[در تفسیر آیه قنوت]
#منبر_قرآنی_حدیثی
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
رابطه دنیا و آخرت از جمله مباحث قابل طرح در مجالس مؤمنان است .
➖گاهی دنیا و آخرت به هوو تشبیه شده است یعنی گفته شده جمع بین دنیا و آخرت مقدور نیست:
حضرت علی(ع) می فرماید:«الدُّنيا وَالآخِرَةُ ضَرَّتانِ؛ فَبِقَدرِ ما تُرضي إحداهُما تُسخِطُ الاُخرى»
دنيا و آخرت ، دو هوويند . پس به اندازه اى كه يكى از آن دو را خشنود سازى ، ديگرى را ناخشنود مى گردانى.(۱)
اما گاهی جمع بین دنیا و آخرت مطرح شده است؛
« وَمِنْهُمْ مَنْ يَقُولُ رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِي الْآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ» و بعضی میگویند: «پروردگارا! به ما در دنیا (*نیکی*) عطا کن! و در آخرت نیز (*نیکی*) مرحمت فرما! و ما را از عذابِ آتش نگاه دار!»
👌نکته ای که مفسرین در تفسیر این آیه معروف گفته اند عبارت است از اینکه؛
اگر انسان صرفا دنبال منافع دنیوی باشد و جهت اخروی را در آن در نظر نگیرد این منافع آخرت انسان را تهدید میکند اما اگر جهت اخروی در امور نیک دنیا مورد نظر باشد در این صورت آن امر دنیوی نیز خوب خواهد بود از این جهت با کلمه « حسنه » تعبیرشد یعنی امر دنیوی که به امور اخروی منتهى گردد.
در این رو در دعا میخوانیم؛
همانطور كه در دعاي ماه رجب مي خوانيم« أَعْطِني بِمَسْأَلَتي إِيّاكَ جَميعَ خَيْرِ الدُّنْيا وَجَميعَ خَيْرِ الآخِرَةِ».
اما چگونه میتوان خیر و نیکی دنیا و آخرت را باهم جمع کرد؟ در پاسخ به این سؤال مهم بحث کوتاهی تقدیم می شود.
✔️تقوا
پيامبر خدا فرمود:« مَن رُزِقَ تُقىً فَقَد رُزِقَ خَيرَ الدُّنيا وَالآخِرَةِ»
هر كس تقوا روزي اش شود خير دنيا و آخرت روزي اش شده.(۲)
✔️خوف از خدا
امام معصوم فرمود: «أَصْلُ كُلِّ خَيْرٍ فِي الدُّنْيَا وَالآخِرَةِ الْخَوْفُ مِنَ اللَّهِ تَعَالَى»
ريشه هر خير در دنيا و آخرت خوف از خداست.(۳)
✔️دينداري
اميرالمومنين مي فرمايد: «مَنْ رُزِقَ الدِّينَ فَقَدْ رُزِقَ خَيْرَ الدُّنْيا وَ الآخِرَةِ»
هر كس دين روزى او شود، براستى خير دنيا و آخرت روزى او شده است.(۴)
✔️محبت اهل بيت
رسول خدا(ص)فرمود: «مَنْ رَزَقَهُ اللّه ُ حُبَّ الاَئِمَّةِ مِنْ اَهْلِ بَيْتى فَقَدْ اَصابَ خَيْرَ الدُّنْيا وَ الآخِرَةِ »
هر كس كه خداوند محبت امامان از اهل بيت مرا نصيب او كرده بى گمان به خير دنيا وآخرت دست يافته.(۵)
✔️علم
پيامبر اكرم(ص) فرمود: «خَيْرُ الدُّنْيا وَ الآْخِرَةِ مَعَ العِلْمِ وَ شَرُّ الدُّنْيا وَ الآْخِرَةِ مَعَ الْجَهْلِ»
خير دنيا و آخرت با دانش و شرّ دنيا و آخرت با نادانى است.(۶)
✔️خدمت به خانواده
رسول خدا به اميرالمومنين فرمود: پيامبر صلي الله عليه و آله :«يا عَلىُّ لا يَخْدُمُ الْعِيالَ اِلاّ صِدِّيقٌ اَوْ شَهيدٌ اَوْ رَجُلٌ يُريدُ اللّه ُ بِهِ خَيْرَالدُّنْيا وَ الآخِرَةِ »
اى على! به خانواده خود خدمت نمى كند، مگر مرد بسيار راستگو يا شهيد يا مردي كه خداوند خير دنيا و آخرت را براى او مى خواهد.(۷)
🔻 ادامه دارد 👇👇
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
ویرگول (منبرکوتاه)
[در تفسیر آیه قنوت] #منبر_قرآنی_حدیثی بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَب
✔️ یگانه ای برای خیر دنیا و آخرت
امام صادق(ع) مىفرمايد: پدرم از پدرش روايت كرد كه مردى از اهل كوفه خدمت امام حسين(ع) نامه نوشت و عرض كرد: اى آقا و سرورم، برنامهاى به من بدهيد كه خير دنيا و آخرت در آن جمع باشد. امام(ع) [جواب كوتاه و پرمعنايى] براى او نوشتند:« بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ أَمَّا بَعْدُ فَإِنَّ مَنْ طَلَبَ رِضَى اللهِ بِسَخَطِ النَّاسِ كَفَاهُ اللهُ أمُورَ النَّاسِ وَ مَنْ طَلَبَ رِضَى النَّاسِ بِسَخَطِ اللهِ وَكَّلَهُ اللهُ إِلَى النَّاسِ، وَ السَّلاَم»
به نام خداوند بخشنده مهربان، كسى كه رضايت خدا را بر ناراحتى مردم ترجيح دهد، خداوند قلبهاى مردم را به سوى او جلب خواهد كرد و كسى كه رضايت مردم را بر خشنودى خدا ترجيح دهد، خداوند او را به مردم وا مىگذارد.(۸)
✔️دو گانه ای
امام على عليه السلام : : جُمِعَ خَيرُ الدُّنيا والآخِرَةِ فيكِتْمانِ السِّرِّ ومُصادَقَةِ الأخْيارِ ».
خوبى دنيا و آخرت در رازدارى و دوستى با نيكوكاران گرد آمده است(۹)
✔️سه گانه
[رضا، صبر، شکر]
اميرالمومنين مي فرمايد: «ثَلاثٌ مَنْ كُنَّ فيهِ فَقَدْ رُزِقَ خَيْرُ الدُّنْيا وَ الآْخِرَةِ، هُنَّ الرِّضا بِالقَضاءِوَ الصَّبْرُ عَلَى الْبَلاءِ وَ الشُّكْرُ فِى الرَّخاءِ»
به راستى خير دنيا و آخرت روزىِ كسى مى گردد كه از سه ويژگى برخوردار باشد:خشنودى به مقدرات، صبر در بلا و شكر در آسايش. (۱۰)
✔️سه گانه ای دیگر
[ زهد،تفقه،بصیرت]
امام صادق(ع) مي فرمايد: اِذا اَرادَ اللّه ُ بِعَبْدٍ خَيْرا زَهَّدَهُ فِى الدُّنْيا وَ فَقَّهَهُ فِى الدِّينِ وَ بَصَّرَهُ عُيوبَها وَ مَنْ اوتِيَهُنَّ فَقَدْ اوتىَ خَيْرَ الدُّنْيا وَ الآْخِرَةِ»
هرگاه خداوند خير بنده اى را بخواهد، او را بى رغبت به دنيا، آگاه در دين و داناى به عيوبش مى گرداند؛ به چنين كسى خير دنيا و آخرت داده شده است.(۱۱)
✔️چهارگانه
[صداقت، امانت، عفت، حسن خلق ]
امام على(ع) مي فرمايد:اَرْبَعٌ مَنْ اُعْطِيَهُنَّ فَقَدْ اُعْطىَ خَيْرَ الدُّنْيا وَ الآْخِرَةِ: صِدْقُ حَديثٍ وَ اَداءُاَمانَةٍ وَ عِفَّةُ بَطْنٍ وَ حُسْنُ خُلُقٍ »
چهار چيز است كه به هر كس داده شود خير دنيا و آخرت به او داده شده: راستگويى،امانتدارى، حلال خورى و خوش اخلاقى. (۱۲)
✔️چهارگانه ای دیگر
[بدن صابر، زبان ذاکر،قلب شاکر و همسر صالحه]
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :
أربَعٌ مَن اُعْطِيَهُنَّ فَقَد اُعْطِيَ خَيرَ الدُّنيا والآخِرَةِ : بَدنا صابِرا ، ولِسانا ذاكِرا ، وقَلْبا شاكِرا ، وزَوْجَةً صالِحَةً .
