س🔸ازمان ملل: بیش از ۳ میلیون شهروند حاشیه خلیج فارس در فقر زندگی می کنند
کمیته اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل برای غرب آسیا (ESCWA) در گزارشی اعلام کرد که ۳.۳ میبلیون شهروند در کشورهای حاشیه خلیج فارس در فقر زندگی می کنند.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، این کمیسیون روز گذشته(چهارشنبه) در بیانیه ای آورده است: «از هر هفت شهروند عربستان و از هر ۱۰ شهروند عمان، یکی فقیر است.»
براساس این بیانیه، در بحرین نیز از هر سیزده شهروند یکی فقیر است و نرخ فقر در کویت، امارات و قطر کمتر از دو درصد است.
رولا دشتی دبیر اجرایی اسکوا در این باره گفت:«سطح درآمد یا هزینه و توزیع آن بین جمعیت دو عامل اصلی افزایش نرخ فقر است.
وی افزود: در برخی کشورهای حاشیه خلیج(فارس)، مخارج ۱۰ درصد ثروتمندترین شهروندان ۱۶ برابر بیشتر از مخارج ۱۰ درصد فقیرترین شهروندان در آن کشورهاست.
دشتی خواستار ایجاد سیستم مالیاتی عادلانه تر و منصفانه تر و اصلاح سیاست های حمایتی از اقشار کم درآمد در کشورهای حاشیه خلیج فارس شد
وستانیوز
🔸تایوان در انتظار دریافت جنگنده های اف-۱۶ جدید از آمریکا
در حالی که تایوان انتظار دارد سفارش کامل ۶۶ فروند جنگنده اف-۱۶ جدید از آمریکا خود را تا سال ۲۰۲۶ تحویل بگیرد وزیر دفاع این کشور امروز پنجشنبه گفت به خاطر مشکلات نرم افزاری در دریافت جنگنده ها تاخیر شده است.
وستانیوز
🔸کانال سوئز مسدود شد
یک کشتی به گل نشسته کانال سوئز را مسدود کرد
مقامهای محلی مصر اعلام کردند:
یک کشتی با پرچم هنگکنگ به نام Xin Hai Tong ۲۳ امروز (پنجشنبه) در کانال سوئز به گل نشسته و این کانال مسدود شده است.
وستانیوز
🔸مقام امنیتی روسیه: احیای روابط ایران و عربستان براى آمريكا دردناک بود
رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه
توافق مربوط به احیای روابط عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران که در ماه مارس سال جاری با کمک و میانجیگری فعالانه چین حاصل شد، واکنش بسیار دردناک و ناخوشایندی برای آمریکا و بریتانیا به همراه داشته است
وستانیوز
هدایت شده از مطالعات قفقاز و آسیای مرکزی
نقض عامدانه حقابه هیرمند به "تروریسم آبی" منجر میشود
دکتر احمد کاظمی؛ مدرس دانشگاه و پژوهشگر حقوق بینالملل در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در رابطه با اقدامات حقوقی برای احقاق حقابه ایران از رودخانه هیرمند اظهار کرد: اقدامات دولت طالبان درخصوص جلوگیری از حقابه ایران در هیرمند از طریق سدهای کمالخان و کجکی از نظر حقوق بینالملل نقض توافقات بینالمللی دوجانبه بین دو کشور است.
وی افزود: افغانستان بر اساس "معاهده راجع به آب رود هیرمند بین دولت ایران و دولت افغانستان" موسوم به "قرارداد 1351" مکلف است از هرگونه اقدامی که منجر به کاهش یا محروم شدن ایران از آب رودخانه هیرمند شود، خودداری کنند.
کاظمی با تأکید بر اینکه تقسیم آب رودخانه هیرمند از دوره حکمیت گلد اسمیت و مکماهون و قراردادهای دوجانبه بعد از آن تاکنون همواره موضوع مناقشه میان ایران و افغانستان بوده است، افزود: دلیل تداوم این مناقشه نگاه ابزاری و سیاسی برخی از دولتهای مستقر در افغانستان به این مسئله در یک سده اخیر بوده است.
