اعمال اواخر شعبان
[بیان حدیثی از امام رضا(ع)]
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
🌺شعر
کم کم هلال ماه خدا میرسد ز راه
اوقات ناب اهل بکاء میرسد ز راه
مهمان کند خدا همگان را به سفرهاش
وقتی که ماه جود و سخا میرسد ز راه
گُل میکند به لب ،همه دم ذکر یا علی
زیرا بهار اهل دعا میرسد ز راه
ماه مجیر و جوشن و شبهای عاشقی
ماه جنون و ماه صفا میرسد ز راه
امضا کند خدا گذر از نار دم به دم
چون ماه توبه، ماه عطا میرسد ز راه
وقتی که ماه خوب خدا رو کند به ما
فرصت برای ترک گنه میرسد ز راه
معلوم میشود که عزیزی به نزد حق
وقتی بلا به پشت بلا میرسد ز راه
پر میشود فضای دل از عطر عاشقی
لَا تَقْنَطو بر اهلِ خطا میرسد ز راه
میترسم از گناه و امیدم به رحمتش
وقتی که ماه خوف و رجا میرسد ز راه
افطار گر کنی همه دم یاد لعل او
الطاف سیدالشهدا میرسد ز راه
گر خوب بندگی کنی ای دل به هر صباح
توفیق طوف کرب و بلا میرسد ز راه
وقتی به یاد کرب و بلا بغض میکنی
صدها ملک ز ارض و سما میرسد ز راه
✅مقدمه
بدون آمادگى نمى توان وارد ماه مبارک رمضان شد؛هميشه در ضيافت و مهمانى هم ميزبان بايد آماده باشد و هم ميهمان، ميزبان بايد وسايل پذيرايى را آماده كند و ميهمان بايد از نظر لباس و نظافت خود را آماده كند. خداوند كه ميزبان ما در اين ماه است چون رحمتش عام و بى پايان است هميشه آماده پذيرايى مى باشد، و اين ما هستيم كه براى ورود در اين ضيافت، و بهره مندى هرچه بيشتر از اين فرصت گران بها، بايد خويشتن را با آداب و مقدماتى كه بعضاً در روايات نیز آمده است، آماده كنیم.
روایتی جامع از عالم آل محمد حضرت امام علی بن موسی الرضا علیه السلام نقل شده است که به بیان نکات آن می پردازیم؛
🌸«عَنْ عَبْدِ السَّلَامِ بْنِ صَالِحٍ الْهَرَوِیِّ قَالَ: دَخَلْتُ عَلَى أَبِی الْحَسَنِ عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا ع فِی آخِرِ جُمُعَةٍ مِنْ شَعْبَانَ فَقَالَ لِی یَا أَبَا الصَّلْتِ إِنَّ شَعْبَانَ قَدْ مَضَى أَکْثَرُهُ وَ هَذَا آخِرُ جُمُعَةٍ مِنْهُ فَتَدَارَکْ فِیمَا بَقِیَ مِنْهُ تَقْصِیرَکَ فِیمَا مَضَى مِنْهُ وَ عَلَیْکَ بِالْإِقْبَالِ عَلَى مَا یَعْنِیکَ وَ تَرْکِ مَا لَا یَعْنِیکَ وَ أَکْثِرْ مِنَ الدُّعَاءِ وَ الِاسْتِغْفَارِ وَ تِلَاوَةِ الْقُرْآنِ وَ تُبْ إِلَى اللَّهِ مِنْ ذُنُوبِکَ لِیُقْبِلَ شَهْرُ اللَّهِ إِلَیْکَ وَ أَنْتَ مُخْلِصٌ لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ لَا تَدَعَنَّ أَمَانَةً فِی عُنُقِکَ إِلَّا أَدَّیْتَهَا وَ لَا فِی قَلْبِکَ حِقْداً عَلَى مُؤْمِنٍ إِلَّا نَزَعْتَهُ وَ لَا ذَنْباً أَنْتَ مُرْتَکِبُهُ إِلَّا قَلَعْتَ عَنْهُ وَ اتَّقِ اللَّهَ وَ تَوَکَّلْ عَلَیْهِ فِی سِرِّ أَمْرِکَ وَ عَلَانِیَتِکَ وَ مَنْ یَتَوَکَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللَّهَ بالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِکُلِّ شَیْءٍ قَدْراً وَ أَکْثِرْ مِنْ أَنْ تَقُولَ فِیمَا بَقِیَ مِنْ هَذَا الشَّهْرِ اللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَکُنْ قَدْ غَفَرْتَ لَنَا فِی مَا مَضَى مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِیمَا بَقِیَ مِنْهُ فَإِنَّ اللَّهَ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى یُعْتِقُ فِی هَذَا الشَّهْرِ رِقَاباً مِنَ النَّارِ لِحُرْمَةِ شَهْرِ رَمَضَانَ».
اباصلت می گوید در آخرین جمعه ماه شعبان، به محضر حضرت امام رضا(ع) وارد شدم. آن حضرت به من فرمودند: اى اباصلت ماه شعبان بیشترش گذشت و این جمعه آخر آن است، پس آنچه از اعمال خیر که در این ماه در انجام آن کوتاهى کردهاى در این چند روزى که باقى مانده تدارک کن، و بر تو باد به انجام آنچه به حال تو مفید است و ترک آنچه براى تو فائدهاى ندارد، و دعا و استغفار و تلاوت قرآن را افزون کن، و از گناهان و نافرمانیهایت بهسوى خدا بازگرد و توبه نما، تا ماه خدا به تو رو کرده باشد در حالى که تو با خدایت اخلاص ورزیده باشى، و امانتى بر گردن خود باقى مگذار مگر آنکه آن را ادا کنى، و نیز در دلت کینه هیچ مؤمنى نباشد مگر اینکه آن را از دل بیرون کنى.
و هیچ گناهى را که مرتکب بودهاى وامگذار مگر آنکه آن را رها کرده و از آن دورى گزینى، و از خداوند پروا داشته باش، و در امور نهان و آشکارت بر او توکّل و اعتماد کن، و هر کس بر خدا توکّل کند همانا خداوند او را کافى است، زیرا خداوند کار خود را به انجام میرساند، و براى هر چیز اندازهاى قرار داده است، و در باقیمانده این ماه زیاد این ذکر را بگو: «اللّهم إن لم تکن قد غفرت لنا فی ما مضى من شعبان فاغفر لنا فیما بقی منه». زیرا خداوند تبارک و تعالى در ماه شعبان مردم بسیارى را به جهت احترام ماه مبارک رمضان از آتش آزاد مىکند.(۱)
🔻 ادامه دارد 👇👇
#منبر_کوتاه
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
اموری که امام رضا علیه السلام برای استقبال از ماه رمضان بیان فرموده اند را مورد بررسی قرار میدهیم؛
✔️ترک امور لغو
[عَلَیْکَ بِالْإِقْبَالِ عَلَى مَا یَعْنِیکَ وَ تَرْکِ مَا لَا یَعْنِیکَ]
در قرآن و حدیث، با واژه هایی نظیر «لغو»،«لهو» به امور بی فایده و سرگرم کننده اشاره شده است که فرصت های کوتاه و گذرای دنیا را از انسان سلب میکند .
اولیاءالله و عبادالرّحمن نه تنها به دنبال کارهاى بیهوده و بى هدف نمى روند، بلکه از کنار مجالس لغو و بیهوده نیز بزرگوارانه عبور مى کنند.
متاسفانه امروزه عمر بسیاری از افراد پای برنامه های لغو و سرگرم کننده گوشی ها نابود می شود .
🌺شعر
سرمایه زکف رفت و تجارت ننمودیم جز حسرت و اندوه متاعى نخریدیم
🌺 شعر
تا رسد دستت به خود شو کارگر
چون فُتی از کار خواهی زد به سر
➖شاید این که خداوند در سوره عصر انسان را در حال ضرر و زیان معرّفى مى کند، اشاره به همین افراد دارد که دائم مشغول صرف و خرج سرمایه عمرشان هستند و هیچ چیز عایدشان نمى گردد.
✔️ عبادات سه گانه
[أَکْثِرْ مِنَ الدُّعَاءِ وَ الِاسْتِغْفَارِ وَ تِلَاوَةِ الْقُرْآنِ]
امام رضا(ع) سه برنامه عبادی را به عنوان برنامه های سلوکی مؤمنان مورد تأکید قرار میدهند که مومن قبل از ماه رمضان تمرین آنها را شروع کند و در رمضان به اوج برسد، که عبارت است از دعا، ذکر استغفار و تلاوت قرآن.
➖ همه شنیده ایم که سیدالشهدا(ع) از دشمن مهلت خواستند برای انجام این عبادات.
آری اینها عناصر اصلی معنویت اصیل هستند.
➖ امام صادق(ع) : «ثَلاثٌ لا یَضُرُّ مَعَهُنَّ شَیءٌ: الدُّعَاءُ عِندَ الکُرُباتِ وَ الِاستِغفارُ عِندَ الذَّنبِ وَ الشُّکرُ عِندَ النِّعمَة». سه چیز است که با وجود آن ضرری متوجه انسان نمیشود عبارتند از دعا در گرفتاری ها، استغفار در گناه و شکر هنگام نعمت.
✔️ توبه از گناهان
[تُبْ إِلَى اللَّهِ مِنْ ذُنُوبِکَ لِیُقْبِلَ شَهْرُ اللَّهِ إِلَیْکَ وَ أَنْتَ مُخْلِصٌ لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ]
➖توبه کردن از گناهان و کنار گذاشتن عادات زشت باید قبل از ماه رمضان کلید بخورد.
مثلا اگر کسی بد اخلاق، بد دهن، دروغگو، غیبت کننده، چشم ناپاک، قاطع رحم، عاق والدین و... باشد قبل از ورود به ماه رمضان توبه کند و پاکیزه وارد مهمانی خدا شود.
از این روست که در ادامه همین حدیث می فرماید:« وَ لَا ذَنْباً أَنْتَ مُرْتَکِبُهُ إِلَّا قَلَعْتَ عَنْهُ» کنده شدن از گناهان برای ورود به رمضان از اهمیت بالایی برخوردار است.
✔️ادای امانت
[وَ لَا تَدَعَنَّ أَمَانَةً فِی عُنُقِکَ إِلَّا أَدَّیْتَهَا]
امانت داری و ادای امانت از دیگر شرایط درک مهمانی خداوند است.
