إنَّ عَبدَ الرَّحمنِ السُّلَمِیَّ عَلَّمَ وَلَدَ الحُسَینِ علیه السلام الحَمدَ، فَلَمّا قَرَأَها عَلی أبیهِ أعطاهُ ألفَ دینارٍ و ألفَ حُلَّةٍ، و حَشا فاهُ دُرّا. فَقیلَ لَهُ فی ذلِکَ، فَقالَ : و أینَ یَقَعُ هذا مِن عَطائِهِ؟! یَعنی تَعلیمَهُ.
گفته شده است که عبد الرحمن سُلَمی، سوره حمد را به فرزند امام حسین (علیهالسلام) آموخت. چون آن را بر پدرش خواند، امام (علیهالسلام) به آن آموزگار، هزار دینار و هزار جامه قیمتی بخشید و دهانش را از مروارید، پُر کرد.
به ایشان، اعتراض شد. امام (علیهالسلام) پاسخ داد: «این کجا و عطای او کجا؟»
و منظور ایشان، آموزشی بود که داده .
المناقب لابن شهرآشوب: ج ۴ ص ۶۶
@varesoon_karbala
⚡️ حدیث نصر
(خاطرات فقیه مجاهد مرحوم آیة الله حاج آقا نصرالله شاه آبادی)
🔻 کتاب حدیث نصر خاطرات آیت الله نصرالله شاه آبادی است که به کوشش نواده ایشان حجة الاسلام سید حسین کشفی در ۵۲۰ صفحه تنظیم و تدوین و در سال ۱۳۹۷ش توسط موسسه کتابشناسی شیعه منتشر شده است.
🔸این کتاب ابتدا به خاطرات آیت الله شاهآبادی از نیای پدری و مادری و والدشان عارف کامل آیت الله میرزا محمدعلی شاه آبادی می پردازد، سپس خاطرات زندگی خودشان را در ۴ فصل ذکر می کند:
فصل اول: طفولیت و کودکی
فصل دوم: حوزه علمیه تهران
فصل سوم: هجرت به نجف اشرف
فصل چهارم: سفر به پاکستان (۱۳۴۹ش)
🔹 قرار است بقیه خاطرات آن عالم ربانی در سالهای حضورشان در تهران و فعالیت های دینی و اجتماعی و انقلابی و نیز اضافاتی از خاطرات و اسناد و تصاویر مربوط به چاپ اول در چاپ دوم کتاب حدیث نصر بیاید که به گفته مولف در مراحل پایانی است و ان شاء الله به زودی منتشر می شود.
🆔 @varesoon_Library
مصاحبۀ_ماهنامۀ_خیمه_با_مؤلف_کتاب_زیارت_عاشورا_از_آغاز_تا_امروز.pdf
6.85M
.
🔺 تقیه،
▫️ دلیل اختلاف نسخههای
▫️ زیارت عاشورا
🎙 مصاحبۀ ماهنامۀ خیمه
▫️ با مؤلف کتاب
▫️ «زیارت عاشورا، از آغاز تا امروز»
حضرت حجت الاسلام و المسلمین محمودی
@varesoon
✅حضرت زينب كبري علیها السلام الگوي عفّت و حجاب
💠آن مرد عالم عابد گفت: من مدّتها در مدينه، همسايه با اميرالمؤمنين علي (علیه السلام) بودم.
⚠️در تمام اين مدّت نه قامت زينب را ديدم و نه صدايي از او شنيدم!
وقتي مي خواست براي زيارت قبر مطهّر جدّ بزرگوارش رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) برود اوّلاً شب مي رفت و ثانياً پدر و برادرانش با وي همراهي مي كردند. وقتي نزديك حرم مي رسيدند اميرالمؤمنين (علیه السلام ) جلوتر مي رفت و نور چراغها را كه در كنار قبر پيامبر اكرم بود كم مي كرد(فتيلهي آنها را پايين مي كشيد). يكبار امام حسن(علیه السلام) راز اين مطلب را از پدر پرسيد. فرمود: خوف اين دارم كه فرد نامحرمي قامت خواهرت را ببيند.
📚 (کتاب حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) شیخ جعفر نقدی صفحه ی بیست و هفت )
از سخنان مرحوم حضرت آیت الله سید محمد ضیاءآبادی (ره)
@varesoon
قـالَ النّبِيّ صلي الله عليه و آله: شَـرُّ النّاسِ عِندَ اللّه ِ يَوْمَ القِيـامَةِ
الَّذينَ يُـكْرَمُونَ اتّـِقاءَ شَـرِّهِمْ.
رسول خدا (صلي الله عليه و آله) فرمود:
در روز قيامت، بدترين مردم نزد خدا آنانند كه
بـه خـاطر پرهــيز از شـرّ و بـدى شان
مورد احترام مردم قرار مى گيرند.
