📍 فشار دلار افتاد؛ ترکیدن حباب بازار ارز و طلا پس از شکست عملیات رژیم
واکنش بازارهای مالی به حمله اسرائیل به ایران همانطور بود که پیش از این انتظار میرفت و منجر به فروکش کردن حبابهای بازار شد. حمله نمایشی اسرائیل به ایران تأثیر چندانی نداشت و واکنش بازارهای مالی از همان ساعات اولیه روز گذشته نشاندهنده این واقعیت بود. قیمت طلا و دلار نزولی شد و در مقابل، بسیاری از نمادهای بورس تهران به صف خرید رسیدند و بازار سهام رشدی ۲۴ هزار واحدی را تجربه کرد. قیمت سکه امامی نیز حدود ۴ میلیون تومان کاهش یافت و به محدوده ۵۰ میلیون تومان رسید، در حالی که قیمت دلار با ۴ هزار تومان کاهش، به ۶۵ هزار تومان نزدیک شد. کارشناسان اقتصادی هشدار دادهاند که این روند نزولی در بازار طلا و ارز ادامه خواهد داشت.
محمد کشتیآرای اشاره کرد با کاهش هیجانات بازار، حباب سکه که سهشنبه گذشته ۱۴ میلیون تومان بود، به ۷ میلیون تومان رسید و روند نزولی قیمتها ادامه دارد. جهانبخش سنجابیشیرازی نیز با اشاره به واکنش بازارها، اعلام کرد که اقدامات اخیر بانک مرکزی، از جمله راهاندازی بازار ارز توافقی، به مدیریت عرضه و تقاضا کمک کرده است. در این میان، بانک مرکزی اعلام کرد که روزهای حراج سکه در مرکز مبادله ایران به سه روز در هفته افزایش خواهد یافت که تأثیر مثبتی بر بازار خواهد گذاشت.
به گفته کارشناسان، شرایط کنونی نشان میدهد که پس از فروکش کردن هیجانات سیاسی، بازارها به ثبات رسیدهاند و این امر باعث کاهش رفتارهای احساسی در خرید طلا و ارز شده است. در پایان معاملات روز گذشته، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران...
روزنامه وطن امروز
📍 فشار دلار افتاد؛ ترکیدن حباب بازار ارز و طلا پس از شکست عملیات رژیم واکنش بازارهای مالی به حمله
با رشدی ۲۴ هزار واحدی به یک میلیون و ۹۹۵ هزار واحد رسید و ارزش معاملات خرد نیز به ۴ هزار میلیارد تومان بالغ شد.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4164/1/294452/0
✉️ @vatanemrooz
📍 اینک مابعد تلآویو ؛ درخصوص حمله تاریخی حزبالله لبنان به پایگاه راهبردی تلنوف
حزبالله لبنان سرانجام وعده صادق رهبر شهیدش را محقق کرد و برای نخستین بار هدفی مهم در مابعد ـ جنوب ـ تلآویو را با موفقیت مورد اصابت قرار داد.
مقاومت با یک تیر ۳نشان راهبردی، سیاسی و نظامی رژیم منحوس را هدف قرار داد، چرا که حمله پهپادی پیش از ظهر دیروز که با ندای «لبیک یا نصرالله» مبارزان مقاومت اسلامی به پایگاه هوایی مهم تلنوف در جنوب تلآویو انجام شد، دستاوردهای دیگری به جز تحقق راهبرد «ما بعد تلآویو» نیز داشت. این عملیات هوایی نهتنها ابعاد مجموعه عملیات «خیبر» طی یک سال گذشته توسط حزبالله در اراضی اشغالی را توسعه داد، بلکه در عین حال به منزله گوشمالی غیرمستقیم رژیم صهیونیستی پس از دستدرازی مذبوحانه به خاک ایران نیز بود.
تل نوف یکی از پایگاههای هوایی راهبردی اسرائیل در کنار نواتیم و هاتزریم و البته مهمترین مقر آنها در جبهه شمال و قلب عملیات هوایی علیه لبنان است. این پایگاه هوایی نظامی که ۳باند فعال دارد، مقر جنگندههای اف۱۵ اسرائیلی است که بیشترین برد پروازی و توان حمل مهمات را در زرادخانه صهیونیستها دارد و همین طور تعداد زیادی بالگرد ترابری سنگین ۵۳سی استالیون را نیز در خود جای داده است که برای هلیبرنهای وسیع سربازان رژیم بویژه در مرز لبنان یا جابهجایی زخمیها طی درگیری با حزبالله مورد استفاده قرار میگیرد.
