📌 حکمت 51
📍قدرت و عیب پوشی
📍در بر دارنده مفاهیم: #اخلاقی، #سیاسی
📝 شرح و تفسیر این حکمت در کانال:
🔻🔻🔻
#حکمت_پنجاه_و_یکم_نهج_البلاغه
1⃣ امام در واقع در اين عبارت كوتاه به چند نكته اشاره فرموده است: نخست هنگامى كه دنيا به كسى اقبال كند تمام عيوب او را به فراموشى مى سپارند، بلكه گاهى عيب را حُسن معرفى مى كنند و به عكس، هنگامى كه دنيا به كسى پشت كند صفات برجسته او را ناديده مى گيرند، بلكه گاهى عيب مى شمرند و اين اشتباه بزرگى است كه بسيارى از مردم گرفتار آن اند.
🔻🔻🔻
#حکمت_پنجاه_و_یکم_نهج_البلاغه
2⃣ ديگر اين كه انسان بايد تنها نگاه به سخنان مردم نكند و بكوشند عيوب خويش را كه از چشم آنها به سبب اقبال دنيا پنهان شده، دريابد و نيز محاسن و صفات نيك خود را كه به دليل پشت كردن دنيا به او در نظر مردم ناچيز شمرده مى شود كم نشمرد.
◀️ ديگر اين كه از زوال نعمت ها نگران نشود شايد خداوند مى خواهد بدين وسيله عيوب او را روشن سازد تا براى برطرف كردن آن بكوشد كه اين خود نعمتى از سوى پروردگار محسوب مى شود.
🔻🔻🔻
#حکمت_پنجاه_و_یکم_نهج_البلاغه
3⃣ اين گفتار حكيمانه امام پيام ديگرى نيز دارد و آن اين كه به هنگام اقبال دنيا به انسان، مغرور نشود و خود را برىء از عيوب نداند، چرا كه مردم عيوب او را ناديده مى گيرند و اى بسا از وى چنان تمجيد كنند كه سبب غرور او گردد.
◀️ شبيه اين گفتار سخن حكيمانه اى است كه در حكمت نهم آمده بود كه امام فرموده بود: هنگامى كه دنيا به كسى روى آورد نيكى هاى ديگران را به او عاريت مى دهد و هنگامى كه دنيا به كسى پشت كند نيكى هاى خودش را نيز از او سلب مى نمايد.
در زبان عرب ـ و احتمالاً زبان هاى ديگر ـ نيز ضرب المثل هاى جالبى در اين زمينه آمده است از جمله در يك ضرب المثل عربى مى خوانيم: «هنگامى كه دنيا به انسان اقبال كند مرغ روى نوك ميخ تخم مى گذارد و هنگامى كه دنيا به انسان پشت كند هارون در برابر آفتاب آتش مى گيرد».
🔻🔻🔻
#حکمت_پنجاه_و_یکم_نهج_البلاغه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام بر محبان حضرت علی علیه السلام صبحتون زیبا🌸
@ganjinesot
🔸بیانی از امیرالمؤمنین در مورد روز استقبال مردم از او به عنوان خلیفه شدن
ــــــــــــــــــــــــــــ💠ــــــــ
علی -علیه السلام- می گوید: من ناگهان دیدم انبوه مردم بعد از قتل عثمان گرد آمدند اطراف من و می خواهند من را به حکومت انتخاب بکنند. تا آن روز یک چنین جمعیت عظیمی برای انتحاب خلیفه مسلمانان در اول امر جمع نشده بود و یک چنین پیشنهاد عمومی به کسی نشده بود. علی اول کسی بود که جماعت عظیم مسلمانان گرد آمدند، از او درخواست کردند که حکومت را قبول بکند. می فرماید که آن قدر مردم اطراف من جمع شدند که امام حسن و امام حسین -که دو جوان بودند- کوبیده شدند، از بس مردم فشار آوردند؛ و لباسم پاره شد. فشار مردم برای این است که امیرالمومنین را شایسته ترین کسی می دانند که می تواند امور مردم را اداره بکند.
🔰نهج البلاغه/خطبه۳
◀️مبحث: #قسمت_هشتاد_و_دوم
#بیعت_با_حق
📚#انسان_250_ساله📚صهبا
✔️🔴نشر متن و کپی با عبارت *انسان ۲۵۰ ساله، صهبا* #مجاز می باشد.
@Velayate_eshgh_313
┄═❁🍃❈🌼🍃🌼❈🍃❁═┄