چرا کابینه هماهنگ کننده ندارد؟!
هزینه تراشی های بی مورد درون دولت
✍️ آقای روحانی با استعفای آقای ظریف مخالفت کرد و او بر سر کارش بر می گردد. گویا دیروز از سوی یک مقام عالی رتبه ابلاغ شده که استعفا به مصلحت کشور نیست. اما بدون این تذکر و تدبیر هم می شد دولتمردان متوجه حساسیت شرایط و طمع دشمن به این قبیل رفتارها باشنند و برای کشور، هزینه بی مورد نتراشند.
🔹ظریف گویا مدتهاست گلایه هایی از روحانی و برخی اطرافیانش دارد و عدم اطلاع به او از دیدار روحانی با بشار اسد، مزید بر علت شده است. البته اصل سفر بشار اسد با توجه به مسائل امنیتی خاص ، کاملا سرّی انجام شد. اما پس از ملاقات وی با رهبر انقلاب و عزیمت برای ملاقات با روحانی، مطلع کرن ظریف مقدور بوده است.
♦️آقای ظریف هر چند نتوانست انتظارات نظام و رهبری در مذاکرات منتهی به توافق و مسائل پس از آن را برآورده کند، اما نگاهی توام به احترام و اعتماد نسبت به رهبر حکیم انقلاب دارد. علت این اعتماد و احترام، رویکرد صادقانه رهبری به وی و وزارت خارجه (حمایت و انتقاد و راهنمایی های دلسوزانه) است و همین، عاملی مهم در بازگشت ظریف محسوب می شود.
🔹ظریف پریشب از روحانی گله کرده و گفته بود "فاصله دفتر من با دفتر شما پنج دقیقه است". البته این اعتراض به ظریف هم وارد است که چرا ناراحتی و دلخوری خود از روحانی و برخی اطرافیانش را به مصالح ملی ترجیح داده و ایجاد التهاب کرده است. (فعلا گمانه فشار برای تصویب لوایح مرتبط با FATF را کنار می گذاریم).
♦️ماجرای استعفا به پایان رسید و با عدم پذیرش آن، منتفی شد. اما باید پرسید آیا هزینه عدم هماهنگی رئیس جمهوربا وزیران مختلف ( و نه فقط ظریف)، از جیب روحانی پرداخت می شود یا مردم و نظام؟! موضوع ناهماهنگی منحصر به ظریف نیست که مانند نامه امروز روحانی به ظریف، با فرافکنی برگزار شود. پنج سال است خبر ناهماهنگی میان روحانی با برخی وزرا یا میان خود اعضای کابینه شنیده می شود؛از جمله:
🔹اختلاف جهانگیری با روحانی و واعظی، اختلاف وزرا با نوبخت در سازمان برنامه و بودجه و واعظی در دفتر رئیس جمهور، یا اختلاف میان وزارت نفت و نیرو، جهاد کشاورزی و صمت، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه، وزارت کار و رفاه با صمت و ... که پس از استعفای وزیران راه و شهرسازی و بهداشت و درمان، به استعفای وزیر خارجه ختم شده و زمزمه هایی نیز از وزارت نفت و ارشاد و ... می رسد. بخش مهمی از مشکلات اقتصادی، ناشی از همین وضعیت نابسامان درون کابینه است.
♦️این اختلافات بلاتکلیف رها شده که بعضا عود هم می کند، موجب گستاخی و طمع دشمن برای فشار بیشتر می شود؛ همچنان که ثبات و آرامش اقتصاد کشور را به هم می ریزد. آقای روحانی و تیم ویژه اطرافیانش باید تغییر رویه دهند؛ اگر نمی توانند برای مشکلات مردم چاره جویی کنند، لااقل موجب نگرانی مردم و التهاب سیاسی و اقتصادی نشوند. به قول بابا طاهر "اگر نوشم نیی، نیشم چرایی- نمک پاش دل ریشم چرایی؟".
*محمد ایمانی*
🎙 #تبیین_و_تحلیل | تنها راه موفقیت در چله دوم!