✉️ http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4164/1/294460/0
@vatanemrooz
📍 تجارت بین ایران و روسیه با کارتهای شبکه بانکی میر؛ نایبرئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه در گفتوگو با «وطن امروز»
نایبرئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه در گفتوگو با «وطن امروز» درباره آخرین تحولات تجاری بین ایران و روسیه گفت: موضوع فعالسازی ریال آفشور و استفاده از شبکه میر در ۲ کشور در راستای تبادلات اقتصادی مورد توجه بوده است. ۲کشور ایران و روسیه رایزنیهایی را در رابطه با افزایش مبادلات تجاری و استفاده از ارزهای محلی برای کاهش هزینههای تجارت دنبال میکردند.
یکتایقرابایی ادامه داد: چندی پیش رئیسکل بانک مرکزی ایران در سفر به روسیه بر سر ریال آفشور با بانک مرکزی روسیه به توافق نهایی دست یافت و بر اساس اعلام آقای فرزین، بنا بر این گذاشته شد که این راهکار بهزودی عملیاتی شود. پیگیریها در این زمینه در مرحله نهایی است. اما درباره سیستم مالی میر روسیه، این سیستم برای تجاری که در آن کشور فعالیت میکنند فعال شده است و بهزودی بناست همان سیستم در ایران نیز آغاز به کار کند تا این تجار و سایر تجار روس در ایران نیز امکان پرداخت و دریافت با ارزهای محلی را داشته باشند.
فعال شدن کارتهای میر در کشور ایران به مبادلات تجاری روسها در ایران کمک شایانی خواهد کرد.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4164/3/294448/0
✉️ @vatanemrooz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍 ایران باید پاسخ دهد
🎥 #در_متن_وطن؛ حمله هوایی رژیم به نقاطی از کشور، تجاوز علیه تمامیت سرزمینی ایران است
حمله رژیم به ایران از آنچه وعدهاش را میدادند، محدودتر بود. پس از این حمله، اسرائیل نتوانست یک تصویر اقتدار از خود نشان دهد.
طبق قوانین بینالمللی، ایران حق حمله متقابل به رژیم را دارد. تجربه نشان داده هرگونه مماشات در مقابل آنها، نتیجه معکوس خواهد داشت.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4164/1/294455/0
✉️ @vatanemrooz
📍 نمایش ضعف؛ بازی حقارت
📝 حمید ملکزاده: بامداد دیروز، ارتش رژیم به بهانه مقابله با عملیات «وعده صادق۲»، به برخی اماکن نظامی ایران حمله کرد؛ اقدامی که دفاع هوایی جمهوری اسلامی ایران بلافاصله با آن مقابله کرد و تبلیغات اسرائیل برای نمایش قدرت خود ناکام ماند. این حمله بخشی از عملیات روانی پیچیدهای بود که رژیم در طول یک ماه گذشته برای تضعیف انسجام داخلی ایران آغاز کرده بود، تلاش داشت ایران و مردم آن را از جمهوری اسلامی جدا کند و با تبلیغاتی گسترده، امیدواری به فرصت حمله به ایران را در افکار عمومیشان افزایش دهد.
با این حال، دفاع مؤثر ایران و اتحاد مردم در حمایت از نیروهای مسلح، به حقارتی ماندگار برای رژیم و طرفدارانش انجامید. روز بعد، همه چیز در ایران عادی بود و زندگی روزمره بدون اختلال ادامه یافت، در حالی که تلاشهای تبلیغاتی صهیونیستها در ایجاد تنش و نارضایتی داخلی نیز شکست خورد. این اتفاق برای چندمینبار، ناتوانی رژیم در مقابل قدرت جمهوری اسلامی و ایستادگی ملت ایران را نشان داد.
