#مسجدپایگاه_نظام_توحیدی_اسلام
«لَمَسْجِدٌ أُسِّسَ عَلَى التَّقْوى مِنْ أَوَّلِ يَوْمٍ أَحَقُّ أَنْ تَقُومَ فِيهِ فِيهِ رِجالٌ يُحِبُّونَ أَنْ يَتَطَهَّرُوا وَ اللَّهُ يُحِبُّ الْمُطَّهِّرِينَ» سوره توبه، ۱۰۸
همانا مسجدى كه از روز نخست بر اساس تقوا بنا شده، سزاوارتر است كه در آن نماز برپادارى. (زيرا) در آن مسجد، مردانى هستند كه دوست دارند خود را پاك سازند و خداوند پاكان را دوست مىدارد.
نکته ها
مسجدى كه از آغاز بر پايهى تقوا، بنا نهاده شد، مسجد «قُبا» ست كه هنگام هجرت به مدينه ساخته شد. تفسیر نورالثقلین
فخر رازى مىگويد: وقتى سابقهى تقوا، مايهى ارزش يك مسجد است، سبقت انسان به ايمان و تقوا، بيشتر ارزش دارد و على عليه السلام كه از روز اوّل مؤمن بود، برتر از كسانى است كه پس از سالها شرك، مسلمان شدند. تفسیر فخر رازی
تفسیر نور، ذیل آیه ۱۰۸سوره توبه
@toubaefaf
دو آیه ای که امروز خواندیم👇
(۲۱) هزار و یک نکته پیرامون #حیاوعفاف
«وَ سَيَرَى اللَّهُ عَمَلَكُمْ وَ رَسُولُهُ ثُمَّ تُرَدُّونَ إِلى عالِمِ الْغَيْبِ وَ الشَّهادَةِ فَيُنَبِّئُكُمْ بِما كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ» سوره توبه ۹۴
خداوند و پيامبرش عملكرد شما را مىبينند، آنگاه نزد خدايى كه داناى پنهان و آشكار است بازگردانده مىشويد و او شما را به آنچه مىكرديد، آگاه خواهد كرد.
«وَ قُلِ اعْمَلُوا فَسَيَرَى اللَّهُ عَمَلَكُمْ وَ رَسُولُهُ وَ الْمُؤْمِنُونَ وَ سَتُرَدُّونَ إِلى عالِمِ الْغَيْبِ وَ الشَّهادَةِ فَيُنَبِّئُكُمْ بِما كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ» سوره توبه، ۱۰۵
وبگو: (هر گونه كه مىخواهيد و مىتوانيد) عمل كنيد، كه بزودى خداوند و پيامبرش و مؤمنان كار شما را مىنگرند و بزودى به سوى داناى غيب و آشكار بازگردانده مىشويد، پس شما را به آنچه انجام مىداديد، آگاه خواهد كرد.
اين آيه كه بيان كنندهى آگاهى #خدا و پيامبر و مؤمنان از عملكرد ماست، همان عقيدهى شيعه را مبنى بر «عرضهى اعمال» بر اولياى خدا بيان مىكند. اين عرضه، روزانه يا هر هفته و هر ماه انجام مىگيرد و اگر اعمال ما خوب باشد، اولياى خدا از ما شاد مىشوند و اگر بد باشد، نگران و اندوهگين مىگردند. ايمان به اين عرضهى عمل، در ايجاد #تقوا و #حيا مؤثّر است. امام صادق عليه السلام فرمود: اى مردم! با گناهِ خود، رسول خدا را ناراحت نكنيد.
تفسیر کنزالدقائق
به گفتهى روايات، مراد از «مؤمنون»، امامان معصومند كه خداوند آنان را از اعمال ما آگاه مىسازد.
تفسیر کنزالدقائق
@toubaefaf
💠 دعای ابوذر غفاری که در آسمانها نزد ملائکه معروف است.
