🔸ورود دشمن به الشفا و رسوایی اطلاعاتی آن در سطح بینالمللی در جمعه گذشته، رژیم را وارد یک باتلاق محاسباتی کرد زیرا الشفا به بهای رسوایی اخلاقی آمریکا و رژیم صهیونیستی تصرف شد اما بزودی مشخص شد که پرداخت این هزینهها هیچ یک از دو هدف آنها را محقق نکرده است و حالا این بحث مطرح شده که فرماندهی حماس و اسرا نه در شمال که در خان یونس است!
🔹 در این مرحله، رژیم موقت که توافق در دسترس تبادل را به بهانه یافتن اسرا و نابودی حماس به تعویق انداخته بود، با قطع تماسهای سنوار مواجه شد و گزینه توافق را دور از دسترس میدید.
🔹 در اینجا چند سوال اساسی در کریا مطرح شد و بحث سنگینی میان مقامات رژیم با خود و با آمریکا شکل گرفت که محور آن تداوم عملیات در شمال و جنوب و یا پذیرش آتش بس کوتاه بود:
۱. آیا تداوم عملیات فعلی در شمال منجر به کسب دستاورد خواهد شد؟
۲. چه تضمینی در موفقیت انتقال عملیات به جنوب وجود خواهد داشت؟
۳. تکلیف فشارهای داخلی و خارجی در صورت تداوم عملیات چه میشود؟
۴. چه تضمینی برای تداوم سلامتی اسرا در صورت تداوم عملیات وجود دارد؟
۵. در صورت تداوم عملیات، حماس راه توافق را باز گذاشته، خواستههای جدید مطرح نخواهد کرد؟
۶. در صورت آتش بس و تبادل اسرا، این منجر به تقویت حماس نخواهد شد؟
🔸 در این اتمسفر فشار بود که برخی جریانات تندرو در رژیم و لابی صهیونیستی در آمریکا با مطرح کردن گزینه جنگ گسترده ایران و مقاومت که منجر به ورود گسترده آمریکا و ناتو به عرصه شود، تلاش میکنند تا صهیونیستها را از این منگنه خارج کنند.
🔹در این مرحله اما محور مقاومت با هوشمندی و درایت خود، چند اقدام را لحاظ کرد:
1. تداوم تصعید از جبهه لبنان در زیر آستانه درگیری گسترده نظامی در قالب افزایش کمی حملات، ورود سلاحهای جدید و ضربات تاکتیکی به گونهای که تمرکز حریف بیش از پیش به عرصه شمال معطوف شود. این روزها، تعیین تکلیف جبهه شمالی به یکی از معضلات اتاق فکر صهیونیستها تبدیل شده است. در آخرین گزینه، گفته شده پس از جنگ در جنوب، ارتش به سمت شمال حرکت کند و با فشار سیاسی به دولت لبنان با همراهی آمریکا، اروپا و کشورهای عربی، حزبالله را وادار به اجرای قطعنامه ۱۷۰۱(عقبنشینی به آنسوی رودخانه لیتانی) کند.
2. عملی کردن راهبرد قطع جریان نفت و ارزاق رژیم صهیونیستی با شروع از تنگه باب المندب و یمن تا فشار مستقیم تری بر حامیان رژیم وارد شود.جنگ دریایی میان مقاومت و رژیم ابعاد گستردهتری پیدا خواهد کرد و یمن قابلیت پوشش دریای عربی و حتی مدیترانه را خواهد داشت. عراق نیز میتواند پوشش ۵۰۰ کیلومتری در خلیج فارس ایجاد کند.
4. انعطاف پذیری تاکتیکی مقاومت در غزه و تغییر تاکتیک در برخی مناطق از تلفاتگیری به عدم تثبیت و تمرکز و حتی بازپسگیری. فعلا راهبرد اصلی مقاومت حفظ زمین نیست و هدف، شکست دشمن در تثبیت + حفظ سازمان رزم مقاومت برای ضربات طولانی به دشمن است. ضربه به نیروهای اشغالگر در جحرالدیکی که مثلا چند هفته پیش سقوط کرده بود نشان دهنده این راهبرد است. البته ارتش رژیم نیز چندان به فکر تثبیت نیست و با هدف کسب دستاورد و پیشروی، تلاش خاصی برای تثبیت نمیکند.