➖خداوند مى فرمايد: «اِنَّ اللّهَ يَأْمُرُكُمْ اَنْ تُؤَدُّوا الاْماناتِ اِلَى اَهْلِها وَ اِذا حَكَمْتُمْ بَيْنَ النّاسِ اَنْ تَحْكُمُوا بِالْعَدْلِ اِنَّ اللّهَ نِعِمّا يَعِظُكُمْ بِهِ، اِنَّ اللّه كانَ سَمِيعاً بَصِيراً»؛خداوند به شما فرمان مى دهد كه امانتها را به صاحبانش بدهيد! و هنگامى كه ميان مردم داورى مى كنيد، به عدالت داورى كنيد! خداوند، اندرزهاى خوبى به شما مى دهد خداوند شنوا و بيناست.
➖در جای دیگر میفرماید:«فَاِنْ اَمِنَ بَعْضُكُمْ بَعْضاً فَلْيُؤدَّ الَّذِى اؤْتُمِنَ اَمانَتَهُ وَ لْيَتَّقِ اللّهَ رَبَّه»؛ و بايد كسى كه امين شمرده شده [و بدون گروگان چيزى از ديگرى گرفته] امانت [و بدهى خود را به موقع] بپردازد و از خدائى كه پروردگار او است بپرهيزد.
✔️کینه زدایی
[وَ لَا فِی قَلْبِکَ حِقْداً عَلَى مُؤْمِنٍ إِلَّا نَزَعْتَهُ]
از جملۀ آمادگى ها برای ورود به ماه مبارک رمضان اين است كه روح و قلبمان را صفا دهيم و كينه ها و حسادت ها و غل و غش ها را از روحمان بزداييم.
پیامر اکرم (ص) در ادامه خطبه شعبانيه حضرت شرايط دعا كردن را بيان مىفرمايند: «فاسْأَلُوا اللَّهَ رَبَّكُمْ بِنِيَّاتٍ صادِقَةٍ وقُلوبٍ طاهِرَة؛ پس، از پروردگار خويش با نیّات راستین و با دل هاى پاک بخواهید». یعنی بايد قلب كه محل نيت انسان است از كينه ها و رذايل اخلاقى پاك باشد.
➖بی شک همان گونه كه دوست داريم اگر خطايى كرديم عذرمان را بپذيرند، بايد نسبت به ديگران نيز چنين باشيم، و عذر تقصيرشان را پذيرا باشيم. عجيب است كه در مظان اجابت دعا، انتظار داريم خداوند متعال تمام گناهان و خطاهاى ما را بخشيده، و قلم عفو بر جرائم اعمالمان بكشد، اما نسبت به خطاى ديگران، گاه سال ها كينه آن را در سينه نگه مىداريم، و به هيچ وجه حاضر به بخشيدن او نيستيم.
✔️توکل به خداوند
[وَ اتَّقِ اللَّهَ وَ تَوَکَّلْ عَلَیْهِ فِی سِرِّ أَمْرِکَ وَ عَلَانِیَتِکَ وَ مَنْ یَتَوَکَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللَّهَ بالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِکُلِّ شَیْءٍ قَدْراً]
👈توضیح در پست بعدی
🔻 ادامه دارد 👇👇
#منبر_کوتاه
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
ویرگول (منبرکوتاه)
اموری که امام رضا علیه السلام برای استقبال از ماه رمضان بیان فرموده اند را مورد بررسی قرار میدهیم؛
ذکر«تقوا و توکل» در کنار هم ، در بردارنده یک اشاره زیباست .
عامل مهم بی تقوایی بی اعتمادی به خداوند است اگر انسان به خدواند اتکال و اعتماد داشته باشد برای برآورده کردن نیازهای خود راه های نادرست را پیش نمی گیرد.
خیلی وقتها، فشارهایی که به ما وارد مي شود به خاطر خیالات ما است. اگر انسان از این عالم خیال عبور کند خیلی از فشارها برداشته می شود. آدم خیال می کند که این زمین و ماه و خورشید و ... کاره ای هستند. اگر از عالم خیالش عبور کرد می فهمد که همه به ید قدرت حضرت حق است. «ان بیدلک لا بید غیرک زیادتي و نقصی و نفعي و ضری ان حرمتنی فمن ذا الذی يرزقني و ان خذلتنی فمن ذا الذی ینصرنی»
➖ برای درک معنویت ماه رمضان باید توحید خودمان را باید تقویت کنیم که گفته اند««آدمی که اهل توحید است نه در کویر خودش را تشنه می بیند و نه در دریا سیراب»
💠داستان
در سالی که قحطی بیداد کرده بود و مردم همه زانوی غم به بغل گرفته بودند. مرد عارفی از کوچه ای می گذشت غلامی را دید که بسیار شادمان و خوشحال است. به او گفت:
چه طور در چنین وضعی می خندی و شادی می کنی؟
جواب داد که: من غلام اربابی هستم که چندین گله و رمه دارد و تا وقتی برای او کار می کنم روزی مرا میدهد پس چرا غمگین باشم در حالی که به او اعتماد دارم؟
آن مرد که از عرفای بزرگ ایران بود، می گوید: از خودم شرم کردم که یک غلام به اربابی با چند گوسفند توکل کرده و غم به دل راه نمی دهد و من خدایی دارم که مالک تمام دنیاست و نگران روزی خود هستم…!
💠داستان
این ماجرای واقعی در مورد شخصی به نام نظرعلی طالقانی است که در زمان ناصرالدینشاه طلبه ای در مدرسه مروی تهران بود و بسیار بسیار انسان فقیری بود. شبی از شدت تهی دستی و گرفتاری به این فکر میوفتد که بالاخره چه باید کرد؟ آیا به مراجع تقلید وقت روی آورم؟ یا نامهای به شاه نوشته و از او کمک بخواهم؟
سرانجام شب را تا نزدیک سپیده در فکر سپری میکند و به این نتیجه میرسد که نباید به انسانها مراجعه کنم و تنها راه این است که نامهای به خدا بنویسم و خواسته های خود را بصورت کتبی از او بخواهم.
به همین جهت خالصانه و در اوج اعتماد و امید به خدا، نامهای به درگاه خدای متعال نوشت که نامه او در موزه گلستان تهران تحت عنوان"نامهای به خدا" نگهداری میشود.
مضمون نامه:
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت جناب خدا!
سلام علیکم
اینجانب بنده شما هستم. از آنجا که شما در قرآن فرموده اید:
و ما من دایه فی الارض الا علی الله رزقها
هیچ موجود زندهای نیست الا اینکه روزی او بر عهده من است
.من هم جنبنده ای هستم از جنبندگان شما در روی زمین. و در جای دیگر قرآن فرمودهاید:
"ان الله لا یخلف المیعاد" مسلما خدا خلف وعده نمیکند
بنابراین اینجانب به چیزهای زیر نیاز دارم:
۱- خانهای وسیع
۲. همسری زیبا و متدین
۳- یک خادم
۴- یک کالسکه و سورچی
۵. یک باغ
۶. مقداری پول برای تجارت
لطفا پس از هماهنگی به من اطلاع دهید.
مدرسه مروی - حجره شماره 16 - نظرعلی طالقانی
نظر علی بعد از نوشتن نامه با خودش فکر میکند که نامه را کجا بگذارم؟ میگوید مسجد خانه خداست. پس به مسجد شاه می رود و نامه را در سوراخی در دیوار مسجد قایم میکند و با خودش میگوید: "حتما خدا پیدایش میکند" و به مدرسه بازمیگردد.
فردای آن روز، ناصرالدین شاه با درباریها میخواستند به شکار بروند. کاروان او از جلوی مسجد میگذشت. از آنجا که به قول پروین اعتصامی:
"نقش هستی نقشی از ایوان ماست آب و باد و خاک سرگردان ماست"
ناگهان به اذن خداوند، باد تندی شروع به وزیدن میکند و نامه نظرعلی را روی پای ناصر الدینشاه میاندازد. ناصرالدین شاه نامه را میخواند و شکار را کنسل کرده دستور میدهد کاروان به کاخ برگردد. او یک پیک به مدرسه مروی میفرستد و نظرعلی را به کاخ فرامیخواند. وقتی نظرعلی را به کاخ آوردند، دستور میدهد همه وزرایش جمع شنود و میگوید: "نامهای را برای خدا نوشته بودند، ایشان به ما حواله فرمودند. پس ما هم باید انجامش دهیم"
و دستور میدهد همه خواستههای نظرعلی یک به یک اجرا شود.
✔️دعای ویژه این ایام
[ «وَ أَکْثِرْ مِنْ أَنْ تَقُولَ فِیمَا بَقِیَ مِنْ هَذَا الشَّهْرِ اللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَکُنْ قَدْ غَفَرْتَ لَنَا فِی مَا مَضَى مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِیمَا بَقِیَ مِنْهُ فَإِنَّ اللَّهَ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى یُعْتِقُ فِی هَذَا الشَّهْرِ رِقَاباً مِنَ النَّارِ لِحُرْمَةِ شَهْرِ رَمَضَانَ».]
یکی دیگر از برنامه های سلوکی که امام رضا(ع) تعلیم فرمود اند تکرار دعای بالاست که همان طلب بخشش گناهان است.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱. عیون أخبار الرضا، ج۲، ص۵.
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
#منبر_کوتاه
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
#موضوع:صدقه
#آیه
وَ مَنْ قُدِرَ عَلَيْهِ رِزْقُهُ فَلْيُنْفِقْ مِمَّا آتاهُ اللَّهُ لا يُكَلِّفُ اللَّهُ نَفْساً إِلاَّ ما آتاها سَيَجْعَلُ اللَّهُ بَعْدَ عُسْرٍ يُسْراً
و هر كه روزی او تنگ باشد،بايد از آنچه خدا به او داده است انفاق كند، خدا هيچكس را بيش از آنچه به او داده مكلّف نمی کند،خدا از پس سختی آسانی قرار می دهد.
📚سوره مبارکه #طلاق آیه۷
إِنَّ الْمُصَّدِّقِينَ وَالْمُصَّدِّقَاتِ وَأَقْرَضُوا اللَّهَ قَرْضًا حَسَنًا يُضَاعَفُ لَهُمْ وَلَهُمْ أَجْرٌ كَرِيمٌ
ﺑﻲ ﺗﺮﺩﻳﺪ ﻣﺮﺩﺍﻥ ﻭ ﺯﻧﺎﻥ ﺍﻧﻔﺎﻕ ﻛﻨﻨﺪﻩ ﻭ ﺁﻧﺎﻥ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺧﺪﺍ ﻭﺍم ﻧﻴﻜﻮ ﺩﺍﺩﻩ ﺍﻧﺪ،[ ﻭﺍﻣﺸﺎﻥ ﺩﺭ ﭘﻴﺸﮕﺎﻩ ﺧﺪﺍ ] ﺑﺮﺍی ﺁﻧﺎﻥ ﺩﻭ ﭼﻨﺪﺍﻥ ﺷﻮﺩ،ﻭ ﺑﺮﺍی ﺁﻧﺎﻥ ﭘﺎﺩﺍﺵ ﺑﺎﺍﺭﺯﺷﻲ ﺍﺳﺖ.