👈 یادداشتی از آقای محمدحسین وزارتی کارشناس مسائل سیاسی و فعال رسانهای
🏷 بمناسبت بیانیه #گام_دوم_انقلاب
🔻 بیایید تصور کنیم مسیری که با پیروزی انقلاب اسلامی پیمودهایم همانند یک دوی امدادی میماند که دور اول مسابقه اگرچه پرفراز و نشیب اما با موفقیت به پایان رسیده و دونده باید چوبدستی را به نفر بعدی تیم خود بدهد تا او با همان هدف و در همان جهت، اما با سرعت بیشتر به مسابقه ادامه دهد. حال چله اول انقلاب اسلامی ایران به پایان رسیده و باید چوبدستی به نفر بعدی داده شود تا «فصل جدید زندگی جمهوری اسلامی» آغاز شود.
🔸️ به زعم نگارنده اما مهمترین نکته این پیام، فرمان پوستاندازی در بدنه حاکمیتی جمهوری اسلامی در آغاز چله دوم انقلاب است؛ یعنی لزوم گشودن عرصه حاکمیتی برای ورود «نسلی که اینک وارد فرآیند بزرگ و جهانی ۴۰ سال دوم میشود» و «پا به میدان عمل میگذارد تا بخش دیگری از جهاد بزرگ برای ساختن ایران اسلامی بزرگ را آغاز کند.»
درست است که رهبری همیشه به مسؤولان کشور توصیه میکنند از ظرفیت جوانان استفاده شود، اما اینبار امیدواری به آینده کشور را منوط به حضور جوانان در عرصه حاکمیتی کردند.
🔹️ میتوانیم بگوییم تنها راه موفقیت و پیشرفت انقلاب در دومین چله از زندگی خود و نیز اصلاح عیبها و نقایص موجود، ورود جوانان به عرصههای حاکمیتی و مدیریتی کشور است. حال این نقشه راه، دو مخاطب اصلی دارد: اول، جوانان هستند که باید با درک موقعیت کشور، خود را آماده این انتقال بزرگ کنند و دوم، سیستم حکمرانی کشور که باید ضمن زمینهسازی و فراهم کردن مقدمات این انتقال نسلی در عرصه حاکمیتی و مدیریتی، خود را آماده تحویل این عرصه و میدان به جوانان بکند. به نظر میرسد این کار بزرگ به یک نقشه راه اجرایی و زمانبندی واقعبینانه نیاز دارد تا با کمترین هزینه و حاشیه، این پوستاندازی صورت پذیرد.
🔍 ادامه یادداشت جدید را بخوانید👇
http://farsi.khamenei.ir/others-note?id=41743
🔻 سردار سلیمانی در مدرسه عالی دارالشفای قم:
☑️ بشار اسد با اتکا به نظام اسلامی قهرمان جهان عرب شد
🔹بین نظام اسلامی و انقلاب اسلامی یک ارتباط تنگاتنگی ایجاد شده است؛ اگر این نظام آسیب ببیند چیزی از اسلام باقی نمیماند و اجازه برگشت مجدد نخواهند داد و به عبارت دیگر ایرانی باقی نمیماند.
🔹#خط_امام و رهبری یک خط است و اگر کسی می گوید اهل امام است، باید از تکتک کلمات امام مراقبت و تثبیت کرده است که آن فرد هم تنها مقام معظم رهبری است.
🔹اسلام و مذهب نه تنها منافاتی با #منافع_ملی و ایران ندارد بلکه به احسن وجه تامین منافع ایران نیز شده است؛ به همین دلیل مقام معظم رهبری در همه مباحث خود، منافع ملی را مورد پیوست دقیق قرار می دهد.
وقتی این مساله به خوبی تبیین نمیشود دو تصور ایرانی و ایران اسلامی شکل میگیرد که درست نیست.
🔹امروز شاهد هستیم که #ترامپ به صورت مخفیانه به عراق سفر میکند و به صورت مفتضحانه اعتراف کرده است که 7 تریلیون دلار در منطقه خرج کردهایم، اما مجبوریم مخفیانه به آنجا سفر کنیم.
