⚡️صدا و سیما و گناه نابخشودنیِ "مرجعیتبخشی" به بازیگران
🔹چرا بازیگران سینما و تلویزیون، به اندازهای مرجعیت اجتماعی یافتهاند که در بزنگاههای مهم سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نقشهای اساسی و بعضا تعیین کننده ایفا میکنند؟ آیا آنان شایستگی چنین جایگاهی را در جامعه دارند؟
🔹پیش از پاسخ به این سوال، باید در شخصیت بازیگران دقیق شویم. بازیگر کیست؟ بازیگر در واقع هنرمندی است که میتواند ذهن خود را در اختیار نویسنده و جوارح خود را در اختیار کارگردان بگذارد تا به دستور آنها بگوید و بجنبد. بازیگر به اختیار خود نه سخنی میتواند بگوید و نه حرکتی میتواند بکند.
اواخر سال ۱۳۹۷ اتفاقی افتاد که اشاره به آن، در لمس بیشتر این معنی به ما کمک میکند. وقتی خشایار الوند، نویسنده سریال پایختت چهره در نقاب خاک کشید، دیدیم که کل پروژه متوقف شد؛ نقی معمولی با رفتن خشایار الوند دچار مرگ مغزی شد و از سیروس مقدم که مسئول تنظیم حرکات جوارح او بود نیز، کاری برای احیایش برنیامد. آقای مقدم حرف جالبی در تلویزیون زد و گفت من تجربه از دست دادن عوامل را در میانه کار دارم و پس از فوت خانم پوپک گلدره، بازیگر دیگری را جایگزین کردم. اما نویسنده را نمیتوان جایگزین کرد و آقای مقدم هم نتوانست. نویسنده خالق همه شخصیتهای فیلم و داستان فیلم است و جایگزین ندارد.
🔹حال پرسش اینجاست که چرا علاقه مردم به شخصیت نقی معمولی-که مخلوق ذهن خشایار الوند است- آقای محسن تنابنده را تبدیل به سلبریتی میکند و او در مسائل گوناگون از موضع و جایگاه نقی معمولی اظهار نظر میکند؟ آیا او این حق را دارد؟ آیا تبدیل شدن بازیگران به صاحبنظران اجتماعی، سوء استفاده و سرقت شخصیت محبوبی نیست که نویسنده خلق کرده است؟
🔹پاسخ این سوالات البته روشن است. اما چه چیزی باعث شده است که بازیگران، به چنین جایگاهی در اجتماع برسند؟ به نظر میرسد مقصر اصلی در این سرقت شخصیتی، سیاستگذاران و تصمیمگیران سازمان صدا و سیما هستند. سازمان صدا و سیما به جای اینکه بیینده را از این وهم در بیاورد که آنچه دیده است، فیلم است و آنکه بازی میکند، در حال اجرای دستورات نویسنده و کارگردان است، در فضای خارج از فیلم بیشتر به وهم اینهمانی معمولی-تنابنده دامن میزند.
وقتی گاه و بیگاه، در برنامههای مناسبتی، بازیگر میهمان است و مجری از علائق و سلایقش تا نظراتش درباره مسائل گوناگون از او سوال میکند، روشن است که این بازیگر دچار توهم صاحبنظر بودن در امور گوناگون جامعه خواهد شد. درباره خوانندگان محترم نیز مسئله همین است. حنجره خوبی دارند و توانستهاند مفهومی که شاعر میسراید و با وزنی که او ساخته، صدایی بسازند، اما گاه شخصیت شاعر را به سرقت میبرند و چنان رفتار میکنند که گویی آنچه خواندهاند، سخن خود آنهاست.
🔹وقتی این توهم، هم در بازیگر و هم در مردم، ایجاد شد، بازیگران یا به استخدام سیاسی درمیآیند و در بزنگاههای سیاسی مورد بهرهبرداری قرار میگیرند، یا اینکه دوز این توهم در جامعه چنان بالا میزند که بازیگران سیاستمدار میشوند.
🔹این وضعیت متوهمانه، حاصل نگاه تفرجگاهی به جای نگاه دانشگاهی به صدا و سیماست. هدف صدا و سیما نباید سرگرم کردن مردم و گذراندن وقت آنها باشد، بلکه هدف باید اعتلای سواد و فهم و درک و آگاهی مردم باشد. سلبریتیپروری و مرجعیتبخشی به آنها، با این اهداف متعالی در تضاد و تناقض است.
