◆ #متن_سخنرانی حاج آقا حیدریان ◆
🌹 نمـاز اول وقـت 🌹
یکی از استادهای حوزه علمیه تهران رفت قم، گفت: رفتم محضر آیت الله بهجت (ره) نشستم آنجا تا درسشون تمام شد، رفتم خدمت ایشون از ایشان یه دستورالعملی خواسته بودم، ایشان به من فرمودند: میدونی دستورالعملت چیه؟ دستورالعمل شما این است «که بروی نمازت را اول وقت بخوانی»
این عزیز گفت: من یک خورده به من بر خورد! گفتم: آقا تحویلمان نگرفت، یعنی چی مثلا این را که خودمان بلدیم، (خب همینی که خودمون بلدیم باید عمل کنیم، دستورالعمل ماست یه ذکر خصوصی میخواستم اتفاقا همین ذکر خصوصی من و شماست نماز اول وقت، آقای قاضی استاد ایشون می فرمایند؛ «کسی به نماز اول وقت خودش توجه کرد اگر به آنچه که میخواست نرسید، آب دهانش را به صورت منِ قاضی بیندازد.
نماز اول وقت نظام میدهد همه چیز را، اگر این رو خراب کردی، منتظر باش تو کارهایت خیلی گره بیافتد. نماز اول وقت مثل لیمو شیرین است هرچی تاخیر بیافته، تلخ میشه.
البته اول وقت هرکس به حسبِ خودش است. حالا نه اینکه بخواد برای خودش عذر بتراشد و پشت سرهم مانع ایجاد بکند، اولا اگر من مانع ندارم اول وقت میخونم، حالا اگر واقعا یک مانعی هست مادر یا پدر تقاضایی کرد، یا کسی سر پُست است، که الان من برم نماز اول وقت بخونم بعد بیایند مرز رو بِدرند، خیلی ها اینجا کشته شوند خب این حماقت است.
حضور قلب چیز دیگر است، یعنی هر وقت انسان مےخواهد نماز بخواند بداند با چه کسی دارد حرف میزند، ادب محضر رو رعایت بکند، اول وقت یعنی همون اول وقت اذان؟ نه. گاهی اول وقت من این که اول اذان برم نمازم رو بخونم وقت وارد شد که اول وقت همان وقت اثر بخشی نابِشه، حالا گاهی مشغولم، سر عمل جراحی، کلاس درس،.... واقعا امکانش نیست، اولین فرصت ممکن، نه اینکه با گوشی ور برود و با تلگرام ور برود و برود، سر لپ تاپ و بازی فوتبال ببیند، اینها مانع نمیشود، کارهای اضطراری ، مادر صدا زده مثلا برو دارو بخر! خب قطعا همون خدای که نماز اول رو برای من بافضیلت شمرد میگه مادرتم توجه کن! پس حضور قلب یعنی اینکه در نماز فکرم این طرفو اون طرف نباشد، سر جسمم به قبله نباشه سر دلم پشت به قبله باشه! به هر چیزی توجه بکنم این حالت خلاف ادبه به محضر خداست.
بنابرین خوبه هر دو باهم باشه. نورعلی نور! میشه فرمودند: نماز بهترین چیزه، حالا هرکی بیشتر بهش بها بده ، بیشتر چیز گیرش میاد، نماز چیزیست که توش پوچ نیست، همه ی ائمه و انبیاو اولیا و عرفا هرکاریه هستی اینو باید توجه داشته باشی)
اینه که گفت بهم برخورد رفت سال بعد دوباره اومد گفت الان دوباره میرم محضر حاج آقا بهجت ، اگر باز به من همین چیزای دم دستی و پیش پا افتاده گفت من خودمو آماده میکنم بگم آقا جان تحویلمون بگیر اینا رو خودمون بلدیم یه ذکری ،وردی دستور العملی بگید.
