هدایت شده از KHAMENEI.IR
📢 «رئیسی عزیز خستگی نمیشناخت»
✍️ پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی و اعلام عزای عمومی در پی درگذشت شهادتگونه رئیسجمهور و همراهان گرامی ایشان
📝 حضرت آیتالله خامنهای در پیامی شهادت حجتالاسلام والمسلمین سیّدابراهیم رئیسی رئیسجمهور اسلامی ایران، دکتر امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، حجتالاسلاموالمسلمین آلهاشم نماینده ولیفقیه در آذربایجان شرقی، دکتر رحمتی استاندار آذربایجان شرقی و همراهان گرامی ایشان در سانحه هوایی را تسلیت گفتند.
📝 متن پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
انا لله و انا الیه راجعون
▪️با اندوه و تاسف فراوان خبر تلخِ درگذشتِ شهادت گونهی عالم مجاهد، رئیس جمهور مردمی و با کفایت و پرتلاش، خادمالرضا علیه السلام جناب حجة الاسلام و المسلمین آقای حاج سید ابراهیم رئیسی و همراهان گرامی ایشان رضوان الله علیهم را دریافت کردم.
▪️این حادثهی ناگوار در اثنای یک تلاش خدمترسانی اتفاق افتاد؛ همهی مدت مسئولیت این انسان بزرگوار و فداکار چه در دوران کوتاه ریاست جمهوری و چه پیش از آن، یکسره به تلاش بیوقفه در خدمت به مردم و به کشور و به اسلام سپری شد.
▪️رئیسی عزیز خستگی نمیشناخت. در این حادثهی تلخ، ملت ایران، خدمتگزار صمیمی و مخلص و با ارزشی را از دست داد. برای او صلاح و رضایت مردم که حاکی از رضایت الهی است بر همه چیز ترجیح داشت، از این رو آزردگیهایش از ناسپاسی و طعن برخی بدخواهان، مانع تلاش شبانه روزیش برای پیشرفت و اصلاح امور نمیشد.
▪️در این حادثهی سنگین شخصیتهای برجستهئی مانند حجةالاسلام آل هاشم امام جمعهی محبوب و معتبر تبریز، جناب آقای امیر عبداللهیان وزیر خارجهی مجاهد و فعال، جناب آقای مالک رحمتی استاندار انقلابی و متدین آذربایجان شرقی و گروه پروازی و دیگر همراهان نیز به رحمت الهی پیوستند.
▪️اینجانب پنج روز عزای عمومی اعلام میکنم و به ملت عزیز ایران تسلیت میگویم. جناب آقای مخبر طبق اصل ۱۳۱ قانون اساسی در مقام مدیریت قوهی مجریه قرار میگیرد و موظف است به همراهی رؤسای قوای مقنّنه و قضائیه ترتیبی دهند که ظرف حداکثر پنجاه روز رئیس جمهور جدید انتخاب شود.
▪️در پایان تسلیت صمیمی خود را به مادر گرامی جناب آقای رئیسی و همسر فاضل و بزرگوار ایشان و دیگر بازماندگان رئیس جمهور و خانوادههای محترم همراهان بویژه والد ماجد جناب آقای آل هاشم معروض میدارم و صبر و تسلای آنان و رحمت الهی برای درگذشتگان را مسألت میکنم.
سیّدعلی خامنهای
۴۰۳/۲/۳۱
💻 Farsi.Khamenei.ir
اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
انالله و انا الیه راجعون
باسلام وادب خدمت باسعادت عزيزان وعرض تسلیت شهادت سید شهدای خدمت وهمراهان خدوم شهیدش که مظلومان درمسیر خدمت جان را به جان آفرین تسلیم کردند
روز حزانگیز عزای رئیس جمهور خادم ملت وهمراهنش برهمه عزيزان سوگوار تسلیت عرض میکنیم.
رئیسجمهوری مردمی وخومتگذاری صادق که با شهادت در تاریخ ماندگار شد
حیات عند الرّب نقطه پایانی معراج بشریّت
حیات عند الرّب نقطه پایانی معراج بشریّت است که به آن مقام جز با شهادت دست نمی توان یافت
مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَىٰ نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا:
از ميان مؤمنان مردانى هستند كه به آنچه با خدا عهد بستند صادقانه وفا كردند، برخى از آنان به شهادت رسيدند و برخى از آنها در انتظارند و [هرگز عقيده خود را] تبديل نكردند
شهیدی مخلص وساده زیست وخدمتگذار
شهید خدمت براستی سعید زیست که فرجام او به سعادت ختم شد.