چهار چيز است كه به هركس داده شود خير دنيا وآخرت به او داده شده است : بدن شكيبا، زبان گويا به ذكر خدا ، دل سپاسگزار، و همسر شايسته .(۱۳)
💠داستان
روزی مردی از انصار نزد رسول خدا آمد و پرسید: اگر جنازه شخصی در میان است و باید تشییع و سپس دفن شود و از سویی مجلسی علمی هم هست که از شرکت در آن بهرهمند میشویم، وقت و فرصت هم نیست که در هر دو جا شرکت کنیم، به نظر شما کدام ترجیح دارد؟ حضرت فرمود: اگر افرادی هستند که همراه جنازه بروند و آن را دفن کنند، در مجلس علم شرکت کن. همانا شرکت در یک جلسه علمی از حضور در هزار تشییع جنازه و از هزار عیادت مریض و از هزار شب عبادت و هزار روز روزه و هزار درهم صدقه دادن و هزار حج غیرواجب و هزار جهاد غیرواجب بهتر است. این کجا و آن کجا؟ مگر نمیدانی به وسیله علم است که خدا اطاعت و عبادت میشود. خیر دنیا و آخرت توأم با علم است، همانطور که شر دنیا و آخرت نیز توأم و همراه با جهل است.(۱۴)
💠داستان
علامه طباطبائی نقل کرده است: وقتی به نجف اشرف برای تحصیل مشرّف شدم، از نظر قرابت و خویشاوندی گاهی به محضر مرحوم قاضی شرفیاب میشدم تا اینکه یک روز کنار درب مدرسهای ایستاده بودم که مرحوم قاضی از آنجا عبور میکردند، چون به من رسیدند دستِ خود را روی شانه من گذاردند و فرمودند: ای فرزندم! اگر دنیا میخواهی نماز شب بخوان و اگر آخرت میخواهی نماز شب بخوان.
این سخن آنقدر در من اثر کرد که از آن به بعد تا زمانی که به ایران مراجعت کردم، پنج سال تمام در محضر آیتالله قاضی روز و شب به سر میبردم و لحظه ای از ادراک فیض ایشان دریغ نمیکردم.(۱۵)
ــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱.إحياء علوم الدين، ج۳ ص۳۰۷.
۲. نهج الفصاحه، ح۳۰۱۵.
۳. مستدرك الوسايل ج۱۱، ص۲۲۵.
۴. غررالحكم ح۷۵۲۳.
۵.بحار الانوار ج۲۷، ص۷۸.
۶.بحارالانوار ج۱،ص۲۰۴.
۷.مستدرك الوسائل ج۱۳،ص۴۹.
۸.اختصاص، مفيد، ص ۲۲۵.
۹:بحار الأنوار،ح۷۴،ص۱۷۸.
۱۰.غررالحكم ح۴۶۷۰.
۱۱.كافي ج۲ ص۱۳۰.
۱۲.غررالحكم ح۲۱۴۲ّ
۱۳.الجعفريّات ،ص۲۳۰.
۱۴. داستان راستان،ص ۳۷۰.
۱۵. با اقتباس از کتاب نماز خوبان
#منبرکوتاه
#کارگاه_احکام
#احکام_شرعی
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
درسته خوشگل نیستم
پولدار نیستم
جذاب نیستم
خوش اخلاق نیستم ولی...؟
یا اباالفضل پس من چیم؟😕😕
تاحالا انقدر دقیق نشده بودم رو خودم...😱😐😢
به نام خداوند مهربان
سلام
عید فطر و بندگی بر شما مبارک باد
🔸امیر المؤمنین #حضرت_علی علیه السلام:
لا قَرِينَ كَحُسْنِ الخُلْقِ
هیچ همنشینی بهتر از خوش اخلاقی نیست
(بخشی ازحکمت 113✨نهج البلاغه🗞)
✍ خوش اخلاقی باعث جذب انسانها میشود و شما از بین آنها می توانید بهترین همراه و دوست را انتخاب کنید. انسانهای خوش اخلاق همیشه برای دیگران جذابند و همین جذابیت باعث توجه دیگران به آنان می شود و این توجه افزون بر اعتماد به نفس باعث اعتبار و موفقیت فرد خوش اخلاق می شود.
#منبرکوتاه
#کارگاه_احکام
#اطنزیم
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
#نصایح
💠 الزامات دین را باید پذیرفت...
▫️ما باید الزاماتی را برای خود فراهم کنیم، چون وارد یک تشکیلات منسجم به نام دین شدهایم و باید خودمان را با آن انطباق دهیم.
▫️درست مثل این است که وقتی ما رشتهی ورزشی ای مثل شنا را انتخاب میکنیم باید الزاماتی را فرا بگیریم تا در آن رشتهی ورزشی موفق شویم، چون شنا با کشتی و فوتبال متفاوت است. دین هم همینگونه هست.
▫️دین را مثل هوا در نظر بگیرید، هوا و اکسیژن در هر صورت ما را احاطه کرده است و بر ما محیط است.
▫️دین به هیچ وجه مزاحم زندگی ما نیست، یعنی اگر هزار دستور هم داشته باشد ما در حین اینکه زندگی میکنیم آن هزار دستور را انجام میدهیم.
▫️مثلا سَرِ سفرهی غذا نشسته اید دین دستوراتی برای غذا خوردن دارد، دستوراتی که مانع غذا خوردن نیست، حتی وقت غذا را هم توسعه نمیدهد. مثل گفتن بسم الله الرحمن الرحیم قبل از شروع غذا!
▫️انسان در حالات مختلف الزاماتی را باید رعایت کند. هنگام آمدن به خیابان مراقب چشم باشد، در مهمانی مراقب زبان باشد. وقتی به نماز میایستد مراقب قلب باشد. در یک محیط فکری مراقبت کند فکر او به سرقت نرود. وقتی در یک برنامهی مالی وارد شد مراقبت کند بر حلال و حرام، وقتی در جایی مسکن گزید مراقب همسایه باشد، اگر در جوار پدر و مادر بود، والدین را در نظر داشته باشد، اگر ازدواج کرد مسائلی را در نظر بگیرد و...
▫️ پس در تمام لحظات زندگی ما دین دخالت دارد و جایی خالی از دین نیست.
▫️مثلا شما در حال اصلاح کردن هستید، دین در اینجا دستوراتی دارد، تیغ زدن (ریش) خلاف دستور دین است، نمیتوان شارب را رها کرد به دهان برسد، نمیشود برای سبیل آبخوره ساخت! دستور دین است. نمیتواند در آرایشگاه خود را شبیه زنان کند. زن نمیتواند لباس مردان را بپوشد مثلا کت شلوار بپوشد یا کمربند مردانه ببندد. زن، زن است. مرد نمیتواند لباس زنان را بپوشد. زن و مرد نمیتوانند با هم اختلاط داشته باشند.
▫️توجه کنید دین چه گسترهی وسیعی دارد. این گستردگی را اگر من زیر بارش رفتم میشود دین، نه اینکه یک گوشهی دین را بگیریم و باقی را رها کنیم.
▫️مثلا یک راننده بگوید من فقط میتوانم دنده عوض کنم!! این که رانندگی نمیشود، راننده باید آیین نامه امتحان دهد و تابلوها را بشناسد؛ هر تابلویی دارای یک امنیت و خطری است، اگر توجه نکند خطر و اگر توجه کند امنیت است، خیلی باسرعت در حال رانندگی است اما یک لحظه یک تابلو را میبیند متوجه میشود که الان چه کار انجام دهد. خطکشی اتوبان یا شطرنجی کردن قسمتی از خیابان برای چیست؟! اینها هر کدام اگر رعایت نشود یک اتفاق رخ خواهد داد.
▫️دین هم همینگونه هست، اگر میخواهیم با تقوا و خداشناس باشیم باید زیر بار الزامات دین برویم.
#منبرکوتاه
#کارگاه_احکام
#احکام_شرعی
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
کاش روزی بنویسند به دیوار بقیع:
"کارگران مشغول کارند! به احداث ضریح"
کاش روزی بنویسند به دیوار بقیع:
"چند روزی مانده به اتمام ضریح"
کاش روزی بنویسند به دیوار بقیع:
"مهدی فاطمه آیدبه تماشای ضریح"
کاش روزی بنویسند به دیوار بقیع:
"عید امسال:نماز:صحن بقیع"
کاش روزی بنویسند به دیوار بقیع:
"فلش راهنما،مرقد زهرای شفیع"
🏴 ۸ شوال سالروز تخریب قبور ائمه بقیع علیهم السلام تسلیت باد.
#منبرکوتاه
#کارگاه_احکام
#احکام_شرعی
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
🏴 ٨ شوال
ویرانی قبور ائمه بقیع علیهم السلام
🏴دراین روز درسال ١٣۴٣ هـ قبور ائمه بقیع علیهم السلام به دست وهابیون خبیث تخریب شد. آنان اضافه برقبور مطهر ائمه بقیع علیهم السلام دیگر قبور را هم تخریب نمودند که عبارتند از:
▪️ قبر مطهر فاطمه بنت أسد علیهما السلام مادر امیرالمؤمنین علیهالسلام
▪️قبر مطهر حضرت ام النبین علیهاالسلام
▪️قبر ابراهیم پسر پیامبر صلیاللهعلیهوآله
▪️قبر اسماعیل فرزند امام صادق علیه السلام
▪️قبر دختر خواندگان پیامبر صلیاللهعلیهوآله
▪️قبر حلیمه سعدیه مرضعه پیامبر صلیاللهعلیهوآله
▪️قبور شهدای زمان پیامبر
◼️وهابیان در سال ١٣۴٣ هـ در مکه، گنبدهای قبر حضرت عبدالمطلب علیه السلام، ابی طالب علیه السلام، خدیجه علیهاالسلام، و زادگاه پیامبر صلیاللهعلیهوآله و حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام و خیزران عبادتگاه سرّی پیامبر را با خاک یکسان نمودند. در جدّه نیز قبر حوّا و دیگر قبور را تخریب کردند.
◼️همچنین قبر حضرت حمزه علیه السلام و شهدای اُحد را با خاک یکسان کردند و گنبد و مرقد حضرت عبدالله و آمنه پدر و مادر پیامبر را هم خراب کردند.