ایشون نشسته بود تا کلاس آقای بهجت تمام بشه آقای بهجت مشغول صحبت که بودن یهو حرفشون برگشت به این سمت که••بعضی ها میان از ما دستورالعمل میخوان ما بهشون میگیم برید نماز اول وقتتون رو بهش برسید همین دستورالعمل شماست میرن به همینم عمل نمی کنن میگن آقا تحویلمون نگرفته دوباره میان از ما یه دستوالعمل دیگه میخوان••
ایشون همونجا که نشسته بود خشکش زد که آقا داره آدرسای خود من رو میده، همون جا درسم رو گرفتم و شرمنده شدم یه خورده به خودم اومدم دیدم واقعا آقا راست میگه که من تو یه اداری نماز میخوندم ،نمازم واقعا اول وقت نبود.
نماز اول وقت رزقه جامع و نابه
نشان عبودبته نمی تونی بگی خدا رو دوست دارم، نماز اول وقت رو دوست ندارم چون خدا نماز اول وقت رو دوست داره.
✨🌹✨
➯ @vaezin_com
➯ www.vaezin.com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶 #فایل_تصویری ۴۹ 📺
🎙واعظ: آیت الله #ناصری
○ موضوع: 【 الدعا مخ العبادة : حقیقت بندگی دعا کردن است 】
➯ @vaezin_com
➯ www.vaezin.com
◆ #متن_سخنرانی حاج آقا پارسا ◆
🍁 بی برکتی در زندگی با بی نمازی🍁
شخصی آمد خدمت آقا رسول الله گفت: سرمایه دارم، ملک دارم، ولی بدبخت شدم! باغ دارم به فروش نمی رود. چه کار کنم؟ حضرت نگاهی کرد و فرمود: برو تو باغ، تو فلان قسمت باغ یک استخوانی بالای یک درختی هست آن را ببر بیرون دفنش کن. شخص می گوید: رفتم استخوان را پیدا کردم و دفنش کردم، تو مسیر که داشتم بر می گشتم یکی جلوی من را گرفت گفت: آقا باغت چند؟ می گوید رفتم که بگویم ۵ هزار درهم، دیدم طرف گفت من ۱۰ هزار درهم می خرم. تعجب کردم، رفتم خدمت آقا رسول الله و گفتم: قضیه چیه؟
پیغمبر اکرم فرمودند: بخاطر آن استخوان بود. یک قبری تو قبرستانی شکست ، کلاغی رفت داخل آن قبرستان و تکه ای از استخوان آن قبر را برداشت و روی درخت گذشت. شخص گفت : آقا این چی بود که برکت را از زندگی من برد. به خاک سیاهم نشوند. پیغمبر فرمود: تکه ای از استخوان یک بی نماز بود. چقدر در طول روز با بی نماز ها ارتباط داریم. دختر و پسر توی خانه نماز نمی خوانند، خانم می آید می گوید: شوهر من هر چقدر کار می کند برکت ندارد! چون در خانه بی نمازی دارید.
امیرالمومنین می فرمایند: شیعیان ما را به نماز امتحان کنید. نه هر نمازی... از میرزا جوادآقا ملکی تبریزی سوال کردند: چرا به شما میرزا جواد #آقا میگویند، آقا برای چی است؟ فرمود: خیلی از دوستان و اطرافیان که شب پیش من می مانند، با گوش های خودشان می شنوند که ملائکه می گویند: میرزا جواد آقا پاشو نماز شب بخوان! سر پل صراط اینطور از ما نماز می خواهند...