این رویداد نشاندهنده اهمیت وحدت داخلی و اطمینان به تصمیمات مقامات رسمی ایران است. جمهوری اسلامی همچنان بر حفظ امنیت و تمامیت ارضی ایران پایبند است و برای مقابله با تهدیدات دشمنان، بر انسجام و منافع ملی تأکید دارد.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4164/1/294454/0
✉️ @vatanemrooz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍 باید قدرت ملت ایران به رژیم فهمانده شود
#کیوسک؛ اشاره رهبر انقلاب به خطای محاسباتی اسرائیل در دیدار با خانوادههای فدائیان امنیت امنیت
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4165/1/294500/0
✉️ @vatanemrooz
📍 خطای محاسباتی اسرائیل چگونه تغییر میکند؟
📝 ثمانه اکوان: رهبر انقلاب صبح روز گذشته در دیدار خانوادههای شهدای امنیت، با اشاره به حملات بامداد شنبه رژیم علیه کشورمان خاطرنشان کردند: رژیم نسبت به ایران دچار خطای محاسباتی است و «بایستی خطای محاسباتی به هم بخورد».
سوال اصلی در اینجا این است: محاسبات رژیم درباره ایران و سیاستش در منطقه چیست و چرا این محاسبات اشتباه است و چطور باید از این خطای محاسباتی به نفع منافع ملی کشور استفاده کرد؟
مهمترین مساله درباره خطای محاسباتی این است که اسرائیل میپندارد ایران از رویارویی مستقیم نظامی هراس دارد و خواهان حملات نظامی مستقیم و پاسخ آنها نیست.
آنها گمان میکنند افکار عمومی در ایران از این تنشها استقبال نمیکند. این طرز تفکر ناشی از ارتباط با گروههایی از اپوزیسیون در خارج از کشور است که برای گرفتن پروژههای براندازی، دست به بزرگنمایی نتایج اقداماتشان در ایران زدهاند.
تاریخ ثابت کرده ایرانیان هر قدر در امور داخلی با یکدیگر اختلاف داشته باشند، در ضرورت حفاظت از کیان و مرزهای کشور هیچ اختلافی باهم ندارند و در برابر دشمن به صورت ید واحد عمل میکنند. همین خطای محاسباتی بود که باعث شد نتانیاهو پشت میز کارش بنشیند و ویدئویی ضبط کند از اینکه حمله اسرائیل به ایران به معنای تغییر نظام در کشورمان است!
مساله دومی که باعث ایجاد خطای محاسباتی برای تلآویو و متحدان غربیاش شد، این بود که گمان میکردند در صورتی که به گروههای منطقه حمله شود، ایران پاسخ مناسب و درخوری به رژیم نخواهد داد یا اینکه ترجیح میدهد بیرون از درگیری...
روزنامه وطن امروز
📍 خطای محاسباتی اسرائیل چگونه تغییر میکند؟ 📝 ثمانه اکوان: رهبر انقلاب صبح روز گذشته در دیدار خانوا
متحدانش بایستد.
انجام عملیاتهای نظامی «وعده صادق۱ و ۲» توسط ایران نشان داد کشورمان از مقابله مستقیم هراسی ندارد.
مساله بعدی گمان اسرائیل از میزان ضربههایی است که به برنامه موشکی ایران زدهاند. شاید لازم باشد عملیات نظامی دیگری علیه رژیم شکل بگیرد که دولت نتانیاهو متوجه شود در این باره نیز دچار خطای محاسباتی شده و تولیدات موشکی ایران شامل مجموعههایی گسترده است و ثانیاً همه روی زمین قرار ندارد.
رژیم گمان میکنند ایران در پاسخ دادن به عملیاتهای نظامی ، دقیقا در همان سطحی برخورد میکند که دولت نتانیاهو میخواهد. این در شرایطی است که «وعده صادق ۲» بخوبی نشان داد قائل به بازی در سطحی که رژیم بتواند آن را پیشبینی کند، نیست. در افزایش سطح تنش، قطعا رژیم صهیونیستی توان مقابله به مثل با ایران را ندارد.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4165/1/294501/0
✉️ @vatanemrooz
📍 امنیت روانی در جنگ خاکستری
📝 محمد رستمپور: تبیینگران جنگ خاکستری به ۲ خصیصه اساسی جنگهای مدرن اشاره دارند: اولا جنگ خاکستری یعنی «همیشه جنگ و همیشه صلح». جنگهای خاکستری معرف این موضوع هستند که هیچگاه جنگ به پایان نمیرسد و هیچگاه صلح هم آغاز نمیشود. جوامع دائما در یک فضای ابری مهآلود مشغول زورآزمایی ژئوپلیتیک با رقبای منطقهای و فرامنطقهای خود هستند و رویدادهای روزمره خبری مانند دیدارها و نشستهای سیاسی و رفت و آمدهای دیپلماتیک و انعقاد قراردادهای اقتصادی و از این دست رخدادها، همه و همه وجوهی از جنگ خاکستری هستند.
