🌱🌸🍃لحظه ای با اهل بهشت🍃🌸🌱
✨جزء بیست و هفتم
💠یکی از موضوعات مورد اشاره قرآن حکیم، موضوع بهشت و بهشتیان است. سوره طور، آیات 13 تا 28 در همین راستاست. این اوصاف را بنگرید:
🍃پرهيزگاران در باغهاى بهشت و در ميان نعمتهاى فراوانى جاى دارند. «إن المتقين في جنات و نعيم»
تعبير به «متقين» (پرهيزگاران) به جاى «مؤمنين» به خاطر آن است كه اين عنوان هم ايمان را در بردارد و هم جنبه هاى عمل صالح را؛ به خصوص اينكه" تقوى" در يك مرحله مقدمه و پايه ايمان است، چنان كه قرآن در آيه 2 سوره بقره مى گويد: ذلك الكتاب لا ريب فيه هدى للمتقين:" در اين كتاب آسمانى شكى نيست، و مايه هدايت پرهيزگاران است.
چرا كه اگر انسان داراى تعهد و احساس مسئوليت و روح حقجويى و حق طلبى كه مرحلهاى از تقوى است نباشد هرگز به دنبال تحقيق از آئين حق نمى رود، و هدايت قرآن را نمى پذيرد.
🌼تعبير به «جنات» و «نعيم» به صورت صيغه جمع( باغها و نعمتها) آنهم به صورت نكره اشاره به تنوع و عظمت آن باغ ها و نعمت هاست.
⬅سپس به تاثير اين نعمتهاى بزرگ بر روحيه بهشتيان اشاره كرده، مى فرماید:
🌱آنها از آنچه پروردگارشان به آنان داده شاد و مسرورند و سخنان شيرين و دلپذير در اين باره مى گويند «فاكهين بما آتاهم ربهم»
🌸آرى از خوشحالى در پوست نمى گنجند، پيوسته با هم مزاح مى كنند، و دل هاى آنها از هر گونه اندوه و غم تهى است، و آرامش فوق العاده اى را احساس مى كنند.
🌺به خصوص اينكه: خدا به آنها اطمينان خاطر در برابر مجازات داده و پروردگارشان آنان را از عذاب دوزخ نگاهداشته است. «و وقاهم ربهم عذاب الجحيم»
🌷ضمنا تعبير «ربهم» (پروردگارشان) در هر دو جمله اشاره اى است بر نهايت لطف خداوند، نسبت به آنها، و ادامه ربوبيتش در آن جهان.
⬅بعد از اين اشاره اجمالى و سربسته، به نعمت ها و سرور و شادمانى پرهيزگاران در بهشت به شرح آن پرداخته، چنين مى فرماید:
🔹 به آنها گفته مى شود بخوريد و بياشاميد گوارا. «كلوا و اشربوا هنيئا»
🔹تکیه بر تخت های بهشتی که از لذت انس با دوستان و مؤمنان ديگر بهره فراوان مى گيرند و اين لذتى است معنوى ما فوق بسيارى از لذت ها.
🔹و همسران بهشتی «و زوجناهم بحور عين»
🔹ملحق شدن عزیزانشان به آن ها «ألحقنا بهم ذريتهم»
🔹و چیزی از عمل آن ها کاسته نمی شود. «و ما ألتناهم من عملهم من شيء»
🔹انواع و اقسام میوه ها در اختیارشان است. «أمددناهم بفاكهة و لحم مما يشتهون»
🔹و شراب بهشتی: آنها در بهشت جامهايى پر از شراب طهور را كه نه مستى و بيهوده گويى در آن است و نه گناه از يكديگر مى گيرند. «يتنازعون فيها كأسا لا لغو فيها و لا تأثيم»
بلكه شرابى است گوارا و لذت بخش، نشاط آفرين و روح پرور، خالى از هر گونه تخدير و فساد عقل، و به دنبال آن بيهوده گويى و گناه هرگز نيست، بلكه سراسر هوشيارى و لذت جسمى و روحانى است.
🔹با خدمت کاران بهشتی «و يطوف عليهم غلمان لهم كأنهم لؤلؤ مكنون»
🌸و سخن بهشتیان: «خداوند منت بر ما گذارد و رحمت واسعه او شامل حال ما شد؛ از عذاب كشنده ما را حفظ كرد «فمن الله علينا و وقانا عذاب السموم»
آرى پروردگار مهربان، ما را از زندان دنيا با تمام وحشت هايش نجات بخشيد و در كانون نعمتهايش، يعنى بهشت جاى داد.» تفسير نمونه، ج22، ص: 438
💠 بهشت را از خدا طلب کنیم.
