◆ #متن_سخنرانی حاج آقا عالی ◆
🌻 به خوبی دیگران تــوجه کنیم 🌻
حضرت عیسی علیه السلام با دوستان خود از راهی؛ عبور می کردند. دربین راه، سگی مرده بود؛ به همین خاطر بوی تعّفن گرفته بود. زمانی که دوستان به سگ رسیدند ؛ بینی خود را گرفتند و اَه اَه کردند ازبوی تعّفن سگ. ولی حضرت عیسی علیه السلام وقتی رسیدند به سگ ؛ گفتند : به به! عجب دندان های سـفیـدی!! منظور اینکه حضرت؛ اون نقطه ی مثبت سگ رو در نظرگرفته بود. نسبت به مردم ومومنین هم نگاهِ مثبت داشتند، وبه هیچ کسی سوءظن نداشتند. در روایتی؛حضرت علی علیه السلام می فرمایند: ای مسلمان! زمانی که یک بدی از برادر دینی خود می بینید؛ بهانه یا عذری برایش بتراشید. مثلا: اگر چند روز به شما زنگ نزد این را حمل بر بدی نکنید بلکه بگویید ؛ وقت نکرده است ویا گرفتار است بنابراین زمانی که شما نسبت به برادر دینی خود؛ نگاه مثبتی داشته باشید این دیدگاه شما باعث جلوگیری از غیبت می شود.
در کتاب(احتجاج) طبرسی این گونه آمده است که: شخصی خدمت امام صادق علیه السلام آمد و به امام علیه السلام عرض کرد. یکی از دوستان شما منافق است. حضرت فرمودند: چطور؟ شخص عرض کرد: من پیش هارون الرشید بودمـ که هارون از دوست شما پرسید ؛ امام تو حضرت موسی بن جعفر است؟ دوست شما جواب داد ؛ خیر ؛ لعنت خدا بر من اگر این گونه باشد. خلاصه: این دوست شما جلوی شما خوبی شما رو می گوید و پشت سرشما بدگویی شما رو می کند. حضرت فرمودند :نه! این طور که می گویید نیست ؛ دوست ما جلوی هارون این جملات رو به کار برده برای حفظ جانش ؛ بعدش هم او گفته : امام ظلم من نیست. شاید منظورش این بوده!! بنابر این : می بینیم که حضرت این رفتار دوستشان را حمل برصحت می کردند و برداشت بدی نمی کردند.
اینکه بعضی اوقات خطور بدی رو نسبت به دیگران به قلب خود راه می دهیمـ. از خصلت های است که در وجودمان رخنه کرده ؛مثل حسد وسوءظن نسبت به دیگران. در روایت آمده است که: سه تا خصلت وجود دارد که انسان های انگشت شماری هستند ؛ این سه تا خصلت : { ۱ـ حسد ۲ـ سوءظن ۳ـ تطیر یا فال بد زدن } درآنها نیست. اما این سه خصلت ؛ درنهاد اکثر مردم وجود دارد ؛ در حالی که اختیارش دست خود انسان نیست ؛ و اما این سه خصلتی که گفته شد؛ زمانی بد می شوند که : انسان به آنها ترتیب اثر بدهد. مثلا: اگر کسی به ما سلام نکرد ؛ فورا بریم غیبت و بدگویی فرد رو بکنیم و بگوییم : این فرد متکبر است. اینجاست که گناه غیبت ؛ روی خودش رو به ما نشان می دهد. پس برای جلوگی از ترتیب اثر دادن به این سه خصلت یا مقابل به مثل نکردن. در روایت های گوناگونی آمده است که زمانی که چیز بدی از دیگران به ذهنت خطورکرد اعتنا نکنید به آن، و سریع از او چیزی که دیدید بگذرید. اگرنسبت به دیگران دچارسوءظن شدید ؛ هیچ وقت قضاوت نکنید و زمانی که به کسی حسادت کردید ؛ دیگه بهش ڟلم نکنید(ترتیب اثر ندهید). بنابراین زمانی که حسادت وسوءظن به طور بی اختیار سراغ ذهن وقلب ما می آیند؛ خیلی خطر ناک و ضرردار نیستند؛ بلکه زمانی ضرردارند که ما بخواهیم در برابر این خصلت ها مقابل به مثل بکنیم و به این خصلت ها ترتیب اثردهیم. چون کمتر کسی هست که از این سه خصلت خالی باشند ؛ پس بنابراین مهم این است که ما به این سه خصلت {حسادت سوءزن و فال بد زدن } جامع عمل نپوشانیم و به مرحله اجرا و عمل نرسانیم .
✨🌹✨
➯ @vaezin_com
➯ www.vaezin.com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹✨🌹
#امام_صادق علیه السلام از یکی از یارانش پرسید: چند بار حج رفته ای؟ گفت: ۱۹ حج
امام فرمود: آن را به ۲۰ حج برسان تا ثواب یکبار زیارت حسین (ع) برایت نوشته شود.
📚کامل الزیارات
➥ @vaezin_com
◆ #متن_سخنرانی حاج آقا جمال الدینی ◆
🌻 یکی شدن دل ها 🌻
روایت هست که اصحاب حضرت حجت (عج)، وقتی به هم می رسند و با هم جمع می شوند می دانید حالتشان نسبت به هم چگونه است؟ مثل دو برادر. دو برادر تنی.
امام زمان چه می کند با دل های اینها که اینجوری به هم گره می خورند. اصلا هنر پیغمبر همین بود. شاهکار پیغمبر همین است. از دشمن ها برادر درست کرد. اگر این کار را نکنید نمی توانید کار را جلو ببرید و هی، کار، زمین می خورد.
اینکه می گویند امام زمان دست می گذارد عقل هر مرد چهل برابر می شود، یعنی همان گوهر را می دهد. گوهر چیست؟
حضرت خضر به امیرالمومنین گفت من را نصیحتی کن که به درد دنیا و آخرتم بخورد. حضرت علی فرموده بودند: از من اسرار غیب ها بپرسید، نه غیب، #اسرار غیب! امیرالمونین می فرمایند: "از من نصیحت می خواهی؟ مواظب باش که یک وقت زیادی مسجد ها گولت نزند. چرا؟ مسجد اگر مسجد باشد، یک شاخصه باید داشته باشد. یعنی مسجد جایی است که افراد حاضر در آن، هم جسم هایشان و هم دل هایشان کنار هم است. همه با هم برادر هستند و غروری در برابر هم ندارند، مثل دو برادر تنی و اختلافی بین آنها نیست."
گاهی اهل بیت قرص و محکم پای این حرف می ایستادند. یعنی باید پولدار ها هوای بی پول ها را داشته باشند و از مال خود به آنها ببخشند. همانقدر که دل کسی برای برادرش می سوزد، برای همسایه و دوست و آشنا و اطرافیان هم همانگونه باشد و راحت از هم بگذرند و به همدیگر سخت نگیرند. دل هایشان به هم نزدیک باشد. وگرنه یک سنگ را هم نمی توانند با هم بردارند و به جای آن، به همدیگر سنگ می زنند.
پیامبر فرمود من رحمه للعالمین هستم. رحمت قرار است نقص ها را پر کند. قرار است انسان کامل بشویم. قرار است گل سرسبد عالم بشویم. باید جیگر راحت بخشیدن و گذشتن را داشته باشیم. (چه بخشش مالی چه بخشش معنوی).
قرار است دل هایمان یکی بشود
✨🌹✨
➯ @vaezin_com
➯ www.vaezin.com