💎 ۱۴ توصیه اخلاقی💎
🌱🌷 مرحوم علامه حسنزاده آملی در کتاب "لقاء الله" چهارده توصیه به علاقهمندان سلوک توحیدی بیان میکند. ایشان این رساله را در سال ۱۳۸۹ هجری قمری نوشتهاند:
۱. قرائت مستمر و انس همیشگی با قرآن: "هر اندازه که به قرآن نزدیک شوى، به انسان کامل نزدیک شدهاى، به حظ و بهرهات از قرآن بنگر! حقایق آن، درجات ذات و مدارج عروجند"
۲. دائم الوضو بودن: "اى دوست! بدان که، وضو نور است و دوام در طهارت، تو را به عالم قدس ارتقا دهد و این دستور عظیم النفع، نزد اهلش مجرب است؛ بر تو باد مواظبت بر آن".
۳. قلت طعام: "اى دوست! طعام بسیار، قلب را میمیراند و باعث طغیان و لجام گسیختگى خواهد شد. گرسنگى از اجلّ خصال مومن است".
۴. قلت کلام: "رسول خدا (ص) فرمود: "جز به ذکر خدا، زیاده مگویید، چه سخن بسیار که در آن ذکر خداوند نباشد، قلب را قساوت بخشد".
۵ .محاسبه نفس: امام کاظم(ع): "کسى که هر روز به محاسبة نفس نمیپردازد، از ما نیست: اگر عمل نیکویى از او سرزده باشد؛ از خداوند طلب زیادىاش کند و اگر عمل نادرستى از او سر زده باشد استغفار نموده، توبه کند".
۶. مراقبه: "بر تو باد مراقبه! بر تو باد مراقبه! بر تو باد مراقبه! مراقبه یعنی اینکه، بنده بداند خداوند بر او رقیب و به او نزدیک است و به افعالش علم دارد و حرکاتش را میبیند و اقوالش را میشنود و بر اسرارش اطلاع دارد و نمیتواند خود را از خدا پوشیده نگه دارد و از سلطة او خارج شود.
۷. رعایت ادب در محضر خداوند: "امام جواد(ع) در تبیین حقیقت ادب فرمودند: قرآن را همان گونه که نازل شده است قرائت کنید و سخن ما را همان طور که گفتهایم، روایت کنید و خداوند را به حالتى که محتاج و نیازمند اویید بخوانید".
۸. عزلت: "معناى اصلی عزلت، عزل حواس است به خلوت، از تصرف در محسوسات؛ چه هر آفت و فتنه و بلایى که روح بدان مبتلا گردد، حواس در آن دخالت دارد. با خلوت و عزل حواسّ، مدد نفس از دنیا و شیطان هوا و هوس منقطع میگردد.
۹. تهجد: دستور خدای متعال به پیامبرش برای وصول به مقام محمود است:
وَ مِنَ اللَّیْلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نافِلَةً لَكَ عَسى أَنْ یَبْعَثَكَ رَبُّكَ مَقاماً مَحْمُودا (اسراء، ۷۹) و علت بهرهمندی پارسایان از نعمتهای اخروی را شبزندهداری آنان معرفی میکند(ذاریات، ۱۵-۱۹)
۱۰. تفکر: الَّذینَ یَذْكُرُونَ اللَّهَ قِیاماً وَ قُعُوداً وَ عَلى جُنُوبِهِمْ وَ یَتَفَكَّرُونَ فی خَلْقِ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ رَبَّنا ما خَلَقْتَ هذا باطِلاً سُبْحانَكَ فَقِنا عَذابَ النَّار (آل عمران، ۱۹۱)
۱۱. دائم الذکر بودن: هم ذکر زبانی و هم ذکر قلبی
۱۲. ریاضت علمی و عملی: "ریاضت، در دو راه علم و عمل، و تنها بر طبق نهج شریعت محمدى. از غیر این راه جز بعد و دورى حاصل ناید".
۱۳. همت عالی: "همت عالى داشته باش! به حدى که کسی یا چیزی را عبادت نکنى جز خداى تعالى؛ حتی از روی رغبت به بهشت و وحشت از جهنم هم عبادت نکنی و الا هوای خود را عبادت کردهای".
۱۴. توبه از کارهای بد و خوب! "استادم آیتالله الهی طباطبائی فرمود: "توبه حقیقى آن است که از خیر و شرت انابه کنى". من اندکى اندیشیدم و سپس گفتم: اما توبه از شر، حاجتى به بیان ندارد، و لیکن توبه از خیر چیست؟ فرمود: آنچه که ما، آن را خیر میپنداریم، مانند نماز و روزه و قراءت قرآن و درس گفتن و تحقیقات درسیمان و امثال آن، اگر براستى، آن را مورد تامل قرار دهیم، در خواهیم یافت که همگى ناقص و غیر کاملند پس بر شخص بینا، واجب است که از این اعمال ناقص نیز توبه کند و قصد نماید که آنها را بر وجه کاملى که مقبول خداوند است به جاى آورد".