بسان شهیدان زیست که شایستۀ شهادت شد.
این مردخدا وخادم الرضا علیه السلام تمام عمر شریفش درمسیرجهاد و خدمت برای جامعه اسلامی بود وسرانجام شهید راه خدا و شهید خدمت شد.
رییس جمهور،شهید جمهور شد
نه خستگی بر او روی میآورد، نه عجز و تباهی، او شهیدِ جمهور بود. مردی خسته ناپذیر و پر تلاش با اهدافی والا در راستای خدماتی خالصانه. او شهید جمهور بود و با رفتنش باری دیگر داغ دی ماه سرد را برایمان تداعی کرد
شهید راه خدمت صادقانه شهادت طلب می کرد
رئيس جمهور خادم ملت پیوسته ازخداوند طلب شهادت می کرد وچه زیبا به مستجاب شد دعایش
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله:
مَن سَألَ اللهَ الشهادَةَ بصِدقٍ بَلَّغَهُ اللهُ مَنازِلَ الشُّهَداءِ وإن ماتَ على فِراشِهِ.
هركه صادقانه از خداوند شهادت را مسألت كند، خداوند او را به منزلتهاى شهيدان برساند، هر چند در بستر خود بميرد
احزاب/۲۳
#منبرکوتاه
#شهیدان_معلمند
#رئیسی
#انتخاب_های_من
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
♨️ برای اولین بار منتشر می شود
🔴 شهید آل هاشم در گفت و گو با جماران: یکی از رمزهای موفقیت خود را عدم ورود به جریانهای سیاسی میدانم/ امام جمعه باید نقش پدری داشته باشد/ در خطبه اول نماز جمعه، اغلب بحثهای خانوادگی و زیست محیطی مطرح میکنم
🔻شهید آیت الله آلهاشم امام جمعه فقید تبریز در گفت و گویی با جماران که در خرداد 1402 انجام شده می گوید: امام جمعه شبیه روحانی روستا و شهر است و وظیفه دارد در خیر و شرّ مردم شرکت کند.
🔻یکی از موفقیتهای بزرگ امام جمعه این است که جانبداری از شخص، جریان و گروه نکند؛ همان چیزی که مقام معظم رهبری همیشه سفارش کردهاند. شما ببینید در مراسم افطاری مقام معظم رهبری تمام جناحها حضور دارند؛ این یعنی ایشان پدر همه جریانها و احزاب هستند.
🔻لذا امام جمعه باید نقش پدری داشته باشد، تمام افراد را تحت حمایت خود قرار دهد و دست تفقد بر سر همۀ افراد بکشد. بنابراین ما هر جا دیدیم که امام جمعهای طرفدار شخص یا جریان خاصی بوده، موفق نبوده است./
#منبرکوتاه
#رئیسی
#امام_جمعه
#آل_هاشم
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
✅بحرانِ مدیریت بحران در ایران
🔗فارغ از ابهامات فراوانی که حادثه هلیکوپتر رئیسجمهوری و همراهان در ارتفاعات آذربایجان پیش روی ما گستردهاست، از لحظه شنیدن خبر و پیگیری مراحل پس از آن، یک موضوع بسیار مهم مدام ذهنام را درگیر کردهاست: امداد!
🔗بهانه این یادداشت، دو تصویر و یک مصاحبه از سه مقام ایرانی در دو حادثهی اخیر سیل مشهد و سقوط هلیکوپتر رئیسجمهوریست. مدیر بحران مشهد، روی تصاویری از سیل ویرانگر و خسارتبار مشهد که همهی مردم ان را مشاهده میکنند، در گفتوگو با خبرنگار، در کمال بیخیالی و بیتفاوتی به کلی سیل را انکار و آن را در حد آبگرفتهگی معابر تقلیل میدهد. (فقدان رویکردی که سطوح بحران را تعریف و تبیین کند!)
در همان سیل مشهد، فرماندار این کلانشهر ، با کتوشلوار و کفش رسمی، بهجای فرماندهی بحران سیل در اتاق فرمان مدیریت بحران، نقش افسرِ جزء پلیس را ایفا میکند و مشغول بازکردن ترافیک یک تقاطع است!!