ثانیا جنگ خاکستری یعنی جنگ در همه میدانها و عرصهها و ساحتها، از میدان نظامی گرفته تا خانواده و سبک زندگی و بویژه رسانه که گرایشها و تمایلات را میسازد. در این نگاه، میدان محوری نزاع، ذهن بشر است که در تمام حوزهها ظهور و بروز دارد.
حمله ۳شب پیش رژیم، ۳ موج حمله داشت که در موج دوم، درساعات ابتدایی صبح، حمله با تعدادی ریزپرنده به آسمان تهران رخ داد تا سامانههای پدافندی فعال شده و آنها را منهدم کنند. بر اساس منطق جنگ خاکستری، این حمله جز القای ترس و رعب، هیچ هدف دیگری نداشته است. در واقع، مبتنی بر الگوی جنگ خاکستری، بیش از هر چیز منبع ذهنی و دارایی نرم و مبدلهای اراده هدف قرار گرفت. مهمترین هدف جنگ عبارت است از دست کشیدن از مقاومت و کنار گذاشتن رویارویی، با پذیرش هر گونه هزینه.
رهبر انقلاب روز گذشته نیز از «امنیت روانی» سخن گفتند. در نگاه رهبر انقلاب، امنیت فقط یک آرایش و نظم فیزیکی ندارد، بلکه به آنچه در حس و ذهن میگذرد نیز مربوط...
روزنامه وطن امروز
📍 امنیت روانی در جنگ خاکستری 📝 محمد رستمپور: تبیینگران جنگ خاکستری به ۲ خصیصه اساسی جنگهای مدرن
میشود.
رهبر انقلاب ضرورت برخورد با مرجفون امروز یعنی کسانی که مردم را از جمله در فضای مجازی با برخی مطالب، شایعات یا تحلیلها و تفسیرهای غلط دچار تشویش و اضطراب و ترس و تردید میکنند، یادآور شدند، چرا که در جنگ خاکستری، بویژه با در نظر گرفتن رژیم مصرف رسانهای مردم، هر پیام، تصویر یا تحلیلی میتواند اتفاقا نتیجه عکس داشته باشد و روحیه، غیرت و جرأتورزی مردم را هدف گیرد.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4165/1/294499/0
✉️ @vatanemrooz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍 آمان امن نیست
🎥 #در_متن_وطن ؛ عملیات استشهادی علیه نظامیان و افسران یگان اطلاعات 8200
دیروز یک عملیات استشهادی ضدصهیونیستی در نزدیکی یکی از امنیتیترین مناطق سرزمینهای اشغالی اجرا شد. یک دستگاه کامیون موفق به زیر گرفتن نیروهای اطلاعاتی ۸۲۰۰ شد و سپس با سلاح سرد عملیات را ادامه داد.
تاکنون ۶نظامی صهیونیست به هلاکت رسیده اند ۵۰ نفر هم زخمی شده اند که حال ۱۵ نفر از زخمیها وخیم است.
بر اساس اعلام تلویزیون اسرائیل از آغاز توفان الاقصی، ۸۹۸ نظامی صهیونیست در ۳ جبهه جنگ به هلاکت رسیدهاند.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4165/1/294496/0
✉️ @vatanemrooz
📍 ابهامات خودرویی سؤالات بنزینی؛ «وطن امروز» درباره کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ گزارش میدهد
انتشار لایحه بودجه ۱۴۰۴ توجه کارشناسان و مردم را به پارامترهایی جلب کرده که مستقیم بر زندگی روزمره اثر میگذارند؛ پارامترهایی مثل حداقل حقوق کارکنان و بازنشستگان، قیمت بنزین و تورم. این بودجه اولین تجربه دولت چهاردهم است و ممکن است در مجلس دستخوش تغییرات شود، اما امید است که تأثیر مثبت بر زندگی مردم داشته باشد.