#منبر_کوتاه #اخلاقی
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
باسلام وادب خدمت باسعادت عزيزان وعرض تسلیت سالگشت شهادت مظلومانه شهید سلیمانی و حادثه جانکاه حمله تروریستی برمزار آن شهیدبزرگار
آثار و برکات شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی
وظیفه جامعه نسبت به خون شهید حاج قاسم
وظیفه و رسالت مهم همه ایرانیان، مسلمانان و آزادی خواهان جهان این است که در تقویت، تحکیم و ماندگاری مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی از هیچ تلاشی فروگذاری نکنند.
آثار و برکات شهادت حاج قاسم
شهادت حاج قاسم سلیمانی و دیگر شهدای مقاومت باعث هویدا شدن گوهر وجودی انسانهای تربیت شده در مکتب اسلام ناب محمدی (ص) و برجسته شدن ویژگیهای ممتاز شخصیت گمنام حاج قاسم سلیمانی همچون اخلاص، مردم داری، مهربانی، تواضع، انقلابی بودن، خستگی ناپذیری، ولایت مداری، شجاعت، سعه صدر، جاذبه حداکثری، مومن بودن به انقلاب اسلامی و ارزشهای متعالی آن،
حاج قاسم و دوری از دنیا گرایی و شهرت طلبی
فرا جناحی، فرا قومیتی و حتی فرا ملیتی دیدن جریان مبارزه حق و باطل شد. راهی که به همت و روح بلند حاج قاسم که جز دوری از دنیا گرایی و شهرت طلبی، اهل عمل بود و همیشه با پرهیز از شعار گرایی، به دنبال حریت و آزادگی بود و با شهادت نیز به الگوی بزرگی در جهان مقاومت بدل شد.
حاج قاسم و تقویت اتحاد و انسجام ملی
تقویت اتحاد و انسجام ملی را باید برکات خاص شهادت حاج قاسم دانست.
شهادت مظلومانه و غریبانه سردار سلیمانی و یاران همراهش همه مردم با افکار و گرایشهای سیاسی مختلف، همه قومیتها، گروهها و اقشار مختلف اجتماعی را در کنار هم و در یک صف واحد قرار داد.
شهادت حاج قاسم تصویر روشن و شفافی از اتحاد
با شهادت مظلومانه و غریبانه سردارجبهه مقاومت و یاران همراهش، جامعه ایران بدور از تمامی کدورتهای ناشی از مشکلات اقتصادی و اجتماعی، یکدل و یکپارچه به میدان آمد و تصویر روشن و شفافی از اتحاد، انسجام و همبستگی عمیق در میان آحاد مردم را به جهانیان نشان داد.
نقطه عطف وماندگار تاریخ انقلاب اسلامی
بی شک وداع باشکوه و میلیونی ملت ایران با این سردار غیور سپاه اسلام برای همیشه در تاریخ ماندگار است و از اذهان جهانیان فراموش نخواهد شد. وداع با شکوهی که جهانیان را به حیرت واداشت.
شهادت حاج قاسم و اثبات نظان ناعادلانه و ظالمانه حاکم برجهان
اثبات ناعادلانه و ظالمانه بودن و نا کارآمدی نظام حاکم بر روابط و مناسبات جهانی و بین المللی برای کشور ها و اندیشمندان آزاده ی جهان با شهادت این سرداران غیور مقاومت، جلوه دقیقتر و نمود عینیتری یافت.
چندین سال فعالیت و تلاش گسترده سیاسی و دیپلماسی نمی توانست این چنین فریاد چند دهه مقاومت جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ظالمانه بودن نظم حاکم بر روابط بین الملل را به دنیا اثبات کند
شادی ارواح طیبه شهدای مظلوم حادثه جانسوزگلرزارشهدای کرمان وروح بلندمرتبه شهیدسلیمانی الفاتحه مع صلوات
التماس دعا دارم
#منبر_کوتاه
#حاج_قاسم_سلیمانی
#کرمان
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
#سنتهای_جمعه (۱)
🔰 از سنتهای مهم روز جمعه: گرفتن ناخن و کوتاه کردن سبیل
💠 ابوکهمس گوید به امام صادق علیه السلام عرض کردم: دعایی برای نزول رزق و روزی به من یاد بدهید.
