🔸امام على عليه السلام :
🔹 الْإِنْصَافُ يَرْفَعُ الْخِلَافَ وَ يُوجِبُ الِائْتِلَاف
🔹انصاف، اختلافات را از بين مى برد و موجب الفت و همبستگى مى شود.
📚تصنیف غررالحکم و دررالکلم ص 394 ، ح 9116
🆔 @vasael_ir
پایگاه فقه حکومتی وسائل
🔸 تبیین موضوع فقه نظام با استناد به ادلّه شرعی 🔹سی و پنجمین جلسه از کرسیهای آزاداندیشی ترویجی پژوه
🔸ضرورت بررسی تمایزات موضوع فقه نظام با فقه حکومتی
🔹سی و پنجمین جلسه از کرسیهای آزاداندیشی ترویجی پژوهشگاه فقه نظام با موضوع «تبیین موضوع فقه نظام» در تالار اجتماعات پژوهشگاه فقه نظام برگزار شد.
🔹حجت الاسلام دکتر علیاکبریان: اولین نکته این است که ظاهراً هدف از نوشتن این متن این است که موضوع فقه نظام شفّاف شود و این مقاله در این رسالت توفیق نداشته است.
🔹چراکه اصطلاح فقه نظام در تلقّی امروز جوّ این بحث معنای خاصّی دارد و یک معنا و یا دو معنا برایش گفته شده و ایشان در مقاله باید مقصودشان را متمایز از آن دو اصطلاح شفّاف میکردند و حال آنکه شفّافیت در اینجا وجود ندارد.
🔹حجتالاسلام حسینی : درباره اینکه فرمودید موضوع نیاز به اثبات ندارد و باید به دنبال مقایسه و تطبیق با سایر اصطلاحات باشیم، باید بگویم که ما نخواسته ایم بگوییم که مراد ما از اصطلاح فقه نظام در مقایسه با دیگران که فقه نظام را مطرح کردهاند چیست، هر چند من هم کم شنیدهایم که کسی اصطلاح فقه نظام را به کار ببرد.
گزارش #نشست:
🌐 vasael.ir/0003IB
🆔 @vasael_ir
🔸نقش ولی فقیه در حفاظت از تمامیت ارضی کشور
در نشست «روششناسی اجتهادی آیتالله العظمی خامنهای در فقه الجهاد» تبیین شد؛ / بخش اول
🔹حجتالاسلام #مسعودیان: مرکز تخصصی آیتالله خامنهای یک نهاد حوزوی است که از سال 1395 تحت اشراف آیتالله عابدی با رویکرد تبیین اجتهادی و معرفتی در امتداد علوم اسلامی مرتبط با نیازها و مقتضایات روز و نظام اسلامی بر اساس مبانی فکری و عملی امامین انقلاب شکل گرفته است. در همین راستا و در چشم انداز مرکز، علاوه بر تحوّل حوزه، تربیت نیرو در سطح نیازهای انقلاب اسلامی دیده شده است.
🔹حجتالاسلام #ملک_زاده: روششناسی در حوزه سابقه طولانی ندارد ولی در فلسفه غرب بخش زیادی از منابع و کتب را به خود اختصاص داده است. ما در کتب سنّتی اصولی خودمان به طور پراکنده با مبحث روش و روششناسی سروکار داریم ولی مدوّن و منظم نیست.
🔹با توجه به موضوع این کرسی لازم است اجتهاد را نیز معنا کنیم. اجتهاد از جهت لغوی یا از جُهد (طاقت و توان) است یا از جَهد (مشقّت) البته میتوان میان این دو معنا جمع کرد بدین صورت که بگوییم: انسانی که تمام جُهد و توان و طاقت خود را برای انجام کاری و از جمله استنباط احکام شرعی به کار میگیرد و بذل جُهد و طاقت میکند دچار جَهد و مشقت هم میشود.
گزارش #نشست:
🌐 vasael.ir/0003IF
🆔 @vasael_ir
🔸نحوه ورود به مباحث فقهی ارزهای رمزپایه
نشست «موضوعشناسی ارزهای رمزپایه و بررسی چالشهای فقهی و حقوقی آن» / بخش اول
🔹حجت الاسلام #یوسفی: اگر بخواهیم چیستی یک پدیده اقتصادی را در دستگاه #فقه تحلیل کنیم با چه سؤالاتی نسبت به آن پدیده مواجه هستیم و به چه سؤالاتی باید پاسخ بگوییم؟ بنده فکر میکنم بر اساس #علم_اصول سؤال فوق را میتوانیم در ضمن چیستی، چرایی و چگونگی یک پدیده اقتصادی در بستر علم #فقه بررسی کنیم.
🔹چیستی پرداختن به موضوع یک مسئله فقهی است و به عبارتی گفته شده که موضوع در یک مسئله فقهی در حکم علّت است. مقصود از چگونگی در یک پدیده اقتصادی، چگونگی به کارگیری فقهی و اقتصادی یک پدیده است. بنابراین به طور مشخص ما از چیستی و چگونگی و چرایی ارزهای رمزپایه با رویکرد ورود به مباحث فقهی ارزهای رمزپایه است.
