هدایت شده از بدایه الحکمه
📣 #اطلاع_رسانی
📌 کلاس « #بدایه_الحکمه »
📚تدریس کتاب #بدایه_الحکمه #مرحوم_علامه_طباطبایی
👤 توسط حجتالاسلام استاد سیدمهدی موسوی
🗓 از 22 دیماه 97
🕰 ساعت 10الی 11
🕌مدرسه امام حسین علیهالسلام؛ طبقه اول؛ مدرس ۴ (قم، صفاییه، کوچه آمار، فرعی اول سمت چپ)
✏️ این کانال توسط شاگردان استاد اداره میشود.
💠 کانال اطلاعرسانی و آرشیو صوتها، درسگفتارها، تقریرات و متون پشتیبان کلاس در پیامرسان ایتا :
🌐 @bedayeh
هدایت شده از تأملات
New Doc ۲۰۱۹-۰۱-۱۳.pdf
1.38M
مقاله: پیش نیازهای دانشجویی تولید علوم انسانی اسلامی
سید مهدی موسوی
چه میشد اگر روزی ادامه مباحثه کتاب شریف #اصول_فلسفه_و_روش_رئالیسم با حضور جدی #دوستان_دغدغه_مندی از سر گرفته می شد؟؟؟ کتابی که امروزه بیش از هر زمانی به آن نیاز داریم. اما دریغ ....
هدایت شده از تأملات
شهادت مالک اشتر
امیر المؤمنین على(علیه السلام) چون خبر جانکاه شهادت مالک را شنید، بالاى منبرْ رفت و فرمود:
«ألا إنَّ مالِکَ بنَ الحارِثِ قَد قَضى نَحبَهُ ، وأوفى بِعَهدِهِ، ولَقِیَ رَبَّهُ، فَرَحِمَ اللهُ مالِکاً ! لَو کانَ جَبَلاً لَکانَ فِنداً، ولَو کانَ حَجَراً لَکانَ صَلداً. للهِِ مالِکٌ ! وما مالِکٌ ! وهَل قامَتِ النِّساءُ عَن مِثلِ مالِک! وهَل مَوجودٌ کَمالِک!»؛
(بدانید که مالک بن حارث، روزگار خود را به پایان برد و به پیمان خویش وفا نمود و به دیدار پرورگارش شتافت.
خدا مالک را بیامرزد! اگر کوه مى بود، قلّه اى دست نیافتنى و دور و بلند مى نمود! و اگر سنگ مى بود، صخره اى سخت مى نمود!
آفرین بر مالک! مالک که بود؟! آیا زنان، مانند مالک را مى زایند؟! آیا در روزگار ما چون مالک هست؟!).
راوى گوید: چون فرود آمد و به خانه رفت، مردانى از قریش به نزد او آمدند و گفتند: خیلى براى او بى تابى کردى و نالیدى. او که مُرد. فرمود: «به خدا سوگند ، مرگ او اهل مغرب(شام) را عزّت بخشید و اهل مشرق(عراق) را خوار کرد». آن حضرت چند روز بر او مى گریست و بسیار در فقدان او اندوهناک بود و مى فرمود: «دیگر مانند او را هرگز نخواهم دید!».
و نیز یعقوبى نقل مى کند: چون خبر کشته شدن مالک اشتر به على(علیه السلام) رسید، به شدّت نالید و به درد آمد و فرمود: «عَلى مِثلِکَ فَلتَبکِ البَواکی یا مالِکُ، وأنّى مِثلُ مالِک!»؛ (اى مالک! گریه کنندگان باید بر همچون تویى بگریند. کجا کسى همانند مالک است؟!).
و نیز به نقل از علقمة بن قیس نخعى نقل شده که: پس از شهادت مالک اشتر، على(علیه السلام) پیوسته اندوهگین و ناراحت بود، تا آن جا که پنداشتیم اوست که مصیبت دیده است نه ما که هم قبیله او بودیم. این اندوه، چندین روز از چهره آن حضرت آشکار بود.
امام(علیه السلام) هرگاه از او یاد مى کرد، غم بر جانش سنگینى مى نمود و بر نبودش تأسّف مى خورد و چون روزگارى از تحرّک ستمگرانه شامیان به ستوه آمده بود و از این که سپاهیانش سخن وى را نمى شنیدند و براى ریشه کن ساختن فتنه بر نمى خاستند، ناله کرد، شخصى گفت :
«استبانَ فقدُ الأشتر على أهل العراقِ . لو کان حیّاً لقلّ اللغط، ولعلم کلّ امرئ ما یقول»؛
(فقدان اشتر در میان عراقیان، معلوم شد. اگر زنده بود، بیهوده گویى کم مى شد و هر کس مى دانست که چه مى گوید).
شهادتت مبارک سردار رشید اسلام حاج قاسم عزیز مالک اشتر علی زمان
هدایت شده از تأملات
دو یار آسمانی، آسمانی شدند.