📚سوره مبارکه #حدید آیه ١٨
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تُبْطِلُوا صَدَقَاتِكُم بِالْمَنِّ وَالْأَذَىٰ....
ﺍی ﺍﻫﻞ ﺍﻳﻤﺎﻥ ! #ﺻﺪﻗﻪ ﻫﺎﻳﺘﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﺎ ﻣﻨﺖ ﻭ ﺁﺯﺍﺭ ﺑﺎﻃﻞ ﻧﻜﻨﻴﺪ....
📚سوره مبارکه #بقره آیه٢٦٤
#حدیث
پيامبر #اکرم صلّی الله علیه و آله وسلّم
إنَّ الصَّدَقَة َلتُطفِئُ غَضَبَ الرَّبّ
ِ
#صدقه،خشم پروردگار را فرو مینشاند.
📚نهج الفصاحه صفحه۲۸۴،حدیث۶۴۶
حضرت #علی علیه السّلام
اسْتَنْزِلُوا الرِّزْقَ بِالصَّدَقَةِ وَ مَنْ أَيْقَنَ بِالْخَلَفِ جادَ بِالْعَطِيَّة
ِ
روزی را به وسيله #صدقه طلب كنيد و كسی كه به گرفتن عوض باور داشته باشد، به بخشش جوانمردی كند.
📚نهج البلاغه حكمت۱۳۲
.اِذا أَمْلَقْتُمْ فَتاجِرُوا اَللهَ بِالصَّدَقَة
ِ
چون تنگدست گشتيد به وسيله #صدقه دادن با خدا معامله كنيد.
📚نهج البلاغه حكمت۲۵۰
امام #باقر علیه السّلام
اَلبِرُّ وَ الصَّدَقَةُ يَنفيانِ الفَقرَ وَ يَزيدانِ فِى العُمرِ وَ يَدفَعانِ عَن صاحِبِهِما سَبعينَ ميتَةَ سوءٍ
كار خير و #صدقه،فقر را مى بَرند،بر عمر مى افزايندو هفتاد مرگ بد را از صاحب خود دور مى كنند.
📚من لا یحضره الفقیه ج۲،ص۶۶، ح۱۷۲۹
روزی حضرت رسول اکرم صلّی الله علیه وآله وسلّم از شیطان پرسید:ای ملعون!چرا مانع از #صدقه دادن می شوی؟عرض کرد:ای رسول خدا اگر اَره ای بر سرم گذارند و مانند درخت اَره ام کنند برایم راحتر است از تحمل صدقه دادن اشخاص،حضرت فرمود:چرا از صدقه دادن مردم ناراحتی؟شیطان گفت:در #صدقه پنج خصلت است:
۱.مال را زیاد می کند.
۲.مریضان را شِفا می دهد.
۳.بلاها را دفع می کند.
۴.صدقه دهندگان به سرعت از پل صراط عبور می کنند.
۵.بدون حساب واردبهشت میشوند و عذابی برایشان نیست.
رسول اکرم صلّی الله علیه وآله وسلّم پس از استماع این سخنان از شیطان به او فرمود:خدا عذابت را زیاد گرداند.
📚کتاب داستانهای عبرت انگیز از شیطان
#صدقه
#منبرکوتاه
#کارگاه_احکام
#احکام_شرعی
#انتخابات
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
#موضوع:اسراف
....وَأَنَّ الْمُسْرِفِينَ هُمْ أَصْحَابُ النَّارِ
ﻭ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﺍﺳﺮﺍﻑ ﻛﺎﺭﺍﻥ ﺍﻫﻞ ﺁﺗﺶ ﺍﻧﺪ.
📚سوره مبارکه #غافر آیه ٤٣
...وَكُلُوا وَاشْرَبُوا وَلَا تُسْرِفُوا إِنَّهُ لَا يُحِبُّ الْمُسْرِفِينَ
...ﻭ ﺑﺨﻮﺭﻳﺪ ﻭ ﺑﻴﺎﺷﺎﻣﻴﺪ ﻭ ﺍﺳﺮﺍﻑ ﻧﻜﻨﻴﺪ،ﺯﻳﺮﺍ ﺧﺪﺍ #ﺍﺳﺮﺍﻑ ﻛﻨﻨﺪﮔﺎﻥ ﺭﺍ ﺩﻭﺳﺖ ﻧﺪﺍﺭﺩ.
📚سوره مبارکه #اعراف آیه٣١
وَآتِ ذَا الْقُرْبَىٰ حَقَّهُ وَالْمِسْكِينَ وَابْنَ السَّبِيلِ وَلَا تُبَذِّرْ تَبْذِيرًا
ﻭ ﺣﻖّ ﺧﻮﻳﺸﺎﻭﻧﺪﺍﻥ ﻭ ﺣﻖّ ﺗﻬﻴﺪﺳﺖ ﻭ ﺍﺯ ﺭﺍﻩ ﻣﺎﻧﺪﻩ ﺭﺍ ﺑﭙﺮﺩﺍﺯ،ﻭ ﻫﻴﭻ ﮔﻮﻧﻪ #ﺍﺳﺮﺍﻑ ﻭ ﻭﻟﺨﺮجی ﻣﻜﻦ.
📚سوره مبارکه #اسراء آیه٢٦
إِنَّ الْمُبَذِّرِينَ كَانُوا إِخْوَانَ الشَّيَاطِينِ وَكَانَ الشَّيْطَانُ لِرَبِّهِ كَفُورًا
بی ﺗﺮﺩﻳﺪ #ﺍﺳﺮﺍﻑ ﻛﻨﻨﺪﮔﺎﻥ ﻭ ﻭلخرجان ﺑﺮﺍﺩﺭﺍﻥ ﺷﻴﺎﻃﻴﻦ ﺍﻧﺪ،ﻭ ﺷﻴﻄﺎﻥ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺵ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﻧﺎﺳﭙﺎﺱ ﺍﺳﺖ.
📚سوره مبارکه #اسراء آیه٢٧
#حدیث
پیامبر #اکرم صلی الله عليه و آله و سلم
مَنْ تَتَبَّعَ ما يَقَعُ مِنْ مائدَةٍ فَاَكَلَهُ ذَهَبَ عَنْهُ الْفَقْرُ وَعَنْ وُلْدِهِ وَ وُلْدِ وُلْدِهِ اِلَى السَّابِعِ
كسى كه جستجو كند و آنچه از سفره افتاده بردارد و بخورد،فقرو تنگدستى از خودش و اولادش تا هفت پشت رخت برمىبندد.
📚مجموعه الاخبار باب 171 حديث 8
پیامبر #اکرم صلی الله عليه و آله و سلم
اَرْبَعَةٌ يَذْهَبْنَ ضياعاً:اَلْاَكْلُ عَلَى الشِّبَعِ وَالسِّراجُ فِى الْقَمَرِوَالزَّرْعُ فِىالسَّبْخَةِ وَالصَّنيعةُ عِنْدَ غَيْرِاَهْلِها.
چهار چيز هدر مىرود:
1.خوردن بعد از سيرى
2.روشن كردن چراغ در مهتاب و جائى كه روشن است
3.زراعت در زمينى كه شورهزار است
4.نيكى كردن به كسى كه لايق آن نيست
📚من لايحضره الفقيه جلد4صفحه 352
امیرالمؤمنین #على علیه السلام
فَدَعِ الْإِسْرَافَ مُقْتَصِداً وَ اذْكُرْ فِي الْيَوْمِ غَداً وَ أَمْسِكْ مِنَ الْمَالِ بِقَدْرِ ضَرُورَتِكَ وَ قَدِّمِ الْفَضْلَ لِيَوْمِ حَاجَتِك
#اسراف را رها كن و ميانه روى در پيشگير و امروز به ياد فردا باش و از مال به اندازه ضرورتت نگهدار و اضافى آن را براى روز نيازمنديت (قيامت) پيش فرست.
📚صنیف غررالحکم و دررالکلم صفحه 359 حدیث 8128
امام #صادق علیه السلام
لِلْمُسْرِفِ ثَلاثُ عَلاماتٍ يَشْتَرى ما لَيْسَ لَهُ وَيَلْبِسُ ما لَيْسَ لَهُ وَيَأْكُلُ ما لَيْسَ لَهُ
#اسراف كننده را سه نشانه است:چيزهائى را میخرد و مىپوشد و مىخورد كه در شأن او نيست.
📚تفسير نورالثقلين
امام #صادق علیه السلام
اَدْنَى اْلاِسْرافُ هِراقَةُ فَضْلِ اْلاِناءِ وَابْتِذالُ ثَوْبِ الصَّوْنِ وَاِلْقاءُ النَّوى
پائين ترين مرتبه #اسراف عبارتست از
1.دور ريختن آبى كه از آشاميدن اضافه آمده است
2.اينكه لباس كار و لباس بيرونى، يكى باشد
3.بدور انداختن هسته خرما پس از خوردن خرما چون از هسته خرما ماده غذائى براى شتران تهيه مى شود.
📚وسائل الشيعه،حدیث3باب28 صفحه 374
چند نفر از دوستان و آشنایان در خانه امام رضا علیه السلام مهمان بودند،امام از اتاق بیرون آمد،دقایقی سپری شد،مهمانها منتظر برگشتن امام بودند و از دیرکردن ایشان نگران شدند،یکی از دوستان جوان امام که از لای در متوجه آمدن امام شد،بیرون آمد وگفت:سرورم!چرا داخل نمیشوید؟چیزی شما را ناراحت کرده است؟امام سیب نیمخوردهای را نشان داد و گفت و فرمود این میوه را چه کسی این گونه خورده؟مرد جوان صدایش را بلند کرد وگفت این میوه نیمخورده کیست؟
مهمانها از اتاق بیرون آمدند،مرد جوان سیب نیمخورده را از امام گرفت و باز حرفش را تکرار کرد،یکی از مهمانان دست بر سینه گذاشت و گفت:مولایم! از شما عذر میخواهم،این سیب را من خوردهام،امام رو به او کرد و فرمود چرا# اسراف میکنی؟ چرا قدر نعمتهای خدا را نمیدانی و به آن بیاعتنایی،مگر نمیدانی که خدا #اسرافکاران را به سختی #عذاب میدهد؟
امام با مهمانان به اتاق برگشت،وقتی همه در جای خود نشستند،امام رو به آنها کرد و فرمود:دوستان من!وقتی به چیزی نیاز ندارید،بیهوده آن را تلف نکنید و اگر خودتان به آن احتیاج ندارید به کسانی بدهید که به آن نیازمندند.
