♨️ بیانات آیت الله وحیدخراسانی بر محور قرآن و اهلبیت علیهمالسلام |
💠 ﴿إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ﴾ [الحجرات۰۱]
---------------------------------------
🤝 عبدالله بن عمر گفت: چون #پيغمبر صلیاللهعلیهوآله به مدينه وارد شد، بين اصحاب اخوّت و برادرى برقرار كرد؛ پس #على عليهالسلام با چشم گريان آمد، گفت: «يا رسول الله! اصحابت را برادر كردى و مرا با كسى برادرنكردى.» فرمود: «يا على! انت اخى فى الدنيا و الآخرة¹»؛ يا على، تو در دنيا و آخرت #برادر من هستى.
❇️ اين اخوت آشكار مىكند كه مقام حضرت على عليهالسلام هنگام نزول آيه: ﴿إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ﴾، از هر مؤمنى رفيعتر و بالاتر بوده است؛ زيرا بر حسب مدارک عامّه و خاصّه، حضرت رسول (صلى الله عليه وآله وسلم) بين اصحاب برحسب #منزلت ايشان اخوت برقرار نمود؛ آنچنان كه بين ابوبكر و عمر و بين عثمان و عبدالرّحمن، بين ابىعبيده و سعد بن معاذ و ...اخوت قرار داد²، و حضرت على عليهالسلام را براى اخوت با خود برگزيد؛ بنابراين چگونه او در مرتبهی اشرف فرزندان آدم نباشد و حال آن كه حضرت رسول (صلى الله عليه وآله وسلم) به اخوت با او در دنيا و آخرت تصريح نموده است.
🔆 اين اخوت و برادرى روشن مىسازد كه همانندى روحى، عِلمى، عَملى و اخلاقى بين #حضرت_على عليهالسلام و افضل اهل عالم يعنى حضرت #رسول_خاتم (صلى الله عليه وآله وسلم) به مستواى درجه آن حضرت رسيده است و از اين مقام و درجه تعبيرى نتوان كرد مگر همان كه رسول خدا (صلى الله عليه وآله وسلم) به آن تعبيرفرموده است: «انت اخي في الدنيا والآخرة.»
💫 و امیرالمؤمنین بعد از #عبوديت به اين #اخوت مفتخر گرديد، همانطور كه خود مىفرمود: «انا عبدالله واخى رسوله³»، من بندهی خدا و برادر رسول خدايم و در روز شورى فرمود: «آيا در ميان شما كسى است كه رسول خدا بين او و خودش برادرى قرار داده باشد غير از من؟⁴»
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📌 ۱. المستدرك على الصحيحين، ج ۳، ص۱۴.
۲. همان، ج۳، ص ۱۴ و۳۰۳.
۳. همان، ج۳، ص۱۱۲.
۴. لسان المیزان، ج۲، ص۱۵۷.
📚 برگرفته از کتاب مقدمهی اصول دین، آیت الله وحید خراسانی
✔️@varesoon
.
🕌 دعای روز ۲۷ ماه مبارك رمضان
🍃 اللهمّ ارْزُقْني فیهِ فَضْلَ لَیْلَةِ القَدرِ ،
و صَیّر أموري فیهِ من العُسْرِ الى الیُسْرِ ،
و اقْبَلْ مَعاذیري ،
و حُطّ عنّي الذّنب و الوِزْرِ ،
یا رؤوفاً بِعبادِهِ الصّالِحین .
🌸 خدایا روزى كن مرا در آن فضیلت شب قدر را وبگردان در آن كارهاى مرا از سختى به آسانى وبپذیر عذرهایم وبریز از من گناه وبارگران را اى مهربان به بندگان شایسته خویش .
@varesoon
27 ماه رمضان
وفات علّامه مجلسی رَحِمَهُ الله
محمّد باقر بن محمّد تقی بن مقصود علی مجلسی (1037 _ 1110 قـ) معروف به علّامه ی مجلسی یا مجلسی دوّم، از فقیهان و محدّثان مشهور شیعه می باشد.
علامّه مجلسی رَحِمَهُ الله از میان شاخه های علوم اسلامی بیش از همه به حدیث نگاری علاقه داشت و مشهورترین کتاب او، مجموعه پُر حجم حدیثی به نام «بحار الأنوار» است که نقش بارزی در احیای جایگاه حدیث در منظومه ی معرفت دینی داشت.
