بسم الله الرحمن الرحیم
شاهکار مدیریت بحرانِ کرونا در قم
این روزها شهر قم، خط مقدم جبهه ی مبارزه با کرونا شده است. همدلیِ دولت و ملت و نهاد های مسؤول و غیر مسؤول، نظامی، انتظامی، فرهنگی، و شاید مهمتر از همه، جانبازیِ کادر پزشکی و پرستاری، انسان را به یاد فرهنگ روزهای جبهه و حتی لحظه های عملیات ـ بنابر شنیده ها ـ می اندازد.
مبارزه، مهار و درمان بیماریِ واگیری مانند کرونا در قم، واقعاً یک معجزه ی مدیریتی است که با همکاری اقشار مختلف خلق شده است. شهر قم جمعیتی در حدود دو میلیون نفر دارد. هر جمعه دو نمازجمعه در این شهر برگزار می شود. قم دارای حدود هزار مسجد است (آمار تقریبی است)، که روزی سه بار در این مساجد نماز جماعت برگزار می شود. هیأت های مذهبیِ خانگی، هر هفته جلسات مختلف از ختم صلوات گرفته تا زیارت عاشورا و حدیث کسا و... دارند. می توان گفت که تقریباً هیچ مسجدی نیست که دعای کمیل و زیارت عاشورا برگزار نکند، بسیاری از مساجد علاوه بر این، دعای ندبه ی صبح جمعه نیز ـ البته با جمعیتی کمتر ـ برگزار می کنند.
حرم مقدس حضرت معصومه سلام الله علیها همیشه پر از جمعیت است به نحوی که اطراف ضریح و صحن ها و شبستان ها همیشه محل توقف یا عبور زائران مختلف ایرانی و هندی و پاکستانی و عراقی است. هر جائی از درها و ضریح مطهر را که دست می زنی لحظه ای پیش محلِّ بوسه یا دست زائرِ دیگری بودهاست.
مسجد مقدس جمکران اگرچه دراین فصلِ سال جمعیت کمتری دارد، اما شبهای چهارشنبه وجمعه و صبح های جمعه جمعیت قابل توجهی را در خود پذیرا است. دفاتر مراجع تقلید همیشه محل رفت و آمد سؤال کنندگان و مقلّدان است. مجتمات فرهنگی ـ مذهبی در این شهر از هر شهر دیگری زیادتر است.
علاوه بر این، قم دارای «n» تعداد امامزاده است (آمار دقیقش را نمی دانم) که اکثر این بُقاع شریفه، در تمام فصول سال ـ و البته در زمستان کمتر ـ زائران ایرانی و خارجی دارند. گاهی که به کوه خضر می روم، جمعیت زیادی از عراقی ها و جوانان ایرانی و اتوبوس های حاملِ زائرانِ شهر های دیگر که به زیارت حرم و ادای نماز در مسجد مقدس جمکران آمده اند، می بینم. این افراد و این زائران، به طور مرتب به کوه خضر می آیند و در مزار شهدای گمنام و محل منسوب به عبادتگاه خضر نبی (ع)، جمع می شوند.
بدین ترتیب، آن چه ذکر شد به اضافه ی اقامتگاههای قم؛ هتل ها، بوستان ها، شهربازی ها، مرکز خریدها و بالأخره پارکینگ ها جمعیتی از مسافران ایرانی و غیر ایرانی را تشکیل می دهند که مدیریت این جمعیت در کلان شهر قم را نمی توان با هیچ شهری از شهرهای دنیا مقایسه کرد.
در چین و دیگر نقاط جهان، مردم با هر سلام کردن، با هم دست نمی دهند، اما در قم در حرم و مسجد جمکران و مساجد دیگر، پس از هر نماز (حداقل دوبار در روز) با هم دست می دهند. به غیر از خانه ی خدا و حرم های ائمه علیهم السلام، نه در چین و نه در هیچ کجای دنیا با این جمعیت انبوه، دست به در و دیوار و ضریح نمی کشند.
بنابراین پیروزی در این بحران در کلان شهرِ قم، یک شاهکار مدیریتی است و نباید آن را با هیچ کجای دنیا مقایسه کرد.
