مغرب و عشاء
موضوع: #نماز_عید_فطر
مناسبت: شب عید فطر
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. ضمن عرض تبریک عید سعید فطر. حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام در مورد عید فطر می فرمایند: إِنَّمَا هُوَ عِیدٌ لِمَنْ قَبِلَ اللَّهُ صِیَامَهُ وَ شَکَرَ قِیَامَه. عید فطر تنها عید کسی است که خداوند روزهاش را پذیرفته و شب زنده داری اش را سپاس گزارده است. (نهج البلاغة (للصبحی صالح) ؛ ص551)
چند نکته برای نماز عید فطر:
1. زمان خواندن نماز عید فطر از اول آفتاب روز عید است تا ظهر آن. (رساله مراجع م 1517)
2. اگر شخصی نماز عید فطر را نخوانده باشد، خواندن قضای آن در شرع مقدس ثابت نیست. (عروه کتاب الصلاه فصل فی صلوات المرقبات فصل فص صلاه العیدین و اجوبه س 636)
3. نماز عید فطر در زمان غیبت امام زمان علیه السلام مستحب می باشد و حتی به فتوای بعضی مستحب موکد میباشد. (رساله مراجع ج1 م 1407و 1516 ج2 مسائل متفرقه م 17)
4. نماز عید در زمان ظهور امام زمان علیه السلام باید به جماعت خوانده شود اما در عصر غیبت می توان به دو صورت جماعت و فرادی خواند. (حضرت امام، صافی: اگر به جماعت می خوانند به قصد رجاء باشد. شبیری: بنابر احتیاط به جماعت نخوانند. امام خامنه ای: توسط نمایندگان ولی فقیه و ائمه جمعه به جماعت خواندن اشکال ندارد اما در غیر این صورت احوط فرادی خواندن است و اگر قرار شد به جماعت خوانده شود نیت رجاء شود.)
5. در هیچ یک از نمازهای غیر یومیه از جمله نماز عید فطر گفتن اذان و اقامه وارد نشده است بلکه مستحب است قبل از نماز عید سه مرتبه کلمه الصلاه گفته شود. (آیات عظام سیستانی و وحید: در صورتی که با جماعت بخوانند مستحب است سه مرتبه الصلاه بگویند.) (رساله مراجع م 1916)
تعجیل در فرج امام زمان علیه السلام سلامتی مراجع عظام خاصه مقام معظم رهبری صلوات بر محمد و آل محمد.
موضوع: #علل_حمایت_از_فلسطین
سلام علیکم- بسم الله الرحمن الرحیم
علت حمایت از فلسطین:
1-آِیات قرآن:الف) آیات عام: آیاتی که دستور نبرد همگانی با همه دشمنان و متجاوزان به بلاد اسلامی می دهد
- «در راه خدا بجنگید با کسانی که با شما مسلمانان و مؤمنین می جنگند، ولی تجاوز گر نباشید(بقره، 190)
- «چرا در راه خدا و (در راه) مردان و زنان و کودکان که (به دست ستمگران) تضعیف شده اند، پیکار نمی کنید؟!» (نسا/75)
ب)آیات خاص: اگر در (حفظ) دین (خود) از شما یاری بطلبند، بر شما لازم است آن ها را یاری کنید(انفال/73)
- هر طایفه ای که به جنگ تجاوز کارانه روی آورد، سایر مسلمین باید با آنان پیکار کند تا به فرمان خدا باز گردند(حجرات، 15)
2-روایات: «امام علی:همواره دشمن ظالم و یاور مظلوم باشید(نامه47نهج البلاغه)
پیامبر :هر کس فریاد دادخواهی هر مظلومی (مسلمان یا غیر مسلمان) را بشنود که مسلمین را به یاری می طلبد، اما به کمک او نشتابد مسلمان نیست (وسائل،، ج 11، ص 108، باب 59)
3-عقلی و انسانی: دفاع از مظلوم، واضح ترین وبدیهی ترین مساله فطری است که هر عقل سلیمی آن را تایید می کند . آن قدر بدیهی است که حتی متجاوزان نیز به بهانه یاری ملت های ضعیف و حمایت از حقوق بشر، دست به بزرگ ترین جنگ ها می زنند
4- منافع و امنیت ملی :اشغال فلسطین، ایجاد یک کانون استعماری ضداسلامی ـ در قلب جهان اسلام ـ در جهت نابودی جهان اسلام و جلوگیری از شکل گیری تمدن اسلامی است.
-اگر اسرائیل در فلسطین اشغالی پیروز شده و ثبات یابد، بی شک نقشه اشغال جهانی خود (بویژه از نیل تا فرات و ادعای تصاحب بسیاری از اماکن اسلامی) را عملی خواهد کرد. آنگاه امنیت ما مورد خطر جدی اسرائیلی ها قرار خواهد گرفت.
5 .فلسطین قبله گاه اول مسلمین دارای اهمیت معنوی و استراتژیکی است و شکست فلسطینی ها به نام اسلام ثبت خواهد شد.
