May 11
🌀طوبی
👈مدرسهتخصصیحکمتاسلامی
✅آموزش حکمت اسلامی با محوریت اندیشه های فلسفی #علامه_طباطبایی
🎙تحت اشراف استاد #علی_فرحانی
#مدرسه_مجازی_المرسلات
🌀لینک عضویت در مدرسه👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2982543397C98653580f2
🙏عرضسلام خدمت همه حکمتجویان گرامی
🌺ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک رجب و میلاد باقرالعلوم (ع)
🌀همانگونه که مستحضرید، به اعتقاد استاد #علی_فرحانی اندیشه های فلسفی #علامه_طباطبایی، راقی ترین و آخرین نظریات فلسفی در بین علمای معاصر می باشد و ایشان این اندیشه ها را در دو کتاب شریف #بدایه_الحکمه و نهایه_الحکمه به قصد نگارش کتاب درسی، تدوین کرده اند.
🌀همچنین استاد علی فرحانی در سال های گذشته چند دوره این کتب را تدریس کرده اند و در ضمن تدریس، صحت و برجستگی اندیشه های علامه طباطبایی را در مقابل اشکالات مطرح شده، اثبات نموده اند. بخشی از این جلسات درسی در جلد اول از کتاب #در_آستانه_حکمت مکتوب شده است.
🌀علاوه بر #محتوای غنی جلسات درسی ایشان، #روش ایشان در تبیین مفاهیم فلسفی نیز بسیار قابل توجه است. که در فرصتی دیگر به تبیین آن خواهیم پرداخت.
✅بر این اساس، با توجه به درخواستهای مکرری که از استاد صورت گرفت، در #مدرسه_مجازی_المرسلات بنا بر این شد که ایشان #دور_جدیدی از تدریس فلسفه را از ابتدای کتاب #بدایه_الحکمه آغاز کنند و تا پایان #نهایه الحکمه را تبیین نمایند.
📱به این دلیل که افراد بیشتری خصوصا طلاب گرانقدر سایر شهرستان ها از این جلسات بهره مند شوند، تصمیم بر این شد که این دور از تدریس ایشان به صورت #مجازی انجام شود.
♻️البته به این جهت که #آموزش فلسفه، ظرافتهای خاص خود را می طلبد، بناست که این تدریس در یک #سازوکار و #نظم مشخص که جزئیات آن آینده بیان خواهد شد، صورت گیرد.
🔆به طور خلاصه به حول و قوه الهی قصد داریم که در این مدرسه یک دوره #حکمت_اسلامی را بر اساس آثار علامه طباطبایی و با تدریس استاد علی فرحانی آموزش دهیم.
🚻قابل توجه است که این مدرسه اختصاصی به #طلاب #برادر ندارد. بلکه #خواهران و #دانشجویان نیز می توانند در این مدرسه شرکت کنند.
👈جزئیات دوره ها و شرائط #ثبت_نام در مدرسه متعاقبا اعلام خواهد شد.
📞ارتباط با ادمین:
👉eitaa.com/admin_doreh
#مدرسه_مجازی_المرسلات
🌀لینک عضویت در مدرسه👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2982543397C98653580f2
🌀#علامه_طباطبایی،فلسفه را #احیا کرد؛ شاگردانی تربیت نمود، معارف فلسفه را راه انداخت و گسترش داد و عمرش را به فلسفه صرف نمود.
🔅در همین زمان خود ما، مرحوم #علامه_طباطبایی(ره) در حدی بود که اگر منحصر به فقاهت میشد، یقیناً به مرجعیت تقلید میرسید. ایشان از علمای زمان خودش، اگر بیشتر نبود، کمتر نبود؛ اما فقاهت را به کسانی سپرد که مشغول فقاهت بودند. آن زمان در قم مرحوم آیةاللَّه بروجردی با آن عظمت، و اساتید بعد از آن بزرگوار، مشغول کار فقاهت بودند؛ اما ایشان آمد مشغول فلسفه گردید و رکنی شد، و بعد از آنکه در قم هیچ نشان قابل توجهی از فلسفه نبود، آن را احیا کرد؛ شاگردانی تربیت نمود، معارف فلسفه را راه انداخت و گسترش داد. البته قبل از ایشان امام فلسفه میگفتند، لیکن در دایرهی محدودی و با شاگردان مخصوصی؛ اما ایشان گسترش داد، درس را وسیع کرد و عمرش را به فلسفه صرف نمود.