📚فروع کافى جلد ششم صفحه 297
#منبرکوتاه
#اسراف
#کارگاه_احکام
#احکام_شرعی
#انتخابات
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
حرمت نگهداشتن به ماه رمضان
[محورهایی از دعای۴۴ صحیفه]
#منبر_ده_دقیقه_ای
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
🌙بیان احکام
یَومُ الشَّک، غالباً برای روز مشکوک میان آخر ماه شعبان و اول ماه رمضان بهکار میرود.
➖یومالشک در فقه احکام خاصی دارد. طبق قاعده استصحاب، این روزِ مشکوک جزو ماه شعبان بوده و روزۀ آن همچون بقیه روزهای این ماه واجب نیست، اما میتوان نیت روزه مستحبی یا قضا کرد.
اگر کسی در این روز نیت روزه ماه رمضان کند، روزه او حرام خواهد بود.
اگر فردی این روز را روزه گرفت و بعدا مشخص شد که ماه رمضان بوده، روزه او، روزۀ ماه رمضان حساب میشود و اگر مشخص شد که آخر ماه شعبان بوده، روزه مستحبی یا روزه قضایی که نیت کرده محسوب میشود.
➖اگر کسی در یومالشک روزه نگرفت و قبل از ظهر مشخص شد که آن روز اول ماه رمضان است، اگر مُبطِلات روزه را مرتکب نشده، باید نیت روزه ماه رمضان کند و روزهاش صحیح است و اگر بعد از ظهر مشخص شد که آن روز، روز اول ماه رمضان است و یا یکی از مبطلات را انجام داده بود، روزه آن روز صحیح نیست؛ ولی باید تا اذان مغرب از کاری که روزه را باطل میکند خودداری نموده و بعد از ماه رمضان آن روز را قضا کند.
✅مقدمه
مبحث مستقلی تحت عنوان استقبال از ماه رمضان تقدیم شد. لینک
در ادامه همان بحث در پرتو انوار هدایت گر صحیفه سجادیه در چند محور اموری که تحت عنوان رعایت حرمت این ماه عزیز بیان شده می پردازیم.
در ابتدا امام سجاد(ع) از خداوند میخواهد که رعایت حرمت این ماه را بر انسان ها الهام فرماید؛
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ أَلْهِمْنَا مَعْرِفَةَ فَضْلِهِ وَ إِجْلاَلَ حُرْمَتِهِ وَ التَّحَفُّظَ مِمَّا حَظَرْتَ فِيهِ
بار خدايا، درود بفرست بر محمد و خاندانش و شناخت فضيلت اين ماه و بزرگداشت حرمت آن و پرهيز از هر چه در اين ماه ما را از آن منع كردهاى. به ما الهام كن.
🔻سپس مواردی از بزرگداشت ماه رمضان را بر می شمردند که محورهایی ار آن تقدیم میشود؛🔺
✔️حفظ اعضا و جوارح به ویژه گوش و چشم
وَ أَعِنَّا عَلَى صِيَامِهِ بِكَفِّ الْجَوَارِحِ عَنْ مَعَاصِيكَ وَ اسْتِعْمَالِهَا فِيهِ بِمَا يُرْضِيكَ حَتَّى لاَ نُصْغِيَ بِأَسْمَاعِنَا إِلَى لَغْوٍ وَ لاَ نُسْرِعَ بِأَبْصَارِنَا إِلَى لَهْوٍ
و ما را به روزه داشتن يارى ده:آن سان كه اعضاى بدن خويش از معاصى تو بازداريم و در آنچه سبب خشنودى توست به كار داريم، تا به هيچ سخن بيهوده گوش نسپاريم و به هيچ لهو و بازيچه ننگريم.
👈 نکته«اصغا سمع» یعنی چه؟
انسان حرف و کلام دیگران را میتواند به سه شکل بشنود:
الف) انسان در زندگی روزمره خویش، خیلی صدها و حرفها را از طریق گوش میشنود ولی اگر انسان به آن صدا و حرف توجهی ننماید، این حالت را «سماع» میگویند و این صدا در باطن انسان تأثیری ندارد و جزء روحش نمیشود.
ب) انسان از طریق گوش، صدایی را میشنود ولی به آن توجه میکند، این حالت تا «استماع» میگویند.
ج) انسان صدایی را بشوند که علاوه بر اینکه به آن توجه نماید، رغبت و توجه شدید میتنی بر میل باطنی داشته باشد، این حالت را «اِصغاء» میگویند.
👈نکته: حفظ چشم
وقتی سخن از حفظ چشم است اذهان متوجه نگاه کردن به صحنه های مهیج شهوت متوجه میشود در حالی که حفظ چشم از مرحله ی حفظ از نگاه های غیر ضروری شروع میشود چنانچه سخن غیر ضروری نهی شده است نگاه غیر ضروری نیز مورد نهی قرار گرفته؛
حضرت پیامبر(ص) فرمود:
«ایّاکُم وَ فضول النَّظر فانّه یُبذرُ الهَوی وَ یُولِّدُ الغِفلَةَ»
«از نگاه کردن فضول، بیکار و لغو بپرهیزید، زیرا چنین نگاه کردنی بذر هوا و هوس را در دل انسان قرار میدهد و باعث غفلت انسان میشود.»(۱)
✔️حفظ زبان
وَ لاَ تَنْطِقَ أَلْسِنَتُنَا إِلاَّ بِمَا مَثَّلْتَ وَ لاَ نَتَكَلَّفَ إِلاَّ مَا يُدْنِي مِنْ ثَوَابِكَ وَ لاَ نَتَعَاطَى إِلاَّ الَّذِي يَقِي مِنْ عِقَابِكَ
و زبانمان جز سخن تو نگويد و رنجى بر خود هموار نكنيم جز آنكه ما را به ثواب تو نزديك سازد و كارى نكنيم جز آنچه ما را از عقاب تو در امان دارد.
👌صفاتی در قرآن کریم سخن گفتن با ویژگی هایی بیان شده است؛
قَولاً مَعرُوفاً؛ سخن معروف و نیک باشد.
اِذَا قُلتُم فَاعدِلُوا؛ سخن از روی انصاف و عدالت باشد.
قُولُوا قَولاً سَدِیداً؛ سخن محکم و استوار و مبرهن باشد.
قَولاً بَلِیغاً؛ سخن رسا باشد و مطلب را خوب برساند.
قَولاً کَرِیماً؛ سخن محترمانه باشد.
قَولاً لَهُ لَیِّناً؛ سخن نرم و لین باشد و حاوی کلمات درشت و دلآزار نباشد.
قُولُو لِنَّاسِ حُسناً؛ سخن نیک و خوب باشد.
قَولاً مَیسُوراً؛ سخن سهل و آسان باشد.
🔻 ادامه دارد..
#منبر_کوتاه
#انتخاب_های_من
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
ویرگول (منبرکوتاه)
حرمت نگهداشتن به ماه رمضان [محورهایی از دعای۴۴ صحیفه] #منبر_ده_دقیقه_ای بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ
✔️حفظ دست و پا و شکم
وَ حَتَّى لاَ نَبْسُطَ أَيْدِيَنَا إِلَى مَحْظُورٍ وَ لاَ نَخْطُوَ بِأَقْدَامِنَا إِلَى مَحْجُورٍ وَ حَتَّى لاَ تَعِيَ بُطُونُنَا إِلاَّ مَا أَحْلَلْتَ
و به هيچ ممنوع دست نگشاييم و به سوى هيچ حرامى گام بر نداريم و چيزى جز آنچه تو حلال كردهاى در شكمهاى خود جاى ندهيم.
👌نکته؛ حفظ شکم
برای سلوک الی الله،حفظ شکم، از حفظ آن از پر خوردی شروع می شود:
حضرت سلمان فارسی از پیامبر خدا(ص) نقل میکند که فرمود:
«اِنَّ اَکثَرَ النَّاسِ شَبعاً فِی الدُّنیَا اَکثَرُهُم جُوعاً فِی الآخِرَةِ»اغلب مردمی که در دنیا پرخور بودند در آخرت نیز نسبت به دیگران گرسنهتر خواهند بود.
و باید توجه داشت واجب شدن روزه در این جهت می باشد.
🌸شعر
اندرون از طعام خالی دار
تا در او نور معرفت بینی
✔️حفظ اعمال از ریا
ثُمَّ خَلِّصْ ذَلِكَ كُلَّهُ مِنْ رِئَاءِ الْمُرَائِينَ وَ سُمْعَةِ الْمُسْمِعِينَ لاَ نَشْرَكُ فِيهِ أَحَداً دُونَكَ وَ لاَ نَبْتَغِي فِيهِ مُرَاداً سِوَاكَ
اى خداوند، از تو مىخواهيم كه اين همه اعمال را از رياى رياكاران و آوازه در افكندن آوازه افكنان دور نگه دارى. و چنان باد كه كسى را در عبادت با تو شريك نسازيم و جز تو براى خود مرادى نجوييم.
✔️حفظ آداب نماز
اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ قِفْنَا فِيهِ عَلَى مَوَاقِيتِ الصَّلَوَاتِ الْخَمْسِ بِحُدُودِهَا الَّتِي حَدَّدْتَ وَ فُرُوضِهَا الَّتِي فَرَضْتَ وَ وَظَائِفِهَا الَّتِي وَظَّفْتَ وَ أَوْقَاتِهَا الَّتِي وَقَّتَ وَ أَنْزِلْنَا فِيهَا مَنْزِلَةَ الْمُصِيبِينَ لِمَنَازِلِهَا الْحَافِظِينَ لِأَرْكَانِهَا الْمُؤَدِّينَ لَهَا فِي أَوْقَاتِهَا عَلَى مَا سَنَّهُ عَبْدُكَ وَ رَسُولُكَ - صَلَوَاتُكَ عَلَيْهِ وَ آلِهِ
فِي رُكُوعِهَا وَ سُجُودِهَا وَ جَمِيعِ فَوَاضِلِهَا عَلَى أَتَمِّ الطَّهُورِ وَ أَسْبَغِهِ وَ أَبْيَنِ الْخُشُوعِ وَ أَبْلَغِهِ
بار خدايا، درود بفرست بر محمد و خاندان او و در اين ماه ما را به اوقات نمازهاى پنجگانه آگاه فرما:به حدود و احكامش كه مقرر داشتهاى
و واجباتش كه واجب ساختهاى و شروط و هنگامش كه معين كردهاى.اى خداوند، چنان كن كه به هنگام نماز همانند كسانى باشيم كه به منازل والاى آن راه مىيابند و همه اركان آن رعايت مىكنند و آن را به وقت خود، به آيين بنده تو و رسول تو محمد - صلى الله عليه و آله -در ركوع و سجود و همه فضيلتهايش، به كاملترين وضوء و طهارت و در نهايت خشوع به جاى مىآورند.
