🔻پیشبینی ورود دلار به کانال پایینتر با تمدید اختیارات بازارساز
🔹️ بازار ارز این روزها در دوگانگی افت و ثابتماندن قرار گرفته و جناح افزایشی بازار به دنبال ثبات نرخ دلار در کانال ۶۰ هزار تومانی است. اما بررسی بازار ارز نشان میدهد خریداری در بازار وجود ندارد و نرخها دائما در حال افت هستند.
🔹 به عقیده گروهی از کارشناسان، بازار ارز و سکه پس از روزهای طوفانی و اوج و فرود، فعلا در روزهای استراحت به سر میبرد. بر این اساس بازار فعلا نه قدرت افزایش دارد و نه جان کاهش.
🔹 کامران رحیمی، کارشناس اقتصادی معتقد است: بازار به خودی خود جان نوسان بالایی ندارد؛ اما اگر بازارساز در بازار مداخله داشته باشد قیمت دلار میتواند وارد دامنه ۵۰ هزار تومان شود.
🔹️ به اعتقاد او، کشور از نظر ذخایر طلا و ارز در شرایط خوبی قرار دارد و بانکمرکزی به راحتی میتواند با ورود به بازارها، آنها را مدیریت کند؛ اما سیاست بانک مرکزی ارزپاشی نیست و مداخلات هدفمند را در دستور کار خود قرار داده است.
🆔@ttbankchannel1
🔻 بانک مرکزی درد اقتصاد ایران را به درستی درک کرده است
🔹حسین سلیمی، رییس انجمن سرمایهگذاری اتاق ایران در گفتگو با تازه های اقتصاد: مدیریت جدید بانک مرکزی درد اصلی اقتصاد را درک کرده و در جهت کاهش تورم گامهای موثری را برداشته است، معضل اصلی اقتصاد ما بالا بودن نقدینگی و رشد پایه پولی و تورم است که بانک مرکزی در این سه جهت در حال کار بوده و براساس آمارها موفق به کاهش تورم شده که در عمل هم قابل مشاهده است.
🆔@ttbankchannel1
🔻رشد ۸ درصدی با اصلاح نظام تامین مالی/ فشار بیش از حد به بانکها باعث تورم میشود
🔹حمید آذرمند؛ مدیر سابق اداره تامین مالی زنجیره تولید بانک مرکزی در گفتوگو با ایبِنا: اقتصاد ایران نیاز به رشد اقتصادی ۸ درصدی در سالهای آینده دارد. بررسیها نشان میدهد که ظرفیتهای تامین مالی برای تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی کافی نیست که لازم است، نظام تامین مالی برای اهداف بلند مدت و برای حفظ تولید مورد بازنگری قرار گیرد.
🔹 برای تامین مالی، نظام بانکی، بازار سرمایه، تامین مالی خارجی و منابع عمومی را داریم.
🔹 سهم بازار سرمایه به خصوص اوراق بدهی و منابع دولتی اندک است و سهم منابع خارجی نیز بسیار ناچیز است، بنابراین بهناچار سهم اصلی تامین مالی اقتصاد به نظام بانکی منتقل شد.
🔹 فشار به بانکها برای تامین مالی موجب ناترازی بانکها و افزایش پایه پولی میشود که در ادامه به بی ثباتی اقتصادی و تورم میانجامد.
🆔@ttbankchannel1
🔻قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ دوشنبه ۲۴ اردیبهشت
🔹 در معاملات امروز (دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) مرکز مبادله ارز و طلای ایران هر اسکناس دلار آمریکا به ۴۴ هزار و ۸۷۹ تومان و نرخ حواله دلار نیز به ۴۱ هزار و ۹۰۴ تومان رسیده است.
🔹 قیمت هر اسکناس یورو در مرکز مبادله ایران به ۴۸ هزار و ۳۳۴ تومان و نرخ حواله یورو نیز به ۴۵ هزار و ۱۳۰ تومان رسیده است.
