🔸پیامبر اکرم صلّی الله عليه وآله:
🔹من تَعَلََمَ باباً مِنَ العِلمِ عَمَّن یَثِقُ بِهِ کانَ أفضَلَ مِن أن یُصَلِّيَ ألفَ رَکعَةٍ.
🔹هر کس بابی از علم را از فرد مورد اعتمادش بیاموزد، برتر از آن است که هزار رکعت نماز بگزارد.
📚وسائل الشیعه، ج 27، ص 27
🆔 @vasael_ir
#گزارش_اختصاصی_وسائل
🔸ضرورت بازتعریف «خشنونت علیه زنان» با ملاکهای فقهی
گزارشی از نشست «بررسی فقهی حقوقی لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت»🔻
حجت الاسلام #احمدرضا_عابدی:
🔹مقنن در این لایحه روشن نکرده است که جرائم قابل گذشت و غیر قابل گذشت کدام جرم است و این سوال وجود دارد که ما باید در این لایحه نیز به اصل غیر قابل گذشت بودن جرائم رجوع کنیم یا خیر؟
🔹به اعتقاد ما، در جرائم خانوادگی، اصل، قابل گذشت بودن است تا شروع دادرسی به اختیار زن و ادامه آن نیز با نظر زن صورت گیرد. در غیر این صورت، اجرای این قانون مساوی است با فروپاشی بسیاری از خانواده ها است.
حجت الاسلام #مهدی_سجادی_امین:
🔹«خشونت» عنوان مهمی است که غربیها آن را مبنای برنامه ریزی خود قرار داده اند. ما در ادبیات فقهی چیزی با عنوان خشونت با آن بار معنایی که مد نظر غربیها است، نداریم.
🔹ما باید از دیدگاه خود تحلیل مفهوم و مصداقهای خشونت را داشته باشیم. مخصوصا با توجه به اینکه غربیها بر خلاف فقه شیعه برای انواع خشونت تفاوتی را قائل نیستند.
🔹برخی از رفتارهای تربیتی مثل تجویز تنبیه در مسئله نشوز، از لحاظ غربیهای جنبه خشونت (منفی) را دارد، اما در فقه شیعه خیر، خشونت به روا و ناروا تقسیم میشود.
🌐 vasael.ir/00041m
🆔 @vasael_ir
radio-maaref-98_09_17-21_00-151-103-97.mp3
392.3K
مصاحبه دکتر داودی سردبیر پایگاه تخصصی فقه حکومتی وسائل با خبر 21 رادیو معارف
تبیین سلسله نشست های جایگاه فقه حکومتی در تحقق گام دوم انقلاب اسلامی
نشست دوم: اصفهان 18 آذر ماه 1398
🆔 @vasael_ir
🔸امام عسكرى عليه السلام :
🔹نَحنُ كَهفٌ لِمَنِ التَجَأَ إلَينا، ونورٌ لِمَنِ استَضاءَ بِنا، وعِصمَةٌ لِمَنِ اعتَصَمَ بِنا، مَن أحَبَّنا كانَ مَعَنا فِي السَّنامِ الأَعلى، ومَنِ انحَرَفَ عَنّا فَإِلَى النّارِ؛
🔹ما پناهگاهى هستيم براى كسى كه به ما پناه آورَد و نورى هستيم براى آن كه از ما پرتو طلبد و موجب مصونيت كسى هستيم كه از ما پناه جويد. هر كه ما را دوست بدارد در مراتب بالا با ما خواهد بود و هر كه از راه ما كج گردد به سوى آتش ره خواهد برد.