🔗در تصویر دیگری که منسوب به یکی از فرماندهای عالیرتبهی نظامیست، او را با کفش و پوششی کاملا نامناسب با وضعیت طبیعی و جوی منطقه، در صحنهی حادثهی سقوط هلیکوپتر میبینیم که تماما نشانهی استیصال، بیبرنامهگی و ناآمادهگیست.
🔗این رویکرد غلط و نادرست که مدیران با کتوشلوار در میدان گلولای حضور داشته باشند یعنی اهل عمل هستند، بیخردانه و تقلیلگرایانه و فروکاهندهی نقش آنها در قامت برنامهریز و فرمانده عملیات است.
🔗اگر مدیر/مدیران، رویکردی منطقی، برنامهریزی دقیق و درست و ساختار و سیستمی شایسته برای مواقع بحران طراحی و تمهید کردهباشند، لازم نیست با کتوشلوار در گلولای فروبروند و برای رسانهها و خوشآیند مقامات بالاتر عکس یادگاری بگیرند!
🔗آنچه از طرح این موضوع، مدنظر است، البته گلهگذاری نیستم هم تکراری و هم بیفایده است! بلکه هشداری چندینوچندباره است که در مدیریت بحران و امدادونجات شرایطی مناسب و شایسته و بایستهی مملکتی در مقیاس ایران نداریم!
🔗ما در ایران بهصورت مداوم با حوادث طبیعی و غیرطبیعی مواجهایم. از زلزله، سیل، فرونشست و آتشسوزی جنگلها و … که به قول برخیها نشانهگان قهر طبیعتاند ولی به زعم بسیاری از کارشناسان و خردمندان، نتیجهی مداخلات ناآگاهانه یا غیرعاقلانهی ما در طبیعت است تا حوادث غیرطبیعی مانند نرخ و حجم بسیار بالای تصادفات و حوادث و سوانح حملونقلی، آتشسوزیهای متعدد، ایمنی پایین ساختمانها و مراکز تولیدی و خدماتی و … نمودهای عینی از مخاطرات فراوانی هستند که انسان و جامعهی ایرانی با آن رویارو و درگیر است.
🔗طبیعیست که مواجهه با این حجم و میزان از مخاطرات، نیازمند رویکردی عقلانی و برنامهریزی شدهاست که اولا ملاحظات پیشگیرانه و فروکاهندهی زیان و خسارت را تضمین کند و ثانیا در هنگام بروز حوادث و سوانح، امر امداد را تسهیل کند.
🔗واقعیت این است که هیچکدام از این دو رویکرد را در ایران نمیبینیم و علیرغم وجود سازمانهای متعدد (نه ساختارهای بایسته! این دو بسیار متفاوتاند)، در هنگام بروز حوادث در هر سطح و حجم و گسترهئی، شاهد بیبرنامهگی، سردرگمی، اتلاف وقت (بهویژه زمان حیاتیِ نجات) بلاتکلیفی و پریشانی رسانهای و از همهمهمتر تشتت و چندگانهگی در امر فرماندهی هستیم. ناشی از همین موارد، اطلاعرسانی در زمان حوادث و سوانح، اسفناک، گمراهکننده و سرگیجهآور است. به تشتت اخبار مختلف و تایید و تکذیبهای متعدد در این سه روز توجه کنید! ابتدا خبرگزاری فارس، اساس وقوع حادثه را تکذیب و تغییر برنامه سفر را از هوایی به زمینی اعلام کرد. سپس چندین بار رسانهها به نقل از مقامات، عبارات متناقض نظیر «فرود سخت» و «تماس برخی سرنشینان» را به کار بردند. در جائی دیگر اخبار متناقض از نقش پهپاد ترکیه نقلشد. این میزان از تشتت و پریشانی رسانهای در انعکاس مهمترین اتفاق روز جهان، بیانگر آن است که جامعهی رسانهای ایران در حوزه مدیریت بحران، نیازمند پیوست رسانهای مدون و طراحیشده است.
🔗در کنار اینها، بیتوجهی مسؤولان امر برنامهریزی سفر، به هشدارهای هواشناسی نیز قابل تامل است. مسؤولانی که مدام از بیتوجهی مردم به هشدارها داد سخن میدهند، خود به بدیهیات امر توجه نکردهاند و سفری پرمخاطره را رقم زدهاند!
