♦️ خواستههای کلیدی ایران برای احیای برجام
#گزارش_کوتاه
🔹 مؤسسه خاورمیانه در مقالهای بیان داشته که دولت سیزدهم بر اساس سه اصل شامل شروط نهگانه رهبر معظم انقلاب برای احیای برجام، «سیاست قطعی» ایشان و طرح اقدام راهبردی مجلس شورای اسلامی، وارد مذاکرات احیای برجام شده است. بر این مبنا پنج مسأله کلیدی مطرح از سوی ایران بدین شرح است:
1️⃣ کاهش تعهدات و محدودیت دسترسی بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی تا پایان مذاکرات ادامه خواهد داشت و ایران ایده «گام به گام» را نخواهد پذیرفت.
2️⃣ بندهای غروب هستهای و زمانبندی لغو قطعنامههای شورای امنیت، تغییرناپذیر است.
3️⃣ لغو همه تحریمهای دوره ترامپ چه به بهانه عدم اشاعه و چه با برچسبهای «ضد تروریسم» و «نقض حقوق بشر».
4️⃣ تضمین عدم خروج دوباره آمریکا از برجام.
5️⃣ راستیآزمایی رفع تحریمهای آمریکا.
🔸 تأکید ایران بر راستیآزمایی بدانجا بازمیگردد که مرجع پایبندی ایران به تعهداتش سازمان بینالمللی انرژی اتمی است که تعهدات ایران به برجام را تأیید کرده است. ولی مرجعی برای پایبندی آمریکا و اروپا به رفع تحریمها و دریافت مزایای اقتصادی ایران وجود نداشت و به همین دلیل شکایت ایران از آمریکا به جایی نرسید.
🔸 به همین دلیل اکنون ایران میگوید که طبق راستیآزمایی، باید تولید و صادرات نفت خود را به سطح پیش از تحریم بازگرداند، به درآمدهای خود دسترسی آزاد داشته باشد و روابط بانکی خود را با جهان عادی کند.
🔸 علاوه بر این، دفتر کنترل دارایی های خارجی(اوفک) وزارت خزانهداری ایالات متحده باید سیاستهای خود را در مورد ایران بهروز کند و به افراد یا شرکتهایی که مایل به تجارت با آن هستند، معافیت از تحریمهای عمومی و ویژه اعطا کند که حداقل تا پایان زمان اجرای برجام در ۲۰۲۵، ادامه داشته باشد.
✅ مسأله راستیآزمایی انتفاع اقتصادی ایران از برجام، اهمیتی حیاتی در احیای برجام دارد زیرا عملاً میتواند ضمانت عدم خروج دوباره آمریکا باشد و روال مستمر احصای پایبندی طرف مقابل و بررسی منظم انتفاع ایران، به مکانیسمی برای مقابله با اِعمال تحریمها بدل شود.
منبع
https://www.mei.edu/publications/irans-key-demands-revival-jcpoa
8.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بازدید سرلشگر باقری از تجهیزات نظامی دریا پایه در جزیره کرانشتات روسیه
پاستور بیپول توانایی تحویل واکسن ندارد
🔹نایبرئیس اول کمیسیون بهداشت: هنوز بابت واکسنهای تحویلی به وزارت بهداشت پولی به مجموعه پاستور داده نشده و این مجموعه به مشکل مالی برخورد کرده است. اگر اعتبار پاستور تامین شود تا آخر آبان بیش از ۵ میلیون دُز واکسن به دولت تحویل میدهد.
🔹برخی واکسنها مثل فخرا هنوز در فاز ۳ کارآزمایی بالینی هستند و با توجه به واردات واکسن، اقبال عمومی برای شرکت در کارآزمایی سوم کاهش یافته است. سازمان غذا و دارو باید مجوز تزریق اضطراری این واکسنها را صادر کند.
@Farsna
ایران ورود کامیون به قرهباغ را ممنوع کرد
سازمان راهداری و حملونقل جادهای:
🔹رانندگان و اتباع ایرانی به منظور عدم مواجهه با پیامدهای آن و حساسیتهای موجود برای احترام به تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان از طریق جمهوری ارمنستان وارد شهر لاچین و منطقه قرهباغ نشوند.