🔹ما در عراق وضع بسیار خوبی داریم؛ برخی افراد همانند دوره صدر اسلام چشم خود را بر حقایق فرو بسته اند و گویا نمیدانند که اگر حزب الله لبنان و جنبش حماس وجود نداشتند، رژیم صهیونیستی همانند یک #سگ_هار به جان منطقه و ما می افتاد و رهایمان نمیکرد.
🔹#برجام_دوم به این دلیل است که حرارت اسلامی در منطقه خاورمیانه خشکانده شود و این خطرناک است.
🔹به برکت اسلام انقلاب اسلامی به ایران قدرت و #اقتدار داد، ژاپن دارای قدرت است اما هیچ اقتداری ندارد.
🔹#بشار_اسد با اتکا به نظام اسلامی قهرمان جهان عرب شد، دنیا به ایران اسلامی اعتماد دارد، در فاصله 2 هزار کیلومتری از مرزهای خود ایران به کمک ملتهای اسلامی می آید و آنها را نجات می دهد.
🔹نسبت به آگاهسازی ملتمان باید اقدام کنیم و نتوانستیم آن موضوعی که دشمن به عنوان پیروزیهای ما نام میبرد به عنوان #عزت_ملی درکام مردم خود شیرین کنیم، دنیا حضور بشار اسد در کشورمان را پوشش داد واین حضور همانند بمب در منطقه صدا کرد و به عنوان #لبخند_پیروزی نام بردند.
تقرب جوانان به معنویت
غنیمت شمردن فرصت جوانی
امام خمینی (ره):
هان ای عزیز،از خواب بیدار شو. از غفلت تنبه پیدا کن و دامن همت به کمر زن، و تا وقت است فرصت را غنیمت بشمار، و تا عمر باقی است و قوای تو در تحت تصرف تو است و جوانی برقرار است و اخلاق فاسده بر تو غالب نشده و ملکات رذیله بر تو چیره نگردیده، چاره ای کن و دوایی برای رفع اخلاق فاسده و قبیحه پیدا کن و راهی برای اطفاء نائره شهوت و غضب پیدا نما.
📙کتاب چهل حدیث
📖صفحه 24و 25
📌
هدایت شده از 🌷کانال ایران، دیروز، امروزوفردا🌷
☫ ﷽. ☫
✍زمان آن رسیده
حامیان #احمدینژاد از او #اعلام_برائت کنند....
لذا 👇
کسانی که تصور می کردند
که احمدینژاد پیرو ولایت است
و به امام و ولایت فقیه اعتقاد دارد، از او عملا اعلام برائت کنند
مواضع احمدینژاد 👇
به مرور ماهیت ضددینی و مخالفت با امام،
رهبری و اصل ولایت فقیه را آشکار کرده است........
باید 👇
منتظر گامهای بعدی او باشیم،
چون به نظر میآید او دنبال ایجاد فرقهای مشابه با بهائیت با عنوان فرقه ضاله بهاریه یا بهاریت است.
احمدینژاد گفته👇
حاکمان باید مطابق با میل اکثریت
عمل کنند، پس حقیقت ملاک احمدینژاد اسلام نیست...
بنابراین👇
اگر احمدینژاد در زمان قوم لوط حاکم بود،
مطابق با میل اکثریت عمل میکرد و از نظر او لوط پیامبر باید تسلیم خواست مردم میشد و خدا نیز از عدالت خارج است، چرا که به جای آنکه تسلیم خواست مردم شود، برای آنها عذاب نازل کرد.
طبق این دیدگاه احمدینژاد 👇
اگر در افغانستان طالبان اکثریت را داشت، او نیز کشتن شیعیان و تجاوز به زنان شیعه را برحق میدانست چون حقانیت را به اکثریت میداد و اسلام و قرآن ملاک او نیست.