💠 حضرت فرمودند:
خُذْ مِنْ شَارِبِکَ وَ أَظْفَارِکَ وَ لْیَکُنْ ذَلِکَ فِی یَوْمِ الْجُمُعَةِ.
💠 سبیل و ناخن خود را در روز جمعه بگیر.
(یعنی این عمل روزی تو را میرساند)
✨ امام صادق علیه السلام فرمودند:
✨تَقْلِیمُ الْأَظْفَارِ یَوْمَ الْجُمُعَةِ یُؤْمِنُ مِنَ الْجُذَامِ وَ الْبَرَصِ وَ الْعَمَی وَ إِنْ لَمْ یَحْتَجْ فَحُکَّهَا حَکّاً
✨ گرفتن ناخن در روز جمعه [انسان را] از جذام و پیسی و کوری حفظ میکند و اگر لازم نباشد سر آن را سوهان زند.
🔹 امام صادق علیه السلام فرمودند:
🔹مَنْ قَلَّمَ أَظْفَارَهُ وَ قَصَّ شَارِبَهُ فِی کُلِّ جُمُعَةٍ ثُمَّ قَالَ:
بِسْمِ اللَّهِ وَ بِاللَّهِ وَ عَلَی سُنَّةِ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
أُعْطِیَ بِکُلِّ قُلَامَةٍ وَ جُزَازَةٍ عِتْقُ رَقَبَةٍ مِنْ وُلْدِ إِسْمَاعِیلَ.
🔹هر کس در هر جمعه ای ناخنها را بگیرد و سبیلش را کوتاه کند و آنگاه بگوید:
«بِسْمِ اللَّهِ وَ بِاللَّهِ وَ عَلَی سُنَّةِ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ»
{به نام خدا و برای خدا و بر اساس سنت محمد و آل محمد}
در برابر هر ناخن و مویی که ریخته شده، ثواب آزاد کردن بنده ای از فرزندان اسماعیل به او داده میشود.
🔸 امام صادق علیه السلام فرمودند: رسول خدا صلی الله علیه و آله میفرمودند:
🔸مَنْ قَلَّمَ أَظْفَارَهُ یَوْمَ الْجُمُعَةِ أَخْرَجَ اللَّهُ مِنْ أَنَامِلِهِ الدَّاءَ وَ أَدْخَلَ فِیهِ الدَّوَاءَ وَ رُوِیَ أَنَّهُ لَا یُصِیبُهُ جُنُونٌ وَ لَا جُذَامٌ وَ لَا بَرَصٌ.
🔸 هر کس ناخن هایش را روز جمعه بگیرد، خداوند از انگشتان او بیماری را خارج میکند و دوا را وارد میکند. و روایت شده که او به جنون و جذام و پیسی مبتلا نشود
📚 خصال ج۲ ص۳۹۱ حدیث: ۸۶ ، ۸۷ و ۸۸
#منبر_کوتاه
#انتخاب_های_من
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
سه چیزی که باعث قبول نشدن اعمال میشود
شرح حدیث در ابتدای جلسه درس خارج فقه مقام معظم رهبری
حَدَّثَنا اَبی رَضیَ اللهُ عَنهُ قالَ حَدَّثَنا سَعدُ بنُ عَبدِ اللهِ عَن اَحمَدَ بنِ اَبی عَبدِاللهِ البَرقیِّ عَن اَبیهِ عَن صَفوانَ بنِ یَحیى عَن عَبدِ الرَّحمنِ بنِ الحَجّاجِ عَن اَبی عَبدِالله (عَلَیهِ السَّلام) قالَ: قالَ اِبلیسُ لَعنَةُ اللهِ عَلَیهِ لِجُنودِهِ اِذا استَمکَنتُ مِنِ ابنِ آدَمَ فی ثَلاثٍ لَم اُبالِ ما عَمِلَ فَاِنَّهُ غَیرُ مَقبُولٍ مِنهُ اِذَا استَکثَرَ عَمَلَهُ وَ نَسیَ ذَنبَهُ وَ دَخَلَهُ العُجب.(۱)
سند این روایت به ابلیس میرسد که این لعین، به لشکریان خود این جور گفت که اگر من توانستم در سه چیز بر بنیآدم مسلّط بشوم، دیگر غصّهی این را نمیخورم که حالا او اعمال نیکی دارد به جا میآورد و ممکن است مراتب سعادت را طی کند؛ نه، خاطرم آسوده است؛ چون هر کاری بکند از او قبول نخواهد شد؛ عمده این است که من این سه چیز را بتوانم تدارک کنم و در این سه کار بر بنیآدم مسلّط بشوم؛ اگر [مسلّط] شدم دیگر خیالم آسوده است. آن سه چیز چیست؟
🔹اِذَا استَکثَرَ عَمَلَه؛
یکی این است که او کار نیک خود را زیاد به شمار بیاورد، به نظرش زیاد بیاید؛ به خودش که نگاه میکند میگوید: «ما واقعاً چقدر آدم خوبی هستیم! این همه نماز و این قدر نافله و این قدر خدمت به مردم و روزی چند ساعت در دادگاهها و در فلان مسئولیّتها، درس هم که میرویم و درس هم که میگوییم»؛ همین طور کارهای خودش به نظرش زیاد بیاید؛ اعمال خیر خودش را [زیاد بشمارد و] از خود خشنود شود، راضی بشود از خود به خاطر کارهایی که انجام میدهد.
