eitaa logo
سفیر
241 دنبال‌کننده
754 عکس
63 ویدیو
4.8هزار فایل
ارتباط با ادمین @Sibesorkh22
مشاهده در ایتا
دانلود
هدایت شده از مباحثات علمی
بسم الله الرحمن الرحیم شب قدر؛ شب بیست و سوم تو لیلةُ القَبری برو تا لیلةُ القَدری شوی چون قدر، مر ارواح را کاشانه شو کاشانه شو بِنواخت نور مصطفی آن اُستُن حنّانه را کمتر ز چوبی نیستی، حنّانه شو حنّانه شو (مولوی، دیوان شمس غزل 2131) 🔴 ابن عربی در باب هفتاد و یکم کتاب «فتوحات مکّیه» (باب روزه) می گوید: مردمان در لیلة القدر اختلاف دارند ـ یعنی در زمانش ـ برخی از آنان قائلند که در تمام سال می‌گردد، و من هم به همین قائلم، زیرا من آن را در شعبان و در ربیع و ماه رمضان دیدم و بیشتر، آن را در ماه رمضان و در دهه ی آخر دیدم و یک ‌بار هم در دهه ی دوم از رمضان در غیر شب وتر و نیز در وتر(شبهای فرد) از آن دیدم، من یقین دارم که شب قدر، در سال می گردد. (ترجمه ی متن فتوحات را از وبلاگ «هستیِ ابن عربی»، برگذاری کرده ام). [مصدر «برگذاری کردن» معادلِ پیشنهادیِ بنده بجای «کپی پِیست کردن» است]). ✅ می گویم: منظور ابن عربی در این که لیلة القدر در شب های سال می گردد این است که مردم در قیام و دعا در شبهای دیگر از سال نیز تلاش کنند و از شب های دیگر غافل نباشند. او در باب آخر فتوحات (باب 560) که توصیه ای بلند است می نویسد: «و بر تو باد قیام شب به اندازه ای که اسم غفلت را از تو دور کند. کمترین آن، این است که در هر شبی ده آیه از قرآن [منظورش در نماز شب است] بخوانی، تا از غافلان نوشته نشوی... و دعا در هر شبی را ترک نکنی... چرا که نمی دانی لیلة القدر در چه شبی از سال واقع می شود، زیرا شب قدر در طول سال می چرخد و من چندین بار آن را در غیر ماه رمضان دیدم.» (الفتوحات المکیّة، ج 4، ص 486، نسخه ی کتابخانه اهل البیت «ع») ✅🌹 اما شب قدر از دیدگاه شیعه، شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان است؛ زیرا: 1⃣ شب قدر، شب نزول قرآن است (1 قدر) و قرآن در ماه مبارک رمضان نازل شده است (185 بقره). 2⃣ شب نزول قرآن شب مبارکی است (3 دخان) و هر شبی از سال، مبارک نیست، بلکه بعضی از شب ها نحس اند. 3⃣ شب بیست و سوّم «شب جُهَنی» است (الفقیه، ج2، ص 160، ح 2030). 4⃣ شب بیست و سوم به طور خاص گفته شده است که شب قدر است (الفقیه، ج2، ص 160، ح 2030). 5⃣ شب قدر، یک شب بیشتر نیست (تعبیر به «لیلة»)، درحالی که گردش یک شب در سال به «لیالی» منتهی می شود. 6⃣ شب بیست و سوم ماه رمضان، شب ظهور امام زمان علیه السلام است (غیبت نعمانی، ص 253، ح 13). ✅ به نظر می رسد، حضرت غیب، به سنّتِ قلوبٌ خَلَت عَن ذِکر الله ـ و لیس ذکرُ الله الا ما یُطلبُ من صراط ولایة امیرالمؤمنین صلوات الله علیه ـ فأذاقَه اللهُ حبَّ غیرِه، خواسته است ابن عربی و امثال او را سرگردان کند (قَالَ فَإِنَّهَا مُحَرَّمَةٌ عَلَيهِمْ أَرْبَعِينَ سَنَةً يتِيهُونَ فِي الْأَرْضِ). ✅ امیدواریم شیعیانِ تابع سنّت، در إحیای شب های دیگرِ سال نیز بکوشند و بر سنّت پیشوایان معصوم خود ـ سلام الله علیهم ـ اقتدا کنند. اگر انسان در این شب (شب قدر) عبادت کند، گویا برنامه ی کلّیِ عبادی برای طول سالِ خود نوشته است و کسی پیروزِ تقدیر و سرنوشت است که طرحِ کلّیِ عبادتش را، که در این شب ارائه کرده، در طول سال اجرا کند. ✅ اما در جواب ابن عربی و در برابر توصیه اش در إحیای شب های سال برای درک فضیلت شب قدر، می گویم: «نومٌ فی سُنّةٍ، خَیرٌ مِن صَلاةٍ فِی بِدعَةٍ». والحمدلله رب العالمین محمد ذکاوت صفت ـ قم ـ 99/2/27 (روز منتهی به شب قدر)