🔴 آخرین وضعیت مذاکرات آتش بس چیست؟
🔹 آمریکا به قطر برای تسریع توافق وعده داده در ازای اینکه قطر به حماس برای آزادی تعداد بیشتری از اسرا فشار وارد کند تا تصمیمات سریع تری در نهاد اشغالگر گرفته شود.
🔸 در خصوص زمان، دشمن بر ۳ روز و حماس بر ۵ روز تاکید دارد با توجه به اینکه حتی ۵ روز هم برای سرشماری، جمعآوری و انتقال اسرا به اماکن امن کم است.
🔹 حماس پیام داده که حملات بیشتر دشمن توافق را سختتر میکند زیرا اولا ممکن است اسرای بیشتری کشته شوند و از طرفی ارتباط رهبری با نگه دارندگان اسرا قطع شود.
🔸 حماس میگوید باید کل عملیات هوایی، زمینی و دریایی قطع شود و فضای امنیتی برای اعضای حماس نیز فراهم شود تا توافق را اجرا کنند که این مستلزم توقف پروازهای شناسایی است؛ اسرائیل گفته فقط پروازهای جنوب را قطع میکند ولی در شمال تداوم میدهد چون شمال، منطقه نظامی است؛ آمریکا به قطر پیشنهاد کرده که ۶ ساعت پرواز در شمال قطع شود تا توافق اسرا اجرا شود که حماس فعلا رد کرده است.
🔹 در خصوص کمکها، توافق این است که در ۵ روز، ۱۰۰۰ کامیون کمک وارد شود، اشغالگر میگوید به شمال سوخت وارد نمیشود مگر سازمان ملل تضمین کند که فقط برای بیمارستان ها و نانوایی ها به کار میرود، حماس رد کرده و گفته نباید تفاوتی بین شمال و جنوب قائل شد چون ۷۵۰ هزار نفر هنوز هم در شمال ساکناند.
🔸 در خصوص اسرا، مقاومت برای آزادی اسرا گفته فقط زنان سالمند، کودکان و نوجوانان زیر ۱۸ سال و بیماران سالمند آزاد میشود که اینها بیشتر از ۵۲ نفر هم نمیشوند که این در ازای آزادی همه زندانیان زن مخصوصا آنهایی است که اخیرا در کرانه باختری بازداشت شدند؛ همچنین برخی کودکان زیر ۱۸ و برخی بیماران باید آزاد شده و دشمن تعهد به عدم بازداشت مجدد افراد دهد.
🔹مفاد توافق در ۶ صفحه است و گفته میشود با تقسیمبندی، هر 24 ساعت یکبار دسته دسته اسرای هر دو طرف آزاد میشوند. همچنین این توافق نیز از قاعده "تا بر سر همه چیز توافق نشده بر سر هیچ چیز توافق نشده" پیروی میکند.
🔸 در حال حاضر دشمن صهیونیستی همچنان در حال دست دست کردن است زیرا به دنبال کسب یک دستاورد ملموس است تا امتیاز کمتری / بیشتری بدهد / بگیرد.
🔺شب گذشته نیز سنگینترین تهاجم موشکی مقاومت از اسدود تا هرتزلیا صورت گرفت که چندین اصابت موفق نیز ثبت شد.
🔹جالب است که چند روز پیش، نتانیاهو سرمست از کاهش رگبارهای موشکی، دستور به بازگشایی صنایع و بازگشت به زندگی را داده بود که دو ساعت بعد با موج راکتها مواجه شد.
این مسئله نشان میدهد که فریب شناختی تلآویو همچنان اصلیترین راهبرد حماس است؛ اُس و اَساس شروع طوفانالاقصی بر همین مبنا بود که دشمن حتی فکر چنین عملیاتی از سوی حماس به ذهنش خطور نکرد؛ سپس همین فریب را در ماجرای بیمارستان الشفا و رگبارهای موشکی دیدیم بنابراین به طور قطع مقاومت در خصوص تهاجم زمینی دشمن نیز بیبرنامه نیست.
