🔻خروج سنگین نقدینگی از صندوقهای سهام آمریکا
🔹 صندوقهای سهام ایالات متحده در هفت روز منتهی به ۱۷ آوریل خروج پول شدیدی را تجربه کردند، زیرا سرمایه گذاران پیش بینی میکردند که نرخهای بهره انقباضی به دلیل تورم پایدار در اقتصاد آمریکا، ادامه داشته باشد.
🔹 بر اساس دادههای LSEG (گروه بورس لندن)، سرمایهگذاران در مجموع ۲۱.۱۵ میلیارد دلار از صندوقهای سهام آمریکا خارج کردند که بیشترین میزان فروش در یکه هفته از ۲۱ دسامبر ۲۰۲۲ است.
🔹 در مورد روند تورم اخیر آمریکا، جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، اظهار داشت که اگر سطح تورم بالا بماند، بانک مرکزی ممکن است به سیاستهای پولی انقباضی خود ادامه دهد.
🆔 @ttbankchannel1
🔻ضرورت بازنگری در نظام تأمین مالی کشور
🔹حمید آذرمند؛کارشناس اقتصادی در گفتگو با ایبِنا: نظام تامین مالی در کشور نیاز به بازنگری و بازسازی دارد تا بتواند در جهت اهداف تعیین شده در برنامه هفتم و تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی نقش خود را ایفا کند.
🔹 در ماههای گذشته سهم تامین مالی دولت از ظرفیت نظام مالی افزایش یافته است یعنی از یک طرف انقباض در تامین مالی را داریم و از طرف دیگر افزایش سهم دولت را در دریافت منابع مالی شاهد هستیم.
🔹 ما نیاز به نظام جامع تامین مالی پایدار داریم تا بتوانیم اهداف رشد اقتصادی برنامه هفتم را پشتیبانی و مشکلات بسیار عدیده و پیچیدهای که بنگاههای اقتصادی مختلف در مقیاسهای مختلف با آن مواجه هستند را بر طرف کنیم.
🔹 برای تامین مالی زیرساختهای عمومی اقتصاد که جنبه کالای عمومی و جنبه منافع ملی دارند، به بانکهای توسعهای نیاز داریم.
🔹 خوشبختانه در اواخر سال گذشته اوراق گام به عنوان ابزار تسویه دیون دولتی پذیرفته و به ابزار بسیار جذاب بنگاههای اقتصادی تبدیل شد تا شرکتها بتوانند از این بازار برای تسویه مالی و پرداخت دیون خود به دولت استفاده کنند.
🆔 @ttbankchannel1
🔻کاهش تورم نقطه به نقطه تولیدکننده به ۲۴.۵ درصد
🔹 تورم نقطه به نقطه تولیدکننده در اردیبهشت ۱۴۰۰ معادل ۱۰۳ درصد، اسفند ۱۴۰۱ معادل ۴۲.۴ درصد و اسفند ۱۴۰۲ معادل ۲۴.۵ درصد بوده است.
🔹 بنابراین تورم نقطه به نقطه تولیدکننده در طول سال ۱۴۰۲ به میزان ۱۷.۹ واحد درصد کاهش داشته است.
🔹 تورم سالانه تولیدکننده هم از ۳۶.۹ درصد در اسفند ۱۴۰۱ به ۳۲.۶ درصد در اسفند ۱۴۰۲ رسیده است.
🆔 @ttbankchannel1
🔻نرخ رشد نقدینگی کمتر از متوسط ۶۲ سال اخیر+نمودار
🔹 بانک مرکزی در دولت سیزدهم مهمترین اقدامات خود در مهار تورم را بر کنترل متغیرهای پولی به خصوص کاهش نرخ رشد نقدینگی متمرکز کرده؛ چرا که رشد نقدینگی مهمترین عامل تورم بشمار میرود.
🔹 نرخ رشد نقدینگی در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ با کاهش ۱۶.۵ واحد درصدی نسبت به ابتدای دولت سیزدهم به رقم ۲۴.۳ درصد رسید که کمترین میزان این شاخص در ۵ سال گذشته را نشان میدهد.
🔹 در بازه زمانی ۶۲ ساله ۱۴۰۲-۱۳۲۰ متوسط رشد بلندمدت نقدینگی ۲۵.۷ درصد است که نشان میدهد رشد محقق شده ۱.۴ درصد کمتر از متوسط بلندمدت ۶۲ ساله است.
🔹 بنابراین سیاستگذار پولی کشور نه تنها به اهداف از پیش تعیین شده خود رسیده، بلکه در کنترل متغیرهای پولی حتی بهتر از هدفگذاری خود نیز عمل کرده است.