🎙رهبر معظم انقلاب 70/6/31
#کلام_ولی
🌀مدرسه تخصصی حکمت اسلامی (طوبی)👇
https://eitaa.com/joinchat/2982543397C98653580f2
مدرسه حکمت طوبی
🙏عرضسلام خدمت همه حکمتجویان گرامی 🌺ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک رجب و میلاد باقرالعلوم (ع) 🌀همان
عرض سلام و خیر مقدم خدمت اعضای محترم مدرسه #طوبی
🌀همانگونه که در توضیحات سابق بیان شد، بناست که استاد فرحانی در راستای تبیین نظام فلسفی #علامه_طباطبایی بار دیگر کتاب #بدایه_الحکمه و #نهایه_الحکمه را تدریس کنند و با محوریت آن جلسات، این مدرسه جهت #آموزش یک دوره #حکمت_اسلامی تشکیل شد.
🌀بنا داریم که در چند #ترم متوالی به صورت #مجازی_آفلاین (جهت استفاده عموم طلاب و دانشجویان خواهر و برادر)، بر اساس تدریس های #جدید استاد، این آموزش محقق شود.
♨️قبل از شروع #ثبت_نام لازم است که برخی مباحث مقدماتی را به تدریج در این کانال تبیین کنیم تا بر این اساس، #جایگاه نظام فلسفی علامه طباطبایی و #روش کار ما در این دوره ها برای شما بزرگواران تبیین شود.
✅لذا مباحثی همچون مباحث زیر را در این کانال تبیین خواهیم کرد:
1️⃣چرا #فلسفه بخوانیم؟
2️⃣چرا نظام فلسفی #علامه_طباطبایی را بخوانیم؟
3️⃣چرا خواندن فلسفه را از کتاب #بدایه_الحکمه آغاز کنیم؟
4️⃣برای آغاز فلسفه چه #مقدماتی لازم است؟
5️⃣#روش صحیح تحصیل فلسفه چیست؟
6️⃣سیر مطالعاتی فلسفه از ابتدای آغاز تحصیل تا پایان اندیشه فلسفی چیست؟
7️⃣مزایای تدریس استاد #علی_فرحانی چیست؟
8️⃣آیا می توان فلسفه را به صورت #مجازی فرا گرفت؟
9️⃣نقش #تقریر_نویسی در یادگیری فلسفه چیست؟
🔟روش کار #مدرسه_طوبی در آموزش فلسفه چیست؟
⭕️انشاءالله به تدریج پاسخ سوالات فوق را تبیین خواهیم کرد.
📞ارتباط با ادمین:
👉eitaa.com/admin_doreh
#مدرسه_حکمت_طوبی
#مدرسه_مجازی_المرسلات
🌀لینک عضویت در مدرسه👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2982543397C98653580f2
مدرسه حکمت طوبی
عرض سلام و خیر مقدم خدمت اعضای محترم مدرسه #طوبی 🌀همانگونه که در توضیحات سابق بیان شد، بناست که است
🔰#منطق خود را #مرور کنید
✅به حول و قوه الهی اولین #ترم از مجموعه جلسات #آموزش_مجازی بدایه الحکمه در فصل #بهار برگزار خواهد شد.
✅یکی از مقدمات لازم برای تحصیل فلسفه، علم #منطق است. لذا لازم است که در این مدت باقیمانده تا شروع جلسات، مباحث منطق را مرور کنید.