والحمد لله رب العالمین
محمد ذکاوت صفت ـ بَنَک (بوشهر) ـ 20 اسفند 1398
@tth_ir
#قرآن
#بلا
قرآن مکررا به ما توصیه میکند در بلایای طبیعی وغیر آن دست به دعا برداریم
الفرقان/۷۷
قُلْ مَا يَعْبَأُ بِكُمْ رَبِّي لَوْلَا دُعَاؤُكُمْ
💠حضرت آیتالله خامنهای ۹۸/۱۲/۱۳:
« #قرآن_کریم به ما دستور میدهد: قُل ما یَعبَؤُا بِکُم رَبّی لَولا دُعاٰؤُکُم؛ در یک جای دیگر: وَ اَنیبوا اِلی رَبِّکُم وَ اَسلِموا لَه؛ در یک جای دیگر: وَ اذکُر رَبَّکَ فی نَفسِکَ تَضَرُّعًا وَخیفَة؛ و موارد متعدّدی در قرآن هست که ما را دستور میدهند در مقابل حوادث گوناگون -فرق نمیکند، چه حوادث طبیعی از این قبیل، چه حوادث گوناگون دیگری که پیش میآید برای کشور، برای ملّت، برای اشخاص خودمان- دست #توسّل بلند کنیم به خدای متعال و از خداوند متعال بخواهیم...
🌹🌹 @tth_ir 🌹🌹
🔹یک قضیّهای است پیش آمده، یک مدّتی است -مدّتی که انشاءالله خیلی طولانی نخواهد بود- این برای کشور وجود خواهد داشت، بعد هم رخت برمیبندد و میرود. تجربیّاتی که ما در این زمینه به دست میآوریم و فعّالیتی که مردم میکنند، دستگاهها میکنند و در واقع یک رزمایش عمومی در این زمینه انجام میگیرد، این میتواند یک دستاورد باشد. اگر این دستاوردها را داشته باشیم، بلا برای ما تبدیل میشود به نعمت، تهدید تبدیل میشود به فرصت؛ که خوشبختانه من شنیدم در مردم هم از این قبیل همکاریها و محبّتها زیاد هست....
این در واقع یک رزمایش عمومی مردمی و دستگاههای ذیربط است که انشاءالله امیدواریم دستاورد خوبی برای کشورمان داشته باشد و روزگار #عافیت کامل به این ملّت نزدیک باشد انشاءالله.»
🌹🌹 @tth_ir 🌹🌹
#منبرک
#الکل
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. خداوند متعالدر قرآن مجید می فرماید: إِنَّمَا یُرِیدُ الشَّیْطَانُ أَن یُوقِعَ بَیْنَکُمُ الْعَدَاوَةَ وَالْبَغْضَاء فِی الْخَمْرِ وَ الْمَیْسِرِ وَ یَصُدَّکُمْ عَن ذِکْرِ اللّهِ وَ عَنِ الصَّلاَةِ فَهَلْ أَنتُم مُّنتَهُونَ. جز این نیست که شیطان مىخواهد با شراب و قمار، میان شما دشمنى و کینه افکند و از یاد خدا و از نماز بازتان دارد. پس آیا دست بردار هستید؟ (سوره مائده 91 )
چند نکته درباره الکل:
1. الکل سفید و طبی که به صورت شیمیایی و صنعتی تهیه می شود و مصرف پزشکی و ضد عفونی دارد و در مراکز درمانی استفاده میشود و یا در عطر و ادکلن به کار میرود پاک است؛ مگر اینکه مکلف بداند از مایع مست کننده گرفته شده است که در این صورت به نظر برخی از مراجع مانند امام خامنه ای حفظه الله بنابر احتیاط واجب نجس است.(یعنی به صورت تخمیر تهیه شده باشد.) (اکثر مراجع به فتوی یا احتیاط. مخالف: بهجت: الکل مطلقا مورد احتیاط در نجاست است، مگر به گونه ای به دست بیاید که از ابتدا مسموم کننده باشد نه مست کننده. مکارم: الکلهایى که به صورت فعلى قابل شرب نیست و باید آن را رقیق کرد نجس نمی باشد ولى اگر به صورت کنونیشان قابل شرب باشد نجس است (بنابر احتیاط واجب) و اگر مشکوک باشد آن نیز پاک است. فاضل، وحید، سیستانی: الکل مطلقا پاک است.) (استفتائات سایت آیت الله مکارم، الکل طبی و صنعتی، آیت الله بهجت، استفتائات ج1 ص:105 س: 348)
2. مقدار بسیار کمی الکل که در مواد خوراکی مانند آدامس ، شکلات، شربت یا دارو و مانند اینها وجود دارد چنانچه به مقداری باشد که مست کننده باشد خوردن چنین خوارکی حرام است اما اگر الکل مورد نظر مست کننده نباشد یا شک داشته باشد، خوردن خوراکی حلال است.