اصول كافى، ج 2 ص 327
@varesoon_hadis
🔰توصیه های مرحوم آیت الله میرزا جواد تبریزی رضوان الله علیه در آخرین جلسات درس خارج فقهشان به شاگردان
آخوند بشوید، آخوند حقیقی به حمل شایع، همت بگذارید، این زحمت می خواهد.
با اینکه اینجا یک چیزی بنویسی بروی بگذاری در منزل، توی طاقچه، آخر سال نمی شود این، شب و روز زحمت کشیدن می خواهد، من طلب العلی سهر اللیالی.
علم حلاوت دارد، انسان وقتی که به مغز مطلب رسید و آن اصل مطلب را پیدا کرد، آن یک فرحی دارد، یک خوشحالی دارد که هیچ چیز در دنیا مثل لذت او نیست. منتهی به شرط اینکه با عملش تطبیق بکند، آن وقت لذیذ است و الا اگر با عملش تطبیق نکند که او وزر می شود لا سمح الله.
دو چیز را از من داشته باشید، آن چیزی که انسان را از وصول به مرتبه عالیه که گفتم الذ اللذائذ است می رساند، انسان کأن روحش باز می شود و من شرح صدره للاسلام می شود، کأن در نعمت غوطه ور است. اگر می خواهید به این مقام إن شاءالله برسید دو تا آفت دارد:
1⃣ آفت اول یأس است، اینها را می گویم برای شما، یک وقتی در نجف روزهای پنجشنبه و جمعه دیگر من می رفتم خانه، مشغول بودم دیگر به آن مطالعاتی که داشتم، نوشته هایی که داشتم، یک روز من در یک چهارشنبه و پنجشنبه جواهر را مطالعه می کردم، البته آن جواهرهای شش جلدی، پنجشنبه و جمعه مطالعه کردم، من دیدم بر اینکه یک صفحه از این کتاب را من مطالعه کردم حالتی بر من دست داد که این جواهر شش جلد اینجوری است، من کی عمر دارم که اینها را همینجور بررسی کنم؟ این یأس است. انسان باید این عاقبت را فکر کند، خب به یک مرتبه ای از قدرت علمی می رسد که ۱۲ صفحه همان جواهر را در یک ساعت مطالعه می کند.
✅ من از استاد عزیزم (آیت الله خویی) رضوان الله علیه شنیدم که فرمود این چهار جلد من لا یحضر الفقیه را من در یک شب مطالعه کردم. ولکن بعد از رسیدن به این مرتبه.
پس یکی یأس است که مأیوس نشود، خب الان چیزی نیست، ولکن می رود به جلو، قدرت علمی پیدا می کند و آن وقت سریع رد می شود. یکی همین یأس است.
2⃣ یکی غرور، یک خرده خوانده یک چند تا مسئله اجتهاد هم کرده، حقیقتاً هم یک چند تا مسئله اجتهاد کرده، می گوید من شدم دیگر! این اگر شد وای به حال شخص. اگر غرور گرفت شخصی را چیزی نمی شود. انسان هر قدر این فقه را و اصول را، هر قدر جلو برود باز می بیند که نرسیده است به اونی که بعضی ها رسیده اند. باز ناقص است. باز می بیند فروعاتی هست.
همت ببندید که برای مذهب شیعه خدمت کنید و الا متاع دنیا گذشتنی است، بالاخره همه خواهند رفت.
@varesoon
34.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
◼️ هر کس توطین نفس کرده است که با خدا ملاقات کند، هر کس آماده کرده خودش را که خون قلبش را در راه ما بدهد، صبح من حرکت می کنم، او هم با من حرکت کند.
اصحابش اینان اند: «من کان فينا باذلا مهجته...»
🎙 بیانات حضرت آیت الله العظمی وحیدخراسانی
📆 ۷/ آبانماه/ ۱۳۹۲
☑️ @varesoon
📎 وقایع ۲ اسفند
🗓 سال ۱۲۹۴
📌 درگذشت آیت الله ملا محمد نخجوانی فقیه، اصولی، محدث، رجالی، از شاگردان میرزا حبیبالله رشتی.
🗓 سال ۱۳۰۰
📌 درگذشت آیت الله ملا حبیبالله کاشانی فقیه، مفسر، استاد حوزه علمیه و نویسنده کتاب تذکرة الشهداء.
🗓 سال ۱۳۰۰
📌 آیتالله شیخمهدی خالصی و تعداد دیگری از علمای نجف، حکم تحریم روزنامه لسانالعرب به دلیل ترویج بهائیت را صادر کردند.
🗓 سال ۱۳۹۱
📌 درگذشت آیت الله عزیزالله خوشوقت از فقها و اساتید اخلاق حوزه علمیه تهران و قم.
🗓 سال ۱۳۹۷
📌 درگذشت آیت الله محمد مؤمن قمی از نظریهپردازان ولایت فقیه، فقهای شورای نگهبان و عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم.
#تقویم_علما
@Taghvim_Olama
@varesoon