🔸آیا در آستانه جنگ جدید نفتکش ها بین ایران و آمریکا در دریای عرب هستیم؟ رای الیوم پاسخ داد
رای الیوم نوشت: قایق های ایرانی دو روز گذشته در پاسخ به ربایش یک نفتکش ایرانی توسط آمریکا، یک نفتکش این کشور را در خلیج عمان توقیف و وادار به حرکت به سمت یکی از بنادر ایرانی کردند.
عبدالباری عطوان با اشاره به این موضوع نوشته است: این همان جنگ کشتی ها و نفتکش ها بین آمریکا و ایران است که با قدرت در حال بازگشت به آب های دریای عرب است و احتمال رویارویی دریایی یا حتی هوایی بین دو کشور را بالا می برد.
ایران هیچ گونه تلاش آمریکا و اسرائیل را برای تهدید کشتی ها و نفتکش هایش در هیچ کجا علی الخصوص در نزدیکی مرزهایش برنمی تابد . مثال های زیادی وجود دارد که این حقیقت را تایید می کند که مهمترین آنها در سال ۲۰۱۹ میلادی رخ داد؛ جایی که ایران در واکنش به رهگیری نفتکش خود در مسیر سوریه توسط یک نفتکش انگلیسی در تنگه جبل الطارق، دو نفتکش انگلیسی را در تنگه هرمز توقیف کرد و تنها پس از آزادی توفتکش بازداشت شده خود، آنها را رها کرد. علاوه بر این سال ۲۰۲۲ نیز ایران در پاسخ به توقیف یک نفتکش خود توسط نیروی دریایی یونان که با چراغ سبز آمریکا رخ داده بود، دو کشتی یونانی را فورا توقیف کرد و تا زمانی که نفتکش ایرانی آزاد نشد، دو کشتی یونانی را هم آزاد نکرد.
آمریکا این دزدی دریایی را علیه نفتکش ها و کشتی های ایرانی تحت بهانه اجرای تحریم های تحمیلی خود علیه ایران اعمال می کند در حالی که دولتش فراموش می کند که این آنها بودند که از توافق هسته ای با ایران خارج شدند
وستانیوز
🔸واشنگتن پست: پایان ابرقدرتی آمریکا/ برخی کشورها دیگر تمایلی به حمایت از ایالات متحده ندارند
روزنامه واشنگتن پست در مقالهای نوشت:
مقامات اطلاعاتی آمریکا معتقدند برخی از کشورهای کلیدی جهان مانند برزیل، مصر، هند و پاکستان در دورهای که آمریکا دیگر ابرقدرت بلامنازع جهان نیست، تمایلی به حمایت بیچون و چرا از این کشور ندارند.
بر اساس ارزیابیهای طبقهبندی شده اطلاعاتی آمریکا که بهتازگی به فضای مجازی درز کرده است، برنامه جهانی جو بایدن رئیس جمهور آمریکا با چالشهای مهمی مواجه است زیرا کشورهای بزرگ در حال توسعه به دنبال فرار از تشدید بنبست بین ایالات متحده از یک طرف و روسیه و چین از طرف دیگر هستند و در برخی موارد از این رقابت برای منافع خود سوء استفاده میکنند.
طبق یکی از اسناد فاش شده، حنا ربانی کهر وزیر دولت در امور خارجه پاکستان در ماه مارس استدلال کرد که کشورش دیگر نمیتواند برای حفظ حد وسط بین چین و ایالات متحده تلاش کند. وی در یادداشتی تاکید کرد که آینده پاکستان در گرو همکاری با چین است.
وستانیوز
🔸مقدمات بازگشایی سفارت ایران و عربستان در حال انجام است
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با مهر: برای فعالسازی سفارتخانهها و نمایندگیهای دو کشور ایران و عربستان یکسری اقدامات و مقدمات لازم است که در حال انجام است و سپس تبادل سفرای دو کشور انجام خواهد شد.
تاکید ما آن است که از سرگیری روابط ایران با کشورهایی مانند عربستان باید تأثیرات خود را در حوزه اقتصادی و سیاسی و برای ملتهای منطقه هم داشته باشد
وستانیوز
هدایت شده از مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
✅دهم اردیبهشت روز ملی خلیج تا ابد پارس گرامی باد .
@amniatemeli
🔸تمجید کم سابقه فرمانده امریکایی از پهپادهای ایرانی
ژنرال مکنزی، فرمانده سابق ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا در مصاحبهای با «انستیتو واشنگتن»، جملات تحسینآمیز و کمسابقهای را درباره قدرت پهپادها و موشکهای ایرانی بیان کرده است.
او میگوید: مزیت پهپادهای ایرانی، این است که تاکنون قادر نبودهاند به شکل کامل با آن مقابله کنند.
شخصا احترام زیاد برای برنامه پهپادی و موشکی ایران قائلم؛ آنها جانفشانیهای بزرگی کردهاند.
این توانمندیها، جواهرات حقیقی ایران هستند و به اندازه برنامه هستهای این کشور اهمیت دارد
وستانیوز
🔸مسکو و تهران در تلاش برای نزدیک کردن سوریه و ترکیه
کارشناسان و ناظران سیاسی بر این باورند که انتخابات ریاست جمهوری ترکیه ارتباطی با تلاش تهران و مسکو برای نزدیکی آنکارا - دمشق ندارد، زیرا این تلاش ها در چارچوب برقراری صلح و بازگرداندن حاکمیت سوریه بر تمام خاک این کشور بر اساس اصول و قواعد دمشق است.
کارشناسان می گویند ایران و روسیه از سال ۲۰۱۷ با امضای توافقنامه (میان ایران، ترکیه، روسیه و سوریه) نقش میانجی میان آنکارا و دمشق را ایفا میکنند، بنابراین تلاشهای مسکو و تهران برای نزدیک کردن سوریه و ترکیه زاییده زمان حال نیست.
وستانیوز
🔸بلومبرگ گزارش داده هند به اصلیترین برنده تحریمهای نفتی روسیه تبدیل شده و با خرید نفت ارزان این کشور و فروش آن در قالب سوختهای تصفیه شده به اروپا، به سود قابل توجهی دست یافته است.
در ماه دسامبر اتحادیه اروپا تقریبا هرگونه واردات نفت خام از روسیه از طریق دریا را ممنوع کرد با این حال این قوانین کشورهایی مانند هند را از خرید نفت ارزان روسیه و تبدیل آن به سوختهایی چون گازوئیل و ارسال مجدد آن به اروپا باز نمیدارد.
بر اساس دادههای جمعآوری شده توسط بلومبرگ از شرکت «کپلرKpler»، هند همزمان با خرید مقادیر بیسابقه نفت خام روسیه در مسیر تبدیل شدن به بزرگترین تامینکننده سوخت تصفیه شده اروپا است
وستانیوز