هدایت شده از تبلیغ نوین دین
🤲 اعمال شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان __ ♨️ همه‌چیز اینجا مهم است👇 🆔 @snn_ir
💠 🔺 امام و مقدرات 🔅 : 🔸 «إنَّ لَيلَةَ القَدرِ يُكتَبُ ما يَكونُ مِنها فِي السَّنَةِ إلى مِثلِها مِن خَيرٍ أو شَرٍّ، أو مَوتٍ أو حَياةٍ، أو مَطَرٍ، ويُكتَبُ فيها وَفدُ الحاجِّ، ثُمَّ يُفضي ذلِكَ إلى أهلِ الأَرضِ. فَقُلتُ: إلى مَن مِن أهلِ الأَرضِ؟ فَقالَ: إلى مَن تَرى.» 🔹 «در شب قدر، آنچه از: خير و شر، يا مرگ و زندگى و يا باران، در آن سال تا سال بعد خواهد شد، نوشته مى شود و در آن شب، گروه حاجيان نوشته مى شود. سپس آن تقدير به زمينيان رسانده مى شود». گفتم: چه كسى از زمينيان؟ فرمود: «به كسى كه مى بينى!». 📚 بصائر الدرجات ص ٢٢٠ ح ١
هدایت شده از خزینة الجواهر
شعر.pdf
317K
هدایت شده از خزینة الجواهر
حديث.pdf
255.3K
توزیع ۱۰۰ پرس غذای تبرکی در راستای کمک مومنانه به مردم روستای علی آباد جهانتیغ استان سیستان و بلوچستان توسط روحانی هجرت (شیخ محمود نوری) با حمایت امام جمعه محترم بنجار
؟ 👈مباني عقيدتي و ديني تاسيس روز قدس و حمايت از مردم مظلوم فلسطين چیست؟ () 1️⃣جهاني بودن دين مبين اسلام و عدم تعيين مرز مشخصي براي حوزه فعاليت اسلام 🔸هوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَىٰ وَدِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَلَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ. توبه/ 33 او كسي است كه پيامبرش را با هدايت و دين درست فرستاد تا آن را بر هر چه دين است پيروز گرداند، هر چند مشركان خوش نداشته باشند. اين آيه گوياي آن است كه اولاً، تمام پيروان آيين‌هاي پيشين موظف به گرويدن به اسلام‌اند و ثانياً هيچ ديني، حتي در آينده، بر اسلام غلبه نخواهد كرد كه بيان ديگري از جاودانگي اسلام است 2️⃣اهتمام به امور مسلمين 🔸رسول الله (صلى الله عليه وآله):مَنْ أَصْبَحَ لا یَهْتَمُّ بِأُمورِ الْمُسْلمینَ فَلَیْسَ بِمُسْلِمٍ. (الكافي/ج 2 /ص 163) هر کس که شب خود را به صبح برساند ولی اهتمام و توجهی به امور مسلمانان نداشته باشد ، او مسلمان نیست 3️⃣ فرياد رسي به دادخواهي مظلومان حتي غير مسلمانان 🔸رسول الله(صلى الله عليه وآله): مَنْ سَمِعَ رَجُلًا يُنَادِی يَا لَلْمُسْلِمِينَ فَلَمْ يُجِبْهُ فَلَيْسَ بِمُسْلِم.(تهذيب الأحكام/ ج 6/ ص 175) هر کسی که صدای (یا للمسلمین) را از مظلومان در هرکجای کره زمین بشنود و پاسخ آنرا ندهد ، او مسلمان نیست. 4️⃣رضايت به ظلم مساوق با مشاركت در كار ظالم 🔸امام صادق(عليه السلام):العامِلُ بِالظُّلمِ و المُعينُ لَهُ و الرَّاضِي بهِ شُرَكاءُ ثَلاثَتُهُم .(الكافي/ج2/ص 333 ( کسی ظلم می کند و کسی که یاور و کمک یار ظالم است و کسی که به ظلم او رضایت می دهد، همگی و هر سه نفر در یک عمل یعنی ظلن شریکند.