بخش اول لایحه روز سهشنبه، یکم آبانماه، به مجلس تقدیم شد و مطابق سیاستهای توسعه هفتم و با واقعبینی بیشتری تدوین شده است. به گفته سیدحمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، ارقام این لایحه با شفافیت بیشتری در بخش عمومی و شرکتهای دولتی ارائه شده است.
در سال ۱۴۰۴ منابع و مصارف عمومی دولت ۵,۹۷۸ هزار میلیارد تومان پیشبینی شده که رشدی ۶۸ درصدی نشان میدهد. درآمد نفت به ۲,۱۰۰ هزار میلیارد تومان و منابعی چون درآمدهای مالیاتی و واگذاری اموال دولتی نیز لحاظ شده است. از مهمترین پرداختیها، تخصیص ۱۰۴ هزار میلیارد تومان برای متناسبسازی حقوق بازنشستگان و ۴۰۵ هزار میلیارد تومان به یارانه نقدی و مستمریهاست.
در مورد دستمزد کارکنان دولت، کف حقوق ۱۲ میلیون تومان و کف حقوق بازنشستگان ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تعیین شده است. سقف معافیت مالیاتی نیز به ۲۴ میلیون تومان میرسد. ضریب افزایش حقوق ۲۰ درصد اعلام شده و بسته به تعداد عائله تغییر میکند.
رئیسجمهور در مورد بنزین در لایحه سخن گفت و اشارهای به نرخ ۸ هزار تومان داشت که برخی گمانهزنیها را برانگیخت، اما مژگان خانلو، سخنگوی...
روزنامه وطن امروز
📍 ابهامات خودرویی سؤالات بنزینی؛ «وطن امروز» درباره کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ گزارش میدهد انتشار لایح
ستاد بودجه، این شایعات را رد و تأکید کرد که این اظهارات فقط نشاندهنده فاصله قیمت واقعی و فعلی بنزین است و این نرخ در بودجه اعمال نمیشود.
برای واردات خودرو، دولت در سال ۱۴۰۴ پیشبینی کرده که ارز تخصیصیافته را از ۱ میلیارد به ۲ میلیارد یورو افزایش دهد. همچنین، تعرفه واردات در محدوده ۱۶ تا ۱۷۱ درصد قرار گرفته که بسته به حجم موتور خودروها متفاوت است.
وحید شقاقیشهری، کارشناس اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی «وطن امروز»، درباره نحوه نگارش لایحه بودجه ۱۴۰۴ گفت: این لایحه نسبت به سالهای گذشته بهتر اما نگاه اقتصادی در نگرش آن ناکافی است. این بودجه همچنان بیش از آنکه در خدمت اصلاحات ساختاری باشد، بر هزینههای جاری تمرکز دارد و با اهداف برنامه توسعه هفتم همخوانی چندانی ندارد.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4165/1/294498/0
✉️ @vatanemrooz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍 مدافعان آسمانی
#کیوسک ؛ پیکرهای مطهر ۴شهید پدافند هوایی ارتش با حضور گسترده مردم تشییع شد
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4166/1/294537/0
✉️ @vatanemrooz
📍 دوباره بازی آتشبس! برخی منابع از تمدید حضور رئیس موساد در قطر خبر دادند
اکنون خبرها از حضور دیوید بارنیا، رئیس سرویس جاسوسی-تروریستی موساد به نمایندگی از رژیم، در قطر به منظور برگزاری دور جدیدی از مذاکرات آتشبس حکایت دارد.
معیار پذیرش هرگونه معاملهای، از توقف فوری جنگ شروع میشود. برخی منابع تأکید کردند: «پیشنهاد طرف فلسطینی در مذاکرات دوحه شامل عقبنشینی رژیم همزمان با تبادل اسرا به این صورت است که تمام اسرای اسرائیلی یکجا آزاد میشوند».
