مشارطه:
براۍ ترڪ صفات بد از این طریق باید استفاده ڪرد☺️
مثلاً صبح که از خواب بیدار شدم، تصمیم بگیرم دیگه دروغ نگم، و با خودم شرط کنم دیگه دروغ نمےگم،صبح پنج دقیقه جلوۍ آینھ چشم در چشم بـه اسم کوچڪ خودم رو صدا بزنم و بگم امروز دروغ نمےگم و چند دقیقه تڪرار ڪنم⚡️
مراقبـه:
در طول روز خیلے باید مراقب باشم ڪه روۍ شرطے ڪه با خودم بستم بمـونـم ، تمام روز مراقب حـرف هام باشم مبادا خودم رو ببازم🚶♀
محـاسبـه:
شب موقع خواب ڪه شد بشینم حساب ڪنم ببینم امروز چندتا دروغ گفتم ، دقیق حساب و ڪتاب ڪنم و یڪےیڪے بنویسم..
مـعـاقبـه:
باید از اول صبح براۍ این شرط و ترڪ اون یڪ جریمه در نظر گرفتہ بشھ، ڪه سخت باشه!
براے ترڪ هر گناه ارڪان اربعـه رو این قدر ادامه بدم تا در من تثبیت بشه، حداقل چهل روز براۍ هـر گناه انجام دادم و نشد ، باید از اول شروع ڪنم ان شاءاللّٰه و خسته نشم🌿
🍂شرایط امر به معروف و نهی از منکر
۱. علم به معروف و منکر.
۲. احتمال تأثیر.
۳. اصرار بر گناه.
۴. نداشتن مفسده.
. *علم به معروف و نهی از منکر*
💫شرط اول امر به معروف و نهی از منکر، علم به معروف و منکر است یعنی امر و نهیکننده باید معروف و منکر را بشناسد و در غیر این صورت موظف نیست امر به معروف و نهی از منکر کند، بلکه نباید چنین کاری بکند؛ زیرا ممکن است در اثر جهل و نادانی امر به منکر و نهی از معروف کند، بنابراین نهی از منکر کردن کسی که نمیدانیم کارش حرام است یا نه (مثلاً معلوم نیست موسیقی که گوش میدهد از نوع مبتذل و حرام آن است یا حلال) واجب بلکه جایز نیست.
#تلنگرانه 🌱🌱
موبایل شما رو به آدمهایی که
ازتون دور هستند نزدیک میکنه
اما،
شمارو از آدمهایی که نزدیکتون هستند دور میکنه
لحظات با هم بودن را بیشتر قدر بدانیم
روزهای رفته هرگز باز نمیگردند🌸🍃
⚡️" احتمال تأثیر"
شرط دوم امر به معروف و نهی از منکر، احتمال تأثیر است یعنی امر و نهیکننده باید احتمال بدهد که امر و نهی او اثر و نتیجهیی ولو در آینده دارد.
توجه:
اگر برای مسؤولین به طور قطعی ثابت شود که بعضی از کار مندان ادارات در خواندن نماز کوتاهی کرده و یا اصلاً نماز نمیخوانند و نصیحت و راهنمایی هم تأثیری نداشته باشد واجب است از تأثیر مداومت بر امر به معروف و نهی از منکر با رعایت شرایط آن غفلت نکنند، و در صورت نا امیدی از تأثیر امر به معروف نسبت به آنان، اگر بر حسب مقررات قانونی محروم ساختن این گونه افراد از مزایای شغلی مجاز باشد باید در مورد آنان اجرا شود و به آنان تذکر هم داده شود که این محرومیت بر اثر سستی و کوتاهیشان در انجام این فریضهی الهی اتخاذ شده است.
🦋:اصرار بر گناه:
شرط سوم امر به معروف و نهی از منکر اصرار بر گناه است یعنی باید شخص گناهکار بر استمرار گناه، اصرار و سماجت داشته باشد و چنانچه معلوم شود که وی بدون این که امر و نهی شود خود از خطا دست بر میدارد یعنی معروف را بهجا میآورد و منکر را ترک میکند امر و نهی او واجب نیست.
🍀●نداشتن مفسده●
شرط چهارم امر به معروف و نهی از منکر، نداشتن مفسده است یعنی باید امر و نهی مفسده نداشته باشد، بدینترتیب اگر امر و نهی موجب شود به شخص امر و نهیکننده و یا به مسلمان دیگر مفسدهیی از قبیل ضرر جانی و یا آبرویی و یا مالی برسد، در اینجا امر و نهی واجب نیست. البته مکلف موظف است ملاحظهی اهمیت را بکند یعنی باید در تمام معروف و منکرها بین مفسدهی امر و نهی و مفسدهی ترک امر و نهی مقایسه کند و سپس به آنچه مهمتر است عمل نماید.
{امر به معروف و نهی از منکر با رعایت شرایط آن یک تکلیف شرعی عمومی برای حفظ احکام اسلام و سلامت جامعه است✨، و صرف توهم این که موجب بدبینی فاعل منکر یا بعضی از مردم نسبت به اسلام میگردد باعث نمیشودکه این وظیفهی بسیار مهم ترک شود}.
《منکرات از این جهت که منکر هستند فرقی بین آنها نیست، ولی در عین حال ممکن است که بعضی از آنها در مقایسه با منکرات دیگر دارای حرمت شدیدتری باشد. به هر حال نهی از منکر برای کسی که شرایط آن را احراز کرده یک وظیفهی شرعی است و ترک آن جایز نیست، و در این حکم بین منکرات و محیطهای دانشگاهی و غیر دانشگاهی تفاوتی وجود ندارد.》🌸🌈