🔹 برای مشاهده نرخ رسمی ارز و طلا به سایت مرکز مبادله ایران به نشانی مراجعه کنید.
🆔@ttbankchannel1
🔻راهاندازی قریبالوقوع ریال آفشور در روسیه/ طی پنجاه سال گذشته تراز تجاری کشور هیچگاه منفی نبوده است
🔹رئیس کل بانک مرکزی در نشست مشترک با اعضای اتاق بازرگانی: رئیس کل بانک مرکزی در نشست با اعضای اتاق بازرگانی، از معاونین ارزی و امور بینالملل خواست با قید فوریت استفاده از ارز اشخاص و گواهی امتیاز صادراتی در مرکز مبادله ارز و طلای ایران و همچنین بکارگیری از ابزار ریال برون مرزی ( آفشور ) با روسیه را که اقدامات عملیاتی آن انجام گرفته است در راستای حمایت عملی از صادرکنندگان و فعالان اقتصادی بخش خصوصی عملیاتی کنند.
🔹 طی پنجاه سال گذشته تراز تجاری کشور هیچگاه منفی نبوده و آنچه با عنوان تراز منفی عنوان می شود مربوط به تراز گمرکی است.
🔹 البته ما اعتقاد داریم با تشویق صادرات غیرنفتی و پتانسیل های عظیمی که در کشور وجود دارد دستیابی به تراز گمرکی مثبت نیز دور از دسترس نیست.
🆔@ttbankchannel1
🔻شاخصهای پولی اثرگذار بر تورم مهار شد/ بازگشت پیش بینی پذیری به اقتصاد برای فعالان اقتصادی
🔹رئیس کل بانک مرکزی در نشست مشترک با اعضای اتاق بازرگانی: طی سال های گذشته شاهد انحراف شاخص های نقدینگی، پایه پولی، تورم، حجم پول و ... از روند بلندمدت بودیم و ادامه این روند می توانست کشور را به سمت تورم و نقدینگی بالا سوق دهد.
🔹 با سیاست های پولی مناسب و برنامه های هدف گذاری شده دقیق در بانک مرکزی، هم اکنون شاهد بازگشت این شاخص ها به روند بلندمدت و بازگشت پیش بینی پذیری به اقتصاد برای فعالان اقتصادی هستیم.
🔹 نرخ رشد پایه پولی در سال ۱۴۰۲ روند نزولی قابل توجهی را تجربه کرد بطوریکه نرخ این شاخص مهم پولی و تاثیرگذار در تورم نسبت به رقم فروردین سال ۱۴۰۲ که ۴۵ درصد بود با ۱۶.۹ واحد درصد کاهش، در پايان اسفندماه ۱۴۰۲ به ۲۸.۱ درصد رسید.
🔹 رشد پول (بخش سیال نقدینگی) نیز از ۶۵.۲ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ در پایان فروردین ماه ۱۴۰۳ نیز به ۱۵.۷ درصد کاهش یافت.
🆔@ttbankchannel1
🔻چشم انداز تورم کاهشی است / دستیابی به نرخهای هدف با اجرای قانون جدید بانکمرکزی
🔹رئیس کل بانک مرکزی در نشست مشترک با اعضای اتاق بازرگانی: تورم دوازدهماهه شاخص بهای تولیدکننده که اسفند ۱۴۰۰ در رقم ۶۰.۹ درصد بود در اسفند ۱۴۰۱ به ۳۶.۹ درصد و در اسفند ۱۴۰۲ نیز به رقم ۳۲.۶ درصد کاهش یافت.
🔹 تورم نقطه به نقطه شاخص بهای تولیدکننده نیز در سال ۱۴۰۲ روند نزولی به خود گرفت به طوریکه با کاهش ۱۷.۹ واحد درصدی، از ۴۲.۴ درصد در اسفندماه ۱۴۰۱ به ۲۴.۵ درصد در اسفندماه سال ۱۴۰۲ رسید.