🔹 شرکتهای حملونقل بینالمللی نیز از امضا هرگونه قرارداد تجاری با منطقه قرهباغ،صدور اسناد حمل، ارسال و تخلیه محمولات و امثالهم به آن منطقه اجتناب کنند.
tn.ai/2593197
@TasnimNews
🔴رزمایش نیروی هوایی ارتش از فردا با محوریت پایگاههای اصفهان، تبریز، دزفول، بندرعباس و بوشهر آغاز میشود
♦️در این رزمایش پرندههای ذیل مشارکت دارند
سوخو24، F4، F5، F7، RF4، میگ29، اف14، صاعقه، سوخترسانهای707 و 747، هواپیمای گشت دریایی P-3F
پهپادها: کرار، کیان، ابابیل، آرش و کمان12
♦️و دو نکته مهم از این رزمایش نیروی هوایی ارتش که از فردا آغاز میشود
1- جنگندههای ارتش در این رزمایش تمرین عملیات بردبلند انجام خواهند داد
2- کل رزمایش با استفاده از سیستم ارتباطی امن، از ستاد نیروی هوایی در تهران راهبری و فرماندهی خواهد شد
🌟چرا امید بستن به رفع تحریمها خطاست؟
▫️مذاکره برای رفع تحریم، یک پیش شرط اساسی دارد و آن، شناخت صحیح ماهیت و اهداف تحریم است. یعنی ما پیش از اینکه هر طرحی را برای مذاکره دراندازیم، باید بدانیم که جایگاه تحریم در دستگاه سیاست خارجی آمریکا چیست و واشنگتن چه هدفی را از اعمال تحریم علیه جمهوری اسلامی دنبال میکند. چه، بدون داشتن فهم مشترک از این دو مقوله، مذاکرهکنندگان بر اساس ذهنیتها و اهداف متفاوتی دور میز خواهند نشست و طبعا نتیجهای هم نخواهند گرفت. اگر تلقی ما از ماهیت تحریمها و اهداف آنها، با تصویر واقعی تحریمها در ذهن سیاستمداران آمریکایی یکسان نباشد، بلاتردید در میز مذاکره تصویر واقعی بر تلقیهای نادرست غلبه خواهد کرد.
1️⃣درباره ماهیت تحریمها، توجه به این نکته مهم ضروری است که اگر وودرو ویلسون در سال ۱۹۱۹ تحریم را "یک گزینه جایگزین جنگ" معرفی میکرد، در قرن ۲۱ تحریم تبدیل به "تنها گزینه" سیاست خارجی آمریکا شده است. در واقع رژیم واشنگتن امروز ابزاری جز تحریم در دستگاه سیاست خارجی خود در اختیار ندارد. برای آمریکا نه قدرت نرمی باقی مانده، نه قادر به ارائه مشوقهای اقتصادی برای ترغیب دوستان است، نه امکان حمله نظامی به دشمنان دارد، نه غلبه گفتمانی در محیط بینالملل دارد که هنجارهایش اهدافش را پیش ببرند، و نه قادر به ایجاد اتحادهای فراگیر است که از موضع جامعه جهانی امری را تحمیل کند. این است که صرفا به تحریم میاندیشد. دولت آمریکا در دوره اوباما سالانه ۵۰۰ تحریم و در دوره ترامپ سالانه قریب به هزار تحریم وضع کرده است. هرچند یک مطالعه در دانشگاه کارولینای شمالی میگوید این تحریمها در حدود یک سوم تا یک دوم مواقع موفق بودهاند، و با وجود اینکه اصلیترین مزیت "امکان تحریم" یعنی سلطه جهانی دلار به واسطه همین تحریمها در حال رنگ باختن است(قربانیان در حال استقلال از دلار هستند)، اما چون برای آمریکا گزینه دیگری جز تحریم نمانده، ناچارا این هزینه هنفگت را تا زمان پایان سلطه دلار و طبیعتا دچار شدن ابزار تحریم به سرنوشت سایر ابزارها و امکانات سیاست خارجی آمریکا، پرداخت خواهد کرد. لذا این تصور که آمریکا روند اعمال تحریم را متوقف خواهد کرد، خطایی است بزرگ و باید کنار گذاشته شود.
2️⃣پرسش بعدی این است که آمریکا مشخصا تحریم علیه ج.ا را به چه هدفی وضع کرده است؟ دو هدف برای تحریم ذکر میشود: ۱- مهار (containment) ۲- تغییر رفتار (compellence). تا تحصیل تجربه برجام، این تصور میان نخبگان لیبرال ایرانی وجود داشت که آمریکا صرفا نگران برنامه هستهای ایران است و اگر برای واشنگتن این اطمینان حاصل شود که ایران به سلاح هستهای دست نخواهد یافت -یا به زعم کاخ سفید هدف تولید سلاح را کنار خواهد گذاشت- تحریمها برداشته خواهند شد. اما تجربه برجام نشان داد که با وجود تحدید گسترده برنامه هستهای و توسعه بیسابقه بازرسیها از اماکن هستهای-نظامی ایران نیز، تحریمها حفظ شد. لذا اگر ما با این تصور که میتوانیم با جلب اطمینان آمریکا از صلحآمیز بودن ماهیت برنامه هستهای، تحریمها را رفع کنیم، سادهلوحی کردهایم. آمریکا تحریم را برای مهار و تضعیف قدرت ایران میخواهد و این هدف را اگر کنار آن واقعیت محدود شدن همه ابزارهای سیاست خارجی آمریکا به تحریم قرار دهیم، این نتیجهگیری چندان سخت نیست که تحریمها برداشته نخواهند شد.
