ازدواج آسمانی حضرت علی و فاطمه علیهماالسلام در مدارک معتبر اهل سنت
یکی از فضائلی که احبیت امیر المومنین علیه السلام در نزد خدا و رسولش صلی الله علیه و آله و سلم نسبت به ابوبکر و عمر را ثابت میکند، جریان خواستگاری آنها از حضرت فاطمه علیها السلام است:
ابتدا ابوبکر به خواستگاری حضرت زهرا علیها السلام رفت، ولی رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم او را رد کرد؛ سپس عمر رفت و رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم او را نیز رد کردند و سپس حضرت علی علیه السلام به خواستگاری رفتند و رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم پذیرفتند و در جواب معترضان فرمودند که خداوند متعال مرا امر کرد که فاطمه علیها السلام را به علی علیه السلام تزویج نمایم!
📚منبع: کتاب هارون امت، ص ۲۴۶-۲۵۲
@vesayat
تصریح امیرالمومنین (ع) به غصب خلافت
✍️ عمر بن شبه نمیری (متوفای ۲۶۲ ه) و طبری با اسانید معتبر روایتی طولانی درباره ی ماجراهای شورای شش نفره نقل کرده اند که پرده از بسیاری از حقایق آن بر میدارد؛ از جمله در قسمتی از این روایت آمده است که بعد از تسلیم خلافت به عثمان توسط عبد الرحمن بن عوف، بعد از رد سیره ی ابوبکر و عمر توسط امیرالمومنین علیه السلام و قبول آن توسط عثمان، امیرالمومنین علیه السلام خطاب به عبدالرحمن بن عوف فرمودند:
برای مدتی دراز به او گذاشتی. این اولین روزی نیست که علیه ما همدست شدید؛ (پس صبرى نيكو میکنم و بر آنچه توصيف مى كنيد، از خداوند يارى مى خواهم. ) (یوسف: ۱۸) به خدا قسم، عثمان را خلیفه کردی تا آن را به تو بازگرداند و خدا (هر روز به کاری است. ) (الرحمن: ۲۹)...
پس علی علیه السلام خارج شد، در حالی که میفرمود: این نامه به سر خواهد رسید...
و فرمود: «مردم به قریش مینگرند و قریش به همدیگر مینگرد و میگوید: اگر بنی هاشم بر شما خلافت یابند، هرگز از میانشان خارج نمی شود، ولی اگر در غیر آنها از قریش باشد، آن را در میان خودتان دست به دست میبرید. »
✅️ سند روایت ابن شبه نمیری را عبد الله الدویش در تحقیقش تصحیح کرده. طبری نیز در تاریخش این روایت را با پنج سند که سه طریقش معتبر است، نقل کرده. [۱]
📚منبع: کتاب هارون امت، ص ۲۹۳
@vesayat
----------
[۱]: تاريخ الطبري، ج ۲ ص ۵۸۰-۵۸۳ در کتاب هارون امت، ص ۸۷-۹۰ به بررسی اسانید این روایت پرداخته ایم.
#غدیر #غدیرخم
خلفا از نگاهی دیگر.pdf
4.01M
📚دانلود کتاب "خلفا از نگاهی دیگر"
(مکمل کتاب هارون امت)
کامل ترین کتاب در مطاعن سه خلیفه اول
نسخه تحت وب کتاب + دانلود:
🌐 http://vesayat.blog.ir/post/297
✅ تحقیق و تلخیص روایات مطاعن سه خلیفه ی اول از مجلدات 6 تا 9 کتاب شریف "#الغدیر"+ اضافات.
✍تالیف "حسین قربانی دامنابی" در 456 صفحه.
🔍مهم ترین ویژگی های کتاب:
1⃣ جمع آوری نظر همه ی عالمان و محققان سرشناس حدیث اهل سنت و وهابیت درباره ی سند روایات
2⃣ جمع آوری همه ی طرق و اسناد روایات
3⃣ استناد به احکام برنامه معتبر جوامع الکلم
4⃣ سهولت دسترسی به منابع با تفکیک آن ها به چند قسمت برنامه ی الجامع الکبیر، سایت رسمی مکتبه شامله، pdf و متفرقه.
🔍مهم ترین بخش های کتاب:
1⃣ مقابله ی اهل سنت با راویان مطاعن خلفا و روایاتشان.
2⃣ بررسی شجاعت، علم، ایمان، عدالت و بدعت های خلفا بر اساس روایات معتبر السند اهل سنت.
3⃣ پیشگویی های پیامبر (ص) از روی کارآمدن خلفای ناحق بعد از خودشان.
@vesayat
#کتاب_خلفاازنگاهی_دیگر #مطاعن_خلفا #مطاعن_ابوبکر #مطاعن_عمر #مطاعن_عثمان
حدیث غدیر خم به روایت امیرالمومنین علیه السلام
از علی علیه السلام روایت شده است که فرمود: رسول خدا صلی الله علیه وآله در زیر درختى در محل «خم» قرار گرفته بود، طولى نکشید از زیر درخت بیرون آمده و دست مرا گرفت و خطاب به مردم فرمود:
اى مردم! مگر نه این است که گواهى میدهید خداى تعالى پروردگار شماست؟ در پاسخ گفتند: آرى! فرمود: مگر نه این است که گواهى میدهید خدا و رسول او از جان شما به شما سزاوارترند و خدا و رسول او مولاى شمایند؟ گفتند: آرى! فرمود: بنابراین، کسى که خدا و رسول او مولاى او هستند، به راستى این شخص (على علیه السلام) مولاى اوست.