6-اصل عدالت طلبی و استکبار ستیزی(135 نساء)و نفی سبیل(نفی تسلط غیرمسلمان بر مسلمان-141 نساء) و قانون جمهوری اسلامی(اصل11) نیز تایید میکند
7-برای اثبات اصل ایمان، اول باید به طاغوتها و استکبارها کفر ورزید(فَمَنْ يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَ يُؤْمِنْ بِاللَّهِ فقد استَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقى )
خداوند ما را به معارف دین آشنا بفرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
عید فطر، یکی از اعیاد مهم اسلام است و در شب و روز آن اعمالی ـ اعم از واجب و مستحب ـ وجود دارد که نباید از آنها غفلت کرد؛ از قبیل ادای زکات فطره، نماز عید فطر و توجه به ادعیه و اذکار مربوط به شب و روز عید که در «مفاتیح الجنان» و دیگر کتب ادعیه آمده است و در اینجا متعرض آن مسائل نمیشویم و با نقل سه روایت مطلب را به پایان میبریم:
1. جابر جعفی از امام باقر روایت کرده است که پیامبر اکرم فرموده است: «إِذَا کَانَ أَوَّلُ يَوْمٍ مِنْ شَوَّالٍ نَادَى مُنَادٍ أَيُّهَا الْمُؤْمِنُونَ اغْدُوا إِلَى جَوَائِزِکُمْ؛ چون روز اول شوال شود، منادی ندا میدهد: ای مؤمنان! صبحگاهان به سوی جایزههایتان بشتابید.» سپس امام فرمود: ای جابر! جایزههای خدا از نوع جوایز این پادشاهان نیست. دوباره فرمود: «هُوَ يَوْمُ الْجَوَائِزِ؛ آن (روز عید فطر) روز جایزههاست.»؛
2. حضرت علی در یکی از عیدهای فطر فرمود: «إِنَّمَا هُوَ عِيدٌ لِمَنْ قَبِلَ اللَّهُ صِيَامَهُ وَ شَکَرَ قِيَامَهُ وَ کُلُّ يَوْمٍ لَا يُعْصَى اللَّهُ فِيهِ فَهُوَ يَوْمُ عِيدٍ؛ این عید برای کسی است که خداوند روزۀ او را قبول کرده و عبادتش را پذیرفته است، و هر روزی که در آن معصیت خدا نشود، عید است.»؛
3. امام حسن مجتبی در روز عید فطر به مردمی نگاه کرد که به بازی و خنده مشغول بودند، سپس رو به اصحاب خود کرد و فرمود: «إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ خَلَقَ شَهْرَ رَمَضَانَ مِضْمَاراً لِخَلْقِهِ لِيَسْتَبِقُوا فِيهِ بِطَاعَتِهِ إِلَى رِضْوَانِهِ فَسَبَقَ فِيهِ قَوْمٌ فَفَازُوا وَ تَخَلَّفَ آخَرُونَ فَخَابُوا فَالْعَجَبُ کُلُّ الْعَجَبِ مِنَ الضَّاحِکِ اللَّاعِبِ فِي الْيَوْمِ الَّذِي يُثَابُ فِيهِ الْمُحْسِنُونَ وَ يَخِيبُ فِيهِ الْمُقَصِّرُونَ وَ ايْمُ اللَّهِ لَوْ کُشِفَ الْغِطَاءُ لَشُغِلَ مُحْسِنٌ بِإِحْسَانِهِ وَ مُسِيءٌ بِإِسَاءَتِهِ؛ خدای متعال ماه رمضان را میدان مسابقۀ مردم قرار داده تا به وسیلۀ اطاعت از خدا به رضوان الهی سبقت بگیرند، گروهی پیشقدم شده، به سعادت رسیدند و گروهی عقب مانده و محروم گشتند. پس شگفت تمام از خنده کنندۀ بازیگر در روزی که نیکوکاران پاداش میگیرند و کوتاهی کنندگان ناکام میشوند. به خدا سوگند! اگر پردهها کنار رود، نیکوکار سرگرم نیکوکاری خود خواهد شد و بدکار گرفتار بدکاری خویش!» نیکوکار مشغول افزودن به نیکی و بدکار مشغول جبران بدیهای خود میشود [و دیگر نوبت به بازی و خنده باقی نمیماند].»
خدایا! ما را از فیوضات ماه رمضان و عید فطر بهرهمند بفرما.
#امروز_عیده_یا_نه؟
❓مسئله ۸۱: الان که بين نظر رهبری و بعضی مراجع تقليد در عيد فطر تفاوت وجود داره، وظيفه ما چيه؟ آيا هر کس بايد به نظر مرجع تقليد خودش عمل کنه؟
📚 آیات عظام امام خمینی، خامنهای، بهجت، تبریزی، سیستانی، صافی، فاضل، نوری، مکارم و وحید:
🔸 نه، اثبات اول ماه تقليدی نیست که لازم باشه دنبال نظر مرجع تقلید خودتون باشید، تو این مسأله، هر کسی نظر شخصی خودش مهمه.