✔️حفظ رابطه نیک با دیگران
وَ وَفِّقْنَا فِيهِ لِأَنْ نَصِلَ أَرْحَامَنَا بِالْبِرِّ وَ الصِّلَةِ وَ أَنْ نَتَعَاهَدَ جِيرَانَنَا بِالْإِفْضَالِ وَ الْعَطِيَّةِ
اى خداوند، در اين ماه ما را موفق دار كه به خويشاوندانمان نيكى كنيم و به ديدارشان بشتابيم و همسايگانمان را به بخشش و عطاى خويش بنوازيم
✔️آشتی با دیگران
وَ أَنْ نُرَاجِعَ مَنْ هَاجَرَنَا وَ أَنْ نُنْصِفَ مَنْ ظَلَمَنَا وَ أَنْ نُسَالِمَ مَنْ عَادَانَا حَاشَى مَنْ عُودِيَ فِيكَ وَ لَكَ فَإِنَّهُ الْعَدُوُّ الَّذِي لاَ نُوَالِيهِ وَ الْحِزْبُ الَّذِي لاَ نُصَافِيهِ
و با آنان كه از ما گسيختهاند بپيونديم و با آن كه در حق ما ستمى روا داشته به مقتضاى انصاف رفتار كنيم و با آن كه با ما دشمنى ورزيده دوستى كنيم، جز آن كسان كه به خاطر رضاى تو با آنان دشمن شدهايم،كه با چنين دشمنى هيچگاه سخن از دوستى نگوييم و همدل نشويم.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.میزان الحکمه، ج۴، ص۳۲۸۸
🌺وَآخِرُ دَعْواهُمْ أَنِ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمِينَ 🌺
#منبر_کوتاه
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
*اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
باسلام وادب خدمت باسعادت عزیزان وتوفیق رسیدن به مرتبه هدایت درصراط حقیقت وهدایتگری
*هدایتِ وهدایتگری مُستَمَر و یک جریان جاودانه و همیشگی است*
*هدایت، پویاست لحظه به لحظه*
هدایت از نظرِ قرآن، چیز ثابتی نیست، که کسی بگه: من هدایت شدم.. تموم شد و رفت!
نخیر!! هدایت، پویاست..
لحظه به لحظه، و روز به روز، در حالِ زیاد شدنه..
قرآن کریم میفرماید:
*یَزِیدُ اللهُ الَّذِینَ اهْتَدَوْا هُدًی*
خداوند بر هدایتِ کسانی که هدایت شدهاند، میافزاید!
*انسان مؤمن هرلحظه به هدایتش افزوده می شود*
هدایت، یک جریان جاودانه و همیشگی است.. یک راهه که تمومی نداره...
مومن، آن به آن به هدایتش اضافه میشه. چه بسا هدایتِ دیروزش،
عینِ هدایت امروزش نباشه..
چون مومن همیشه در راه قرار داره، و رزقِ دیروزش، با رزقِ امروزش فرق داره..
چون نه تنها زمان و مکان، بلکه اتّفاقات و ماجراهای دیروز و امروزش یکی نیستند.
*هدایت خدا درگستره هستی*
پس هدایتِ خدا،
آن به آن، داره به هستی تزریق میشه.. گرچه ما به ظاهر نبینیم..
درست مثل یک لامپ،
که لحظه به لحظه داره از جریانِ برق تغذیه میشه.. ولی ما اون جریانِ برق رو نمیبینیم..
اگه یه لحظه جریانِ برق قطع بشه،
لامپ خاموش میشه..
*هدایتگری خداپایان پذیرنیست*
هدایتِ خدا هم،
لحظه به لحظه است.. اگه یه لحظه قطع بشه، کارِ ما تمومه..
دقیقاً به همین خاطره که روزی ۱۰ مرتبه، باید تو نماز بخونیم:
*اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِیمَ* ..
خدایا ما را به راه راست، هدایت فرما.
*عاقبت شوم واگذاری اموربه خودمان*
و اینهمه به ما گفتند،
که در دعا این جمله رو بخونیم:
*إِلهِى لَا تَكِلْنِي إِلَى نَفْسِي طَرْفَةَ عَيْنٍ أَبَداً* .
خدایا مرا لحظهای،
و چشم به هم زدنی،
مرا به خودم وا مگذار.
*دستور پیامبر خدا به امام علی*
در سال دهم هجری علی(ع) به امر پیامبر اکرم(ص) با عدهای برای امر تبلیغ و آموزش احکام و تعالیم اسلام برای تازه مسلمانان یمن عازم آن دیار شد.
*ارزش هدایت یک انسان برتراز داشتن شرق وغرب دنیا*
هنگام عزیمت امام علی(ع) رسول گرامی(ص) به علی(ع) فرمود:
اگر خداوند یک نفر را به دست تو هدایت کند و او را از گمراهی نجات بخشد،
برای تو بهتر است از اینکه تمام مشرق و مغرب را داشته باشی.
و به روایتی فرمود: بهتر است از اینکه ثروت تمام دنیا را داشته باشی،
و همه را در راه خدا انفاق کنی.
🌙ایام ماه مبارک #رمضان فرصت مناسبی برای در مسیر هدایت قرار گرفتن است، تز دست ندهیم.
کافی، ج 5، ص
سوره مریم آیه ۷۶
#منبر_کوتاه
#منبرکوتاه
#کارگاه_احکام
#احکام_شرعی
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
🎭دزدی وارد خانه یک پیرزنی شد و شروع کرد به جمع کردن اثاثخانه.🙄
🎭پیرزن که بیداربود صداشکرد و گفت ننه نشان میدهد شما جوانخوبی هستید و از ناچاری دزدی می کنید آن وسایل سنگین ول کن بیا این النگوهای طلا را به شما بدم فقط قبل از آن خوابی که قبل از آمدن شما دیدم برام تفسیر کن دزد گفت:خب چی خواب دیدی.😳
🎭پیرزن گفت خواب دیدم که همه اهل محل در یک باغ بزرگی در حال دویدن بودیم که من داخل نهر افتادم وبرای بیرون اوردن من از نهر با صدای بلند پسرم ناصر را صدا می کردم
ناااااااااااااااااصر
ناااااااااااااااااصر
بیا کمک.
🎭پسرش ناصر از خواب بیدار شدو مثل موشک از طبقه بالا آمد پایین و دزدو گرفت و شروع کرد به زدن.
پیرزن به پسرش گفت ننه بسه دیگر نزنش. 😐
دزد گفت: بگذار بزنه.اخه منِ پدر سوخته برای دزدی امدم یا تعبیر خواب😐😂😂
「 در کاری که به شما مربوط نیست دخالت نکنید!」
🌺امیرالمؤمنین علی علیهالسلام:
طوبی لِمَنْ قَصَرَ هِمَّتَهُ عَلی ما یعنِیهِ.
خوشا به حال کسی که همتش را برای اموری که بهش مربوطه هزینه می کند.
[🗞میزان الحکمة،ج14،ص6682🌿]
بسیار رخ میدهد که درامور دیگران حتیاموری که تخصص نداریم دخالت میکنیم هر زمان کسی گفت مریضم شروع میکنیم به تجویز دارو و بیان راه درمان و....
ای کاش هرکسی در امورخویش متمرکزمیشد و به دیگران زمانی که ازش درخواست میکردند،در اموریکه تخصص داشت مشاوره میداد نه بیشتر.اگر از شما در امری که تخصص ندارید نظر خواستند صادقانه بگویید درتخصص بنده نیست.👌🏻
#منبر_کوتاه
#طنزیم
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
#پرسش
آیا می توان سه وطن داشت؟
#پاسخ
آیت الله العظمی خامنه ای: غير از وطن اصلى (جايى كه در آن بدنيا آمده و رشد و نمو نموده) داشتن دو وطن اتخاذى اشكال ندارد ولى اگر خواست سه وطن اتخاذ كند كه در هر يك در طول سال مثلا چهار ماه زندگى كند منوط به صدق عرفى وطن است وگرنه وطن سوم اشكال دارد.
* آیت الله العظمی مکارم شیرازی: ممکن است کسي در دو محل زندگي کند، مثلا شش ماه در شهري و شش ماه ديگر در شهر ديگر، هردو وطن او محسوب مي شود و حتي ممکن است انسان داراي سه وطن باشد مشروط به اينکه در هر کدام چهار ماه از سال (هرچند بصورت پراکنده) بماند.
* آیت الله العظمی وحید خراسانی: اگر قصد دارد در محلّى كه وطن اصليش نيست مدّتى بماند و بعد به جاى ديگر برود ، آن جا وطن او حساب نمى شود.
❗️ جايى را كه انسان محلّ زندگى خود قرار داده و مثل كسى كه آن جا وطن اوست در آن جا زندگى مى كند ، كه اگر مسافرتى براى او پيش آيد دوباره به همان جا بر مى گردد -- اگر چه قصد نداشته باشد كه هميشه در آن جا بماند -- وطن او نيست ، ولى احكام وطن بر آن جارى مى شود.
❗️ كسى كه در دو محلّ زندگى مى كند ـ مثلا شش ماه در شهرى و شش ماه در شهر ديگر مى ماند ـ هر دو محلّ وطن اوست ، و همچنين اگر بيشتر از دو محلّ براى زندگى دائمی خود اختيار كرده باشد ، به طورى كه عرفاً گفته شود آن جا محلّ و مسكن دائمى اوست.
❗️و همچنین اگر در سه جا هرکدام 4ماه متصل بخواهد تا آخر عمر در هر سال بماند هر سه جا وطن اوست.
* آیت الله العظمی العظمی شبیری زنجانی: بله ، اگر در هر یک از شهرها به گونه ای اقامت داشته باشد که در نظر متعارف مردم محل زندگی و سکونت او شمرده شود، حکم وطن را دارد.