🔹روزی جبرائیل خطاب به رسول خدا عرض کرد: یا رسول الله، ابوذر غفاری دعائی دارد که او را در سماوات مشهور کرده و آن دعا این است:
🌹«اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ الْأَمْنَ وَ الْإِیمَانَ بِکَ وَ التَّصْدِیقَ بِنَبِیِّکَ وَ الْعَافِیَةَ مِنْ جَمِیعِ الْبَلَاءِ وَ الشُّکْرَ عَلَی الْعَافِیَةِ وَ الْغِنَی عَنْ شِرَارِ النَّاسِ».
بار خدایا ! از تو امان و ایمان به خودت را درخواست می کنم ، توفیق تصدیق و دنباله روی از پیامبرت را آرزومندم .
عافیت از جمیع بلایای دنیوی و اخروی را از پیشگاهت طلب می نمایم . روحیه شکر و سپاس گزاری از عنایاتت را خواهانم.
پروردگارا ! مرا از مردم بد و آزار رسان بی نیاز کن
📚 اصول کافی ج ۴، ص ۳۸۱ باب الدعا.
@toubaefaf
💠 «دعای مجیر» دعایی است رفیع الشأن مروی از حضرت رسول أعظم (صلی الله علیه وآله) که جناب جبرئیل برای آن حضرت آورد در وقتی که در مقام ابراهیم (علیه السلام) مشغول به نماز بودند.
💠 کفعمی در «بلد الأمین» و «مصباح» این دعا را ذکر کرده و فرموده هر که این دعا را در أیّام البیض ماه رمضان (روز ۱۳و۱۴و۱۵) بخواند گناهانشان آمرزیده شود اگرچه به عدد دانههای باران و برگ درختان و ریگ بیابان باشد و برای شفای مریض و قضا دین و غنا و توانگری و رفع غم خواندن آن نافع است.
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟
@toubaefaf
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنان سنجیده و منطقی حجةالاسلام سنجری در مورد #عفاف_وحجاب
(22) هزار و یک نکته در موضوع حیا، عفاف و ثمره های آن
@toubaefaf
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#امیدآفرینی نیاز امروز همه جامعه مسلمانان
@toubaefaf
(23) هزار و یک نکته پیرامون حیا و عفاف و ثمره های آن
رهبر عزیز انقلاب: در مسئله ی حجاب عقب نشینی وجود ندارد.
⛈ اینکه یکی از آقایان گفتند اگر چنانچه عقب نشینی کنیم سه مشکل به وجود میآید و ذکر کردند، بالاتر از این سه مشکل این است که حکم الهی نقض میشود. (حکومت) ما حکومت اسلامی است.
بنده بارها به مسئولین گفته ام که ما سر کار آمدیم تا بینیم حکم خدا چیست؟ آن را عمل بکنیم.
⛈ بنده یک طلبه ای هستم، که سر کار آمدیم. مردم اداره ی این کشور را به عهده ی ما گذاشتند، به خاطر اینکه فکر کردند ما در راه اسلام و شریعت کار میکنیم.
⛈ ما بایستی #رضای_الهی را تعقیب کنیم و دنبال بکنیم. (این موضوع) مطلقا مسئله ای نیست که انسان در برابر آن تراجع و عقب نشینی داشته باشد.
توجه بکنید که هیچ عقب نشینی در این قضیه نکنید.
💡 اگر چنانچه در کشور ما حجاب به این شکل وجود نداشته باشد، مطمئن باشید وضع حجاب در اینجا از همه ی کشورهای دیگر [از جمله] ترکیه بدتر خواهد شد و حریم عفاف و حجاب شکسته خواهد شد. یعنی اینجا برای این کار انگیزه وجود دارد. ۱۳۹۷/۱۰/۶
@toubaefaf
*عاقبت توهین و تمسخر*
*نقل است:*
سرهنگی در حمام به مرحوم آیةالله شاه آبادی استاد امام خمینی "ره" با لحن تندی گفته بود:مرتیکه! زود باش!