اوّلین ضربهای که به انسان میخورد و خاکریز اوّلی که جلوی دشمن او -یعنی ابلیس- باز میشود این است؛ ما گاهی هم بعضیها را میبینیم که میگویند: «آقا ما دیگر چه کار کنیم؟ این همه داریم کار میکنیم»؛ به نظرشان آن کاری که میکنند زیاد میآید؛ خود را مقایسه نمیکنند با بندگان صالح خدا که یک لحظه از لحظات عمرشان را فارغ از خدمت و عبادت و کار خیر و حسنه نبودند؛ این مقایسه را حاضر نیستند بکنند و همین کارهای کوچک خودشان به نظرشان بزرگ میآید.
🔹وَ نَسیَ ذَنبَه؛
دوّم [اینکه] گناهان خود را فراموش بکند؛ مثل همهی عادات ماها که به خودمان به چشم حسنظن نگاه میکنیم؛ [یعنی] این همه گناه کوچک، بزرگ، خلاف، غیبت، دروغ، خدای نکرده تهمت و تخلّفات گوناگون را فراموش کنیم، از یادمان برود. اینکه میبینید در بعضی از دعاها مدام اسم گناه تکرار میشود -اَللهُمَّ اغفِر لِیَ الذُّنوبَ الَّتی تَهتِکُ العِصَم-(۲) تا که انسان به یادش بیاید؛ یا دربارهی انسان در روایت دارد که «وَ بَکى عَلى ذَنبِه»،(۳) بنشیند بر گناه خود، به گناههایی که کرده بگرید؛ [این] به یاد آوردن گناه است که اینها را انسان فراموش نکند؛ در مراقبتها و در باب مراقبة هم میگویند که هر شبی بنشینید ببینید چه کار کردید آن روز؛ این مانع از فراموشی میشود. یکی هم اینکه فراموش کند.
🔹وَ دَخَلَهُ العُجب؛
سوّم [اینکه] خودشگفتی در او وارد بشود؛ این خودشگفتی طبعاً برای اَعمال نیست، چون آن قبلاً گفته شد؛ برای خصوصیّات خود او است؛ [یعنی] علم خودش، تقوای خودش، حلم خودش، صبر خودش به نظرش بزرگ بیاید.
خودشگفتی یا عُجب یعنی انسان در مقابل خودش که قرار میگیرد دچار اعجاب بشود و به شگفت بیاید که واقعاً «ما هم چه آدم خوب و برجستهای هستیم»! گاهی هم انسان گلهمند میشود که چطور دیگران نمیفهمند این خوبیهای ما را؟ چطور قدر نمیدانند؟
بله جناب ابلیس به دوستانش این جور میگوید که وقتی این سه خصوصیّت در کسی وارد شد و من توانستم از این سه ناحیه، بر یک انسان سلطه و سیطره پیدا کنم، دیگر غصّهی این را که حالا عبادت کرد و روزه گرفت و نماز خواند نمیخورم؛ چون میبینم همهی اینها باطل خواهد بود؛ یعنی قبول نخواهد بود.
..........................................
منابع:
۱) خصال، روایت هشتادوششم، ج ۱، ص ۱۱۲؛ « امام صادق (علیه السّلام) فرمود: شیطان لعین به لشگر خود گفت که من اگر در سه مورد بر فرزند آدم دست یابم، پس از آن هر عملى که به جا آورد پریشانخاطر نگردم که میدانم عملش پذیرفته نیست: هنگامى که عمل خود را زیاد پندارد و گناه خود را فراموش کند و خودپسندى در او راه یابد.»
۲) مصباحالمتهجّد، ج ۲، ص ۸۷۲
۳) روضةالواعظین، ج ۲، ص ۴۵۲
#منبر_کوتاه
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
#حکایت_داستان
آیت الله فلسفی:
درباره محمد، پسر یحیای برمکی، نقل میکنند که آدم خسیسی بود.