🌐چرا ازمردم فلسطین حمایت و با رژیم صهیونیستى دشمنی می کنیم؟ ✍️یکی از وظایف شرعی غیر قابل تردید یکایک مسلمین و نیز یکی از اصول کلی سیاست خارجی دولت های اسلامی، دفاع از امت اسلامی است. حتی حمایت از مظلومان و مستضعفان جهان نیز بخشی از جهاد دفاعی و نبرد مشروع در برابر متجاوزین و ستمگران است براي اين عنوان مي توان مباني متعددي را تعريف نمود اما در اين پست به برخي از آنها از منظر روایت می پردازیم: 1️⃣اصل كمك به هم نوعان 💠قال رسول الله(صلى الله عليه وآله): اَلْخَلْقُ عِيَالُ اَللَّهِ فَأَحَبُّ اَلْخَلْقِ إِلَى اَللَّهِ مَنْ نَفَعَ عِيَالَ اَللَّهِ وَ أَدْخَلَ عَلَى أَهْلِ بَيْتٍ سُرُوراً. الکافي/جلد۲ /صفحه۱۶۴ 🔸مخلوقات، همگی اهل و عیال خداوند هستند، پس محبوبترین افراد از میان مخلوقات کسانی هستند که نفعشان بیش از سایرین به اهل و عیال خدا برسد و بر اهل این خانواده شادمانی را برسانند. 2️⃣ عواقب سكوت در برابر ظلم و تجاوز 💠رسول الله(صلى الله عليه وآله):يقول الله عز وجل: وَعِزَّتِي وَجَلَالِي لَأَنْتَقِمَنَّ مِنَ الظَّالِمِ فِي عَاجِلِ أَمْرِهِ ، أَوْ فِي آجِلِهِ ، وَلَأَنْتَقِمَنَّ مِمَّنْ رَأَى مَظْلُومًا يُظْلَمُ ، فَقَدَرَ أَنْ يَنْصُرُهُ ، فَلَمْ يَفْعَلْ لَهُ.ميزان الحكمه ، ج 2 ، ص 1774. 🔸خداوند عزوجل در حدیث قدسی می فرماید: به عزت و جلالم سوگند که هر آینه از ظالم و ستمگر در دنیا و آخرت انتقام شدیدی خواهم ستاند، و هم چنین از کسی که مظلومی را در حال مظلومیت مشاهده کند ولی با یاری او اقدامی ننماید. 3️⃣پيشگيري از توسعه ظلم و تجاوز 💠حضرت عیسی(عليه السلام):بحق أقول لكم: عنه عليه السلام : بِحَقٍّ أقولُ لَكُم : إنّ الحَريقَ لَيَقَعُ في البَيتِ الواحِدِ فلا يَزالُ يَنتَقِلُ مِن بَيتٍ إلى بَيتٍ حتّى تَحتَرِقَ بُيوتٌ كَثيرَةٌ ، إلاّ أن يُستَدرَكَ البَيتُ الأوَّلُ فيُهدَمَ مِن قَواعِدهِ فلا تَجِدَ فيهِ النّارُ مَعمَلاً ، و كذلكَ الظّالِمُ الأوَّلُ لَو يُؤخَذُ على يَدَيهِ لَم يُوجَدْ مِن بَعدِهِ إمامٌ ظالِمٌ فيَأتَمُّونَ بهِ ، كما لَو لَم تَجِدِ النّارُ في البَيتِ الأوَّلِ خَشَبا و ألواحا لَم تُحرِقْ شَيئا. تحف العقول : 504 🔸حقیقتی را براینان می گویم: اگر خانه ای آتش سوزی اتفاق بیافتد و پيوسته از خانه اى به خانه اى ديگر سرايت مى كند تا جايى كه خانه هاى بسيارى را مى سوزاند مگر اين كه در همان خانه نخست جلو آتش را بگيرند و آن را از بن ويران كنند تا آتش از كار بيفتد. بدين سان است ستمگر. نخست، اگر دست او را بگيرند، بعد از او پيشواى ستمگرى پيدا نشود كه ديگران به او تأسّى جويند. همچنان كه اگرآتش در خانه نخست چوب و تخته اى نمى يافت، چيزى را نمى سوزاند.