#انتخاب_های_من
#منبرکوتاه
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
📚💐🌹فرهنگ #نماز در سیره #امام_رضا(علیه السّلام){1}🌹💐
دوستان عزیز و بزرگوار سلام عليكم صبح شما بخیر طاعات و عبادات تان قبول باشد ان شاءالله، در آستانه ولادت باسعادت ثامن الائمه حضرت علی بن موسی الرضا عليهما السّلام قرار داريم ضمن عرض تبریک و تهنیت ایام ولادت باسعادت آن حضرت بحث را آغاز میکنیم تحت عنوان{فرهنگ نماز در سیره امام رضا(علیه السّلام)}
دوستان عزیز و بزرگوار هر مسلمان وظیفه شناس و عاشق الهی شایسته است که این گفتار نبوی(صلی الله علیه و آله) را نصب العین خود قرار دهد که: آن حضرت حضور قلب در نماز و احساس لذت از آنرا اینگونه توصیف کرده است👇
«یا اباذر! اللّه جلّ ثناؤه قرّة عینی فی الصّلاة و حبّب الیّ الصلاة کما حبّب الی الجائع الطّعام و الی الظمآن الماء و انّ الجائع اذا اکل شبع و انّ الظمآن اذا شرب روی و انا لااشبع من الصّلاة؛(1)
ای اباذر! خداوند ـ جل ثناؤه ـ نور دیده مرا در نماز قرار داد و نماز را محبوب من گردانید، همچنان که غذا را محبوب گرسنه و آب را محبوب انسان تشنه قرار داده است (امّا با این تفاوت) که گرسنه هرگاه غذا بخورد سیر می شود و تشنه هرگاه آب بنوشد سیراب می شود امّا من از نماز سیر نمی شوم.»
👈برترین عمل👇
از منظر امام رضا(علیه السّلام) هیچ عملی برتر و ارزشمندتر از نماز نیست، چرا که بهترین و میانبرترین راه برای رسیدن به قرب الهی است.
امام رضا(علیه السّلام) همواره می فرمودند 👇
«الصّلاة قربان کل تقیٍّ؛(2)
نماز هر انسان پارسائی را به خداوند نزدیک می کند.»
به همین جهت آن حضرت به ابراهیم بن موسی فرمودند 👇
«لاتؤخرنّ الصّلوة عن اوّل وقتها الی آخر وقتها من غیر علّةٍ علیک، ابدأ باوّل الوقت؛(3)
انجام نماز را بدون علت از اول وقت آن تأخیر نینداز، همیشه در اول وقت آن شروع کن!»
👆بحث ادامه دارد 👈👈👈
___
1. مکارم الاخلاق، ص 461.
2. من لایحضره الفقیه، ج 1، ص 210.
3. بحارالانوار، ج 49، ص 49.
#منبرکوتاه
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
#توجه_توجه
▪️پویش #نماز_لیلة_الدفن شهید جمهور
▪️همه ملت ایران امشب رأس ساعت ۹ جهت جبران بخش کوچکی از زحمات انبوه #شهید_سید_ابراهیم_رئیسی برای ایشان نماز لیلة الدفن میخوانیم ...
____________
▪️ کیفیت نماز لیلة الدفن :
این نماز دو رکعت است :
در رکعت اول : بعد از سوره حمد ، یک مرتبه #آیة_الکرسی
در رکعت دوم : بعد از حمد ، ده مرتبه #سوره_قدر خوانده شود
و بعد از سلام نماز بگویید :
« اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحمدٍ وَ آلِ مُحمدٍ وَ ابْعَثْ ثَوابَها اِلی قَبرِ سید ابراهیم بن سید حاجی »
#پویش_نماز_لیلة_الدفن
#شهید_آیت_الله_سید_ابراهیم_رئیسی
#شهید_جمهور
« با انتشار این پیام در ثوابش شریک باشید »
@manbar_ir
⭕نام پدر شهدای خدمت جهت خواندن نماز لیلة الدفن امشب⤵️ قربة الی الله.
🌷 شهید سیدابراهیم رئیسی↔️ سیدحاجی
🌷شهیدحسین امیر عبداللهیان ↔️ محمد.
🌷شهید شهید سید محمدعلی آل هاشم ↔️ سید محمد تقی
🌷 شهیدمالک رحمتی↔️ اسکندر
🌷 شهید سید طاهر مصطفوی↔️ سید احمد.