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5
https://chat.whatsapp.com/Cf6mXNx35WSCf0SdIKuiit
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #فیلم_نوشت | رهبر انقلاب: امیدوارم که انشاءالله آن روزی را که شماها در #قدس نماز جماعت میخوانید، ببینید و ببینیم انشاءالله؛ ما معتقدیم که این روز خواهد آمد، دیر هم نخواهد شد.
◽️ #روز_قدس
🌙 @Khamenei_ir
💫🌟💫🌟💫🌟💫
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5
https://chat.whatsapp.com/Cf6mXNx35WSCf0SdIKuiit
فقه خانواده ٢٨.mp3
8.09M
💠 فقه خانواده
8️⃣2️⃣ جلسه بیست و هشتم
◀️ از فرد گرایی تا جمع گرایی در قرآن
◀️ ارزش یک فرزند از نگاه رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم
◀️ فرزندان سرمایه های حقیقی انسان
◀️ سقط جنین نتیجه بی ارزش شدن فرزند آوری در جامعه
◀️ آمار مشکوک و عجیب سقط جنین در ایران
◀️ فرق سقط جنین در ایران و خارج از کشور
◀️ علل و عوامل سقط جنین
🥀 به جنین حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها هم رحم نکردند (روضه) .
#فقه_خانواده
#صوت_احکام
🌷اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ ولعن أعدائهم اجمعین🌷
http://eitaa.com/ahkamharam
🍃💫🍃پیروزی نهایی از آن کیست؟🍃💫🍃
✨جزء بیست و هشتم
🌼«يُرِيدُونَ لِيُطْفِؤُا نُورَ اَللّٰهِ بِأَفْوٰاهِهِمْ وَ اَللّٰهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَ لَوْ كَرِهَ اَلْكٰافِرُونَ» ﴿سوره صف، 8﴾
می خواهند نور خدا را با دهان هایشان خاموش کنند در حالی که خدا کامل کننده نور خود است، گرچه کافران خوش نداشته باشند.
🌸«هُوَ اَلَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدىٰ وَ دِينِ اَلْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى اَلدِّينِ كُلِّهِ وَ لَوْ كَرِهَ اَلْمُشْرِكُونَ» ﴿سوره صف، 9﴾ اوست که پیامبرش را با هدایت و دین حق فرستاد تا آن را بر همه ادیان پیروز کند، گرچه مشرکان خوش نداشته باشند.
💠 این دو آیه 8 و9 سوره صف و دو آیه 32 و 33 سوره توبه نوید بخش پیروزی نهایی دین اسلام بر همه مکاتب غرب و شرق است. «إِنَّ وَعْدَ اَللّٰهِ حَقٌّ» ﴿سوره جاثية، 32﴾ یقیناً وعده خدا حق است.
🌸 این وعده «إِنَّ وَعْدَ اَللّٰهِ حَقٌّ» بیش از 12 مرتبه در قرآن ذکر شده است.
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5
https://chat.whatsapp.com/Cf6mXNx35WSCf0SdIKuiit
🍃مژده پیروزی قطعی یاوران #راه_خدا
«كَتَبَ اللَّهُ لَأَغْلِبَنَّ أَنَا وَ رُسُلِي إِنَّ اللَّهَ قَوِيٌّ عَزِيزٌ» سوره مجادله، ۲۱
خداوند حكم كرده است كه همانا من و پيامبرانم (بر كافران و منافقان) چيره خواهيم شد. همانا خداوند قدرتمند شكستناپذير است.