احمدینژاد میگوید 👇
قبل از انقلاب آزادیها گستردهتر بود، البته حق با اوست، چون همجنسبازی نه تنها مجاز بود، بلکه هویدای همجنسباز و بهائی ۱۳ سال نخستوزیر ایران بود
همچنین 👇
فحشا و فساد جرم محسوب نمیشد
بلکه تقدیر نیز میگردید، همچنین مزدوری و جاسوسی برای آمریکا و طرفداری اسرائیل نه تنها جرم نبود، بلکه پیشزمینه پذیرش انتخابات در حکومت نیز بود.
این در حالی است که👇
در جمهوری اسلامی ایران مشائی را به عنوان مقام حکومتی، حق نداشت
امیرحسینثابتی نوشت:
بسمه تعالی
جناب دکتر ظریف!
خدا قوت که امروز به سرکارتان بازگشتید و در عمل با استعفای نمایشی تان یکی از مهم ترین دستاوردهای مقاومت در چند سال گذشته (سفر بشار اسد به تهران) را کاملا به حاشیه راندید.
البته هواداران شما معتقدند هرکس منتقد شماست و از استعفای شما خوشحال شده بود، همسو با نتانیاهو و امریکا و غرب فکر میکند اما نمیدانم چرا فکر نمیکنند استعفای شما آن هم دقیقا در اوج انتشار اخبار دیدار اسد و رهبر انقلاب، بزرگترین خدمت ممکن به نتانیاهو، ترامپ و سایر دشمنان جبهه مقاومت بود.
در هر حال بنده به عنوان یک ایرانی که هیچ گاه عملکرد و تفکر شما را به سود منافع ملی کشور ندانسته و نمیدانم، ذره ای در «نیت خیر» شما تردید ندارم بلکه معتقدم مسیری که در آن حرکت میکنید از اساس غلط است اما تردید نکنید این قبیل رفتارهای مشکوک و عجیب تان باعث میشود تا بخش هایی از جامعه در همان نیت خیرتان نیز شک کنند و تصور کنند نه تنها سطح فهم و عقل شما همینقدر نیست، بلکه سایر رفتارهایتان نیز حساب شده و با هماهنگی از جایی دیگر انجام میشود.
ان شالله تا سال 1400 در همین منصب بمانید و پاسخگوی چاهی که با برجام برای 80 میلیون ایرانی حفر کرده اید باشید.
والسلام
یک نفر از همان هشتاد میلیون
کانال ܝوܢܚ݅ܝ̇ߺܭَـــܝܨ و ܢ̣صــــیܝࡅ߳ߺߺܙ
افشاگری نوباوه از فرزندان هاشمی: مهدی هاشمی ۴۰۰ میلیون دلار رشوه گرفته چرا میگید آقازاده؟ بگید پسر ه
🎙 #تبیین_و_تحلیل | نوزایی در چهل سالگی؛ از «حکومت» تا «نظام»
👈 یادداشتی از آقای عبدالله شهبازی مورخ و پژوهشگر تاریخ سیاسی معاصر
🏷 بمناسبت بیانیه #گام_دوم_انقلاب
🔸️ ۵۴ سال در ایران «رژیم»ی استقرار یافت که، برغم تأثیرات مهمش بر فرهنگ و سیاست و اقتصاد، هیچگاه «نظام» نشد.
🔹️ در تمامی این دوران حکومت پهلوی اندامی بود که نه کوشید و نه توانست با بافت جامعه ایرانی پیوند طبیعی برقرار کند و سرانجام جامعه آن را دفع کرد. انقلاب اسلامی ایران هم دفع این «اندام تحمیلی» بود و هم، تا حدودی و به انحاء مختلف، وارث نهادها و ساختارها و خُرده- فرهنگهایی که در دوران حکومت پهلوی پدید آمد.
🔸️ در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی ایران نمیخواهم، به سان آنچه در سال ۱۳۶۷، در کتاب «کودتای نوژه»، بمناسبت اولین دهه انقلاب نوشتم، فقط از شکوه و بزرگی این حادثه بگویم. تصور میکنم اکنون زمان بلوغ چهل سالگی است و باید از «تجربه» نیز گفت.