3. عطر و ادکلن که مشتمل بر الکل میباشد پاک است و عطر و ادکلنی که غیر مسلمان ساخته است ولی معلوم نیست که با بدن وی تماس داشته یا نه؛ پاک است. (رساله مراجع م94 و 111 و 112 و 113)
🌹🌹 @tth_ir 🌹🌹
خداوند متعال توفیق علم و عمل به ما عنایت فرماید صلوات بر محمد و آل محمد
#قرآن_کریم
#بهشت
🌷۸ نعمت بهشت در سوره حجر
🌹🌹 @tth_ir 🌹🌹
🌷آن المتقین فی جنات وعیون...
۱.باغ ها وچشمه ها
🌷ادخلوها بسلام آمنین
۲.سلامتی ۳. امنیت
🌷ونزعناها مافی صدورهم من غل
۴.پاک شدن ازآلودگیهای روحی وقلبی
🌷اخوانا، علی سرر متقابلین
۵.باهم دوست وبرادرند
۶.روبروی هم تکیه داده اند
🌷لایمسهم فیها نصب
۷.هیچ رنج وناراحتی بهشون نمیرسد
🌷وماهم منها بمخرجین
۸.ابدی است وازآن خارج نمیشوند
۴۵ تا۴۸ حجر
🌹🌹 @tth_ir 🌹🌹
✅ حضرت امام كاظم (علیه السلام) فـرمودند :
# رجب ماه بزرگى است كه خداوند [پاداش] نيكى ها را در آن دوچندان ، و گناهان را پاك مى كند.هر كس يك روز از ماه رجب را #روزه بدارد، #آتش_دوزخ مسیر يك ساله از او دور شود ،و هر كس سه روز روزه بدارد ،بهشت برای او واجب شود .
🌹🌹 @tth_ir 🌹🌹
🔹منبع : من لا يحضره الفقيه ، ج 2 ، ص92
✅ احکام خوردنیها (خون در تخم مرغ)
✳️ حکم خون تخم مرغ و خونی که در شیر پیدا می شود چیست؟
🍃 آیت الله #خامنه_ای : لکه خون در تخم مرغ محکوم به طهارت است، ولى خوردن آن حرام است.
🍃 آیت الله #مکارم : #خون_تخم_مرغ و خون کمی که گاهی در #شیر پیدا می شود، پاک است ولی نمی توان آن را خورد.
🔻بنا بر این اگر خون را جدا کند باقی مانده را می توان استفاده کرد. امّا اگر عمدا به هم بزنند تا مستهلک شود خوردن آن اشکال دارد.
همچنین بهتر است از #رگه های_خونی که در درون شیر دیده می شود و سپس مستهلک می گردد پرهیز شود؛ هر چند محکوم به حرمت و نجاست نیست.
🍃 آیت الله #سیستانی : خون موجود در درون تخم مرغ، پاک است و اما خوردن آن حرام می باشد پس می توان خون را جدا کرد و از بقیه تخم مرغ استفاده نمود مگر آن که به اندازه ای کم باشد که در کل، مستهلک شده که در این صورت تمام تخم مرغ پاک و حلال است.
🔹منبع :
رهبری : https://b2n.ir/035812
مکارم : https://b2n.ir/009105
سیستانی : https://b2n.ir/599719
❤️ @tth_ir
#احکام
تفاوت احتیاط واجب و احتیاط مستحب
در احتیاط واجب، ترک عمل برای مقلد جایز نیست، بلکه باید یا به احتیاط واجب مرجع تقلید خود عمل کند و یا در این مسأله به مرجع دیگری با رعایت مراتب اعلمیت رجوع کند. اما در احتیاط مستحب، ترک عمل برای مقلد جایز است. اگرچه انجام دادن آن ثواب و پاداش دارد، ولی نمی تواند در این مسأله به مرجع دیگری رجوع کند.