گزارش #نشست:
🌐 vasael.ir/0003II
🆔 @vasael_ir
🔸مشورت با خود؛ رویکردی جدید در مهارت حل مسأله
🔹کرسی آزاد اندیشی با عنوان «مشورت با خود، رویکردی تازه در مهارت حل مسأله» چهار شنبه 10 بهمن 97، با ارائه حجت الاسلام محمد رضا آتشین صدف و نقد حجت الاسلام محمد علی جمشیدی در پژوهشکده سبک زندگی اسلامی قم برگزار شد.
🔹حجت الاسلام #آتشین_صدف: #مشورت با انسان های متعدد هم در منابع اسلامی و هم در منابع غیر اسلامی پیشنهاد شده است؛ انسان از این طریق می تواند از #دانش و #تجربه دیگران استفاده کند و اطمینانش در راه حل ارائه شده بالا می رود.
🔹در آموزه های دینی ما برای #مشاور شرایط متعددی از جمله دین داری و راز داری بیان شده است. پیدا کردن افراد با شرایط خاص بسیار مشکل است به همین دلیل افراد نیازمند به مشاوره یا قید مشاوره را می زنند یا با افرادی که فاقد شرایط مشاور هستند مشاوره می کنند.
🔹حجت الاسلام #جمشیدی: انسانیت هر انسان به اندازه انتخاب های او است. بحث حل مسأله یکی از کاربردی ترین مهارت های زندگی است. بخش عمده ای از مهارت های زندگی مربوط به مهارت های فکری است و این مهارت ها به سه دسته تقسیم می شوند.
🔹یک دسته مهارت های مربوط به مدیریت هیجانات است دسته دوم مربوط به مهارت های رفتاری است و دسته سوم هم مربوط به بعد اندیشه و باور و فکر است. در این بعد سوم مهارت هایی مثل مهارت حل مسأله وجود دارد.
🌐 vasael.ir/0003IH
🆔 @vasael_ir
امام.mp3
1.86M
🔈 #صوت| مهجور بودن اسلام در کلام امام خمینی (ره)
🆔 @vasael_ir
🔸پیامبر اکرم (ص)
🔹ما مِن مائِدَةٍ أعظَمَ بَرَكَةً مِن مائِدَةٍ جَلَسَ عَلَيها يَتيمٌ.
🔹 هيچ سفره اى بابركت تر از سفره اى نيست كه يتيمى بر سر آن نشسته باشد .
📚 الفردوس : ج ٤ ص ٤٦ ح ٦١٤٤
🆔 @vasael_ir
🔸 درس خارج یا کارگاه آشنایی با علوم انسانی مدرن
🔹اخیرا کلاسهای متعدد و مختلفی در حوزه و خارج از حوزه، به صورت شخصی و یا سازماندهی شده، در سطوح مختلف علمی توسط مدرسان جوان حوزه و برخی روحانیون دارای تحصیلات جدید برگزار میشود و از عنوان درس خارج هم برای آنها استفاده میشود. وجه مشترک همه این دروس اضافه کردن «فقه» به یک موضوع جدید و مدرن است.
🔹هر چند ورود مباحث جدید به حوزه یک ضرورت انکار ناپذیر و مهم است و میبایست با برنامه ریزی صحیح از این مباحث استقبال کرد و دانشهای اسلامی همچون فقه و فلسفه و کلام و ... نسبت خود را با آنها روشن کنند. اما گسترش قارچ گونه این گونه دروس با عنوان درس خارج یک پدیده کاملا جدید و غیر حساب شده است و به تأملات محاسبه شده و مطالعات عمیق اخلاقی، روانشناختی، جامعه شناختی، و سیاستگذارانه نیاز دارد.
متن کامل #یادداشت
🌐 yon.ir/BmPdk
🆔 @vasael_ir
🔸کشف ساختارهای اجتماعی؛ وظیفه خطیر فقیه فقه نظام
حجت الاسلام #حاج_ابوالقاسم مطرح کرد؛
🔹از آیات قرآن کریم چنین استنباط میشود که دین به دو صورت خاموش و اقامه شده وجود دارد و کفار و مشرکین با دین اقامه شده در جنگ و تقابل خواهند بود، دشمنان اسلام با دین اقامه نشده و یا در حقیقت دین خاموش مشکلی ندارند، اما اگر جامعهای اقامه دین کند با آن به مقابله خواهند پرداخت.
🔹در حقیقت دین و دینداری که اقامه دین در جامعه را در نظر نداشته باشد و دین را محدود به مسائل فردی کند دین خاموش است که دشمن با آن مشکلی نخواهد داشت.
🌐 yon.ir/vasael54
🆔 @vasael_ir