیروزی در تمام نبردهایی بوده که با نظام سرمایهداری داشتیم.
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
از این دست مثالها را میتوان تا بینهایت ادامه داد 👇
📌 در شبکه توزیع #آب_شرب یکپارچه دشمن میتواند با مسموم کردن منبع و سرمنشاء، کل یک شهر را درگیر بیوترورسیم کند اما آب آبرسانیِ محلی از طریق #آب_انبار خود یک پدافندغیرعامل بود.
📌 عمر مفید خانههای #تولید_انبوه یا محصول شرکتهای #انبوه_سازی نهایتا ۶۰سال عمر مفید دارند، در حالی که ما خانههای سنتی در یزد و کاشان و قم با عمر ۲۰۰سال و ۳۰۰ سال داریم که هنوز در حال استفاده هستند و در صورت استفاده و مرمت درست نمیتوان برای آن تاریخ انقضا مشخص کرد.
و صدها مثال دیگر 👌
@torabiran
رفع احتیاج بازار یا ایجاد بازار احتیاج؟!
🔹 این تصویری است از بازار مسگرها در شهر اصفهان مربوط به سال ۱۳۳۵ شمسی. در شهر سنتی، یکی از مفاهیم مهم سبک زندگی اسلامی ایرانی مفهوم قناعت بود که انعکاس این مفهوم در معماری بازارها سبب شده بود تا بازارها به صورت راسته بازار احداث بشوند (مثلا راسته بزازها، راسته خراطها، راسته مسگرها و ...) تا اگر کسی به قصد خرید یک جنس مشخص وارد یک راسته معین میشود، با سایر اجناسی که نیازی به خرید آنها ندارد مواجه نشود.
🔹 اما در پاساژها و سیتیسنترها و مراکز تجاری معاصر، مبتنی بر مفهوم مصرفگرایی، اغلب مراکز تجاری بزرگ، به صورت مختلط (مخلوطی از مغازههای با کاربریها و اجناس مختلف) احداث میشوند تا وقتی مشتری به قصد خرید یک کالای مشخص وارد بازار شود، با انبوهی از کالاهای دیگر نیز مواجه شود تا به خرید هرچه بیشتر و مصرفگرایی هرچه بیشتر تحریک شود. این نوع دامن زدن به فرهنگ مصرفگرایی، از مهمترین شاخصههای اقتصاد سرمایهداری است؛ اقتصادی که هدف نهاییاش نه رفع احتیاج بازار، بلکه ایجاد بازار احتیاج است.
@baladetayyeb
#معرفی_مسجد
مسجد وکیل یا مسجد سلطانی،
مسجدی تاریخی مربوط به دوره زندیان در شیراز است که به دستور کریمخان زند ساخته شد. این مسجد در غرب بازار وکیل و در انتهای راستهٔ شمشیرگرها واقع شدهاست طرح این مسجد دو ایوانی بوده و دارای دو شبستان جنوبی و شرقی است.
مسجد وکیل در زمینی به مساحت 11هزار مترمربع واقع شده است. این مسجد 8هزار و 660 مترمربع زیربنا دارد. به همین خاطر میتوان مسجد وکیل را یکی از بزرگترین مساجد ایران دانست.
در درگاه ورودی مسجد وکیل طرح درخت زندگی، به وضوح، قسمت های عمده ای از این بخش ها را اشغال کرده و به کاشی های مربعی نما، موجی ملایم بخشیده است.
@AsrTarikh
@torabiran
آب در کنار سایر عناصر اربعه از گذشتگان دور در بین ایرانیان جایگاه ارزشمندی داشته است.
آب در فرهنگ ایرانی نماد پاکی و پاکیزگی است.
بعد از ورود اسلام به ایران و پذیرش آن در بین ایرانیان، به دلیل توجه دین مبین اسلام به بهداشت و پاکیزگی، این فرهنگ و نگاهِ ایرانی نه تنها منسوخ نشد بلکه جایگاه ویژهای یافت.
شاهد این موضوع نیز وجود حوضهای بزرگ، حمامهای کاملا بهداشتی، آبانبارها، پایابها و پاکنه در شهرها و حتی روستاهای مختلف ایران میباشد.
اما نگاه ویژه فرهنگ ایرانی به آب در معماری سنتی ایران به شکل ویژهای خود را به نمایش گذاشته است.
در خانههای سنتی، مدارس دینی و حتی مساجد آب (این نماد پاکی و طهارت و شفافیت)، در مهمترین و شاخصترین قسمت یعنی قسمت محوری و مرکزی ساختمان قرار میگیرد.
