هدایت شده از مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔻چه کشورهایی به قطعنامه حذف ایران از کمیسیون مقام زن رأی مخالف دادند؟
🔹کشورهای بولیوی، چین، قزاقستان، نیکاراگوئه، نیجریه، عمان، روسیه و زیمبابوه به قطعنامه پیشنهادی برای حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل رأی مخالف دادند.
وستانیوز
@amniatemeli
🔶 چین با محکومکردن تحریم صنعت تراشه، آمریکا را به «جبران اشتباهات» دعوت کرد
چین میگوید در سازمان تجارت جهانی از آمریکا شکایت کرده است تا جلوی تحریمهای صنعت تراشه را بگیرد. وزارت بازرگانی این کشور، آمریکا را تهدیدی برای اقتصاد بینالمللی قلمداد میکند.
وزارت بازرگانی چین میگوید در سازمان تجارت جهانی (WTO) شکوائیهای علیه دولت ایالات متحده ثبت کرده است تا با تحریمهایی که آمریکا علیه صنعت تراشه وضع کرده مقابله کند. چین میگوید شکایت از آمریکا در WTO «پاسخی به پروتکشنیزم تجاری» است.
براساس گزارش والاستریت ژورنال، دولت پکن برای حمایت از حقوق و منافع خود قصد دارد از مکانیزم حل اختلاف سازمان تجارت جهانی برای بهچالشکشیدن تحریمهای آمریکا استفاده کند. وزارت بازرگانی چین میگوید در تلاش است ازطریق شکایت رسمی، جلوی محدودیتهایی را که ایالات متحده بر محصولاتی مثل تراشه اعمال کرده است بگیرد.
قوانینی که ایالات متحده در ماههای اخیر تصویب کرده است اعلام میکنند تراشهسازان آمریکایی بهمنظور صادرات انواع خاصی از تراشههای حوزهی هوش مصنوعی و ابرکامپیوتر به چین، باید مجوز مستقیم از وزارت بازرگانی آمریکا دریافت کنند.
مقامات رسمی دولت جو بایدن میگویند هدف از تحریمهای جدید، جلوگیری از دستیابی چین به سیستمهای نظامی مخرب و اسلحههای جدید و بهروز است.
وستانیوز
🔶 منابعی آگاه میگویند ژاپن و هلند در حمایت از تحریمهای آمریکا، قصد دارند فروش تجهیزات پیشرفتهی تراشهسازی را به شرکتهای چینی ممنوع کنند.
بلومبرگ در گزارشی بهنقل از منابع آگاه مینویسد ژاپن و هلند بر سر محدودکردن صادرات تجهیزات پیشرفتهی تراشهسازی به چین، با ایالات متحده بهتوافق رسیدهاند. کارشناسان میگویند تحریمهای ژاپن و هلند علیه دولت پکن، مانع بزرگی برای برنامههای جاهطلبانهی چین محسوب میشود.
احتمالاً ژاپن و هلند در هفتههای آینده محدودیت اِعمالشده بر صنعت تراشهی چین را بهصورت عمومی اعلام خواهند کرد. بهادعای منابع آگاه، این دو کشور حداقل از چند مورد از محدودیتهایی استفاده میکنند که ایالات متحده دو ماه پیش بر صنعت تراشهی چین اعمال کرد.
وستانیوز
🔶 به گزارش فوربز، نشانهها حاکی از آن است که ایران احتمالا در ازای تامین صدها پهپاد برای روسیه در جنگ اوکراین، جنگندههای سوخوـ۳۵ دریافت میکند
محموله تحویلی دو اسکادران ۱۲ فروندی سوخو۳۵ های مرجوعی مصر است
برخی گمانهزنیها حاکی از آن است که ایران قصد دارد محموله دوم را با پشتیبانی کمپانی سوخو روسیه خودش در ایران تولید کند.
بر این قرار، تعداد سوخو۳۵ های نیروی هوایی ایران به ۶۰ فروند خواهد رسید
چنین توافقی مشابه توافق روسیه با هند میباشد، که به دهلینو اجازه داد ۱۴۰ جنگنده سوخو سوـ۳۰ تولید کند
اما ۶۰ فروند در برابر دارایی رقبای منطقه ای کافی نیست
در مقایسه ...
نیروی هوایی عربستان سعودی بیش از ۸۰ جنگنده افـ۱۵اسای پیشرفته در اختیار دارد، که نمونه پیشرفتهای از استرایک ایگل است و ظرفیت حمل ۱۲ موشک هوابههوای دوربرد ایمـ۱۲۰ را دارد
امارات متحده عربی نیز ناوگانی از جنگندههای پیشرفته اف-۱۶ئی/اف بلاک۶۰ در اختیار دارد و ۸۰ فروند رافال هم خواهد خرید
اما رسیدن همان دو اسکادران ۱۲ فروندی سوخو۳۵ های محموله اول به ایران، عملیات اسرائیل علیه تاسیسات اتمی ایران را دشوار خواهد کرد
وستانیوز
🔸گزینه لولا دا سیلوا رئیس جمهور منتخب برزیل برای وزارت خارجه : روابط با ونزوئلا را احیا خواهیم کرد
وی افزود ژانویه یک هیئت سیاسی به کاراکاس خواهیم فرستاد
وستانیوز
🔸نماینده ویژه دبیرکل ناتو در قفقاز و آسیای مرکزی خاویر کولومینا: من بسیار نگران وقایع اطراف دالان لاچین هستم. این کلید تضمین آزادی حرکت و حل مشکلات بشردوستانه است. ناتو از ارمنستان و آذربایجان میخواهد که با خویشتن داری عمل کنند، از تشدید بیشتر تنش اجتناب کنند و به طور کامل در مذاکرات شرکت کنند
وستانیوز
🔸چین: آمریکا به حسننیت ایران پاسخ مثبت دهد
«وانگ ونبین» سخنگوی وزارت خارجه چین: ایران اخیراً حسننیت و انعطاف درباره برخی مسائل باقیمانده نشان داده است.
آمریکا باید به آن واکنش مثبت نشان دهد و راههایی برای همکاری با ایران بهمنظور به نتیجه رسیدن زودهنگام مذاکرات بیابد.
ما از تکرار تعهد اتحادیه اروپا به احیای برجام استقبال میکنیم و خواستار جدا کردن موضوع هستهای از سایر موضوعات مرتبط با ایران هستیم.
چین از اتحادیه اروپا در ایفای نقش میانجی فعالتر برای ازسرگیری مذاکرات و دستیابی به توافق در زودترین زمان حمایت میکند.
وستانیوز
🔸تفاهمات صورت گرفته میان ایران و روسیه در حوزه فضایی به امضای دو طرف رسید
رئیس سازمان فضایی ایران پس از امضای تفاهمنامه: چارچوب همکاریهای ایران و روسیه در آینده، امروز میان دو کشور نهایی شد و طرفین در حوزههای مختلف به تفاهمات خوبی دست یافتند.
وستانیوز
🔸 نیروهای مسلح باکو مواضع ارامنه را گلوله باران کردند
وزارت دفاع ارمنستان گزارش می دهد که در 15 دسامبر، حوالی ساعت 01:10، یگان های نیروهای مسلح باکو از سلاح های سبک با کالیبرهای مختلف به سمت مواضع ارامنه واقع در مسیر نورابک و سراشن شلیک کردند.
تاکنون از طرف ارمنی تلفاتی ثبت نشده است
وستانیوز