#منبرکوتاه
#کارگاه_احکام
#احکام_شرعی
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
🔹زمینههای تخریب قبرستان بقیع🔹
🔹جایگاه و اهمیت قبرستان بقیع:
بقیع، جنة البقیع یا بقیع الغَرقَد (نام بقیع پیش از ظهور پیامبر اسلام)، مهمترین قبرستان مسلمانان در مدینه بوده و بنابر روایات اسلامی، مورد توجه ویژه حضرت محمد(ص) بوده است. این قبرستان، محل دفن چهار تن از امامان معصوم شیعه، امام حسن(ع)، امام سجاد(ع)، امام باقر(ع) و امام صادق(ع) و همچنین شماری از صحابه و تابعین است. تا پیش از تخریبها در سال 1220 هجری قمری و سرانجام 1344 هجری قمری به دست وهابیان، بقعههایی بر قبور ائمه بقیع و دیگران وجود داشته است.
🔹زمینههای تخریب:
تفکرات وهابیت: وهابیان که پیرو اندیشه ای افراطی در اسلام هستند، معتقد به "توحید مطلق" و "نهی از شرک" هستند. آنها هرگونه ساخت بنا روی قبور و زیارت قبور را نوعی شرک و بدعت میدانند.
بر خلاف باور وهابیان، بنای قبور به باور مشهور اهلسنت و شیعیان، با اعتقادات اسلامی تضادی ندارد و زیارت قبور بزرگان دین و مزار مؤمنان، مستحب دانسته میشود.
قدرتگیری وهابیت: در سال 1801 میلادی، وهابیان به رهبری عبدالعزیز بن سعود بر حجاز مسلط شدند و خواهان ترویج عقاید خود در سراسر شبه جزیره عربستان بودند.
ضعف حکومت عثمانی: در آن زمان، حکومت عثمانی که متولی امور حج و حرمین شریفین بود، ضعیف شده بود و توان مقابله با وهابیان را نداشت.
🔹تخریب قبور:
حمله اول: در سال1220ق ( 1806 میلادی)، وهابیان برای اولین بار به مدینه حمله کرده و قبرستان بقیع را تخریب کردند. در این حمله، گنبدها و ضریح چوبی قبر امامان معصوم (ع) و بسیاری از بزرگان اسلام و صحابه پیامبر (ص) ویران شد.
حمله دوم: در هشتم ماه شوال سال 1344ق (1817 میلادی)، وهابیان برای بار دوم به مدینه حمله کرده و تخریب قبور بقیع را تکمیل کردند. در این حمله، حتی درختان و نخلهای قبرستان نیز قطع شد.
🔹قبور و حرمهای تخریب شده:
در این واقعه ناگوار، علاوه بر گنبد و بارگاه امامان شیعه، گنبدهای متعلق به قبر امالبنین مادر عباس بن علی(ع)، اسماعیل پسر امام صادق(ع) و مرقد دختران و همسران پیامبر اکرم(ص) از جمله ابراهیم بن محمد(ص) و گنبد مالک بن انس و عثمان بن مظعون نیز تخریب شد.
همچنین از وجود بقعههای عبدالله بن جعفر طیار در بقیع و بقعههایی منسوب به صفیه عمه پیامبر، عاتکه بنت عبدالمطلب و چند تن دیگر از بنیهاشم در کوچهای نزدیک بقیع سخن گفته اند.
🔹پیامدهای تخریب:
تالمات مسلمانان:
تخریب قبرستان بقیع، ضایعهای جبرانناپذیر برای جهان اسلام بود. این اقدام وهابیان، خشم و انزجار مسلمانان را در سراسر جهان برانگیخت و موجب اندوه و خشم آنان شد.
اختلافات مذهبی: این واقعه، اختلافات بین شیعیان و سنیان را عمیقتر کرد.
ترویج فرهنگ زیارت: تخریب قبرستان بقیع، نه تنها نتوانست مسلمانان را از زیارت این مکان مقدس بازدارد، بلکه فرهنگ زیارت را نیز ترویج کرد.
یادآوری مظلومیت اهل بیت: این واقعه، مظلومیت اهل بیت (ع) و دشمنی دشمنان اسلام با خاندان پیامبر (ص) را به مسلمانان یادآوری میکند.
تلاش برای بازسازی: پس از سقوط حکومت وهابیان، تلاشهایی برای بازسازی قبرستان بقیع صورت گرفت، اما این بازسازیها به طور کامل بناهای تخریب شده را احیا نکرده است.
اهمیت حفظ و احترام به مقدسات: این واقعه تلخ، درس عبرتی برای مسلمانان است تا در حفظ و احترام به مقدسات دینی خود کوشا باشند.
وضعیت فعلی: تا به امروز، تلاشهای زیادی برای بازسازی و احیای قبرستان بقیع صورت گرفته است، اما هنوز هم آثار تخریب وهابیان در این قبرستان مشهود است.
#انتخاب_های_من
#منبرکوتاه
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
▬📝 ﷽▬
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🍂🍃
🌸
✋پنج نکته درباره #دوستی_با_نامحرم🤝
1️⃣👈 دوستی با #نامحرم 👩 از نظر قرآن حرام است، چه با #اطلاع و #اجازه_پدر 🧔باشد وچه بدون اجازه، چه با هدف #ازدواج 💍 باشد چه نباشد. چه دوستی با نامحرم فامیل باشد.چه غریبه، چه #قصد_بدی 🤨 در کار باشد، چه #نباشد، چه با #انگیزه_خیر_خواهانه باشد همچون راهنمایی دیگران، آموزش علمی ، رفع افسردگی 😔 یا نباشد چه در محیط کاری باهمکاران🤝 باشد وچه در محیط های آموزشی و دانشگاهی
2️⃣👈 #وساطت 🤝 در دوستی های #نامشروع نیز حرام ⛔️ است
3️⃣👈 #وعده_و_قرار با چنین دوستانی حرام است وسفر ✈️ به عنوان دیدار آنها #سفر_معصیت محسوب می شود وباید در چنین دیدارهایی نماز 🤲 را کامل خواند.
4️⃣👈 #دوست_یابی زن و مرد نامحرم 👨💻و #نامه_نگاری و #تماس_تلفنی 📞 بایکدیگر از نظر همه مراجع حرام ⛔️ است.
5️⃣👈 #دوست_داشتن_نامحرم بدون ابراز مانعی ندارد.
📙#منابع
۱. مسائل جدید محسن محمودی ج ۵ ص ۵۳
۲. احکام نگاه وموشش نشرمعارف ص ۷۶
۳. احکام دو دقیقه ای محموداکبری ج ۳ ص ۵۸
#منبرکوتاه
#کارگاه_احکام
#احکام_شرعی
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
عامل فقر ملّت کدام است؟ گناه مردم یا گناه حاکمان⁉️
🔹 آیت الله خامنه ای در شرح نامه حضرت علی (ع) به مالک اشتر می فرمایند: فقر مردم، تقصير فرمانروايان است؛ آنها هستند كه موجب فقر مردم مىشوند؛ چون آنچه را كه از ثروت و منافع بهدست مىآيد، براى خودشان مىخواهند؛ اين موجب فقر مردم مىشود.( بيانات در ديدار اعضاى هيئت دولت 20 آبان 1383)
ویرانی زمین از تنگدستی مردم حاصل میشود
#پاسخ⬇️👇
✅🌴خداوند در قرآن میفرماید: «و هر كس از ياد من روى گردان شود، زندگى (سخت و) تنگى خواهد داشت و روز قيامت، او را نابينا محشور مىكنيم!» طه / 124
یا این آیه شریفه که می فرمایند:
«و اگر اهل شهرها و آباديها، ايمان مىآوردند و تقوا پيشه مىكردند، بركات آسمان و زمين را بر آنها مىگشوديم ولى (آنها حق را) تكذيب كردند ما هم آنان را به كيفر اعمالشان مجازات كرديم.» اعراف / 96
👈 بر اساس این دو آیه، رفتار و عمل تک تک افراد جامعه در زندگی و معیشت آنها تأثیر دارد.
🔸 اما در مقابل، این کلام از امیرالمؤمنین هم وجود دارد که در نامه شان به مالک اشتر می فرمایند: «همانا ویرانی زمین به جهت تنگدستی اهل آن است، و تنگدستی اهل آن، به جهت غارت اموال از طرف زمامدارانی است که به آینده حکومتشان اعتماد ندارند، و از تاریخ گذشتگان عبرت نمی گیرند.»(نامه 53 نهج البلاغه، بند 85)
: بالاخره عامل فقر و تنگدستی مردم، خودشان هستند یا حکومت ها⁉️
👈 پاسخ روشن است. پدیده های مانند فقر، بی آبی، گرانی و ... از آن پدیده هایی نیستند که تنها یک علّت داشته باشند بلکه می توانند معلول عوامل مختلفی باشند از عوامل طبیعی گرفته تا عوامل ماورائی.
👈 گاهی ظلم و ستم حاکمان سبب فقر است، گاهی گناه مردم، گاهی هر دو و گاهی هیچ کدام. یعنی ممکن است خداوند ملّتی را که در اوج تقوا و عدالت هستند هم برای امتحان و رشد و تعالی به فقر و گرفتاری مبتلا کند.
✅ بنابراین، می توانیم عوامل ماورائی یا دنیایی مختلفی را برای فقر و تنگدستی بشماریم.
🔻 اما یک نکته مهم: ما به صورت مصداقی به هیچ وجه توانایی نداریم که اثبات کنیم مشکلات اقتصادی زمان حال کشور، دقیقاً به کدام علّت ماورائی رخ داده است.