🔹خوب است دوستان تصمیمگیر در صدا و سیما، اگر هم بنا دارند به جای دانشمندان و صاحبنظران، عوامل فیلم و سریال را به برنامهها دعوت کرده و از علایق و سلایقشان سوال کنند، به جای بازیگران نویسندگان فیلمنامهها، و به جای خوانندگان، شاعران را دعوت کنند تا درباره آنچه خلق کردهاند با مردم سخن بگویند.
https://eitaa.com/roshangari1368
💠 وضعیت حکمرانی مجازی کشور
🔴 نه شرقی، نه غربی، نه جمهوری اسلامی؛ من در آوردی!
🔹نحوه مدیریت فضای مجازی کشور به گونه ای است که نه بر اساس مدیریت آمریکایی هاست؛ نه بر اساس مدیریت چینی هاست و نه بر اساس مبانی دینی و محکمات جمهوری اسلامی است! بلکه نوعی معجون من در آوردی است که حاصل آن را هم اکنون در کف جامعه مشاهده می کنیم.
⚠️ مگر با این مدل مدیریت فضای مجازی می توان جامعه و کشور را مدیریت کرد؟!!!
https://eitaa.com/roshangari1368
اگر کذب است پس از کسی که این ادعا را مطرح کرده شکایت و او را محکوم نمایید
https://eitaa.com/roshangari1368
.
🔸دادگاه مهاجرت کانادا حکم اخراج قائممقام سابق وزیر کشور ایران را صادر کرد.
سلمان سامانی یکی از دو عضو ارشد دولتی ایران است که تحت تحریمهای تصویب شده در سال ۲۰۲۲ از کانادا اخراج میشود.
او در جلسه استماع خود در ماه فوریه گفت که «نمیداند رئیساش، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، به پلیس دستور داده است تا معترضان را در سال ۲۰۱۹ بکشد.»
او همچنین هرگونه دخالت در نقض حقوق بشر را «انکار» کرد و بر این موضع اصرار داشت که از دست داشتن حکومت ایران در دستگیری، شکنجه و قتل خودسرانه اطلاعی ندارد!
https://eitaa.com/roshangari1368
🔺 داعش به صورت رسمی مسئولیت عملیات تروریستی امشب در مسکو را پذیرفت
داعش در بیانیه خود مدعی شده عاملین حملات مسکو به سلامت به مخفیگاه خود بازگشتهاند!
کانال تلگرامی خبرگزاری راشاتودی روسیه بنقل از مدودوف گفته بیانیه منتسب به گروه تروریستی داعش برای به عهده گرفتن حمله تروریستی در نزدیکی روسیه جعلی است.
خبرگزاری راشاتودی نوشته است: «تصاویری که به صورت گسترده منتشر شده و ادعا میکنند داعش مسئولیت این حادثه را به عهده گرفته از یک قالب خبری استفاده میکنند که داعش سالها پیش آن را کنار گذاشته است.»
https://eitaa.com/roshangari1368
.
کشورهایی که تاکنون حمله تروریستی در مسکو را محکوم کرده اند:
ایتالیا
بلاروس
قرقیزستان
ترکیه
پاکستان
مصر
کوبا
قزاقستان
ونزوئلا
آذربایجان
آلمان
آمریکا
ارمنستان
عربستان
سوریه
ایران
https://eitaa.com/roshangari1368
📌آنچه درباره این موضع آقای رئیسی نگرانکننده است، دستاوردسازی با تکرار ادبیات آقای روحانی مبنی بر موفقیت در جلوگیری از تورم سه رقمی نیست.
🔻نگرانکننده این است که ایشان جهتگیری اقتصادی خود را صحیح و نتیجه حاصل شده را مطلوب میپندارند و لذا قصد تغییر ریل ندارند.
https://eitaa.com/roshangari1368
🔴 ایران حادثه تروریستی در مسکو را محکوم کرد
🔹سخنگوی وزارت خارجه:
حمله تروریستی خونین و وحشیانه به یک مرکز تجاری در مسکو را که به کشته و مجروح شدن جمع زیادی از شهروندان روسیه منجر شد را شدیدا محکوم میکنیم.
جمهوری اسلامی ایران در این حادثه تلخ خود را در کنار روسیه میبیند.
https://eitaa.com/roshangari1368
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥چراغ اول گرانی
خب به سلامتی چراغ اول گرانی سال ۱۴۰۳ توسط پلیس راهور و با تصویب دولت روشن شد!!!
بر فرض درست بودن این استدلال که جریمه ها بازدارنده نیست و بایستی افزایش یابد،
چرا به یکباره پنج شش برابر افزایش؟؟؟!!!
#مهار_تورم
#رمضان