ایشان با تربیت شاگردان و آثار پر تعداد خود که بسیاری از آن ها را به زبان فارسی و برای استفاده عموم مردم نگاشت، بر فرهنگ شیعی و روش های علمی علمای پس از خود تأثیر گذاشت.
وی به دلیل حضور در حکومت صفویّان و نقش بارز سیاسی و اجتماعی اش در آن دوران از شهرت زیادی بر خوردار بوده است. در دوران سلطنت شاه سلیمان صَفَوی به مقام «شیخ الإسلام» رسید و در دوران سلطان حسین صفوی صاحب نفوذ بود.
← ولادت و نسب
مجلسی رَحِمَهُ الله در سال 1037 هـ در اصفهان به دنیا آمد. (1)
ولادت او با آخرین سال سلطنت شاه عبّاس اوّل صفوی مصادف است. پدرش محمّد تقی مجلسی رَحِمَهُ الله مشهور به مجلسی اوّل از بزرگان و مجتهدان سرشناس عصر خویش و از شاگردان شیخ بهایی، ملا عبدالله شوشتری و میرداماد بود.
مادرش، دختر صدر الدّین محمّد عاشوری قُمی است که از خاندان علم و فضیلت به شمار می روند. (2)
او دارای 3 همسر بود که از آن ها صاحب 4 پسر و 5 دختر گردید.
← خاندان مجلسی
گفته شده که چون جدّ او دارای مجالس پُر شور بوده یا اینکه در اشعارش از تخلّص «مجلسی» استفاده می کرده، به این نام شهرت یافتند. (4) نقل دیگر آن است که چون پدر علّامه مجلسی رَحِمَهُ الله در قریه ی «مجلس» اصفهان می زیسته است، این خاندان به مجلسی معروف گردیدند. (5)
جدّ پدری ایشان حافظ ابو نعیم اصفهانی از محدّثان و حفّاظ است. (6) پدر بزرگ شان، «ملّا مقصود» نیز اهل شعر، ادب و فضل بوده است. (7)
جدّه پدری علّامه مجلسی رَحِمَهُ الله دختر کمال الدّین شیخ حسن عاملی نطنزی اصفهانی است. محدّث نوری رَحِمَهُ الله برادران علّامه مجلسی یعنی میرزا عزیزالله و ملّا عبدالله را مدح کرده است. آمنه بیگم مشهور ترین خواهر علّامه مجلسی رَحِمَهُ الله همسر ملّا صالح مازندرانی و عالم دینی بوده است. (8)
← اساتید و شاگردان
ظاهراً ایشان بیش از هر استاد دیگری نزد پدرشان آموزش دیده اند و از آنجا که پدرشان از شاگردان شیخ بهایی بود، می توان از تأثیر اندیشه های شیخ بهایی بر علّامه مجلسی رَحِمَهُ الله به واسطه ی پدرشان محمّد تقی مجلسی رَحِمَهُ الله سخن راند. (9)
افزون بر آن ایشان از بسیاری از علمای دوران خود حدیث شنیده و از آنان اجازه روایت داشت که از مهم ترین این افراد باید به ملّا صالح مازندرانی، ملّا محسن فیض کاشانی و شیخ حرّ عاملی رحمة الله علیهم اجمعین اشاره کرد. البتّه منابع 18 تن از استادان ایشان را نام برده اند. (10)
ایشان، شاگردان بسیار و مجالس درس متعدّدی داشته اند. برخی منابع شاگردان ایشان در مجالس درس شان را بالغ بر هزار تن ذکر کرده اند. (11)
از بین شاگردان علّامه برخی از مشاهیر علمای شیعه تربیت شدند که از آن جمله می توان به میرزا عبدالله افندی اصفهانی، سیّد نعمت الله جزایری، شیخ عبدالله بحرانی، محمّد بن علی اردبیلی، میر محمّد حسین خاتون آبادی و سیّد ابو القاسم خوانساری رحمة الله علیهم اجمعین یاد کرد. (12)
📚 منابع
1. اعیان الشیعة : ج 9، ص 182.
2. الذریعة : ج 1، ص 151.
3. مرآت الاحوال : ص 122.
4. بحار الأنوار : ج 102، ص 105.
5. خدمات علّامه مجلسی (مکتب اسلام) : شماره 7، ص 50.
6. اعیان الشیعة : ج 9، ص 192.
7. بحار الأنوار : ج 102، ص 105.