#جهادتبیین
#منبرکوتاه
#کارگاه_احکام
#احکام_شرعی
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
هدایت شده از سیدحسین فاطمی
:.شيطان به آسمان مى رود.:
بِسْمِ اللّهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحيمْ
گفتيم كه شيطان از طايفه جن بود، و قرآن هم اين مطلب را با صراحت بيان مى كند و مى فرمايد:
و اذا قلنا للملائكة اسجدوا لادم ، فسجدوا الا ابليس كان من الجن ففسق عن امر ربه ؛
اى رسول ما ((ياد كن وقتى را كه به ملائكه گفتيم : بر آدم سجده كنيد، همه سجده كردند جز ابليس ، كه او از جن بود، و بدين روى از اطاعت خداى خود سرپيچى نمود و سجده نكرد)).
او مدتى از عمر خود را در ميان جن سپرى كرده و با آنان معاشر بوده ، تا وقتى كه فتنه و فساد، كشت و كشتار در ميان آنان برپا شد.
در اين هنگام خداوند اراده كرد كه آنان را نابود فرمايد: عده اى از ملائكه را فرستاد تا با شمشيرهاى خود با آنها جنگيدند و همه آنها را كشتند. در اين ميان ، شيطان جان سالم به در برد و از مرگ نجات پيدا كرد و به دست ملائكه اسير شد. به فرشتگان گفت : من ، از جمله مؤمنان هستم (و در فتنه و فساد شركت نداشتم .) شما تمام خويشان و هم نوعان مرا كشتيد و من تنها ماندم . مرا با خودتان به آسمان ببريد، تا در آن جا با شما باشم و خداى خود را عبادت كنم .
فرشتگان از خداوند جوياى تكليف شدند. خداوند به آنها اجازه داد كه او را به آسمان ببرند. زمانى كه به آسمان رسيد به گردش در آسمان ها و بررسى پرداخت . در آن ميان لوحى را ديد كه چيزهايى بر آن نوشته شده ؛ مثلا نوشته بود:
((انى لا اضيع عمل عامل منكم . (بلا من عمل و اءراد الدنيا اعطاه الله منها و من عمل و اراد الاخرة بلع الله تعالى مناه ) و من يرد حرث الاخرة نزدله فى حرثه ما نشاء و من يرد حرث الدنيا نؤ ته منها و ماله فى الاخرة من خلاق
((من پاداش هيچ عمل كننده اى را ضايع نمى كنم ؛ بلى ، كسى كه كارى كند و اراده دنيا نمايد، خدا دنيا را به او مى بخشد و كسى كه آخرت را بخواهد، خداوند او را به آرزويش مى رساند. و كسى كه پاداش آخرت را بخواهد به او بركت مى دهيم و بر نتيجه اش مى افزاييم و آنها كه فقط مال دنيا را مى طلبند، كمى از آن به آنها مى دهيم ، اما در آخرت هيچ نصيبى ندارند)).
پيش خود فكر كرد كه آخرت نسيه و دنيا نقد است . تصميم گرفت دنيا را به وسيله عبادت هاى طولانى به دست آورد. لذا در ميان ملائكه آن قدر عبادت كرد تا سرور و رئيس همه فرشتگان شد و طاووس ملائكه نام گرفت ! بر منبرى مى نشست و ملائكه در مقابل او با احترام مى ايستادند. وقتى فهميد با اين عبادت ها مى تواند دنيا را جست و جو كند؛ از اين رو، آن چه در قلب سياه خود پنهان داشت آشكار ساخت و ادعا نمود من از آدم برترم و در برابر او به خاك نخواهم افتاد!
#منبرکوتاه
#شیطان_شناسی 0⃣2⃣
#احکام_شرعی
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
پیرامون طرح عفاف و حجاب:
یک نفر از این آخوندای صدا و سیما از طرح حمایت نمیکند همین ایتا آخوندا و کنشگران و کانال های بزرگ ساکتند، خب شما دوست داری حجاب حل بشه. پلیس هم میبینه تنهاست ول میکنه دیگه. یا دچار افراطیم یا تفریط. بابا ناف طرف بیرونه، بالا بیرونه، پایین بیرون، حجاب اسلامی ول کن، پوشش عرفی رو رعایت نمیکنند.من آخوندم وظیفم اینه طرف لخت هم باشه باهاش حرف بزنم توجیهش کنم، پلیس هم وظیفه داره دستگیر کنه، باز همه وظیفه داریم هم کارفرهنگی کنیم و بی حجاب را متنفرش نکنیم هم از پلیس حمایت کنیم. اینا باید باهم باشد. یک اتاق فکر نداریم، پلیس هی فحش بخوره. طبیعیه از هزارتا برخورد یک پلیس هم خطا کند. اون هزارتا رو حمایت کنیم اون یدونه را نقد کنیم. بخاطر ترس از دست دادن فالور تاراج زدیم به احکام الهی، نه از گرانی میگن، نه از حجاب میگن، نه با کسی کار دارند، خب اهلبیت اینجوری بودند که کشته نمیشدند. تنها نمیموندند. یک عده فقط تند میرن یک عده هم نشستن. یک قوه ی عاقله ای نیست، چندتا بزرگ نداریم، ده تا مجتهد در رسانه نداریم. همینجوری هرکسی میره جلو. تا حرم امام رضا را خراب کردند. هی نمیگیم که شاید حل شود. خب رها کنید فردا خانواده ی خودتون هم مبتلا میشه. گوربابای فالور و معروفیت و محبوبیت وقتی قراره همه جا لال باشیم. شدیم کاسب و دوره فروش و فقط چرتکه میندازیم که خودمون متضرر نشیم. اون پلیس شهید میشه ما اینجا میگیم داریم جهاد میکینم، چه جهادی وقتی نه آبرومیدی نه کاری میکنی، جمع کردن فالور و دوره فروشی شده جهاد. اینو که بلاگرهای اینستاگرامم میکنند....
.
#انتخاب_های_من
#منبرکوتاه
#کارگاه_احکام
#احکام_شرعی
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
چه کسی میگوید که گرانی شده است؟؟
دوره ی ارزانیست!!
دل ربودن ارزان...دل شکستن ارزان
دوستی ارزان است ، دشمنی ها ارزان!
چه شرافت ارزان! تن عریان ارزان....
آبرو قیمت یک تکه ی نان!
و دروغ از همه چیز ارزانتر!
قیمت عشق چقدر کم شده است!
کمتر از آب روان!
و چه تخفیف بزرگی خوردست
قیمت هر انسان !
آدم ها انگار چوب حراج به خودشان زده باشند. خیلی خودشون رو ارزون میفروشند. انسانی که خودش آیه و نشانه ی خداست، شاهکار خداست خودش را میفروشد و چه ارزان میفروشد...
لذا قرآن کریم نهی میکنه و نهیب میزنه. در آیه ی ۴۴ سوره ی مبارکه مائده میگه:
«وَلَا تَشْتَرُوا بِآيَاتِي ثَمَنًا قَلِيلً»
این آیات من رو به بهای اندک مفروشید.
آیات خداوند هم فقط اونی نیست که در قرآن آمده. من و شما هم آیات خدا هستیم اصلا این آیات برا آیاتی مثل ما نازل شده.
«وَلَا تَشْتَرُوا بِآيَاتِي ثَمَنًا قَلِيلً»
آیات من رو به قیمت ارزان نفروشید یعنی خداتون رو انقدر ارزان نفروشید.
#منبرکوتاه
#تفسیر
#کارگاه_احکام
#احکام_شرعی
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
پسره نه درس خونده؛
نه شغلی داره؛ ...
خلاصه در حدِ جُلبک ...
ازش میپرسی: ازدواج کردی ؟
با اعتماد به نفس میگه: هنوز دم به
تله ندادم!!
آخه لامصب تو خودت تله ای ... !! 😂🤣😂😅😃😄😅😂
به نام خداوند گره گشا
سلام
🔗امیرالمؤمنین #حضرت_علی علیه السلام:
لا غرّة كالثّقة بالأيّام
هيچ فريفتگى مانند اطمينان پيدا كردن به روزگار نيست (نباید حل امور زندگی را به گذر زمان واگذار کرد این خود نوعی فریفتگی است)
(غرر الحکم📖 ص 771✨)
✍ برخی هر مشکلی را بدون این که حل کنند و برای رفعش برنامه ای داشته باشند به گذر زمان وا می گذارند تا کم کم به دست فراموشی سپرده شود البته برای برخی امور بی تفاوتی و رها کردن بهترین راه حل است ولی بیشتر امور نیاز به تدبیر و تفکر و مشورت دارد. مسائل مختلف جامعه نیز چنین است. برخی رها می کنند و برایشان مهم نیست که کشورشان دست چه گروهی است و تفکرشان چیست؟ و جامعه را به کدام سمت و سو می برند.
#منبرکوتاه
#طنزیم
#احکام_شرعی
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
اینجا نوشته. سوره ی مائده آیه ی 65:
وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْكِتَابِ :
اگر اهل کتاب ( یهودی ،مسیحی ، همین طور خود ما )
آمَنُوا : ( ایمان بیاورند )
یعنی بیان تو باغ ایمان و
وَاتَّقَوْا : و اهل تقوا باشند یعنی تمام فکر و ذکرشون خدا باشه ، خدا رو برا خودشون نگاه دارند ، به هیچ قیمتی خدا رو از کف ندهند ،یعنی بیان کنار درخت پرتقال میدونی چه اتفاقی براشون می افته؟؟
غیر از اینکه آغوش گشاده س
بالاتر : پذیرفته میشوند...