آن زمان حمام ها تاریک بودند. چراغ نداشتند. مرحوم آیة الله شاه آبادی هم پیرمرد بودند چون می خواست از سطح حمام بگذرد،خیلی احتیاط می کرد که آب های کثیف به بدنشان نریزد. آن سرهنگ وقتی این دقت را می بیند شروع می کند به توهین.
آیةالله شاه آبادی از این تمسخر و طعن و توهین او خیلی ناراحت شد،👈ولی نه تنها چیزی نگفت،بلکه به راه خود ادامه دادند و رفتند.
فردای آن روز آیة الله شاه آبادی در حوزه مشغول تدریس بودند که صدای عدّه ای را شنید که جنازه ای را میبردند. پرسید: چه
خبر شده است؟ اطرافیان گفتند آن سرهنگی که دیروز در حمام به شما اهانت کرد، وقتی از حمام بیرون آمد ، در کمتر از ۲۴ ساعت
از دنیا رفت
مرحوم آیت الله شاه آبادی ناراحت و متاثر شده بود و فرمود: اگر چیزی در جواب به او گفته بودم ،👈او نمی مُرد!!!!👉
*مردم! بترسید:*
*زن دارید جوابتان را نمی دهد،*
*شوهر دارید جوابتان را نمیدهد.*
*پدر و مادر دارید،*
*خواهر و برادر و همسایه دارید،
جوابتان را نمی دهند*
*سر خود را پایین میاندازند و میروند ،*
*بترسید از خشم خدا!*
*آنهایی که جواب شما را می دهند،کم خطر هستند 👈ولی آنهایی که جواب نمی دهند، خطرناک هستند👈یک وقت می بینید
آهِ او شما را بدبخت می کند.*
آیت الله فاطمی نیا(ره)
┈┈┈┈┈┈┈┈┈
🌺 کانال معرفتی #سلوک_شیعه👇
https://eitaa.com/joinchat/3222994976C75d06fe7ee
368481_475.mp3
3.87M
خواندن دعای مجیر در ایام البیض ماه مبارک رمضان به قصد ثواب و برآورده شدن حاجات سفارش شده است.
@toubaefaf
با #خدا باش پادشاهی کن...
(24) هزار و یک نکته پیرامون #حیاوعفاف و ثمره های آن
«گویند هنگامی که زلیخا، حضرت یوسف(علیه السلام) را به حضور فرا خواند، روسری خویش را روی بُتی که در حجره بود انداخت.
حضرت یوسف(علیه السلام) از او علتش را پرسید؛ گفت: از بُت خجالت کشیدم و از آن #حیا کردم؛ آن را پوشیدم تا مرا نبیند.
حضرت یوسف(علیه السلام) فرمود: از حضور بُتی که ساخته دست بشر است حیا می کنی و من از حضور پروردگار جهان حیا نکنم؟
از دام شیطان فرار کرد، فرزندی در گهواره به پاکی او شهادت داد، به مقام رهبری مصر رسید و خدا، زلیخا را هم از راه حلال به همسری او در آورد.»
با خدا باش پادشاهی کن
بی خدا باش هرچه خواهی کن
📘قلب سلیم، شهید دستغیب(ره)، ص215 (با کمی تلخیص)، کتابی که با مطالعه آن، زندگی انسان متحول می شود.
@toubaefaf
✅ نکته هایی از سوره یوسف علیه السلام
آیه 54 سوره یوسف، به این نکته اشاره دارد که عزیز مصر تا حضرت یوسف را دید، از حرکات و سکناتش شکوه شخصیت و وقار فهمید و بلافاصله گفت: «أَسْتَخْلِصْهُ لِنَفْسِي» او را از خاصان خویش قرار دهم.