* آیت الله العظمی فاضل لنکرانی: انسان می تواند دو وطن داشته باشد و داشتن سه وطن به احتیاط واجب جایز نیست.
#منبرکوتاه
#کارگاه_احکام
#احکام_شرعی
#وطن
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
«اللَّهُمَّ اجْعَلْ صِیامِی فِیهِ صِیامَ الصَّائِمِینَ وَ قِیامِی فِیهِ قِیامَ الْقَائِمِینَ وَ نَبِّهْنِی فِیهِ عَنْ نَوْمَهِ الْغَافِلِینَ وَ هَبْ لِی جُرْمِی فِیهِ یا إِلَهَ الْعَالَمِینَ وَ اعْفُ عَنِّی یا عَافِیاً عَنِ الْمُجْرِمِینَ».
خدایا روزه مرا در این روز مانند روزه روزهداران حقیقی قرار ده و اقامه نمازم را مانند نمازگزاران واقعی مقرر فرما و مرا از خواب غافلان، هوشیار ساز و در این روز جرم و گناهم را ببخش ای خدای عالمیان و زشتیهایم را عفو فرما ای عفو کننده از گناهکاران عالم.
ما در این دعا میگوییم: خدایا روزه مرا روزه صائمین قرار بده. حال این صائمین چه کسانی هستند؟
سه نوع روزه داریم؛ ۱ـ روزه عام ۲ـ روزه خاص ۳ـ روزه خاص الخاص.
روزه عام، همان روزهای است که عموم مردم میگیرند. نمیخورند و نمیآشامند، ولی متأسفانه به نامحرم هم نگاه میکنند، گناه هم میکند، حجابشان را هم مراعات نمیکنند. بنابراین روزه عام، روزهای هست که انسان تنها از اموری که روزه را باطل میکند، خودداری میکند.
روزه خاص، روزهای است که روزهدار علاوه بر اینکه از خوردن و آشامیدن خودداری میکند، اعضاء و جوارحش هم روزه دارد. چشمش را هم از معصیت میبندد، سحر که روزه میگیرد نیت میکند که خدایا من همه اعضاء و جوارحم روزه است، گوشم غیبت نمیشنود، زبانم غیبت نمیکند و … این روزه خاص است.
روزه خاص الخاص، این روزه، روزهای هست که غیر از خدا هیچ چیز دیگری در دل روزهدار نباشد.
اگر در ماه رمضان همه کار ها برای خدا باشد، روزه خاص الخاص تحقق مییابد و از این رو در دعا از خدا میخواهی «اللَّهُمَّ اجْعَلْ صِیامِی فِیهِ صِیامَ الصَّائِمِینَ» یعنی خداوندا، روزه مرا روزه خاص الخاص قرار بده.
فرودگاه ایمان را برای نزول ملائکه باز نگه داریم، باید دلهای خود را برای خدا خالی کنیم، ملائکه شب احیاء فرود میآیند، ولی فرودگاه دلمان را پیدا نمیکنند، تعلقات به مال، زن، بچه و دنیا جایی برای نزول ملائکه باقی نگذاشته است، دل اگر خالی باشد آن وقت «تنزل الملائکه و الروح» تحقق مییابد و اگر اینگونه نباشد، ملائکه در شب احیاء بر دل شما فرود نمیآیند؛ در ماه رمضان کاری بکنیم که جا برای نزول ملائکه داشته باشیم.
مرحوم میرزا جواد ملکی تبریزی راجع به شرایط روزه صحیح چنین گفته است:
در روایات آمده است:
«غیبت، دروغ، نگاه (حرام) پیدرپی، دشنام دادن و ظلم – کم باشد یا زیاد – باعث باطل شدن روزه میشود و روزه، فقط خودداری از خوردنی و آشامیدنی نیست،
هنگام روزه گوش، چشم، زبان و … باید روزه بگیرند. دست و پایت را نگهدار و بسیار سکوت کن مگر از خیر.
از جدال و آزار رساندن به نوکر خودداری کن و وقار روزه را داشته باش و وقتی روزهای با زمانی که روزه نیستی باید با هم فرق داشته باشند.
رسول خدا (ص) فرمودند: «آسانترین چیزی که خداوند در روزه بر روزهدار واجب نموده، خودداری از خوردنی و آشامیدنی است.» فقها به صحت روزه بعضی از آنها فتوا دادهاند.
خلاصه این که روزه صحیح و کاملی که خدا برای کامل نمودن روزهدار مقرر فرموده، قطعاً شامل خودداری اعضای بدن از گناه میباشد، و روزه کاملتر این است که علاوه بر آن، قلب را از یاد غیر خدا باز داشته و از هر چه غیر اوست روزه بگیرد.
هنگامی که انسان ماهیت روزه، درجات و فلسفه تشریع آن را فهمید، ناچار باید از هر گناه و حرامی، به خاطر قبول روزهاش خودداری کند. و الا مسئول بوده و به خاطر اینکه اعضای بدنش روزه نگرفتهاند، مجازات میشود و ساقط شدن قضای روزه به این معنا نیست که انسان را در روز قیامت از مجازات نجات دهد.»
📍ویژگی قائمین
در بخشی از دعای روز اول ماه رمضان میخوانتیم: «وَ قِیامِی فِیهِ قِیامَ الْقَائِمِینَ»
خدایا در ماه رمضان قیام مرا قیام قائمین قرار بده.
یعنی شب که نماز شب میخوانم، قیامم قیام قائمین باشد، قائمین آنهایی هستند که در نماز از خوف خدا گریه و زاری میکنند.
حاج میرزا علی محدث زاده، پسر بزرگ شیخ عباس قمی (ره) نقل میکرد: «پدرم وقتی نماز شب میخواند آن طور از خوف خدا گریه میکرد که ما از صدای گریه ایشان از خواب میپریدیم.»
باید نماز، نمازی باشد که از روی عشق باشد؛ چرا که خروس هم نماز شب میخواند، ولی عشق ندارد.
«قیام ما را قیام قائمین قرار بده» یعنی نماز مرا نماز عاشقانه قرار بده؛ برای نماز شب از خواب باید بپریم نه اینکه ساعت کوک کنیم تا بیدار شویم.
📍از غفلت بپرهیزیم
و در بخش دیگری از این عا میخوانیم «وَ نَبِّهْنِی فِیهِ عَنْ نَوْمَهِ الْغَافِلِینَ»
و در این روز اول ماه رمضان مرا از خواب غفلت بیدار بکن. این هم دعای خوبی است، گناه نکنیم هر لحظه ممکن است مرگ از راه برسد. مثلاً فلان آقای فروشنده دارد آب توی شیر میریزد، یک مرتبه سکته میکند، مرگ که خبر نمیکند و اینها غفلت است.
وَ هَبْ لِی جُرْمِی فِیهِ یا إِلَهَ الْعَالَمِینَ وَ اعْفُ عَنِّی یا عَافِیاً عَنِ الْمُجْرِمِینَ
خدایا در این ماه رمضان مرا ببخش ای خدایی که از گنهکاران میگذری.
هدایت شده از سیدحسین فاطمی
✨🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃🍂🌺
🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃
🍃🍂🌺🍃
🌺
#وقت_دقیق_نماز_صبح
#برداشت_های_نادرست_از_احکام
❗️بعضی از مردم برای اینکه نمازشون رو اول وقت بخونن، تا اذان صبح رو دادن، شروع به نمازخوندن میکنن.
📛 درحالیکه این ممکنه درست نباشه.
✍️ مؤسسه موضوعشناسی احکام تحقیق کرده و به این نتیجه رسیده که اذان رادیو و تلویزیون براساس مبنای بعضی از مراجع، دقیق نیست و برای خوندن #نماز_صبح باید هشت دقیقه از اول اذان بگذره و بعد، نماز بخونیم.
👈👈 البته برای روزه بهتره که احتیاط کنیم و همون موقع که تلویزیون اذان میگه، دیگه چیزی نخوریم (مهم مهم).
⭕️ نکته: در رساله نماز و روزه رهبری اومده که نماز ده دقیقه بعد از شروع اذان رادیو و تلویزیون خونده بشه.
⭕️ نکته مهم: نمازهای گذشتهتون درسته؛ چون شما که یقین ندارین اونا حتماً قبل از اذان صبح واقعی خونده شده؛ زمانی نماز باطله که «تمام» نماز قبل از وقت خونده شده باشه.
🔺سایت مؤسسه موضوعشناسی؛ مقام معظم رهبری، رساله نماز و روزه.
⬅️ احکام به زبان خیلی ساده
#منبرکوتاه
#کارگاه_احکام
#احکام_شرعی
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
✅ روزه خانم باردار و شیردهای که نمیداند روزه برایش ضرر دارد یا نه
#احکام_روزه
#خانم_شیرده
#خانم_باردار
#احتمال_ضرر
#منبرکوتاه
#کارگاه_احکام
#احکام_شرعی
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
آیا مسافر در برگشت از سفر باید به وطن برسد که روزه اش درست باشد و یا به حد ترخص؟
جواب:
امام خامنه ای : رسیدن به حدّ ترخّصِ وطن، برای تمام خواندن نماز، کافی است؛ ولی احتیاط در تأخیر تا ورود به شهر است.
آیت الله مکارم شیرازی : به حد ترخص وطن برسد روزه صحیح است.
آیت الله وحید خراسانی: باید در هنگام ظهر در وطن باشد.
آیت الله سیستانی : اذان ظهر باید در خانه باشد وحد ترخص جایز نیست .
آیت الله شبیری زنجانی: باید در هنگام ظهر در وطن باشد.
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
*اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
باسلام وادب خدمت باسعادت عزیزان وتوفیق درک ماه خدا وبرخورداری ازبرکات وفیوضات این ماه آسمانی
*فلسفه ماه خدا بودن رمضان چیست*
*دلیل برتری ماه رمضان*
ماه رمضان را چرا ماه خدا می خوانند؟
یعنی ماههای پرفضیلت دیگر را نمی توان ماه خدا دانست و یا چه فضیلتی در ماه مبارک رمضان نهفته است که خداوند این ماه را ماه خود می داند؟
چرا ماه رمضان ماه خداست ؟ فضیلت این ماه چیست؟
ماه رمضان ماه خداست و همانطور که شما هم می دانید فضیلت ماه رمضان از ماههای دیگر بیشتر است.
در میان ماههای قمری ، ماه شعبان ،
ماه رجب و ماه رمضان جزو پرفضیلت ترین ماههاست که با توجه به ارزش والای ماه رمضان ، این ماه برتری خاصی نسبت به ماههای دیگر دارد.