نکته ها
سنّت خداوند پيروزى حق بر باطل است. با آن همه تهمتهايى كه به پيامبر زدند و با آن همه كارشكنىها و مانعتراشىها و ايجاد فتنهها و جنگها، آيا تا كنون نام پيامبر اسلام و ساير انبيا بيشتر مطرح است يا مخالفانشان؟ نام حضرت ابراهيم باقى است يا نمرود؟ امام حسين عليه السلام عزيز است يا يزيد؟ امام حسين عليه السلام به هدفش كه رسوا كردن بنى اميه و دادن درس آزادگى به بشريّت بود رسيد، امّا يزيد چطور؟
سؤال: اگر حق پيروز است، پس چرا در مواردى طرفداران آن شكست مىخورند؟
پاسخ: اگر گفته شود فرزند نعمت است، به اين معنا نيست كه مشكلات دوران باردارى و زايمان، در كار نيست، بلكه مراد آن است كه با تمام اين مشكلات نعمت است. پيروزى حق بر باطل نيز در سايه ايمان، استقامت و اتحاد است، چنانكه قرآن مىفرمايد: «الَّذِينَ قالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلائِكَةُ» (سوره فصلت، ۳۰)، «لا تَهِنُوا وَ لا تَحْزَنُوا وَ أَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ» (سوره أل عمران، ۱۳۹) امّا اگر سستى و تفرقه و نافرمانى پديدار شد، شكست حتمىا خواهد بود، «حَتَّى إِذا فَشِلْتُمْ وَ تَنازَعْتُمْ فِي الْأَمْرِ وَ عَصَيْتُمْ» (سوره آل عمران، ۱۵۲)
بر اساس روايات، وعده خداوند در مورد غلبه كامل حق بر باطل، در زمان ظهور امام زمان عليه السلام محقق خواهد شد.
تفسیر نور، ج۹، ص۵۲۶
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5
https://chat.whatsapp.com/Cf6mXNx35WSCf0SdIKuiit
درس #استقامت
«إِنَّ الَّذينَ قالوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ استَقاموا تَتَنَزَّلُ عَلَيهِمُ المَلائِكَةُ أَلّا تَخافوا وَلا تَحزَنوا وَأَبشِروا بِالجَنَّةِ الَّتي كُنتُم توعَدونَ﴿سوره فصلت، ۳۰﴾
به یقین کسانی که گفتند: «پروردگار ما خداوند یگانه است!» سپس استقامت کردند، فرشتگان بر آنان نازل میشوند که: «نترسید و غمگین مباشید، و بشارت باد بر شما به آن بهشتی که به شما وعده داده شده است.
«...پای حرف حق تا آخر باید ایستاد
یک توصیه که توصیهی مهمی است، این است که شما که بحمدالله ویژگیهای خوبی دارید: انقلابی هستید، پُرتلاش هستید، پُرتوان هستید، دنبال کار هستید؛ این ویژگیها را حفظ کنید، این ویژگیها را تا آخر دوره نگه دارید. حالا «تا آخر عمر» باید گفت، امّا لااقل تا آخر دوره این ویژگیها را نگه دارید. خیلیها بودند که در اوّلِ کار همین جور خصوصیّات را داشتند، انقلابی بودند، پُرتوان بودند، پُرانرژی بودند، با حرارت حرف می زدند، با حرارت کار می کردند، لکن به مرور زمان نتوانستند در مقابل وسوسهها مقاومت کنند؛ وسوسهی مال، وسوسهی مقام، وسوسهی شهرت، وسوسهی نام و نشان. نتوانستند مقاومت کنند، راه کج شد، رفتار عوض شد، گاهی به ۱۸۰ درجه اختلاف با اوّل کار منتهی شد. لذا میبینید خدای متعال در قرآن میفرماید: «اِنَّ الَّذینَ قالوا رَبُّنَا اللهُ ثُمَّ استَقاموا تَتَنَزَّلُ عَلَیهِمُ المَلٰئِکَة»؛ تنزّل ملائکهِی رحمت الهی مال آن کسانی است که میایستند پای این حرف: ثُمَّ استَقاموا؛ استقامت میکنند، میایستند. بِایستید پای این ویژگیهای خوب. خب حالا برای اینکه بتوانیم خودمان را انقلابی نگه داریم باید چه کار کنیم؟ توصیهی بنده این است که باید مراقبه کنیم، باید حسابکشی کنیم از خودمان. مراقبهی دائمی لازم است. ما انسانها ضعیفیم، در معرض خطریم، در معرض لغزشیم؛ مراقب باشیم، مراقب خودمان باشیم. این مراقبت، در اصطلاح قرآنی و اسلامی، اسمش تقوا است؛ تقوا یعنی همین مراقبت دائمی از خود که دامن انسان گیر نکند به این خارهای دُور و بَر. خب، یک توصیه این بود که به نظر من توصیهی اصلی همین است.