بالاتر : لَكَفَّرْنَا عَنْهُمْ سَيِّئَاتِهِمْ
تمام اون لغزش ها ، آلودگی ها و آغشتگی هاشون زدوده میشه. پاک میشن ، پوشیده میشه یعنی زلال میشن
و
وَلَأَدْخَلْنَاهُمْ جَنَّاتِ النَّعِيمِ
اونا رو وارد میکنیم در بهشت های سرشار از نعمت. اصلا در بهشتی خواهند بود که مگو و مپرس.دنیایی از رنگ و عطر و طعم.
کی همه چیز درست میشه؟
معلومه وقتی که بفهمی همه چیز به خودت برمیگرده. اون وقت همه چیز درست میشه.
آیه ی ۶۶ سوره مائده که
در ظاهر خطاب به یهود و مسیحیت هست اما به در میگه تا دیوار بشنوه. خطابش به ما هم هست. ما هم مخاطبش هستیم.
میگه :
وَلَوْ أَنَّهُمْ أَقَامُوا التَّوْرَاةَ وَالْإِنْجِيلَ
اگر مسیحی ها و یهودی ها به کتاب های آسمانی خودشون یعنی تورات و انجیل پایبند بودند و آن را در زندگی شان پیاده میکردند بر اساس اون زندگی میکردند
وَمَا أُنْزِلَ إِلَيْهِمْ مِنْ رَبِّهِمْ
و آنچه برای آن ها از سوی خدا نازل میشود
لَأَكَلُوا مِنْ فَوْقِهِمْ وَمِنْ تَحْتِ أَرْجُلِهِمْ
بر خوردار میشدن از بالای سر و زیر پا
یعنی چی؟ یعنی از آسمان و زمین براشون می بارید. دست به خاکستر میزدن طلا میشد. یعنی غرق نعمت میشدن و در نعمت ها غلت میزدن.
و این میدونی یعنی چی؟
یعنی ایمان فقط آخرت رو آباد نمی کنه ها . نه .دنیا رو هم آباد میکنه.
و این یعنی اگر دنیای کسی آباد نبود باید خودش رو ملامت کنه. نه هیچ چیز نه هیچکس. چرا؟ چون سمت و سوی ایمان نرفت.
در روایت هم داریم :
مَنْ وَجَدَ خَيْراً فَلْيَحْمَدِ اَللَّهَ
هرکسی سر و کله ی خیری تو زندگیش سبز شد و پیدا شد خدا رو حمد کنه چرا؟ چون از رهگذر ایمان به اوست. میوه ی ایمان به اوست.
وَ مَنْ وَجَدَ غَيْرَ ذَلِكَ فَلاَ يَلُومَنَّ إِلاَّ نَفْسَهُ.
هرکسی دید نقمت روی نقمت ، نکبت روی نکبت ، دردسر روی دردسر
جز خودش هیچ چیز و هیچ کس را ملامت و سرزنش نکند. داره چوب بی ایمانی و بی اعتقادی خودش را میخوره.
#منبرکوتاه
#تفسیر
#نکته_های_قرآنی
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠پرسش
اسماء متبرکه رو چیکار کنیم ؟
🔹حکم آیات قرآن و اسامی خدا که مکتوب هست و قابل استفاده نیست.
#منبرکوتاه
#کارگاه_احکام
#احکام_شرعی
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
✅ چگونه انفاق کنیم؟
در آیاتی از سوره مدثر، خداوند صحنهای از بهشت و دوزخ قیامتی را بازسازی نموده است و در آیه ۴۴، دوزخیان یکی از دلایل جهنمی شدن خود را «اطعام نکردن مساکین» عنوان کرده و میگویند: «وَلَمْ نَكُ نُطْعِمُ الْمِسْكِينَ»
فقیر کسی را گویند که درآمدش از مخارجش کمتر بوده و کفاف زندگی او را نمیدهد. مسکین هم به کسی گویند که برخلاف فقیر، اصلا درآمدی ندارد!
در آیات و روایات، تاکید فراوانی بر انفاق و اطعام (غذا دادن) به تهیدستان شده، اما این کار آدابی دارد، از جمله:
۱- اطعام (و همچنین کمک مالی) باید به دست خود انسان انجام شود. یعنی انسان خودش غذا را بپزد یا بخرد و با دست خود به نیازمند بدهد (و از او بخواهد که برایش دعا کند) و حتیالمقدور این کار را به عهده بنیاد و ستادی نگذارد.
۲- انفاق باید با احترام صورت گیرد. مثلا اگر انسان در ماشین نشسته است و میخواهد به نیازمندی کمک کند، باید پیاده شود و اگر نمیتواند، باید بابت پیاده نشدن خود عذرخواهی کند و در کمال احترام غذا یا پول را به او بدهد، زیرا اگر تحقیر و آزاری در میان باشد، هیچ فایدهای برای دهندهاش نخواهد داشت.
۳- مخصوصا در پرداخت صدقات واجب مثل مظالم، فطریه و امثالهم، اگر انسان میخواهد به صددرصد خواص و فضایل آنها برسد، باید به جای رفتن سراغ صندوقها و بنیادها، در پی تحویل این وجوهات با دست خود به فرد نیازمند باشد. بدین ترتیب دیگر نگران و گلایهمند از اینکه چرا فلان بنیاد با این وجوهات ساختمانسازی و... کرده هم نخواهد بود!
حال اگر فقیری را سراغ نداشتیم چه؟
در این صورت میتوانیم به کسی که صددرصد به او اعتماد داریم مبلغ را بسپاریم تا او به دست نیازمندان برساند و از آنها بخواهد برایمان دعا کنند.
#منبرکوتاه
#کارگاه_احکام
#احکام_شرعی
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
#آداب_میهمانی
✨ بر #مهمان مستحب است بدون #خجالت و کم رویی غذا 🍝 بخورد تا سیر شود.
یکی از آداب #میهمان🧔♂ این است که در منزل میزبان خوب و نیکو بخورد و بیجهت از غذا 🍛 خوردن طفره نرود.
✨ هشام بن سالم میگوید: با ابن ابی یعفور و جماعتی خدمت امام صادق علیه السلام رسیدیم، پس #غذا آوردند و خوردیم و ایشان نیز با ما خوردند، من کم سنترین آنها بودم و در خوردن کوتاهی کردم.
حضرت فرمود:
كُلْ أَ مَا عَلِمْتَ أَنَّهُ تُعْرَفُ مَوَدَّةُ الرَّجُلِ لِأَخِيهِ بِأَكْلِهِ مِنْ طَعَامِهِ .
بخور آیا نمیدانی که دوستی💕 شخص، به خوردن از #طعام دوستش شناخته میشود.
✨ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم خطاب به سلمان و مقداد و ابوذر که از #خوردن در میهمانی آن حضرت عذر میآورند فرمود:
مَا صَنَعْتُم شیئاً؟ إِنَّ أَشَدَّکُمْ حُبّاً لَنَا أَحْسَنُکُمْ أَکْلًا عِنْدَنَا.
چه کار میکنید؟ کسی بیشتر ما را دوست دارد که بیشتر از غذای🍝 ما بخورد.
📚 منبع: برگرفته از کتاب "احکام و آداب اسلامی، صفحه ۱۱۱"
#منبرکوتاه
#کارگاه_احکام
#احکام_شرعی
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
*اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
*مواظب خوشبختیِ وشادی های کاذب باشیم ؛ که قاتل خاموش شخصیت الهی انسانها*
*نگاهی به امتحان الهی*
این یک قاعدۀ کلّی هست،
که خدا همۀ ما رو با چیزهای مختلفی امتحان میکنه:
*وَ لَنَبْلُوَنَّكُم بِشَیءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ الْأَمْوَالِ وَ الْأَنْفُسِ وَ الثَّمَرَاتِ وَ بَشِّرِ الصَّابِرینَ* .
قطعا همۀ شما را با اموری همچون ترس و گرسنگی، زیانِ مالی، جانی و فرزندان آزمایش میكنیم،
و بشارت ده به صابران.
*حالات انسانهامتفاوت است*
یعنی اینکه حالات روحی ما،
یکسان نیست،
همیشه نوسان داره؛
یه روز خانوادهمون مشکل دارن،
یه روز خودمون مریض میشیم،
یه روز تصادف میکنیم،
یه روز کار نداریم، بیپول میشیم،
*غالب انسانها گله مندند*
اکثر مردم از این اتفاقات ناراحت میشن و گله میکنن که چرا هیچ وقت نمیتونیم خوشبخت باشیم و راحت زندگی کنیم؟
بزارید اینطوری باهم مرورکنیم ؛
دیدید بالای سر بیمار دستگاه مانیتور میزارن که علائم حیاتی بیمار رو نشان بده؟؟
اون خطی که در صفحهی مانیتور در حال حرکته تا وقتی نوسان داره،\/\|\/ علائم حیات رو نشون میده، ولی همینکه ممتد شد، ــــــــ یعنی تمام!
یعنی این نوسانات،/\/\|\/ برای زنده بودن لازمه.