*جاری شدن برکات و خیرات الهی به سوی بندگان*
برخی از ماهها و ایام سال، نزد خداوند تبارک و تعالی از ویژگی خاصی برخوردارند.
از آنجا که ماه رمضان، ماه جاری شدن برکات و خیرات الهی به سوی بندگان خویش است و از طرفی ماه توبه و بازگشتن و قبولی آن در درگاه خداوند و ماه نزول قرآن کریم برای هدایت و راهنمایی بشر و نیز ماه نزول سایر کتابهای آسمانی میباشد،
بر تمام ماههای دیگر قمری شرافت و فضیلت دارد و به همین جهت،
*رمضان مختص بخداست*
خداوند تبارک و تعالی این ماه را مختص به خودش میداند.
قرآن کریم، ماه رمضان را، ماه روزهداری و تهذیب و خودسازی میداند؛
*برکات ماه رمضان*
رمضان ماه میهمانی خدا
از طرف دیگر بر اساس برخی روایات اسلامی، خداوند تبارک و تعالی، سرنوشت انسانها را در ماه رمضان و شب قدر که یکی از شبهای آن است، رقم میزند و فرشتگان در آن شب که از هزار شب و ماه برتر است،
*ماه تقدیر و تعیین سرنوشت*
برای تقدیر و تعیین سرنوشت انسانها و آوردن خیر و برکات و تدبیر امور به زمین میآیند.
*ماه میهمانی خدا*
پیامبر اکرم ـ صلّی الله علیه و آله ـ در خطبهای معروف به خطبه شعبانیه فرمود:
«ای مردم! ماه خدا با برکت و رحمت و مغفرت به شما روی آورد.
ماهی که نزد خدا از همة ماهها برتر و روزهایش بر همه روزها و شبهایش بر تمام شبها و ساعاتش بر همه ساعات افضل است.
ماهی است که شما در آن به میهمانی خدا دعوت شده، مورد لطف او قرار گرفتهاید و...
*برکات وخیرات الهی*
بنابراین، بر اساس روایات اسلامی و به خاطر فضائل و فوائد منحصر به فردی که در ماه مبارک رمضان وجود دارد،
از آن به ماه خدا تعبیر شده است و خداوند در این ماه، برکات و خیرات فراوانی به بندگانش هدیه کرده است.
سوره بقره آیه 183.
تفسیر نمونه، ج 1، ص 455، 460.
وسائل الشیعه، ج 10، ص
#منبر_کوتاه
#ماه_مبارک_رمضان
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
😐😂😂روزی ثروتمندی با غرور رفت به روستایی
به کشاورزی گفت از تو کاشتن و از ما خوردن
.
.
کشاورز با خنده ای گفت یونجه می کارم 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
-
به نام خدای بیزار از عجب و غرور و خود پسندی
سلام
🌺امیرالمؤمنین #حضرت_علی علیهالسلام
یا بُنَيَّ .... اعْلَمْ أَنَّ الْإِعْجَابَ ضِدُّ الصَّوَابِ وَ آفَةُ الْأَلْبَابِ
بدان كه خودپسندى، خلاف راه درست است و آفت خرد آدمى.
(📕نهج البلاغه بخشی ازنامه31)
⚠️انسانِ خودپسند، حقايق را درباره خودش و بقیه درک نمیکند و اين صفت زشت، مثل یک حجاب بر دیده ی عقل اوست، تا جایی که آدم مغرور عیب های خود را صفات برجسته، و نقصهایش را کمال مى بيند!! به قول بزرگی عُجب و خودپسندى مثل شراب است؛ هر دو انسان را مست میکند و انسان مست همچون ديوانگان است که بايد از او فرار کرد.
🔴 یادمان باشد پرتگاه ایمان، غرور و خودپسندی است؛ و همین صفت بود که شیطان را از بهشت به قعر جهنم کشاند.
#منبرکوتاه
#طنزیم
#کارگاه_احکام
#احکام_شرعی
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
#احکام_روزه
#لب👄
کرم زدن به لب
🤔آيا استفاده از کرم و پمادهای ويتامينه و غیره براي جلوگيري از خشكی لب، روزه را باطل ميكند؟
✍️خیر، روزه را باطل نمىكند.
آرایش
💄 آيا زدن رژ لب روزه را باطل ميكند، اگر طعم رژ لب به دهان برسد چه؟
✍️روزه را باطل نمىكند؛ مگر آن كه وارد دهان شده و فرو داده شود.
💉تتوی خط لب روزه را باطل نمیکند.
تر کردن لب
😛آیا تر كردن لب توسط زبان (پشت سر هم) روزه را باطل ميكند؟ شوري و كمي تلخي احساس شود چه؟
✍️ اگر مقدار آن آبی که به دهان برمیگرد به قدری ناچیز باشد که در آب دهان از بین رفته (مستهلک شود) فرو بردن آن اشکال ندارد.
👌اگرصورت يا لب خيس يا عرقى باشد و زبان به آن بزنيم، همین حکم را دارد.
😘بوسیدن لب همسر و ... روزه راباطل ميكند؟
✍️ بوسیدن همسر که باعث تحریک شهوت میشود برای روزه دار مکروه است و اگر آب دهان همسر وارد دهان شود و فرو ببرد روزه باطل میشود.
پوستهاي خشك شده لب
🤔 آيا كندن پوست لب روزه را باطل ميكند؟
✍️کندن پوست لب روزه را باطل نمیکند ولی اگر آنها را بخورد روزه باطل میشود.
😬گاز گرفتن پشت لب موجب بطلان روزه نميشود.
آب گوشه لب
🔸هنگام صحبت کردن مقداری از آب دهان به گوشههای لب میآید؛ آیا فروبردن آن برای روزهدار اشکال دارد؟
✍️ خیر، روزه را باطل نمیکند.
جرم روی لب
🔹جرم سفيد رنگي كه بر روي لب شخص روزه دار تشكيل ميشود آيا مانع رسيدن آب به لب او هنگام وضو ميشود؟
✍️ خیر مانع وضو نیست.
📚رساله مراجع م 1573؛ آقا پرسش و پاسخ م ش ۳۲۳۱۸؛ مکارم جامع المسائل
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
29.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
انتخاب دوست و محرم راز..
متقی واقعی کیست و تقوای قرآنی چگونه است؟
#تفسیر
#نکات_قرآنی
#منبر_کوتاه
#ماه_مبارک_رمضان
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
احکام نماز مسافر
📚 شرايط شکسته شدن نماز
۱. پیمودن مسافت شرعى
✳️ مسافت شرعی یعنی هشت فرسخ پیموده شود و مقدار مسافت شرعی، حدود ۴۱ کیلومتر در مسافت امتدادی (فقط رفت) و حدود ۲۰.۵ کیلومتر در مسافت تلفیقی (رفت و برگشت) می باشد.
۲. قصد مسافت شرعی
💠 اگر کسی مسافت شرعی را بدون قصد بپیماید، نمازش شکسته نیست و باید نماز را تمام بخواند.
۳. استمرار قصد مسافت شرعی
🔷 در بین راه از قصد خود مبنی بر پیمودن مسافت شرعی برنگردد، بنابر این اگر در بین راه، پیش از رسیدن به حدود ۲۰.۵ کیلومتر از قصد خود برگردد یا تردید کند، در ادامه حکم سفر شرعی نخواهد داشت.
ولی چنانچه دوباره برای ادامه همان سفر، تصمیم گرفت، نمازش شکسته است؛ خواه سفر را شروع کرده باشد یا هنوز در آن محل باقی مانده باشد، خواه بقیۀ مسیر به تنهایی به اندازه مسافت شرعی باشد و یا نباشد.
۴. نخواهد از وطن عبور کند و يا نخواهد جایی ده روز یا بیشتر بماند
⏺ مسافری كه مي خواهد پيش از رسيدن به حدود ۴۱ کیلومتر از وطن خود بگذرد و يا در محلی ده روز بماند، چون اين مسافرت کمتر از هشت فرسخ است، بايد نماز را تمام بخواند.
۵. جایز بودن سفر
☑️ کسی که به سفر حرام می رود، خواه خود سفر، حرام باشد مثل فرار از جنگ یا سفر به انگیزه حرام و برای انجام کار حرام باشد مثل دزدی، نمازش تمام است و چنانچه سفر از اول تا آخر (به جز اندکی از آن)، همراه با گناه باشد، حکم سفر معصیت را دارد و نمازش تمام است.
۶. داشتن محل استقرار(خانه به دوش نبودن)
🔶 چنانچه مسافری محل ثابت و مکان استقراری نداشته باشد (و خانه به دوش باشد)، نمازش تمام است همچنین امثال صحرانشين ها و کولی ها که اهل جای خاصی نمی باشند و از این جا به آنجا می روند، نمازشان تمام است.
۷. شغل نبودن سفر
🔄 اگر سفر به جهت شغل باشد، مانند معلمی که برای رسیدن به محل تدریس، سفر می کند و یا خودِ سفر، شغل باشد مانند راننده و خلبان، نماز تمام است.
۸. رسیدن به حد ترخص
⁉️ کسی که به سفر مي رود وقتي به حد ترخص برسد از آنجا به بعد نمازش شکسته است.
حد ترخص مکانی است که در آنجا صدای اذانِ آخر شهر (با صدای معمولی و بدون بلندگو)، شنیده نمی شود و تعیین آخر شهر بر عهده عرف است.
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
:.مهلت شیطان تا چه موقع است.:
بِسْمِ اللّهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحيمْ
اين كه تا چه زمان شيطان زنده خواهد ماند؟ كى ميرد؟ به دست چه كسى كشته مى شود؟ رواياتى وارد شده و احتمالاتى داده اند كه از اين قراراند:
1. مهلت او تا روز قيامت است ؛
اين احتمال درست نيست - در اين باره به بحث (حاجت خواستن شيطان ) مراجعه شود.
2. تا روز آخر دنيا.
همان روزى كه خورشيد و ماه و ستارگان تاريك مى شوند و كوه ها مانند پشم زده شده ، روان مى گردند و درياها مانند آتش خروشان شعله ور مى شوند و تمام جن و انس و ملائكه مى ميرند.
3. مهلت او ميان نفخه اول و دوم است ؛
نفخه اول وقتى است كه اسرافيل در صور مى دمد و همه موجودات جهان يك مرتبه از بين مى روند. نفخه دوم آن وقتى است كه اسرافيل در صور مى دمد و همه خلايق دو مرتبه زنده مى شوند. مهلت شيطان در ميان اين دو نفخه تمام مى شود.(83)
4. تا زمان ظهور حضرت مهدى (عج ) و به دست آن حضرت كشته مى شود. (اين مطلب در آينده بيان خواهد شد).