8. ریاض العلماء : ج 5، 407.
9. علامّه مجلسی (طارمی) : ص 14.
10. بحار الأنوار : ج 102، ص 76 _ 83.
11. الکنی و الألقاب : ج 3، ص 147.
12. شرح احوال علّامه مجلسی (بلاغی) : ص 24 _ 28.
@varesoon
قال امیرالمومنین (علیه السلام):
إِذَا كَانَتْ مَحَاسِنُ الرَّجُلِ أَكْثَرَ مِنْ مَسَاوِيهِ فَذَلِكَ الْكَامِلُ [التَّكَامُلُ] وَ إِذَا كَانَ مُتَسَاوِيَ الْمَحَاسِنِ وَ الْمَسَاوِي فَذَلِكَ الْمُتَمَاسِكُ وَ إِنْ زَادَتْ مَسَاوِيهِ عَلَی مَحَاسِنِهِ فَذَلِكَ الْهَالِكُ
هرگاه خوبیهای آدمی از بدیهای او بيشتر باشد، او كامل است
و هرگاه خوبیها و بدیهايش برابر باشد، او خود را [از هلاكت] نگه داشته است
و اگر بدیهايش بيشتر از خوبیهايش باشد، او هلاك شده است.
غررالحکم / حدیث ۷۳۲۰
@varesoon_najaf
عن الحسین بن علیّ علیه السلام: کَلِماتٌ إذا قُلتُهُنَّ ما ابالی مِمَّنِ اجتَمَعَ عَلَیَّ الجِنُّ وَ الإِنسُ: بِسمِ اللّهِ و بِاللّهِ و إلَی اللّهِ و فی سَبیلِ اللّهِ، و عَلی مِلَّةِ رَسولِ اللّهِ صلی الله علیه و آله، اللّهُمَّ اکفِنی بِقُوَّتِکَ و حَولِکَ و قُدرَتِکَ شَرَّ کُلِّ مُغتالٍ [۱] و کَیدَ الفُجّارِ، فَإِنّی احِبُّ الأَبرارَ و اوالِی الأَخیارَ، و صَلَّی اللّهُ عَلی مُحَمَّدٍ النَّبِیِّ و آلِهِ و سَلَّمَ.
از امام حسین (علیه السلام):
این، کلماتی است که چون بگویم، دیگر باکی ندارم که جنّ و انس بر ضدّ من گرد هم آیند:
به نام خدا و به [یاری] خدا و به سوی خدا و در راه خدا و بر دین پیامبر خدا.
خدایا! مرا به توان و حرکت و نیرویت، از شرّ هر کِشنده به نیرنگ و حیله بدکاران، کفایت کن، که من نیکان را دوست میدارم و با برگزیدگان، همبستگی دارم.
و خداوند بر محمّدِ پیامبر و خاندانش درود و سلام فرستد! .
بحار الأنوار: ج ۹۵ ص ۲۲۰ ح ۱۷.
@varesoon_karbala
.
خاطرم هست که من منزلی را تهیه کرده و بابتش بدهکار شده بودم.
صاحبخانه به من اجازه داد که در مدتی طولانی بدهکاریام را بپردازم.
من یکبار خدمت مرحوم پدر آیت الله آسید محمدعلی علوی گرگانی آمدم و عرض کردم:
میخواهم برای زیارت به مشهد بروم.
ایشان پرسیدند: پول فلانی را دادهای؟
گفتم: نه، هنوز بدهکارم.
فرمودند: از کجا معلوم که زیارت تو مورد قبول واقع شود؟
برو به او بگو، اگر راضی بود، برای زیارت برو!
وقتی بدهکار هستی، در درجه اول باید بدهیات را بپردازی.
.
🌹 جهت سلامتی و تعجیل در فرج مولانا حضرت بقیةاللهالاعظم روحیوارواحالعالمینلترابمقدمهالفداء صلواتی قرائت بفرمایید 🌹
.
#آیت_الله_علوی_گرگانی
#مشهد_مقدس
@varesoon
.
🔴 «دیدگاه شیعه» کانالی مفید
✍ برای کسانیکه بهدنبال
مطالب علمی هستند.
🔘 مقالات علمی
🔘 پاسخ به شبهات
🔘 نقد اندیشههای روشنفکری
🔰 کانال «دیدگاه شیعه»:
🌏 کانال مرجع
t.me/shiaidea