#رهبرحکیم_انقلاب ۱۴۰۰/۰۳/۰۶
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5
https://chat.whatsapp.com/Cf6mXNx35WSCf0SdIKuiit
🍃نمونه عملی #استقامت
استقامت، ویژگی #امام_خمینی تا پایان عمر
«...تا روزهای آخر زندگی، هیچ كس در حرف و عمل امام بزرگوار ما، نشانی از افسردگی و تردید و خستگی و وادادگی و تسلیمطلبی پیدا نكرد.
بسیاری از انقلابیهای دنیا وقتی كه از دوران جوانی خارج می شوند و به پیری می رسند، دچار تردید می شوند، دچار محافظهكاری می شوند؛ حتّی گاهی حرفهای اصلی خودشان را هم پس می گیرند.
بیانیههای امام در سالهای آخر عمر، حتّی از سخنان سال ۴۲ ایشان گاهی انقلابیتر بود، تندتر بود، قویتر بود؛ پیر می شد، اما دل او جوان بود، روح او زنده بود؛ این همان استقامتی است كه در قرآن كریم می فرماید: «و ان لو استقاموا علی الطّریقة لاسقیناهم ماء غدقا»(سوره جن، ۱۶) در آیهی دیگر می فرماید: «انّ الّذین قالوا ربّنا الله ثمّ استقاموا تتنزّل علیهم الملائكة»(سوره فصلت، ۳۰)
#رهبرحکیم_انقلاب ۱۳۹۲/۰۳/۱۴
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5
https://chat.whatsapp.com/Cf6mXNx35WSCf0SdIKuiit
🍃در تعبیر قرآنی، #پایبندی_به_ارزشها را #استقامت نام نهادهاند.
«...اگر این پایبندی به ارزشهای اساسی وجود داشت -که این شاخص اوّل[انقلابیگری] بود- حرکت، حرکت مستمر و مستقیم خواهد بود و در تندباد حوادث، این حرکت تغییر پیدا نمی کند. [امّا] اگر این پایبندی وجود نداشت، نقطهی مقابل این پایبندی، عملگرایی افراطی است؛ یعنی هر روزی به یک طرف رفتن و هر حادثهای انسان را به یک طرف کشاندن:
می کِشد از هر طرف، چون پَر کاهی مرا
وسوسهی اینوآن، دمدمهی خویشتن
این می شود عملگرایی؛ هر روزی انعطاف به یک جهت و به یک سمت؛ این منافات دارد با آن پایبندی.
در تعبیر قرآنی، این پایبندی به ارزشها را «استقامت» نام نهادهاند: فَاستَقِم کَمآ اُمِرتَ وَ مَن تابَ مَعَک(سوره هود، ۱۱۲) -آیهی قرآن در سورهی مبارکهی هود- یا «اِنَّ الَّذِینَ قالُوا رَبُّنَا اللهُ ثُمَّ استَقاموا تَتَنَزَّلُ عَلَیهِمُ المَلٰئِکَةُ اَلّا تَخافُوا وَ لَا تَحزَنوا وَ اَبشِروا بِالجَنَّة»؛(سوره فصلت، ۳۰)
در تعبیر قرآنی، اسم این پایبندی به مبانی و ارزشها استقامت است.»
#رهبرحکیم_انقلاب ۱۳۹۵/۰۳/۱۴
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5
https://chat.whatsapp.com/Cf6mXNx35WSCf0SdIKuiit
🍃ثمره #استقامت
مسئله #فلسطین با اذن #خدا حل خواهد شد.
«...قال الله الحکیم فی الکتاب المبین:
«وَ لا تَهِنوا وَ لا تَحزَنوا وَ اَنتُمُ الاَعلَونَ اِن کُنتُم مُؤمِنین» (سوره آل عمران، ۱۳۹) و قال عزّ مِن قائِل:
«فَلا تَهِنوا وَ تَدعوٓا اِلَى السَّلمِ وَ اَنتُمُ الاَعلَونَ وَ اللَهُ مَعَکُم وَ لَن یَتِرَکم اَعمالَکُم»(سوره محمد صلی الله علیه و آله، ۳۵)
در آغاز لازم می دانم به همهی شما میهمانان عزیز، رؤسای محترم مجالس، رهبران گروههای مختلف فلسطینی، اندیشمندان، فرزانگان و شخصیّتهای برجستهی جهان اسلام و دیگر شخصیّتهای آزادیخواه، خوشامد بگویم و حضورتان در این نشست ارزشمند را گرامی بدارم.