شهادت بر شما مبارک
«تو مکن تهدید از کشتن که من
تشنهی زارم به خون خویشتن
گر که ریزد خون من آن دوسترو
پایکوبان جان برافشانم بر او
وقت جولان بر سر میدان کنند
رقص اندر خون خود مردان کنند
چونکه هم از دست خود دستی زنند
چون رهند از نفس خود، رقصی کنند»
شعری که شهید سلیمانی بعد از شهادت شهید همدنی در وصف حال شهید همدانی قراءت کرد.
هدایت شده از تأملات
مرگ عاشقانه
ملامحسن فیض کاشانی در کلمات مکنونه خود آورده است:
قال الله تبارک و تعالی:
«مَن طَلَبَنی وَجَدَنی، مَن وَجَدَنی عَرَفَنی وَ مَن عَرَفَنی اَحَبَّنی وَ مَن اَحَبَّنی عَشَقَنی وَ مَن عَشَقَنی عَشَقتَهُ وَ مَن عَشَقَتَهُ قَتَلتَهُ وَ مَن قَتَلتَهُ فَعَلی دِیَتَهُ وَ مَن عَلی دِیَتَهُ فَاِنّا دِیَتُهُ.»
«آن کس که مرا طلب کند می یابد، آن کس که مرا یافت می شناسد، آن کس که دوستم داشت به من عشق می ورزد، آن کس که به من عشق ورزید من نیز به او عشق می ورزم، آن کس که به او عشق ورزیدم کشته ام می شود و آن کس که کشته ام شود خون بهایش بر من واجب است و آن کس که خون بهایش بر من واجب است پس من خودم خون بهایش هستم.»
شهادت مبارک حاج قاسم و ابومهدی
هدایت شده از دروس استاد رضا خانجانی
7.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شهید سردار سلیمانی وصیت کرده بود در گلزار شهدای کرمان کنار کدام شهید عارف سالک دفن شود؟
#حسین_آقا پسر غلامحسین ڪه شهید سلیمانی وصیت ڪرده ڪنار او دفن شود ڪیست ؟!
شهید #حسین_آقا_یوسف_الهی سال 1340 در شهر «ڪرمان» متولد شد ، پدرش فرهنگی بود و در آموزش و پرورش خدمت میڪرد . محیط خانواده ڪاملا فرهنگی بود و همه فرزندان از همان ڪودڪی با حضور در مساجد و جلسات مذهبی با اسلام و قرآن آشنا میشدند .
حسین یوسفاللهی را همه بر و بچههای لشڪر41ثارالله مثل ستارهای میدانستند ڪه درخشانتر از ستارههای ڪویر ڪرمان است.
او جوانی است ڪه در روزهای جنگ جانشین فرمانده واحد اطلاعات لشڪر خودش بود و به خاطر پاڪیاش به صفای_باطنی دست یافته و بعضی از راز و رمزهای پیرامون خود را ڪشف ڪرده بود .
از زندگی این جوان عارف ، ڪتابی با عنوان «پوتین های سوخته» منتشر شده است . #حسین_آقا_یوسفاللهی در روزهای پایانی بهمن ماه سال 1364 شمسی ، بر اثر جراحتهای شیمیایی در بیمارستان لبافینژاد تهران برای همیشه ، چشمانی را ڪه پشت پردهها و دیوارها را میدید بست و شربت شهادت نوشید .
🏴@erfaneamali
هدایت شده از تأملات
10.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 واکنش آیت الله مجاهد سید یاسین موسوی امام جمعه بغداد به شهادت حاج قاسم سلیمانی و حاج ابو مهدی مهندس
هدایت شده از تأملات
10.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اوج حکمت عملی
هرچقدر که بیشتر سخنان سردار سلیمانی را رصد می کنم و گوش می دهم بیشتر #متحیر می شوم.
جنس او جنس حکمت است.
در اوج قله حکمت قرار گرفته هرچند تحصیل رسمی فلسفه و عرفان نداشته است.
❗️امام خمینی و امام خامنه ای چگونه این حکیمان بزرگ را تربیت کرده اند؟
هدایت شده از تأملات
دنیای جدید، دنیای موشک است.
سیلی محکم به 🇺🇸 محصول:
🇮🇷ایمان قلبی
🇮🇷غیرت دینی
🇮🇷اقتدار ملی
🇮🇷عزت اسلامی
🇮🇷شرف انسانی
✳️وظیفه فلسفه جهانی کردن «دین» و کشف درمان بیماری های باطنی انسان است
جمعی از اعضای خانه حکمت اصفهان با حضور در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی، دیدار گفتگو کردند.
آیت الله العظمی جوادی آملی در این دیدار در سخنانی با اشاره به سابقه علمی و حکمی اصفهان، بیان داشتند: شما وارث یک میراث علمی بزرگ هستید و اصرار قرآن کریم این است که انسان این میراثش را حفظ کند؛ قرآن کریم انسان را «ابن آدم» خطاب کرد، یعنی شما آقازاده اید! حداقل سطح شما این است که فرشته شوید، چرا که همه فرشتگان بر پدر شما سجده کردند، لذا خود را ارزان نفروشید.