🔹 با کنترل شاخص های پولی اثرگذار بر تورم انتظار میرود شاخص نرخ تورم نیز در ماههای آتی ارقام پایینتری را ثبت نماید.
🔹 با اجرایی شدن قانون جدید اختیار بانک مرکزی برای نظارت و کنترل نقدینگی و اعتباری بیشتر و دستیابی به اهداف تعیین شده در حوزه شاخص های اقتصادی میسر خواهد شد.
🆔@ttbankchannel1
🔻 تقدیر رئیس اتاق بازرگانی از فرزین برای آرامش بازار ارز در پی بحرانهای اخیر منطقه
🔹صمد حسن زاده ؛ رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران: از تلاشها و نقش بانک مرکزی طی ماههای اخیر در ایجاد آرامش در بازار ارز به رغم بوجود امدن مشکلات عدیده سیاسی در منطقه به عنوان فعالان اقتصادی قدردانی میکنیم.
🆔@ttbankchannel1
🔻فرار مالیاتی ۵۱ میلیاردی ۴ طلافروشی
🔹شاهین مستوفی؛ رئیس مرکز مبارزه با فرار مالیاتی: ۴ طلافروشی در اردبیل با پنهانسازی فعالیت اقتصادی خود ۵۱ میلیارد تومان فرار مالیاتی داشتند.
🔹 این طلافروشها بخش قابل توجهی از فعالیت اقتصادی خود را در قالب گردش مالی صندوق قرضالحسنه پنهان کرده بودند و مالیات پرداختیشان ۱۸ میلیون تومان بوده است.
🆔@ttbankchannel1
🔻نشست هم اندیشی رئیس کل بانکمرکزی با اعضای اتاق بازرگانی
🔹 جلسه هم اندیشی رئیس کل بانک مرکزی با اعضای اتاق های بازرگانی در ساختمان شیشهای میرداماد برگزار شد.
🔹 در این جلسه اعضای اتاق به بیان دغدغه ها و پیشنهادات خود پرداختند.
🔹 در پایان جلسه قرار شد این جلسات به صورت فصلی جهت تبادل نظرات برگزار شود.
🆔@ttbankchannel1
🔻شاخص کل بورس کانال دو میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی را از دست داد
🔹 شاخص کل بازار سرمایه امروز (یکشنبه ۲۳ اردیبهشت) ۱۵ هزار و ۹۶ واحد افت کرد و در کانال دو میلیون ۱۹۳ هزار واحدی ایستاد. بدین ترتیب در این روز شاخص کل بازار سرمایه ۰.۶۸ درصد ریزش کرد.
🔹 شاخص هم وزن ۰.۶۸ درصد افت کرد و در کانال ۷۲۸ هزار واحدی قرار گرفت.
🔹 در این بازار ۳۰۳ هزار معامله به ارزش ۴۵ هزار میلیارد ریال انجام شد، همچنین در این بازار بیشترین حجم معاملات به گروه انبوه سازی رسید.
🆔@ttbankchannel1
🔻آرامش ارزی علیرغم تنشهای منطقهای قابل تقدیر است/ تعامل بانک مرکزی و اتاق بازرگانی برای رفع مشکلات
🔹صمد حسن زاده، رئیس اتاق بازرگانی در نشست مشترک با رئیسکل بانک مرکزی: تلاش ها و نقش بانک مرکزی طی ماه های اخیر در ایجاد آرامش در بازار ارز به رغم بوجود آمدن مشکلات عدیده سیاسی در منطقه قابل تقدیر است.
🔹 تقاضای همکاری اتاق بازرگانی با بانک مرکزی در اعمال کنترل بر رویه های تجاری، مورد تاکید ماست.
🔹 فعالان اقتصادی در شرایط اقتصادی کنونی کمک خواهند کرد تا با تسهیل گری در فضای اقتصادی کشور بستر مناسب به منظور تحقق شعار سال که مورد تاکید مقام معظم رهبری است فراهم شود.
🆔@ttbankchannel1