قصّهی پُرغصّهی فلسطین و اندوه جانکاه مظلومیّت این ملّت صبور، بردبار و مقاوم، حقیقتاً هر انسان آزادیخواه و حقطلب و عدالتجو را میآزارد و درد و رنجی انبوه بر دل مینشاند. تاریخ فلسطین و اشغال ظالمانهی آن و آواره کردن میلیونها انسان و مقاومت دلیرانهی این ملّت قهرمان، پُر فرازونشیب است.
کاوشی هوشمندانه در تاریخ نشان می دهد که در هیچ برههای از تاریخ، هیچیک از ملّتهای جهان با چنین رنج و اندوه و اقدامی ظالمانه مواجه نبودهاند که در یک توطئهی فرامنطقهای، کشوری به طور کامل اشغال شود و ملّتی از خانه و کاشانهی خود رانده شوند و به جای آنان، گروهی دیگر از جای جای جهان بدانجا گسیل شوند؛ موجودیّتی حقیقی نادیده گرفته شود و موجودیّتی جعلی بر جای آن بنشیند، امّا این نیز یکی از صفحات ناپاک تاریخ است که همچون دیگر صفحات آلوده، با اذن خدای متعال و یاری او بسته خواهد شد؛چه آنکه: إِنَّ الْبَاطِلَ کانَ زَهُوقًا.(سوره اسراء، ۸۱) وَ قال: اَنَّ الاَرضَ یَرِثُها عِبَادِیَ الصَّٰلِحُون.»(سوره انبیاء، ۱۰۵)
#رهبرحکیم_انقلاب ۱۳۹۵/۱۲/۰۳
بیانات در ششمین کنفرانس بینالمللی حمایت از انتفاضه #فلسطین
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5
https://chat.whatsapp.com/Cf6mXNx35WSCf0SdIKuiit
✍سلام. پیام های با موضوع استقامت و پرهیز از تفرقه را با توجه به نیاز خانواده، جامعه، مساجد، مدارس و دانشگاه و... ارسال کردم.
راز موفقیت #استقامت در امور است و راز شکست هم تفرقه و پراکندگی.
بیشتر مواظب باشیم تا باعث هدر رفت وقت و هزینه نشویم به ویژه در بیت المال.
تفرقه هدر دادن وقت و هزینه بیت المال است و موجب ضمان.
فردای حساب باید پاسخگو بود.
#روزحساب
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5
https://chat.whatsapp.com/Cf6mXNx35WSCf0SdIKuiit
⛔️فشل و نزاع و تفرقه از ویروس های اساسی زمین گیر کردن استعدادهاست.
«وَ لَقَدْ صَدَقَكُمُ اللَّهُ وَعْدَهُ إِذْ تَحُسُّونَهُمْ بِإِذْنِهِ حَتَّى إِذا فَشِلْتُمْ وَ تَنازَعْتُمْ فِي الْأَمْرِ وَ عَصَيْتُمْ مِنْ بَعْدِ ما أَراكُمْ ما تُحِبُّونَ مِنْكُمْ مَنْ يُرِيدُ الدُّنْيا وَ مِنْكُمْ مَنْ يُرِيدُ الْآخِرَةَ ثُمَّ صَرَفَكُمْ عَنْهُمْ لِيَبْتَلِيَكُمْ وَ لَقَدْ عَفا عَنْكُمْ وَ اللَّهُ ذُو فَضْلٍ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ» سوره آل عمران، ۱۵۲
و قطعاً خداوند وعدهى خود را (مبنى بر پيروزى شما در جنگ احد) محقّق گرداند، زيرا كه دشمن را با خواست او مىكشتيد، تا آنكه سست شديد و در كار (جنگ و تقسيم غنائم) به نزاع پرداختيد و از (دستور پيامبر) نافرمانى كرديد، با آنكه خداوند (پيروزى و) آنچه را (از غنائم) كه محبوب شما بود به شما نشان داده بود. برخى از شما خواهان دنيايند (و غنائم جنگى،) و برخى خواهان آخرت (و شهادت در راه خدا). پس آنگاه خداوند شما را از (تعقيب) آنان منصرف ساخت (و پيروزى شما به شكست انجاميد،) تا شما را بيازمايد، ولى از (خطاى) شما درگذشت و همانا خداوند نسبت به مؤمنان، صاحب فضل و بخشش است.