📌رمزگشایی از ضربه فنی اسرائیل
رهبر انقلاب در دیدار با ورزشکاران فرمودند رژیم صهیونیستی در عملیات طوفان الاقصی ضربه فنی شد.
ضربه فنی یعنی اینکه حریف در همه چیز دچار ضعف و شکست شد و فرصت جبران ندارد.
شروع این ضربه فنی،شکل گیری شبکه مقاومت در مرزهای سرزمین فلسطین اشغالی بود.این یعنی شکست امنیتی
تغییر جغرافیای سیاسی منطقه و عادی سازی روابط ایران و اعراب خلیج فارس شکست سیاسی اسرائیل بود که نمی توانست آن را پیش بینی کند
راهبرد اسرائیل در منطقه حفظ اختلاف میان ایران و عربستان و سایر اعراب خلیج فارس بود تا از تفرقه به امنیت پایدار خود در منطقه برسد.
وحدت کشورهای اسلامی فراتر از انگیزه های دینی یکی از کلان راهبردهای رهبری در منطقه بوده که آثار آن در مقابل هژمونی رژیم صهیونیستی کاملا مشهود است.
صهیونیست ها برای جبران این شکست به توسعه و عادی سازی روابط با کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز اقدام کردند.
آن ها با راه اندازی سفارت خود در ترکمنستان و افزایش روابط امنیتی و نظامی با جمهوری باکو در صدد جبران بر آمدند
اما این اقدام قابل مقایسه با تغییر جغرافیای سیاسی در منطقه جنوبی غرب آسیا نبود.
طوفان الاقصی نقطه عطف ضربه فنی اسرائیل بود که بنیاد امنیت،بازدارندگی نظامی و سیاسی آن ها را با چالش عمیق روبه رو کرد.
ابوقاسم
📌تحلیل وضعیت جنگ فلسطین
در نگاه راهبردی به عملیات نظامی اسرائیل در غزه باید گفت آن ها تا الان نتوانستند شکست خود در مقیاس طوفان الاقصی را جبران کنند.
طوفان الاقصی امنیت روانی داخل و خارج
را برای رژیم صهیونیستی با اضطراب رو به رو کرد.
بنیاد سیاست وامنیت و عمق استراتژیک
اسرائیل را با چالش روبه رو کرد.
دولت رژیم صهیونیستی همچنان موفق به آرامش روانی در شهرک ها نشد.
بنابراین تا الان نتوانست در مقیاس طوفان الاقصی کاری انجام دهد.
رژیم صهیونیستی پیشرفت محسوسی در شمال و خط ساحلی نوار غزه داشته است.
آن ها بخش زیادی از سواحل نوار غزه را در اختیار دارند و با تصرف جاده صلاح الدین ارتباط شهر غزه با جنوب را قطع کردند.
هرچند موقت اما این یک دستاورد نظامی برای صهیونیستها است که نمی شود انکار کرد،
بمباران های وحشیانه اسرائیل به مناطق مسکونی در غزه دستاورد نیست اما بی اثر هم نیست
این حملات این سیگنال را به مردم غزه می دهد که هزینه مقاومت ،ویرانی، قتل عام و نابودی زیرساخت ها است تا مردم را از مقاومت دلسرد کنند.
تا بگویند مقاومت ۷۶ ساله شما در فلسطین فرسایشی شده است و نتیجه ای نخواهد داشت.
ابوقاسم
/پولیتیکو/
🔺راه حل حماس برای مقابله با برتری تکنولوژیک اسرائیل / چرا فناوری های نوین در اوکراین جواب می دهد ولی در غزه نه؟
▫️انتخاب
#بخش_پایانی
🔹با این وجود، حملات متعدد نیروی هوایی اسرائیل بعد از حمله 7 اکتبر حماس، نشان میدهد که سیستم های اطلاعاتی اسرائیل هنوز هم قادر به شناسایی اهداف کلیدی هستند، البته با دشواری بیشتری نسبت به اوکراین.در نهایت، سلاح های دقیق یکی از پیشرفت های مهمی است که بر جنگ اوکراین تأثیر گذاشته است، اما باز هم تأثیر بسیار کمتری در غزه خواهد داشت. تسلیحاتی نظیر موشک های ضد زره جاولین و موشکهای هدایت شونده دوربرد ATACM که در اختیار اوکراین قرار گرفت و سلاح های تهاجمی و دقیق روسیه را از کار انداخت، اکنون همه جا هستند. توانایی اتصال حسگرهای پهپادها به توپخانه هدایت شونده دقیق، موشک های حمله مستقیم مشترک (JDAM) و سلاح های ضد تانک، رویای هر فرمانده ای را برای دقت تسلیحات برآورده کرده است. دیگر صدها گلوله توپخانه یا بمب برای حمله به یک هدف مورد نیاز نیست، یک موشک JDAM یا یک پهپاد انتحاری می تواند کل مقر را منفجر کند.