معمولا ملاقات ها با گفتگوست و شخصیت هرکسی با سخن گفتن آشکار می گردد. در این دیدار تا حضرت یوسف(علیه السلام) سخنان مختصر و حکیمانه ای فرمود: «فَلَمّٰا كَلَّمَهُ»
عزیز مصر بلافاصله گفت: « إِنَّكَ اَلْيَوْمَ لَدَيْنٰا مَكِينٌ أَمِينٌ» تو امروز نزد ما دارای منزلت ومقامی و [در همه امور] امینی.
🌺 قرآن حکیم داستان حضرت یوسف (علیه السلام) را که یکی از بهترین قصه های قرآنی است بیان می دارد تا راز و رمز غیبت انسان کامل از دید مردم و راه های رسیدن به او را به همگان بفهماند.
علت غیبت انسان کامل و محرومیت از فیض حضور ایشان: «اُقْتُلُوا يُوسُفَ أَوِ اِطْرَحُوهُ أَرْضاً يَخْلُ لَكُمْ وَجْهُ أَبِيكُمْ وَ تَكُونُوا مِنْ بَعْدِهِ قَوْماً صٰالِحِينَ.» ﴿سوره يوسف، 9﴾ [یکی گفت:] یوسف را بکشید و یا او را در سرزمین نامعلومی بیندازید، تا توجه و محبت پدرتان فقط معطوف به شما شود. و پس از این گناه [با بازگشت به خدا و عذرخواهی از پدر] مردمی شایسته خواهید شد.
🔥یعنی حسادت منجر به کینه، بزرگترین عامل وصل به انسان کامل است و این مانع از خود ماست.
❔پس باید چه کرد تا از درد سخت فراق انسان کامل رهایی یافت؟
⬅️ توسل به آبرومندان درگاه خدا با توبه، تقوا و عفاف که خدا به واسطه آن ها ما را بیامرزد: «قٰالُوا يٰا أَبٰانَا اِسْتَغْفِرْ لَنٰا ذُنُوبَنٰا إِنّٰا كُنّٰا خٰاطِئِينَ.» ﴿سوره يوسف، 97﴾ گفتند: ای پدر! آمرزش گناهانمان را بخواه، بی تردید ما خطاکار بوده ایم.
این توسل، آدمی را به رحمت خاصه الهی(غَفُورُ اَلرَّحيمُ) یعنی گشایش امور می رساند: «قٰالَ سَوْفَ أَسْتَغْفِرُ لَكُمْ رَبِّي إِنَّهُ هُوَ اَلْغَفُورُ اَلرَّحِيمُ» ﴿سوره يوسف، 98﴾ گفت: برای شما از پروردگارم درخواست آمرزش خواهم کرد؛ زیرا او بسیار آمرزنده و مهربان است.
⬅️ و دیگر دغدغه رسیدن به انسان کامل داشتن و پرهیز از ناامیدی: «يٰا بَنِيَّ اِذْهَبُوا فَتَحَسَّسُوا مِنْ يُوسُفَ وَ أَخِيهِ وَ لاٰ تَيْأَسُوا مِنْ رَوْحِ اَللّٰهِ إِنَّهُ لاٰ يَيْأَسُ مِنْ رَوْحِ اَللّٰهِ إِلاَّ اَلْقَوْمُ اَلْكٰافِرُونَ» ﴿سوره يوسف، 87﴾ ای پسرانم! بروید آن گاه از یوسف و برادرش جستجو کنید و از رحمت خدا مأیوس نباشید؛ زیرا جز مردم کافر از رحمت خدا مأیوس نمی شوند.
✔️ امروزه مصداق کاملترین انسان ها و استاد همه انسان های برجسته و علمای ربانی، امام زمان(علیه السلام) است که با تقوا و توسل به ساحت مقدسشان، طلب استغفار کنیم و لحظه ای در دفاع از حریم ولایت کوتاهی ننماییم و این باعث وصل به او خواهد شد، إن شاءالله.