ایشان ادامه دادند: اصفهان مردان بزرگی را در خود پروراند، در نتیجه شما شناسنامه دارید و باید راه علمای بزرگ اصفهان را احیاء کنید و استمرار ببخشید.
معظم له خاطرنشان کردند: مخالفان فلسفه فکر می کنند که فلسفه از یونان آغاز شده است، در حالی که یونان، معبر فلسفه و حکمت است و نه مبداء و مصدر آن! در واقع پیدایش افرادی همچون سقراط، نتیجه دریافت پیام ابراهیم خلیل بود؛ ابراهیم خلیل ابتدا عده ای را به وسیله برهان، به راه راست هدایت کرد که تعداد این عده بسیار کم بود، در مرحله بعد دست به تبر برد و بت ها را شکست که در اثر آن عده بیشتری به حضرت گرویدند، اما وقتی جریان «بَرْداً وَ سَلاماً» پیش آمد در اثر سنگینی و عظمت خبر، این خبر سراسر خاورمیانه را فراگرفت و یونان این پیام را دریافت کرد و افرادی چون سقراط را پروراند.
آیت الله العظمی جوادی آملی اذعان داشتند: ابراهیم خلیل، دین را با فلسفه و فلسفه را با دین پیوند داد؛ مستحضرید که در علوم عقلی مانند فسلفه، باید برهان اقامه کرد، هرگز نتایج فلسفی به میل و پسند افراد حاصل نمی شود، اما ابراهیم خلیل فرمود من خدایی را دوست دارم که همواره حاضر باشد «قَالَ هَٰذَا رَبِّي فَلَمَّا أَفَلَ قَالَ لَا أُحِبُّ الْآفِلِينَ»، این نوع تفکر خلیل حق، فلسفه را به دین و دین را به فلسفه دوخت، قرآن نیز در بخش های پایانی سوره مبارکه حج فرمود «مِلَّةَ أَبِيكُمْ إِبْرَاهِيمَ هُوَ سَمَّاكُمُ الْمُسْلِمِينَ»؛ شما فرزندان خلیل حق هستید، باید راه پدرتان را بروید، او ملکوت را مرتباً می دید «وَ كَذلِكَ نُرِي إِبْراهِيمَ مَلَكُوتَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ»، شما هم نظر کنید، شاید شما نیز ملکوت را ببینید، پس این راه برای همه باز است.
معظم له ابراز داشتند: وجود امام هشتم علیه السلام در دوران حضور خود در ایران که دوران ورود و نشر افکار و مکاتب مختلف شرق و غرب به ایران بود، هرگز جلو ورود یا ترجمه آثار فلسفی یونان و غیریونان را نگرفتند بلکه با آنها مواجه می شدند و به سوالات و شبهات آنها پاسخ می دادند، ما نیز در این زمینه باید به حضرت تاسی کنیم.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشتند: انقلاب اسلامی و فرهنگ شهادت، زمینه رشد جامعه را بسیار محیا کرده است، چرا که فقط خون شهید این توان را دارد که آلودگی ها و نجاساتی همچون استبداد، استکبار و استثمار را از جامعه پاک کند؛ «إِنَّمَا الْمُشْرِكُونَ نَجَسٌ»، الان کشور به برکت خون های پاک شهدا طیب و طاهر شده است «طِبْتُمْ وَ طَابَتِ الْأَرْضُ الَّتِي فِيهَا دُفِنْتُمْ» و قرآن هرگز در مقابل خون شهید سکوت نکرد و وظایفی را بر عهده ما گذاشت و فرمود حالا که سرزمین شما به واسطه خون شهید پاک شده است بکوشید از این سرزمین پاک، میوه و ثمره طیب و طاهر به دست بیاورید؛ «وَالْبَلَدُ الطَّيِّبُ يَخْرُجُ نَبَاتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ»، که خانه حکمت اصفهان انشاالله مصداق یکی از همین میوه های طیب و طاهر است.
آیت الله العظمی جوادی آملی تاکید داشتند: حکما و علمای اسلام باید جهانی فکر کنند، چراکه از همان ابتدای نزول، قرآن کریم فرمود من آمده ام که جهانی باشم؛ در چند جا، قرآن کریم فرمود «لِيُظهِرَهُ عَلَى الدّينِ كُلِّهِ»، فرمود من درمان بیماری هایی را با خود آورده ام که شما از طریق آزمایشگاه های دنیوی و تجربی توان کشف درمان آنها را ندارید و وظیفه فلسفه جهانی کردن دین و کشف درمان بیماری های باطنی و درونی انسان است که قرآن به برخی از این بیماری ها اشاره می کند و می فرماید «في قُلوبِهِم مَرَضٌ».
در ابتدای این دیدار، گزارشی از برنامه ها و فعالیت های آموزشی و پژوهشی خانه حکمت اصفهان و همچنین همایش های آتی این مرکز، خدمت معظم له ارائه گردید. همچنین منشورات خانه حکمت اصفهان و تابلویی منقش به شجره حکیمان مسلمان ایرانی، خدمت آیت الله العظمی جوادی آملی تقدیم گردید.