یحیای برمکی دید که یکی از دوستان و خواص پسرش وضع بسیار به هم ریختهای دارد، لباسش پاره است. گفت «تو که رفیق محمد ما و از دوستان خاص او هستی. به او میگفتی که یک لباس نو به تو بدهد. این چه لباسی است که پوشیده ای؟» گفت «از این پسر شما به هیچ کس خیری نمیرسد.» پرسید «چطور؟» گفت «الآن به شما میگویم. «لَوْ مَلِکَ مُحَمَّدٌ بَیْتَکَ مِنْ الْبَغْدَادِ إلَی النُّوبَهِ»
اگر این پسر شما محمد یک خانه وسیع داشته باشد که یک ضلعش در شهر بغداد و یک ضلعش در یک شهر دیگر باشد، پر از سوزن باشد، شما تصور کنید، خانهای به این بزرگی، چند شهر به هم متصل، پر از سوزن «ثُمَّ جَائَهُ جِبْرَائِیلَ وَ مِیکَائِیلَ وَ مَعَهُمَا یَعْقُوبَ النَّبِیَّ» سپس، جبرائیل و میکائیل بیایند و یعقوب پیغمبر را هم نزد همین پسر شما بیاورند، و همان پیراهن یوسف را که از پشت کشیده و پاره کرده بودند هم بیاورند، بگویند که آقا محمد یک سوزن به ما بدهید تا به این یعقوب نبی بدهیم و او پیراهن پسرش را بدوزد و ما ضمانت میکنیم که او سوزن را برگرداند. میگوید که این کار را نمیکند و قبول ندارد. حاضر نیست حتی یک سوزن بدهد. فرزند شما این چنین است.»
#منبر_آماده
#منبرکوتاه
#داستان_منبر
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
ویرگول (منبرکوتاه)
#محرمیت_رضاعی #محرمیت_با_شیر_خوردن 🔹 برای ایجاد این محرمیت با شیر خوردن چندین شرط لازم است که مهمتر
#احکام_غیبت
#تعریف_غیبت
🤔 غیبت به چه معناست و چه حرفهایی را غیبت میگویند؟
✍️ منظور از غیبت، این است که عیب پنهان مومن معیّن و معلومی را در غیاب و پشت سرش، نزد دیگری، که این فرد را میشناسد ولی از آن عیب آگاهی ندارد، اظهار کند.
توضیحات بیشتر:
🌱 1. عیب: تعریف کردن و گفتن خوبیها در غیاب فرد هر چند راضى نباشد، غیبت نیست.
🍃 2. پنهان: بیان عیب آشکار و ویژگیهای ظاهری مثل كوتاه و بلندی قد، چاقی و لاغری، كچلی و امثال اینها، غیبت نیست.
🌼 3. مومن: غیبت كردن درباره كافر حرام نیست. (آیه الله مکارم: غیبت کفار غیر حربی جایز نیست.)
🍃 4. شناخت و معلوم بودن : اگر معلوم نباشد منظور چه کسی است و شنونده او را نشناسد غیبت نیست.مثلا بگوید: در شهر با یك نفر بداخلاق روبرو شدم و معلوم نباشد منظور چه کسی است.
🌺 5. معیّن: برخی موارد افراد معلوم هستند ولی صحبت طور بیان میشود که فرد معین نیست و مردد بین افراد است مثلا بگوید یکی از فرزندان دایی ترسو است، این غیبت نیست.
☘️ 6. در غیابش: بیان عیب در حضور فرد، غیبت نیست.
🌻 7. نزد دیگری: تجسّم بدى فرد در ذهن و صحبت در تنهایی با خود (غرزدن)، غیبت نیست.
🌾 8. جهل به عیب: بیان عیبی که شنونده از آن خبر دارد، غیبت نیست.
👌 در غیبت فرقی نمیکند عیبِ پنهان فرد در اندام او باشد یا در نسَب یا خاندانش یا آنکه در عمل کرد و رفتار یا اخلاقش باشد و فرقی در حرام بودن غیبت، بین کنایه و تصریح نیست.
👌غیبت تنها یک گناه زبانی نیست و دامنه وسیعی دارد: با گفتار، نوشتار، عمل مثل اشاره سر، دست، چشم یا از طریق سیدی، فیلم، پیامک، بلوتوث و ...
#ناراحت_شدن
ناراحت شدن فرد شرط و ملاك غیبت نیست، و بطور كلی غیبت حرام است؛ چه غیبت شونده از بیان عیبش ناراحت بشود یا نشود.
#توهین_و_تمسخر
برخی از موارد بالا گرچه غیب نیست ولی اگر به قصد تحقیر و توهین گفته شود یا باعث اذیّت و آزار و تمسخر کردن شود، جایز نیست.