♨️پیشنهاد ما برای این مقدمه یکی از موارد زیر است:
1⃣مجموعه جلسات تدریس المنطق/ استاد علی فرحانی👇👇
eitaa.com/almorsalaat/1349
2⃣مجموعه جلسات برهان و عرض ذاتی/ استاد علی فرحانی (مقدمات منطقی مطرح شده در ابتدای تدریس بدایه در دوره های گذشته)👇👇
eitaa.com/almorsalaat/1744
3⃣مجموعه جلسات تدریس برهان شفا/ استاد علی فرحانی👇👇
eitaa.com/almorsalaat/4002
4⃣مجموعه جلسات تدریس المنطق/ استاد سیدمحمد هاشمی👇👇
eitaa.com/almorsalaat/4206
5⃣مجموعه جلسات تدریس دانش منطق/ استاد ستوده👇👇
eitaa.com/almorsalaat/4384
6⃣مجموعه جلسات تدریس کتاب منطق (اثر شهید مطهری)/ استاد سیدمحمد هاشمی👇👇
eitaa.com/almorsalaat/3913
6⃣دوره مرور و جمع بندی المنطق/استاد سیدمحمد هاشمی👇👇
eitaa.com/almorsalaat/4942
📚📚📚📚📚
⁉️‼️جهت #مشورت در انتخاب یکی از موارد فوق به ما پیام دهید👇👇
📞eitaa.com/admin_doreh
#منطق #مدرسه_طوبی
#مدرسه_مجازی_المرسلات
@touba_almorsalaat
💬#پیام_شما
🔅سلام علیکم خسته نباشید بزرگوار
🔅غرض از مزاحمات بنده به فلسفه علاقه دارم لکن جبر حوزه اجازه نداد بتونیم بخوانیم. یعنی بسترحوزه طوری هست که ناچارا یا باید فقه و اصول بخوانی یا دوباره فقه اصول. هر دو را نمیشه هم زمان خواند و به یک منظومه ذهنی خوب رسید. برا همین بنده علی رغم میل باطنی بیشتردرخدمت فقه اصول بودم.
🔅ازاون طرفم هیچ وقت نخواستم حق فلسفه ضایع بشه (یعنی ناقص بخونم) واسه همین دنبال یه وقت مناسب بودم که فلسفه بهماهو فلسفه رابخونم.
🔅الان الحمدلله که پیام شما را مبنی خوندن دوباره فلسفه دیدم به جد خوشحال شدم.
📌پ.ن: الحمدلله. انشالله که بتوانیم در راستاس آموزش فلسفه به روش صحیح و اصولی و کارآمد، اقدامی شایسته انجام دهیم.
✅ضمنا ثبت نام دوره هنوز آغاز نشده و انشالله از ابتدای اسفندماه ثبت نام ترم بهاره را شروع خواهیم کرد. به حول و قوه الهی.
📞ارتباط با ادمین:
👉eitaa.com/admin_doreh
#مدرسه_حکمت_طوبی
#مدرسه_مجازی_المرسلات
@touba_almorsalaat
015-cherafalsafebekhanim@almorsalat.mp3
3.39M
🌀چرا فلسفه بخوانیم؟
🎙استاد علی فرحانی
📞ارتباط با ما:
@admin_doreh
#مدرسه_حکمت_طوبی
#مدرسه_مجازی_المرسلات
@touba_almorsalaat
🌿طرح فکری فلسفی و اثر آن در حل سوالات اعتقادی و درک بهتر آیات و روایات اسلامی
▫️يادم هست، در زمانى كه در قم تحصيل مىكردم، يك روز خودم و تحصيلاتم و راهى را كه در زندگى انتخاب كردهام ارزيابى مىكردم؛
▫️با خود انديشيدم كه آيا اگر بجاى اين تحصيلات، رشتهاى از تحصيلات جديد را پيش مىگرفتم بهتر بود يا نه؟
▫️طبعا با روحيّهاى كه داشتم و ارزشى كه براى ايمان و معارف معنوى قائل بودن اولين چيزى كه به ذهنم رسيد اين بود كه در آن صورت وضع روحى و معنوى من چه مىشد؟
▫️فكر كردم كه الآن به اصول توحيد و نبوّت و معاد و امامت و غيره ايمان و اعتقاد دارم و فوقالعاده اينها را عزيز مىدارم؛ آيا اگر يك رشته از علوم طبيعى و يا رياضى يا ادبى را پيش گرفته بودم چه وضعى داشتم؟
▫️به خودم جواب دادم كه اعتقاد به اين اصول و بلكه اساساً روحانى واقعى بودن وابسته به اين نيست كه انسان در رشتههاى علوم قديمه تحصيل كند. بسيارند كسانى كه از اين تحصيلات محرومند و در رشتههاى ديگر تخصص دارند، اما داراى ايمانى قوى و نيرومند هستند و عملًا متّقى و پرهيزكار و احياناً حامى و مبلّغ اسلاماند و كم و بيش مطالعات اسلامى هم دارند؛ احياناً ممكن بود من در آن رشتهها بر زمينههايى علمى براى ايمان خود دست مىيافتم بهتر از آنچه اكنون دست يافتهام.