🌷شهید محسن دریانوش↔️ مختار
🌷شهید سید عباس موسوی فرزند سید محمد علی
🌷شهید بهروز قدیمی (فرزند شهید هستش که نتونستم نام پدرش پیدا کنم.)
🇮🇷هدیه صلوات به روح جمیع شهدای اسلام به نیت فرج مولا صاحب الزمان قربة الی الله.
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فرق میکنه کی رئیس جمهور باشه به روایت تصویر
تفاوت نگاه حسن روحانی
و شهید #رئیسی در مورد
جایگاه و تکریم معلمان....
حتی اگرحرف ایشان درست باشد، شیوه بیان جالب نیست.
#سیدالشهدای_خدمت #سید_شهیدان_خدمت
@manbar_ir
اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
*نقش سکوت وسنجیده سخن گفتن درشکل گیری شخصیت انسان
*سکوت ارزشی اخلاقی*
روایاتی که در مدح و ستایش سکوت به عنوان ارزش اخلاقی ذکر شده
و نیز اخباری که مایه هائی ارزشمند برای سکوت برشمرده،
حکایت روشنی از اثرات مثبت سکوت دارند، به برخی از این آثار توجه کنید.
*حفظ هیبت انسان*
سکوت هیبت انسان را حفظ می کند و او را از طعن ها و ایرادها محفوظ می دارد،
تعبیری که حضرت امیر علیه السلام در این رابطه دارند بسیار زیباست.
*«المرءُ مَخْبُوءٌ تَحْتَ لِسانِهِ* »
انسان در زیر زبان خود مخفی است و تا سخن نگوید آشکار نشود.
تا انسان حرفی نزند، ماهیت وی همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد و خصوصیات او آشکار نمی شود امّا با اولین سخنش، لهجه وی شناسائی می شود و به تدریج میزان ادب اجتماعی، نزاکت فردی،
علم و دانش و... عیان می گردد.
تا مرد سخن نگفته باشد
عیب و هنرش نهفته باشد
حضرت امیر علیه السلام نیز می فرمایند:
کثرت سکوت برای انسان هیبت می سازد.
*«بِکثْرَةِ الصَّمْتِ تَکونُ الهَیبَةُ»*
کثرت سکوت، موجب ابهت است.
*سکوت زیور علم*
سخن زیاد نشانه جهل است و آنکه عالم تر است کم سخن تر است، انسانی که ظرفیت و حلم او اندک است دانش اندک خود را پیوسته بیان می دارد و بدین وسیله برای خود در پی کسب وجهه می باشد، امّا کسی که بسیاری از معلومات را در خود جای داده است،
علم و حلم را مقرون هم ساخته و جز به هنگام ضرورت و به قدر ضرورت چیزی نمی گوید.
مَثل این دو کس، مَثل کوزه ای است که اگر قطره آبی داشته باشد صدای خود را به همه می رساند ولی کوزه پر آب ساکت و آرام می باشد. و یا جیبی که چند سکه پول در خود جای داده،
مقدار ارزش خود را به همه اعلام می دارد ولی جیب پر از اسکناس هرگز خودنمائی نمی کند.
قال علی علیه السلام:
*«الصَّمْتُ زَینُ الْعِلْمِ وَ عُنْوانُ الْحِلْمِ»*
خاموشی آرایش و زینت علم و نشانه بردباری و حلم است.
*سلامتی و حفظ نفس*
بسیاری از نزاع ها و کدورتها، جنگها و خونریزی ها از زبان ناشی می شود تا آنجا که مثل شده است: «زبان سرخ، سر سبز می دهد بر باد»
این مثل ترجمه ای است برای فرمایش مولای بیان امام علی علیه السلام که فرموده اند:
*کمْ مِنْ دَمٍ سَفَکهُ فَمٌ*
بسا خونی که باز شدن دهانی آن را ریخت
هر که را تیغ زبان نیست بفرمان
عاقبت کشته شمشیر زبان می گردد
کمتر کسی است که این اثر از آثار سکوت را لمس نکرده باشد و لذا محتاج به توضیح نبوده و صرفاً به ذکر چند روایت از مولای متقیان حضرت امیر علیه السلام اشاره می شود.
*«انْ کانَ فِی الْکلامِ بَلاغَةٌ، فَفِی الصَّمْتِ السَّلامَةُ مِنَ العِثارِ»*
اگر در سخن، بلاغت و شیوائی نهفته شده است. در خاموشی سلامتی از لغزش واقع شده است.