🌹🌹 @tth_ir 🌹🌹
بنابراین در احتیاط واجب مقلد بین عمل به احتیاط مرجع خود یا رجوع به نظر مرجعی دیگر مخیر است اما در احتیاط مستحب مقلد بین عمل به احتیاط مستحب و یا به فتوای همراه آن، مخیر است.
در صورتی که مجتهد نظر خود را با احتیاط شروع کند، احتیاط واجب محسوب می شود و در جایی که مجتهد فتوای صریحی دارد، مثلاً گفتن یک بار تسبیحات اربعه در رکعت سوم و چهارم نماز کفایت می کند و با وجود آن احتیاط می کند و می گوید احتیاط آن است که سه مرتبه بگوید، این را احتیاط مستحب می گویند و عمل به این احتیاط واجب نیست، بلکه مستحب است.
نکتۀ قابل ذکر این است که برخی از مردم تصور می کنند عمل کردن طبق احتیاط واجب نیست، در حالی که واجب است مکلف طبق آن و یا طبق نظر مرجع تقلید دیگر عمل کند.
🌹🌹 @tth_ir 🌹🌹
(احکام دو دقیقه ای، صفحه 23)
#حدیث
🔵 امام جعفر صادق علیهالسلام
💎 ذکرُ المَوتِ يُميتُ الشَّهَواتِ فيالنَّفسِ، و يَقلَعُ مَنابِتَ الغَفلَةِ، و يُقَوّي القلبَ بمَواعِدِالله، و يُرِقُّ الطَّبعَ، و يَکسِرُ أعلامَ الهَوى و يُطفِئُ نارَ الحِرصِ، و يُحَقِّرُ الدُّنيا.
🌹🌹 @tth_ir 🌹🌹
💎 ياد مرگ، خواهشهاى نفس را مىميراند و رويشگاههاى غفلت را ريشهکن مىکند و دل را با وعدههاى خدا نيرو مىبخشد و طبع را نازک مىسازد و پرچمهاى هوس را درهم مىشکند و آتش حرص را خاموش مىسازد و دنيا را در نظر کوچک مىکند.
🌹🌹 @tth_ir 🌹🌹
📚بحارالأنوار(ط-بیروت)، ج6، ص133، ح32
#منبرک
#طرح_تربیتی
#حیا
🌹🌹 @tth_ir 🌹🌹
در حياء از چه کسي بايد حياء کنيم. از چه بايد حياء کنيم؟ من چند موردش را براي شما ميشمارم.
1- حياء از خدا؛ بالاترين حياي انسان «أَ لَمْ يَعْلَمْ بِأَنَ اللَّهَ يَرى» (علق/14) خدا را ناظر ببينيم.
2- در روايات داريم از اين دو فرشتهاي که مأمور شما هستند، «ليستحيي احدكم من مليكه» هرکسي از اين دو فرشته خودش رسول خدا ميفرمايد شرم کند. يک کسي داشت حرفهاي اضافي ميزد، اميرالمؤمنين فرمودند: تو ميداني اين حرفهايي که مينويسي دو فرشته املاء ميکنند و مينويسند و خدا اين را ميبيند. طوري حرف بزن که شرمنده نشوي.
3- «أحسن الحياء استحياو من نفسك» (غررالحكم، ص 257) بالاترين حياء اين است که انسان از نفس خودش حياء کند. خودت را جهنمي نکن و به آتش نيانداز. «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَكُمْ وَ أَهْلِيكُمْ ناراً وَقُودُهَا النَّاسُ وَ الْحِجارَةُ عَلَيْها مَلائِكَة» (تحريم/1) از اين سه حياء بگذريم، ديگر ميشود حياء از رسول خدا، حياء از ائمه معصومين، مگر ما نميگوييم: شما زندهايد، يعني در واقع به منزله زنده هستيد. «اشهد انک تشهد مقامي، أنت حي عند ربک، تسمع کلامي» ما را ميبينيد و صداي ما را ميشنويد. حياء از افکار عمومي، حياء از خون شهدا، حياء از پدر و مادر، حياء از بزرگتر، حياء از علماء، بالاخره نقطه مقابل اذاعه و اشاعه فحشاء مسأله شرم و حياء است که بايد روي آن دقت شود.
🌹🌹 @tth_ir 🌹🌹
〖از بیانات حجت الاسلام رفیعی〗