#امام_زمان
@toubaefaf
🔸سید بن طاووس (ره) نقل کرده است:
«اگر در زمان غیبت، روزانه یک بار با توجه تام آیه شریفه «يا أَيُّهَا الْعَزيزُ مَسَّنا وَ أَهْلَنَا الضُّرُّ وَ جِئْنا بِبِضاعَةٍ مُزْجاةٍ فَأَوْفِ لَنَا الْكَيْلَ وَ تَصَدَّقْ عَلَيْنا إِنَّ اللَّهَ يَجْزِي الْمُتَصَدِّقين»[سوره یوسف، آیه۸۸] را بخوانید در روز شما آثار بسیار عجیبی دارد».
🔸آنچه برادران یوسف به او گفتند، خطاب به ولی عصر عجّلاللهفرجه میگوییم:
«ای عزیز ، به ما و خانواده ما آسیب رسیده است و بضاعتی اندک آوردهایم. پیمانهی ما را پر کن و به ما صدقه بده، هماناخداوند صدقهدهندگان را دوست دارد.»
🔸در طول روز، توجه به این آیه موجب حفظ و تقویت ارتباط ما با #امام_زمان عجّلاللهفرجه میشود.
از یک سو به خود یاد آور میشویم هر لطف و نعمتی که در زندگی از آن برخوردار هستیم، صدقهای است که از دستان مبارک امام زمان در اختیار ما قرار گرفته است و سعی میکنیم صدقه حضرت را بد مصرف نکنیم و همه مواهب را در مسیر طاعت و بندگی به کار گیریم.
🔸از سوی دیگر مشکلات و گرفتاریهای خود را به پیشگاه حضرت عرضه میکنیم و میگوییم: «تَصَدَّقْ عَلَيْنا»؛«تو به ما صدقه بده».
و تنها خدا میداند صدقه ای که از جانب امام عصر عجّلاللهفرجه نصیب ما شود چه کمالات و برکاتی را به همراه میآورد، و چه میزان زندگی ما را متحول میکند.
@toubaefaf
حسن یعنی تمام هست زهرا
حسن یعنی کریم هردو دنیا
حسن یعنی سکوت و رازداری
حسن یعنی شب و دل بی قرای
🍃ولادت با سعادت کریم اهل بیت امام حسن مجتبی علیه السلام مبارک باد.
@toubaefaf
💠 امام حسن مجتبی علیه السلام:
🔹منِ اِتَّكَلَ عَلَى حُسْنِ اَلاِخْتِيَارِ مِنَ اَللَّهِ لَمْ يَتَمَنَّ أَنَّهُ فِي غَيْرِ اَلْحَالِ اَلَّتِي اِخْتَارَهَا اَللَّهُ لَهُ
🔸كسى كه به حُسنِ انتخاب خدا براى خود تكيه كند، جز حالتى را كه خدا برايش گزينش كرده است حال ديگرى براى خويش آرزو نكند.
📗بحار الأنوار، ج75، ص106
#اللهم_عجلـــ_لولیڪ_الفرجـ
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5
اگر میخواهید سعادتمند شوید.mp3
612.9K
🎙 «بیان نورانی امام حسن مجتبی (ع): اگر میخواهید سعادتمند شوید، این دو کار را انجام بدهید...»
👤 آیةالله جوادی آملی
🆔 @balagh_ir
(24) هزار و یک نکته پیرامون حیا وعفاف
«إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَ الْإِحْسانِ وَ إِيتاءِ ذِي الْقُرْبى وَ يَنْهى عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْكَرِ وَ الْبَغْيِ يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ» سوره نحل، 90
همانا خداوند (مردم را) به عدل و احسان و دادن (حق) خويشاوندان، فرمان مىدهد و از كارهاى زشت و ناپسند و تجاوز، نهى مىفرمايد او شما را موعظه مىكند باشد كه متذكّر شويد.