🔸اسرائیل همان قابلیت های دقیق را دارد، اما بدون شک تأثیر بسیار کمتری در شهر غزه خواهند داشت. در آنجا، مزیت فوق العاده اسرائیل یعنی دقت بالای تسلیحات، با استتار نیروهای حماس و استفاده از تونل ها کاهش می یابد. همچنین باید در نظر داشت که حماس تنها چند سایت پرتاب موشک و خمپاره دارد و عملا هیچ تشکیلات بزرگ نیرو، وسایل نقلیه مکانیزه یا انبارهای بزرگ مهماتی وجود ندارد که اسرائیل به آن حمله کند. دقت، یک مزیت است، اما این مزیت در برابر گروهی که در یک منطقه بزرگ شهری پنهان شده و در تاکتیک های واحدهای کوچک مهارت دارد، به طور قابل توجهی کاهش می یابد.همچنین شایان ذکر است که طرفی که بتواند زمان، مکان و روش مبارزه را انتخاب کند، مزیت بزرگی در نبرد کسب می کند. ناپلئون در این کار استاد بود و حماس نیز از آن بی بهره نیست. انتخاب مناطق شهری متراکم و شلوغ غزه برای جنگ، عمدی است. این سخت ترین شکل جنگ است و برتری گسترده اسرائیل در تعداد، تجهیزات و فناوری را کم اثر می کند.
🔹در مورد استراتژی ارتباطی برتر حماس، جمعیت پرشور و ایدئولوژی اش می توان چیزهای زیادی گفت. اما در عین حال که این قابلیت ها حیاتی هستند، ام توانایی حماس برای بی اثر کردن فناوری های مهم اخیر که در اوکراین بسیار اثر گذار بوده اند را نمیتوان نادیده گرفت.در طول یک سال گذشته، جهان شاهد نبرد روسیه و اوکراین بوده است. فناوری های جدید باعث شد کی یف بتواند روسیه را در میدان نبرد متوقف کند، اما این مورد در غزه صادق نخواهد بود. حماس قطعا پیروز نخواهد شد اما ممکن است شکست نیز نخورد.
38.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔗 وزیر جنگ رژیم : نتانیاهو ما را هم گروگان گرفته / افسر موساد: متاسفانه حماس را دست کم گرفتیم
🎥 وزیر جنگ رژیم صهیونیستی: نتانیاهو و این دولت احمقش ما را هم گروگان گرفته اند / ترس مقامات رژیم از پایان بازِ جنگ غزه با وجود دولت نتانیاهو / افسر سابق موساد: بزرگترین اشتباه ما این است که مقاومت فلسطین را دست کم گرفتیم.
🧷 #فلسطین #حماسه_غزه
🧷 #طوفان_الاقصی
مقاومت درحال شعله ور شدن است - @mrtahlilgar.mp3
9.7M
🔗 اسرائیل میخواهد محمود عباس روی تانک وارد غزه شود اما مقاومت درحال شعله ور شدن است
🎙 مقاومت فلسطین نهتنها سرکوب نمیشود بلکه شعلهورتر هم خواهد شد / آیا محمود عباس روی تانک های اسرائیل وارد غزه خواهد شد؟ / وحشت پایگاه های آمریکایی از حماقت بی پایان دولت نتانیاهو و نبردی که به چالش جدی آمریکا تبدیل شده است.
🧷 #فلسطین #حماسه_غزه
🧷 #طوفان_الاقصی