🔹️ البته که انقلاب جامعه ایرانی را به معنای واقعی زنده کرد. البته که انقلاب مبداء تحولی شگرف در تاروپود جامعه ایرانی بود. البته که انقلاب، برای نخستین بار در تاریخ معاصر ایران، «آحاد مردم» را به عناصر تأثیرگذار در سرنوشت سیاسی کشور بدل کرد؛ پدیدهای که در نهضت مشروطه، بجز برخی شهرهای بزرگ و در مقیاسی اندک، نبود.
🔸️ رفتار سیاسی حضرت امام خمینی(ره) و حضرت آیتالله خامنهای در این دوران چهل ساله بر «نظامسازی» استوار بوده است. بارها و بارها در تنگناها، حداقل در نزد خود و بیآنکه آشکارا بیان کنیم، از عدم ورود رهبری برای حل معضلاتی بزرگ، که بنظرمان با دخالت مستقیم رهبری قابل حل است، شکوه کردهایم. به گمانم، رمز درک این رفتار رهبری را باید در سیره نظامسازی دو رهبر نظام جمهوری اسلامی جستجو کرد و تلاش صبورانه برای نهادینه کردن حکومتی که باید «نظام» باشد.
هفت لایه «عقلانیت» در بیانیه گام دوم
👈 دکتر مصطفی غفاری
🏷 بمناسبت بیانیه #گام_دوم_انقلاب
🔻 با تصور واژهی «چهلسالگی» شاید هیچ واژهای به اندازهی «پختگی» به ذهن متبادر نشود. در واقع، فهم عمومی و عرفی، ۴۰سالگی را سن بلوغ عقلی و توازن آرمانگرایی - واقعبینی میداند؛ چه دربارهی یک انسان باشد و چه دربارهی یک نهاد. این پختگی معمولاً با مقولات زیر قرین است:
۱. دغدغهی مسیر طیشده و سنجش گامها
۲. تصویر جامعتر از مسئلههای پیشِرو
۳. شناخت دقیقتر از ظرفیتها و محدودیتها
۴. واقعبینانه شدن امیدها و چشماندازها
۵. کاهش هزینههای تصمیم و افزایش مقبولیت آن از هنگامی که پیام رهبر انقلاب با عنوان «گام دوم انقلاب» در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب منتشر شده، در همین فاصلهی کوتاه، تحلیلهای متنوع و مختلف و متضادی دربارهی متن و حاشیهی آن ارائه شده است.
🔹 بخشی از واکنشها که عمدتاً از سوی اپوزیسیون سیاسی نظام جمهوری اسلامی به سبکی پریشانگویانه نشان داده شده، این پیام را فاقد «حرف تازه» دانستهاند! احتمالاً با این انتظار که تحت تأثیر فشارهای روانی - اقتصادی تشدیدشده، رهبر انقلاب وادار به «تجدیدنظر» در خطوط اصلی مسیر انقلاب اسلامیِ امام (رحمهالله) و مردم شود. آنها ایستادگی بر آرمانها و امید خوشبینانه به آینده که در این متن موج میزند را «لجاجت» ترجمه کردهاند و در خوشبینانهترین وجه، از یاد بردهاند که چهلسالگی برای موجود خردمند و پویا، هنگامهی پختگی است.