📚 امام، استفتائات ج2 ص619 س9 و 13؛ آقا رساله آموزشی ج 2 درس 17 تا 20؛ سیستانی، رساله، ج2 م 457 تا 459؛ تبریزی منهاج الصالحین، ج 1، م 29؛ وحید، رساله م 2078 و منهاج الصالحین ج2 م 29؛ مكارم جامع المسائل و انوار الفقاهه كتاب تجارت العاشر- الأعمال المحرّمة التی قد یكتسب بها 14- الغیبة؛ بهجت جامع المسائل، ج2، ص: 467 غیبت مؤمن
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
ویرگول (منبرکوتاه)
#احکام_غیبت #تعریف_غیبت 🤔 غیبت به چه معناست و چه حرفهایی را غیبت میگویند؟ ✍️ منظور از غیبت، ای
#کودک_و_غیبت
#غیبت_کردن_از_كودك
🤔آیا غیبت كودكان جایز است؟
✍️ اگر کودک ممیّز باشد (خوب و بد را بفهمد) ، بدگویی از او غیبت و حرام است.
امّا کودک غیرممیّز، مثلاً بچۀ دو سالهای که خوب و بد را نمیفهمد، غیبت او حرام نیست.
👌اگر غیبت از كودك باعث اذیت و آزار پدر و مادرش شود یا عیبی بر پدر و مادرش باشد، جایز نیست.
#غیبت_کردن_در_كودكی
🤔 اگر در كودكی پشت سر شخصی حرف زده باشیم آیا غیبت محسوب میشود؟
✍️ كودك نابالغ در این امور تكلیفی ندارد و گناهی بر او نوشته نمیشود.
👌نابالغ نسبت به حقوق مالی، و برخی گناهان تکلیف و وظایفی دارد.
#غیبت_کردن_نزد_کودک
🤔اگر پیش کودکی عیب فردی را بگوییم، غیبت محسوب میشود؟
✍️ در غیبت، وجود شنونده شرط است؛ اگر شنونده وجود دارد، امّا وجودش کالعدم است، مانند انسان ناشنوا یا کودکی که چیزی نمیفهمد، غیبت محسوب نمیشود مانند اینکه مادری نزد بچۀ شیرخوارهاش از مادر شوهرش یا خواهرشوهرش بدگویی کند، ولی اگر شنونده کودک ممیز است و میفهمد، غیبت محسوب میشود.
📚 امام استفتائات ج1 ص78 س188 و ج2 ص621 س14 و ج3 ص204 س18؛ آقا رساله آموزشی ج 2 درس 18؛ بهجت استفتائات ج1 س386 و ج4 س6476 و جامع المسائل ج2 ص470؛ تبریزی استفتائات جدید ج2 س2044 و صراط النجاة ج10 س1362؛ مکارم سایت جامع المسائل؛ فاضل مناسك حج ص26 م 11؛ سیستانی توضیح المسائل ج1، تكلیف و بلوغ و سایت، استفتائات، بلوغ؛ مكارم، توضیح المسائل، م 1.
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
📿سجده شکر چیست و طرز بجا آوردن آن
چگونه است؟
✍امام زمان ارواحنافداه می فرمایند :
«سجده شکر از واجب ترین و الزامی ترین
مستحبات الهی است»بهترین اوقات برای بجا
آوردن سجده شکر بعد از نمازهای پنجگانه است.
✅ حضرت آیت الله کشمیری استاد اخلاق و
عرفان بعد از نماز سر را به سجده میگذاشتند
و میگفتند :«الحمدلله» ،سپس گونه ی راست
را بر مُهر میگذاشتند و سه مرتبه می گفتند:
«شکرا للّه» ،و سپس گونه ی چپ را بر مُهر می گذاشتند و سه مرتبه می گفتند: « استغفرالله»
🔰از وی سؤال شد این چه سجده ای است!؟
پاسخ دادند : «حضرت ابراهیم به یاری این
سجده خلیل اللّه شد.»