وی افزود: احداث سد کمالخان که توسط ترکیه و حمایت آمریکا در افغانستان انجام شد عامل اصلی کاهش و توقف آب هیرمند است و این اقدام نقض معاهده دوجانبه 1351 محسوب میشود.
کاظمی گفت: در 20 سالی که افغانستان تحت سلطه آمریکا بود این کشور تنها در زمینه سدسازیها در افغانستان سرمایهگذاری کرد چرا که برنامه داشت تا از آب به عنوان سلاحی علیه ایران استفاده کند؛ ترکیه نیز در سد کمالخان همکاری داشت.
این مدرس حقوق بینالملل دانشگاه هدف از اقدام ترکیه برای کمک به افغانستان در احداث سد کمالخان را تلاش آنکارا برای رویهسازی از رویکرد یکجانبه و غیرحقوقی خود در بهرهبرداری از منابع آبی مشترک (رودخانههای بینالمللی) خواند و افزود: ترکیه در سدسازی روی ارس در قالب پروژه "داپ" نیز بسیاری از قواعد الزام آور حقوق بینالملل از جمله اصل منع استفاده زیانبار از محیط زیست را نقض کرده است.
کاظمی بیان کرد: بر اساس قواعد عرفی بینالمللی احداث سد بدون توجه به تبعات آن به کشور پایین دست نقض قاعده الزامآور "استفاده منصفانه و معقول از محیط زیست" است.
وی اضافه کرد: اقدامات عجیبی مانند انحراف آب رودخانه هیرمند هم نقض فاحش تعهدات حقوق بینالمللی و همچنین ناقض توافقنامههای دوجانبه ایران و افغانستان است و فارغ از اینکه در افغانستان چه دولتی مستقر است چه دولتی که از نظر بینالمللی به صورت دائمی (دژوره) و چه موقتی (دفاکتو) شناسایی شده است، مسئولیت دارد که توافقات دوجانبه را اجرا کند.
این استاد حقوق بینالملل گفت: جدای از توافقات دوجانبه، هیرمند و هریرود رودخانههای بینالمللی هستند و رژیم حقوقی آنها تحت تأثیر قواعد عرف و الزامآور رودخانههای بینالمللی و مشترک است. در این رودخانهها از نظر حقوق بینالملل باید سه قاعده عرفی "منع استفاده زیان بار از محیط زیست"، "استفاده معقول و منصفانه" و "اطلاعرسانی به موقع" رعایت شود.
وی تصریح کرد: نقض عامدانه این قواعد الزمآور از آنجا که از منظر "حقوق بشر زیست محیطی" دارای تبعات منفی انسانی، اجتماعی و اقتصادی و بهداشتی است میتواند به "تروریسم آبی" منجر شود.
کاظمی خاطرنشان کرد: تروریسم آبی و نقض پیدرپی قواعد حقوق بینالمللی باعث شد که مقامات کشور ما عنوان کنند که از همه ابزارها ازجمله ابزارهای حقوقی خود برای دریافت حقابه استفاده میکنیم.
وستانیوز
🔵 آموزش رایگان کامپیوتر
.
🔻 آموزش کامل نرم افزار پاورپوینت PowerPoint و کلی آموزش کامپیوتری رو میتونین از توی کانال کسبنا بصورت کاملا رایگان دانلود کنین.(توی کانال پین شده)
👇👇👇👇👇
🔺 کسبُنا | آموزش دیجیتال 🔻
https://eitaa.com/joinchat/2380267718C3b76d764ae
🔶با آموزش های موبایلی کسبنا هم یه پا ادیتور حرفه ای میشید 👌💯📱
🔸یسرائیل زیو سرلشکر ذخیره و رئیس سابق بخش عملیات ارتش اسرائیل: سقوط تشکیلات خودگردان هرگز به نفع اسرائیل نخواهد بود و کرانه باختری را به وضعیتی از هرج و مرج با عواقب غیر قابل تصور می کشاند و منجر به ظهور یک قدرت دوم و جایگزین می شود که اسرائیل آن را نمی خواهد.