با قرارگرفتن آب در میانه حیاط تصویری از ساختمان اطراف در آن منعکس میگردد و زیبایی آن را دوچندان میکند، اما در همین حین و با وزش کوچکتترین باد و نسیمی این تصویر شکسته میشود و به انسان گوشزد میکند که هیچ چیز در این دنیا پایدار و ماندنی نیست.
عضویت در کانال:
https://eitaa.com/joinchat/3390242820C7aa91b8d30
ارتباط، انتقاد، پیشنهاد:
@TORAB91
ترابیران ... معماریظرفزندگی
#معرفی_کتاب 📚 قابل توجه دانشجویان و دانشآموختگان رشتۀ معماری، مرمت، مطالعات معماری ایران و علاقمندا
کتاب گودالباغچههای یزد - فهرست و صفحات ابتدای کتاب.pdf
490.4K
#معرفی_کتاب
گودالباغچههای یزد
فایل فهرست، معرفی و پیشگفتار کتاب
#معماری_ایرانی
#معماری_اسلامی
#حیاط
#حیاط_مرکزی
#حیات_اندر_حیاط
ترابیران ... معماریظرفزندگی
تخریب بافتهای تاریخی تخریب #فرهنگ است، تحریف #تاریخ است، تضعیف #هویت است. چند روز پیش آیتالله ارا
اگر گنبد و گلدستههای این حرم مقدس و مسجد گوهرشاد را فاکتور بگیریم، چیزی جز یک توسعه_شهری جنونآمیز که بانیان آن هم جز سوداگری سرمایهسالار چیزی در ذهن نداشتند باقی نخواهد ماند.
#امام_غریب_به_روایت_تصویر
عضویت در کانال:
https://eitaa.com/joinchat/3390242820C7aa91b8d30
ارتباط، انتقاد، پیشنهاد:
@TORAB91
🎙سخنرانی مهمّ آیتالله میرباقری:
تبیین جایگاه شهر قم در روایات، و انتقاد از الگوی ساختوساز در قم
💠 حرمهای چهارگانۀ اهلبیت (ع) (یعنی: حرم مکه، حرم مدینه، حرم کوفه و حرم قم)، مُکمّل یکدیگر هستند. خدا این حرمها را برای پیشبرد طرح نبیاکرم(ص) در اختیار آن حضرت قرار داده است.
💠 مأموریت الهی نبیاکرم(ص) این است که بر محور این حرمها، یک اُمّت تاریخیِ مُؤمن را سامان دهند و آنها را از میدانهای سخت و درگیریهای تُند و از دلِ طوفانها و گردابهای جبهۀ شیطان، عبور دهند.
💠 حرم مکه و حرم مدینه به دست دیگران افتاد؛ لذا امیرالمؤمنین(ع) به کوفه هجرت کردند. بعد از مدتی، آن محیط هم تحت نفوذ بنیامیه و بنیعباس قرار گرفت واهلبیت(ع)، محیط دیگری را، که قم هست، حرم خودشان قرار دادند. 💠 حضرت معصومه(س)، محور آن اُمّتی هستند که بر محور قم شکل میگیرد. #قم، غیر از اینکه #مرکز_علمی_فرهنگی میشود، نقشآفرینی در تحولات آخرالزمان و محور ساماندهی جبهۀ مؤمنین در درگیری با جبهۀ باطل خواهد بود 💠 متأسفانه در دو دهۀ اخیر، #
معماری_قمبهسمتی رفته که متناسب با جایگاه دینی و تاریخی این شهر، و در شأن حرم اهلبیت(ع) نیست!مظاهر شهر قم نباید مظاهر غربی باشد. قم نباید به شهری تبدیل شود که مهاجرت در آن، بر محورِ توریسم صنعتی شکل بگیرد. 💠
این نقد بهمعنای مخالفت با آبادانی و عمران نیست؛به این معناست که عُمران و ساختوساز و بسط این شهر، باید متناسب با این حرم و این فرهنگ و متناسب با آن رسالت دینی و تاریخی باشد. #ترابیران @torabiran
جایگاه #معماری و #شهرسازی به عنوان #ظرف_زندگی در اندیشه آیتاللهخامنهای
عضویت در کانال 👇
https://eitaa.com/joinchat/3390242820C7aa91b8d30
ارتباط، انتقاد، پیشنهاد:
@TORAB91
بنا یا تندیس یابود شهدای غزه چه شکلی باید باشد!؟
عضویت در کانال 👇
https://eitaa.com/joinchat/3390242820C7aa91b8d30