🆔 @ttbankchannel1
🔻قیمتسازی برای قاچاق
🔹 نرخ ارز دربازارغیررسمی از ابتدای امسال درحال نوسان است. همین موضوع باعثشده که برخی در فضای مجازی از قیمتگذاری کالاها با این نرخ سخن بگویند درحالی که رئیسکل بانک مرکزی میگوید این نرخگذاری فقط برای کالاهای قاچاق مهم است و در سال گذشته حدود ۷۰میلیارد دلار ارز برای واردات کالا توسط بانک مرکزی تامین شده است.
🔹 از این رو قیمتگذاری با نرخ بازار غیررسمی اصلا قابل توجیه نیست. به نظر میرسد ریشه قیمتگذاری بازار غیررسمی خارج از مرزهای جغرافیایی است. در طول سالهای مختلف پیگیری نهادها و دستگاههای ایران نشان داده که نرخگذاری ارز در بازار غیررسمی توسط برخی کانالهای تلگرامی انجام میشود که اغلب در کشورهای همسایه هستند.
🔹 کشور مسألهای در منابع ارزی و میزان تخصیص ارز نداشته و به عبارتی تمام نیازها با ارز تخصیص دادهشده از سوی بانک مرکزی تأمین شده است.
🆔 @ttbankchannel1
🔻 جزئیات تامین ارز بیش از ۳ میلیارد دلاری در یک ماه اول ۱۴۰۳
🔹علی طرز علی؛ معاون ارزی مرکز مبادله ایران: از ابتدای سال تا یکم اردیبهشت ماه برای کالاهای اساسی به نرخ ۲۸۵۰۰ تومان ۶۲۱ میلیون دلار، برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ ۴۱ هزار تومان مبلغ یک میلیارد و ۷۴۴ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.
🔹 همچنین برای واردات در مقابل صادرات با نرخ توافقی ۵۳۹ میلیون دلار و برای بخش خدمات ۹۸ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت که درمجموع حدود سه میلیارد دلار برای وردات کالا به کشور توسط بانک مرکزی تامین شد.
🔹 برای واردات کالای اسای کشاورزی شامل گندم، دانههای روغنی و نهادههای دامی ۵۴۸ میلیون دلار و برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۷۳ میلیون دلار و در مجموع ۶۲۱ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.
🆔 @ttbankchannel1
اوراق گواهی سپرده خاص ابزار خوبی برای کنترل تورم بود
حجت الله فرزانی؛ کارشناس پولی و بانکی در گفتوگو با ایبِنا:
🔹 دیپلماسی فعال مسئولان بانک مرکزی در دوره مدیریت جدید بانک مرکزی، تقریبا بیسابقه و حرکت بسیار مثبتی بود.
🔹 سیاست کنترل ترازنامه بانکها سیاستی بود که در کوتاه مدت به خوبی جواب داد و افزایش نرخ سپرده قانونی و کاهش قدرت وامدهی بانکها حرکت مثبتی به منظور کنترل تورم بود.
🔹 بانک مرکزی در این دوره عملکرد قابل قبولی را در استفاده مناسب از ابزارهای پولی نشان داد و اوراق گواهی ۳۰ درصدی نیز با اینکه نرخ تامین مالی را افزایش داد، اما به منظور کنترل تورم سیاست خوبی بود.
🆔 @ttbankchannel1
🔻بانک مرکزی: تأمین ارز واردات کالاهای اساسی ادامه دارد
🔹 پیرو انتشار مطلبی با عنوان «اختصاص ارز به کالاهای اساسی متوقف شد/ بانک مرکزی مراقب کمبود کالا در بازار باشد» در یکی از رسانهها، بانک مرکزی ضمن تکذیب این ادعای نادرست و عاری از حقیقت، اعلام کرد که در یک ماهه ابتدایی سال جاری ۲ میلیارد و ۷۷۲ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شد.
🔹 براین اساس در فروردین ماه سال ۱۴۰۲ ، بیش از ۶۲۱ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی و دارو با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان تامین شد که ۵۴۸ میلیون دلار آن بابت کالاهای اساسی و کشاورزی شامل اقلام گندم، دانههای روغنی نهادههای دامی بوده است.
🔹 در این مدت تامین ۶۹ درصد نیازهای وارداتی صنایع مختلف کشور با دلار ۴۱۰۰۰ هزار تومان (ارز نیمایی) صورت گرفته است. ۲۷ درصد واردات که مربوط به کالاهای اساسی و داروست، با نرخ دلار ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان تامین میشود.