🔸 اگه از گفته و اعلام نظر رهبری اطمینان به دیده شدن ماه پيدا كنید، روزه تمومه و امروز برای شما عید و اگه شک دارید، بايد امروز رو روزه بگيرید.
⭕️ اما نکته ای که وجود داره اینه که دفتر رهبری که گفتن ماه رو دیدن فقط با چشم مسلح و تلسکوپ ماه رو دیدن یا با چشم عادی هم ماه دیده شده.
📌 اگر فقط با چشم مسلح دیده شده فقط برای مقلدین رهبری ماه ثابت می شه، چون بقیه مراجع فتواشون اینه که چشم مسلح فایده ای نداره و حتما باید ماه با چشم عادی و غیر مسلح دیده شه.
✅ با توجه به این نکته به نظرم مقلدین سایر مراجع تا ظهر صبر کنید تا رسماً اعلام بشه ببینیم ماه با چشم مسلح دیده شده یا غیر مسلح.
👌 پیشنهاد بعدیم اینه که قبل از ظهر یه سفر کوتاه ۲۳ کیلومتری برید و اونجا روزه تون رو بخورید و برگردید، این جوری اگر عید بود که هیچ، اگر هم عید نبود شما مسافر بودید و می تونستید روزه نگیرید.
🔺 العروةالوثقى، ج2، الصوم، طرق ثبوت الهلال، م1.
@shia_ahkam
http://eitaa.com/joinchat/2299330560C727b8a7440
یکشنبه 4/3/1399 ظهر و عصر
موضوع: #فطریه
مناسبت: عید سعید فطر
سلام علیکم. بسم الله الرحمن الرحیم. ضمن تبریک عید سعید فطر. در روایتی حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام در مورد عید فطر می فرمایند: إِنَّمَا هُوَ عِیدٌ لِمَنْ قَبِلَ اللَّهُ صِیَامَهُ وَ شَکَرَ قِیَامَه... . امروز تنها عید کسی است که خداوند روزهاش را پذیرفته و شب زنده داری اش را سپاس گزارده است. ( نهج البلاغة (للصبحی صالح) ؛ ص551 )
چند نکته درباره فطریه:
1. مقدار فطریه ای که برای هر نفر واجب است سه کیلو از غذای معمول شهر است مانند سه کیلو گندم یا برنج یا قیمت اینها می باشد که محل مصرف آن هم همان مصارف هشت گانه زکات مانند فقیر، بدهکار، امور عام المنفعه است، هر چند به نظر تعدادی از مراجع احتیاطا باید به فقیر متدین پرداخت شود.(رساله مراجع مساله 2014؛ احتیاط واجب فقیر متدین : سیستانی، مکارم، گلپایگانی، صافی، بهجت)
2. اگر کسی در نماز عید شرکت کرده و قبل از نماز عید زکات فطره را نپرداخته و یا جدا نکرده یا کسانی که در نماز عید شرکت نکرده اند تا قبل از اذان ظهر فطریه را پرداخت نکرده اند و یا زکات فطره را از اموالشان جدا نکرده اند، بعد از عید فطر به نظر اکثر مراجع باید فطریه را به نیت مافی الذمه یعنی بدون این که نیّت ادا و قضا، پرداخت کنند.(آیت الله صافی فتوا اما حضرت امام و امام خامنه ای و ایات عظام سیستانی و مکارم بنابر احتیاط بعدا به نیت مافی الذمه بدهد و ایت الله شبیری احتیاط مستحب بدهد هر چند معصیت کرده). (آیات عظام خوئی، بهجت، زنجانی: واجب نیست ؛ رساله مراجع مساله 2030 ،2031 ،2029 ، 2032 العروه الوثقی، زکات الفطره، وقت وجوبها و العروة الوثقى؛ ج2 فصل فی وقت وجوبها ,م6 ؛ زکات فطره،رساله مراجع , ج2,م 2032)
3. اگر انسان زکات فطره را در همین زمانی که گفته شد، جدا کند، دیگر نمی تواند آن را برای خودش بردارد یا آن را خرج کند و هر زمانی که می خواهد به فقیر بدهد باید نیت زکات فطره کند(حضرت امام و حضرت اقا:بنابر احتیاط نیت زکات فطره کند) البته به نظر برخی مراجع تاخیر در پرداخت زکات فطره باید غرض عقلایی داشته باشد مثلا اینکه صاحب زکات منتظر فقیر خاصی است و به این جهت تاخیر می اندازد. (آیات عظام حضرت امام. گلپایگانی.صافی: می تواند پرداخت زکات فطره را به تاخیر بیندازد مخصوصا با وجود برخی از مرجحات) (رهیافت احکام فطریه و نماز و عیدین چاپ 1393 ص 32و 33)
خداوند متعال عیدی ما را استجابت همه دعاها بویژه فرج امام زمان علیه السلام قرار دهد به برکت صلوات بر محمد و آل محمد