این نوسانات و سختیهایی که خدا به ما میده هم همینطوره،
برای ما لازمه و مشخص میکنه تا چه اندازه ایمان ما راسته؛
کی قلبش زنده است و با خداست؟
کی قلبش مرده است و بیخداست؟
*صابران پیروز میدان امتحان وآزمایش الهی*
*وَ لَقَدْ فَتَنَّا الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ فَلَيَعْلَمَنَّ اللَّهُ الَّذِينَ صَدَقُوا وَ لَيَعْلَمَنَّ الْكاذِبِينَ*
در حالى كه بدون ترديد كسانى را كه پيش از ايشان بودند آزموديم
تا خداوند كسانى را كه راست گفتند معلوم دارد و دروغگويان را معلوم نمايد.
بعضیا تو این نوسانات،
به خدا پناه میبرن و صبر میکنند،
خدا هم بهشون بشارت میده.
*بَشِّرِ الصَّابِرین*
*کسانیکه خدا آنهارارها میکند*
ولی بعضیا میگن؛ نخیر
ما باید به هر قیمتی که شده،
خوشبخت باشیم و راحت زندگی کنیم.
اینا ممکنه از هر راهی که شده به خوشبختی برسند، ولی در عوض،
سر از ناکجا آباد در بیارن.
و کمکم به جایی میرسند که خدا رهاشون میکنه
وَ نَذَرُهُمْ فِى طُغْيَنِهِمْ يَعْمَهُونَ
آنان را در طغیانشان رها میسازیم تا سرگردان بمانند.
خدا نکنه کسی به اینجا برسه
به اینجا که برسیم، یعنی مماتِ واقعی
هر راحتی،
به معنی خوشبختی نیست.
سوره انعام آیه۱۱۰
سوره عنکبوت آیه ۳
(سوره بقره آیه۱۵۵
#منبرکوتاه
#کارگاه_احکام
#احکام_شرعی
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
ویرگول (منبرکوتاه)
#شگفتی_های_آفرینش ✅ دنیا، سرایی با تمام امکانات (۱) (مقدمه) «توحید مُفَضَّل» نام کتابی است حاوی فر
#شگفتی_های_آفرینش
✅ دنیا، سرایی با تمام امکانات (۲)
امام صادق(ع) در ادامه فرمایش خود -در تشبیه عالم به بنایی که تمام مایحتاج بندگان در آن گردآمده است- به مفضل بن عمر میفرمایند:
«آسمان همانند سقفی بلند گردانيده شده، و زمين همانند فرشی گسترانيده شده، و ستارگان همچون چراغهايى درخشاناند، و جواهرات همانند ذخایری در آن نهفته شده، و همه چيز در جاى شايسته خود قرار داده شده است، و انسان به منزله كسى است كه اين خانه را به او بخشيدهاند و آنچه در آن هست به او واگذاشتهاند، و انواع گیاهان را براى او مقرر داشتهاند، و انواع حيوانات را به جهت مصالح و منافع او آفريدهاند.» (توحید مفضل (عربی)، ص۴۷)
حضرت در این فراز، ضمن تشبیه اجزای مختلف عالم به یک خانه، این نکته را به مفضل گوشزد میفرمایند که همانگونه که خانه به سقف و چراغ و... نیاز دارد، دنیا نیز از تمام این ملزومات برخوردار است تا بشر برای استقرار در کره خاکی و زندگی در آن با کمبودی مواجه نباشد. در ادامه نیز حضرت تصریح میفرماید که این زمین و آسمان و حیوانات و گیاهان، همگی موهبتهایی هستند که به «انسان» بخشیده شدهاند.
در قرآن کریم نیز به این واقعیت اشاره شده است که زمین و آسمان مسخّر انسان گردیدهاند و پیشتر گفتیم «تسخیر»، به معنى فرمانبردارى و خدمتگزارى موضوع تسخیر شده نسبت به تسخیر کننده است. حال چقدر این واقعیت تکاندهنده است که بفهمیم تمام آنچه در پهنه هستی مشاهده میکنیم، آفریده شده تا مستقیم یا غیرمستقیم در خدمت ما باشد!
از خورشید باعظمت گرفته تا کوچکترین حشرات و حیوانات خشکی و دریا، همه هستی پیدا کردهاند تا در خدمت موجود دیگری باشند به نام «انسان»! اینجاست که باید از خود سوال کرد، اگر همه اینها برای انسان آفریده شدهاند، خود انسان برای چه آفریده شده؟؟ آیا برای اینکه همانند سایر جانداران فقط بخورد و بخوابد در پی خوشیها باشد؟ اگر هدف از آفرینش انسان فقط خوش گذشتن به او بود، ما انسانها چه امتیازی به بقیه جانداران داشتیم؟!
#منبرکوتاه
#کارگاه_احکام
#احکام_شرعی
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
زنی به روحانی مسجد گفت:
من نمیخوام در مسجد حضور داشته باشم!
روحانی گفت: میتونم بپرسم چرا؟
زن جواب داد: چون یک عده را میبینم که دارند با گوشی صحبت میکنند،
عدهای در حال پیامک فرستادن در حین دعا خواندن هستند،
بعضیها غیبت میکنند و شایعه پراکنی میکنند،
بعضی فقط جسمشان اینجاست،
بعضیها خوابند،
بعضیها به من خیره شدهاند...
روحانی ساکت بود..بعد گفت:
میتوانم از شما بخواهم کاری برای من انجام دهید قبل از اینکه تصمیم آخر خود را بگیرید؟
زن گفت: حتما چه کاری هست؟
روحانی گفت: میخواهم لیوانی آب را در دست بگیرید و دو مرتبه دور مسجد بگردید و نگذارید هیچ آبی از آن بیرون بریزد.
زن گفت: بله میتوانم! زن لیوان را گرفت و دو بار به دور مسجد گردید، برگشت و گفت: انجام دادم!
روحانی پرسید: کسی را دیدی که با گوشی در حال حرف زدن باشد؟
کسی را دیدی که غیبت کند؟
کسی را دیدی که فکرش جای دیگر باشد؟
کسی را دیدی که خوابیده باشد؟
زن گفت: نمیتوانستم چیزی ببینم چون همه حواس من به لیوان آب بود تا چیزی از آن بیرون نریزد...
روحانی گفت: وقتی به مسجد میآیید باید همه حواس و تمرکزتان به «خدا» باشد.
برای همین است که حضرت محمد (ص) فرمود «مرا پیروی کنید» و نگفت که مسلمانان را دنبال کنید!
نگذارید رابطه شما با خدا به رابطه بقیه با خدا ربط پیدا کند.
بگذارید این رابطه با چگونگی تمرکز تان بر خدا مشخص شود.
نگاهمان به خداوند باشد نه زندگی دیگران و قضاوت کردنشان.
مَثل این خانم مثال حال خیلی از مردم این زمانه هستش که همه کارهای خداپسندانه را به دلیل بد کرداری بعضی از مسؤولین و افراد مذهبی نما کنار گذاشته اند!
و آن جمله امام علی ع را فراموش کردن، که راه حق را با خود حق مقایسه کن نه با افرادی که خود را به حق منتسب میکنند.
#منبرکوتاه
#کارگاه_احکام
#احکام_شرعی
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
بسم الله..
دوستی هاست که آدم ها رو یکدست میکنه ، هم دست میکنه ،هم داستان می کنه...
دوستی هاست که آدم ها رو با هم همدل و همرنگ و هم رأی و همراه میکنه.
پسر نوح. مگه پسر نوح نبود؟ ولی تأثیر دوست از پدر به مراتب بیشتر بود. آن هم پدری که پیامبر بود. پیامبری مثل نوح.
لذا قرآن کریم روی دوستی ها خیلی تأمل دارد. میدونی چرا بسیاری از بنی اسرائیل از چشم خدا افتادند و به خشم خدا گرفتار آمدند؟ به خاطر دوستی ها...
در سوره ی مائده آیه ی 80 آمده :
تَرَىٰ كَثِيرًا مِنْهُمْ يَتَوَلَّوْنَ الَّذِينَ كَفَرُوا
بسیاری از این ها میبینی که این ها دوست و رفیق کافران هستند. از خدا بی خبر ها رو به عنوان دوست گرفتند و با آن ها دوستی میکنند. براشون هیچ مهم نیست که این ها کافرند ، دین و ایمانی ندارند.هیچ. همین که یک منفعتی ، منافعی در آن ها می بینند میشه عامل دوستی و رفاقت آن ها.یعنی در زندگی آن ها منفعت حرف اول میزنه نه معرفت.
لَبِئْسَ مَا قَدَّمَتْ لَهُمْ أَنْفُسُهُمْ
بدچیزی دارند پیشاپیش برا خودشون به اونور عالم که آخرت باشه میفرستند.
چی میفرستند؟
أَنْ سَخِطَ اللَّهُ
خشم خدا
یعنی دوستی با دشمنان خدا نتیجه اش خشم خداست.
این یعنی چی؟
یعنی متر و ملاک و معیار و مقیاست در دوستی ها و دوست گرفتن ها باید فقط و فقط خدا باشه.
شد با کسی دوست بشی به خاطر خدا؟
بگی چون با خدا دوسته من باهاش دوست میشم.
شد با کسی دشمن بشی به خاطر خدا؟
بگی چون با خدا دشمنه منم با این دشمنم
چون از خدا خوشش نمیاد منم از این خوشم نمیاد.
همین سخنی که خدا به موسی گفت:
هَلْ وَالَيْتَ لِي وَلِيّا قَطُّ أَوْ هَلْ عَادَيْتَ لِي عَدُوّا قَطُّ
موسی . با کسی دوست شدی به خاطر من؟ با کسی دشمن شدی به خاطر من؟
داره به در میگه که دیوار بشنوه.