*«الْزِمِ الصَّمْتَ فَادْنی نَفْعِهِ السَّلامَةُ*
همیشه خاموش باش که کمترین فایده آن سلامتی است.
و این روایت کوتاه خلاصه ای است از همه گفته ها:
*اصْمُتْ تَسْلَمُ*
خاموش باش، سالم می مانی.
*عدم احتیاج به عذر خواهی*
پرگو و پرحرف در لابلای کلماتش سخنانی هرز صادر می شود و او برای حفظ موقعیت آینده خود مجبور به عذرخواهی و طلب بخشش می شود چه اینکه اگر چنین نکند بدتر از پیش از چشمها می افتد و اعتماد نسبی دیگران را نسبت به خود از دست می دهد.
لذا وی هر لحظه در جستجوی بهانه ای و یافتن راهی برای بیان شیوه عذرخواهی خود است،
ولی کسی که زبان خود را یله و رها ننموده و در کنترل خویش دارد طبیعتاً کمتر در پی تدارک اسباب و مؤنه عذرخواهی می شود.
قال علی علیه السلام:
*الصَّمْتُ یکسیک الْوَقارَ وَ یکفیک مَؤُنَةَ الْاعْتِذارِ*
خاموشی، لباس وقار بر تو می پوشاند و سختی عذرخواهی را از تو برمی دارد.
*طرد شیطان ازخود*
زبان عامل بسیاری از انواع مختلف گناهان است و لذا وسیله ای خوب برای رسیدن ابلیس به مطامع خود می باشد.
و سکوت در خلاف این جهت حرکت کرده و لذا موجب توقف و طرد ابلیس می شود.
قال رسول اللَّه صلی الله علیه و آله:
*«عَلَیک بِطُولِ الصَّمْتِ فَانَّهُ مَطْرَدَةٌ لِلشَّیطان وَ عَوْنٌ لَک عَلی امْرِ دینِک* »
بر تو باد سکوت زیاد که موجب طرد شیطان و باعث یاری دین تو می باشد.
نهج البلاغه- حكمت 140
نهج البلاغه- حكمت 215
#منبرکوتاه
#اخلاق
#انتخاب_های_من
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
بله گناه شیرین است مثلا خواب هنگام نماز صبح شیرین است اما بیدار شدن ونماز خواندن تلخ وسخت است. خوردن غذا در روز ماه مبارک شیرین است اما روزه تلخ است ویا گرفتن رشوه وپول مفت شیرین است در مقابل ، کار وتلاش تلخ است .نگاه به ناموس مردم لذت بخش است وخود داری از نگاه حرام سخت وتلخ است و یا غیبت وبدگویی دیگران شیرین است اما بیان خوبی ها ونکویی دیگران بخاطر حسادت وخشم وامثال آن تلخ است. دروغ ودغل شیرین اما صداقت وراستی به ویژه آن وقتی که به زیان آدم باشد تلخ است .
وخلاصه دهها از این مقوله و نمونه در زندگی داریم که همواره طرف گناه شیرین وگوارا ودل انگیز است و طرف طاعت وبندگی تلخ وسخت وناگوار است .
البته این چند جواب دارد که فقط به یکی پرداخته می شود وآن اینکه طاعت هم شیرین است وحتی شیرین تر از گناه اما این شیرینی تجربه نمی شود .
یعنی اگر شخص بجای اینکه گناه کند وشیرینی آن را حس کند بیاید وارد حریم طاعت شود بی گمان شیرینی آن را حس خواهد نمود وحتی اگر طاعت تجربه شود دیده خواهد شد که بسیار شیرین است وحتی شیرین تر از شیرینی گناه .
لذتی که در طاعت هست در معصیت نیست نهایت ذائقه ها متفاوت است یعنی کسی که ذائقه اش در گناه سپری شد وکامش با گناه مانوس شدعلی القاعده شیرینی طاعت را حس نمی کند اما آنهایی که اهل طاعت اند می دانند که طاعت چقدر شیرین است .
خدا رحمت کند مرحوم آیت اله بهجت را که می فرمود:اگر سلاطین عالم بدانند که چه لذتی در نماز است هرگز دنبال سلطنت وقدرت نمی روند . پس نماز شیرین است.
ویا مثلا روزه داری که هنگام غروب کنار سفره افطار می نشیند آن لذت وشادی که در آن لحظه حس می کند از غذاخوردن در روز حس نمی کند .