🆔 @ttbankchannel1
🔻انتظارات بیش از حد برای کنترل نرخ ارز عقلایی نیست
🔹سید کمال سیدعلی؛ معاون ارزی اسبق بانک مرکزی: بعد از عملیات وعده صادق و نمایش مقتدرانه نظامی ایران شاهد تاثیر آنچنانی بر افزایش نرخ ارز نبودیم؛ چرا که رشد نقدینگی و رشد پایه پولی روند کاهشی دارد و این موضوع موجب خواهد شد تا کنترل بازار ارز با سهولت بیشتری انجام گیرد.
🔹 بانک مرکزی با مدیریت خوبی که داشته توانسته تا افزایش نرخ ارز را کنترل کند، یعنی با توجه به افزایش تورم ۴۰ درصدی، این میزان از رشد نرخ ارز مناسب ارزیابی میشود.
🔹 زمانی که در چند روز نرخ ارز به مقدار زیادی افزایش مییابد، نشاندهنده این است که بالا رفتن نرخ ارز ناشی از شوکهای غیراقتصادی است. در این زمان همه به عملکرد بانک مرکزی حساس میشوند، زیرا این بانک موفق شده بود ۱۱ ماه ۱۴۰۲ نرخ ارز را در کانال مشخصی ثابت نگه دارد.
🔹 زمانی که تنشهای سیاسی کاهش مییابد، پرش نرخ ارزی که در زمان بحران سیاسی به وجود آمده بود، تخلیه میشود و در این زمان است که نرخ ارز کاهش خواهد یافت.
🆔 @ttbankchannel1
30.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#اختصاصی | نگاه به تعاونو توسعه این بار در یزد
🆔 @ttbankchannel1
🔻۷ اقدام بانک مرکزی در حمایت از تولید
🔹 مهار رشد نقدینگی، پایه پولی و تورم، کاهش دامنه نوسانات ارزی، رشد تأمین ارز واردات، افزایش تسهیلات سرمایه در گردش بنگاهها و توجه ویژه به دانشبنیانها، از جمله اقدامات بانک مرکزی برای حمایت از تولید در سال ۱۴۰۲ بوده است.
🔹 دولت سیزدهم که در شروع کار خود با رشد نقدینگی ۴۲.۸ درصدی مواجه بود و توانست این نرخ را در پایان سال ۱۴۰۲ به ۲۴.۳ درصد کاهش دهد. پایه پولی نیز که در فروردین سال قبل به ۴۵ درصد رسیده بود، در پایان سال ۱۴۰۲ به ۲۹.۴ درصد کاهش یافت.
🔹 نرخ تورم نقطه به نقطه شاخص بهای تولیدکننده از ۴۰.۷ درصد در فروردین ماه سال ۱۴۰۲ با ۱۶.۲ درصد کاهش به ۲۴.۵ درصد در پایان این سال رسید.
🔹 در سال ۱۴۰۲ مجموعاً ۲۰ میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی و حدود ۵۰ میلیارد دلار برای سایر کالاها تخصیص یافت و ۸۱.۷ درصد کل تسهیلات شبکه بانکی به صاحبان کسبوکار (حقوقی و غیرحقوقی) تعلق گرفت.
🆔 @ttbankchannel1
🔻پشتیبانی اقتصاد ایران از راهبرد نظامی این کشور
🔹المیادین: پس از یک دهه تحریم اقتصادی سخت علیه ایران، رژیم صهیونیستی با توجه به افزایش مشکلات اقتصادی انتظار داشت اقدام جمهوری اسلامی در زمینه واکنش به حمله به کنسولگری اش در دمشق محتاطانه باشد، اما حمله موشکی ایران نشان داد این کشور از قید و بند احتیاط فراتر رفته است.
🔹این حمله در عمل گام بزرگی برای شکلدهی به موازنه جدید قدرت در منطقه و موضوعی خارج از محاسبات تحلیلگران و مقامات جهانی بود.
🔹طبق اطلاعات رسیده از منابع آگاه خارجی، بانک مرکزی ایران در یکسال گذشته و به ویژه در سه ماه اخیر بهشکل بیسابقهای ذخایر طلا و فلزات گرانبهای خود را در خزانه از منابع خارجی افزایش داده است.
🔹ایران در حال ایجاد مسیر امن برای تامین مالی تجارت خارجی است و این موضوع به تجارت غیرنفتی و بخش غیردولتی این کشور نیز گسترش پیدا کرده است و تجار ایران میتوانند برای رفع تعهد ارزی، از طلا استفاده کنند.
🆔 @ttbankchannel1