📚روح و ریحان ص170
#منبر_کوتاه
#مستحبات
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
24.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥راهکار آسان برای کفاره گناهان کبیره
#اخلاقی #منبر_کوتاه
#تربیتی
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
چرا خداوند شیطان را آفرید؟
بِسْمِ اللّهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحيمْ
بسيارى مى پرسند: با اين كه خداوند مى دانست او سرچشمه همه وسوسه ها و گمراهى ها و فريب كارى ها مى شود و همه بدبختى هاى انسان از او خواهد بود، آن هم موجودى هوشيار، زرنگ ، كينه توز، پرفريب و مصمم . چرا او را آفريد؟ اگر خدا انسان را براى تكامل و رسيدن به سعادت ، از طريق بندگى خود آفريده ، وجود شيطان كه يك موجود ويران گر و ضد تكامل است چه دليلى مى تواند داشته باشد؟
در پاسخ مى توان گفت : اولا، خداوند شيطان را از آغاز آفرينش انسان نيافريد، چون خلقت او از اول پاك و بى عيب بود و به همين دليل ساليان درازى در ميان صف فرشتگان مقرب خدا جاى گرفته بود. اگر چه از نظر خلقت و آفرينش جزء آنان نبود، ولى بعدا با سوء استفاده از آزادى ، بنا را بر طغيان و سركشى گذاشت و رانده درگاه خداوند و فرشتگان گرديد و لقب شيطان گرفت .
ثانيا؛ اگر اندكى فكر كنيم خواهيم دانست كه وجود شيطان ، اين دشمن خطرناك نيز كمكى است به پيشرفت و تكامل انسان ها و براى آن كسانى كه ايمان دارند و مى خواهند راه حق را بپيمايند وجود او مضر و زيان آور نيست ، بلكه پيشرفت و تكامل آنان است .
راه دور نرويم هميشه نيروهاى مقاوم در برابر دشمنان سرسخت ، جان مى گيرند و سير تكاملى خود را مى پيمايند، وجود يك دشمن قوى در مقابل انسان باعث پرورش و ورزيدگى او مى گردد. هم چنين هميشه در ميان تضادها بالندگى و رشد معنا پيدا مى كند، هيچ موجودى راه كمال را نمى پويد مگر اين كه در مقابل دشمن نيرومندى قرار گيرد.
به عبارت ديگر، انسان تا در برابر دشمن نيرومند و با قدرت قرار نگيرد هرگز نيرو و نبوغ خود را بروز نمى دهد و به كار نمى اندازد، همين وجود دشمن مايه جنبش هر چه بيشتر انسان و ترقى او خواهد بود. مثلا فرماندهان و سربازان ورزيده و نيرومند، كسانى هستند كه در جنگ هاى بزرگ ، با دشمنان سخت در گير بوده اند. سياست مداران با تجربه و پر قدرت ، آنهايى هستند كه در بحران هاى سخت سياسى با دشمنان نيرومند دست و پنجه نرم كرده اند.
قهرمانان بزرگ ، كسانى هستند كه با حريفان نام آور و سخت ، زور آزمايى كرده اند؛ بنابراين ، چه جاى تعجب كه بندگان بزرگ خدا با مبارزه مستمر و پى گير در برابر شيطان ، روز به روز قوى تر و نيرومندتر شوند. دانشمندان امروز در مورد فلسفه وجود ميكرب هاى مزاحم مى گويند: اگر آنها نبودند، سلول هاى بدن انسان در يك سستى و بى حالى فرو مى رفتند و احتمالا رشد و نمو انسان از 80 سانتى متر تجاوز نمى كرد و همگى به صورت آدم هايى كوتوله بودند و به اين ترتيب ، انسانهاى كنونى با مبارزه جسمانى با ميكرب هاى مزاحم ، نيرو و نمو بيشترى كسب كرده اند.
هم چنين است روح انسان در مبارزه با شيطان ، گر چه او در برابر اعمال خلاف و زشت خود مسئول است ، ولى وسوسه هاى او براى بندگان خدا و آنهايى كه مى خواهند در راه حق قدم بردارند ضرر و زيانى نخواهد داشت ، بلكه به طور غير مستقيم براى آنها ثمر بخش خواهد بود.
#منبر_کوتاه
#شیطان_شناسی 3️⃣1️⃣
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
#روایت
از رسول خدا صلى الله عليه وآله سؤال مهمى شد كه حضرت به اين سؤال ، چهل پاسخ دادند . در حقيقت ايشان با اين چهل پاسخ ، فرهنگ جامع تربيتى ، خانوادگى ، اجتماعى ، مادى و معنوى را ارائه فرموده اند و پاسخ حضرت فقط براى آن سؤال كننده نبوده است .
سؤالى كه آن مرد كرد ، در ارتباط با خودش بود ، اما پاسخ هايى كه پيغمبر اكرم صلى الله عليه وآله دادند ، در ارتباط با تمام انسان ها تا روز پايان اين دنيا است .
