حسین وفابخش
🔻پنج جملهای که نباید به افراد مبتلا به افسردگی بگویید ❓آیا کسی را میشناسید که با #افسردگی دست و پ
گاهی یک اظهار نظر با وجود نیت خوب می تواند به عنوان چیزی اشتباه تلقی شود، آزاردهنده باشد یا باعث حس بی توجه بودن شود بنابراین بسیار مهم است که بدانید چگونه مراقب کلمات خود باشید.
اینها پنج نکته ای هستند که نباید به یک افسرده بگویید:
1⃣ تو به اندازه کافی تلاش نمیکنی
ممکن است برخی بگویند این نکته به نظر بسیار واضح می آید اما بسیاری از مردم این حرف را به یک شخص مبتلا به افسردگی می گویند و چیزهایی مانند:
تو باید برای بهتر شدنت بیشتر تلاش کنی یا به خاطر اینکه این کار یا فلان کار را به قدر کافی انجام نمی دهی، این اتفاق افتاده است.
این حرف ها آنها را دلسرد می کند و به آنها این احساس را میدهد که شما نمیدانید افسردگی چقدر سخت است. ممکن است باور کنید که خوشبختی یک انتخاب است، اما افسردگی قطعا اینطور نیست. گاهی به خاطر چیزهایی ایجاد شده که از کنترل فرد خارج است مانند ژنتیک یا تجربیات بسیار دردناک یا عدم تعادل مواد شیمیایی در مغزشان بنابراین آنها را به خاطر هیچیک از این موارد سرزنش نکنید.
2⃣ تمام اینها در ذهن تو است
یکی دیگر از اشتباههای رایجی که بسیاری از مردم هنگام تلاش برای رویارویی با مبتلایان به افسردگی مرتکب میشوند. اگرچه ما ممکن است آن را نبینیم اما بیماری روانی به اندازه هر بیماری جسمی واقعی و جدی است. گاهی بهخاطر بدنامیهایش حتی جدیتر هم هست. افسردگی با دوره کوتاهی از اندوههایی در زمان سختی، بسیار متفاوت است. افسردگی به سادگی طی کردن فراز و نشیب های معمولی زندگی نیست. افرادی که با افسردگی دست و پنجه نرم میکنند اغلب برایشان سخت است که از رختخواب بیرون بیایند، چیزی بخورند، بخوابند یا هرکار ارزشمندی انجام دهند بنابراین نباید به آنها بگویید دارند بیش از حد واکنش نشان میدهند یا از هر چیزی یک فاجعه میسازند.
3⃣ برای افسرده بودن هیچ چیز مشکلی نداری
یک تصور رایج غلط دیگر که بیشتر مردم درباره افسردگی دارند این است که باید دلیل خاصی برایش وجود داشته باشد. براساس مطالعهای در سال ۱۹۹۸ که توسط اینگرام میراندا و ساگال انجام شد، هرکسی ممکن است افسردگی بگیرد مهم نیست چقدر محبوب، ثروتمند یا موفق باشد. وقتی به فردی مبتلا به افسردگی میگویید که نباید افسردگی داشته باشد چون هیچ دلیلی برای افسرده بودن ندارد شما ممکن است بی احساس و بی عاطفه به نظر برسید هرچند قصد شما ممکن است این باشد که همه نعمتهایی را که در زندگی دارند و تمام دلایلی که برای خوشحال بودن دارند به آنها یادآوری کنید. این روش مناسبی برای انجام این کار نیست بلکه به آنها این احساس را میدهید که آنها ناسپاس هستند.
4⃣ به نظر من که حالت خوب است یا به نظر من حالت خوب است
به نظر شما این حرف ممکن است که یک تعریف باشد اما برای یک فرد افسرده ممکن است اینطور به نظر برسد که احساسات و مشکلات او را بی اعتبار میبینید گفتن این حرف میتواند باعث شود که فرد از اینکه اصلا از اول به شما اعتماد کرده است پشیمان شود. این میتواند اعتماد آنها را به شما از بین ببرد و باعث شود تا بیشتر از اینکه با شما راحتتر شوند نسبت به شما محتاط شوند.
5⃣ میدانم که چه حسی داری
وقتی این را میگویید احتمال زیاد دارید سعی میکنید احساس همدردی و درک کردن را نشانش بدهید اما برای فرد افسرده ممکن است احساس ناپسند یا توهین آمیز داشته باشد مگر اینکه تا به حال یک متخصص دارای مجوز برایتان تشخیص افسردگی داده باشد. در واقع نمیدانید طرف مقابل چه احساسی دارد یا در حال حاضر با چه چیزی دست و پنجه نرم میکند. به او توصیه هایی نکنید که مشکلات آنها را بیاهمیت جلوه میدهد. افسردگی را نمیتوان تنها با کمی ورزش یا خواب، یک فنجان چای بابونه یا چند دوست و سرگرمیهای جدید درمان کرد. درمان افسردگی، مقدار زیادی اراده و کار سخت و مقاومت و قدرت درونی نیاز دارد.
💡اگر کسی را در زندگی خود دارید که افسرده است و شما میخواهید که به او کمک کنید و پیش او باشید، او را در آغوش بگیرید و یا سنگ صبورش باشید کمکش کنید تا ببیند امید وجود دارد، اوضاع میتواند بهتر شود. بگذارید بداند که شما به او اهمیت میدهید و او در این شرایط تنها نیست. ممکن است شما کاملا متوجه نشوید یا ندانید چه بگویید اما اگر به او نشان دهید که تنها نیست و شما واقعا به او اهمیت میدهید برایش بسیار ارزشمند است.