ویا انسانی که روزانه به مردم خدمت می کند و گره مردم را باز می کند و بسته غذایی به فقراء می دهد وپول نسخه دارو را می پردازد وقسط عقب افتاده مستمندی را می دهد ویا جهیزیه دختر فقیری را تامین می کند یا برای کسی خانه می خرد وشب که به خانه بر می گردد وخدمات روزش را ملاحظه می کند چنان شادی وخورسندی ولذتی به او دست می دهد که لذت رشوه وربا وسرقت وبخل وامثال آن پیش او ناچیز بل هیچ است.
حاتم طایی فقرا ومستمندان را جمع می کرد وبه آنها غذا می داد وخود دم در می ایستاد وبه عنوان خادم در خدمت آنها بود . به او گفتند به فرما غذا میل کنید می فرمود نه . من از خدمت به شما ومشاهده شما بیشتر لذت می برم .
یعنی آنان از از خوردن وطعام لذت می بردند واو از اطعام وغذا دادن .
حضرت امیر المومنین (ع) می فرمود انسان کریم از اطعام(به دیگری غذا خوراندن) لذت می برد وانسان لئیم وبخیل از طعام (غذا خوردن وبه دیگری ندادن)
پس ذائقه ها متفاوت است وانسان امین از امانت لذت می برد وانسان خائن از خیانت. انسان صادق از صداقت لذت می برد وانسان دروغگو از دروغ وانسان خدمتگذار از خدمت لذت می برد وانسان خائن از خیانت .وانسان کریم وباشرف از تکریم دیگران لذت می برد وانسان موهن از اهانت به دیگران وانسان اهل حلال از حلال لذت می برد وانسان اهل حرام از حرام وانسان چشم پاک از عفت لذت می برد وانسان چشم چران از چشم چرانی . حضرت یوسف می فرمود رَبِّ السِّجنُ اَحَبُّ اِلَیَّ مِمّا یَدعُونَنی اِلَیهِ .
خدایا زندان همراه با عفت نزد من محبوبتر وعزیزتر از آزادی همراه با بی عفتی است . وخلاصه انسان عالم از علم لذت می برد وانسان عادل از عدالت اما انسان جاهل از کار جاهلانه وانسان ظالم از ظلم وحق کشی.
مرحوم خواجه نصیر الدین طوسی می فرمود: اَینَ المُلُوکُ وَ اَبناءُ المُلُوکِ مِن هذِهِ اللَّذَّهِ ؟ کجایند شاهان وشاهزادگان از این لذتی که من از علم می برم برخوردار باشند؟
حاصل آنکه ذائقه ها متفاوت است اگر ذائقه ذائقه گناه باشد از گناه لذت می برد واگر ذائقه ذائقه طاعت باشد از طاعت لذت می برد.
پس اینگونه نیست که گناه لذت داشته باشد. نه بل طاعت هم لذت دارد به شرط آنکه اهل طاعت باشیم ومزاج آلوده نباشد .
پس اولا طاعت شیرین است ثانیا شیرینی آن بیشتر از شیرینی گناه است چون لذت طاعت حقیقی است وشیرینی گناه توهمی است ثالثا شیرینی گناه زودگذر است اما شیرینی طاعت ماندگار تر بل دائمی است رابعا لذت گناه مربوط به دنیا است اما لذت طاعت هم در دنیا وهم در آخرت است خامسا لذت گناه آمیخته با زیان وضرر است اما لذت طاعت بی زیان وبی ضرر است.
#منبرکوتاه
#اخلاق
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
🛐نماز توبه در یکشنبه های ذی القعده🛐
✍پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم در روز یکشنبه این ماه بر اصحاب وارد شد فرمود : چه کسی خواهان توبه است؟؟!!
طبیعتاً همه گفتند: همهٔ ما خواستار توبه ایم.
پس فرمود:
۱-امروز را غسل کنید
۲-و سپس وضو بگیرید
۳-و دو تا ، دو رکعتی نماز بخوانید
در هر رکعت
بعد از حمد ،
سه بار توحید،
و یکبار سوره فلق،
و یکبار سوره ناس.
۴-بعد از اتمام نمازها هفتاد بار بگوید:
«استغفِرُ اللّه»
وسپس:
«لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ» و آن گاه بگوید:
«يَا عَزِيزُ! يَا غَفَّارُ! اغْفِرْ لِي ذُنُوبِي وَ ذُنُوبَ جَمِيعِ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ، فَإِنَّهُ لَا يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا أَنْتَ».