▫️آن ايّام، تازه با #حكمت الهى اسلامى آشنا شده بودم و آن را نزد #استادى- كه بر خلاف اكثريّت قريب به اتفاق مدّعيان و مدرّسان اين رشته صرفاً داراى يك سلسله #محفوظات نبود، بلكه الهيّات اسلامى را واقعا چشيده و عميقترين انديشههاى آن را دريافته بود و با شيرينترين بيان آنها را بازگو مىكرد - مىآموختم. لذّت آن روزها و مخصوصاً بيانات عميق و لطيف و شيرين استاد از خاطرههاى فراموش ناشدنى عمر من است.
▫️در آن روزها با همين مسأله كه آن ايّام با مقدّمات كامل آموخته بودم آشنا شده بودم، قاعده معروف «الواحد لا يصدر منه الّا الواحد» را آن طور كه يك حكيم درك مىكند درك كرده بودم (لااقل به خيال خودم)، نظام قطعى و لا يتخلّف جهان را با ديده عقل مىديدم، فكر مىكردم كه چگونه سؤالاتم و چون و چراهايم يك مرتبه نقش بر آب شد؟ و چگونه مىفهمم كه ميان اين قاعده قطعى كه اشياء را در يك نظام قطعى قرار مىدهد، و ميان اصل «لا مؤثّر فى الوجود الّا اللّه» منافاتى نديده آنها را در كنار هم و در آغوش هم جا مىدهم، معنى اين جمله را مىفهميدم كه «الفعل فعل اللّه و هو فعلنا» و ميان دو قسمت اين جمله تناقضى نمىديدم، «امر بين الامرين» برايم حل شده بود، بيان خاصّ صدر المتألّهين در نحوه ارتباط معلول با علت و مخصوصاً استفاده از همين مطلب براى اثبات قاعده «الواحد لا يصدر منه الّا الواحد» فوقالعاده مرا تحت تأثير قرار داده و به وجد آورده بود؛
🔴خلاصه يك #طرح اساسى در فكرم ريخته شده بود كه زمينه حلّ مشكلاتم در يك جهانبينى گسترده بود؛ در اثر درك اين مطلب و يك سلسله مطالب ديگر از اين قبيل، به اصالت #معارف اسلامى اعتقاد پيدا كرده بودم، #معارف_توحيدى #قرآن و #نهج البلاغه و پارهاى از احاديث و ادعيّه پيغمبر اكرم و اهل بيت اطهار را در يك اوج عالى احساس مىكردم.
🔹در اين وقت فكر كردم ديدم اگر در اين رشته نبودم و فيض محضر اين استاد را درك نمىكردم همه چيز ديگر چه از لحاظ مادّى و چه از لحاظ معنوى، ممكن بود بهتر از اين باشد كه هست، همه آن چيزهايى كه اكنون دارم داشتم و لااقل مثل و جانشين و احياناً بهتر از آن را داشتم، اما تنها چيزى كه واقعاً نه خود آن را و نه جانشين آن را داشتم همين #طرح_فكرى بود با نتايجش؛ الآن هم بر همان عقيده ام.
📚مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى (عدل الهى)، ج1، ص: 125
#اندیشه_مطهر
#مدرسه_حکمت_طوبی
#مدرسه_مجازی_المرسلات
@touba_almorsalaat