یکشنبه گفتوگوهای «دیوید بارنیا» رئیس موساد، ویلیام برنز، رئیس سازمان سیا و محمد عبدالرحمن آل ثانی، نخستوزیر قطر تا شب ادامه داشت و صبح دوشنبه نیز ادامه یافت. طبق گزارشها، این مذاکرات صرفا مذاکرات مقدماتی با هدف تعیین خطوط تقسیم برای امکان ازسرگیری مذاکرات اصلی به منظور دستیابی به توافق آزادی اسراست. کانال ۱۲ اسرائیل گفت: «ما در حال بحث بر سر یک طرح جامع هستیم که ابتکار مصر را در نظر بگیرد. این طرح در ۲ هفته گذشته مطرح شده و جدیدترین طرح برای ارتباطات فعلی است و گفتوگوها خوب بود».
۱۵۰ اسیر در نوار غزه قرار دارند و تلفات نظامیان اسرائیل در غزه نیز رو به افزایش است. این وضعیت به موازات افزایش تلفات رژیم در جنوب لبنان و افزایش تنش با جمهوری اسلامی ایران، مقامات این رژیم را در وضعیتی بحرانی قرار داده و افزایش فشارها از سوی خانوادههای اسرا، همچنین کشتهشدگان نظامی در جنگ یک سال اخیر آنها را مجبور به بازگشت به میز مذاکره کرده است؛ میزی که تاکنون به عنوان ابزاری برای کاهش فشارهای داخلی از سوی مخالفان نتانیاهو استفاده شده و...
روزنامه وطن امروز
📍 دوباره بازی آتشبس! برخی منابع از تمدید حضور رئیس موساد در قطر خبر دادند اکنون خبرها از حضور دیوی
چندان به نتیجه آن امیدی نبوده است.
گالانت گفته بود: مسؤولیت ما این است که اسیران را به خانههایشان بازگردانیم و هر هدفی را نمیتوان فقط با اقدام نظامی محقق کرد. وی همچنین اعلام کرده بود تلآویو باید برای بازگرداندن اسیران از غزه، به امتیازدهیها و سازشهای دردناک تن دهد.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4166/1/294540/0
✉️ @vatanemrooz
📍 ایران ماشه را میچکاند؛ تقابل ایران و رژیم نه ۷اکتبر آغاز شد، نه ۵آبان خاتمه مییابد
📝 علیرضا حجتی: تهاجم اسرائیل به خاک ایران چه معنایی در معادلات کنونی منطقه تولید میکند؟ پاسخ به این پرسش مسیر را در توصیف صحنه میدانی برای تصمیمسازان ایران هموار خواهد کرد.
درگیری مستقیم ایران و رژیم نشان داد فرضیه «تله جنگ» که ماهها، نخستین پیشفرض توضیح تنش در منطقه بود چقدر اشتباه و دور از واقعیت بوده است، همانطور که امید بستن به آتشبس خوشبینانه بود. تا آنطور که رئیسجمهور ایران فاش کرد، در ازای عدم پاسخ ایران به ترور شهید هنیه، ایالات متحده و برخی متحدان غربی، طبق قولی که به کشورمان داده بودند، به دولت یاغی تلآویو لگام زده و نتانیاهو را وادار به پذیرش آتشبس کنند.
«وعده صادق ۲» در چنین لحظهای خلق شد. در خاورمیانه حسننیت، حسننیت نمیآورد!
مقابله ایران-رژیم دیگر حتی با نظریه «بازدارندگی» هم همخوان نیست. معادله میان تهران–تلآویو را باید در نظریه «موازنه قوا» فهم کرد. رژیم یاغیای که به جنگهای پیشدستانه با دکترین «برخیز و اول تو بکش» مشهور است، برای نخستینبار در تاریخ مجبور شده است برای یک حمله محدود به ایران هم از قبل تهران را مطلع سازد. اما رژیم ث به خود جرات داده است برای نخستینبار به خاک ایران تجاوز کند و رسما مسؤولیت آن را به عهده بگیرد. حمله به پایتخت ایران، پیام معناداری است که تهران از آن چشمپوشی نخواهد کرد.
خطای محاسباتی اسرائیل در جسارت به خاک ایران چگونه باید اصلاح شود؟ پاسخ روشن است. اینکه سران اشغالگر دچار این سوءبرداشت شوند که تعرض به ایران پاسخی...