♦️با اینکه اصل نماز برای توبه است و فرشته ای از آسمان میگوید:
توبه ات پذیرفته شد و گناهت آمرزیده گردید.
اما پیامبر خواص دیگری نیز برای این نماز ذکر کردند:
⬅️منادی میگوید:
برکت برای تو و خانواده ات و ذریه ات حاصل شد.
⬅️منادی دیگر میگوید:
دشمنانت در قیامت از تو راضی خواهند شد
⬅️منادی سوم ندا میدهد:
عاقبتت ختم به ایمان و خانه برزخت وسیع و نورانی خواهد بود.
⬅️نفر چهارم این خبر را میدهد:
اسباب رضایت پدر و مادرت فراهم میشود و آنان نیز آمرزیده میشوند و خداوند در رزق دنیوی و اخروی تو را گشایش ایجاد خواهد کرد.
⬅️اما نفر پنجم حضرت جبرئیل است که میفرماید:
من با فرشته مرگ وقت فوت تو خواهم آمد تا سفارش تو را به قابض الارواح بکنم تا با آرامی روح را از بدنت جدا کند.
🌟البته پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم به راوی این حدیث بعد از پرسش او ، اجازه این نماز را با همین پاداش در غیر این ماه را داده اند.(مِثْلَ مَا وَصَفْتُ، وَ إِنَّمَا عَلَّمَنِي جَبْرَئِيلُ هَذِهِ الْكَلِمَاتِ أَيَّامَ أُسْرِيَ بِي)
📚اقبال الاعمال ص۶۱۴
#منبرکوتاه
#نماز_یکشنبه_ماه_ذی_القعده
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
🌷حدیث ادب🌷
امیرالمؤمنین علی علیه السلام فرمود:
كُلُّ شَىْءٍ يَحتاجُ اِلَى الْعَقْلِ وَالْعَقْلُ يَحْتاجُ اِلَى الاَدَبِ؛
یعنی
هر چيزى و هر کاری به عقل و خرد نياز دارد و عقل نیز به ادب نياز دارد.
(تصنیف غررالحکم و دررالکلم ص248 ، ح5102.)
بزرگی گفته:👇
هنوز هم كه هنوز است
اظهار ادب در مقابله با
يك فرد بي ادب مطمئن ترين
راه تحقير است...
کانال حدیث منبر 👇👇
https://eitaa.com/hadisemenbar/4963
#منبرکوتاه
#انتخاب_های_من
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af
کشاورزی مشغول پاشیدن بذر بود که ثروتمند مغروری به او رسید و با تکبر گفت:😠😠
.
.
بکار… بکار که از تو کاشتن است و از ما خوردن…🦄
.
کشاورز نگاهی به اون انداخت
و گفت: دارم یونجه میکارم😐😂
🌹|• امام صادق عليهالسلام
إِنَّ فِي السَّمَاءِ مَلَكَيْنِ مُوَكَّلَيْنِ بِالْعِبَادِ فَمَنْ تَوَاضَعَ لِلَّهِ رَفَعَاهُ وَ مَنْ تَكَبَّرَ وَضَعَاهُ
❞در آسمان دو فرشته بر بندگان
گماشته شدهاند پس هر كس
براىِخدا تواضع كند،او را بالا برند
و هر كس تكبر ورزد او را پَست گردانند.❝
{📚كافى(ط-الاسلامیه) ج2، ص122}
✍ تواضع و فروتنی زینت ِ اخلاق ِ انسانی است و در مقابل آن تکبر و خودبزرگ بینی ریشه ضعف شخصیت و دلیل دوری دیگران از انسان است. اگر تواضع و فروتنی میان مردم رایج شود دیگر فخر فروشی و تکبر از بین خواهد رفت. معمولا انسانهای متکبر از جانب خداوند متعال شکسته خواهند شد تا تاوان غرور خود را بدهند. ابلیس نیز به خاطر تکبرش رانده شد. بیایید در مقابل هم نوعان خود تواضع و فروتنی را تمرینکنیم.
#منبرکوتاه
#روایت
#طنزیم
کانالمون ⇩
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
گروه احکام ⇩
https://eitaa.com/joinchat/2175991819Cb06cb5d8af