معلومه که موسی اینگونه بود. میخواد بگه شما اینگونه نیستید. خیلی از ماها اینگونه نیستیم. هم سفر میشیم ، هم سفره میشیم با کسانی که اصلا با خدا سر و سرّ و سودایی ندارند.
#منبرکوتاه
#تفسیر
#نکته_های_قرآنی
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
بسم الله..
دوستی هاست که آدم ها رو یکدست میکنه ، هم دست میکنه ،هم داستان می کنه...
دوستی هاست که آدم ها رو با هم همدل و همرنگ و هم رأی و همراه میکنه.
پسر نوح. مگه پسر نوح نبود؟ ولی تأثیر دوست از پدر به مراتب بیشتر بود. آن هم پدری که پیامبر بود. پیامبری مثل نوح.
لذا قرآن کریم روی دوستی ها خیلی تأمل دارد. میدونی چرا بسیاری از بنی اسرائیل از چشم خدا افتادند و به خشم خدا گرفتار آمدند؟ به خاطر دوستی ها...
در سوره ی مائده آیه ی 80 آمده :
تَرَىٰ كَثِيرًا مِنْهُمْ يَتَوَلَّوْنَ الَّذِينَ كَفَرُوا
بسیاری از این ها میبینی که این ها دوست و رفیق کافران هستند. از خدا بی خبر ها رو به عنوان دوست گرفتند و با آن ها دوستی میکنند. براشون هیچ مهم نیست که این ها کافرند ، دین و ایمانی ندارند.هیچ. همین که یک منفعتی ، منافعی در آن ها می بینند میشه عامل دوستی و رفاقت آن ها.یعنی در زندگی آن ها منفعت حرف اول میزنه نه معرفت.
لَبِئْسَ مَا قَدَّمَتْ لَهُمْ أَنْفُسُهُمْ
بدچیزی دارند پیشاپیش برا خودشون به اونور عالم که آخرت باشه میفرستند.
چی میفرستند؟
أَنْ سَخِطَ اللَّهُ
خشم خدا
یعنی دوستی با دشمنان خدا نتیجه اش خشم خداست.
این یعنی چی؟
یعنی متر و ملاک و معیار و مقیاست در دوستی ها و دوست گرفتن ها باید فقط و فقط خدا باشه.
شد با کسی دوست بشی به خاطر خدا؟
بگی چون با خدا دوسته من باهاش دوست میشم.
شد با کسی دشمن بشی به خاطر خدا؟
بگی چون با خدا دشمنه منم با این دشمنم
چون از خدا خوشش نمیاد منم از این خوشم نمیاد.
همین سخنی که خدا به موسی گفت:
هَلْ وَالَيْتَ لِي وَلِيّا قَطُّ أَوْ هَلْ عَادَيْتَ لِي عَدُوّا قَطُّ
موسی . با کسی دوست شدی به خاطر من؟ با کسی دشمن شدی به خاطر من؟
داره به در میگه که دیوار بشنوه.
معلومه که موسی اینگونه بود. میخواد بگه شما اینگونه نیستید. خیلی از ماها اینگونه نیستیم. هم سفر میشیم ، هم سفره میشیم با کسانی که اصلا با خدا سر و سرّ و سودایی ندارند.
#منبرکوتاه
#تفسیر
#نکته_های_قرآنی
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
🌺حضرت عبدالعظیم حسنی🌺
1⃣ . مطلب اول :
💠تولد حضرت عبدالعظیم علیه السلام:
🔰محقق بزرگ مرحوم علامه شیخ آقا بزرگ تهرانی درباره تاریخ ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی می نویسند: «بنابر نقل کتاب الخصائص العظیمیّه ولادت حضرت عبد العظیم علیه السلام در روز پنجشنبه چهارم ربیع الثانی سال 173 ق در مدینه واقع شده است».
پدرش عبداللّه و مادرش فاطمه دختر عقبة بن قیس به پرورش و آموزش او اهتمام زیادی داشته اند. عمده دوران کودکی او به تعلیم قرآن و ممارست در معارف اهل بیت علیهم السلام سپری شد.
2⃣ . مطلب دوم :
💠 منزلت حضرت عبدالعظیم علیه السلام
🔰حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام در دانش و تقوا به منزلتی رسید که همواره مورد احترام و اعتماد امام معصوم زمان خویش بود. نقل شده است که شخصی به نام اَبا حَمّاد رازی با تحمّل زحمت های فراوان خود را به سامرّا می رساند تا از امام علی النقی علیه السلام مسائلی را بپرسد. امام علیه السلام پس از پاسخ گفتن به پرسش های حمّاد فرمودند:
«ای اباحمّاد، هرگاه با مشکلی از مشکلات دینی یا پرسشی از مسائل اسلامی روبه رو شدی آن مشکل و سئوال خود را با عبدالعظیم حسنی در میان بگذار و از او بخواه تا پاسخ سؤالات تو را بیان نماید و ضمنا سلام مرا هم به او برسان».
امام هادی در جای دیگر به شخصی از اهالی ری می فرمایند:
«اگر قبر عبدالعظیم علیه السلام را که در نزد شماست زیارت می کردی مانند کسی بودی که امام حسین علیه السلام را در کربلا زیارت کرده است »
3⃣ . مطلب سوم :
💠 ظلم ستیزی حضرت عبدالعظیم علیه السلام
🔰 هرچند حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام همانند بسیاری از فرزندان سادات حسنی در مقابل حکام ظالم عصر خود به قیام مسلحانه و مبارزه نظامی دست نزد، امّا از طریق فعالیت های فرهنگی و روشنگرانه جلوی بسیاری از توطئه های آنان را می گرفت. وی در این شیوه مبارزه به تحکیم جایگاه امامان معصوم و افشای ستم غاصبان حکومت اسلامی می پرداخت و در سخت ترین اوضاع به گسترش معارف اسلامی و نشر معارف اهل بیت مشغول بود.
نقل می کنند وقتی خلیفه عباسی امام هادی علیه السلام را زیر نظر گرفته و مانع ارتباط آن حضرت با مردم بود، حضرت عبدالعظیم به هر زحمتی که بود خود را به آن حضرت رساند تا عهده دار مسئولیت هایی از طرف امام هادی علیه السلام شود. چون متوکل این موضوع را شنید، دستور دستگیری آن حضرت را صادر کرد.
در این زمان بود که حضرت عبدالعظیم علیه السلام مجبور به مهاجرت به ری می شود. در اشاره به این حقیقت، در تاریخ می نویسد: از ترس حاکمان ستمگر مجبور به کوچ از شهری به شهر دیگر شد.
4⃣ . مطلب چهارم :
💠 اهتمام حضرت عبدالعظیم علیه السلام به اعتقاداتش
🔰 از بررسی ها چنین معلوم می گردد که حضرت عبدالعظیم علیه السلام در طول زندگی خود به هیچ امری همانند سلامت عقاید و پیروی از اهل بیت علیه السلام اهتمام نداشتند به گونه ای که در زمان امام هادی علیه السلام می فرمودند:
اطاعت از حضرت هادی علیه السلام واجب است
و خود در عمل نیز اطاعت ولایت او را به جان و دل پذیرا بود. برای تحصیل اطمینان از سلامت عقایدش روزی به حضور امام هادی علیه السلام می رسد و عرض می کند:
«ای پسر پیامبر، بسیار علاقمندم که عقاید دینی ام را خدمت شما بیان کنم تا چنانچه عقاید و افکارم مورد تأیید شماست بر آن استوار باشم وگرنه آن چنان که شایسته است آنها را اصلاح نمایم». آن گاه تک تک مسائل اعتقادی خود را در زمینه توحید، نبوّت، امامت، معاد و جز آن توضیح می دهد. وقتی سخنانش به پایان می رسد امام هادی علیه السلام می فرمایند:
«ای ابوالقاسم، به خدا سوگند، اعتقاداتی که عرضه کردی مبانی واقعی دین الهی است. بر این اعتقادات ثابت قدم باش...».
5⃣ . مطلب پنجم :
💠حضرت عبدالعظیم یار واقعی امام هادی علیه السلام
🔰حضرت عبدالعظیم علیه السلام در کسب فضایل و معارف و دوستی و اطاعت از اولیا به منزلتی رسیده بودند که در طول عمر خود، هر یک از سه امام معاصر او(امام رضا، امام جواد و امام تقی علیه السلام ) از وی راضی بودند و رفتار، عقاید و موضع گیری های او را تایید می کردند. وقتی برای انجام دادن پاره ای وظایف و کسب تکلیف و رهنمود از امام هادی علیه السلام ، با زحمت فراوان از مدینه به سامرا مسافرت کرد، چون چشم امام هادی علیه السلام به حضرت عبدالعظیم علیه السلام افتاد فرمود: «ای ابوالقاسم، خوش آمدی به راستی تو از یاران حقیقی ما هستی».
به جهت همین منزلت و اطمینان بود که امام هادی علیه السلام او را وکیل و نماینده خود در شهرری معرفی می کند و به مردم توصیه می فرماید که در حلّ مشکلات دینی خود به ایشان مراجعه کنند »
ادامه 👇2⃣
ادامه 👇2⃣
6⃣ . مطلب ششم :
💠 سفارش امام رضا علیه السلام به حضرت عبدالعظیم
🔰 حضرت عبدالعظیم علیه السلام مورد اعتماد امام رضا علیه السلام بودند و توصیه های ایشان را به شیعیان می رساندند. روزی امام رضا علیه السلام به او می فرمایند:
«ای عبدالعظیم! سلام مرا به دوستانم برسان و به آنان بگو که شیطان را به خودشان راه و ندهند. آنان را به راست گویی و امانت داری و سکوت و ترک مجادله در کارهای بیهوده و دیدار از همدیگر و توجّه به یکدیگر دستور بده؛ چرا که اینها مایه نزدیک شدن به من است.