وستانیوز
🔸دانشمندان موشکی روس جاسوسان چین
رویترز: مدیر یک موسسه علمی در روسیه به همراه دو تن از کارشناسان حوزۀ فناوری موشکهای مافوق صوت در این کشور، به ظن خیانت دستگیر شدهاند. این افراد متهم هستند که اطلاعات محرمانه کشورشان را در اختیار چین گذاشتهاند.
بنا بر آنچه در وبسایت این موسسه علمی که «موسسه مکانیک نظری و کاربردی کریستیانوویچ» نام دارد آمده، این مرکز به عنوان بخشی از مجتمع نظامی-صنعتی روسیه ثبت شده است.
این موسسه، ارتباطات بینالمللی گستردهای از جمله با «مرکز تحقیقات و توسعه آیرودینامیک چین» دارد که در زمینه جتهای جنگنده و موشکهای مافوق صوت فعالیت میکند.
بررسی رویترز از مقالات آکادمیک چینی نشان میدهد که محققان این مرکز تحقیقات چینی در سالهای اخیر دهها مقاله را با همکارانی که مستقیما با ارتش چین همکاری دارند، نوشتهاند.
وستانیوز
🔸عربستان به دنبال غنی سازی اورانیوم
پایگاه خبری اسرائیلی انتلی تایمز نوشت:
عربستان سعودی اعلام کرده که به غنی سازی اورانیوم نیاز دارد، یعنی مسابقه تسلیحات هسته ای را در خاورمیانه آغاز شده است.
هر کشوری که خواهان بمب است با یک برنامه اعلام شده برای ساخت میله های سوخت برای تامین انرژی راکتورهای الکتریکی یا تحقیقاتی شروع کرده است.
خوب، مشکل کجاست؟ اگر آن را از ما دریافت نکردید، می توانید آن را بدون نظارت از دیگران دریافت کنید.
تنها انگیزه برای بیرون راندن عربستان از درخت این است که تهدید هسته ای ایران را چه با رضایت و چه با زور از دستور کار خارج کند.
کسی که می گفت دو سال دیگر فرصت داریم، ساعتش را دوباره تنظیم کند!
وستانیوز
🔸امیرعبداللهیان: هیات حاکمه فعلی افغانستان را به رسمیت نمیشناسیم
وزیرامورخارجه:
ما در ارتباط با موضوع حقابه ایران از هیرمند، گفت وگوهایی با مقامات افغانستان داشتهایم و معتقدیم که بر اساس قرارداد ۱۳۵۱ باید در این ارتباط مسیر حقوقی مورد توجه قرار بگیرد.
به مقامات افغانستان گفتهایم که مشکل حقآبه از طریق بیانیه سیاسی حل نمیشود و باید در چارچوب اقدامات حقوقی این موضوع پی گیری شود. درگیریهای مرزی پراکندهای که در ماههای گذشته بعضا در مرز ایران و افغانستان رخ داده، باعث نگرانی است.
راهی جز تعامل بین دو کشور وجود ندارد ما نمیخواهیم حادثه تلخ مزار شریف تکرار شود.
ما می خواهیم به روند تحقق صلح و امنیت در افغانستان کمک کنیم و انتظارات متقابل نیز از حاکمان کنونی افغانستان داریم.
ما از این که در افغانستان دولت فراگیر تشکیل نشده ناخرسندیم و این موضوع را به حاکمان کنونی افغانستان نیز اعلام کردهایم.
ما هیات حاکمه فعلی افغانستان را به رسمیت نمیشناسیم و بر لزوم تشکیل دولت فراگیر در افغانستان تاکید داریم. همچنین طالبان بخشی از واقعیت افغانستان است نه همه آن.
وستانیوز