اما عقلانیت حاکم بر این متن را چگونه میتوان دریافت و نشان داد؟ آنچه در ادامه میآید چهارچوب عقلانی و واقعبینانهای است که از لابهلای تصریحات و اشارات متن برمیآید:
1⃣ مبناگروی
2⃣نقد پذیری
3⃣روشنفکری
4⃣تفکیک اندیشی
5⃣ظرفیت شناسی
6⃣اولویت سنجی
7⃣تعدیل گرایی
🔍 متن کامل یادداشت را. در اینجا بخوانید👇
http://farsi.khamenei.ir/others-note?id=41691
#گام_دوم_انقلاب
🔴 تجربه تاریخی و تمدنی بزرگ عصر صفوی و شبیه سازی امروزی آن (تاسیس - تثبیت - تمدن )
✍ #دکتر_موسی_نجفی (کارشناس میهمان زمانه)
🔻 یکی از موضوعات که جریان های سیاسی و فکری بیرون از ایران برای تضعیف روحیه ملی مطرح می کنند ایجاد "افق تاریک " برای آینده ایران و نسل جوان و ادامه شرایط فعلی است ؛ از نظر اینها تنها یک راه نجات وجود دارد : وابستگی مطلق به غرب
اما واقعا شرایط ما با کدام دوره تاریخی میتواند شبیه سازی شود ؟
به نظر من تحولات عصر صفوی از پاره ای از جهات میتواند برای امروز درس آموز باشد ۰ اما چرا؟
✅ آنچه بعد از یک قرن از پایه گذاری رسمی شیعی صفوی در اوایل قرن یازدهم ، میراث شاه عباس اول شد و با درایت و همت او به اوج رسید ؛ ثبات و امنیت ملی و شکوفایی اقتصادی و توسعه و خلاقیت فرهنگی و هنری و علمی بود و همه اینها در یک مرکزیت و هماهنگی و شکوفایی بودند ۰ این اوج و خلاقیت در فلسفه ملا صدرا و ابتکارات شیخ بهایی و خوشنویسی و هنر علیرضای عباسی و لیاقت و فرماندهی سردار بزرگ امامقلی خان و ساخت و توسعه شهرهای بزرگ و باشکوه قابل رویت است ۰این دوره شکوفایی بعد از دو دوره مهم تاریخی اتفاق افتاد :
1️⃣ اول دوره تاسیس و التهاب و انقلابی گری شاه اسماعیل اول
2️⃣ دوم : نیم قرن دوره ثبات و امنیت و تثبیت نظام دینی دوره شاه طهماسب
🔸 انقلاب اسلامی در دوره ثبات و رفتن به طرف تمدن عظیم اسلامی شیعی میتواند از این تجربه مهم همچون "عیار" و راهکار و افق جهت برنامه ریزی استفاده کند و البته آسیب شناسی خودش را هم داشته باشد ؛ فقدان چنین بینشی بخصوص نزد طبقات حامل اندیشه انقلاب یعنی فقدان افق گشایی جدید و پویای انقلاب و البته دست بسته بودن جلوی لیبرالیسم و تمدن غرب
🔹 #الحاصل : بنظر می رسد علیرغم بسیاری از کمبودها و آسیب ها و سوء مدیریت ها که وقایع و تلخی های سالهای اخیر را در پی داشته است ، اینها نه در "ذات انقلاب" که مسائلی "عرضی و رو بنایی" بوده و علیرغم تحمیل شرایط بد ، نوعی شکوفایی تمدنی ( بخاطر ازدیاد علم و ثروت و قدرت) بعد از دوران آرامش گونه و ثبات سالیان اخیر دیده میشود ۰ این خط و مسیر مهمترین ویژگی" آینده پژوهی انقلاب اسلامی" را ترسیم میکند ۰این انفتاح و گشودگی از چشم استراتژیست های برجسته غرب مثل هنری کیسینجر پنهان نمانده از آن به نام " #امپراطوری_پارس " نام می برد
برای همه چیز میتوان طول عمر مفید و تاریخ مصرف فرض کرد، امّا شعارهای جهانی این انقلاب دینی از این قاعده مستثنا است؛ آنها هرگز بیمصرف و بیفایده نخواهند شد، زیرا فطرت بشر در همهی عصرها با آن سرشته است. آزادی، اخلاق، معنویت، عدالت، استقلال، عزّت، عقلانیّت، برادری، هیچ یک به یک نسل و یک جامعه مربوط نیست تا در دورهای بدرخشد و در دورهای دیگر افول کند.
انقلاب اسلامی پس از نظامسازی، به رکود و خموشی دچار نشده و نمیشود و میان جوشش انقلابی و نظم سیاسی و اجتماعی تضاد و ناسازگاری نمیبیند، بلکه از نظریّهی نظام انقلابی تا ابد دفاع میکند.
بیانیهی گام دوم انقلاب
#گام_دوم_انقلاب
#گزیده_بیانات_مقام_معظم_رهبری
#طرح_ولایت_دانشجویی