✨روش ها و مهارت های زندگی
@raveshha_com
سلام به همراهان عزیز کانال روشها
امروز میخایم با هم یک چالش رو بررسی کنیم.😉
یک چالش جدی که والدین با بچه ها دارن معمولا برای انجام تکالیف مدرسه هست. این روزها که خیلی شهرها کلاس غیرحضوری شده، دوباره مشکل جدی تر هم شد.
⁉️به نظر شما ریشه مشکل چیه؟
با چه راهکاری تونستین مشکل رو حل کنید.
لطفا جواب هاتون رو بفرستید برای ما با هم گفتگو کنیم و یک نتیجه خوب بگیریم. 👇
@raveshha_poshtiban
این فکر کنم وضعیت خیلی هاست👆
👆معمولا یک اشتباه ما اینه که فکر میکنیم پیگیری بیش از حد باعث میشه نتیجه بگیریم. درحالیکه اینطوری فقط لجباز میشن و کلافه.
باید فرصت های مشخص برای کار بهشون داد و حق انتخاب.
و از همه مهمتر اینکه مراقب کیفیت رابطه مون باهشون باشیم. رابطه خوب شما با بچه ها بالاترین اولویت رو داره.
@vafabakhsh
پیشنهاد میکنم فعلا این مقاله سایت در مورد مسئولیت پذیری رو مطالعه کنید تا بیشتر اصل چالش آشنا بشیم. 👇👇
مطالعه مقاله
355.3K
ریشه چالش ما بچه ها به دو دلیل شکل میگیره.
اول اینکه انگیزه و چرایی کافی براشون ایجاد نکردیم
و دوم اینکه در آموزش مهارت مسئولیت پذیری مشکل داشتیم.
این ویس رو گوش بدید تا در ادامه چالش های مشابه رو هم بررسی کنیم.
#روشها
@vafabakhsh
سلام به همه همراهان عزیز....☺️
بعضی ها گفتن دلتون خوشه. مشکل که بچه ها نیستن تو خونه همسرم انگار نه انگار که همه در یک خانه هستیم. اصلا نگران مشکلات خونه و خانواده نیست. دغدغه ای نداره. اگه من حرص نخورم، اصلا پیگیری نمیکنه.
این رو چه کنیم.
جواب این رو هر کی درست بگه، یک خبر خوب...
لطفا بفرستید برامون👇
@raveshha_poshtiban
⭕️همیشه باید دو تا نکته مهم یادمون باشه.
1⃣ اینکه دیگران مسئولیت هاشون رو انجام نمیدن اصلا توجیهی برای کوتاهی کردن ما نمیشه. متأسفانه این حرف رو زیاد میشنویم که خیلی ها خطا میکنن و دلیلشون هم خطای بقیه است.
2⃣ ما هم نسبت به اطرافیانمون مسئولیت داریم. باید بلاخره یک فکری کرد. همسرم، فرزندم، دوستم.... باید بهشون کمک کرد مسئولیت پذیر بشن تا هم به خودشون آسيب نزنن هم به دیگران
(اینقدر این دو تا نکته مهمه که من در دوره آموزشی مسئولیت پذیری برای هر کدوم یک جلسه اختصاص دادم. یک جلسه راهکارهای افزایش مسئولیت پذیری خودمون و یک جلسه راهکارهای بهبود مسئولیت پذیری اطرافیان)
ارادتمند. #حسین_وفابخش
@vafabakhsh
حسین وفابخش
سلام به همه همراهان عزیز....☺️ بعضی ها گفتن دلتون خوشه. مشکل که بچه ها نیستن تو خونه همسرم انگار نه
717.3K
💢چطور مسئولیت پذیری در افراد خانوادم ایجاد کنم...
🎤 در این ویس کوتاه به 4 راهکار برای حل مشکل پرداختیم. حتما تا انتها گوش بدید و بازخوردها و سوالاتی اگر داشتید با ما در میان بگذارید.
1⃣ مطرح کردن صمیمانه
2⃣ پیداکردن دغدغه های....
3⃣.....
4⃣.....
#روشها #مسئولیت_پذیری
#حسین_وفابخش
@vafabakhsh
⁉️یک سوال:
خب شما میگی مسئولیت پذیری چیز خیلی مهمیه. قبول.
میگی باید خودمون و اطرافیانمون افزایشش بدیم. اینم قبول!
اما مشکل اینجاست طرف من اصلا قبول نمیکنه ضعف داره😬
تازه خود من که دیگه اصلا عالی هستم در این زمینه... 🙄
اینجور موقع ها از تکنیک های روانشناسی کمک میگیریم. لطفا همین الان وارد سایت روشها بشید و پرسشنامه مسئولیت پذیری رو تکمیل کنید. اینطوری خیلی دقیق متوجه اوضاع میشید.
👇👇
https://psy.raveshha.com/test/16
کسانیکه مایل بودن، میتونن بعدش نتیجه ها رو برام بفرستن.
هرکس تا آخر امشب نتیجه رو به پشتیبان کانال بفرسته، سعی میکنم یک سری نکات اگر لازم بود براش بفرستم.