نکته ها
اين آيه منشور جهانى اسلام است كه امام باقر عليه السلام آنرا در خطبههاى نماز جمعه مىخواندند. به گفته فيض كاشانى در تفسير صافى؛ اگر در قرآن همين يك آيه بود، كافى بود كه بگوييم: قرآن، «تبيان كل شى» است، اوامر و نواهى اين آيه در همه اديان بوده و هرگز نسخ نشده است.
وليدبنمغيره، چنان جذب اين آيه شد كه گفت: شيرينى، زيبايى، محتواى آن، چنان است كه نمىتواند كلام بشر باشد. (تفسير كبير) و عثمان بن مظعون مىگويد با شنيدن اين آيه، اسلام به عمق جانم نفوذ كرد و به دلم نشست.
«عدل» درباره چيزى است كه تساوى آن با بصيرت درك شود و «عدل» در مورد چيزى است كه تساوى آن با حسّ درك شود. «عدل» مساوات در جزاء است ولى «احسان» زياد كردن پاداش است. (مفردات راغب)
«عَدل» دورى از افراط و تفريط است كه هم در عقايد مطرح است و هم در رفتار شخصى و جامعه و سفارش اين آيه هم به فرد است و هم به حكومتها.
«عَدل» در نظام آفرينش، رمز پايدارى آن است. «بالعدل قامت السماوات و الارض» و در نظام تشريع سرلوحهى دعوت همه انبياست. «احسان» كلمهى مباركى است كه شامل خدمات مالى، فكرى، فرهنگى، عاطفى، مىشود.
و «فحشا» به گناهى گفته مىشود كه بزرگ و رسوا باشد و «منكر» به كارى گويند كه عقل وفطرت و شرع آن را انكار كند.
به گفته تفسير فى ظلال، هرگاه طاغوتها با تبليغات فاسد، زشتى گناه را در ديدهى مردم اندك و حسّاسيّت مردم را نسبت به گناه كم كنند، ملاك معروف و منكر، شرع خواهد بود.
پیام ها
1- آيا خداوندى كه انسانها را به عدل و احسان دعوت مىكند، مىشود كه خود عادل نباشد! «إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَ الْإِحْسانِ»
2- عدل واحسان در كنار هم جاذبه دارد، وگرنه مقرّرات خشك، دلها را التيام نمىدهد. «يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَ الْإِحْسانِ» (عدل، مقدار واجب واحسان، مقدار مستحبّ است)
3- اوّلين آمر به معروف وناهى از منكر، خود خداوندست. إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُ ... وَ يَنْهى
4- در احسان، رسيدگى به بستگان و صلهرحم اولويّت دارد. «الْإِحْسانِ وَ إِيتاءِ ذِي الْقُرْبى»
5- امر به معروف، بر نهى از منكر مقدّم است و عدل، بر احسان. يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَ الْإِحْسانِ ... وَ يَنْهى
6- امر به معروف و نهى از منكر بايد در فضاى صفا و محبّت و در قالب موعظه و خيرخواهى باشد. يَأْمُرُ ... يَنْهى ... يَعِظُكُمْ
7- آمرين به معروف نبايد از مردم انتظار پذيرش صددرصد داشته باشند. «لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ»
8- مردم فطرتاً به عدل واحسان گرايش دارند واز فحشا ومنكر متنفرّند، ليكن وسوسهها و غرايز موجب غفلت او مىباشند كه بايد با تذكّر آنان را متذكّر نمود. «لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُونَ»
9- در نهى از منكر بايد ابتدا گناهان رسوا را جلوگيرى كرد، همان گونه كه در امر به معروف بايد ابتدا به واجبات سفارش كرد. يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ ... يَنْهى عَنِ الْفَحْشاءِ
10- سفارش به عدل و نهى از فحشا، سنّت ابدى خداوند است. يَأْمُرُ ... يَنْهى ...يَعِظُكُمْ (فعل مضارع نشانه استمرار است)
تفسیر نورج 4، ص 571
@toubaefaf