نکته ها
در سال دوم هجرى كه مسلمانان در جنگ بدر پيروز شدند، خداوند وعده داد كه در جنگهاى آينده نيز پيروز مىشوند. در سال بعد كه جنگ احد واقع شد، پيامبر صلى الله عليه و آله پنجاه نفر مسلح را براى حفاظت از درّهها و كوهها نصب كرد. چون جنگ شروع شد، در آغاز مسلمانان حمله كرده و نفس دشمن را گرفته و آنها را شكست دادند، اما متأسّفانه در بين آن پنجاه نفر كه مسئول حفاظت از كوه بودند، اختلاف شد، عدّهاى گفتند: پيروزى ما قطعى است، پس به سراغ جمع غنائم برويم و عدّهى كمى همچنان سنگرها را حفظ كردند. دشمنِ شكست خورده، از همان منطقهاى كه بدون محافظ مانده بود حمله كرد و اين بار مسلمانان ضربهى سنگينى خوردند و شهداى بسيارى دادند، تا آنجا كه جان پيامبر در معرض خطر قرار گرفت و بسيارى از مسلمانان پا به فرار گذاشتند.
پس از پايان جنگ، مسلمانان از پيامبر صلى الله عليه و آله انتقاد مىكردند كه مگر خدا به ما وعدهى پيروزى نداده بود، پس چرا شكست خورديم؟ اين آيه پاسخ مىدهد كه وعدهى خدا راست و درست بود، ولى سستى و نزاع و نافرمانى عاملِ شكست شما شد.
پیام ها
1- معناى تحقق وعدههاى خدا، ناديده گرفتن سنّتهاى الهى نيست. نصرت خداوند تا زمانى است كه شما به وظيفه عمل كنيد. «لَقَدْ صَدَقَكُمُ اللَّهُ وَعْدَهُ ... إِذا فَشِلْتُمْ وَ تَنازَعْتُمْ»
2- از جمله عوامل شكست، سستى، نزاع و عدم اطاعت از فرماندهى است.
«فَشِلْتُمْ وَ تَنازَعْتُمْ ... وَ عَصَيْتُمْ»
3- افراد براى هدفهاى متفاوت جنگ مىكنند. بعضى براى دنيا مىجنگند و بعضى براى آخرت. «مِنْكُمْ مَنْ يُرِيدُ الدُّنْيا وَ مِنْكُمْ مَنْ يُرِيدُ الْآخِرَةَ»
4- پايدارى در نبرد، حفظ وحدت و اطاعت، نشانهى آخرت خواهى رزمندگان است. «مِنْكُمْ مَنْ يُرِيدُ الْآخِرَةَ»
5- جزاى كسى كه بجاى شكر نعمت پيروزى، به اختلاف و نافرمانى و سستى
دامن زند، شكست است. «صَرَفَكُمْ عَنْهُمْ»
6- عامل شكستهاى بيرونى، درونى است. شما در درون سست و نافرمان شديد، لذا در بيرون شكست خورديد. «فَشِلْتُمْ ... صَرَفَكُمْ عَنْهُمْ»
7- شكستها، وسيلهى آزمايش الهى است. «لِيَبْتَلِيَكُمْ»
8- هنگام تخلّف و شكست نيز از لطف خدا مأيوس نشويد. «عَفا عَنْكُمْ»
9- ايمان، بستر و زمينهى دريافت فضل خاص خداوند است. «عَفا عَنْكُمْ وَ اللَّهُ ذُو فَضْلٍ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ»
10- مؤمن را به خاطر يك خلاف نبايد از صفوف اهل ايمان خارج دانست، بلكه بايد از يك سو هشدار داد و از سوى ديگر با تشويق دلگرمش كرد. «عَفا عَنْكُمْ وَ اللَّهُ ذُو فَضْلٍ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ»
تفسیر نور، ج1، ص 627
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5
https://chat.whatsapp.com/Cf6mXNx35WSCf0SdIKuiit
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رحمت خدا بر افسر کهنه کار جنگ نرم، سرباز ولایت، الگویی برای هنرمندان مرحوم #نادر_طالب_زاده
🕊شادی روحش صلوات
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5