✨🌹✨
➯ @vaezin_com
➯ www.vaezin.com
◆ #متن_سخنرانی حاج آقا عالی ◆
🌻 به خوبی دیگران تــوجه کنیم 🌻
حضرت عیسی علیه السلام با دوستان خود از راهی؛ عبور می کردند. دربین راه، سگی مرده بود؛ به همین خاطر بوی تعّفن گرفته بود. زمانی که دوستان به سگ رسیدند ؛ بینی خود را گرفتند و اَه اَه کردند ازبوی تعّفن سگ. ولی حضرت عیسی علیه السلام وقتی رسیدند به سگ ؛ گفتند : به به! عجب دندان های سـفیـدی!! منظور اینکه حضرت؛ اون نقطه ی مثبت سگ رو در نظرگرفته بود. نسبت به مردم ومومنین هم نگاهِ مثبت داشتند، وبه هیچ کسی سوءظن نداشتند. در روایتی؛حضرت علی علیه السلام می فرمایند: ای مسلمان! زمانی که یک بدی از برادر دینی خود می بینید؛ بهانه یا عذری برایش بتراشید. مثلا: اگر چند روز به شما زنگ نزد این را حمل بر بدی نکنید بلکه بگویید ؛ وقت نکرده است ویا گرفتار است بنابراین زمانی که شما نسبت به برادر دینی خود؛ نگاه مثبتی داشته باشید این دیدگاه شما باعث جلوگیری از غیبت می شود.
در کتاب(احتجاج) طبرسی این گونه آمده است که: شخصی خدمت امام صادق علیه السلام آمد و به امام علیه السلام عرض کرد. یکی از دوستان شما منافق است. حضرت فرمودند: چطور؟ شخص عرض کرد: من پیش هارون الرشید بودمـ که هارون از دوست شما پرسید ؛ امام تو حضرت موسی بن جعفر است؟ دوست شما جواب داد ؛ خیر ؛ لعنت خدا بر من اگر این گونه باشد. خلاصه: این دوست شما جلوی شما خوبی شما رو می گوید و پشت سرشما بدگویی شما رو می کند. حضرت فرمودند :نه! این طور که می گویید نیست ؛ دوست ما جلوی هارون این جملات رو به کار برده برای حفظ جانش ؛ بعدش هم او گفته : امام ظلم من نیست. شاید منظورش این بوده!! بنابر این : می بینیم که حضرت این رفتار دوستشان را حمل برصحت می کردند و برداشت بدی نمی کردند.
اینکه بعضی اوقات خطور بدی رو نسبت به دیگران به قلب خود راه می دهیمـ. از خصلت های است که در وجودمان رخنه کرده ؛مثل حسد وسوءظن نسبت به دیگران. در روایت آمده است که: سه تا خصلت وجود دارد که انسان های انگشت شماری هستند ؛ این سه تا خصلت : { ۱ـ حسد ۲ـ سوءظن ۳ـ تطیر یا فال بد زدن } درآنها نیست. اما این سه خصلت ؛ درنهاد اکثر مردم وجود دارد ؛ در حالی که اختیارش دست خود انسان نیست ؛ و اما این سه خصلتی که گفته شد؛ زمانی بد می شوند که : انسان به آنها ترتیب اثر بدهد. مثلا: اگر کسی به ما سلام نکرد ؛ فورا بریم غیبت و بدگویی فرد رو بکنیم و بگوییم : این فرد متکبر است. اینجاست که گناه غیبت ؛ روی خودش رو به ما نشان می دهد. پس برای جلوگی از ترتیب اثر دادن به این سه خصلت یا مقابل به مثل نکردن. در روایت های گوناگونی آمده است که زمانی که چیز بدی از دیگران به ذهنت خطورکرد اعتنا نکنید به آن، و سریع از او چیزی که دیدید بگذرید. اگرنسبت به دیگران دچارسوءظن شدید ؛ هیچ وقت قضاوت نکنید و زمانی که به کسی حسادت کردید ؛ دیگه بهش ڟلم نکنید(ترتیب اثر ندهید). بنابراین زمانی که حسادت وسوءظن به طور بی اختیار سراغ ذهن وقلب ما می آیند؛ خیلی خطر ناک و ضرردار نیستند؛ بلکه زمانی ضرردارند که ما بخواهیم در برابر این خصلت ها مقابل به مثل بکنیم و به این خصلت ها ترتیب اثردهیم. چون کمتر کسی هست که از این سه خصلت خالی باشند ؛ پس بنابراین مهم این است که ما به این سه خصلت {حسادت سوءزن و فال بد زدن } جامع عمل نپوشانیم و به مرحله اجرا و عمل نرسانیم .
✨🌹✨
➯ @vaezin_com
➯ www.vaezin.com