اين سؤال و پاسخ در منابع مهم حديثى شيعه نقل شده است ، از جمله در جلد دهم »مستدرك سفينة البحار « آمده است :
» جاء رجل الى النّبى صلى الله عليه وآله فقال : أتأذن لى أن اتمنّى الموت ؟ «(1)
خدمت وجود مبارك رسول خدا صلى الله عليه وآله عرض مى كند : آيا شما به من اجازه مى دهيد كه مرگ خودم را از خدا بخواهم ؟ مردن خودم را بخواهم و تمنّا يا آرزوى مرگ كنم ؟ ديگر در اين دنيا نباشم و از دنيا بيرون بروم ؟
مرگ ؛ حقيقتى اجتناب ناپذير
پيغمبر اكرم صلى الله عليه وآله به او فرمودند :
» فانّ الموتَ شى ءٌ لابدّ منه «
مرگ ، مردن و انتقال به عالم بعد ، حقيقتى است كه از آن چاره اى نيست و حكم مرگ بر كلّ موجودات زنده جهان نوشته شده است .
خداوند متعال براى هر موجود زنده اى زمان محدود و معيّنى را قرار داده است كه هرگاه اين زمان تمام شود و به سر آيد ، آن موجود زنده به عالم ديگر انتقال پيدا مى كند .
» و سفر طويل «
اين جاده ، جاده اى طولانى و اين سفر ، سفر طول و درازى است . عالمى بين مرگ و قيامت است ؛ يعنى بعد از مرگ تا برپا شدن قيامت ، كه خدا در قرآن مى فرمايد آن عالم را برزخ نام گذارى كرده است . زمانش خيلى طولانى است .
#یاد_مرگ
#منبر_کوتاه
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
نقش قم و مردم بصیر و زمانشناس آن در تحولات تاریخ معاصر ایران اسلامی، نقشی بیبدیل و تعیینکننده است. نگاهی به تاریخ پرافتخار قم مؤید این نکته است که مردم قم پیوسته پیشتاز و پیش آهنگ عرصه دفاع از حریم دین و مقدسات و اولیای آن بودهاند.
حماسه ماندگار ۱۹دی ۱۳۵۶ یکی از بزنگاههای تاریخی است که مردم قم طی آن با حضوری جانانه، اوج حمیّت و غیرتمندی خویش را نسبت به ارزشهای دینی و دفاع از مرجعیت عظمای شیعه به اثبات رساندند. حضور بههنگام مردم قم در روز ۱۸ دی ماه سال ۱۳۵۶ در بیوت مراجع عظیم الشان تقلید و فضلای انقلابی حوزه علمیه و جانفشانی شهدای روز ۱۹دی در دفاع از حریم نورانی ولایت و مرجعیت و مقام والای حضرت امام خمینی (قدس سره الشریف) پیوند عمیق و اعتقادی امام و امت را به نمایش گذاشت.
اهمیت حماسه ۱۹ دی آنگاه روشنتر میشود که بدانیم این واقعه، نقطه آغاز سقوط نهایی رژیم وابسته پهلوی بود. این حماسه تاریخی تجلی اوج عشق و دلدادگی ملت مسلمان ایران به مقام شامخ ولایت و مرجعیت بود. امسال در حالی سالگرد قیام خونین ۱۹دی را گرامی میداریم که ایادی استکبار که توان رودررویی با سپاه سرافراز و ارتش قدرتمند ما را ندارند، در ایام سالگرد بزرگداشت شهید حاج قاسم سلیمانی، تعدادی از مردم بیگناه که اکثرا زن و کودک بودند را در کرمان به خاک وخون کشیدند. دقیقاً همین ایام مصادف است با اوجگیری قیام طوفانالاقصی در غزه و کرانه باختری که مردم فلسطین پس از سالها مبارزه، سرانجام با الگوگیری از انقلاب اسلامی بپا خاستهاند و بیش از سه ماه است که با دادن دهها هزار شهید و مجروح، در مقابل رژیم کودککش صهیونیستی مقاومت میکنند و با مبارزه جانانه خود، آمریکای جهانخوار و همپیمانان او را وادار به شکست کردهاند.
اینک جنایت هولناک کرمان و کشتار وحشیانه مردم مظلوم فلسطین و غزه و ترور فرمانده سپاه قدس در سوریه و فرمانده ارشد حماس و اعضاء حزبالله در لبنان را بشدت محکوم کرده و با گرامیداشت حماسه تاریخی ۱۹دی و ادای احترام به مردم شریف و انقلابی قم و شهدای گلگونکفن روز ۱۹دی و خانواده معظم شهدا، بیعت مجدد خودرا با آرمانها و ارزشهای والای انقلاب اسلامی، امام راحل و رهبر انقلاب و شهدای مظلوم انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، مدافعین حرم و شهدای مقاومت بخصوص سردار شهید حاج قاسم سلیمانی اعلام میداریم.
#مناسبتی
#۱۹دی
#منبر_کوتاه