🔸️نتیجهای که از این بحث باید گرفت، این است که جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با تحریمها باید همان مسیری را انتخاب کند که ابزار و امکان تحریم را از آمریکا میگیرد: از بین بردن سلطه دلار. هرچه نقش دلار در مبادلات و معادلات جهانی تضعیف شود، به همان اندازه آمریکا امکان تحربم را از دست خواهد داد. از آنجائیکه ایران تنها هدف تحریمهای آمریکا نبوده و در سالهای اخیر، قدرتهایی مثل روسیه و چین نیز قربانی شدهاند، این انگیزه در مجموعه رقبای آمریکا برای شکستن سطله دلار کاملا وجود دارد و گامهای مهمی نیز در این راستا برداشته شده است. لذا اگر بخواهیم برای دستگاه سیاست خارجی جمهوری اسلامی در دوره جدید، ماموریتی تعریف کنیم، باید بگوئیم وزارت خارجه ما چنانکه رهبر انقلاب فرمودند، باید بر محوریت دیپلماسی اقتصادی بازسازی شود. مذاکره حول برجام به حاشیهای رود و مذاکره حول تقویت مناسبات تجاری-مالی در مرکز طراحیها و اقدامات وزارت خارجه قرار گیرد. جان کلام اینکه محوریت از معاونت سیاسی وزارت خارجه باید به معاونت دیپلماسی اقتصادی منتقل شود.
@syjebraily
6.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شریعتی: برای ما زشت است که با توجه به منابع انرژی غنی در کشور، در تابستان و زمستان سوخت کم بیاوریم.
کم آفتاب ترین نقاط کشور ما از پر آفتاب ترین نقاط اروپا بهتر است.
11.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺رد پای نازنین
▫️نازنین زاغری شهروند ایرانی- بریتانیایی که ۳۷ سال سن دارد و در ۱۵ فروردین ۱۳۹۵ به هنگام خروج ازایران به مقصد انگلستان دستگیر و به زندان منتقل شد. گفته میشود او وابسته به بنیاد خیریه تامسون رویترز بوده است.
🔹مسئولان پس از بازجویی زاغری اتهام او را مشارکت در براندازی نرم جمهوری اسلامی ایران از طریق همکاری با مؤسسات و شرکتهای خارجی عنوان کرده بودند.
⭕️نکته ی خیلی مهم تو این کلیپه که نشون میده همیشه باید مراقب تجّار خارجی بود چون گاهی نفوذی ها از تاجران تبعه خارجی نشأت میگیره!
سلیمان سویلو وزیر کشور دولت اردوغان امروز وارد تهران شد و با سردار وحیدی وزیر کشور دیدار و گفتوگو کرد. سویلو همان کسی است که سال گذشته با حضور در مرزهای شمال غربی کشور حرفهای مفت زیادی زده بود. او در دیدار با سردار وحیدی در مورد اهداف سفر خود گفت: دو کشور در مرز، مصمم بودن در مبارزه با تروریسم و همچنین مسایلی مانند جرمهای فرامرزی، جریان سازمان یافته، مبارزه با تروریسم و قاچاق همکاری خوبی داشتند که این روحیه ما را تقویت کرد و باعث شد به مسایل به طور متمایز نگاه کنیم.
سویلو در حالی دنبال مبارزه با مواد مخدر و فسادهای سازمان یافته میگوید که خودش یکی از چهرههای اصلی مافیای حاکم بر ترکیه است. باندهای تبهکار در ترکیه که بخش بزرگی از اقتصاد ترکیه را بر عهده دارند، بدون هیچ برو برگردی یک سرش به وزیر کشور دولت اردوغان ختم میشود.
@syriankhabar
دست کم پنج فروند پهپاد مواضع تروریستهای اشغالگر آمریکایی در منطقه مرزی التنف را هدف قرار داده است؛ ۳ فروند از داخل خاک عراق و ۲ فروند هم از داخل خاک سوریه مواضع اشغالگران آمریکایی و تروریستهای تکفیری متحد واشنگتن را مورد حمله قرار دادند.
@syriankhabar