5. تا زمان رجعت ؛
از زمان آمدن حضرت مهدى (عج ) شروع مى شود؛ پيامبر و ائمه معصوم عليه السلام دوباره رجوع مى كنند و به دنيا برمى گردند، آن وقت شيطان مى ميرد. و مدت معلومى كه قرآن بيان مى كند - همان رجعت است - كه عزرائيل جان او را مى گيرد و به زندگيش خاتمه مى دهد.
وارد شده كه در زمان رجعت ، خداوند به ((ملك الموت )) مى فرمايد: جان ابليس را قبض كن كه عمر او به سر آمده و سختى ، تلخى و مستى جان كندن را كه به اولين و آخرين افراد چشاندى به او تنها بچشان . و نيز مى فرمايد:
((اى ملك الموت !)) اول وارد دوزخ شو و هفتاد زبانيه با هفتاد زنجير و هفتاد كاسه از آب لظى (كه همان آبهاى جهنمى سوزان است ) با هفتاد هزار از سگ هاى جهنمى را بردار و با سخت ترين شكلى جان او را بگير.
عزرائيل هم با صورتى كه اگر اهل زمين او را با آن صورت ببينند، از ترس و وحشت ، تمام آنان قالب تهى مى كنند و مى ميرند، و به همان شكلى كه ماءمور است نازل مى شود.
شيطان وقتى او را به آن هيبت مشاهده مى كند به مشرق فرار مى كند، عزرائيل را همان جا مى بيند! به طرف مغرب مى گريزد، او را حاضر مى بيند، به دريا مى رود، باز او را همان جا مشاهده مى كند؛ در اين زمان ، ((ملك الموت )) بر او بانگ مى زند كه : اى ملعون ! بايست ؛ باز فرار مى كند و مى آيد بر سر قبر آدم عليه السلام و مى گويد: اى آدم ! من به واسطه تو رانده شدم و طوق لعنت برگردنم افتاد. عزرائيل به آن سگ هاى جهنمى و ملائكه غلاظ و شداد دستور مى دهد كه بر او حمله كنند. سگ ها بر او حمله مى كنند و اطراف او را مى گيرند. ملائكه با گرزهاى آتشين بر مغز او مى كوبند تا جان خبيث و پليد او را بگيرند و به زندگى پر از مكر، فريب و كبر او پايان دهند.
#شیطان_شناسی 8️⃣1️⃣
#منبرکوتاه
#کارگاه_احکام
#احکام_شرعی
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
امروز دوستم رو بیرون دیدم ..پشت سرش بودم زنگ زدم بهش گفتم کجایی..
گفت خونه ام میخوام بخوابم بیدار شدم بهت زنگ میزنم..
رفتم جلو زدم رو شونش گفتم خوب بخوابی..
لامصب زیر بار نمیرفت میگفت عادت دارم تو خواب راه برم اینا ب کنار هول شده بود خروپفم میکرد..😐😂😂
「 بی صداقتی نوعی نفاق است و انسان دو رو به درد دوستی نمیخورد زیراهرگز نمیتوانی روی دوستی اوحساب مشخصی باز کنی.」
🌺امیرالمؤمنین علی علیهالسلام:
نِفاقُ المَرءِ مِن ذُلٍّ یَجِدُهُ فی نَفسِه
نفاق و دورویی ریشه در خواری و پستی و حقارتی دارد که شخص منافق در درون خود احساس میکند.
[📚فهرست غرر، ص ٣٩٥🌿]
از صفات زشت و ناپسند انسانی دورویی ونفاق است. نفاق از کفر ودشمنی بدتر است،زیرا در ظاهر دوست و درباطن دشمن شماست. یکی از بهترین ملاکها برای دوست یابی صداقت و صافی است که اگراین نباشد،در عالم دوستی بازنده خواهید بود.
#طنزیم
#منبرکوتاه
#کارگاه_احکام
#احکام_شرعی
کانالمون ⇩
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
24.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شهوات پایان ندارد..
گناه نکنیم ... همین وبس
#تفسیر
#نکات_قرآنی
#منبر_کوتاه
#ماه_مبارک_رمضان
روز پنجم
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
#احکام_روزه
#روزه_مخارج_بدن
💎 مبطلات روزه نسبت به مخارج بدن و پوست و گوشت به شرح زیر است:
👂 👀 گوش و چشم: مبطل روزه ندارد.
بنابراین قطره گوش، شست وشوي گوش، آب در گوش برود، قطره چرب كننده گوش، معاينه گوش، ريختن دارو در چشم و گوش و قطره چشم، اشك مصنوعي، خط چشم و سورمه کشیدن، شستشو چشم، پماد چشم، باطل کننده روزه نیست.
👄 👃دهان و بینی: اگر چیزی وارد حلق نشود، لطمه ای به صحت روزه نمیزند.
💧مخرج ادرار: مبطل روزه ندارد. بنابراین سند مبطل نیست.
💩 مخرج مدفوع: ورود مایعات باطل کننده ولی جامد مثل شیاف و پماد و روغن مبطل نیست.
🧕 مخرج رحم: جامد و مایع مبطل نیست.
بنابراین معاینه رحم، ريختن دارو و قرص واژینال، شياف، پماد، سونوگرافي رحم، عكس رنگي، نمونه گيري، لمس با دست توسط همسر و پرستار،تزريق واژينال عسل،آبی که در اثر شستشو وارد واژن میشود و نشستن در آب مبطل نیست.
👨 پوست: مبطل روزه ندارد.
بنابراین انواع کرم و پماد چرب کننده، ضد آفتاب و بهداشتی، مواد آرایشی، ریختن روغن زیتون در ناف، ماسك هاي زيبايي صورت، محلول زدن(لايه برداري پوست)، روغن و چرب كردن موها و پوست، زدن شير روي پوست، حنا زدن، تزريق ژل و بوتاكس، مبطل نیست.
💪 گوشت(عضله) و رگ: آمپول و سرم (جدولش در ادامه مباحث بیان خواهد شد)
👌 نکته مهم این مساله غیر از بحث جنابت و حیض است که ان شاءالله در ادامه مباحث بیان خواهد شد
📚 رساله مراجع م 1572 تا 1653؛ آقا رساله نماز و روزه م 817 تا 877
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
📌 آیا بخشیده شدن گناهکاران در قیامت با این سخن که عذاب و پاداش در قیامت اثر واقعی اعمال است، سازگار میباشد؟
✍️پاسخ
1️⃣از سویی گفته میشود که عذاب و پاداش در آخرت، اثر واقعی اعمال انسانها است. چنانکه اثر شرک و کفر، جاودانه بودن در جهنم است. (یادداشت دیشب)ا
2️⃣ ز سویی گفته میشود که خداوند یا شافعان در قیامت، برخی گنهکاران را میبخشند.(انبیاء، 28) یعنی بقای در جهنم با ارادۀ خداوند است و ربطی به اینکه اثر واقعی اعمال باشد، ندارد.
آیا این دو سخن با یکدیگر سازگار هستند؟
3️⃣هر عملی اثر خاص به خود را دارد که در قیامت آشکار میگردد، در عین حال، آثار اعمال آنگاه که در تعارض با یکدیگر قرار میگیرند، میتوانند همدیگر را خنثی کنند. مانند اینکه در همین دنیا آب یا خاک، اثر آتش را از بین میبرد.
4️⃣یکی از اموری که میتواند اثر برخی اعمال را در قیامت بپوشاند، ارادۀ خداوند مبنی بر بخشش برخی گناهان است. چنانکه در این دنیا نیز خداوند میتواند در صورت مصلحت، آتش را به گلستان تبدیل کند یا مانع بریدن کارد حضرت ابراهیم علیه السلام شود و بدین ترتیب اثر واقعی این امور را از بین ببرد.
5️⃣بنابراین، اثر واقعی گناهان، همان عذاب جهنم با مراتب خاص خود است، اما این اثر با برخی امور مانند بخشش خداوند یا شفاعت شافعان می تواند خنثی شود. در عین حال، خداوند متعال خبر داده که اثر کفر و شرک را خنثی نمی کند: «مسلّماً خدا، اين را كه به او شرك ورزيده شود نمىبخشايد و غير از آن را براى هر كه بخواهد مىبخشايد، و هر كس به خدا شرك ورزد، به يقين گناهى بزرگ بربافته است.» (نساء، 48)
#منبرکوتاه
#کارگاه_احکام
#احکام_شرعی
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
#انتخاب_های_من
🆔@faryab110
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
مساله2009:
در روزه ، واجب است نیّت ، استمرار [ یعنی دوام ] داشته باشد .
🔸 آنچه استمرار در نیّت [ روزه ] را به هم میزند :
1️⃣ نیّت قطع روزه ( یعنی در اثنای [ یعنی وسط ] روز از نیّت روزه گرفتن برگردد به طوری که قصد ادامهی روزه را نداشته باشد ): روزه اش باطل میشود و قصد دوبارهی او برای ادامهی روزه فایده ندارد. ( البتّه تا اذان مغرب باید از انجام کارهایی که روزه را باطل میکند خودداری کند).
2️⃣ تردید در ادامهی روزه
3️⃣ نیّت قاطع ( یعنی تصمیم بگیرد کاری را که موجب باطل شدن روزه است صورت دهد و هنوز آن را انجام نداده است).
در این دو صورت [ یعنی 2️⃣ و 3️⃣ ] ، احتیاط واجب آن است که روزه را تمام کند و بعداً هم آن را قضا نماید.
#کارگاه_احکام
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
#احکام_روزه
#اخلاط_گلو_و_بینی
🌺 به فضای دهان نرسیده: روزه را باطل نمیکند.
🌼 به فضای دهان برسد و سهواً فرو رود: روزه را باطل نمیكند.
🌸 به فضای دهان برسد و عمدا فرو ببرد:
✍️ آیات عظام سیستانی، شبیری، جوادی و مظاهری: روزه را باطل نمیكند.
✍️ بقیه مراجع: بنابر احتیاط واجب روزه را باطل میكند.
👌در اين مسئله مقلدین بقیه مراجع میتوانند به یکی از آیات عظام سیستانی، شبیری، جوادی و مظاهری رجوع کنند و روزهشان (حتی روزههای گذشته که در آن اخلاط را فرو برده) صحیح است.
📚 رساله مراجع م 1580؛ آقا اجوبه س 799و رساله نماز و روزه م 824
#منبر_کوتاه
#کارگاه_احکام
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af