اینک، در میان شما دو اثر ارزنده و گرانبها مىگذارم که هرگاه به آنها تمسک کنید، هرگز در منجلاب گمراهى گرفتار نخواهید شد: یکى کتاب خدا است که ریسمان استوار میان شما و خدا مىباشد که یک طرف آن در دست حق تعالى است و طرف دیگرش در اختیار شماست و دیگرى، اهل بیت من است.
✅️ سند این روایت را حافظ بوصیری و حافظ ابن حجر عسقلانی صحیح و شعیب الارنؤوط، دکتر باسم فیصل احمد الجوابره و دکتر سعد الشثری حسن دانسته اند. البانی نیز از آن به عنوان شاهد قوی برای حدیث ثقلین یاد کرده است.
#غدیر #عیدغدیر #عید_غدیر
📚منبع: کتاب هارون امت، ص ۱۳۲
@vesayat
🌐پایگاه تحقیقاتی وصایت👆
فضائل بی نظیر امیرالمومنین علیه السلام در کلام نبوی
✍️ابو یعلی موصلی با سندش از علی بن ربیعه از حضرت علی علیه السلام روایت کرده است که فرمود:
«رسول خدا صلی الله علیه و آله مرا طلب کرد، در حالی که خواب بودم و فرمود: برخیز و ناراحت نباش از اینکه مردم تو را ابوتراب میگویند. برخیز ای پسر ابوطالب؛ به خدا سوگند که من تو را راضی خواهم کرد. تو برادر من هستی؛ تو پدر دو فرزند من هستی؛ تو برای دفاع از سنت من میجنگی و تو ذمه ی مرا بری خواهی کرد. هر کس در عهد من بمیرد، او گنج خدا است و هر کس در عهد تو بمیرد، پیمان خود را به آخر برده است [۱]
و هر کس بمیرد و محبت تو را بعد از مرگت در قلبش داشته باشد، خداوند بر قلب او مهر امن و ایمان را خواهد زد و هر کس بمیرد و بغض تو را داشته باشد، مرگش مرگ جاهلی است. »
✅️ حافظ بوصیری تمام رجال سند این روایت را ثقه شمرده و دکتر عبدالله بن ظافر الشهری سندش را حسن لغیره دانسته است.
----------
[۱]: احزاب: ۲۳ در میان مؤمنان مردانی هستند که بر سر عهدی که با خدا بستند صادقانه ایستاده اند؛ بعضی پیمان خود را به آخر بردند (و در راه او شربت شهادت نوشیدند)، و بعضی دیگر در انتظارند؛ و هرگز تغییر و تبدیلی در عهد و پیمان خود ندادند.
📚منبع: کتاب هارون امت، ص ۲۶۰
@vesayat
🌐 پایگاه تحقیقاتی وصایت👆
#فضائل_امام_علی #غدیر
فهم صحابه از معنای حدیث غدیر
✍️ احمد بن حنبل با سند صحیح از ریاح بن حارث نخعی روایت کرده است که گفت: گروهی در صحن مسجد به نزد علی علیه السلام آمده و عرض کردند: سلام بر شما ای مولای ما ! حضرت فرمود: من چگونه مولای شما هستم، در حالی که شما گروهی عربی هستید؟! آن ها گفتند: در روز غدیر خم از رسول خدا صلی الله علیه وآله شنیدیم که میفرمود: «هر کس را که من مولای اویم، این (علی علیه السلام ) مولای اوست.»
ریاح گوید: وقتی آنها رفتند، تعقیبشان کردم و پرسیدم اینها که هستند؟ گفتند: گروهی از انصارند که در میانشان ابو ایوب انصاری است.
✅️ محقق کتاب، دکتر وصی الله بن محمد عباس، سند این روایت را صحیح دانسته است.
✅️ تاکید امیرالمومنین علیه السلام بر قومیت عربی انصار (کَیْفَ أَکُونُ مَوْلَاکُمْ وَأَنْتُمْ قَوْمٌ عَرَب) و تذکر این مطلب نشان از این دارد که مراد آنها از مولی، اولی به تصرف بوده؛ چرا که منظور امام علیه السلام این است که شما عرب هستید و قومی آزاد می باشید؛ پس چگونه است که من بر شما که قومی آزاد هستید، مولا هستم؟
معنای تأکید بر قومیت عربی در فرهنگ عرب
✍️ ابو بشر الدولابی با سند حسن از سلیمان بن علی الربعی روایت کرده است که گفت: وقتی مردم تاب تحمل حکومت جابرانه و ظالمانه حجاج بن یوسف ملعون را نداشتند، به نزد حسن بصری آمده و از او در این مورد نظر خواستند. وی به آن ها توصیه کرد صبر کنند. افرادی که در نزد حسن بصری بودند از نزد وی خارج شدند، در حالی که می گفتند : از این کافر اطاعت کنیم، در حالی که ما گروهی از عرب هستیم؟!
#غدیر #عید_غدیر #غدیرخم
@vesayat
🌐 پایگاه تحقیقاتی وصایت👆