📚مناقب ابن شهرآشوب : ۴ / ۴۳۵
🆔 @vasael_ir
هدایت شده از خبرگزاری رسا
🔸 پخش زنده دومین نشست جایگاه فقه حکومتی در تحقق بیانیه گام دوم در صفحه اینستاگرام خبرگزاری رسا تا ساعاتی دیگر
🌐 Instagram.com/rasanewsagency
🆔 @rasanewsagency
در حال برگزاری
سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین خطاط معاونت آموزش حوزه علمیه اصفهان
دومین نشست جایگاه فقه حکومتی در تحقق گام دوم انقلاب اسلامی
اصفهان
🆔 @vasael_ir
پایگاه فقه حکومتی وسائل
🔸روش شناسی اجتهاد رهبر معظم انقلاب 🌐 vasael.ir/00041u 🆔 @vasael_ir
🔸روش شناسی اجتهاد رهبر معظم انقلاب
آیت الله #مبلغی:
🔹فقه الحدیث حضرت آیت الله خامنه ای مبتنی بر سه روش است؛ الف ـ لحن القول شناسی؛ یکی از راه های رسیدن به لحن القول، قرائت همه روایات وارده در مسئله است (رک. ص 345 کتاب غنا)؛ ب. بهره گیری از قاعده مناسبات حاکم بر سوال و جواب، ج. لزوم مراجعه به منبع اصلی حدیث (به جای کتب فقهی)
🔹بهره گیری از قاعده مناسبات حاکم بر سوال و جواب خود به دو بخش تقسیم می شود؛ یکی قاعده ناظرسازی جواب امام به انگیزه معرفتی سائل است؛ مثلا اگر دقت کنیم که انگیزه سائل پرسش از یک امر بدیهی نیست فهم ما از پاسخ امام تغییر می کند. دوم قاعده ناظرسازی جواب امام به اندیشه سائل است؛ باید بدانیم که ارتکازات ذهنی سائل چه بوده است.
🔹ایشان در زمینه فقه الموضوع از سه روش استفاده می کنند؛ الف ـ توجه به جامعه زمان صدور احادیث، ب ـ بهره گیری از نگاه تخصصی؛ مثلا شناخت موسیقی کلاسیک و غیرکلاسیک، ج ـ مناط شناسی.
🔹مناط شناسی عمدتا در موضوعات رخ می دهد؛ سه نوع تنقیح مناط می توانیم داشته باشیم که نوع اول آن رایج است اما دو نوع دیگر آن عمدتا در آثار حضرت آیت الله خامنه ای به چشم می خورد؛ یکی الغای خصوصیت داخلی، که رایج است.
🔹دوم الغای خصوصیت خارجی است؛ یعنی خصوصیت از لسان شارع نیست اما به ادبیات فقهی که رجوع می کنیم، می بینم وجود دارد، مثلا مثل طرب انگیزی، لعب و موزون بودن که این پیرایه های خصوصیتی باعث شده مناط واقعی از دسترس خارج شود.
🔹تثبیت خصوصیت سومین نوع تنقیح مناط است؛ به عنوان مثال حضرت آیت الله خامنه ای خصوصیت «اضلال عن سبیل الله» را مناط حرمت غنا می دانند.
🌐 vasael.ir/00041u
🆔 @vasael_ir
از سوی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس طی نامهای اعلام شد🔻
🔸آمادگی کمیسیون اقتصادی مجلس برای همکاری با حوزه در اصلاح طرح جدید بانکداری
🌐 vasael.ir/00041y
🆔 @vasael_ir
#گزارش_اختصاصی_وسائل
🔸ابعاد مختلف حقوق عامه مورد واکاوی فقهی قرار گیرد
گزارشی از نشست«جایگاه فقه حکومتی در تحقق گام دوم انقلاب اسلامی»🔻
حجت الاسلام والمسلمین #محمد_قطبی:
🔹بحث فقهی پیرامون حقوق عامه میدان علمی بسیار بزرگی می طلبد، چه آنکه آموزههای شریعت در این زمینه را از باب انفاذ شریعت بدانیم و چه از باب منطقه الفراغ.
🔹در این قسمت به بخشی از مهمترین حقوق عامه که باید در این میدان بزرگ، مورد بحث و بررسی فقهی قرار گیرند اشاره می کنیم.
🔹یکی از عرصه های حقوق عامه که فقه حکومتی لزوماً باید در آن وارد شود، «استانداردها» است. بر اساس آموزه های دینی، آنچه که در جامعه اسلامی مصرف می شود، اعم از خدمات و کالاها، باید استاندارد باشد.
🔹عرصه دوم، عرصه دسترسی است. در جامعه اسلامی حق طبیعی تمام مردم است که به خدمات، اطلاعات، رفاه، امنیت، اماکن تفریحی و هنری و مانند این مسائل دسترسی داشته باشند.
🔹عرصه سوم، عرصه سوادها است. امروزه در دنیا، برخی سوادها نظیر سواد اجتماعی، سواد مالی، سواد رسانه، سواد حقوقی و سواد سلامت، جزئی از حقوق عامه یعنی حداقل حقوق اساسی آحاد جامعه دانسته شده است. در آموزه های دینی شیعه به برخی از این مسائل ورود شده است.
🌐 vasael.ir/00041z
🆔 @vasael_ir