خود را هرگز مشغول دشمنی با یکدیگر نکنید. من با خود پیمان بسته ام که هرکس چنین کند و یکی از دوستانم را به خشم آورد، از خدا بخواهم که او را در دنیا به شدیدترین صورت عذاب کند و در آخرت نیز چنین کسی را از زیان کاران قرار دهد».
7⃣ . مطلب هفتم :
💠 اهمیّت زیارت حضرت عبدالعظیم علیه السلام
زیارت از شیوه های مهمّ زنده نگه داشتن نام و یاد و خاطره پاکان و صالحان است که همواره در فرهنگ اسلامی بر آن تاکید شده است. تشویق های بسیاری در مجموعه روایات نسبت به زیارت مرقد رسول اکرم صلی الله علیه و آله وسلم و زیارت سیدالشهداء علیه السلام و ائمه اطهار و امام زادگان به چشم می خورد که این کار علاوه بر آثار تربیتی برکات معنوی فراوانی در پی دارد.
از جمله کسانی که در روایات نسبت به زیارت او سفارش شده است، حضرت عبدالعظیم علیه السلام است که از این سفارش تا حدودی عظمت شخصیت و جایگاه والای او در نزد اهل بیت علیهم السلام معلوم می گردد. حتی در ضمن یکی از روایت های حضرت هادی علیه السلام آمده است که فرمودند:
«هرکس قبر اباالقاسم [حضرت عبدالعظیم علیه السلام را ] در ری زیارت کند، خداوند پاداش او را بهشت قرار می دهد»
8⃣ . مطلب هشتم :
💠مضامین عالی در زیارت حضرت عبدالعظیم علیه السلام
🔰اَلسَّلامُ عَلیْکَ یا اَبَاالْقاسِمِ ابْنَ السِّبْطِ الْمُنْتَجَبِ الْمُجْتَبی اَلسَّلامُ عَلیْکَ یا مَنْ بزِیارَتِهِ ثَوابُ زِیارَة سَیِّدِ الشُّهَداءِ یُرْتَجی اَلسَّلامُ عَلیْکَ عَرَّفَ اللهُ بیْنَنا وَ بیْنَکُمْ فی الْجَنَّة وَ حَشَرَنا فی زُمْرَتِکُمْ وَ اَوْرَدَنا حَوْضَ نَبیِّکُمْ وَ سَقانا بِکَاْسِ جَدِّکُمْ مِنْ یَدِ عَلِیِّ بْنِ اَبیطالِبٍ صَلَوات اللهِ عَلیْکُمْ اَسْئَلُ اللهَ اَنْ یُرِیَنا فیکُمُ السُّرُورَ وَ الْفَرَجَ وَ اَنْ یَجْمَعَنا وَ ایّاکُمْ فی زُمْرَةِ جَدِّکُمْ مُحَمَّدٍ صَلی اللهُ عَلیْهِ وَ آلِهِ وَ اَنْ لایَسْلُبَنا مَعْرِفَتکُمْ اِنَّهُ وَلیٌّ قَدیرٌ اَتَقَرَّبُ اِلی الله بِحُبِّکُمْ وَ الْبَرائَةِ مِنْ اَعْدائِکُمْ وَ التَّسْلیمِ اِلی اللهِ راضیاً بِهِ غیْرَ مُنْکِرٍ وَ لامُسْتَکْبِرٍ وَ عَلی یَقینِ ما اَتی بِهِ مُحَمَّدٌ نَطْلُبُ بِذلِکَ وجهک یا سیِّدی اَللّهُمَّ و رِضَاکَ وَالدّارَ الاخِرَةَ یا سَیِّدی وَ ابنَ سَیِّدی اِشفَع لِی فِی الجَنَّةِ فَاِنَّ لَکَ عِندَاللهِ شَأناً مِنَ الشَّأنِ
سلام بر تو ای اباالقاسم، فرزند امام مجتبی علیه السلام ؛
سلام بر تو ای که در زیارت تو امید پاداش زیارت سیدالشهداء هست؛
سلام بر تو. خداوند میان ما و شما در بهشت، آشنایی برقرار کند و ما را در گروه شما محشور گرداند و از حوض کوثر جدّتان پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم به دست علی بن ابی طالب علیه السلام سیراب سازد ...
از خداوند می خواهم که در راه شما به ما شادی و گشایش دهد و ما و شما را در جوار جدّتان محمد صلی الله علیه و آله وسلم گردآورد و معرفت شما را از ما نگیرد ... .
9⃣ . مطلب نهم :
💠 آثار علمی حضرت عبدالعظیم علیه السلام
🔰 یکی از ابعاد مهمّ در شخصیّت حضرت عبدالعظیم علیه السلام مقام و منزلت علمی و دانش و خدمات علمی اوست. وی علاوه بر نقل احادیث از ائمه معاصر خویش کتاب هایی نیز تالیف نموده است که این دو اثر از آن جمله است:
1- خطبه های امیرالمومنین علیه السلام : این اثر مشتمل بر چند خطبه مولای متقیان امیرالمومنان علی علیه السلام است.
2- کتاب یوم و لیله: در این اثر درباره وظایف و اعمال مستحب و اخلاقی افراد در هر شبانه روز مطالبی عرضه شده است. با کمال تاسف اصل این اثر همانند بسیاری از آثار ارزشمند اسلامی در طول تاریخ از بین رفته است. در هر حال توضیحات علمای تاریخ و سیره به خوبی گویای این حقیقت است که حضرت عبدالعظیم علیه السلام علاوه بر تلاش برای آموزش عقاید سالم و مراقبت بر عبادات و اعمال فردی و دفاع از اهل بیت علیهم السلام ، به منظور ارشاد تعلیم و تربیت صحیح دینی مردم آثاری را تألیف کردند که هر یک در نوع خود بسیار مفید و موثر بوده اند.
ادامه 👇3⃣
ادامه 👇3⃣
🔟 مطلب دهم :
💠 چند کرامت :
1⃣ . نجات پینه دوز
🔰علامه سید محمد حسین در کتاب روح مجرد، ص: 271نقل کرده است :
پینه دوزى بود سر کوچه حمّام وزیر که منزل ما در آنجا بود، و ما کفشهاى خود را براى پینه و وصله به او میدادیم. یک روز با حالت گریه به منزل آمد و این قضیّه را براى پدرم که عالم محلّه بود تعریف کرد، و من صغیر بودم و خوب به خاطر دارم.مى گفت: ما کفش دوزها عادتمان بر اینست که چون بخواهیم میخهائى را به کفش بزنیم، یک مشت از آنرا در دهان خود میریزیم، سپس یکى یکى در مى آوریم و به کفش میکوبیم. من یک مشت میخ سیاه بنفش (که معروف است و بلند و نوک تیز است) در دهان خود ریختم تا به کفش بزنم. ناگهان کسى آمد و مشغول گفتار شد و من غفلت کردم و آنها را بلعیدم در آنگاه مرگ را در برابر چشمانم مشاهده کردم که اینک است که معده و روده من پاره پاره شود. بدون معطّلى در دکّان را بستم و به حضرت عبد العظیم علیه السّلام رفتم، و خود را به ضریح چسباندم و گفتم: یا سَیِّدَ الْکَریم! تو میدانى که من عائله سنگین دارم، فقط شفاى خود را از تو میخواهم. حالم بسیار منقلب بود. چون از حرم بیرون آمدم، وسط صحن کنار حوض نشستم. ناگهان حال قِى و استفراغى به من دست داد، چون قى کردم دیدم همه آن میخها در آن است
2⃣ . پیمان دو خادم
🔰 دو نفر از خادمین حضرت عبدالعظیم علیه السّلام با هم عهد می بندند که هر کدام زودتر ازدنیا رفت از خدا بخواهد دیگری را هم ببرد . از قضا یکی از آنان به رحمت خدا می رود . پس از گذشت چهل روز، یار هم عهد در عالم رویا ، متوّفی را می بیند که در جایگاهی مناسب و خوب قرار دارد . سلام می کند و به او می گوید : رفیق ، از تو گله دارم ، مگر ما با هم قرار و عهد نداشتیم ؟ و او پاسخ می دهد : درست است . من بر سر عهد بودم ، اما مقداری از پیمانه ات خالی است ، وقتی پر شود ، خواهی آمد . این بار می پرسد : به من بگو آنجا چه خبر است ؟ این مکان خوب و خرّم را چطور به تو داده اند ؟ پاسخ می دهد : آن قدر بگویم که سخت است . یادت می آید در آن سفر کربلا که رفتیم از چند گمرک باید می گذشتیم . اینجا هم همان است . گمرک به گمرک جلوی آدم را می گیرند . یکی از آنها مربوط به حساب نماز است . یکی مربوط به روزه است و الی آخر. امّا رفیق ، من به هر یک از این جایگاهها می رسیدم ، وجود مقدّس حضرت عبدالعظیم علیه السّلام تشریف می آورد ، دست مرا می گرفت و از آنجا رد می کرد . تا مرحله آخر که مرا به اینجا آوردند و می بینی … . ده سال پس از این خواب ، آن خادم هم از دنیا رفت تا به یار هم عهد خود بپیوندد …
ادامه 👇4⃣