روزنامه وطن امروز
📍 ایران ماشه را میچکاند؛ تقابل ایران و رژیم نه ۷اکتبر آغاز شد، نه ۵آبان خاتمه مییابد 📝 علیرضا حجت
نخواهد داشت ایران را در یک مارپیچ خطرناک بحرانی وارد خواهد کرد.
در ادبیات موازنه قوا و بازدارندگی، آخرین اقدام به عنوان نتیجه نهایی منازعه تعریف میشود. ایران میتواند خود نقطه پایانی این جنگ را بگذارد؛ جنگی که آینده منطقه و تاریخ را رقم میزند.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4166/1/294535/0
✉️ @vatanemrooz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍 اعتماد به اقتدار
🎥 #در_متن_وطن؛ رفتار مردم پس از حمله رژیم، بار دیگر اعتماد به نیروهای مسلح را نشان داد
مسئولان اسرائیل بعد از «وعده صادق ۲» تلاش کردند درباره واکنش متقابلشان، ترسی میان ایرانیان ایجاد کنند. اما در شب حمله اسرائیل به ایران به ناامیدی تبدیل شد.
موشکهای اسرائیلی زمانی به سمت ایران پرتاب شد که مردم با اعتماد به توان دفاعی کشور در آرامش خوابیده بودند. کسانی هم که بیدار بودند، در پشتبامها مبارزه سربازان وطن را تماشا کردند.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4166/1/294539/0
✉️ @vatanemrooz
📍 دوگانه قلابی؛ درباره تفسیر واژگان جنگ و صلح در ادبیات سیاسی این روزها
غرب به جای تأکید بر صلح واقعی، با نگرشی بدبینانه به صلح و انسان، سیاستهایی مبتنی بر ترس و جنگطلبی را پیش میبرد. ریشههای این سیاستها به نگاه مسیحیت تحریفشده بازمیگردد، که انسان را اساساً گناهکار میداند. این بدبینی به انسان، به سیاست واقعگرایانه غرب راه یافته، جایی که جنگ و خشونت امری ضروری تلقی میشود.
برخلاف ایدههای صلحآمیز جان لاک و کانت، غرب درگیر جنگ مداوم است و نظم بینالمللی را بیسر و به دنبال منافع میداند، نه مقدسات. هابز و نیچه، این دیدگاهها را به شکلی مدرنتر در فلسفه سیاسی خود مطرح کردند. هابز که در دوران جنگ میزیست، سیاست را بر اساس یک قرارداد اجتماعی خشن و غیرمقدس بنا نهاد و معتقد بود انسان طبعی تهاجمی دارد که فقط دولت میتواند آن را مهار کند. سکولاریسم، که تقدسزدایی از قدرت را هدف قرار میدهد، بر پایه همین دیدگاهها شکل گرفته و به سیاست غربی امروز بدل شده است، که در پی خنثیسازی انسان و محدودسازی رقبای خود بهویژه جریانات اسلامی است. این نگاه، قدرت را مقدس و مسیحیت را کنار گذاشته اما سیاست را بر اساس منافع و سلطه تعریف کرده است.
در این میان، غرب با ایجاد رژیم، ترس خود را از بروز جنگ در داخل مرزهایش فرافکنی کرده و جنگطلبی خود را به کشورهای مسلمان و دیگر نقاط جهان منتقل کرده است. این سیاستها نشاندهنده میل غرب به «نرمالیزاسیون» و تضعیف ارادههای مخالف در سراسر جهان است.
یکی از مواقعی که جامعه و مردم مستعد تاثیرپذیری از شبهات هستند، بزنگاههای سیاسی و امنیتی است....
روزنامه وطن امروز
📍 دوگانه قلابی؛ درباره تفسیر واژگان جنگ و صلح در ادبیات سیاسی این روزها غرب به جای تأکید بر صلح واق
در این مواقع طرح دوگانه جنگطلبی یا سازشکاری جمهوری اسلامی، بسیار محتمل است. در این فضا، کنشگری جمهوری اسلامی اعم از عملیات «وعده صادق۲» و نماز جمعه تاریخی ۱۳مهر، نیاز به تبیینی عقلانی دارد.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4166/1/294543/0
✉️ @vatanemrooz